Bekijk de Rondreis Brazilië Amazone, 19 dagen van Djoser

Rondreis Brazilië Amazone 19 dagen

Ontdek de Amazone per rivierboot

De Amazone is met haar 6500 kilometer één van de langste rivieren op aarde. Het omringende oerwoud bevat een duizelingwekkende hoeveelheid planten- en diersoorten en biedt onderdak aan maar liefst 350 inheemse bevolkingsgroepen verdeeld over negen landen. Tijdens deze reis vaar je door mangrovebossen en door smalle kreken met veel natuurschoon, waar je het leven langs de rivier ziet: vrouwen die de was doen, kinderen in kano’s en typische caboclohuizen. Je komt op de onvoorstelbaar brede Amazone-rivier, ontmoet de lokale bevolking in afgelegen dorpjes en je ziet tropische vogels, apen en roze rivierdolfijnen.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Brazilië Amazone, 19 dagen
 1. Amsterdam - Belem
 2. Belem
 3. Belem - vlucht naar Manaus
 4. Manaus - inscheping Amazoneboot ‘Encontro das águas’
 5. Amazoneboot naar Novo Airão
 6. Amazoneboot naar Anavilhanas-archipel
 7. Amazoneboot - vlucht Santarem - Alter do Chao
 8. Alter do Chao
 9. Alter do Chao - boot naar Santarém - Alenquer - Vale do Paraíso
 10. Vale do Paraíso
 11. Vale do Paraíso
 12. Vale do Paraíso - Monte Alegre - boot naar Belém
 13. boot naar Belém
 14. aankomst Belém
 15. Belém - boot naar Ilha do Marajó
 16. Ilha do Marajó
 17. Ilha do Marajó
 18. Ilha do Marajó - boot naar Belém
 19. Belém - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Belém, stad gerezen uit de rubbereconomie

Dag 1  Amsterdam - Belém
Dag 2  Belém

Belém is een bruisende havenstad aan de monding van de Amazone. Belém, de hoofdstad van de staat Pará, werd gesticht in 1616 door de Portugees Castelo Branco en vernoemd naar de wijk Belém in Lissabon. Eind 19e eeuw was Belém een rijke stad als gevolg van de opbrengsten uit de rubberwinning. Uit deze tijd resteert een aantal fraaie monumentale panden. Na het instorten van de rubbereconomie is het een levendige handelsstad geworden.

Je kunt in Belém rondslenteren over de markten langs de waterkant zoals de Ver-o-Peso of de Feira do Açai, waar ’s ochtends de verse producten in bootjes worden aangeleverd. In dit deel van de stad vind je nog typisch Portugese gevels, bekleed met tegeltjes om het vocht te weren. Op het centrale plein van de stad en langs vele avenidas staan mangobomen die in oktober prachtig bloeien.

In Belém staat het wereldberoemde museum Emilio Goeldi. In een stuk echt oerwoud midden in de stad kun je hier alle dieren zien die in de Amazone leven, prachtige collecties vlinders, insecten en indianenkunst. Een betere introductie op wat ons nog te wachten staat, kun je je niet voorstellen.

Manaus en inscheping Amazoneboot Rio Negro

Dag 3  Belém - vlucht naar Manaus
Dag 4  inscheping Amazoneboot ‘Encontro das águas’
Dag 5  Amazoneboot naar Novo Airão
Dag 6  Amazoneboot, Anavilhanas archipel

ManausWe vliegen naar Manaus. Met bijna anderhalf miljoen inwoners is dit de grootste stad van het Amazonegebied. De stad groeide eind 19e eeuw vanwege de rubberproductie uit tot een van de belangrijkste steden ter wereld. Tijdens deze bijzonder welvarende periode werd het Teatro Amazonas gebouwd, een prachtig bouwwerk in renaissancestijl. In dit excentrieke theater, waar nog steeds operavoorstellingen plaatsvinden, traden Europese sterren op om de steenrijke rubberbaronnen te vermaken. Tegenwoordig is Manaus, vanwege zijn vrijhandelszone, een bedrijvige industriestad. Het is altijd een drukte van belang op de markt, waar veel typische Amazoneproducten als hennep en guaranà worden verhandeld. Na een bezoek aan de stad gaan we door naar de haven waar we inschepen en de Amazone op gaan.

