Azoren

Rondreis Azoren 10 dagen

De reis begint op het bijzondere eiland Faial waar we verblijven in het sfeervolle havenplaatsje Horta. Op dit eiland zullen we de Caldeira vulkaan beklimmen. We bezoeken het vulkanische eiland Pico dat wordt gekenmerkt door de huizen van zwarte lavablokken. Je kunt hier de hoge Pico vulkaan beklimmen. Op São Jorge kun je de betoverende vulkanische landschappen doorkruisen en door bloemrijke dorpjes als Urzelina en Manadas rijden. Vanuit Ponta Delgada kun je diverse uitstapjes maken over het grootste eiland São Miguel met verschillende vulkanische activiteiten. Zo kun je een excursie maken naar kratermeren rond Sete Cidades, één van de grootste Europese kraters. In dit gebied, bezaaid met oude vulkanen en weelderig begroeide kraters, liggen veertien kratermeren in schitterende groene en blauwe kleuren.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Azoren, 10 dagen

 • 05-09-2020 Amsterdam - Faial (Horta)
 • 06-09-2020 Faial (Horta), bezoek aan Caldeira en Capelinhosvulkaan
 • 07-09-2020 Faial (Horta), excursie vulkaaneiland Pico
 • 08-09-2020 Faial (Horta) - veerboot naar São Jorge (Velas)
 • 09-09-2020 São Jorge (Velas)
 • 10-09-2020 São Jorge (Velas)
 • 11-09-2020 São Jorge (Velas) - vlucht naar São Miguel (Pta. Delgada)
 • 12-09-2020 São Miguel (Pta. Delgada), Lagoa das Furnas
 • 13-09-2020 São Miguel (Pta. Delgada)
 • 14-09-2020 São Miguel (Pta. Delgada) - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Faial & Caldeira, Vulcão de Capelinhos en Pico

Dag 1 Amsterdam - Horta (Faial)
Dag 2 Faial, bezoek aan Caldeira en Vulcão de Capelinhos
Dag 3 Faial, excursie vulkaaneiland Pico

We vliegen via Lissabon naar het eiland Faial, naar het sfeervolle havenplaatsje Horta. Wij verblijven in de gezellige havenplaats Horta. De haven van Horta, halverwege de Transatlantische oversteek, ligt meestal vol jachten, wat een levendige sfeer met zich meebrengt. Horta heeft vele interessante kerkjes die je kunt bezichtigen en een klein maar interessant museum. ’s Avonds kun je bij een lekker glas wijn in het beroemde Peter - Café Sport luisteren naar de sterke verhalen van zeelui uit de hele wereld die in de haven van Horta verblijven.

Walvos AzorenDe haven van Horta is het vertrekpunt van boten die op ‘big game’ vissen. Ze hebben het voorzien op de enorme vissen die zich in de buurt van de ruige kustlijn wagen, zoals marlijn, tonijn en ‘esqualos’. Je kunt hier een boottocht maken op zoek naar potvissen en dolfijnen of heerlijk gaan zwemmen. Vanaf de klif van Monte da Guia heb je een fantastisch uitzicht op de stad, het strand van Porto en het eiland Pico. Ook vanaf de Espalamaca geniet je van een mooi uitzicht op de stad, de haven en bij helder weer het eiland Sao Jorge.

Op dag 2 maken we een excursie van een halve dag naar de weelderig begroeide groene krater Caldeira. Deze leent zijn naam aan alle gelijksoortige kraters. De krater heeft een diepte van zo’n 400 meter en een omtrek van ongeveer 2 kilometer. Ook brengen we vandaag een bezoek aan de Capelinhosvulkaan. Bij de laatste vulkaanuitbarsting op Faial, in 1957, legde maandenlange vulkanische activiteit bij Capelinhos, een deken van as over het toenmalige dorpje. In dit gebied, aan de westkant, is het eiland aangegroeid met 2,4 km² grillige en kleurrijke vulkanische resten.

