Bhutan

Rondreis Bhutan 12 dagen

Midden in de Himalaya ligt een koninkrijkje dat nog veel aan de verbeelding overlaat. De bevolking loopt er nog in traditionele kleding, er zijn geen verkeerslichten en er is maar één hoofdweg. De setting is adembenemend! Valleien met glooiende groene heuvels, met sneeuw bedekte bergtoppen en kleurrijke dzongs – kloosterburchten – kenmerken het landschap. Ga mee op ontdekkingstocht door het onbekende Bhutan. We reizen onder andere naar de authentieke Gangteyvallei, in de winter, het thuis van de Zwarthalskraanvogel. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan het beroemde Tijgernest.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Bhutan, 12 dagen
 1. Amsterdam - Kathmandu
 2. aankomst Kathmandu
 3. Kathmandu - vlucht naar Paro - Thimphu
 4. Thimphu
 5. Thimphu - Gangteyvallei
 6. Gangteyvallei
 7. Gangteyvallei - Punakha
 8. Punakha
 9. Punakha - Paro
 10. Paro, excursie Tijgernest
 11. Paro - vlucht naar Kathmandu
 12. Kathmandu - Amsterdam

Reisbeschrijving

Via Kathmandu naar de hoofdstad van Bhutan
Dag 1.    Amsterdam - Kathmandu
Dag 2.    aankomst Kathmandu
Dag 3.    Kathmandu - vlucht naar Paro - Thimphu

Bodnath stoepa Kathmandu NepalDe reis start in de Nepalese hoofdstad Kathmandu, een fascinerende stad in de gelijknamige vallei. Ons hotel ligt in de drukke en gezellige wijk Thamel, een lustoord voor shoppers. In de gezellige barretjes en restaurants kun je genieten van een heerlijke maaltijd. In de rest van de stad kom je overal stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen tegen, vandaar ook de bijnaam 'Stad van tempels'. Rond Durbar Square, het middelpunt van het centrum, vind je onder meer het koninklijk paleis Hanuman Dhoka, de Taleju-tempel en het huis van Kumari, de levende godin. Ook kun je een bezoek brengen aan de koningsstad Bhaktapur. De Swayambunath, ook wel de ‘apentempel’ genoemd, biedt naast een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, een mooi uitzicht over de stad en de vallei.

Vanuit Kathmandu vliegen we naar Paro en rijden vervolgens door naar Thimpu, de hoofdstad van Bhutan.

Thimphu
Dag 4.    Thimphu
Dag 5.    Thimphu - Gangteyvallei

Bhutan is een unieke reisbestemming. Bij wet is geregeld dat Bhutanezen traditioneel gekleed naar werk en school gaan. Nergens in het land zijn verkeerslichten en de koning en zijn regering doen hun uiterste best om massatoerisme tegen te gaan.

Gouden Boeddha Thimphu Bhutan DjoserDe Tashicho dzong in Thimphu is naast een religieus bouwwerk ook een regeringsgebouw, waardoor maar een deel toegankelijk is voor het publiek. De ligging aan de oever van de rivier Wang Chhu is erg fotogeniek en een bezoek meer dan waard. Changangkha dzong is de oudste tempel van het land. Ouders komen hierheen om een goede naam uit te laten kiezen voor hun baby en deze te laten zegenen door de god Tamdrin. De zegening wordt gedaan met een Phurba, een rituele dolk.

Bij de Painting School, waar jonge Bhutanen een vak leren, kun je bijzondere souvenirs kopen zoals de vermaarde thanka's - op stof geschilderde religieuze voorstellingen - en volkskunstvoorwerpen van bamboe, hout en zilver. Zelfs het benzinestation is gebouwd in traditionele stijl, wat het tot een wel heel aparte bezienswaardigheid maakt.

