Australië

Rondreis Australië28 dagen

Deze fantastische reis met veelzijdige natuur en bijzondere cultuur van de Aboriginals start in Sydney. Je hebt hier ruim de tijd om bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Opera House, de Harbour Bridge en de Royal Botanic Gardens. Vanuit Sydney rijden we door een uitgestrekt heuvellandschap naar het nationaal park 'Blue Mountains'. Nadat we in Melbourne zijn geweest volgen we de Great Ocean Road en zien we o.a. de Twelve Apostles. Via Adelaide rijden we via wijngaarden en kleine dorpjes noordwaarts de droge outback in. Vanuit Alice Springs vliegen we via Darwin naar Cairns, de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Behalve snorkelen en duiken, kun je ook aan land leuke excursies maken.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 4.595,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Australië, 28 dagen
 1. Amsterdam - Sydney
 2. aankomst Sydney
 3. Sydney
 4. Sydney
 5. Sydney - Blue Mountains nationaal park
 6. Blue Mountains NP - Abercrombie - Canberra
 7. Canberra - Beechworth
 8. Beechworth - Melbourne
 9. Melbourne
 10. Melbourne - Warrnambool (via Great Ocean Road)
 11. Warrnambool - Tower Hill State game reserve - Robe (via Great Ocean Road)
 12. Robe - Adelaide
 13. Adelaide
 14. Adelaide - Barossa Valley - Flinders Ranges/Hawker
 15. Flinders Ranges/Hawker, Wilpena Pound, Blinman en Parachilna Gorge
 16. Flinders Ranges/Hawker - Port Augusta - Coober Pedy
 17. Coober Pedy - Kings Canyon
 18. Kings Canyon - Ayers Rock
 19. Ayers Rock, bezoek Olgas
 20. Ayers Rock - Alice Springs - vlucht naar Darwin
 21. Darwin
 22. Darwin - Kakadu nationaal park
 23. Kakadu NP - Litchfield nationaal park - Darwin
 24. Darwin - vlucht naar Cairns
 25. Cairns, excursie naar Cape Tribulation
 26. Cairns
 27. Cairns - Amsterdam
 28. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Onderstaand staat eerst de route van Sydney naar Cairns, daaronder volgt de omgekeerde route van Cairns naar Sydney.

Van Sydney naar Cairns

Sydney

Dag 1 vertrek uit Amsterdam
Dag 2 Hongkong - aankomst Sydney
Dag 3 Sydney
Dag 4 Sydney

Sydney Opera House DjoserNa de vlucht via Hongkong verblijven we drie nachten in Sydney, met bijna vijf miljoen inwoners de grootste stad van het land. Je hebt dus ruim voldoende tijd om deze kleurrijke wereldstad vanuit het centraal gelegen hotel te ontdekken. Je tijd in deze metropool kun je zelf inplannen. In het hotel kun je informatie inwinnen over de bezienswaardigheden en activiteiten. 

Het symbool van de stad en van Australië, het Opera House aan het felblauwe water van de haven, is met zijn blinkende zeilachtige daken en prachtige ligging een van de opvallendste bouwwerken ter wereld. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de befaamde Harbour Bridge. Veruit de beste en opwindendste manier om deze brug te leren kennen is een beklimming. Wie durft kan, gestoken in een ‘brugpak’ - camouflage om de bestuurders beneden niet af te leiden - en vastgeknoopt aan een kabel, genieten van een adembenemend uitzicht over de haven en de stad.

In 'Darling Harbour', aan het rustige water van de Cockle Bay, vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Hier kun je op een mooie wijze je dag afsluiten terwijl de skyline van Sydney zich aftekent tegen de ondergaande zon. Vanaf de 305 meter hoge Sydney Tower heb je een fantastisch uitzicht op het kosmopolitisch centrum van de stad en als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen. Je kunt het stadsleven onderbreken met een bezoekje aan Toronga Zoo, de beste plaats voor een kennismaking met de inheemse dieren en een grote verzameling exotische soorten.

Blue Mountains

Dag 5 Sydney - Blue Mountains
Dag 6 Blue Mountains - Abercrombie Caves - Canberra

Blue Mountains AustraliëVanuit Sydney rijden we door een uitgestrekt heuvellandschap naar het nationaal park 'Blue Mountains'. Dit gebied behoort tot de 'Great Dividing Range' en is gevormd uit reusachtige zandstenen plateaus waar ruim 600 verschillende soorten eucalyptusbomen voorkomen. Op warme dagen doet de hitte de eucalyptusoliën van de bomen verdampen waardoor boven het gebied vaak een ragfijne nevel hangt die het nationaal park zijn naam heeft gegeven.

Tijdens de wandeltochten komen je stevige wandelschoenen zeker van pas. Natuurlijk kun je ook van de 'Blue Mountains' genieten vanaf het nabijgelegen uitzichtpunt en de eucalyptusgeuren opsnuiven vanaf een gezellig terrasje. Vanuit de Blue Mountains rijden we via de Abercrombie Caves naar de hoofdstad Canberra.

Canberra, Beechworth

Dag 7 Canberra - Beechworth
Dag 8 Beechworth - Melbourne

Canberra is een 'geplande' stad, rijk aan brede lanen, groene parken en mooie monumentale gebouwen met het hooggelegen Parliament House als het bekendste bouwwerk.

We rijden in ongeveer vijf uur naar het oude goudzoekersstadje Beechworth in de mooie Ovens Valley. In dit stadje, waar veel gebouwen uit de 'Goldrush' bewaard zijn gebleven, waan je jezelf in de goudkoortsjaren en word je misschien ook wel bevangen door de nog steeds heersende jacht naar goud.

De bergachtige omgeving van Beechworth leent zich uitstekend voor een mooie wandeling, bijvoorbeeld naar een van de nabijgelegen watervallen. Na de lunch vertrekken we naar de metropool Melbourne waar we aan het eind van de middag aankomen.

