Bekijk de Rondreis Bolivia & Peru, 22 dagen van Djoser

Rondreis Bolivia & Peru 22 dagen

Complete drieweekse reis door Bolivia & Peru

Ontdek de Andes, de mysterieuze Inca-ruïnes en de kleurrijke, traditionele bevolking. Vanuit Sucre bezoek je op zondag de kleurrijke markt van Tarabuco. Bij Potosí liggen de beroemde zilvermijnen. We maken een mooie tocht over de oogverblindend zoutvlakte van Uyuni. De nacht op Isla del Sol biedt prachtige uitzichten over het Titicacameer. Vanuit Cusco, de voormalige hoofdstad van het enorme Inca-rijk, bezoeken we de beroemde Inca ruïnestad Machu Picchu. 

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Bolivia & Peru, 22 dagen
 1. Amsterdam - Santa Cruz
 2. Aankomst Santa Cruz
 3. Santa Cruz - Sucre
 4. Sucre, markt van Tarabuco
 5. Sucre - Potosí
 6. Potosí
 7. Potosí - Uyuni
 8. Uyuni, excursie Salar de Uyuni - nachtbus naar La Paz
 9. La Paz
 10. La Paz
 11. La Paz - Copacabana
 12. Copacabana - Isla del Sol (Titicacameer)
 13. Isla del Sol - Puno
 14. Puno
 15. Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
 16. Cusco
 17. Cusco, optionele excursie Heilige Vallei
 18. Cusco - trein naar Aguas Calientes
 19. Aquas Calientes, excursie Machu Picchu - Cusco
 20. Cusco - vlucht naar Lima
 21. Lima - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Sucre, de mooiste stad van Bolivia

Dag 1 Amsterdam - Santa Cruz
Dag 2 aankomst Santa Cruz
Dag 3 Santa Cruz - Sucre
Dag 4 Sucre, excursie Tarabuco

Bolivia Sucre plein prefectura Djoser We beginnen de reis in Santa Cruz de la Sierra of kortweg Santa Cruz. Bij aankomst voel je meteen de heerlijke tropische temperaturen, de vakantie is begonnen! Met 1.5 miljoen inwoners wordt deze stad gezien als de grootste van Bolivia. We blijven hier maar kort, want de volgende dag vliegen we al door naar Sucre.

Eenmaal aangekomen in Sucre kan je alvast wennen aan de hoogte. Volgens de Bolivianen wordt Sucre als mooiste stad van Bolivia gezien en we kunnen ze daar geen ongelijk in geven. Als regeringszetel, universiteitsstad en als centrum van de rechtspraak, werden kosten nog moeite gespaard om de stad te verfraaien. Niet voor niets werd Sucre door UNESCO uitgeroepen tot historisch en cultureel erfgoed. De gezellige, witgeverfde stad met zijn vele kerken, universiteiten en musea heeft een ongedwongen sfeer. Loop eens door de vele typisch Spaanse straatjes of bezoek het klooster 'La Recoleta' (dat vroeger ook als gevangenis dienst deed). Ook het Casa de la Libertad en het antropologisch museum van de San Francisco Xavier-universiteit, één van de oudste universiteiten in Zuid-Amerika, zijn de moeite waard.

AAABoliviaMarkt0302Op zondag bezoeken we in het nabijgelegen plaatsje Tarabuco de beroemde markt, je maakt hier kennis met typisch kleurrijke Boliviaanse kledij en handwerk. De aankoop van een warme lama-wollen poncho is helemaal niet zo'n slechte keus voordat je doorreist naar het vaak koude Potosí en Uyuni. Als de markt niet aanwezig is, dan staat er een alternatieve, maar zeker niet mindere, excursie naar het stadje Potolo op het programma. Dit stadje staat bekend als weversgemeenschap en biedt prachtige uitzichten. 

Afdalen in een zilvermijn in Potosi

Dag 5 Sucre - Potosí
Dag 6 Potosí

De volgende dag rijden we door naar Potosí, de hoogst gelegen stad van de wereld. De weg ernaartoe is door het prachtig ruige Andeslandschap.

De door UNESCO als werelderfgoed uitgeroepen stad, was één van de rijkste steden van Latijns Amerika. Dit heeft alles te maken met de ontdekking van goud en zilver in Cerro Rico (de rijke heuvel). Vier eeuwen lang vloeiden alle inkomsten naar Spanje om paleizen en kerken te versieren en om oorlogen mee te financieren. Hoewel de zilvervoorraad in de loop van de tijd behoorlijk is geslonken en ook de mijnen intussen in handen van de staat of van mijnbouwcoöperaties zijn gekomen, is er in de situatie van de mijnwerkers maar weinig veranderd.

