Australië & Tasmanië

Rondreis Australië & Tasmanië28 dagen

Deze fantastische reis met veelzijdige natuur en bijzondere cultuur van de Aboriginals, start in Sydney. Je hebt hier ruim de tijd om bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Opera House, de Harbour Bridge en de Royal Botanic Gardens. Vanuit Sydney vliegen we naar het prachtige eiland Tasmanië waar we 3 nachten verblijven. Vanuit Melbourne volgen we de Great Ocean Road en zien we o.a. de Twelve Apostles. Via Adelaide rijden we via wijngaarden en kleine dorpjes, noordwaarts de droge outback in. Vanuit Alice Springs vliegen we via Darwin naar Cairns, de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Behalve snorkelen en duiken, kun je ook aan land leuke excursies maken.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 0,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Australië & Tasmanië, 28 dagen
 • Amsterdam - Sydney
 • aankomst Sydney
 • Sydney
 • Sydney
 • Sydney - vlucht naar Hobart (Tasmanië)
 • Hobart
 • Hobart
 • Hobart - vlucht naar Melbourne
 • Melbourne
 • Melbourne - Warrnambool (via Great Ocean Road)
 • Warrnambool - Tower Hill State game reserve - Robe (via Great Ocean Road)
 • Robe - Adelaide
 • Adelaide
 • Adelaide - Barossa Valley - Flinders Ranges/Hawker
 • Flinders Ranges/Hawker, Wilpena Pound, Blinman en Parachilna Gorge
 • Flinders Ranges/Hawker - Port Augusta - Coober Pedy
 • Coober Pedy - Kings Canyon
 • Kings Canyon - Ayers Rock
 • Ayers Rock, bezoek Olgas
 • Ayers Rock - Alice Springs - vlucht naar Darwin
 • Darwin
 • Darwin - Kakadu nationaal park
 • Kakadu NP - Litchfield nationaal park - Darwin
 • Darwin - vlucht naar Cairns
 • Cairns, excursie naar Cape Tribulation
 • Cairns
 • Cairns - Amsterdam
 • aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Onderstaand staat eerst de route van Sydney naar Cairns, daaronder volgt de omgekeerde route van Cairns naar Sydney.

Van Sydney naar Cairns

Sydney

Dag 1 vertrek uit Amsterdam
Dag 2 Hongkong - aankomst Sydney
Dag 3 Sydney
Dag 4 Sydney

Na de vlucht via Hongkong verblijven we drie nachten in Sydney, met bijna vijf miljoen inwoners de grootste stad van het land. Je hebt dus ruim voldoende tijd hebt om deze kleurrijke wereldstad vanuit het centraal gelegen hotel te ontdekken. Je tijd in deze metropool kun je zelf inplannen. In het hotel kun je informatie inwinnen over de bezienswaardigheden en activiteiten. 

Sydney Opera House DjoserHet symbool van de stad en van Australië, het Opera House aan het felblauwe water van de haven, is met zijn blinkende zeilachtige daken en prachtige ligging een van de opvallendste bouwwerken ter wereld. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de befaamde Harbour Bridge. Veruit de beste en opwindendste manier om deze brug te leren kennen is een beklimming. Wie durft kan, gestoken in een ‘brugpak’ - camouflage om de bestuurders beneden niet af te leiden - en vastgeknoopt aan een kabel, genieten van een adembenemend uitzicht over de haven en de stad.

In 'Darling Harbour', aan het rustige water van de Cockle Bay, vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Hier kun je op een mooie wijze je dag afsluiten terwijl de skyline van Sydney zich aftekent tegen de ondergaande zon. Vanaf de 305 meter hoge Sydney Tower heb je een fantastisch uitzicht op het kosmopolitisch centrum van de stad en als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen. Je kunt het stadsleven onderbreken met een bezoekje aan Toronga Zoo, de beste plaats voor een kennismaking met de inheemse dieren en een grote verzameling exotische soorten.

Tasmanië

Dag 5 Sydney - vlucht naar Hobart (Tasmanië)
Dag 6 Hobart
Dag 7 Hobart

Australie Tasmaanse duivel Djoser Vanuit Sydney vliegen we in ongeveer 2 uur naar het eiland Tasmanië waar we 3 nachten zullen verblijven. Het eiland werd ontdekt door Abel Tasman en wordt vaak als natuurwonder beschouwd. Een derde is natuurgebied met bijzondere planten en dieren zoals onder andere de Tasmaanse duivel en het vogelbekdier. Tasmanië bezoek je vooral vanwege de ruige en ongerepte natuur.