De Gangteyvallei
Dag 6.    Gangteyvallei
Dag 7.    Gangteyvallei - Punakha

Vallei Bhutan DjoserDe Gangteyvallei is één van de mooiste plekken van Bhutan. Het moerasland zorgt voor een rijke flora en fauna. Het gebied is het thuis van veertien zeldzame vogels, waaronder de zwarthalskraanvogel die de laatste week van oktober vanuit het Tibetaanse plateau komt overwinteren. Een bezoek aan het informatiecentrum is een aanrader.

De vallei en omringende heuvels lenen zich prima voor wandelingen en wie weet spot je tijdens de tocht een luipaard, Aziatische zwarte beer, blaffend hert of wild zwijn. Het Gangteyklooster is gebouwd op een uitloper van de Black Mountains. Anders dan veel van de andere dzongs in Bhutan, is dit nog een ‘werkende dzong’ waar 140 monniken wonen en studeren. Het dorp rondom het klooster wordt geheel bewoond door de familie van de gompa’s.

Punakha
Dag 8.    Punakha
Dag 9.    Punakha - Paro

Punakha Dzong Bhutan DjoserPunakha was tot 1907 de hoofdstad van Bhutan, vandaar dat de gelijknamige dzong historisch gezien wellicht de belangrijkste kloosterburcht van het land is. Het heiligdom is prachtig gelegen tussen twee rivieren, de Mo Chhu (moeder) en Pho Chhu (vader). Vooral op zonnige dagen, als zonnestralen weerkaatsen in de rivier, lijkt het fort op een plaatje uit een sprookje.

De vallei waarin Punakha ligt, staat bekend om de vele rijstterrassen en met name vanwege de zeldzame rode rijstsoort. Een wandeling langs rijstvelden en boerendorpjes brengt je naar het Chimi Lhakang-klooster. Vrouwen met een kinderwens komen van heinde en verre naar het klooster om gezegend te worden met een fallus gemaakt van hout, ivoor en been. Na de geboorte van hun kind maken ze nogmaals de pelgrimstocht voor een goede babynaam.

De rode pepers van Paro
Dag 10.    Paro, excursie Tijgernest
Dag 11.    Paro - vlucht naar Kathmandu
Dag 12.    Kathmandu - Amsterdam  

Onze laatste verblijfplaats in het kleine koninkrijk is Paro. Vanuit Punakha passeren we de Dochula-pas, waar je bij helder weer schitterende vergezichten en uitzicht hebt op het hoogste punt van Bhutan, de ruim 7500 meter hoge Gangkhar Punsum.

Het straatbeeld van Paro wordt vaak gekleurd door rode pepers die aan de ramen van de huizen te drogen hangen en die het hoofdbestanddeel vormen van het gerecht hemadatsi, gedroogde pepers in kaassaus. Alleen al vanwege het uitzicht is het Nationaal Museum een bezoek waard. Wil je de stad even uit, maak dan een mooie wandeling naar het dorpje Lingshi, het thuis van enkele yakherders.

Tijgersnest BhutanVanuit Paro bezoeken we Haa, een van Bhutans meest onontdekte valleien. Het is wellicht de mooiste en meest afgelegen vallei van Bhutan, omgeven door naaldbomen en ongerepte bergtoppen. Uiteraard kan een bezoek aan het wereldberoemde Tijgernest niet ontbreken. Een prachtige wandeling brengt je door een dennenbos, langs een waterval, voorbij kleurrijke gebedsvlaggen en adembenemende vergezichten, naar het indrukwekkende bouwwerk dat bovenop een klif balanceert op ruim 3000 meter hoogte.

Na een laatste overnachting in Kathmandu, vliegen we weer terug naar Nederland met een koffer vol bijzondere herinneringen.

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 18 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

 

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Gids in Bhutan
 • Vervoer per bus
 • Retourvlucht Kathmandu - Paro
 • Hotelovernachtingen
 • Maaltijden tijdens verblijf in Bhutan t.w.v. € 210,-
 • Excursies volgens programma

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 40,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 35,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 65,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

De accommodaties in Bhutan zijn sfeervol, veelal in lokale stijl en vaak met een mooi uitzicht. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. 