Bolivia Mijnen potosi groep djoserTijdens ons verblijf kan je dit met eigen ogen zien door een excursie te maken naar een zilvermijn. Een oud mijnwerker neemt je mee op deze excursie en vertelt je over het dagelijks leven van de arbeiders. Een indrukwekkende uitstap, die zeker de moeite waard is!

Naast de mijnen is het een aanrader om ‘de Casa Real de la Moneda’ te bezoeken. In dit museum leer je nog meer over de historie van de stad en de zilverindustrie.

De oogverblindende zoutvlakte bij Uyuni verkennen

Dag 7 Potosí - Uyuni
Dag 8 tocht over zoutvlakte Salar de Uyuni - nachtbus naar La Paz

Een prachtige busrit van zo'n acht uur door het onherbergzame landschap van de Altiplano brengt ons in het kleine dorpje Uyuni. Hier kunnen we één van de hoogtepunten van de reis bezoeken en één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen aanschouwen: de zoutvlakte van Uyuni.

Salar de Uyuni BoliviaIn het 'Alaska van Bolivia', zoals de Bolivianen het gebied zelf noemen, maken we een prachtige tocht over een zoutvlakte van 12.000 km². De helderblauwe lucht en de weerkaatsing van het witte zout zorgen voor prachtige plaatjes en hilarische foto’s als je goed met het perspectief weet te spelen. Bij mooi weer rijden we naar het kleine vulkanische Isla Pescado, in het midden van het meer. Het eiland is vernoemd naar de visachtige vorm waar talloze torenhoge cactussen in alle vormen en maten groeien. Let erop dat je voor de tocht een goede zonnebril bij je hebt; het licht is erg fel en de weerkaatsing op het witte zout bijna oogverblindend. Een goede zonnebrandcrème is hier ook geen overbodige luxe.

Uyuni is naast de zoutvlakte een rustig woestijndorpje dat vroeger belangrijk was voor het goederenvervoer. Hier kan je dan ook het beroemde stoomlocomotieven-kerkhof bezoeken, waar oude stoomlocomotieven staan die gebruikt werden voor de mijnen.

Aan het einde van de dag kan je je nog even opfrissen en comfortabele kleding aantrekken voor de rit naar La Paz.

Verken de mooi gelegen stad La Paz

Dag 9 aankomst La Paz
Dag 10 La Paz

De volgende morgen komen we in La Paz aan. Er is gelijk een hotelkamer voor je beschikbaar, zodat je je kan opfrissen voordat je de stad gaat verkennen. La Paz is de grootste en belangrijkste stad van Bolivia en is schitterend gelegen in een canyon. De stad wordt gedomineerd door de besneeuwde top van de Illimani. Hoewel Sucre officieel de hoofdstad is, is La Paz het regerings- en handelscentrum van het land. Het is haast onmogelijk om hier te verdwalen want vanaf de heuvels kom je altijd weer terecht op de Prado, de lange straat die door de hele stad loopt.

La Paz heksenketel Bolivia De vele marktjes in de stad zijn niet alleen een lust voor het oog maar zorgen ook voor veel gezellige drukte. Een van de meest bekende markten is de Mercado de Hechiceria, ofwel de Heksenmarkt. Deze naam heeft de markt niet voor niets gekregen, want naast de vele kruiden en souvenirs zijn er de meest bizarre spullen te koop. Verder zijn de Plaza San Francisco en de historische Plaza Murillo perfecte plekken om het Boliviaanse dagelijkse leven aan je voorbij te laten trekken. Een bezoek aan de vier bij elkaar gelegen musea op de Calle Jaén in het meest Spaanse deel van de stad geeft een goed inzicht in de geschiedenis van La Paz.

In La Paz kan je ook een letterlijk hoogtepunt van de reis beleven: een excursie naar het 5200 meter hoge Chacaltaya, de hoogstgelegen skipiste ter wereld. Je bent binnen twee uur met de bus boven en geniet na deze klim van een fantastisch uitzicht over het besneeuwde Andes-gebergte met in de verte het Titicacameer en La Paz.

Vanuit La Paz kan je ook een excursie maken naar de mysterieuze zonnetempel bij Tiwanaku, de ruïnes van de oudste beschaving van Bolivia. Tenslotte mag een bezoek aan een 'peña', met een folkloristische voorstelling, niet op je programma ontbreken.

