Australië

Rondreis Australië 21 dagen

Tijdens deze drieweekse rondreis door Australië maak je kennis met de meest uiteenlopende landschappen en zie je alle hoogtepunten van het land. Vanuit Sydney rijden we door een uitgestrekt heuvellandschap naar het nationaal park  'Blue Mountains'. Nadat we in Melbourne zijn geweest volgen we de Great Ocean Road en zien we o.a. de Twelve Apostles. Vanaf Adelaide vliegen we naar Alice Springs, het rode centrum van Australië. Daar brengen we o.a. een bezoek aan Ayers Rock/Uluru en Kings Canyon, een kloof in het Nationaal Park Watarrka. Vanaf Alice Springs vliegen we naar het aangename Brisbane waar deze rondreis eindigt.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Australië, 21 dagen
 1. Amsterdam - Sydney
 2. aankomst Sydney
 3. Sydney
 4. Sydney
 5. Sydney - Blue Mountains
 6. Bluemountains - Abercrombie - Canberra
 7. Canberra - Beechworth
 8. Beechworth - Melbourne
 9. Melbourne
 10. Melbourne - Warrnambool (via Great Ocean Road)
 11. Warrnambool - Robe
 12. Robe - Adelaide
 13. Adelaide
 14. Adelaide - vlucht naar Alice Springs
 15. Alice Springs - Ayers Rock/Uluru
 16. Ayers Rock/Uluru - Kings Canyon
 17. Kings Canyon - Alice Springs
 18. Alice Springs - vlucht naar Brisbane
 19. Brisbane
 20. Brisbane - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Sydney

Dag 1 Amsterdam - Sydney
Dag 2 aankomst Sydney
Dag 3 Sydney
Dag 4 Sydney

Sydney Opera House DjoserNa een aangename vlucht met een overstap in Hongkong verblijven we drie nachten in de meest iconische stad van Australië, Sydney. Met bijna vijf miljoen inwoners is dit de grootste van het land. Tijdens ons verblijf van drie dagen, heb je genoeg tijd om deze stad te ontdekken. In het hotel kun je informatie inwinnen over de bezienswaardigheden en activiteiten.

Het symbool van de stad en van Australië, het Opera House aan het felblauwe water van de haven, is met zijn blinkende zeilachtige daken en prachtige ligging een van de opvallendste bouwwerken ter wereld. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de befaamde Harbour Bridge. Veruit de beste en opwindendste manier om deze brug te leren kennen is een beklimming. Wie durft kan, gezekerd aan een kabel, genieten van een adembenemend uitzicht over de haven en de stad.

In 'Darling Harbour', aan het rustige water van de Cockle Bay, vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Hier kun je op een mooie wijze je dag afsluiten terwijl de skyline van Sydney zich aftekent tegen de ondergaande zon. Vanaf de 305 meter hoge Sydney Tower heb je een fantastisch uitzicht op het kosmopolitisch centrum van de stad en als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen. Je kunt het stadsleven onderbreken met een bezoekje aan Taronga Zoo, de beste plaats voor een kennismaking met de inheemse dieren en een grote verzameling exotische soorten.

Blue Mountains

Dag 5 Sydney - Blue Mountains
Dag 6 Blue Mountains - Abercrombie Caves - Canberra

Blue Mountains AustraliëVanuit Sydney rijden we door een uitgestrekt heuvellandschap naar het nationaal park 'Blue Mountains'. Dit gebied behoort tot de 'Great Dividing Range' en is gevormd uit reusachtige zandstenen plateaus waar ruim 600 verschillende soorten eucalyptusbomen voorkomen. Op warme dagen doet de hitte de eucalyptusoliën van de bomen verdampen waardoor boven het gebied vaak een ragfijne nevel hangt die het nationaal park zijn naam heeft gegeven. Tijdens de wandeltochten komen je stevige wandelschoenen zeker van pas. Natuurlijk kun je ook van de 'Blue Mountains' genieten vanaf het nabijgelegen uitzichtpunt en de eucalyptusgeuren opsnuiven vanaf een gezellig terrasje. Vanuit de Blue Mountains rijden we via de Abercrombie Caves naar de hoofdstad Canberra.