Pico AzorenHet eiland Pico, wat aan de overkant ligt en wat we op dag 3 gaan bekijken, wordt gekenmerkt door de gelijknamige vulkaan die met een hoogte van 2351 meter de hoogste top van Portugal is. Pico heeft een geheel eigen karakter met zijn huizen van zwarte lavablokken,  kleurige tuinen en balkons vol bloemen. In de plaatsen São Roque en Madalena proef je de eeuwenoude geschiedenis in de straatjes. Het dorpje São João heeft bezienswaardige kerkjes en schilderachtige straten die in zee uitmonden. Sommige dorpen gaan naadloos over in wijngaarden, waarvan je zeker de oogst moet proeven. Na ons bezoek aan verschillende dorpjes van het eiland en voor liefhebbers een korte wandeling, nemen we dezelfde dag de boot terug naar Faial. 

São Jorge

Dag 4 Faial - veerboot naar São Jorge
Dag 5 São Jorge
Dag 6 São Jorge

Velas Sao Jorge AzorenWe steken met een veerboot over naar het weinig bezochte eiland São Jorge. Onderweg maak je kans vanaf het dek dolfijnen te zien. São Jorge is net als de andere eilanden ontstaan door een reeks opeenvolgende vulkaanuitbarstingen. Het hoogste punt van het eiland is de Pico da Esperança op 1053 meter. Deze vormt samen met de andere bergen één rechte lijn over de volle lengte van het eiland. We overnachten in het authentieke plaatsje Velas, aan de voet van de vulkaan Morro Grande. Een beklimming naar de top is de inspanning zeker waard; je hebt een fantastisch uitzicht op de baai en het naburige Pico.

’s Middags is het heerlijk om door de nauwe straten te slenteren en de lokale keuken te proberen in een van de vele ‘casas de pasto’, kleine eettentjes met een beperkte maar vaak uitstekende kaart. Het stadje heeft naast mooie oude herenhuizen een eigen strand, een natuurlijk zwembad en de haven zorgt voor een levendige sfeer.

Sao Jorge AzorenOp São Jorge staan geen excursies op het programma, wel zijn er verschillende mogelijkheden zodat je vrij bent om je eigen programma in te vullen. Je kunt bijvoorbeeld een trip maken naar het oostelijke gedeelte van het eiland. Je doorkruist betoverende vulkanische landschappen en rijdt door bloemrijke dorpjes als Urzelina en Manadas. Hier staat ook het oudste kerkje van de Azoren, de Igreja de Santa Barbara. Tussen de rotsen aan de steile noordkust bevindt zich een opvallend natuurverschijnsel, de ‘fajãs’. Dit zijn vlakke, vruchtbare landtongen aan de voet van de kliffen die zijn ontstaan uit lavastromen die zich van de steile kliffen de oceaan instortten, waar het water ze deed stollen. Je kunt o.a. de Fajã do Ouvidor, de levendigste kustvlakte van het eiland, en Fajã dos Cubres bezoeken. Het piepkleine vissershaventje van Fajã do Ouvidor wordt vooral gebruikt als zwembassin waar wij op een mooie dag ook zeker gebruik van kunnen maken.

In de omgeving van Velas zijn verschillende wandeltochten mogelijk. Ook kun je een taxi nemen naar Sete Fontes, een bosrijk park met exotische planten en enorme boomvarens en liefhebbers kunnen een wandeling maken naar een uitzichtpunt aan de noordkust of een langere wandeling naar de vuurtoren bij Ponta dos Rosais op het westpunt van het eiland. Je geniet dan van prachtige uitzichten op zee en het heuvelachtige gebied.

São Miguel & Lagoa das Furnas

Dag 7 São Jorge - vlucht naar São Miguel
Dag 8 São Miguel, Lagoa das Furnas
Dag 9 São Miguel
Dag 10 São Miguel (Ponta Delgade) - Amsterdam

We vliegen naar São Miguel, het grootste eiland van de archipel. Ponta Delgada, de bruisende hoofdstad vol monumenten, restaurants en winkels, is de komende dagen onze uitvalsbasis. Op São Miguel maken we een tocht over dit veelzijdige eiland door verschillende interessante dorpjes als Villa Franca do Campo, elk met een eigen karakter, naar Lagoa das Furnas. Elk dorpje heeft zijn eigen ambacht en houdt de bijbehorende eeuwenoude tradities in ere. Dat zie je bijvoorbeeld aan de blauwe keramiek van Lagoa.