Titicaca, boottocht op het hoogst gelegen meer ter wereld

Dag 11 La Paz - Copacabana
Dag 12 Copacabana - Isla del Sol
Dag 13 Isla del Sol - Puno
Dag 14 Puno

Na deze levendige stad reizen we door naar Copacabana. De oude pelgrimsplaats Copacabana is schitterend gelegen aan een baai. Hier kan je het Moorse Kathedraal bezoeken. Vervolgens zullen we met een boot het hoogst bevaarbare meer op de wereld bezoeken: het Titicacameer. Gezien het meer 3700 meter hoog ligt, en daarmee boven de boomgrens, bouwen de bewoners hun boten al jarenlang van riet. Tijdens ons verblijf zullen we op een van deze boten een bezoek brengen aan het bekende en grootste eiland van het Titicacameer: Isla del Sol. Het eiland heeft een heilige status, want volgens de lokale bevolking is de zon op deze plek gecreëerd. De naam komt ook zeker tot zijn recht wanneer we hier de fabelachtige zonsondergang- en opkomst bekijken tijdens onze overnachting in een nabij gelegen dorpje.

Titicaca rieten bootje Bolivia De volgende dag steken we de grens met Peru over op weg naar Puno. Puno ligt op 3830 meter en geniet bekendheid vanwege de drijvende rieteilanden die bewoond worden door de Uros. De Uros bewonen met ongeveer 300 bewoners de 'eilanden' en spreken een eigen taal. Niet alleen de eilanden zelf, maar ook de huisjes en hun bootjes zijn van riet gemaakt. Iets buiten Puno, staan de graftombes van Sillustani, die in de twaalfde eeuw gebouwd zijn, nog vóór het Inca tijdperk. Vlakbij ons hotel liggen op loopafstand genoeg knusse restaurantjes. Vaak komen folkloristische bandjes spelen tijdens het genot van een lekkere maaltijd. Probeer hier een van de lokale specialiteiten: een malse lamasteak of gebakken cavia: ‘cuy’.

Cusco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk

Dag 15 Puno - Raqchi - Anduaylillas - Cusco
Dag 16 Cusco
Dag 17 Cusco

Vanuit Puno vertrekken we 's morgens voor een prachtige rit van zo'n acht uur dwars door de Andes richting Cusco. Onderweg kunnen we stoppen bij kleine dorpjes en foto’s maken van het mooie landschap. Zo stoppen we onder andere bij Raqchi: een minder bekende Incaruïne, met een eerbetoon aan de god Viracocha. In het kleine Andahuaylillas staat een indrukwekkende kerk die we kunnen bezoeken. Deze kerk wordt ook wel de Sixtijnse kapel van Latijns-Amerika genoemd. Uiteindelijk komen we aan bij onze volgende bestemming en de oudst bewoonde stad van Latijns-Amerika: Cusco. De voormalige hoofdstad van het Incarijk werd door de Inca's als de 'navel' van de wereld gezien.

Peru Cusco plaza djoserGelegen in de Andes vind je in Cusco niet alleen een aantal oude Inca-ruïnes met massieve stenen muren, maar ook veel Spaans-koloniale gebouwen, ontelbare kerken en musea vol Inca-artefacten en mummies. Er zijn veel leuke en prachtig verlichte pleinen en een grote verscheidenheid aan restaurantjes en barretjes.

Het middelpunt van de stad is het grote Plaza de Armas, waar het altijd gezellig druk is. Aan het plein ligt de Cusco kathedraal, gebouwd in 1564 van de restanten van een oud Incapaleis. In deze kathedraal hangt een schilderij van het Laatste Avondmaal, waarop het hoofdgerecht bestaat uit cavia.

Naast het bekijken van de mooie stad is er ook tijd om de Heilige Vallei van de Inca's, met mooie dorpjes en veel Inca-ruïnes, te bezoeken. Er zijn dagexcursies mogelijk waarbij vrijwel alle belangrijke archeologische plaatsen bezocht worden. Het is natuurlijk ook mogelijk om naar een mooi dorp te gaan, zoals Pisac, om daar de lokale markt of de Inca-ruïnes te bekijken en te wandelen in de omgeving. Als je net buiten Cusco gaat heb je ook de mogelijkheid om een wandeling óf een tocht met paard langs een aantal Inca-ruïnes te gaan.

Machu Picchu ontdekken via de spectaculaire Incatrail

Dag 18 Cusco - Aguas Calientes
Dag 19 Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco (per trein)

Bij ons bezoek aan Cusco mag de meest indrukwekkende van alle Inca-ruïnes natuurlijk niet ontbreken: Machu Picchu. Met een boemeltreintje reizen we naar Aguas Calientes, het dorpje dat het dichtst bij de ruïnes ligt en waar we overnachten. Na aankomst kun je in Aguas Calientes genieten van de bijzondere sfeer in het dorpje dat langs de spoorlijn is gebouwd, een mooie wandeling maken of baden in de warmwaterbronnen bij het dorp. De volgende morgen is er de mogelijkheid om onder leiding van een gids Machu Picchu te verkennen. Wanneer we de eerste bus nemen kan je de zon boven de stad te zien opkomen. Vervolgens heb je, na een rondleiding van 1 à 2 uur, nog voldoende tijd om rond te dwalen op deze prachtige plek. 's Middags nemen we de trein terug naar Cusco.