Canberra, Beechworth

Dag 7 Canberra - Beechworth
Dag 8 Beechworth - Melbourne

Canberra is een 'geplande' stad, rijk aan brede lanen, groene parken en mooie monumentale gebouwen met het iconische Parliament House als het bekendste bouwwerk. Sinds 1908 is Canberra de aangewezen hoofdstad van Australië. Zowel Melbourne als Sydney wilden graag deze rol vervullen, waarop besloten is geen van beiden de functie te laten vervullen. Het is een geplande stad zoals vele ter wereld en ondanks dat er getracht is om de stad economisch ook op de kaart te zetten, is het toch voornamelijk een ambtenarenstad gebleven. Dat betekent mooie statische regeringsgebouwen en veel nationale musea die een bezoek meer dan waard zijn.

We rijden in ongeveer vijf uur naar het oude goudzoekersstadje Beechworth gelegen boven de mooie Ovens Valley. In dit stadje, waar veel gebouwen uit de 'Goldrush' bewaard zijn gebleven, waan je jezelf in de goudkoortsjaren en word je misschien ook wel bevangen door de nog steeds heersende jacht naar goud. De bergachtige omgeving van Beechworth leent zich uitstekend voor een mooie wandeling, bijvoorbeeld naar een van de nabijgelegen watervallen. Na de lunch vertrekken we naar de metropool Melbourne waar we aan het eind van de middag aankomen.

Melbourne

Dag 9 Melbourne
Dag 10 Melbourne - Tower Hill State game reserve - Warrnambool (via Great Ocean Road)
Dag 11 Warrnambool - Robe (via Great Ocean Road)

Melbourne Australië Melbourne is met ruim vier miljoen inwoners de tweede stad in Australië, maar staat gevoelsmatig bij veel Aussies op nummer één. In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen, op loopafstand van ons hotel liggen talloze musea, restaurants en parken.

Een hele aparte bezienswaardigheid is de dagelijkse 'pinguïnparade' op Philip Island wanneer vele pinguïns aan land gaan en naar hun nesten op het strand waggelen. Dit kan ter plaatse als facultatieve excursie geboekt worden.

Na Melbourne volgen we de Great Ocean Road langs de grillige kust die dag in dag uit bestookt wordt door de machtige golven van de oceaan. Door dit voortdurende geweld van het water zijn er indrukwekkende rotsformaties ontstaan waarvan de 'Twelve Apostles' de bekendste zijn. Onderweg maken we een wandeling in het 'Tower Hill State Game Reserve'. Dit beschermde gebied bestaat uit een oude, dichtbegroeide krater waar we vrijwel zeker koala's zien. Naast koala's komen hier ook veel emoes, kangoeroes en reptielen voor. We overnachten langs de Great Ocean Road in Warrnambool en rijden via Mount Gambier naar Robe.

Adelaide

Dag 12 Robe - Adelaide
Dag 13 Adelaide

Vanuit Robe is het ongeveer vier uur rijden naar Adelaide en rijden we via de Limestone Coast en Coorong Wilderness naar deze gezellige stad. Adelaide telt ruim een miljoen inwoners en is de hoofdstad van South Australia. Strandliefhebbers kunnen met de tram van het centrum naar het populaire strand Glenelg. Zeker in de zomermaanden is een duik in het blauwe water van de Golf St. Vincent erg aanlokkelijk.

The Outback - Ayers Rock

Dag 14 Adelaide, vlucht naar Alice Springs
Dag 15 Alice Springs - Ayers Rock
Dag 16 Ayers Rock - Kings Canyon
Dag 17 Kings Canyon - Alice Springs

Ayers Rock Australië DjoserVanuit Adelaide vliegen we naar Alice Springs. We bevinden ons hier ineens in de échte outback, de verlaten rimboe van Australië waar het land zo bekend om staat. We reizen door naar een van de hoogtepunten van dit enorme land: Uluru ofwel Ayers Rock. Ayers Rock, voor de aboriginals Uluru, is de grootste monoliet ter wereld en hét symbool van Australië. De kolos trekt veel bezoekers en dat is niet voor niets. Zonsopkomst en zonsondergang zijn magische momenten, je ziet de rots dan diep rood kleuren. We hebben voldoende tijd voor een wandeling.

