Bangladesh

Rondreis Bangladesh 18 dagen

Deze bijzondere reis door het relatief onontdekte Bangladesh, brengt ons van het "Oxford van het oosten" via tempels, oude kloosters en moskeeën naar het immense mangrovebos van de Sunderbans. Vervolgens reizen we over heuvels langs theevelden naar de vismarkt en de langgerekte stranden van Cox’s Bazar.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Bangladesh, 18 dagen
 1. Amsterdam - Dhaka
 2. aankomst Dhaka
 3. Dhaka - Bogra
 4. Bogra - Rajsahi
 5. Rajsahi
 6. Rajsahi - Bagerhat - Khulna
 7. Khulna - Mongla, start Sunderbans boottocht
 8. Sunderbans boottocht
 9. Sunderbans boottocht
 10. Sunderbans, einde boottocht - Khulna - vlucht naar Dhaka - Sreemangal
 11. Sreemangal
 12. Sreemangal - Comilla
 13. Comilla - Chitagong
 14. Chitagong - Cox's Bazar
 15. Cox's Bazar
 16. Cox's Bazar - vlucht naar Dhaka
 17. Dhaka
 18. Dhaka - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Dhaka

Dag 1.  Amsterdam - Dhaka 
Dag 2.  aankomst Dhaka
Dag 3.  Dhaka - Bogra
 
Haven Dhaka BangladeshDe reis begint in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh en ook wel het ‘Oxford van het oosten’ genoemd. Via de drukke straten brengen we een bezoek aan de centrale universiteit. Curzon Hall, sinds 1921 in gebruik als de faculteit der wetenschappen, is in 1904 gebouwd in Brits-koniale ‘Raj-stijl’ en was oorspronkelijk bedoeld als stadhuis. Naast de universiteit mag een bezoek aan de 11e-eeuwse Dhakeshwari tempel, het nooit volledig afgebouwde Lalbagh Fort en het parlementsgebouw niet ontbreken. 
 
In de haven van de Sadarghat-rivier meren dagelijks honderden boten aan; een indrukwekkend gezicht. Op de Shakari-bazaar kun je bijzondere souvenirs kopen, zoals de Shaka, een armbandje gemaakt van een schelp die volgens Hindoes staat voor geluk en zuiverheid. Getrouwde vrouwen dragen de Shaka om beide polsen en trekken deze kapot als hun man overlijdt. 
 
Bogra en Rajsahi
Dag 4.  Bogra - Rajsahi
Dag 5.  Rajsahi
Dag 6.  Rajsahi - Bagerhat - Khulna
 
Bij Bogra ligt één van de oudste en grootste culturele schatten van Bangladesh, de oude hoofdstad Mahasthangarh. De vroegste vondsten van de citadel dateren uit de 3e eeuw voor onze jaartelling en het gefortificeerde gebied is in gebruik geweest tot de 18e eeuw. Het Paharpur klooster is één van de grootste boeddhistische ruïnes ter wereld en stamt maar liefst uit de 8e eeuw van onze jaartelling. 
 
Puthia tempel BangladeshVan Bogra rijden we naar Rajshahi waar we een bezoek brengen aan diverse historische religieuze bouwwerken. Het Puthia tempelcomplex bestaat uit een cluster diverse hindoeïstische tempels en is daarmee de grootse verzameling van het land. De tempels zijn gebouwd in opdracht van de Zamindar koningen van de Puthia Raj familie en zijn in diverse stijlen gemaakt uit terracotta, wat het tot een bijzonder geheel maakt. De Shiva Lingam in de Bhubaneshwar Shiva tempel is de grootse van Bangladesh. De beschadigen op de Lingam zijn het gevolg van het Pakistaanse leger dat tijdens de 'Bevrijdingsoorlog van Bangladesh' getracht heeft het object te verwoesten. 
 
De Choto Sona Moskee, oftewel de Kleine Goude Moskee, dankt haar naam aan de vijftien koepels die van origine bekleed waren met bladgoud. 

Van Rashahi reizen we door naar Khulna met onderweg een tussenstop in Bagerhat waar de Ganges en de Brahmaputra rivieren samenvloeien. De stad staat bekend als historische moskeeën stad en huist onder andere de belangrijkste moskee van het land, waar dagelijks zo’n 6000 mensen komen om te bidden.
 
De Sunderbans
Dag 7.  Khulna - Mongla - Sunderbans boottocht
Dag 8.  Sunderbans boottocht
Dag 9.  Sunderbans boottocht
Dag 10.  Sunderbans (einde boottocht) - Khulna - vlucht naar Dhaka - Sreemangal
 
Herten Sunderbans BangladeshIn Mongla gaan we aan boord om een tocht te maken door de Sunderbans. In dit gigantische mangrovewoud varen we langs verschillende dichtbegroeide eilanden, waar we op zoek gaan naar gevlekte herten, resusaapjes, makaken en diverse vogels. Krokodillen liggen op hun gemakje in de zon en met een beetje geluk zien we speelse Gangesdol¬fijnen. Ook de Bengaalse tijger komt voor in de Sunderbans, echter biedt de omgeving deze bewoner veel gelegenheid zich goed te verstoppen. In de middag meren we aan om een wandeling te maken over het eiland Badamtala. Terug op de boot genieten we van een heerlijke barbecue. Kort na zonsopkomst, de volgende ochtend, verkennen we per roeiboot de nauwste kreken van de Sunderband en maken we van dichtbij kennis met de flora en fauna in de mangroves. De natuur is nooit ver weg als die avond aan boord van het schip en vallen in slaap met de geluiden van de mangroven op de achtergrond.
 