Peru Machu Picchu DjoserVoor de sportievelingen is het mogelijk om op dag 16 te vertrekken en de vierdaagse Inca trail te lopen. Je dient over een flinke conditie te beschikken, want met name door de hoogte is dit een zware tocht. Er gaat een kok mee en dragers voor de zware spullen, zoals tenten en kookgerei. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke voedzame maaltijd voor je klaar.
Voor deze tocht over de oude Inca-paden dien je je vooraf al opgeven. Je krijgt hier na boeking een bericht over. Belangrijk dat je je snel na boeking opgeeft. Zeker in het hoogseizoen raken de plaatsen erg snel op. Er wordt slechts een beperkt aantal wandelaars per dag toegelaten op de trail.

Is de Inca Trail volgeboekt of vind je de tocht te pittig, dan kun je eventueel ook kiezen voor de 2-daagse Camino Real trekking. Bij deze tocht loopt je op dag één de laatste 15 kilometer van de Inca Trail. Op dag twee bezoek je vervolgens met een eigen gids de indrukwekkende ruines van Machu Picchu.

Koloniale invloeden in Cusco

Dag 20 Cusco - Lima 
Dag 21 Lima - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

De volgende ochtend vliegen we door naar Lima. Vooral het oude koloniale centrum van Lima is interessant. Rond het centrale 'Plaza de Armas' liggen vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. Lima kent een heel aantal musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo de Oro, waar een indrukwekkende wapencollectie met harnassen van de conquistadores en zelfs het zwaard van Pizarro te zien zijn. Geniet als afsluiting van de reis op een terrasje in de buitenwijk Miraflores van een lekkere Pisco Sour, het nationale drankje van Peru.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 mrt - 07 apr
V
Vertrek informatie i
i
Tarabuco Carnaval

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

09 jun - 30 jun
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Inti Raymi Festival

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Twee binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • 20 x ontbijt
 • Bijzondere overnachting Isla del Sol 
 • Excursie naar de markt in Tarabuco
 • Uitgebreid programma Titicacameer
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • Tocht met terreinwagens over zoutvlakte Uyuni
 • Mogelijkheid voor Inca trail of Camino Real
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachting op Isla del Sol. Hier kan het voorkomen dat je de kamer met een medereiziger deelt.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie is in Santa Cruz, Lima en Cusco bij te boeken.

Het hotel in Santa Cruz ligt in het centrum van de stad op loopafstand van het typische koloniale centrale plein. Er is een ruim aanbod van restaurants en winkels in de buurt. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

Het hotel in Lima ligt in de moderne wijk Miraflores, met veel restaurants en winkels. De prijs is vanaf € 38,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 40,- per nacht.

Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. De prijs is vanaf € 28,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 30,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, middenklasse hotels. De meeste hotels hebben een sfeervol, koloniaal karakter, een mooie tuin en zijn gunstig gelegen. Alle acommodaties zijn voorzien van een douche en toilet op de kamer behalve de accommodatie in Isla del Sol. 

In Isla del Sol maken we, vanwege de geïsoleerde ligging, gebruik van een eenvoudig hotel waarbij geen sanitaire voorzieningen op de kamers aanwezig zijn en er geen stromend water is.

Het is ook een van de meest bijzondere plekken waar we overnachten: midden op het Titicacameer, met prachtig uitzicht als je 's morgens wakker wordt!

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sucre Hotel Independencia
Uyuni Tonito Hotel 
Copacabana Hotel Estelar del Lago 
Aguas Calientes Hotel Inkas Land
Cusco Los Aticos
Lima Hotel Santa Cruz 

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachting op Isla del Sol. Hier kan het voorkomen dat je de kamer met een medereiziger deelt.

 • Hotel Indepencia, Sucre Bolvia

  In Hotel Indepencia kan je genieten van de groene binnentuin.

 • Hotel Indepencia
 • Tonito Hotel, Uyuni

  In Uyuni overnachten we in het koloniale Tonito Hotel.

 • Hotel Estelar del Lago

  Tijdens deze reis is het ontbijt overal inbegrepen.