Azoren Portugal DjoserIn het vulkanisch actieve merengebied bij Lagoa das Furnas geven zwavelbronnen, bubbelende modderpoelen en kokende waterbronnen het landschap een surrealistisch tintje. De gaten langs de oevers van het meer fungeren als stoomoven voor een heerlijke lunch: de ovenschotel ‘cozido das Furnas’. ‘s Middags kun je de botanische tuinen van Furnas bekijken. Via de noordkust brengt de bus je terug naar Ponta Delgada.

Je kunt vanuit Ponta Delgada een bezoek brengen aan de nabijgelegen ananasplantage, de Faijxa de Baixo waar je de heerlijke zoete, geurige ananas kunt proeven. De laatste dag kun je een excursie maken naar kratermeren rond Sete Cidades, een van de grootste Europese kraters. In dit gebied, bezaaid met oude vulkanen en weelderig begroeide kraters, liggen veertien kratermeren in schitterende groene en blauwe kleuren. Vanaf het Visto do Rei geniet je van het ‘koninklijke uitzicht’ op dit gebied. De vele sfeervolle, goed bezochte eethuizen van Ponta Delgada bieden een prettige afsluiting van het verblijf op de Azoren.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 sep - 14 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 mei - 31 mei

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

12 jun - 21 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

24 jul - 02 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

07 aug - 16 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.745,-

Start - einde

04 sep - 13 sep

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 mei - 30 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.745,-

Start - einde

11 jun - 20 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met TAP Portugal
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht São Jorge - São Miguel
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Ferry overtochten tussen verschillende eilanden
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie Caldeira & Capelinhosvulkaan
 • Bezoek Lagao das Furnas

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 375,-.

Hotelverlenging

Vervroeging óf verlenging met accommodatie is in Horta of Ponta Delgada in een centraal gelegen hotel bij te boeken.

In Horta is de prijs is vanaf € 65,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,- per nacht. In Ponta Delgada is de prijs is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 70,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €115,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen zeer goede hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Bij een aantal hotels is een zwembad. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. Enkele van de hotels op Faial en São Jorge liggen op mooie locaties en bieden een fantastisch uitzicht op de omringende oceaan.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Horta Azoris Faial Hotel
São Jorge Hotel Sao Jorge Garden
Ponta Delgada

Hotel Canadiano

Hotel Comfort Inn

Hotel Ponta Delgada

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 375,-.

 • Azoren hotel accommodatie Djoser
 • Hotel Azoren Djoser accommodatie
 • Azoren hotel accommodatie Djoser
 • Azoren hotel accommodatie djoser
 • Azoren hotel accommodatie uitzicht Djoser
 • Azoren hotel accommodatie kamer Djoser

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  09:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Horta

  Vertrek

  15:00

  Aankomst

  16:45

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Ponta Delgada - Lissabon

  Vertrek

  13:55

  Aankomst

  17:10

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  18:35

  Aankomst

  22:30

De binnenlandse vlucht van Sao Jorge naar Sao Miguel wordt met de lokale luchtvaartmaatschappij SATA uitgevoerd. Van Faial naar Pico en van Faial naar Sao Jorge maken we gebruik van de veerboot.

Tijdsverschil: In de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland en België.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de excursies op de drie verschillende eilanden en voor de transfer van en naar de luchthavens maken we gebruik van onze eigen bus. De wegen zijn goed en de afstanden zijn gering, waardoor we veel tijd hebben om van de eilanden te genieten. Bij vertrek van Faial naar São Jorge lopen we de korte afstand van het hotel naar de haven voor de oversteek met de veerboot.

 • Azoren boot vervoersmiddel Djoser
 • Azoren boot vervoersmiddel Djoser
 • Azoren vliegtuig vervoersmiddel luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Azoren luchtvaartmaatschappij vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met TAP Portugal
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht São Jorge - São Miguel
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Ferry overtochten tussen verschillende eilanden
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie Caldeira & Capelinhosvulkaan
 • Bezoek Lagao das Furnas

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Op de Azoren zullen sommigen naar de top van een van de vele vulkanen willen klimmen, terwijl andere reizigers wellicht liever vanaf een terrasje het dagelijks leven observeert. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis naar de Azoren zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan Caldeira en Vulcão de Capelinhos
 • Bezoek van traditionele dorpjes als São Roque, São João en Madalena op Pico
 • São Miguel, Lagoa das Furnas