In drukke (festival) perioden kan het voorkomen dat het sanitair gedeeld moet worden met andere reizigers en kunnen accommodaties gedurende de reis nog wisselen. Houd er rekening mee dat het toerisme in deze bergachtige gebieden nog in de kinderschoenen staat.

Van de bezoeker wordt op reis in de Himalaya extra aanpassingsvermogen verwacht, maar dat wordt ruimschoots beloond met het exclusieve, bijzondere karakter van deze streek.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kathmandu Hotel Thamel
Thimphu Kamsung Inn
Paro Namsey Chholing Resort


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Bhutan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bhutan accommodatie hotel overnachting zwembad Djoser
 • Bhutan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bhutan hotel lobby overnachting accommodatie Djoser
 • Bhutan overnachting accommodatie overnachting Djoser
 • Lobby hotel Gangtok India Djoser
 • Kamer Gangtok India Djoser
 • Bhutan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bhutan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bhutan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bhutan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bhutan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Bhutan hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  14:40

  Aankomst

  19:00

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Kathmandu

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  06:10*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  07:40

  Aankomst

  12:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  17:30

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in Bhutan 4 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten.
De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainment systeem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten (maar wel inclusief de retourvlucht van Paro naar Kathmandu) is vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden.

Het traject Kathmandu - Paro en Paro - Kathmandu vliegen we met Druk Air of Bhutan Airways.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden.

 • bus met chauffeur en gids
 • Bus Bhutan Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Gids in Bhutan
 • Vervoer per bus
 • Retourvlucht Kathmandu - Paro
 • Hotelovernachtingen
 • Maaltijden tijdens verblijf in Bhutan t.w.v. € 210,-
 • Excursies volgens programma

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Kathmandu op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of het Tijgernet. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Festival Bhutan DjoserIn Bhutan zijn alle excursies bij de reissom inbegrepen en hoef je geen entreegelden te betalen. Ter plaatse kijken we wat er gedaan en bezocht wordt. Dit gaat in samenspraak met de reisbegeleider, de groep en de gids. Zo kun je bijvoorbeeld de klim maken naar het Tijgernest in de omgeving van Paro. Ook kunnen we onderweg verschillende dzongs - kloosterburchten - en tempels bezoeken. Waar mogelijk bezoeken we een festival of een markt. Het precieze programma en de excursies staan niet vast, omdat er rekening moet worden gehouden met verschillende openingstijden, religieuze feestdagen etc.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Nepal worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Kathmandu nog 6 maanden geldig is.
 • Visum Nepal, kosten € 75,- (wijzigingen voorbehouden). Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het Consulaat Generaal van Nepal in Amsterdam, maar je kunt het ook laten verzorgen door de VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar de VisumCentrale. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.
 • Visum & uitnodiging Bhutan, kosten € 50,-.
  Djoser verzorgt in samenwerking met de lokale agent de uitnodiging en het visum voor Bhutan. De kosten hiervoor worden op de factuur in rekening gebracht. Uiterlijk 4 weken voor vertrek hebben we een kopie van je paspoort nodig.

Geldzaken

De munteenheid in Nepal is de Nepalese rupee, in Bhutan de ngultrum. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in Kathmandu (in Bhutan beperkt mogelijk, maar niet alle Nederlandse pinpassen werken).
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures om te wisselen in Bhutan.
Creditcard: bruikbaar in Kathmandu.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 100,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Hemadatsi Bhutan DjoserDe maaltijden in Bhutan t.w.v. € 210,- zijn bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt bestaat bijv. uit toast, jam, eieren, thee en koffie. Tijdens de lunch en het diner staan overvloedige buffetten voor je klaar, met keus uit verschillende vlees- en vegetarische gerechten. Het nationale gerecht, ‘hemadatsi’, bestaande uit chili's met kaassaus, zal daar meestal niet bij ontbreken. Ook aardappelen, champignons en andere groenten worden vaak met deze saus (datsi) overgoten. Het ontbijt bestaat meestal uit thee, koffie, toast met jam en eieren naar keuze.