Hobart is een gezellige en sfeervolle stad aan het water en is tevens de hoofdstad van dit groene eiland. Om van het prachtige uitzicht op de stad te genieten kun je Mount Wellington op wandelen. Of breng een bezoek aan een van Tasmanië ‘s grootste attracties: Museum of Old & New Art.

Melbourne

Dag 8 Hobart - vlucht naar Melbourne
Dag 9 Melbourne 
Dag 10 Melbourne - Tower Hill State game reserve - Warrnambool (via Great Ocean Road)
Dag 11 Warrnambool - Robe (via Great Ocean Road)

Melbourne is met ruim vier miljoen inwoners de tweede stad in Australië, maar staat gevoelsmatig bij veel Aussies op nummer één. In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen, op loopafstand van ons hotel liggen talloze musea, restaurants en parken.

Een hele aparte bezienswaardigheid is de dagelijkse 'pinguïnparade' op Philip Island, wanneer vele pinguïns aan land gaan en naar hun nesten op het strand waggelen. Dit kan ter plaatse als facultatieve excursie geboekt worden.

Koala Australie DjoserNa Melbourne volgen we de Great Ocean Road langs de grillige kust die dag in dag uit bestookt wordt door de machtige golven van de oceaan. Door dit voortdurende geweld van het water zijn er indrukwekkende rotsformaties ontstaan waarvan de 'Twelve Apostles' de bekendste zijn. Onderweg maken we een wandeling in het 'Tower Hill State Game Reserve'. Dit beschermde gebied bestaat uit een oude, dichtbegroeide krater waar we vrijwel zeker koala's zien. Ook emoes en kangoeroes komen hier veelvuldig voor. We overnachten langs de Great Ocean Road in Warrnambool en Robe.

Adelaide

Dag 12 Robe - Adelaide
Dag 13 Adelaide

Vanuit Robe is het ongeveer vier uur rijden naar Adelaide. Adelaide telt ruim een miljoen inwoners en is de hoofdstad van South Australia. Strandliefhebbers kunnen met de tram van het centrum naar het populaire strand Glenelg. Zeker in de zomermaanden is het blauwe water van de Golf St. Vincent erg aanlokkelijk.

Flinders Ranges en Coober Pedy

Dag 14 Adelaide - Barossa Valley - Flinders Ranges/Hawker
Dag 15 Flinders Ranges/Hawker, Wilpena Pound, Blinman en Parachilna Gorge
Dag 16 Flinders Ranges/Hawker - Port Augusta - Coober Pedy

We verlaten Adelaide en rijden via wijngaarden en kleine dorpjes noordwaarts de droge outback in. Dit kan natuurlijk uitlopen als we vertraging oplopen in de wijnstreek Barossa en Clare Valley. Meestal stelt de reisbegeleider voor om van de gelegenheid gebruik te maken en wijn te proeven in een van de vele wijnhuizen die dit gebied rijk is. Na een aantal uren rijden doemen plotseling de bergen van de Flinders Ranges aan de horizon op.

Wilpena Pound AustralieWilpena Pound is een enorm natuurlijk amfitheater midden in dit bergachtig gebied. Er zijn hier enkele wandelroutes uitgezet van verschillende zwaartecategorieën zodat je zelf kunt bepalen welke tocht je gaat maken. We verlaten Flinders Range en rijden via Port Augusta naar Coober Pedy. Onderweg passeren we de 'dingo fence'; een hek met een lengte van 9600 kilometer dwars door het land, tegen de verspreiding van de dingo, de Australische wilde hond. Ten noorden van het hek is de dingo een beschermd dier en ten zuiden ervan schieten boeren ze soms neer om hun schapen te beschermen. De leegte en verlatenheid van dit uitgestrekte gebied is fascinerend. Coober Pedy, in Aboriginaltaal 'blanke man in een gat', dankt zijn bestaan aan de vele avonturiers die hier op zoek gingen naar het waardevolle opaal.

Vanwege het extreme klimaat (in de zomer kan de temperatuur hier oplopen tot 45°C) speelt een groot deel van het dagelijks leven zich onder de grond af. Huizen, winkels, hotels, musea en twee kerken zijn in de rotsen uitgehouwen. Uiteraard volgen wij het voorbeeld van de lokale bevolking en slapen we in een eenvoudig rotshotel. Er zijn gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en het kan hier voorkomen dat je je ondergrondse kamer deelt met twee of drie medereizigers.

Kings Canyon en Ayers Rock

Dag 17 Coober Pedy - Kings Canyon
Dag 18 Kings Canyon - Ayers Rock
Dag 19 Ayers Rock, bezoek Olgas
Dag 20 Ayers Rock - Alice Springs - vlucht naar Darwin

We verlaten Coober Pedy en prachtige landschappen zijn te zien onderweg naar Kings Canyon waar we overnachten. De volgende ochtend starten we vroeg met een wandeling door de spectaculaire kloof van deze Kings Canyon.