Op een half uur rijden liggen de Olga's, imposante rotsen die de Aboriginals Kata Tjuta noemen. De grootste Olga reikt tot 546 meter en is daarmee zelfs hoger dan Ayers Rock. Je ervaart de grootsheid van de rotsformaties tijdens een wandeling door de diepe kloven tussen de Olga’s. Met een beetje geluk kruist hier de kleine ‘rock wallaby’ je pad.

Prachtige landschappen zijn te zien onderweg naar Kings Canyon waar we overnachten. De volgende ochtend starten we vroeg met een wandeling door de spectaculaire kloof van deze Kings Canyon. De wanden van de kloof zijn zo'n 100 meter hoog en het is ongelooflijk je te realiseren dat de rivier Kings Creek rivier deze enorme wanden tot stand heeft gebracht.  De volgende dag rijden we ruim 450 km. naar het kleine en knusse Alice Springs waar we nog een nachtje kunnen genieten van de outback.

Brisbane

Dag 18 Alice Springs - vlucht Brisbane
Dag 19 Brisbane
Dag 20 Brisbane - Dubai
Dag 21 Dubai - Amsterdam

In de ochtend vliegen we door naar Brisbane. Deze stad die is gesticht als strafkolonie in het begin van de 19de eeuw, heeft een belangrijke strategische rol gespeeld tijden de Tweede Wereldoorlog, maar is na de Wereldtentoonstelling van 1988 pas op de kaart gekomen van het grote publiek. Een levendige en creatieve stad die het snelst groeit van alle Australische steden. We vinden er veel leuke, knusse en ook hippe wijken met leuke restaurants, cafés en kunst-galerieën. Er is een heus China town en in sommige wijken vinden we de invloed van Aziatische immigranten. Brisbane is 'the place to be' en dan ook een hele leuke afsluiting van deze reis door Australië.

Na een paar dagen genieten van deze derde stad van Australië nemen we afscheid van dit enorme land.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Australië immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 okt - 03 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

18 nov - 08 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 jan - 02 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

10 feb - 02 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per AC bus
 • Hotel/motel- en enkele overnachtingen in tented camps
 • Bezoek aan de Blue Mountains
 • Bezichtiging Twelve Apostles en The Great Ocean Road
 • Excursie naar de indrukwekkende Kings Canyon
 • Excursie Ayers Rock

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief binnenlandse vlucht Adelaide naar Alice Springs en Alice Springs naar Brisbane bedraagt vanaf €2.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 556,5,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Brisbane bij te boeken. Het centraal gelegen hotel kost € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 95- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €470,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 12.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waar we overnachten zijn onderling heel verschillend. In de grote steden gebruiken we in goed gelegen, comfortabele middenklasse hotels. Een aantal van de hotels is voorzien van airconditioning en op de meeste kamers kun je koffie of thee zetten.

We slapen ook twee nachten in comfortabele tented camps in Kings Canyon en Ayers Rock. Dit zijn luxe tenten, met opgemaakte bedden voor twee personen, die reeds zijn opgezet. Op de Australische campings zijn voorzieningen aanwezig als douches en toiletten. Vaak zijn er ook wasmachines en een droger om je was te doen en een winkel, pub en een restaurant.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sydney Avonmore on the Park Boutique
Sydney Quest St Leonards
Beechworth Armour Motor Inn
Melbourne Bayview on the Park
Warnambool City Heart Motel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 556,5,-.

 • Australie hotel accommodatie Djoser
 • Australie hotel accommodatie kamer Djoser
 • Australie uitzicht zee Djoser
 • Australie hotel accommodatie djoser zwembad
 • Australie hotel accommodatie djoser zwembad
 • Australie hotel accommodatie djoser zwembad
 • Australie accommodatie djoser
 • Australie accommodatie tent Djoser