 • Hotel Estelar del Lago Titicaca

  Tijdens het verblijf in Copacabana word je wakker met een prachtig uitzicht over het meer.

 • Hotel Inti Kala

  Op Isla del Sol verblijven we in een eenvoudige accommodatie met een bijzondere ligging.

 • Los Aticos, Cusco Peru

  In Cusco verblijven we in een centraal gelegen hotel.

 • Hotel Santa Cruz, Lima Peru

Vliegreis

Air Europa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Amsterdam - Madrid

  Vertrek

  18:35

  Aankomst

  21:15

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Santa Cruz

  Vertrek

  23:55

  Aankomst

  05:35*

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Lima - Madrid

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  05:00*

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Amsterdam

  Vertrek

  07:05

  Aankomst

  09:45

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Bolivia is het in onze zomer 6 uur vroeger en in Peru is het verschil dan 7 uur. In de winter is het respectievelijk 5 en 6 uur vroeger.

We maken op deze reis twee binnenlandse vluchten: van Santa Cruz naar Sucre en van Cusco naar Lima.

Air Europa is de derde maatschappij van Spanje en is lid van de Skyteam alliantie waar onder andere KLM & Air France ook bij zijn aangesloten. Air Europa beschikt over een moderne vloot, waaronder de nieuwe Boeing 787, een toestel met de laatste technologieën, dat zorgt voor een zeer comfortabele reis. Zo heeft de Boeing 787 een aangepaste cabinedruk waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en je je tijdens én na de vlucht prettiger en energieker voelt. De ‘moodlightning’, een high-tech verlichtingssysteem dat zonsopgang en zonsondergang simuleert, is een van de vele andere voordelen van de Boeing 787.

Tijdens de vlucht is er volop entertainment beschikbaar op het scherm in de stoel voor je. Air Europa serveert tijdens de vlucht goed verzorgde maaltijden en drankjes. Mocht je willen blijven appen aan boord of even de mail checken, dan kun je een WiFi-bundel kopen. Vervelen is dus nergens voor nodig!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In zowel Bolivia als Peru maken we overwegend gebruik van een comfortabele eigen bus. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Sommige reisdagen zijn wat langer, ook al is het aantal kilometers niet enorm, de wegen zijn soms minder goed begaanbaar. Maar de busritten zijn veelal prachtig, onderweg in de Andes kun je volop genieten van het mooie uitzicht op het hooggebergte.

Op de zoutvlakte maken we gebruik van stoere jeeps. Van Uyuni naar La Paz maken we gebruik van een openbare, comfortabele nachtbus. Bij groepen van 12 personen en minder maken we voor het traject Puno - Cusco gebruik van een comfortabele openbare bus, die onderweg ook enkele stops maakt. 

Naar Machu Picchu reizen we met een boemeltreintje. Op het Titicacameer maken we uiteraard gebruik van boten.

 • Air Europa Dreamliner 787
 • Bolivia busvevoer Djoser

  Met onze eigen bus, kunnen we stoppen waar we willen

 • Peru en Bolivia boot oversteek Djoser

  De Uros eilanden in het Titicacameer bereiken we per boot

 • Peru en Bolivia rondreis trein vervoersmiddel Djoser

  Per dieseltrein bereiken we Machu Picchu

 • Peru en Bolivia rondreis trein Djoser
 • Peru en Bolivia rondreis trein vervoersmiddel Djoser

  Vanuit de trein heb je een prachtig uitzicht op de omgeving

 • We rijden met terreinwagens over de zoutvlakte bij Uyuni.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Twee binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • 20 x ontbijt
 • Bijzondere overnachting Isla del Sol 
 • Excursie naar de markt in Tarabuco
 • Uitgebreid programma Titicacameer
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • Tocht met terreinwagens over zoutvlakte Uyuni
 • Mogelijkheid voor Inca trail of Camino Real
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Uyuni Jeep BoliviaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de lokale markt of verdwaalt in de kleine straatjes terwijl de ander liever een museum bezoekt. Ieder dorp of stad in Latijns Amerika heeft een centraal plein 'Plaza de Armas' waar altijd wel iets gebeurt, de perfecte plek om even te gaan zitten en het dagelijks leven te bekijken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan de zondagmarkt van Tarabuco vanuit Sucre. Kijk je ogen uit op de mooi geklede lokale bevolking die hier zijn waar komt aanbieden of de inkopen komt doen. Een kleurrijk geheel.
 • Excursie met jeeps over de zoutvlakte van Uyuni, we nemen o.a. een kijkje bij een zoutfabriekje, stoppen bij de grappig gevormde zoutbergjes en ojos de salar en reizen naar het mooie Isla Pescado, een vulkanisch gevormd 'eilandje' vol met enorme cactussen.
 • Onderweg van Puerto Perez naar Isla del Sol stoppen we in Copacabana. Breng in deze pelgrimsplaats zeker een bezoekje aan de Moorse kathedraal voor je op de boot stapt naar Isla del Sol.
 • We maken de prachtige rit van Puno naar Cusco, onderweg stoppen we bij Raqchi, waar we een klein Inca ruïne bezoeken en in Andahuaylillas brengen we een bezoekje aan een mooie kerk. 
 • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens roeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. Na een rondleiding van 1 tot 2 uur kun je zelf ook nog rondkijken.

