Bolivia & Peru

Fragmenten uit een reisdagboek

Dag 4 - walvis
De boot naar de Ballestas-eilanden vertrekt om 8.00 uur. Het is een ‘spetterend’ begin van de dag. We zijn amper de haven uit of we worden zeer hartelijk begroet door de dolfijnen die met ons mee zwemmen. Alle camera’s zoemen en klikken dat het een lieve lust is. En even later gebeurt waar we eigenlijk met z'n allen op zaten te wachten, maar wat normaliter maar één keer per jaar gebeurt. De gids heeft het dit jaar drie keer meegemaakt:
DE WALVIS. Opeens is hij daar, nog ver weg, maar onmiskenbaar!! Wat een machtig gezicht om deze grote oceaanbewoner te zien zwemmen en spelen. Een grote fontein spuit omhoog, en daar is de staart te zien! We worden er allemaal stil van, zoveel schoonheid. Je hoort alleen het gefluister. Fantastisch om dit mee te mogen maken.

Dag 5 - Nascalijnen
Tijd om de lucht in te gaan en een blik te werpen op de Nascalijnen. Als we aankomen keert net de eerste groep terug, waarvan een aantal mensen er wel een beetje witjes bij loopt. De waarschuwing voor ‘luchtziekte’ was dus niet helemaal overbodig. Er zijn uiteindelijk ook in onze groep een aantal mensen ziek geworden, maar al met al is er maar één conclusie: het is een prachtig gezicht om de Nascalijnen van bovenaf te zien, met schitterende uitzichten. Een geweldige ervaring! Een echte aanrader dus.

Dag 7 -rit langs de kust
Vandaag gaat het een lange dag in de bus worden op weg naar Arequipa. Om 6.00 uur zitten we allemaal al (stil) in de bus, het is nog wel erg vroeg.

Planning is dat we vanavond om 18.00 uur ons doel hebben bereikt … Het gaat  volgens onze reisbegeleidster een mooie route worden langs de kust. Daarna gaan we van de kust af door de eerste bergen, naar een hoogte van 2300 meter. Langs de mooie kustweg zien we dolfijnen of zeeleeuwen, of misschien wel allebei. Het is wat moeilijk te zien zo in de verte. De natuur wordt steeds ruiger. In de verte zien we zelfs bergen met sneeuwtoppen. De lange reis wordt beloond met een prachtig hotel in koloniale stijl.Dag 10 - condors
Vandaag moeten we weer erg vroeg op, want we gaan om 6.00 uur op weg richting Cruz del Condor om de condors te kunnen zien. Onderweg zien we onze eerste Vichacha. We lopen het laatste stuk naar ons uitzichtpunt, Cruz del Condor. Tijdens onze wandeling zien we de eerste condors al opstijgen op de thermiek. Wat een machtig gezicht om deze grote vogels (spanwijdte 3 meter) vlak bij ons in de lucht te zien zweven!

Dag 12 - de lokale bevolking
Na zo’n drie uur varen komen we aan op het eiland Amantaní in het Titicacameer, waar we de nacht doorbrengen bij een gastgezin. ‘s Middags maken we een wandeling naar de top van het eiland, waar de zonnetempel staat. Wanneer je daar drie rondjes omheen loopt, mag je een wens doen. Dus dat doen wij dan ook maar! Vanaf de bovenkant van de berg kun je mooi de zonsondergang bekijken. ‘s Avonds wordt een feest voor ons gegeven. De mannen hebben allemaal een poncho  gekregen en de vrouwen één of twee rokken en een omslagdoek. Er wordt volop gedanst en het biertje smaakt ook prima. Tegen tien uur is het mooi geweest en zoeken we met zaklampen en het licht van de volle maan onze weg weer terug naar ‘huis’. Ondanks dat het een beetje primitief was, hebben we toch een mooie dag gehad. Voldaan gaan we slapen op onze bedjes met rieten bodem.

Dag 15 - Cusco
Vanmorgen is om 6.00 uur een groep van vijf personen vertrokken. Zij gaan de Inca Trail lopen, een trekking van vier dagen met als bestemming de Machu Picchu. De rest van de groep blijft in Cusco. We hebben vandaag geen programma. Zelf heb ik een rustig programma op het oog. Een bezoek aan de kathedraal, de Compaña-kerk en het museum Arte Religioso. Ik zie nog een processie over straat gaan. Het ziet er prachtig uit met al die mooie kostuums en klederdrachten. Een mooie afsluiting van de dag.

Dag 19 - afscheidsetentje
Vandaag mogen we lekker uitslapen en zelf weten wat  we gaan doen. Het zonnetje schijnt heerlijk en we besluiten lekker op stap te gaan in Cusco. ’s Avonds gaan we met de hele groep naar een restaurantje ter afsluiting  van onze reis. Onze reisbegeleidster wordt door de hele groep uitgebreid bedankt
voor haar inzet en spontane maar ‘strenge’ begeleiding. Twee deelnemers zingen een mooi Fries lied over de reis in Peru, die in onze dromen zal blijven bestaan. Iedereen geweldig bedankt voor deze ‘adembenemende’ reis door Peru!

Bekijk de rondreizen door Peru.

Boek en reis met zekerheid

  • Kosteloos omboeken
  • 100% terugbetaling
  • Versoepelde voorwaarden
  • Korting op 1-persoonskamer

* Lees hier meer en bekijk de voorwaarden

Altijd bij Djoser

  • 24/7 hulp en bijstand
  • Eigen reisbegeleiding
  • Veilig op reis
  • Goede lokale vertegenwoordiging
  • Zorgvuldig geselecteerde hotels

Klantwaardering

8,9

Wat een waanzinnige reis! De immense zoutvlakte van Uyuni, h...
Wat een waanzinnige reis! De immense zoutvlakte van Uyuni, het bezoek aan een zilvermijn in Potosi en aan de Uros op hun drijvende rieteilanden. En natuurlijk het hoogtepunt de Machu Picchu. Een geweldige combinatie van cultuur, steden en natuur. Echt een aanrader!

Frank G. - 10,0
Terug naar boven