Vlakbij de stad ligt de ‘Encontro das águas’, het punt waar de zwarte Rio Negro en de bruine Solimões samenkomen en vanaf hier, onder de nieuwe naam Amazonas, hun lange weg naar de kust vervolgen. De eerste kilometers stromen ze naast elkaar zonder zich te vermengen. Drie dagen zijn we aan boord van onze eigen Amazoneboot. Aan boord is er een kombuis, een kleine bar en eenvoudige sanitaire voorzieningen. Het vriendelijke Braziliaanse personeel, zoals de kok en de kapitein, zullen hun best doen om je te verwennen. Alle maaltijden tijdens verblijf aan boord zijn inbegrepen. ‘s Nachts slapen we op de boot in hangmatten, een bijzondere ervaring!

Boot excursie Amazone BrazilieWe nemen gemotoriseerde kano’s mee om het gebied te verkennen. Via de ontmoeting van de twee rivieren varen we de Rio Negro op. Aan boord en tijdens de kanotochten vertelt een meevarende gids je alles over wat je onderweg tegenkomt. Via de Anavilhanas-archipel varen we verder de rivier op. Met kano’s en te voet gaan we het woud in om bijzondere planten, bomen en dieren waar te nemen en kleine watervallen te vinden. Onderweg kunnen we, afhankelijk van de weersomstandigheden en vaartijden, bezoekjes brengen aan onder meer een handwerkcoöperatie, een slangeninstituut, een caboclo-nederzetting, een meer waar veel kaaimannen op de loer liggen en een rivierarm waar we piranha's kunnen vissen. Je krijgt een echt expeditiegevoel.

Uit het water zullen af en toe de mooie roze rivierdolfijnen opspringen! Onderweg kunnen we al staande in het water de dolfijnen voeren! Ook ’s avonds kunnen we op pad gaan om in het donker kaaimannen te gaan spotten of we kunnen ons eigen avondmaal vangen bij het piranha-vissen.

Witte stranden midden in de Amazone

Dag 7  Amazoneboot - vlucht naar Manaus - Santarém - Alter do Chao
Dag 8  Alter do Chao

Bij terugkomst in Manaus is het tijd om afscheid te nemen van de gids en de overige bemanning. We vliegen van Manaus naar Santarém. Al voor de komst van de Portugezen woonden hier indianen, zoals de Tapajós. De rivier waar de stad aan ligt, is naar deze oorspronkelijke bewoners genoemd, de Rio Tapajós. Eind 19e eeuw kwamen veel Amerikanen naar de stad, op de vlucht voor de burgeroorlog in de VS. Dit gebied maakte met name grote groei door dankzij de rubbercultuur, die veel Brazilianen trok op zoek naar rijkdom.

Brazillie Santarem haven Djoser Santarém heeft een lange boulevard bij de haven, waar het elke dag een drukte van belang is; honderden boten komen aan met allerlei soorten vracht en met passagiers. De producten worden op het strand verkocht bij vele kraampjes. Na een kijkje in de haven, vertrekken we naar het paradijselijk en gezellige Alter do Chão waar we overnachten. Alter do Chão is een levendig badplaatsje en heeft unieke witte stranden midden in de Amazone, een blauwe lagune en een weelderig groene omgeving.

In het nabijgelegen dorp Santa Luzia kun je de manier van leven van de cablocogemeenschap in een typisch Amazonedorp leren kennen. Ook een kanotocht of een wandeling door het omringend woud, eventueel onder leiding van een lokale gids, behoort tot de mogelijkheden.