Melbourne

Dag 9 Melbourne
Dag 10 Melbourne - Tower Hill State game reserve - Warrnambool (via Great Ocean Road)
Dag 11 Warrnambool - Robe (via Great Ocean Road)

Melbourne is met ruim vier miljoen inwoners de tweede grootste stad in Australië, maar staat gevoelsmatig bij veel Aussies op nummer één. In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen, op loopafstand van ons hotel liggen talloze musea, restaurants en parken.

Een hele aparte bezienswaardigheid is de dagelijkse 'pinguïnparade' op Philip Island wanneer vele pinguïns aan land gaan en naar hun nesten op het strand waggelen. Dit kan ter plaatse als facultatieve excursie geboekt worden.

Koala Australie DjoserNa Melbourne volgen we de Great Ocean Road langs de grillige kust die dag in dag uit bestookt wordt door de machtige golven van de oceaan. Door dit voortdurende geweld van het water zijn er indrukwekkende rotsformaties ontstaan waarvan de 'Twelve Apostles' de bekendste zijn. Onderweg maken we een wandeling in het 'Tower Hill State Game Reserve'. Dit beschermde gebied bestaat uit een oude, dichtbegroeide krater waar we vrijwel zeker koala's zien. Ook emoes en kangoeroes komen hier veelvuldig voor. We overnachten langs de Great Ocean Road in Warrnambool en Robe.

Adelaide

Dag 12 Robe - Adelaide
Dag 13 Adelaide

Vanuit Robe is het ongeveer vier uur rijden naar Adelaide. Adelaide telt ruim een miljoen inwoners en is de hoofdstad van South Australia. Strandliefhebbers kunnen met de tram van het centrum naar het populaire strand Glenelg. Zeker in de zomermaanden is het blauwe water van de Golf St. Vincent erg aanlokkelijk.

Flinders Ranges en Coober Pedy

Dag 14 Adelaide - Barossa Valley - Flinders Ranges/Hawker
Dag 15 Flinders Ranges/Hawker, Wilpena Pound, Blinman en Parachilna Gorge
Dag 16 Flinders Ranges/Hawker - Port Augusta - Coober Pedy

We verlaten Adelaide en rijden via wijngaarden en kleine dorpjes noordwaarts de droge outback in. Dit kan natuurlijk uitlopen als we vertraging oplopen in de wijnstreek Barossa en Clare Valley. Meestal stelt de reisbegeleider voor om van de gelegenheid gebruik te maken en wijn te proeven in een van de vele wijnhuizen die dit gebied rijk is. Na een aantal uren rijden doemen plotseling de bergen van de Flinders Ranges aan de horizon op.

Wilpena Pound AustralieWilpena Pound is een enorm natuurlijk amfitheater midden in dit bergachtig gebied. Er zijn hier enkele wandelroutes uitgezet van verschillende zwaartecategorieën zodat je zelf kunt bepalen welke tocht je gaat maken. We verlaten Flinders Range en rijden via Port Augusta naar Coober Pedy. Onderweg passeren we de 'dingo fence'; een hek met een lengte van 9600 kilometer dwars door het land, tegen de verspreiding van de dingo, de Australische wilde hond. Ten noorden van het hek is de dingo een beschermd dier en ten zuiden ervan schieten boeren ze soms neer om hun schapen te beschermen. De leegte en verlatenheid van dit uitgestrekte gebied is fascinerend. Coober Pedy, in Aboriginaltaal 'blanke man in een gat', dankt zijn bestaan aan de vele avonturiers die hier op zoek gingen naar het waardevolle opaal.

Vanwege het extreme klimaat (in de zomer kan de temperatuur hier oplopen tot 45°C) speelt een groot deel van het dagelijks leven zich onder de grond af. Huizen, winkels, hotels, musea en twee kerken zijn in de rotsen uitgehouwen. Uiteraard volgen wij het voorbeeld van de lokale bevolking en slapen we in een eenvoudig rotshotel. Er zijn gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en het kan hier voorkomen dat je je ondergrondse kamer deelt met twee of drie medereizigers.

Kings Canyon en Ayers Rock

Dag 17 Coober Pedy - Kings Canyon
Dag 18 Kings Canyon - Ayers Rock
Dag 19 Ayers Rock, bezoek Olgas
Dag 20 Ayers Rock - Alice Springs - vlucht naar Darwin

We verlaten Coober Pedy en prachtige landschappen zijn te zien onderweg naar Kings Canyon waar we overnachten. De volgende ochtend starten we vroeg met een wandeling door de spectaculaire kloof van deze Kings Canyon.

Ayers Rock DjoserAyers Rock, voor de aboriginals Uluru, is de grootste monoliet ter wereld en hét symbool van Australië. De kolos trekt veel bezoekers en dat is niet voor niets. Zonsopkomst en zonsondergang zijn magische momenten, je ziet de rots dan diep rood kleuren. We hebben voldoende tijd voor een wandeling rond Uluru. Op een half uur rijden liggen de Olga's, imposante rotsen die de Aboriginals Kata Tjuta noemen. De grootste Olga reikt tot 546 meter en is daarmee zelfs hoger dan Ayers Rock. Je ervaart de grootsheid van de rotsformaties tijdens een wandeling door de diepe kloven tussen de Olga’s. Met een beetje geluk kruist hier de kleine ‘rock walibi’ je pad.

De volgende dag rijden we ruim 300 km. naar Alice Springs waarvandaan we met een binnenlandse vlucht naar Darwin reizen.