Ayers Rock DjoserAyers Rock, voor de aboriginals Uluru, is de grootste monoliet ter wereld en hét symbool van Australië. De kolos trekt veel bezoekers en dat is niet voor niets. Zonsopkomst en zonsondergang zijn magische momenten, je ziet de rots dan diep rood kleuren. We hebben voldoende tijd voor een wandeling rond Uluru. Op een half uur rijden liggen de Olga's, imposante rotsen die de Aboriginals Kata Tjuta noemen. De grootste Olga reikt tot 546 meter en is daarmee zelfs hoger dan Ayers Rock. Je ervaart de grootsheid van de rotsformaties tijdens een wandeling door de diepe kloven tussen de Olga’s. Met een beetje geluk kruist hier de kleine ‘rock walibi’ je pad.

De volgende dag rijden we ruim 300 km. naar Alice Springs waarvandaan we met een binnenlandse vlucht naar Darwin reizen.

Kakadu nationaal park & Darwin

Dag 21 Darwin
Dag 22 Darwin - Kakadu nationaal park
Dag 23 Kakadu nationaal park - Litchfield nationaal park - Darwin
Dag 24 Darwin - vlucht naar Cairns

Met ongeveer 130.000 inwoners is het tropische Darwin de grootste stad in het noorden van Australië. De geschiedenis van deze hoofdstad van de Northern Territory kent enkele grote tegenslagen. De Japanse bombardementen in de tweede wereldoorlog en een cycloon op de eerste kerstdag van 1974 hebben grote delen van de stad vernietigd. De stad is na deze natuurramp opnieuw ontworpen en opgebouwd en ziet er dan ook uiterst modern uit.

Vanuit ons centraal gelegen hotel kun je de stad te voet verkennen. Loop zeker een keer naar de haven, waar het turkooisblauwe water wordt omringd door mangrovemoerassen. Het wemelt hier van de zoet- en zoutwaterkrokodillen, let dus goed op als je besluit te gaan zwemmen bij een van de stranden.

Australie krokodil DjoserVan Darwin rijden we door naar Kakadu, een van de mooiste en grootste nationale parken van het continent. Het gevarieerde landschap omvat stukjes regenwoud, moerasgebieden met mangrovebossen en zandsteenplateaus, waarvan watervallen zich naar beneden storten. De beste manier om het rijke dieren- en plantenleven van dichtbij te bekijken, is tijdens een facultatieve boottocht. Behalve de veelzijdige flora en fauna zijn in dit nationale park Aboriginal rotstekeningen te zien waarvan sommige duizenden jaren oud zijn.  We zetten onze tenten op bij Cooinda, vlakbij de 'Yellow Water Wetlands' en bekend van de mooie zonsondergangen.

Het nationaal park Litchfield ligt in de Tabletop Range, een zandsteenplateau in de Top End, waaruit meerdere riviertjes met watervallen ontspringen. De bekendste watervallen zijn de Florence Falls, de Wangi Falls en de Tolmer Falls. De eerste watervallen worden omgeven door regenwoud. In de grotten rondom de Tolmer Falls leven zeldzame spookvleermuizen en oranje hoefijzervleermuizen. In het noordoosten van het park liggen tot twee meter hoge magnetische termietenheuvels, die gebouwd zijn in de noordzuidrichting door kompastermieten. De rotsgebieden van Litchfield worden onder meer bewoond door kortoorrotskangoeroes.

Vanuit Darwin vliegen we in ongeveer twee en een half uur naar Cairns.

Cairns & Cape Tribulation

Dag 25 Cairns, excursie Cape Tribulation
Dag 26 Cairns
Dag 27 Cairns - vlucht naar Hongkong
Dag 28 Hongkong - Amsterdam

Cairns, een moderne stad met ruim 150.000 inwoners, is de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Behalve snorkelen en duiken, kun je ook aan land leuke excursies maken, zoals een rit over de Kurandaspoorweg of een ‘raft’-tour.

Cape Tribulation Australie DjoserWe brengen een bezoek aan het mooie Cape Tribulation National Park, een van de oudste regenwouden van de wereld. Een groot deel van de jungle is vrijwel ondoordringbaar. Als je een tocht maakt over de ongerepte Daintreerivier, krijg je niet alleen een fascinerend beeld van het regenwoud en mangrovebos, het is ook de ideale manier om allerlei dieren te observeren, waaronder krokodillen, vogels, vleerhonden, boomslangen, vlinders en kikkers. Vanuit Cairns vliegen we via Hong Kong weer terug naar Nederland.
 