Vliegreis

Cathay Pacific

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Amsterdam - Hongkong

  Vertrek

  12:25

  Aankomst

  06:45

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Hongkong - Sydney

  Vertrek

  08:40

  Aankomst

  20:50

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Brisbane - Hongkong

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  17:40

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Hongkong - Amsterdam

  Vertrek

  00:50

  Aankomst

  06:20


Tijdsverschil: Australië kent drie verschillende tijdzones. Gedurende onze wintertijd is het verschil 10 uur met Sydney en 9 uur met Brisbane. In de zomertijd is het verschil 1 uur minder.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief binnenlandse vlucht Adelaide naar Alice Springs en Alice Springs naar Brisbane bedraagt vanaf €2.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor het vervoer over de weg maken we gebruik van eigen bussen met airconditioning waarmee de 'Outback' in de zomer prima bereisbaar is. De bussen worden bestuurd door ervaren Australische chauffeurs, die de route goed kennen. Het voordeel van een eigen bus is verder, dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om in een gezellige lokale pub iets te drinken. Houd rekening met grote afstanden waardoor de reisdagen soms lang kunnen zijn.

Van Adelaide naar Alice Springs en van Alice Springs naar Brisbane maken we gebruik van binnenlandse vluchten.

 • Cathay Pacific 777
 • Bus Australië Djoser
 • Bus Australië Djoser
 • Bus Australië Djoser
 • Binnenkant bus Australie Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per AC bus
 • Hotel/motel- en enkele overnachtingen in tented camps
 • Bezoek aan de Blue Mountains
 • Bezichtiging Twelve Apostles en The Great Ocean Road
 • Excursie naar de indrukwekkende Kings Canyon
 • Excursie Ayers Rock

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil zich verdiepen in de bijzondere dieren 'downunder', de ander gaat voor de spectaculaire landschappen, of strijkt neer op het terras in de grote steden als Sydney, Melbourne of Brisbane. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze lokale reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Australië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen.

 • Australia. Katoomba. Blue Mountains National Park. Near Wentworth Falls. Hiker / tourist.Vanuit ons centraal gelegen hotel vertrekken we ’s morgen vroeg vanuit Sydney naar het nationale park Blue Mountains. Hier wordt je omgeven door prachtig natuurschoon met o.a. talloze eucalyptusbomen waarvan de oliën verdampen en daardoor een prachtige blauwe mist over de bergen hangt.
 • Na ons bezoek aan de Blue Mountains NP rijden we via de grotten van Abercrombie naar Canberra.
 • Tijdens de reis over The Great Ocean Road krijgen we prachtige uitzichten op de ruige Australische kust en zien we de rotsformaties 'Twelve Apostels'.
 • De grootste monoliet ter wereld 'Ayers Rock' wordt al eeuwenlang aanbeden en vereerd door de Aboriginalstam Anangu.
 • Dagtocht door Kings Canyon met de indrukwekkende wanden en fantastische vergezichten.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld. In de grote steden zoals Sydney en Brisbane zijn er vele mogelijkheden zoals o.a. een bezoek aan het indrukwekkende Opera House in Sydney of een Boottocht langs de kust van het mondaine Brisbane.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort 
 • 651 eVisitor visum voor Australië. Dit e-visum is gratis en vraag je zelf online aan.

Geldzaken

In Australië wordt er betaald met de Australische dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grotere plaatsen zijn veel geldautomaten.
Contant: euro’s, Australische dollars
Creditcards: kun je in veel restaurants en winkels gebruiken.

Als richtlijn voor hetgeen niet bij de reissom is inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen zijn bij de prijs inbegrepen. Voor de bereiding van de maaltijden en de afwas wordt de assistentie verwacht van de reizigers. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Tijdens de rest van de reis kun je zelf dan ook bepalen waar en wat je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken.

De reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. Bijna alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd zodat je altijd wel een ruime keus hebt aan restaurantjes. Houd je van vis dan moet je zeker de 'sea-food platter' proberen. Meestal word je dan verrast met een enorme schaal, die rijkelijk is gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan. Vleesliefhebbers kunnen de smakelijke kangoeroe-steak eens proeven.
 

Gezondheid

Voor een rondreis door Australië heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden in deze landen zijn vergelijkbaar met die in Nederland en er is dus geen verhoogd risico.

Indien zich tijdens de reis een noodgeval voordoet waarbij directe medische hulp geboden is heeft de reisbegeleiding een EHBO-kit met steriel medisch hulpmateriaal bij zich. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine reisapotheek met wat pleisters, paracetamol, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.
 