De onderstaande excursies zijn ter plaatse nog te ondernemen:

 • Paardrijtochten zijn mogelijk op Faial
 • Boottocht walvissen spotten of ontmoeting met dolfijnen vanaf Faial of São Miguel
 • Dagtocht langs de zuidkant van het eiland São Jorge langs de dorpjes Urzelina, Manadas en Calheta
 • Wandelingen op São Jorge in het Parque Sete Fontes naar de vuurtoren Ponta dos Rosais of naar de Morro Grande
 • Ananasplantage bezoeken op São Miguel

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of een Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In de Azoren wordt er betaald met de Euro.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Madalena, Horta, Velas en Ponta Delgada
Contanten: euro’s
Creditcard: worden in de grotere restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. Er zijn in de verschillende plaatsen waar we overnachten veel mogelijkheden om uit eten te gaan. Op de Azoren ziet men maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes.

Casas de pasto zijn favoriete kleine eettentjes waar een beperkte kaart met vaak uitstekende gerechten aanwezig is. Natuurlijk is er vis in alle soorten en maten te krijgen, met name op Faial is veel verse vis te verkrijgen. Op São Miguel is het bekendste streekgerecht de ‘cozido das Furnas’; een ovenschotel van vlees en groenten klaargemaakt in de gaten langs de oevers van de Lagao das Furnas. De lokale bevolking is verzot op de, in onze ogen, redelijk smakeloze kaas, die pas echt lekker wordt met de heerlijke Piri Piri saus.

De lokale wijnen zijn licht en erg goed van smaak en de lokale ananaslikeur vormt een goede afsluiting van de maaltijd.

Gezondheid

Voor de Azoren heb je geen speciale vaccinaties nodig.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. We raden je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding beschikt voor noodgevallen overigens ook over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Hotelverlenging

Vervroeging óf verlenging met accommodatie is in Horta of Ponta Delgada in een centraal gelegen hotel bij te boeken.

In Horta is de prijs is vanaf € 65,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,- per nacht. In Ponta Delgada is de prijs is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 70,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

We voeren de Azorenreizen uit van mei tot en met september. Door de ligging binnen de warme golfstroom is het klimaat redelijk stabiel. Overdag ligt de temperatuur rond de 24°C. In de avond, nacht en vroeg in de ochtend is het iets koeler. In de zomermaanden is het vrijwel elke dag zonnig, maar natuurlijk kan er ook af en toe een bui vallen. De Azoren hebben een vulkanische oorsprong en zijn landschappelijk zeer divers. Van uitgestrekte glooiende weidevelden tot lavavelden en stomende vlakten en scherpe kraterranden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoeveel eilanden bezoek ik tijdens deze reis naar de Azoren?

Tijdens deze 10-daagse reis bezoek je 4 verschillenden eilanden; het grootste eiland São Miguel, het ruige eiland São Jorge, het bekendste eiland Faial en het eiland Pico, genoemd naar de gelijknamige vulkaan.

Van welke accommodaties maakt Djoser gebruik op de Azoren?

Hebben we altijd een eigen bus op de Azoren?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Welke excursies zijn inbegrepen in het programma?

Welke andere, optionele excursies zijn mogelijk?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Wat is de beste reistijd?

Wat is het voltage op de Azoren?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Fantastische reis. De reisbegeleiding was meer dan een 10. Als ze niet zelf verteld had dat ze nog nooit op de Azoren was geweest, had ik er niets van gemerkt.

  9,0

  9,0
 • Ik kende de Azoren niet toen ik deze reis boekte, maar het was een zeer aangename verrassing. Groene en zwarte vulkanische eilanden, aangename temperaturen en lekker eten. De bekwame reisbegeleidster en diverse groep maakten het een top ervaring.

  10,0

  10,0
 • Verrassend mooie reis met van alles erin: prachtige natuur, mooie landschappen, vulkanisme, dolfijnen, lekkere wandelingen, zwemmen, lekker eten, goed geregeld en daarbij goed weer en een leuke groep. Tien dagen is gewoon te kort. Ik wil nog wel eens terug!