Sreemangal en Comilla
Dag 11.  Sreemangal
Dag 12.  Sreemangal - Comilla
Dag 13.  Comilla - Chitagong
 
Theevelden runderen BangladeshVan Khulna vliegen we naar Dhaka en reizen we per bus verder naar Sreemangal. Heuvels, eindeloze theevelden, dichte bossen en kleine dorpjes maken dit tot één van de mooiste landschappen van de reis. We beleven de natuur van dichtbij  als we een wandeling maken door het woud van Lowacheera, om daarna per boot door de wetlands van Hail Haor te varen. De bijzondere planten en dieren vliegen je om de oren! ’s Avonds kunnen we met uitzicht op de theevelden bijkomen van alle indrukken. Van Sreemangal rijden we naar de archeologische sites in de heuvels van Moinamati. Hier liggen meer dan 50 boeddhistische tempels uit de middeleeuwen. De bekendste zijn de getrapte piramides van Shalban Vihara en de Kutila Mura. In het centrale museum staan alle kleine vondsten tentoongesteld.
 
Chitagong en Cox's Bazar
Dag 14.  Chitagong - Cox's Bazar
Dag 15.  Cox's Bazar
Dag 16.  Cox's Bazar - vlucht naar Dhaka 
Dag 17.  Dhaka
Dag 18.  Dhaka - Amsterdam
 
Cox’s Bazar BangladeshWe maken een boottocht over de Karnafullyrivier waarbij we langs verschillende kleine dorpjes varen. Bij Cox’s Bazar aan de Golf van Bengalen ontdekken we het langst bewandelbare strand ter wereld. De plaats is vernoemd naar een kapitein van de Britse Oost-Indische Compagnie die als toezichthouder een bemiddelende rol had tussen de lokale boeddhistische en islamitische bewoners van het gebied.
 
Tot zover het oog reikt zie je hier een tropisch strand met een kabbelende branding  Een overweldigend uitzicht dat nog lang bij zal blijven. Net voor de kust ligt het eiland Moheskhali. Als kers op de taart komen natuur en cultuur hier voor het laatst bij elkaar en kunnen we ons nog één keer tegoed doen aan mysterieuze mangroven en tempels van Bangladesh.
 
Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Dhaka, waar we nog één nacht verblijven, voordat overstappen op het toestel naar Amsterdam.
 
Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Bangladesh immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.
Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 nov - 28 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

02 dec - 19 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 jan - 30 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

03 mrt - 20 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gidsen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • 3-daagse boottocht Sunderbans 
 • Volpension bij boottocht Sunderbans
 • Bezoek Mahasthangargh
 • Bezoek Paharpur Klooster
 • Bezoek Theevelden van Sreemangal
 • Bezoek het lange strand bij Cox's Bazar
 • Twee binnenlandse vluchten

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 256,-.

Tijdens het verblijf op de Sunderbans zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar en je deelt dan zowel de kamer als het sanitair met andere reisgenoten.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Dhaka bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke leven in Bangladesh. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met eigen douche en toilet. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant. 

Tijdens het verblijf op de Sunderbans wordt het sanitair gedeeld met andere reisgenoten. Ook reizigers die een eennpersoonskamer hebben geboekt delen hier een hut met een reisgenoot.

De boot beschikt over 12 hutten met één stapelbed en twee hutten met twee stapelbedden. Achterin de boot zijn zes wc/douche cabines; er zijn handdoeken aanwezig. Het eten aan boord is goed verzorgd en inclusief met daarbij onbeperkt koffie en thee. De binnen eetruimte bevindt zich één etage onder de slaapvertrekken en er is een overdekt buitendek boven de slaapvertrekken. Er zijn stopcontacten om apartatuur op te laden. Er is geen wifi aanwezig aan boord.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Dhaka Lake Wood Residency
Rajshani Parjatan Motel
Khulna Hotel Royal International
Comilla Vita World Resort
Chittagong Hotel Saint Martin
Cox’s Bazar White Orchid

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 256,-.

Tijdens het verblijf op de Sunderbans zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar en je deelt dan zowel de kamer als het sanitair met andere reisgenoten.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Het hotel in Dhaka in centraal gelegen en degelijk.

 • Veel hotels beschikken over een eigen restaurant.

 • Hotel Royal International in Khulna
 • Boot excursie Sunderbans Bangladesh

  Verblijf aan boord van de boot in de mangroven van de Sunderbans.

 • Vita World in Comilla
 • Desgewenst zijn twin-kamers mogelijk.