Kakadu nationaal park & Darwin

Dag 21 Darwin
Dag 22 Darwin - Kakadu nationaal park
Dag 23 Kakadu nationaal park - Litchfield nationaal park - Darwin
Dag 24 Darwin - vlucht naar Cairns

Met ongeveer 130.000 inwoners is het tropische Darwin de grootste stad in het noorden van Australië. De geschiedenis van deze hoofdstad van de Northern Territory kent enkele grote tegenslagen. De Japanse bombardementen in de tweede wereldoorlog en een cycloon op de eerste kerstdag van 1974 hebben grote delen van de stad vernietigd. De stad is na deze natuurramp opnieuw ontworpen en opgebouwd en ziet er dan ook uiterst modern uit.

Vanuit ons centraal gelegen hotel kun je de stad te voet verkennen. Loop zeker een keer naar de haven waar het turkooisblauwe water wordt omringd door mangrovemoerassen. Het wemelt hier van de zoet- en zoutwaterkrokodillen, let dus goed op als je besluit te gaan zwemmen bij een van de stranden.

Australie krokodil DjoserVan Darwin rijden we door naar Kakadu, een van de mooiste en grootste nationale parken van het continent. Het gevarieerde landschap omvat stukjes regenwoud, moerasgebieden met mangrovebossen en zandsteenplateaus waarvan watervallen zich naar beneden storten. De beste manier om het rijke dieren- en plantenleven van dichtbij te bekijken is tijdens een facultatieve boottocht. Behalve de veelzijdige flora en fauna zijn in dit nationale park Aboriginal rotstekeningen te zien waarvan sommige duizenden jaren oud zijn.  We zetten onze tenten op bij Cooinda vlakbij de 'Yellow Water Wetlands' en bekend van de mooie zonsondergangen.

Het nationaal park Litchfield ligt in de Tabletop Range, een zandsteenplateau in de Top End, waaruit meerdere riviertjes met watervallen ontspringen. De bekendste watervallen zijn de Florence Falls, de Wangi Falls en de Tolmer Falls. De eerste watervallen worden omgeven door regenwoud. In de grotten rondom de Tolmer Falls leven zeldzame spookvleermuizen en oranje hoefijzervleermuizen. In het noordoosten van het park liggen tot twee meter hoge magnetische termietenheuvels die gebouwd zijn in de noordzuidrichting door kompastermieten. De rotsgebieden van Litchfield worden onder meer bewoond door kortoorrotskangoeroes.

Vanuit Darwin vliegen we in ongeveer twee en een half uur naar Cairns.

Cairns & Cape Tribulation

Dag 25 Cairns, excursie Cape Tribulation
Dag 26 Cairns
Dag 27 Cairns - vlucht naar Hongkong
Dag 28 Hongkong - Amsterdam

Cairns, een moderne stad met ruim 150.000 inwoners, is de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Behalve snorkelen en duiken, kun je ook aan land leuke excursies maken zoals een rit over de Kurandaspoorweg of een ‘raft’-tour.

Cape Tribulation Australie DjoserWe brengen een bezoek aan het mooie Cape Tribulation National Park, een van de oudste regenwouden van de wereld. Een groot deel van de jungle is vrijwel ondoordringbaar. Als je een tocht maakt over de ongerepte Daintreerivier krijg je niet alleen een fascinerend beeld van het regenwoud en mangrovebos, het is ook de ideale manier om allerlei dieren te observeren waaronder krokodillen, vogels, vleerhonden, boomslangen, vlinders en kikkers. Vanuit Cairns vliegen we via Hong Kong weer terug naar Nederland.
 

  Route van Cairns naar Sydney


Cairns & Cape Tribulation


Dag 1 Amsterdam - Hongkong
Dag 2 Hongkong
Dag 3 aankomst Cairns
Dag 4 Cairns, excursie Cape Tribulation

Na de vlucht vanuit Hongkong verblijven we in Cairns, een moderne stad met ruim 150.000 inwoners. Je wordt hier opgewacht door een lokale vertegenwoordiger. De stad is de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Behalve snorkelen en duiken, kun je ook aan land leuke excursies maken zoals een rit over de Kurandaspoorweg of een ‘raft’-tour.

We brengen een bezoek aan het mooie Cape Tribulation National Park, een van de oudste regenwouden van de wereld. Een groot deel van de jungle is vrijwel ondoordringbaar. Als je een tocht maakt over de ongerepte Daintreerivier, krijg je niet alleen een fascinerend beeld van het regenwoud en mangrovebos, het is ook de ideale manier om allerlei dieren te observeren, waaronder krokodillen, vogels, vleerhonden, boomslangen, vlinders en kikkers.

Darwin en Kakadu nationaal park

Dag 5 Cairns - vlucht naar Darwin
Dag 6 Darwin - Kakadu nationaal Park
Dag 7 Kakadu NP - Litchfield NP - Darwin

Vanuit Cairns vliegen we in twee en een half uur naar Darwin. Met ongeveer 130.000 inwoners is het tropische Darwin de grootste stad in het noorden van Australië. De geschiedenis van deze hoofdstad van de Northern Territory kent enkele grote tegenslagen. De Japanse bombardementen in de tweede wereldoorlog en een cycloon op de eerste kerstdag van 1974 hebben grote delen van de stad vernietigd. De stad is na deze natuurramp opnieuw ontworpen en opgebouwd en ziet er dan ook uiterst modern uit. Vanuit ons centraal gelegen hotel kun je de stad te voet verkennen. Loop zeker een keer naar de haven waar het turkooisblauwe water wordt omringd door mangrovemoerassen. Het wemelt hier van de zoet- en zoutwaterkrokodillen, let dus goed op als je besluit te gaan zwemmen bij een van de stranden.