  Route van Cairns naar Sydney


Cairns & Cape Tribulation


Dag 1 Amsterdam - Hongkong
Dag 2 Hongkong
Dag 3 aankomst Cairns
Dag 4 Cairns, excursie Cape Tribulation

Na de vlucht vanuit Hongkong verblijven we in Cairns, een moderne stad met ruim 150.000 inwoners. Je wordt hier opgewacht door een lokale vertegenwoordiger. De stad is de belangrijkste uitvalbasis voor de noordelijke eilanden van het Great Barrier Reef. Behalve snorkelen en duiken, kun je ook aan land leuke excursies maken, zoals een rit over de Kurandaspoorweg of een ‘raft’-tour.

We brengen een bezoek aan het mooie Cape Tribulation National Park, een van de oudste regenwouden van de wereld. Een groot deel van de jungle is vrijwel ondoordringbaar. Als je een tocht maakt over de ongerepte Daintreerivier, krijg je niet alleen een fascinerend beeld van het regenwoud en mangrovebos, het is ook de ideale manier om allerlei dieren te observeren, waaronder krokodillen, vogels, vleerhonden, boomslangen, vlinders en kikkers.

Darwin en Kakadu nationaal park

Dag 5 Cairns - vlucht naar Darwin
Dag 6 Darwin - Kakadu nationaal Park
Dag 7 Kakadu NP - Litchfield NP - Darwin

Vanuit Cairns vliegen we in twee en een half uur naar Darwin. Met ongeveer 130.000 inwoners is het tropische Darwin de grootste stad in het noorden van Australië. De geschiedenis van deze hoofdstad van de Northern Territory kent enkele grote tegenslagen. De Japanse bombardementen in de tweede wereldoorlog en een cycloon op de eerste kerstdag van 1974 hebben grote delen van de stad vernietigd. De stad is na deze natuurramp opnieuw ontworpen en opgebouwd en ziet er dan ook uiterst modern uit. Vanuit ons centraal gelegen hotel kun je de stad te voet verkennen. Loop zeker een keer naar de haven, waar het turkooisblauwe water wordt omringd door mangrovemoerassen. Het wemelt hier van de zoet- en zoutwaterkrokodillen, let dus goed op als je besluit te gaan zwemmen bij een van de stranden.

Australie rotstekening DjoserHet Kakadu nationaal park is een van de mooiste en grootste nationale parken van het continent. Het gevarieerde landschap omvat stukjes regenwoud, moerasachtige gebieden met mangrovebossen en zandsteenplateaus, waarvan watervallen zich naar beneden storten. De beste manier om het rijke dieren- en plantenleven van dichtbij te bekijken, is tijdens een facultatieve boottocht. Behalve de veelzijdige flora en fauna zijn in dit nationale park Aboriginal rotstekeningen te zien waarvan sommige duizenden jaren oud zijn. We zetten onze tenten op bij Cooinda, vlakbij de 'Yellow Water Wetlands' en bekend van de mooie zonsondergangen.

Het nationaal park Litchfield ligt in de Tabletop Range, een zandsteenplateau in de Top End, waaruit meerdere riviertjes met watervallen ontspringen. De bekendste watervallen zijn de Florence Falls, de Wangi Falls en de Tolmer Falls. De eerste watervallen worden omgeven door regenwoud. In de grotten rondom de Tolmer Falls leven zeldzame spookvleermuizen en oranje hoefijzervleermuizen. In het noordoosten van het park liggen tot twee meter hoge magnetische termietenheuvels, die gebouwd zijn in de noordzuidrichting door kompastermieten. De rotsgebieden van Litchfield worden onder meer bewoond door kortoorrotskangoeroes.

Kings Canyon en Ayers Rock

Dag 8 Darwin
Dag 9 Darwin - vlucht naar Alice Springs - Kings Canyon
Dag 10 Kings Canyon - Ayers Rock
Dag 11 Ayers Rock - bezoek Olga’s

Ayers Rock Djoser’s Ochtends starten we met een wandeling door de spectaculaire kloof van Kings Canyon. Daarna rijden we door naar Ayers Rock, voor de aboriginals Uluru.  Dit is de grootste monoliet ter wereld en hét symbool van Australië. De kolos trekt veel bezoekers en dat is niet voor niets. Zonsopkomst en zonsondergang zijn magische momenten, je ziet de rots dan diep rood kleuren. We hebben voldoende tijd voor een wandeling rond Uluru.

Op een half uur rijden liggen de Olga's, imposante rotsen die de Aboriginals Kata Tjuta noemen. De grootste Olga reikt tot 546 meter en is daarmee zelfs hoger dan Ayers Rock. Je ervaart de grootsheid van de rotsformaties tijdens een wandeling door de diepe kloven tussen de Olga’s. Met een beetje geluk kruist hier de kleine ‘rock walibi’ je pad.