  9,0

  9,0
 • Een prachtige groene eilandengroep die keurig wordt onderhouden door de trotse bewoners. Ieder eiland heeft z'n eigen bijzonderheden waardoor er veel te zien is. Ik heb heel erg genoten van al het moois wat ik heb gezien, de accommodaties, de super leuke groep en altijd vrolijke reisleider Peter.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige groene eilandengroep die keurig wordt onderhouden door de trotse bewoners. Ieder eiland heeft z'n eigen bijzonderheden waardoor er veel te zien is. Ik heb heel erg genoten van al het moois wat ik heb gezien, de accommodaties, de super leuke groep en altijd vrolijke reisleider Peter.

  9,0

  9,0
 • Het is een heel mooie reis, zeker ook door de goede reisbegeleiding van Fernande. Zij was zeer enthousiast, goed voorbereid en stond open voor ideeën van de groep. De groep was ook leuk en enthousiast. Jammer, 3 u tevoren op Schiphol niet nodig daar de TAP-balie pas 2 u tevoren opengaat.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, geweldige reisleidster. Ik zou alleen de reis omdraaien

  9,0

  9,0
 • Zeer mooie reis gehad. Veel groen, veel hortensia's. Er zat veel in de reis: 4 verschillende eilanden bezocht met eigen karakter en natuur, kratermeren, dampende zwavelstoomwolken, veel natuurschoon om o.a. lekker te wandelen.

  9,0

  9,0
 • Bijzondere en leuke tijd gehad tijdens deze reis! Credits voor de leuke en enthousiaste reisleidster HoiShan.

  9,0

  9,0
 • Het was toppie vooral door onze gids Maaie. Het was prima.

  9,0

  9,0
 • Het was een schitterende reis, mede door de begeleiding van Maaike, ze is een echt TOPPERTJE!!! Niets was haar te veel. Groetjes van Mink & Marian.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis, echt de moeite waard. Prachtig eilanden groep.

  9,0

  9,0
 • Mooie rondreis op de Azoren: prachtige natuur, leuke reisgenoten en een relaxte sfeer

  8,0

  8,0
 • Mooie, afwisselende reis met ruimte voor verschillende activiteiten.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis....wonderschone natuur.

  8,0

  8,0
 • Het was in 1 woord Geweldig!

  10,0

  10,0
 • Een geweldige reis. Een echte aanrader! Goede hotels, vriendelijke bewoners en een heerlijk klimaat. Ieder eiland heeft z'n eigen natuurschoon!

  10,0

  10,0
 • Een prachtige reis naar sprookjeseilanden ! Vulkanen, geysers, botanische tuinen, walvissen, dolfijnen, thee/koffie/ananasplantage, kraters, kratermeren, dorpjes en de totale rust die op de eilanden. Goede hotels, heerlijke eten, prettige groep en reisleidster. Een aanrader deze reis !

  8,0

  8,0
 • het was een heel fijne reis met leuke mensen om ons heen een reisbegeleider die het leuk deed met andere woorden een fijne reis

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Verken maar liefst 4 eilanden: Faial, Pico, São Jorge & São Miguel
 • Comfortabele hotels met zwembad
 • Tot rust komen op schitterende eilanden
 • Inclusief binnenlandse vlucht en mooie ferry overtochten
 • Excursie naar Caldeira & Capelinhosvulkaan
 • Speur naar potvissen en dolfijnen
 • Heerlijke stoofschotels proeven bij Lagoa das Furnas

Klantwaardering

8,9

Fantastische reis. De reisbegeleiding was meer dan een 10. A...
Fantastische reis. De reisbegeleiding was meer dan een 10. Als ze niet zelf verteld had dat ze nog nooit op de Azoren was geweest, had ik er niets van gemerkt.

Tini E. - 9,0
Ik kende de Azoren niet toen ik deze reis boekte, maar het w...
Ik kende de Azoren niet toen ik deze reis boekte, maar het was een zeer aangename verrassing. Groene en zwarte vulkanische eilanden, aangename temperaturen en lekker eten. De bekwame reisbegeleidster en diverse groep maakten het een top ervaring.

Karen D. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Azoren

Het weer in Azoren

20°C

Terug naar boven