De vallei van Vale do Paraíso

Dag 9   Alter do Chao - Santarém, Alenquer - Vale do Paraíso
Dag 10 Vale do Paraíso
Dag 11 Vale do Paraíso

We rijden, naargelang het seizoen, over óf stoffige óf modderige oranjerode zandwegen naar een verborgen paradijsje: Vale do Paraíso. Onderweg kunnen genoeg fotostops gemaakt worden. Eenvoudige ‘settler’-hutjes en gammele houten bruggetjes geven het ‘Transamazonica’-gevoel. Deze weg maakt deel uit van het grotendeels mislukte, en dus zeer beperkte, wegennet waaraan ooit begonnen werd om de Amazone open te leggen.

Meisje met luiaard in AmazonegebiedAan het eind van de middag bereiken we Vale do Paraíso, een dichtbegroeide vallei met steile wanden, uitgeslepen door een rivier. Op loopafstand zijn er vier watervallen, in hoogte variërend van 15 tot 85 meter. Je kunt een excursie met gids maken, waarbij je in drie uur naar de meest spectaculaire waterval loopt. Deze plek wordt niet vaak bezocht en de lokale gids zal onderweg het pad dan ook hier en daar met zijn kapmes moeten vrijmaken. Het meertje, waarin de watervallen uitkomen,  is uiterst geschikt om in te zwemmen. We slapen hier in leuke houten bungalows.

Monte Alegre en Amazone-boottocht

Dag 12  Vale do Paraíso, optioneel bezoek Serra do Ererê - Monte Alegre - boot naar Belém
Dag 13  boot naar Belém

Brazilie Vale de Paraiso Djoser Vanuit Vale do Paraíso heb je de mogelijkheid om de Serra do Ereré te bezoeken, grillige rotsformaties tot 300 meter hoog, die boven het oerwoud uitsteken en zodoende prachtige panorama’s opleveren. Dit zijn de indrukwekkende restanten van een van de oudste indianenvolkeren van Zuid-Amerika. De kleindochter van president Roosevelt heeft hier rotstekeningen van 10.000 jaar oud ontdekt, die je tijdens de excursie ook te zien krijgt.

We varen van Monte Alegre naar Belém. Het is een lijnboot, waarop eenvoudige hutten voorzien van airconditioning en stapelbedden zijn gereserveerd. Er zijn gemeenschappelijke toiletten en douchecabines aanwezig. Op het bovendek is een panoramaterras met bar. Gedurende twee dagen en nachten varen we over de machtige Rio Amazonas. Op de rivier voel je je echt opgenomen in het immense woud en de prachtige natuur om je heen. Met wat geluk zie je typische Amazonedieren zoals opspringende roze of grijze rivierdolfijnen, apen en allerlei vogels.

Brazilie Caboclos afstammelingen Djoser Langs de rivieroevers wonen de ‘caboclos’, afstammelingen van blanke gelukzoekers, zoals rubbertappers en goudzoekers die trouwden met indiaanse vrouwen. Zij bewonen houten huisjes op palen in kleine nederzettingen en verbouwen maïs en maniok in het woud. De eerste dag steekt de boot af door wat smalle kreken. De tweede dag zijn beide oevers slechts in de verte waar te nemen. Zo breed is hier de machtige Amazone! We leggen aan in enkele kleine plaatsjes om vracht te laden en lossen, een kleurig schouwspel. Je zult even moeten wennen aan het nietsdoen, maar als je eenmaal de eerste contacten met je Braziliaanse medereizigers hebt gelegd vliegt de rest van de tocht al pratend, feestend, observerend, lezend en schommelend voorbij. Een onvergetelijke belevenis, vooral als je elke late namiddag de tijd neemt om van de zonsondergang te genieten of van een opkomende maan.