Australie rotstekening DjoserHet Kakadu nationaal park is een van de mooiste en grootste nationale parken van het continent. Het gevarieerde landschap omvat stukjes regenwoud, moerasachtige gebieden met mangrovebossen en zandsteenplateaus waarvan watervallen zich naar beneden storten. De beste manier om het rijke dieren- en plantenleven van dichtbij te bekijken is tijdens een facultatieve boottocht. Behalve de veelzijdige flora en fauna zijn in dit nationale park Aboriginal rotstekeningen te zien waarvan sommige duizenden jaren oud zijn. We zetten onze tenten op bij Cooinda vlakbij de 'Yellow Water Wetlands' en bekend van de mooie zonsondergangen.

Het nationaal park Litchfield ligt in de Tabletop Range, een zandsteenplateau in de Top End, waaruit meerdere riviertjes met watervallen ontspringen. De bekendste watervallen zijn de Florence Falls, de Wangi Falls en de Tolmer Falls. De eerste watervallen worden omgeven door regenwoud. In de grotten rondom de Tolmer Falls leven zeldzame spookvleermuizen en oranje hoefijzervleermuizen. In het noordoosten van het park liggen tot twee meter hoge magnetische termietenheuvels die gebouwd zijn in de noordzuidrichting door kompastermieten. De rotsgebieden van Litchfield worden onder meer bewoond door kortoorrotskangoeroes.

Kings Canyon en Ayers Rock

Dag 8 Darwin
Dag 9 Darwin - vlucht naar Alice Springs - Kings Canyon
Dag 10 Kings Canyon - Ayers Rock
Dag 11 Ayers Rock - bezoek Olga’s

Ayers Rock Djoser’s Ochtends starten we met een wandeling door de spectaculaire kloof van Kings Canyon. Daarna rijden we door naar Ayers Rock, voor de aboriginals Uluru. Dit is de grootste monoliet ter wereld en hét symbool van Australië. De kolos trekt veel bezoekers en dat is niet voor niets. Zonsopkomst en zonsondergang zijn magische momenten, je ziet de rots dan diep rood kleuren. We hebben voldoende tijd voor een wandeling rond Uluru.

Op een half uur rijden liggen de Olga's, imposante rotsen die de Aboriginals Kata Tjuta noemen. De grootste Olga reikt tot 546 meter en is daarmee zelfs hoger dan Ayers Rock. Je ervaart de grootsheid van de rotsformaties tijdens een wandeling door de diepe kloven tussen de Olga’s. Met een beetje geluk kruist hier de kleine ‘rock walibi’ je pad.

Coober Pedy en Flinders Range

Dag 12 Ayers Rock - Coober Pedy
Dag 13 Coober Pedy - Port Augusta - Flinders Ranges/Hawker
Dag 14 Flinders Ranges/Hawker, Wilpena Pound, Blinman en Parachilna Gorge
Dag 15 Flinders Ranges/Hawker - Barossa Valley - Adelaide

Coober Pedy, in Aboriginaltaal 'blanke man in een gat', dankt zijn bestaan aan de vele avonturiers die hier op zoek gingen naar het waardevolle opaal. Vanwege het extreme klimaat (in de zomer kan de temperatuur hier oplopen tot 45°C) speelt een groot deel van het dagelijks leven zich onder de grond af. Huizen, winkels, hotels, musea en twee kerken zijn in de rotsen uitgehouwen. Uiteraard volgen wij het voorbeeld van de lokale bevolking en slapen we in een eenvoudig rotshotel. Er zijn gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en het kan hier voorkomen dat je de kamer deelt met twee of drie medereizigers.

Wilpena Pound AustralieNa een vroege start komen we op weg van Coober Pedy naar Flinders Ranges langs de ‘dingo fence’; een hek met een lengte van 9600 kilometer dwars door het land tegen de verspreiding van de dingo, de Australische wilde hond. Ten noorden van het hek is de dingo een beschermd dier en ten zuiden ervan schieten boeren ze soms neer om hun schapen te beschermen. De leegte en verlatenheid van dit uitgestrekte gebied is fascinerend. Wilpena Pound is een enorm natuurlijk amfitheater midden in dit bergachtig gebied. Er zijn hier enkele wandelroutes uitgezet van verschillende zwaartecategorieën zodat je zelf kunt bepalen welke tocht je gaat maken.

Adelaide

Dag 16 Adelaide
Dag 17 Adelaide - Robe
Dag 18 Robe - Warrnambool

We rijden vanuit Flinders Range zuidwaarts naar Adelaide via wijngaarden en kleine dorpjes. Dit kan natuurlijk uitlopen als we vertraging oplopen in de wijnstreek Barossa en Clare Valley. Meestal stelt de reisbegeleider voor om van de gelegenheid gebruik te maken en wijn te proeven in een van de vele wijnhuizen die dit gebied rijk is.

Adelaide telt ruim een miljoen inwoners en is de hoofdstad van South Australia. Strandliefhebbers kunnen met de tram van het centrum naar het populaire strand Glenelg. Zeker in de zomermaanden is het blauwe water van de Golf St. Vincent erg aanlokkelijk. Vanuit Adelaide is het ongeveer vier uur rijden naar Robe. 

Melbourne

Dag 19 Warrnambool - Tower Hill State game reserve - Melbourne
Dag 20 Melbourne

Australie Kangoeroe DjoserNa Warrnambool volgen we de Great Ocean Road langs de grillige kust die dag in dag uit bestookt wordt door de machtige golven van de oceaan. Door dit voortdurende geweld van het water zijn er indrukwekkende rotsformaties ontstaan waarvan de 'Twelve Apostles' de bekendste zijn. Onderweg maken we een wandeling in het 'Tower Hill State Game Reserve'. Dit beschermde gebied bestaat uit een oude, dichtbegroeide krater waar we vrijwel zeker koala's zien. Ook emoes en kangoeroes komen hier veelvuldig voor.