acc14acc15acc16


Sportieve deelnemers hebben de mogelijkheid deel te nemen aan de Inca trail, een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Een minder inspannend alternatief is de Camino Real, een prachtige 2-daagse 'hike' naar Machu Picchu.

Om aan deze trekkingen deel te nemen, geef je je vooraf tijdens de (online) boeking op of via het antwoordstrookje dat beschikbaar is op je persoonlijke Mijn Djoser pagina. Wij kunnen de vergunning pas aanvragen als we beschikken over je volledige persoonsgegevens; je officiële namen zoals vermeld in je paspoort, je paspoortnummer, je geboortedatum en nationaliteit. Zie voor verdere details, prijzen en voorwaarden de kaders hieronder.

Kies je niet voor een trekking, dan volg je het gewone programma en heb je een aantal vrije dagen in Cusco. In deze prachtige stad en de omgeving heb je volop excursiemogelijkheden!

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.


 • 4-daagse Incatrail
  4-daagse Incatrail

  4-daagse trekking, waarbij je over het oude pad van de Inca’s naar Machu Picchu loopt. Voor deze pittige kampeertocht dien je over een goede conditie te beschikken. Er gaan een kok en dragers mee voor de tenten, kookgerei en etenswaren. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke, voedzame maaltijd voor je klaar. Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes. De laatste ochtend sta je vroeg op om naar de zonnepoort te lopen om daar op tijd te zijn om met een beetje geluk de zon op te zien komen. Na een tocht van een paar dagen worden je inspanningen dan beloond met een prachtig schouwspel: Machu Picchu ligt aan je voeten!

  Inbegrepen: vervoer per bus en trein naar start en eindpunt trail, overnachtingen in koepeltentjes, 3 maaltijden per dag, dragers voor tenten, keukengerei ed, kok, gebruik kampeeruitrusting, Engels sprekende gids, entreegeld voor Machu Picchu en trekkingpermit.

  Duur: vier dagen.

  Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, warme slaapzak, kleding voor alle weertypes, regenjack, muts, sjaal, handschoenen, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrand crème mee. Een goede conditie is verreist. Reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid, er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%), eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend. De niet gebruikte overnachtingen in Cusco zijn verrekend met de prijs.

  Prijs € 305,- p.p.
 • 2-daagse Camino Real
  2-daagse Camino Real

  2-daagse wandeltocht waarbij je de laatste 15 kilometer van de originele Incatrail loopt. De tocht wordt begeleid door een engels sprekende gids en je krijgt een lunchpakket mee. Tijdens deze wandeltocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes met uiteindelijk op de tweede dag een bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt.

  Inbegrepen: vervoer per bus en trein, hotelovernachting Aguas Calientes met ontbijt, Engels sprekende gids, entreegeld Machu Picchu, trekkingpermit en lunchpakket.

  Duur: twee dagen.

  Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, kleding voor alle weertypes, regenjack, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrandcreme mee. Een redelijke conditie is vereist, reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid. Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%) en eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend.

  Prijs € 250,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In Potosí kun je onder leiding van een oud mijnwerker een excursie maken in de mijnen, waar Inca Huayna Capac vanuit Cusco kwam baden.
 • Vanuit La Paz is het mogelijk naar Chacaltaya te reizen, vroeger de hoogste skipiste ter wereld, waar je nu vooral geniet van mooi uitzicht.
 • Tiwanaku is een archeologische site met ruïnes van een pre-Incabeschaving.
 • Bij Puno liggen de bijzondere drijvende eilanden van de Uros, zeker een bezoekje waard! Of ga naar de mooi gelegen graftombes van Sillustani.
 • In Cusco zijn volop excursiemogelijkheden, maar ga hier zeker een dagje naar de Heilige Vallei, vol incaruïnes en leuke dorpjes.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Peru nog 6 maanden geldig is.

Geldzaken

In Bolivia wordt er betaald met de Boliviano en in Peru wordt er betaald met de Nuevo Sol. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bij de vele geldautomaten kun je zowel dollars als lokale valuta opnemen.

Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars. De omwisselkoers is meestal gelijk aan de koers die banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.

Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Tevens kun je met je creditcard, in combinatie met je paspoort, geld opnemen bij de bank.

Het leven in Bolivia is goedkoper dan in Peru. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden (waaronder die van Machu Picchu +/- $90), facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week. 

Het is in deze landen gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een belangrijk deel van het inkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij alle overnachtingen inclusief. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Deze overige maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen.

Het is ook leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo' bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Dit is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Chicha de jora bier (internet)'s Avonds is de peña een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang van yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- DTP en hepatitis A.
- Vaccinatie tegen gele koorts is voor Bolivia verplicht als je in de zeven dagen voordat je inreist in een gele koorts land bent geweest.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

In Zuid-Amerikaanse landen kunnen de hygiënische omstandigheden soms wat te wensen over laten. Het is handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Wees erop bedacht, dat alleen een stopmiddel de klachten niet echt verhelpt. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging kan van pas komen. 

Uiteenlopende zaken zoals de sterk wisselende temperaturen tussen het milde Lima en Santa Cruz en de koude hoogvlakte bij Uyuni en de hoogteverschillen kunnen voor sommigen van invloed zijn op de gezondheid. De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen. Ernstige vormen van hoogteziekte (soroche) loop je in principe niet op, maar toch zorgt het lagere zuurstofgehalte in de lucht soms voor hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid. Vooral na aankomst in Potosí moet je lichaam wennen aan de hoogte en dus doe bij verkenning van de stad rustig aan. Verder is het belangrijk veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen.

Bespreek je reisplannen eventueel met de huisarts. Zeker reizigers met hart- en/of longaandoeningen raden we aan te overleggen met de huisarts. Ter plekke kun je deze 'soroche' in eerste instantie tegengaan door rust te nemen en door oude Boliviaanse volksmiddeltjes uit te proberen, zoals het kauwen van coca-bladeren of het drinken van coca-thee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie is in Santa Cruz, Lima en Cusco bij te boeken.

Het hotel in Santa Cruz ligt in het centrum van de stad op loopafstand van het typische koloniale centrale plein. Er is een ruim aanbod van restaurants en winkels in de buurt. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

Het hotel in Lima ligt in de moderne wijk Miraflores, met veel restaurants en winkels. De prijs is vanaf € 38,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 40,- per nacht.

Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas. De prijs is vanaf € 28,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 30,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat van Bolivia en Peru is nogal wisselend per gebied. Maar ondanks de ligging nabij de evenaar ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Bolivia wordt wel het 'dak van de Nieuwe Wereld' of 'het Tibet van Zuid-Amerika' genoemd en dit is natuurlijk niet voor niets. Afgezien van het wat mildere klimaat van Santa Cruz en Sucre bezoeken we in Bolivia vooral de 3000 tot 4000 meter hoge Altiplano. Op deze kale en droge hoogvlakte kan het kwik vooral 's nachts en in onze zomermaanden flink dalen. Vooral de zoutvlakte bij Uyuni staat bekend om de bijna Siberische nachttemperaturen. Overdag zijn de temperaturen veel hoger en kun je zelfs in de winter soms in een trui of shirt rondlopen. Het Titicacameer ligt op ongeveer 3700 meter. Ook hier daalt de temperatuur 's nachts vaak beneden het vriespunt.

De regentijd in beide landen loopt ongeveer van december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is dan vaak mist en bewolking. De regentijd hoeft echter geen belemmering voor het reizen te zijn; de natuur is dan juist op z'n mooist en de temperaturen zijn veel aangenamer. In de wintermaanden (onze zomer) vriest het 's nachts meestal, maar overdag is het normaliter zonnig en erg helder. De temperatuur loopt in de wintermaanden overdag op tot ongeveer 12-18°C en met de stralingswarmte van de felle zon is het 's middags in de zon wat aangenamer. Zodra de zon laag staat, dus vooral in de ochtend en namiddag, daalt de temperatuur weer sterk en is warme kleding noodzakelijk. Ook binnen in de gebouwen en in het hotel is het 's avonds koud, aangezien er niet altijd verwarming is.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Tijdens sommige excursies, onder ander bij Machu Picchu, zal er een lokale gids aanwezig zijn die meer vertreld over de lokale gebruiken.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Bolivia & Peru?