Coober Pedy en Flinders Range

Dag 12 Ayers Rock - Coober Pedy
Dag 13 Coober Pedy - Port Augusta - Flinders Ranges/Hawker
Dag 14 Flinders Ranges/Hawker, Wilpena Pound, Blinman en Parachilna Gorge
Dag 15 Flinders Ranges/Hawker - Barossa Valley - Adelaide

Coober Pedy, in Aboriginaltaal 'blanke man in een gat', dankt zijn bestaan aan de vele avonturiers die hier op zoek gingen naar het waardevolle opaal. Vanwege het extreme klimaat (in de zomer kan de temperatuur hier oplopen tot 45°C) speelt een groot deel van het dagelijks leven zich onder de grond af. Huizen, winkels, hotels, musea en twee kerken zijn in de rotsen uitgehouwen. Uiteraard volgen wij het voorbeeld van de lokale bevolking en slapen we in een eenvoudig rotshotel. Er zijn gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en het kan hier voorkomen dat je de kamer deelt met twee of drie medereizigers.

Wilpena Pound AustralieNa een vroege start komen we op weg van Coober Pedy naar Flinders Ranges langs de ‘dingo fence’; een hek met een lengte van 9600 kilometer dwars door het land tegen de verspreiding van de dingo, de Australische wilde hond. Ten noorden van het hek is de dingo een beschermd dier en ten zuiden ervan schieten boeren ze soms neer om hun schapen te beschermen. De leegte en verlatenheid van dit uitgestrekte gebied is fascinerend. Wilpena Pound is een enorm natuurlijk amfitheater midden in dit bergachtig gebied. Er zijn hier enkele wandelroutes uitgezet van verschillende zwaartecategorieën zodat je zelf kunt bepalen welke tocht je gaat maken.

Adelaide

Dag 16 Adelaide
Dag 17 Adelaide - Robe
Dag 18 Robe - Warrnambool

We rijden vanuit Flinders Range zuidwaarts naar Adelaide via wijngaarden en kleine dorpjes. Dit kan natuurlijk uitlopen als we vertraging oplopen in de wijnstreek Barossa en Clare Valley. Meestal stelt de reisbegeleider voor om van de gelegenheid gebruik te maken en wijn te proeven in een van de vele wijnhuizen die dit gebied rijk is.

Adelaide telt ruim een miljoen inwoners en is de hoofdstad van South Australia. Strandliefhebbers kunnen met de tram van het centrum naar het populaire strand Glenelg. Zeker in de zomermaanden is het blauwe water van de Golf St. Vincent erg aanlokkelijk. Vanuit Adelaide is het ongeveer vier uur rijden naar Robe. 

Melbourne

Dag 19 Warnambool - Tower Hill State game reserve - Melbourne
Dag 20 Melbourne

Australie Kangoeroe DjoserNa Warnambool volgen we de Great Ocean Road langs de grillige kust die dag in dag uit bestookt wordt door de machtige golven van de oceaan. Door dit voortdurende geweld van het water zijn er indrukwekkende rotsformaties ontstaan waarvan de 'Twelve Apostles' de bekendste zijn. Onderweg maken we een wandeling in het 'Tower Hill State Game Reserve'. Dit beschermde gebied bestaat uit een oude, dichtbegroeide krater waar we vrijwel zeker koala's zien. Ook emoes en kangoeroes komen hier veelvuldig voor.

Melbourne is met ruim vier miljoen inwoners de tweede stad in Australië, maar staat gevoelsmatig bij veel Aussies op nummer één. In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen, op loopafstand van ons hotel liggen talloze musea, restaurants en parken. Een hele aparte bezienswaardigheid is de dagelijkse 'pinguïnparade' op Philip Island, wanneer vele pinguïns aan land gaan en naar hun nesten op het strand waggelen. Dit kan ter plaatse als facultatieve excursie geboekt worden.
 
Tasmanië

Dag 21 Melbourne - vlucht naar Hobart (Tasmanië)
Dag 22 Hobart
Dag 23 Hobart

tasmaanse duivel tasmanie Djoser Vanuit Sydney vliegen we in ongeveer 2 uur naar het eiland Tasmanië waar we 3 nachten zullen verblijven. Het eiland werd ontdekt door Abel Tasman en wordt vaak als natuurwonder beschouwd. Eenderde is natuurgebied met bijzondere planten en dieren zoals onder andere de Tasmaanse duivel en het vogelbekdier. Tasmanië bezoek je vooral vanwege de ruige en ongerepte natuur.