Melbourne is met ruim vier miljoen inwoners de tweede stad in Australië, maar staat gevoelsmatig bij veel Aussies op nummer één. In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen, op loopafstand van ons hotel liggen talloze musea, restaurants en parken. Een hele aparte bezienswaardigheid is de dagelijkse 'pinguïnparade' op Philip Island wanneer vele pinguïns aan land gaan en naar hun nesten op het strand waggelen. Dit kan ter plaatse als facultatieve excursie geboekt worden.

Beechworth en Canberra

Dag 21 Melbourne - Beechworth
Dag 22 Beechworth - Canberra

We rijden door naar het oude goudzoekersstadje Beechworth, in de mooie Ovens Valley. In dit stadje, waar veel gebouwen uit de 'Goldrush' bewaard zijn gebleven, waan je je in goudzoekersjaren en word je misschien ook wel bevangen door de nog steeds heersende goudkoorts. De bergachtige omgeving van Beechworth leent zich uitstekend voor een mooie wandeling, bijvoorbeeld naar een van de nabijgelegen watervallen. Canberra is een 'geplande' stad, rijk aan brede lanen, groene parken en mooie monumentale gebouwen met het hooggelegen Parliament House als het bekendste bouwwerk.

Blue Mountains

Dag 23 Canberra - Abercrombie - Blue Mountains
Dag 24 Bluemountains - Sydney

Vanuit Canberra rijden we via Abercrombie door naar het nationaal park 'Blue Mountains'. Dit gebied behoort tot de 'Great Dividing Range' en is gevormd uit reusachtige zandstenen plateaus waar ruim 600 verschillende soorten eucalyptusbomen voorkomen. Op warme dagen doet de hitte de eucalyptusoliën van de bomen verdampen waardoor boven het gebied een ragfijne blauwe nevel hangt, die het nationaal park zijn naam heeft gegeven. Tijdens de wandeltochten komen je stevige wandelschoenen zeker van pas. Natuurlijk kun je ook van de 'Blue Mountains' genieten vanaf het nabijgelegen uitzichtpunt en de eucalyptusgeuren opsnuiven vanaf een gezellig terrasje.

Sydney

Dag 25 Sydney
Dag 26 Sydney
Dag 27 Sydney - Hongkong
Dag 28 aankomst Amsterdam

Harbour Bridge Australie DjoserWe verblijven twee dagen in de grootste stad van het land. Je hebt dus voldoende tijd om deze kleurrijke wereldstad vanuit het centraal gelegen hotel te ontdekken. Sydney is met bijna vijf miljoen inwoners de grootste stad op het continent. Het symbool van de stad en van Australië, het Opera House aan het felblauwe water van de haven, is met zijn blinkende zeilachtige daken en prachtige ligging een van de opvallendste bouwwerken ter wereld. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de befaamde Harbour Bridge.


Veruit de beste en opwindendste manier om deze brug te leren kennen is een beklimming. Wie durft kan, gestoken in een ‘brugpak’ - camouflage om de bestuurders beneden niet af te leiden - en vastgeknoopt aan een kabel, genieten van een adembenemend uitzicht over de haven en de stad. In 'Darling Harbour', aan het rustige water van de Cockle Bay vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Hier kun je op een mooie wijze je dag afsluiten terwijl de skyline van Sydney zich aftekent tegen de ondergaande zon. Vanaf de 305 meter hoge Sydney Tower heb je een fantastisch uitzicht op het kosmopolitisch centrum van de stad en als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen.

Je kunt het stadsleven onderbreken met een bezoekje aan Toronga Zoo, de beste plaats voor een kennismaking met de inheemse dieren en een grote verzameling exotische soorten. Na Sydney ontdekt te hebben zullen we via Hongkong terugvliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Australië immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

26 nov - 23 dec
V
Vertrek gegarandeerd
i
Reis start in Cairns

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 jan - 03 feb
V
Vertrekgarantie i
i
Reis start in Cairns

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

03 feb - 01 mrt
V
Vertrekgarantie i
i
1 nacht Brisbane i.p.v. Cairns

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

09 mrt - 05 apr
V
Vertrekgarantie i
i
Terugvlucht via Sydney

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde

29 sep - 26 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde

13 okt - 09 nov

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde

27 okt - 23 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde

24 nov - 21 dec

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde

22 dec - 18 jan

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.995,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 jan - 08 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde

26 jan - 22 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde

16 feb - 15 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde

02 mrt - 29 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.695,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Cathay Pacific
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten van Alice Springs - Darwin en Darwin -Cairns
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per AC bus
 • Hotel/motel- en 3 overnachtingen in comfortabele tented camps
 • 1 x ontbijt en 1 x diner tijdens verblijf Kings Canyon
 • 2 x ontbijt, 1 x lunch en 2 x diner tijdens verblijf bij Ayers Rock
 • Excursie naar Olgas
 • Excursie naar Cape Tribulation
 • Excursie Kakadu nationaal park
 • Excursie Litchfield nationaal park
 • Bezoek Blue Mountains
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, visum, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cairns - Darwin (of v.v.) en Darwin - Alice Springs (of v.v.), bedraagt vanaf €3.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 995,-.

In Coober Pedy is een eenpersoonskamer niet mogelijk.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Sydney en/of Cairns bij te boeken. In Sydney liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf € 65,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht. Het eveneens centraal gelegen hotel in Cairns kost € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 85,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €470,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 12.

Praktische informatie

Accommodatie

Avonmore On The Park Boutique Hotel, Sydney, AustraliaDe hotels waar we overnachten zijn onderling heel verschillend. In de grote steden gebruiken we centraal gelegen, comfortabele middenklasse hotels. De meeste hotelkamers zijn voorzien van airconditioning en je kunt er vaak koffie of thee zetten.

Op enkele afgelegen plaatsen slaap je in een eenvoudig sfeervol 'pub'-hotel, een typisch Australische accommodatie. In Coober Pedy overnachten we meestal in een pension dat in de rotsen is uitgehouwen.