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Brisbane bij te boeken. Het centraal gelegen hotel kost € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 95- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat in Australië kent evenals in Europa vier seizoenen. Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond is de verdeling van de jaargetijden tegengesteld aan die van ons. In onze zomermaanden is het dus winter in Australië. Binnen het land zijn grote klimatologische verschillen te onderscheiden tussen het noorden, midden en zuiden van Australië. Het midden van Australië kent een woestijnklimaat. De stad Brisbane aan de oostkust kent een warm zeeklimaat met vochtige warme zomers.

In de Outback hebben de droogte en de warmte de aarde rood doen kleuren, waardoor het de bijnaam 'The Red Centre' gekregen heeft. In de (Australische) zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot boven 40° C en in de nacht kan het weer zeer sterk afkoelen. Vanwege de lage luchtvochtigheid ervaar je de warmte heel anders dan in Nederland, waardoor de temperatuur goed te verdragen is. Een ander seizoengebonden aspect is de aanwezigheid van de lastige 'bush-flies', waarmee je in de zomermaanden zeker te maken krijgt. De 'Australian wave' (het waaigebaar voor je gezicht) en de befaamde 'cowboyhoeden met de kurken aan touwtjes' bieden uitkomst tegen deze vliegen.

Het klimaat in het zuiden kent relatief koude winters met sneeuw in de Snowy Mountains en warme, droge zomers. Maar ook binnen dit gebied zijn er regionale verschillen. Het klimaat van Sydney is erg mild waardoor het een subtropisch karakter heeft.
 

Zwaarte van de reis

Gezien de vaak beperkte bagageruimte in de bussen verzoeken we om de bagage te beperken tot zo'n 12-15 kg per persoon. We verzoeken daarnaast om uw bagage in een weekendtas of rugzak mee te nemen. Koffers zijn niet mogelijk omdat deze lastig te vervoeren zijn in de bus.

Tijdens de reis kun je op meerdere plaatsen je kleren (laten) wassen. Houd met de keuze van de kleding rekening met de tegenovergestelde seizoenen. Met name in de Australische wintertijd is het belangrijk dat je voldoende warme kleding bij je hebt, aangezien de temperaturen in de woestijn 's nachts sterk dalen en er overdag een frisse wind kan staan. In de zomermaanden kan het echter in de woestijn 's nachts ook nog koel zijn, dus neem in ieder geval een set warme kleding mee: trui, lange broek, windjack. Denk verder onder andere aan een dagrugzakje, goede wandelschoenen, zonnebrandcrème, petje, zonnebril, ani-muggenmiddel en zwemkleding.  
 

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis door Australië is een Engelssprekende reisbegeleider c.q. chauffeur die verantwoordelijk is voor de organisatorische aspecten van de reis; die je natuurlijk ook uitgebreid vertelt over lokale gebruiken en culturele achtergronden van Australië.

In Alice Springs en in Brisbane is onze lokale vertegenwoordiger je informatiebron en aanspreekpunt.

FAQ

Hoe reizen we naar en in Australië?

We vliegen met Emirates, via Dubai, naar Australië. In Australië beschikken we over comfortabele, eigen bussen die ook de onverharde wegen aankunnen. Vanwege de beperkte bagageruimte en om schade aan koffers te voorkomen verzoeken we je deze niet mee te nemen maar voor de bagage een rugzak of weekendtas te gebruiken.

Waar overnachten we?

Hoe is het vervoer in Australië?

Hoe groot zijn de afstanden?

Hoe is de begeleiding in Australië?

Hoe kom ik aan een visum voor Australië?

Wat is de beste reistijd voor Australië?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Australië?

Kan ik de reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland combineren?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Steden, Great Ocean Road én Outback in één reis!
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vlucht en inclusief
 • Variatie in hotel- en enkele tented camps overnachtingen
 • Bezoek Ayers Rock én het imposante Kata Tjuta
 • Bezoek Blue Mountains inclusief
 • Onvergetelijke rit over The Great Ocean Road
 • Afsluiting in de levendige en creatieve mondaine stad Brisbane
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen

Het weer in Australië

Het weer in Australië

15°C

Terug naar boven