Je bepaalt in Kathmandu zelf waar en met wie je gaat eten. De reisbegeleider kan je tips geven, maar je kunt natuurlijk ook zelf of met een aantal anderen, op zoek gaan naar een restaurant of eethuis.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 35,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 65,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Klimaat en geografie

We voeren de reizen in dit Himalayagebied uit in de periode maart tot en met november, omdat de passen in de koude wintermaanden vaak onbegaanbaar zijn. Je krijgt te maken met vrij grote klimaatverschillen. In Kathmandu is de temperatuur overdag tussen de 20 en 30° C. De hoger gelegen valleien in Bhutan, kunnen een stuk koeler zijn. Het voor- en najaar zijn de beste reisperioden, al dalen de temperaturen 's avonds in de hoger gelegen gebieden flink.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Kan ik mobiel bellen in Bhutan?

In Kathmandu en Thimpu, de hoofdstad van Bhutan kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken. Bijna overal kom je internetcafés tegen. In Bhutan ben je mobiel moeilijker bereikbaar. In de meeste hotels is wel WiFi en kun je bellen met Facetime of Whatsapp.

Werken we met duurzame projecten in Bhutan?

Hoe zijn de electriciteitsvoorzieningen?

Kan ik een festival (Tsechus) bijwonen?

Kan ik last krijgen van hoogteziekte?

Waar overnachten we?

Zijn de maaltijden inclusief?

Waarom is reizen in Bhutan duurder?

Wie begeleid de reis?

Mag ik roken in Bhutan?

Hoe is het vervoer geregeld?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Heb ik een visum nodig voor Nepal en Bhutan?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Boeddha & eeuwenoude tempels, inspirerende monniken & kloosters, kleurrijke festivals, bergen & valleien, authentieke hotels & gastvrijheid, maar in het bijzonder het gevoel tijdelijk deel uit te maken van een andere wereld.Voeg dit alles samen en je hebt Bhutan "Land van het Bruto Nationaal Geluk".

  9,0

  9,0
 • Onze reis naar Bhutan kan ik in 1 woord samenvatten en dat is dat het een PRACHTIG land is. Je ziet op de rondreis het dagelijkse leven van het land. Ondanks dat je een persoonlijke gids hebt ter plaatse heb je toch een ongelooflijke vrijheid wat ik echt niet verwacht had.

  10,0

  10,0
 • Interessante reis door het land van Happiness. Hele relaxte reis door zowel het reisprogramma als de lokale bevolking.

  9,0

  9,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Acht dagen in het authentieke Bhutan
 • Maaltijden tijdens verblijf in Bhutan inbegrepen 
 • Bezoek aan het spectaculair gelegen Tijgernest inclusief
 • Bezoek aan de adembenemende Gangteyvallei
 • Verschillende data om bijzondere festivals mee te maken

Klantwaardering

9,3

Boeddha & eeuwenoude tempels, inspirerende monniken & kloost...
Boeddha & eeuwenoude tempels, inspirerende monniken & kloosters, kleurrijke festivals, bergen & valleien, authentieke hotels & gastvrijheid, maar in het bijzonder het gevoel tijdelijk deel uit te maken van een andere wereld.Voeg dit alles samen en je hebt Bhutan "Land van het Bruto Nationaal Geluk".

Huub V. - 9,0
Onze reis naar Bhutan kan ik in 1 woord samenvatten en dat i...
Onze reis naar Bhutan kan ik in 1 woord samenvatten en dat is dat het een PRACHTIG land is. Je ziet op de rondreis het dagelijkse leven van het land. Ondanks dat je een persoonlijke gids hebt ter plaatse heb je toch een ongelooflijke vrijheid wat ik echt niet verwacht had.

Maurina D. - 10,0
Interessante reis door het land van Happiness. Hele relaxte...
Interessante reis door het land van Happiness. Hele relaxte reis door zowel het reisprogramma als de lokale bevolking.

Arjo V. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Bhutan

Het weer in Bhutan

11°C

Terug naar boven
/