We slapen drie nachten in comfortabele tented camps in Kings Canyon en Ayers Rock. Dit zijn luxe reeds opgezette tenten, voorzien van opgemaakte bedden voor twee personen. Tijdens het verblijf hier zijn verschillende maaltijden inbegrepen in de reissom. Op Australische campings zijn voorzieningen aanwezig als douches en toiletten. Vaak zijn er ook wasmachines en een droger om je was te doen en een winkel, pub en een restaurant.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sydney Avonmore on the Park Boutique
Beechworth Armour Motor Inn
Melbourne Bayview on the Park
Warnambool City Heart Motel
Cooper Pedy The Lookout Cave Underground Motel
Cooper Pedy Mud Hut Hotel
Darwin Travelodge Mirambeena
Cairns Cairns City Palms

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 995,-.

In Coober Pedy is een eenpersoonskamer niet mogelijk.

 • Australie hotel accommodatie Djoser
 • Australie hotel accommodatie kamer Djoser
 • Australie hotel accommodatie djoser zwembad
 • Australie uitzicht zee Djoser
 • Australie hotel accommodatie djoser zwembad
 • The Lookout Cave Underground Motel kamer Cooper Pedy Australie
 • Tent binnenkant camp Australie
 • Tenten camp Australie
 • Australie hotel accommodatie djoser zwembad
 • Australie accommodatie tent Djoser

Vliegreis

Cathay Pacific

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Hongkong

  Vertrek

  13:10

  Aankomst

  06:20

 • Vlucht met

  Traject

  Hongkong - Sydney

  Vertrek

  09:10

  Aankomst

  20:10

 • Vlucht met

  Traject

  Cairns - Hongkong

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  20:00

 • Vlucht met

  Traject

  Hongkong - Amsterdam

  Vertrek

  00:15

  Aankomst

  06:40


Tijdsverschil: Australië kent drie verschillende tijdzones. Gedurende onze wintertijd is het verschil 10 uur met Sydney en 8,5 uur met Darwin. In de zomertijd is het verschil 1 uur minder.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cairns - Darwin (of v.v.) en Darwin - Alice Springs (of v.v.), bedraagt vanaf €3.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor het vervoer over de weg maken we gebruik van eigen bussen met airconditioning waarmee de 'Outback' in de zomer prima bereisbaar is. Met hun bescheiden afmetingen zijn ze zeer geschikt om over de vaak onverharde wegen te rijden. De bussen worden bestuurd door ervaren Australische chauffeurs, die de route goed kennen. Het voordeel van een eigen bus is verder, dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om in een gezellige lokale pub iets te drinken. Houd rekening met grote afstanden waardoor de reisdagen soms lang kunnen zijn.

Van Alice Springs naar Darwin en van Darwin naar Cairns v.v. maken we gebruik van binnenlandse vluchten.

 • Cathay Pacific vliegtuig
 • Bus Australië Djoser
 • Bus Australië Djoser
 • Bus Australië Djoser
 • Binnenkant bus Australie Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Cathay Pacific
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten van Alice Springs - Darwin en Darwin -Cairns
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per AC bus
 • Hotel/motel- en 3 overnachtingen in comfortabele tented camps
 • 1 x ontbijt en 1 x diner tijdens verblijf Kings Canyon
 • 2 x ontbijt, 1 x lunch en 2 x diner tijdens verblijf bij Ayers Rock
 • Excursie naar Olgas
 • Excursie naar Cape Tribulation
 • Excursie Kakadu nationaal park
 • Excursie Litchfield nationaal park
 • Bezoek Blue Mountains
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil zich verdiepen in de bijzondere dieren 'downunder', de ander gaat voor de spectaculaire landschappen, of strijkt neer op het terras in de grote steden als Sydney, Melbourne of Cairns. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze lokale reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Australië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen.

 • Vanuit ons centraal gelegen hotel vertrekken we ’s morgens vroeg vanuit Sydney naar het nationale park Blue Mountains. Hier wordt je omgeven door prachtig natuurschoon met o.a. talloze eucalyptusbomen waarvan de oliën verdampen en daardoor een prachtige blauwe mist over de bergen hangt.
 • Na ons bezoek aan de Blue Mountains NP rijden we via de grotten van Abercrombie naar Canberra.
 • Uiteraard mag de prachtige route over The Great Ocean Road niet ontbreken en zit in deze reis inbegrepen. Prachtige uitzichten op de ruige Australische kust zien we de rotsformaties 'Twelve Apostels'.
 • De grootste monoliet ter wereld 'Ayers Rock' wordt al eeuwenlang aanbeden en vereerd door de Aboriginalstam Anangu.
 • We brengen een bezoek aan de Olgas.
 • 2-daagse excursie naar Kakadu nationaal park.
 • Van Kakadu nationaal Park rijden we via Litchfield nationaal park terug naar Darwin
 • Cape Tribulations. Deze dagexcursie naar dit tropische regenwoud die direct tot aan het zandstrand komt is absoluut de moeite waard.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld. In de grote steden zoals Sydney en Cairns zijn er vele mogelijkheden zoals o.a. een bezoek aan het indrukwekkende Opera House in Sydney of een snorkel- of duikexcursie op het Great Barrier Reef. Tijdens het verblijf in Kakadu National Park kun je de Yellow Water cruise maken door een prachtig natuurgebied waar je vele vogels en met geluk krokodillen kunt spotten.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort 
 • 651 eVisitor visum voor Australië. Dit e-visum is gratis en vraag je zelf online aan.

Geldzaken

In Australië wordt er betaald met de Australische dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grote plaatsen zijn veel geldautomaten.
Contant: euro’, Australische dollars
Creditcards: kun je in veel restaurants en winkels gebruiken.