Hobart is een gezellige en sfeervolle stad aan het water en is tevens de hoofdstad van dit groene eiland. Om van het prachtige uitzicht op de stad te genieten kun je Mount Wellington op wandelen. Of breng een bezoek aan een van Tasmanië ‘s grootste attracties :Museum of Old & New Art.

Sydney

Dag 24 Hobart - vlucht naar Sydney
Dag 25 Sydney
Dag 26 Sydney
Dag 27 Sydney - Hongkong
Dag 28 aankomst Amsterdam

Harbour Bridge Australie DjoserWe verblijven twee dagen in de grootste stad van het land. Je hebt dus voldoende tijd om deze kleurrijke wereldstad vanuit het centraal gelegen hotel te ontdekken. Sydney is met bijna vijf miljoen inwoners de grootste stad op het continent. Het symbool van de stad en van Australië, het Opera House aan het felblauwe water van de haven, is met zijn blinkende zeilachtige daken en prachtige ligging een van de opvallendste bouwwerken ter wereld. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de befaamde Harbour Bridge.


Veruit de beste en opwindendste manier om deze brug te leren kennen is een beklimming. Wie durft kan, gestoken in een ‘brugpak’ - camouflage om de bestuurders beneden niet af te leiden - en vastgeknoopt aan een kabel, genieten van een adembenemend uitzicht over de haven en de stad. In 'Darling Harbour', aan het rustige water van de Cockle Bay vind je talloze restaurants, tuinen, parken en cafés. Hier kun je op een mooie wijze je dag afsluiten, terwijl de skyline van Sydney zich aftekent tegen de ondergaande zon. Vanaf de 305 meter hoge Sydney Tower heb je een fantastisch uitzicht op het kosmopolitisch centrum van de stad en als het heel helder is zie je zelfs de Blue Mountains liggen.

Je kunt het stadsleven onderbreken met een bezoekje aan Toronga Zoo, de beste plaats voor een kennismaking met de inheemse dieren en een grote verzameling exotische soorten. Na Sydney ontdekt te hebben zullen we via Hongkong terugvliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Australië immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

 

Inclusief

 • Vliegreis met Cathay Pacific
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Alice Springs naar Darwin
 • Binnenlandse vlucht van Darwin naar Cairns
 • Bezoek aan Tasmanië met een binnenlandse vlucht
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per AC bus
 • Hotel/motel- en enkele overnachtingen in tented camps
 • Excursie naar Olgas
 • Excursie naar Cape Tribulation
 • Excursie Kakadu nationaal park
 • Excursie Litchfield nationaal park
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, visum, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Sydney en/of Cairns bij te boeken. In Sydney liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf € 65,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht. Het eveneens centraal gelegen hotel in Cairns kost € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 85,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waar we overnachten zijn onderling heel verschillend. In de grote steden gebruiken we centraal gelegen, comfortabele middenklasse hotels. De meeste hotelkamers zijn voorzien van airconditioning en je kunt er vaak koffie of thee zetten.

Op enkele afgelegen plaatsen slaap je in een eenvoudig sfeervol 'pub'-hotel, een typisch Australische accommodatie. In Coober Pedy overnachten we meestal in een pension dat in de rotsen is uitgehouwen.

We slapen ook drie nachten in comfortabele tented camps in Kings Canyon en Ayers Rock. Dit zijn luxe tenten, met opgemaakte bedden voor twee personen, die reeds zijn opgezet. Op de Australische campings zijn voorzieningen aanwezig als douches en toiletten. Vaak zijn er ook wasmachines en een droger om je was te doen en een winkel, pub en een restaurant.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sydney Avonmore on the Park Boutique
Melbourne Bayview on the Park
Warnambool City Heart Motel
Cooper Pedy The Lookout Cave Underground Motel
Cooper Pedy Mud Hut Hotel
Darwin Travelodge Mirambeena
Cairns Cairns City Palms

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Australie & Tasmanie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Australie & Tasmanie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Australie & Tasmanie hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Australie & Tasmanie hotel uitzicht overnachting Djoser
 • Australie & Tasmanie hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • The Lookout Cave Underground Motel kamer Cooper Pedy Australie
 • Tent binnenkant camp Australie
 • Tenten camp Australie
 • Australie & Tasmanie hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Australie & Tasmanie accommodatie overnachting Djoser
 • Australie en Tasmanie dinner djoserreizigers Djoser