Het grootste riviereiland ter wereld

Dag 14  aankomst Belém
Dag 15  Belém - boot naar Ilha do Marajó
Dag 16  Ilha do Marajó
Dag 17  Ilha do Marajó

Brazilie Marajo riviereiland Djoser Vanuit Belém nemen we vandaag de passagiersboot naar Marajó, het grootste riviereiland ter wereld en bijna net zo groot als Nederland. Alleen de boot erheen al is een belevenis, vanwege de weelderig begroeide oevers en de apen in de bomen. Het eiland is een paradijs voor natuurliefhebbers, vanwege het unieke landschap dat is ontstaan door de invloed van het zoete water van de Amazone en het zoute water van de Atlantische Oceaan. Het landschap is dan ook zeer afwisselend: met tropisch regenwoud, savannes, weidegronden, waterrijk gebied, stranden, palmen en mangrovebossen. Er komen allerlei soorten vogels voor, zoals de rode ibis, ara’s en papegaaien en in de riviertjes leven kaaimannen.

Het opvallendste dier van het eiland is de waterbuffel. Die wordt hier gefokt en dat is de belangrijkste economische activiteit. Er zijn wilde en tamme waterbuffels. Op de tamme kun je zelfs rijden en een leuk uitstapje is het bezoek aan een waterbuffelranch. Rond de waterpoelen in de weilanden leven opvallend veel dieren, zoals wilde zwijnen, capibara’s, wurgslangen, kaaimannen en een oneindige variëteit aan vogels, waaronder hele zeldzame. Op het eiland logeren we in een kleine pousada in het gehuchtje Joanes, waar de straten van gras zijn en het fraaie zeestrand met branding zoet water blijkt te hebben, vanwege de invloed van de monding van de Amazone.

Laatste souvenirs en cocktails

Dag 18    Ilha do Marajó - boot naar Belém - Amsterdam
Dag 19    aankomst Amsterdam   

Na ruim drie dagen genieten aan het strand varen we terug naar Belém. Hier kun je nog wat souvenirs inkopen en genieten van een laatste tropisch fruitcocktail.Of breng een bezoek aan het Teatro da Paz, met een neoklassiek interieur uit 1874. In het Forte do Castelo is het heerlijk lunchen. Vanaf het terras heb je uitzicht over de stad, de Rio Guamá en de markt. Het kasteel is officieel militair terrein, maar je kunt er tegen een kleine entreeprijs wel binnen kijken. Je ziet dan hoe Hollandse, Engelse en Franse indringers hier snel in zicht kwamen, zodat ze direct konden worden verjaagd. Aan het eind van de middag vertrekken we naar het vliegveld voor de terugvlucht.

Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar het programma wordt ter plaatse ingevuld in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding. Een aantal excursies is inbegrepen en de reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 apr - 06 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Belém - Manaus
 • Binnenlandse vlucht Manaus - Santarem
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • 3-daagse excursie met rivierboot inclusief maaltijden en gids
 • Vervoer per lijnboot van Monte Alegre naar Belém
 • Ferry van Belém naar Ilha Marajó en retour
 • Vervoer per bus overige trajecten
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet worden ingedeeld met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 545,-.

Tijdens de bootreis van Monte Alegre naar Belém is een eenpersoonshut niet mogelijk. Je wordt ingedeeld met een medereiziger van hetzelfde geslacht (eventueel internationaal).

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Belém bij te boeken. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 70,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten grotendeels in kleinschalige familiehotels en op rivierboten. Op de eigen boot op de Rio Negro breng je de nachten door in Braziliaanse stijl: in een hangmat aan dek. Vanuit je hangmat maak je kennis met het authentieke hart van Brazilië. De sanitaire voorziening zijn op de boot gedeeld.

Op de lijnboot van Monte Alegre naar Belém overnacht je in eenvoudige kajuiten die voorzien zijn van een stapelbed en airconditioning. Enkele cabines hebben eigen sanitaire voorzieningen, maar over het algemeen deel je het sanitair met de medereizigers.

In Belém en Manaus overnachten we in middenklasse hotels. Op het eiland Marajó verblijven we in een leuke, eenvoudige pousada. In Vale do Paraíso overnachten we in houten huisjes rond een meertje.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Manaus Hotel Saint Paul
Alter do Chão Pousada Agualinda
Belem Grão Pará
Ilha Marajó Pousada Ventania


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet worden ingedeeld met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 545,-.