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  12:10

  Aankomst

  17:30

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Dhaka

  Vertrek

  19:10

  Aankomst

  05:25*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Dhaka - Istanbul

  Vertrek

  22:50

  Aankomst

  05:10*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:45

  Aankomst

  16:35

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: Gedurende onze wintertijd is het 5 uur later in Bangladesh. In onze zomertijd is het verschil 4 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We beschikken in Bangladesh over een eigen bus met airconditioning. Door de Sunderband reizen we per boot. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. 

Er zijn twee binnenlandse vluchten bij deze reis inbegrepen. 

 • Turkish Airlines vliegtuig

  Comfortabele vluchten met Turkish Airlines.

 • Bus Bangladesh

  Alle transfers per privé bus.

 • Bus binnekant Bangladesh
 • Boottocht Sunderbans Bangladesh
 • Boot excursie Sunderbans Bangladesh

  Meerdaagse boottocht in de Sunderbans.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gidsen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • 3-daagse boottocht Sunderbans 
 • Volpension bij boottocht Sunderbans
 • Bezoek Mahasthangargh
 • Bezoek Paharpur Klooster
 • Bezoek Theevelden van Sreemangal
 • Bezoek het lange strand bij Cox's Bazar
 • Twee binnenlandse vluchten

Excursies

Theeplukker BangladeshBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of gaat opzoek naar lokale lekkernijen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is. 

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een boottocht over de Sunderbans, het grootste mangrovebos ter wereld. Om de Bengaalse tijger en ander wild te spotten stappen we over op kleinere bootjes om tochten te maken door kleinere kanalen in het woud. De maaltijden zijn inclusief.
 • De historische sites van Mahastangargh en Paharpur
 • Het Puthis Tempel Complex
 • Een wandeling door het Lowacheera-bos in Sreemangal
 • Boottocht op de Karnafully-rvier 
 • Een bezoek aan Moheskali Island

Reisdocumenten

Visum & uitnodiging Bangladesh, kosten € 37,-. De uitnodiging regelt Djoser in samenwerking met de lokale agent.

Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina. Ongeveer 4 weken voor vertrek ontvang je een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

Geldzaken

De munteenheid in Bangladesh is de Taka. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden. 
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures. Let op! Alleen onbeschadigde biljetten worden geaccepteerd. 
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Ontbijt is bij deze reis wel bij alle hotels inbegrepen.

Maaltijden tijdens de boottocht door de Sunderban zijn inclusief (3x diner, 3x lunch, 3x ontbijt en 3x middagthee met snacks).

In Bangladesh bestaat het dieet voor het grootste deel uit rijst en dhal. In restaurants serveert men veelal maaltijden met vlees en vis, onder andere in de vorm van heerlijke curries. Kalia, een soort curry op basis van gember en sjalotjes, wordt traditioneel geserveerd met pilav. Voor vegetarische reizigers is rijst met wat groente vaak de go-to maaltijd, hoewel ook 'niramish', een gerecht van linzen en gestoofde groenten, een goede optie is.

Ook snacks die je wellicht al uit India kent, zoals 'bhaji' (gefrituurde groente), zijn volop verkrijgbaar in Bangladesh, waardoor voor ieder moment van de dag wel iets lekkers te vinden is.

Gezondheid

 Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in Bangladesh zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Dhaka bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Bangladesh heeft een tropisch klimaat met milde droge winters. De beste reistijd is van oktober tot maart. De maanden maart tot juni zijn heet en vochtig. Van juni tot oktober is het regenseizoen (moesson). Januari is de koudste maand met temperaturen onder de 20 graden en april is de heetste maand waarbij temperaturen hoog in de 30 graden kunnen voorkomen.

In mei begint het natte seizoen, ofwel de moesson. Dit betekent vaak een flinke bui in de namiddag. Hoewel het natte seizoen als nadeel kan hebben dat het soms flink regent en dat bepaalde wegen slechter begaanbaar zijn, heeft ook dit seizoen zeker haar charme. De natuur wordt fris groen en de boeren zijn het land en de rijstvelden weer aan het bewerken.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

In Bangladesh vertelt een lokale gids uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Kan ik mobiel bellen?

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en kom je internetcafés tegen.
In Bangladesh ben je over het algemeen niet goed bereikbaar.

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Hoe zijn de electriciteitsvoorzieningen?

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in Bangladesh?

Wie begeleid de reis?

Hoe is het vervoer geregeld?

Hoe regel ik het visum voor India & Bangladesh?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Unieke reis door een land dat nog door weinig reizigers wordt bezocht
 • Bezoek de oude hoofdstad Mahasthangargh
 • Verken het vervallen klooster van Paharpur
 • Op zoek naar tijgers in het grootste mangrovebos ter wereld; de Sunderbans
 • 3-daagse boottocht door de Sunderbans, inclusief maaltijden
 • Dwaal door de theevelden van Sreemangal
 • Bewandel het langste strand ter wereld bij Cox's Bazar aan de Golf van Bengalen
Terug naar boven