Tijdens de rondreis door Bolivia en Peru verblijven we in middenklasse koloniale accommodaties. waardoor je direct in contact komt met de Zuid-Amerikaanse sferen. We maken tevens gebruik van onze eigen bussen waardoor het reizen comfortabel is. Tijdens deze rondreis leer je veel over de geschiedenis van beiden landen en de lokale bevloking: zoals de Inca's. Daarnaast heb je genoeg gelegenheid om erop uit te trekken in de prachtige natuur. Om tijdens de drieweekse reis de hoogtepunten van beide landen te ontdekken, maken we gebruik van twee binnenlandse vluchten. 

Hoe is het vervoer in Bolivia en Peru geregeld?

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Kan ik de Inca Trail of Camino Real lopen naar Machu Picchu?

Wat is de beste reistijd?

Wat is de zwaarte van deze reis?

Kan ik in Bolivia en Peru pinnen?

Hoe hoog kom je tijdens deze reis?

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Bolivia & Peru reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Wat een waanzinnige reis! De immense zoutvlakte van Uyuni, het bezoek aan een zilvermijn in Potosi en aan de Uros op hun drijvende rieteilanden. En natuurlijk het hoogtepunt de Machu Picchu. Een geweldige combinatie van cultuur, steden en natuur. Echt een aanrader!

  10,0

  10,0
 • We hebben genoten van de geweldige natuur, de mooie mensen, een gezellig reisgezelschap en een geweldige reisleidster!!!

  9,0

  9,0
 • Onze eerste groepsreis, wij vonden het wel spannend. Maar door Djoser, de groep en de geweldige reisleidster, hebben we een onvergetelijke reis gehad. De hoogtepunten waren toch wel Salar de Uyuni en Machu Picchu. Tot slot hebben we nog een trekking gemaakt naar de Rainbow Mountains. Super reis!!!

  9,0

  9,0
 • Bolivia en Peru, een prachtige reis in een totaal andere wereld. Bolivia, arm en dat zie ja aan alles maar vooral aan gebouwen en wegen. Peru, rijker maar nog ver achter bij Europa. Natuur is prachtig zoals je nog nooit hebt gezien. Klimaat is hard, hete zon en koude nachten.

  8,0

  8,0
 • Een fantastisch mooie reis gemaakt met onze zeer deskundige en ervaren reisbegeleidster Vicky. Heel veel mooie plekken gezien o.a. de zoutvlakte Uyuni, Secret Valley en Machu Picchu. Accommodaties zijn in sommige gevallen basic. I.p.v. de nachtbus hebben wij de vlucht Uyuni-La Paz geboekt.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis met als hoogtepunten Salar d'Uyuni en Machu Picchu. De transfers gebeurden hoofdzakelijk met comfortabele bussen. De reisbegeleidster was erg professioneel. Als reiziger vergeet je soms dat ook zij zware reisdagen ondergaan. Doch altijd begeleidde ze ons goedlachs.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis met enorm veel hoogtepunten en als climax Machu Picchu. Heeft in alle domeinen aan mijn verwachtingen voldaan maar is ook redelijk vermoeiend door de vele verplaatsingen. Zeer goede, enthousiaste reisgids (Manon). Prijs/kwaliteit zeer goed.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Excursie Machu Picchu inbegrepen
 • Bezoek aan de kleurrijke markt van Tarabuco
 • Tocht met 4x4 over de indrukwekkende Uyuni zoutvlakte
 • Ontdek de zilvermijnen van Potosí
 • Verblijf op Isla del Sol op het Titicacameer
 • Mogelijkheid voor deelname aan Inca trail of Camino Real 
 • Ontbijt inbegrepen
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer toeslag
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,9

Wat een waanzinnige reis! De immense zoutvlakte van Uyuni, h...
Wat een waanzinnige reis! De immense zoutvlakte van Uyuni, het bezoek aan een zilvermijn in Potosi en aan de Uros op hun drijvende rieteilanden. En natuurlijk het hoogtepunt de Machu Picchu. Een geweldige combinatie van cultuur, steden en natuur. Echt een aanrader!

Frank G. - 10,0
We hebben genoten van de geweldige natuur, de mooie mensen,...
We hebben genoten van de geweldige natuur, de mooie mensen, een gezellig reisgezelschap en een geweldige reisleidster!!!

Arie H. - 9,0
Onze eerste groepsreis, wij vonden het wel spannend. Maar do...
Onze eerste groepsreis, wij vonden het wel spannend. Maar door Djoser, de groep en de geweldige reisleidster, hebben we een onvergetelijke reis gehad. De hoogtepunten waren toch wel Salar de Uyuni en Machu Picchu. Tot slot hebben we nog een trekking gemaakt naar de Rainbow Mountains. Super reis!!!

Ties en Gerrie R. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Bolivia & Peru

Het weer in Bolivia & Peru

39°C

Terug naar boven