Tijdens de bootreis van Monte Alegre naar Belém is een eenpersoonshut niet mogelijk. Je wordt ingedeeld met een medereiziger van hetzelfde geslacht (eventueel internationaal).

 • Hotel Grão Pará in Belem heeft beschikt over comfortabele kamers.

 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser
 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser
 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser
 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser
 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser

  Overnacht zoals de locals doen; in een hangmat.

 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser

  De openbare lijnboten over de Amazone beschikken over hutten voorzien van stapelbedden.

 • Pousada Ventania heeft kamers met comfortabele bedden. Op de veranda kan je luieren in je eigen hangmat.

 • Costa rica amazone overnachting accommodatie Djoser
 • Hotel Saint Paul in Manaus beschikt over een zwembad.

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  09:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Belem

  Vertrek

  16:55

  Aankomst

  21:15*

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Belem - Lissabon

  Vertrek

  23:20

  Aankomst

  11:00*

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  15:00

  Aankomst

  19:00

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ’s zomers is het in Belém vier uur vroeger, dieper in het Amazonegebied is het vijf uur vroeger.

TAP Portugal is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar basis in Lissabon. De vloot is modern en innovatief, met onder andere de nieuwe Airbus A330 Neo. Afhankelijk van de vluchtduur ontvang je een voortreffelijke snack of warme maaltijd met een drankje naar keuze. Het cabinepersoneel zorgt ervoor dat je je volkomen thuis voelt aan boord. In andere woorden: je vakantie begint goed met TAP.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in dit gebied vooral per boot. De tocht op de Rio Negro maken we met een eigen gecharterde boot. De omstandigheden zijn eenvoudig, maar de prachtige omgeving en de sfeer op de typische Amazoneboten maken je reis onvergetelijk. Van Monte Alegre naar Belém varen we op een openbare lijnboot.

De trajecten over land leggen we af in lokaal gehuurde bussen, hou er rekening mee dat de wegen in dit gebied niet altijd van de beste kwaliteit zijn. In de reis zijn twee tijdbesparende binnenlandse vluchten inbegrepen. We vliegen van Belem naar Manaus en van Manaus naar Santarém.

 • Brazilie Tap Air luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Brazilie amazone boot Djoser

  Met onze eigen boot op de Rio Negro kunnen we aanmeren waar we willen

 • Brazilie amazone boot Djoser
 • Brazilie amazone boot Djoser

  Openbare rivierboten zijn het vervoermiddel op de Amazone.

 • Brazilie amazone boot Djoser
 • Brazilie amazone boot Djoser
 • Brazilie amazone boot Djoser

  Met kano's verkennen we de kleinere zijrivieren van de Amazone

 • Brazilie amazone boot Djoser

  Onderleiding van een gids verkennen we de omgeving.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Belém - Manaus
 • Binnenlandse vlucht Manaus - Santarem
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • 3-daagse excursie met rivierboot inclusief maaltijden en gids
 • Vervoer per lijnboot van Monte Alegre naar Belém
 • Ferry van Belém naar Ilha Marajó en retour
 • Vervoer per bus overige trajecten
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Ver-o-Peso markt op zoek naar koopjes terwijl de ander liever de mooie Catedral da Se gaat bezoeken in Belém. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Brazilië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeling door het mooie centrum van de stad Belém met Portugees koloniaal verleden en de levendige markt aan de haven
 • Wandelingen met gids vanuit Vale do Paraíso
 • Verschillende excursies tijdens de boottocht over de immense Rio Negro


Optionele excursies die ter plaatse nog geboekt kunnen worden:

 • Boottocht naar het papagaaien eiland bij Belém
 • Excursie naar een waterbuffelfarm, inclusief ritje op een buffel en de mogelijkheid om de indrukwekkende rode ibissen te bewonderen
 • Boottochtje door de magroves van Ilha Marajó dat bijzonder is door een diverse flora en fauna. De Amazonerivier en de Atlantische Oceaan omringen dit immense eiland
 • Bezoek aan de Serra do Ereré bij Vale do Paraiso. Serra de Ereré heeft grillige rotsformaties tot 300 meter hoog, die boven het oerwoud uitsteken en zodoende prachtige panorama’s opleveren. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een paspoort, dat bij vertrek uit Brazilië nog minimaal 6 maanden geldig is

Geldzaken

In Brazilië wordt er betaald met de real. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: kan in de grote steden en op de meeste luchthavens.
Contant: euro’s zijn ter plekke makkelijk om te wisselen naar de Braziliaanse real.
Creditcard: wordt op veel plaatsen geaccepteerd en bij sommige banken kun je er geld mee opnemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 300,- per persoon per week.

Het is in Brazilië gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt er aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit fooien aan de buschauffeur, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. In de hotels is er vaak een uitgebreid ontbijtbuffet inclusief fruit, verse vruchtensappen, broodjes, cake en natuurlijk sterke maar heerlijke Braziliaanse koffie.

Brazilie vis etenTijdens de meerdaagse excursie op de Rio Negro (dag 4 - 6) zijn de maaltijden inclusief. Verder ben je vrij om te kiezen waar je wilt eten; de reisbegeleiding geeft je vanzelfsprekend graag tips. Brazilië biedt op culinair gebied voor elk wat wils: dé nationale schotel is ‘feijoada’, een gerecht van bonen met vlees en, naargelang de streek, diverse andere ingrediënten. Visliefhebbers kunnen in de jungle en aan de kust hun hart ophalen.

De maaltijden op de lijnboot van Santarém naar Belém zijn inbegrepen in de reissom. Dit zijn eenvoudige maar prima maaltijden die in de algemene kombuis worden bereid en geserveerd.

Populair zijn de vaak gezellige ‘kilo’-restaurantjes waar je zelf opschept en het gewicht van wat op je bord ligt, afrekent. Overal in Brazilië kun je pizza eten en andere gerechten uit de hele wereld. Probeer zeker ook de vele sucos (vruchtensappen), die in talloze variaties te krijgen zijn en accepteer na de maaltijden de wereldberoemde Braziliaanse koffie van de zaak. Die wordt traditioneel gedronken in kleine kopjes met veel suiker. Een bezoek aan Brazilië is niet compleet als je geen ‘caipirinha’ geproefd hebt, de nationale cocktail van cachaça (suikerrietjenever), limoen, suiker en ijs.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP,  Hepatitis A, gele koorts
- voor de Amazone wordt malaria-profylaxe aangeraden 

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding heeft voor noodgevallen overigens ook een medische set bij zich, met daarin steriel hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Belém bij te boeken. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 70,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Curitiba uitizcht jungle BrazilieVanwege de enorme omvang van het land zijn er verschillende klimaten in Brazilië. Het land ligt grotendeels op het zuidelijk halfrond, waardoor de zomer er in onze winter valt en andersom.Het regenwoud heeft een zeer hoge luchtvochtigheid en het kan er behoorlijk warm worden.

Hier zijn nauwelijks seizoenen te onderscheiden en ook de temperaturen verschillen door het jaar heen niet, omdat het gebied op de evenaar ligt. ’s Nachts in de jungle of op de boot is het verrassend aangenaam slapen, dankzij de koelte van het bos, respectievelijk de bries over de open watervlakten.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe is de accommodatie in het Amazone-gebied?

Tijdens de Amazonereis overnacht je grotendeels in kleinschalige familiehotels en op rivierboten. Op de lijnboot van Belém naar Santarém overnacht je in eenvoudige kajuiten die voorzien zijn van een stapelbed en airconditioning. Enkele cabines hebben eigen sanitaire voorzieningen, maar over het algemeen deel je het sanitair met de medereizigers. Op de eigen boot op de Rio Negro slaap je in hangmatten aan dek. De voorzieningen erg eenvoudig. Bereid je tijdens dit traject voor op het gebrek aan privacy.