Als richtlijn voor bedragen die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week. Tijdens de reis wordt door de reisbegeleiding een bedrag gevraagd van ongeveer $ 130,- voor verschillende entreegelden en de facultatieve bootexcursie in het Kakadu nationaal park. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens het verblijf in de tented camps zijn de volgende maaltijden inbegrepen: 1 x ontbijt en 1 x diner tijdens verblijf Kings Canyon en 2 x ontbijt, 1 x lunch en 2 x diner tijdens verblijf bij in Ayers Rock.

Overige maaltijden zijn niet in de reissom inbegrepen. Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar en wat je wilt eten. Je kunt met de groep eten, maar je bent uiteraard ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken.

De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. Bijna alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd zodat je altijd wel een ruime keuze hebt aan restaurantjes. Houd je van vis dan moet je zeker de 'sea-food platter' proberen. Meestal word je dan verrast met een enorme schaal, die rijkelijk is gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan. Vleesliefhebbers kunnen de smakelijke kangoeroe-steak eens proeven.

Vanwege de afgelegen ligging van sommige locaties en de soms grote onbewoonde gebieden die we doorkruisen is het niet altijd mogelijk in restaurants te eten.

Gezondheid

Voor een rondreis door Australië heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden in deze landen zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België en er is dus geen verhoogd risico.

Indien zich tijdens de reis een noodgeval voordoet waarbij directe medische hulp geboden is, heeft de reisbegeleiding een EHBO-kit met steriel medisch hulpmateriaal bij zich. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine reisapotheek met wat pleisters, paracetamol, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.
 

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Sydney en/of Cairns bij te boeken. In Sydney liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf € 65,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht. Het eveneens centraal gelegen hotel in Cairns kost € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 85,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

Het klimaat in Australië kent evenals in Europa vier seizoenen. Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond is de verdeling van de jaargetijden tegengesteld aan die van ons. In onze zomermaanden is het dus winter in Australië. Binnen het land zijn grote klimatologische verschillen te onderscheiden tussen het noorden, midden en zuiden van Australië. Tijdens de reis krijg je dan ook altijd te maken met grote verschillen in temperatuur en vochtigheid. Het tropische noorden kent eigenlijk twee seizoenen: een droge en een vochtige periode, met het hele jaar temperaturen rond 30° C. De droge periode is van mei tot en met oktober. De regentijd is van december tot en met april, er valt dan af en toe een bui.

Het midden van Australië kent een woestijnklimaat. De droogte en de warmte hebben de aarde rood doen kleuren, waardoor het de bijnaam 'The Red Centre' gekregen heeft. In de (Australische) zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot boven 40° C en in de nacht kan het weer zeer sterk afkoelen. Vanwege de lage luchtvochtigheid ervaar je de warmte heel anders dan in Nederland en België, waardoor de temperatuur goed te verdragen is. Een ander seizoengebonden aspect is de aanwezigheid van de lastige 'bush-flies', waarmee je in de zomermaanden zeker te maken krijgt. De 'Australian wave' (het waaigebaar voor je gezicht) en de befaamde 'cowboyhoeden met de kurken aan touwtjes' bieden uitkomst tegen deze vliegen. Het klimaat in het zuiden kent relatief koude winters met sneeuw in de Snowy Mountains en warme, droge zomers. Maar ook binnen dit gebied zijn er regionale verschillen. Het klimaat van Sydney is erg mild waardoor het een subtropisch karakter heeft.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis door Australië is een Engelssprekende reisbegeleider c.q. chauffeur die verantwoordelijk is voor de organisatorische aspecten van de reis; die je natuurlijk ook uitgebreid vertelt over lokale gebruiken en culturele achtergronden van Australië.

In de steden Sydney, Cairns en Darwin zal een lokale vertegenwoordiger voor je klaar staan. Op zoek naar een leuk restaurant, een bijzondere bezienswaardigheid of, een lokale markt? De lokale reisbegeleider wijst je de weg! Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je echter zelf. Bereid je goed voor en neem een reisgids mee.

FAQ

Hoe reizen we naar en in Australië?

We vliegen met Cathay Pacific, via Hong Kong, naar Australië. In Australië beschikken we over comfortabele, eigen bussen die ook de onverharde wegen aankunnen. Voor de trajecten Alice Springs naar Darwin en Darwin naar Cairns maken we gebruik van  binnenlandse vluchten. Vanwege de beperkte bagageruimte en om schade aan koffers te voorkomen verzoeken we je deze niet mee te nemen maar voor je bagage een rugzak of weekendtas te gebruiken.

Waar overnachten we?

Hoe is het vervoer in Australië

Hoe groot zijn de afstanden?

Hoe is de begeleiding in Australië?

Maakt het verschil of ik in Sydney begin of in Cairns?

Hoe kom ik aan een visum voor Australië?

Wat is de beste reistijd voor Australië?

Kan ik Ayers Rock beklimmen?

Heb ik tijd om Hong Kong te bekijken?

Kan ik de reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland combineren?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Australië?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Wat een fantastische reis was dit! 4 weken rondreizen door Australië, waarbij we kennis hebben gemaakt met steden, natuur, cultuur, flora en fauna, goede hotels maar ook kamperen, vele kilometers en prachtige wandelingen hebben gemaakt. Goede reisbegeleiding hadden met oog voor al onze wensen. Top!

  9,0

  9,0
 • Wil je Australië ontdekken in 4 weken, dan moet je écht deze Djoserreis boeken. Waarom? 1. vanwege de afwisseling tussen cultuur en natuur; 2. omdat je zowel kampeert als in hotels verblijft; 3. en je zelf al deze trips ter plekke niet kunt organiseren in zo'n korte tijd.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis gehad, met als hoogtepunt de kampeer week in de Outback. Het tempo van het reizen lag hoog, maar daardoor veel gezien en meegemaakt. Australië ervaren is geen vakantie, maar is echt reizen.