Vliegreis

Cathay Pacific

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Hongkong

  Vertrek

  12:25

  Aankomst

  06:45

 • Vlucht met

  Traject

  Hongkong - Sydney

  Vertrek

  08:40

  Aankomst

  20:50

 • Vlucht met

  Traject

  Cairns - Brisbane

  Vertrek

  19:55

  Aankomst

  22:10

 • Vlucht met

  Traject

  Brisbane - Hongkong

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  17:40

 • Vlucht met

  Traject

  Hongkong - Amsterdam

  Vertrek

  00:50

  Aankomst

  06:20


Tijdsverschil: Australië kent drie verschillende tijdzones. Gedurende onze wintertijd is het verschil 10 uur met Sydney en 8,5 uur met Darwin. In de zomertijd is het verschil 1 uur minder.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor het vervoer over de weg maken we gebruik van eigen bussen met airconditioning waarmee de 'Outback' in de zomer prima bereisbaar is. Met hun bescheiden afmetingen zijn ze zeer geschikt om over de vaak onverharde wegen te rijden. De bussen worden bestuurd door ervaren Australische chauffeurs, die de route goed kennen. Het voordeel van een eigen bus is verder, dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om in een gezellige lokale pub iets te drinken. Houd rekening met grote afstanden waardoor de reisdagen soms lang kunnen zijn.

Van Alice Springs naar Darwin en van Darwin naar Cairns v.v. maken we gebruik van binnenlandse vluchten. Als de reis in Cairns eindigt vliegen we via Brisbane en Hong Kong naar Amsterdam.

 • Cathay Pacific vliegtuig Djoser
 • Bus Australië Djoser
 • Bus Australië Djoser
 • Bus Australië Djoser
 • Binnenkant bus Australie Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Cathay Pacific
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Alice Springs naar Darwin
 • Binnenlandse vlucht van Darwin naar Cairns
 • Bezoek aan Tasmanië met een binnenlandse vlucht
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per AC bus
 • Hotel/motel- en enkele overnachtingen in tented camps
 • Excursie naar Olgas
 • Excursie naar Cape Tribulation
 • Excursie Kakadu nationaal park
 • Excursie Litchfield nationaal park
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil zich verdiepen in de bijzondere dieren 'downunder', de ander gaat voor de spectaculaire landschappen, of strijkt neer op het terras in de grote steden als Sydney, Melbourne of Cairns. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze lokale reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Australië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen.

 • We gaan per binnenlandse vlucht naar het prachtige Tasmanië.
 • Uiteraard mag de prachtige route over The Great Ocean Road niet ontbreken en zit in deze reis inbegrepen. Prachtige uitzichten op de ruige Australische kust zien we de rotsformaties 'Twelve Apostels'.
 • De grootste monoliet ter wereld 'Ayers Rock' wordt al eeuwenlang aanbeden en vereerd door de Aboriginalstam Anangu.
 • We brengen een bezoek aan de Olgas.
 • 2-daagse excursie naar Kakadu nationaal park.
 • Van Kakadu nationaal Park rijden we via Litchfield nationaal park terug naar Darwin.
 • Cape Tribulations. Deze dagexcursie naar dit tropische regenwoud die direct tot aan het zandstrand komt is absoluut de moeite waard.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld. In de grote steden zoals Sydney en Cairns zijn er vele mogelijkheden zoals o.a. een bezoek aan het indrukwekkende Opera House in Sydney of een snorkel- of duikexcursie op het Great Barrier Reef. Tijdens het verblijf in Kakadu National Park kun je de Yellow Water cruise maken door een prachtig natuurgebied waar je vele vogels en met geluk krokodillen kunt spotten.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort 
 • 651 eVisitor visum voor Australië. Dit e-visum is gratis en vraag je zelf online aan.

Geldzaken

In Australië wordt er betaald met de Australische dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grote plaatsen zijn veel geldautomaten.
Contant: euro’, Australische dollars
Creditcards: kun je in veel restaurants en winkels gebruiken.

Als richtlijn voor bedragen die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week. Tijdens de reis wordt door de reisbegeleiding een bedrag gevraagd van ongeveer $ 130,- voor verschillende entreegelden en de facultatieve bootexcursie in het Kakadu nationaal park.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.
 

Maaltijden

Maaltijden zijn niet inbegrepen. Tijdens de reis kun je zelf dan ook bepalen waar en wat je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken.

De reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. Bijna alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd zodat je altijd wel een ruime keuze hebt aan restaurantjes. Houd je van vis dan moet je zeker de 'sea-food platter' proberen. Meestal word je dan verrast met een enorme schaal, die rijkelijk is gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan. Vleesliefhebbers kunnen de smakelijke kangoeroe-steak eens proeven.

Vanwege de afgelegen ligging van sommige locaties en de soms grote onbewoonde gebieden die we doorkruisen is het niet altijd mogelijk in restaurants te eten.

Gezondheid

Voor een rondreis door Australië heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden in deze landen zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België en er is dus geen verhoogd risico.

Indien zich tijdens de reis een noodgeval voordoet waarbij directe medische hulp geboden is heeft de reisbegeleiding een EHBO-kit met steriel medisch hulpmateriaal bij zich. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine reisapotheek met wat pleisters, paracetamol, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.
 