Buiten de boot verblijven we in Belém en Manaus in goede middenklasse hotels en in de kleinere plaatsen verblijven we in sfeervolle, kleine pousadas, allemaal prachtig gelegen in de natuur.
 

Hoe is het vervoer tijdens de reis geregeld?

Kan ik in Brazilië pinnen?

Heeft het klimaat invloed op de reis door de Amazone?

Is er voor de reis door de Amazone een klamboe nodig?

Welke kleding is aan te raden voor de Amazone?

Kan ik mijn digitale camera in het Amazone-gebied opladen?

Wat is het voltage in Brazilië?

Kan ik tijdens de reis contact houden met het thuisfront?

Is er Nederlandstalige reisbegeleiding tijdens de reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Brazilië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • De Brazilië-Amazone reis is een leuke, relaxte reis met veel variatie. Bijzonder om de Amazone zo van verschillende kanten te kunnen ervaren. Verwacht niet al te veel hoogtepunten en dieren. Dankzij een leuke groep, prima reisbegeleider Linda en goede lokale gidsen hebben we ons goed vermaakt.

  7,0

  7,0
 • Erg mooie reis met veel afwisseling en activiteiten en zeer gemotiveerde reisleidster.

  9,0

  9,0
 • Zeer afwisselende reis waarbij mooie en leuke plaatsen worden bezocht van jungle tot een hotel in grotere steden. Zeer leuke en mooie excursies tijdens de reis!

  10,0

  10,0
 • Mooie reis met veel afwisseling tussen natuur en cultuur. Aardige mensen, mooie natuur en leuke verrassingen. De verschillende bootreizen op de Amazone en andere rivieren zijn geweldig. Enige verbeterpunt: begin van de reis is vermoeiend door meerdere reisdagen op ongunstige tijden

  8,0

  8,0
 • Alles was op en top geregeld. Veel afwisselende accommodaties waardoor wij het gevoel kregen dan wij van alles wat hebben mee mogen maken.

  10,0

  10,0
 • Wat is het Amazonegebied prachtig. Wat hebben wij hiervan genoten. De afsluiter op het strand is ook erg fijn om na de reis nog even bij te komen.

  8,5

  8,5
 • Wij hebben alleen maar prachtige landschappen gezien. Ook verliep de reis heel soepel mede dankzij onze reisbegeleiding en gids.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke bootreis over de machtige Amazone
 • Bezoek spectaculaire opgraving Serra do Ererê
 • Tijdsbesparende binnenlandse vlucht
 • Verblijf in het idyllische Alter do Chão
 • Ontmoeting met roze rivierdolfijnen
 • Verblijf aan boord rivierboten, maaltijden inbegrepen
 • Een reis waarbij je de Amazone én haar bewoners écht beleeft!

Klantwaardering

8,8

De Brazilië-Amazone reis is een leuke, relaxte reis met veel...
De Brazilië-Amazone reis is een leuke, relaxte reis met veel variatie. Bijzonder om de Amazone zo van verschillende kanten te kunnen ervaren. Verwacht niet al te veel hoogtepunten en dieren. Dankzij een leuke groep, prima reisbegeleider Linda en goede lokale gidsen hebben we ons goed vermaakt.

Inge S. - 7,0
Erg mooie reis met veel afwisseling en activiteiten en zeer...
Erg mooie reis met veel afwisseling en activiteiten en zeer gemotiveerde reisleidster.

Nico B. - 9,0
Zeer afwisselende reis waarbij mooie en leuke plaatsen worde...
Zeer afwisselende reis waarbij mooie en leuke plaatsen worden bezocht van jungle tot een hotel in grotere steden. Zeer leuke en mooie excursies tijdens de reis!

Brian M. - 10,0

Het weer in Brazilië

Het weer in Brazilië

28°C

Terug naar boven