  9,0

  9,0
 • Terwijl Australië de thuisbasis is van springende kangoeroes, fluffy koala's en het majestueuze Sydney-operahuis, is de geweldige outback meer dan wat het lijkt te zijn met z'n adembenemende landschap en 'n uitgestrekte woestijn. Door multiculturisme gegroeid tot het meest leefbare land ter wereld.

  10,0

  10,0
 • Een prachtige, maar intensieve reis waarmee we een goede indruk hebben gekregen van het prachtige en gevarieerde Australië.

  8,0

  8,0
 • Wat een enorm mooie reis (route Cairns-Sydney) was dit. De reis voldeed volledig aan mijn verwachting. De afwisseling tussen steden, outback en opnieuw de grote steden was precies goed. Reis begeleiding was goed. Min puntje was het kamperen in kleine tentjes op dunne matrasjes.

  9,0

  9,0
 • De mooiste reis die ik ooit in mijn leven gemaakt heb. Inmiddels al weer jaren geleden want in 2008, maar ik denk er nog regelmatig met heimwee aan terug. Bijkomend: we hadden ook een fijne reisgroep! En elke keer als jaarlijks de Djoser catalogus in de brievenbus valt, droom ik een paar dagen weg.

  10,0

  10,0
 • Genoten van een prachtige zeer gevarieerde reis door Australië. Mooie steden, Sydney en Melbourne, de Great Ocean Road Kings Canyon, Uluru en Kata Tjuta in de hete droge outback, die voor de verandering een kleddernate Outback bleek te zijn. En als afsluiter de prachtige Great Barrier Reef.

  9,0

  9,0
 • Wij hebben echt genoten van de reis.

  9,0

  9,0
 • This is not a holiday, zei de reisleider bij onze aankomst in Australië. Hij had gelijk. Het was een hele mooie maar zeker ook heel erg intensieve reis door de soms enorme afstanden. Maar wat een prachtig land en heerlijke mentaliteit. De laatste dagen in Cairns tot rust komen waren ook heerlijk.

  8,0

  8,0
 • Wat kun je zeggen over een maand rondreizen door Australië met Djoser!? Fantastisch en de mooiste reis die ik tot nu toe gemaakt heb! De hoogtepunten: the great ocean road, snorkelen bij de great barrier reef, wandelen bij kings canyon, slapen in een grot in coober pedy.. Eigenlijk alles dus! :)

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis met veel verschillende uitdagingen. En veel dingen om te zien en te doen, je moet wel een beetje in conditie zijn om het te kunnen doen, maar voor iedereen een aanrader.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis, Zoveel afwisseling. Mooie steden, de blue mountains, de outback, great ocean road, de tropen en het great barrier reef. Een ervaring die ik niet had willen missen. Onvergetelijke, bijna magische momenten meegemaakt.

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastisch land is Australië, wat een leuke mensen wonen er en wat een heerlijke 'no worries' sfeer. Het was onvergetelijk! Djoser en de Australische gids Ralph hebben deze reis nog mooier gemaakt door de perfecte organisatie. Dit was het mooiste kado dat ik mezelf ooit heb kunnen geven!

  9,0

  9,0
 • De Australië-reis van Djoser laat je in 30 dagen kennis maken met veel hoogtepunten van het land. Een mooi land dat veel afwisseling te bieden heeft. De bevolking is easy going. Een heerlijke bestemming!

  8,0

  8,0
 • Van dorre woestijn in de Outback tot de onder waterwereld van het Great Barrier Reef en alles wat er tussen zit. Deze reis door Australië heeft alles.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis over land. Hoog tempo van reizen waardoor je veel onderweg ziet en alle hoogtepunten in het land in deze reis aandoet. De outback en de nachten op de camping zijn erg goed. De afwisseling van natuur en steden is goed. Veel variatie in excursies.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Oostkust, Outback en Noord-Australië in een reis!
 • Binnenlandse vluchten van Alice Springs - Darwin & Darwin - Cairns inclusief
 • Variatie in hotel- en enkele overnachtingen in comfortabele tented camps
 • Verschillende maaltijden in tented camps inbegrepen
 • Bezoek Ayers Rock én het imposante Kata Tjuta
 • Excursie Cape Tribulation inclusief
 • Excursie Kakadu nationaal park inclusief
 • Excursie Litchfield nationaal park inclusief
 • Bezoek Blue Mountains inclusief
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen

Klantwaardering

8,9

Wat een fantastische reis was dit! 4 weken rondreizen door A...
Wat een fantastische reis was dit! 4 weken rondreizen door Australië, waarbij we kennis hebben gemaakt met steden, natuur, cultuur, flora en fauna, goede hotels maar ook kamperen, vele kilometers en prachtige wandelingen hebben gemaakt. Goede reisbegeleiding hadden met oog voor al onze wensen. Top!

Monique N. - 9,0
Wil je Australië ontdekken in 4 weken, dan moet je écht deze...
Wil je Australië ontdekken in 4 weken, dan moet je écht deze Djoserreis boeken. Waarom? 1. vanwege de afwisseling tussen cultuur en natuur; 2. omdat je zowel kampeert als in hotels verblijft; 3. en je zelf al deze trips ter plekke niet kunt organiseren in zo'n korte tijd.

Marjolein S. - 9,0
Fantastische reis gehad, met als hoogtepunt de kampeer week...
Fantastische reis gehad, met als hoogtepunt de kampeer week in de Outback. Het tempo van het reizen lag hoog, maar daardoor veel gezien en meegemaakt. Australië ervaren is geen vakantie, maar is echt reizen.

Mark M. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Australië

Het weer in Australië

26°C

Terug naar boven