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Sydney en/of Cairns bij te boeken. In Sydney liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf € 65,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht. Het eveneens centraal gelegen hotel in Cairns kost € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 85,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

Het klimaat in Australië kent evenals in Europa vier seizoenen. Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond is de verdeling van de jaargetijden tegengesteld aan die van ons. In onze zomermaanden is het dus winter in Australië. Binnen het land zijn grote klimatologische verschillen te onderscheiden tussen het noorden, midden en zuiden van Australië. Tijdens de reis krijg je dan ook altijd te maken met grote verschillen in temperatuur en vochtigheid. Het tropische noorden kent eigenlijk twee seizoenen: een droge en een vochtige periode, met het hele jaar temperaturen rond 30° C. De droge periode is van mei tot en met oktober. De regentijd is van december tot en met april, er valt dan af en toe een bui.

Het midden van Australië kent een woestijnklimaat. De droogte en de warmte hebben de aarde rood doen kleuren, waardoor het de bijnaam 'The Red Centre' gekregen heeft. In de (Australische) zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot boven 40° C en in de nacht kan het weer zeer sterk afkoelen. Vanwege de lage luchtvochtigheid ervaar je de warmte heel anders dan in Nederland en België, waardoor de temperatuur goed te verdragen is. Een ander seizoengebonden aspect is de aanwezigheid van de lastige 'bush-flies', waarmee je in de zomermaanden zeker te maken krijgt. De 'Australian wave' (het waaigebaar voor je gezicht) en de befaamde 'cowboyhoeden met de kurken aan touwtjes' bieden uitkomst tegen deze vliegen. Het klimaat in het zuiden kent relatief koude winters met sneeuw in de Snowy Mountains en warme, droge zomers. Maar ook binnen dit gebied zijn er regionale verschillen. Het klimaat van Sydney is erg mild waardoor het een subtropisch karakter heeft.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis door Australië is een Engelssprekende reisbegeleider c.q. chauffeur die verantwoordelijk is voor de organisatorische aspecten van de reis; die je natuurlijk ook uitgebreid vertelt over lokale gebruiken en culturele achtergronden van Australië.

In de steden Sydney, Cairns en Darwin zal een lokale vertegenwoordiger voor je klaar staan. Op zoek naar een leuk restaurant, een bijzondere bezienswaardigheid of, een lokale markt? De lokale reisbegeleider wijst je de weg! Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je echter zelf. Bereid je goed voor en neem een reisgids mee.

FAQ

Hoe reizen we naar en in Australië?

We vliegen met Cathay Pacific, met een stop in Hongkong, naar Australië. In Australië beschikken we over comfortabele, eigen bussen die ook de onverharde wegen aankunnen. Vanwege de beperkte bagageruimte en om schade aan koffers te voorkomen verzoeken we je deze niet mee te nemen maar voor de bagage een rugzak of weekendtas te gebruiken.

Waar overnachten we?

Hoe is het vervoer in Australië?

Hoe groot zijn de afstanden?

Hoe is de begeleiding in Australië?

Hoe kom ik aan een visum voor Australië?

Wat is de beste reistijd voor Australië?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Australië?

Kan ik de reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland combineren?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Deze reis kan ik zeker aanbevelen aan degene die heel veel wilt zien van dit ongelooflijke afwisselende land. Die avontuurlijk is ingesteld en er ook individueel op uit wilt trekken. In 30 dagen reis je eigenlijk de hele wereld rond, totaal afgelegde afstand van deze reis was ca. 41.000 km.

  8,0

  8,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Oostkust, Tasmanië, Outback en Noord-Australië in een reis!
 • Binnenlandse vluchten van Alice Springs naar Darwin en van Darwin naar Cairns inbegrepen
 • Bezoek aan Tasmanië met een binnenlandse vlucht
 • Variatie in hotel- en enkele overnachtingen in tented camps
 • Bezoek Ayers Rock én het imposante Kata Tjuta
 • Excursie Cape Tribulation inclusief
 • Excursie Kakadu nationaal park inclusief
 • Excursie Litchfield nationaal park inclusief
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen

Klantwaardering

8,0

Deze reis kan ik zeker aanbevelen aan degene die heel veel w...
Deze reis kan ik zeker aanbevelen aan degene die heel veel wilt zien van dit ongelooflijke afwisselende land. Die avontuurlijk is ingesteld en er ook individueel op uit wilt trekken. In 30 dagen reis je eigenlijk de hele wereld rond, totaal afgelegde afstand van deze reis was ca. 41.000 km.

Jeanette N. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Australië

Het weer in Australië

28°C

Terug naar boven