Laos & Cambodja

Rondreis Laos & Cambodja 22 dagen

De Mekong rivier vormt het decor voor de reis door deze voormalige Franse koloniën. De reis begint in de Thaise koningsstad Chiang Mai. Vanuit Chiang Mai volgen we een mooie route door het gebied van de Gouden Driehoek richting Chiang Khong. We verlaten Thailand met een longtailboot over de Mekong. In Laos zijn de oude hoofdstad Luang Prabang, Vientiane en de Kong Lor grot dé bezienswaardigheden. Door het groene landschap reis je verder zuidwaarts richting de Mekong delta. In Cambodja zijn de hoofdstad Phnom Penh en de wereldberoemde tempels van Angkor ongetwijfeld een hoogtepunt in deze reis.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen
 1. Amsterdam - Chiang Mai
 2. aankomst Chiang Mai
 3. Chiang Mai - Chiang Khong
 4. Chiang Khong - boottocht Mekong naar Pak Beng
 5. Pak Beng - boottocht naar Luang Prabang
 6. Luang Prabang
 7. Luang Prabang
 8. Luang Prabang - Vang Vieng
 9. Vang Vieng - Vientiane
 10. Vientiane
 11. Vientiane - Hinboun nationaal park
 12. Hinboun NP - Savannakhet
 13. Savannakhet - Wat Phu - Khong-eiland
 14. Khong-eiland
 15. Khong-eiland - Kratie
 16. Kratie - Phnom Penh
 17. Phnom Penh
 18. Phnom Penh - Siem Reap
 19. Siem Reap (Angkor Wat)
 20. Siem Reap (Angkor Wat)
 21. Siem Reap - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Thailand

Chiang Mai

Dag 1 Amsterdam - Chiang Mai
Dag 2 aankomst Chiang Mai
Dag 3 Chiang Mai - Chiang Khong

Thailand Cambodja Chiang Mai Djoser Het beginpunt van deze rondreis door een deel van het oude Franse Indochina begint in de Thaise koningsstad Chiang Mai. In de hoofdstad van Noord-Thailand wen je langzaam aan de oosterse sfeer en de lokale eetgewoonten. Probeer bijvoorbeeld alvast de lokale ‘sticky rice’, ‘pad thai’ of de ‘tom-yam soup’. Het geheel ommuurde Chiang Mai ligt aan de rivier Ping en aan de voet van de berg Doi Suthep (1685 m hoog), met de fraaie tempel Wat Phrathat, die stamt uit de 16e eeuw. Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang  zijn ‘wat’ namen van tempels die een bezoek meer dan waard zijn.

Om de verschillende tempels te bezoeken, is de tuk-tuk hét vervoermiddel bij uitstek. In de buitenwijken zie je vaklieden die zijde weven, lakdozen en parasols maken, zilver smeden en hout bewerken. Op de populaire avondmarkt zijn de meest uiteenlopende souvenirs te verkrijgen. Onder het genot van een traditionele Thaise massage kom je alvast heerlijk tot rust om je klaar te stomen voor de vele indrukken die je op doet tijdens deze reis door Indochina.

Vanuit Chiang Mai volgen we een mooie route door het gebied van de Gouden Driehoek richting Chiang Khong. Dit dorpje aan de oever van de Mekong rivier biedt je een eerste blik op Laos, oftewel Lanexang, het land van de 1000 olifanten.

Laos

Luang Prabang

Dag 4 Chiang Khong - boottocht Mekong naar Pak Beng
Dag 5 Pak Beng - boottocht Mekong naar Luang Prabang
Dag 6 Luang Prabang
Dag 7 Luang Prabang

Thailand Cambodja Luang Prabang DjoserWe verlaten Thailand en na de douaneafhandelingen stappen we in een 'slow boat' die ons in 2 dagen naar Luang Prabang brengt. Halverwege deze tocht overnachten we in het plaatsje Pak Beng, een klein dorpje aan de Mekong-rivier. De volgende dag dalen we verder de Mekong-rivier af. Onderweg geniet je van de mooie omgeving en het leven op en langs de machtige Mekong-rivier. 's Middags brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Pak Ou grotten. In deze grotten vind je vele boeddha-afbeeldingen in allerlei soorten en maten. Daarna is het nog ongeveer anderhalf uur varen voor we Luang Prabang bereiken.

Monniken Luang Prabang LaosDe oude koninklijke hoofdstad Luang Prabang ligt geklemd tussen twee rivieren: de Mekong en Nam Khan. De stad wordt omringd door heuvels, bossen en riviertjes. Er zijn, zowel in de stad als daarbuiten, vele gouden tempels met draakornamenten op de daken. Een echte plaatselijke delicatesse is wier uit de Mekong, gefrituurd met sesamzaad; dit moet je proberen! Het vroegere koninklijke paleis is tegenwoordig ingericht als museum. De vele tempels kenmerken zich door de tot bijna op de grond hangende daken en veel details, zoals houtsnijwerk en mozaïeken.

Wanneer je alle tempels hebt bekeken en een beetje rust wil, stap je in een boot om op een relaxte manier de groene rijstvelden, de buffels en de vissers te bekijken. Een andere bijzonder leuke tocht is die naar de Tat Kuang Si-waterval, gecombineerd met een bezoek aan enkele kleine dorpjes van minderheidsstammen in de omgeving van Luang Prabang.

Het karstgebergte van Vang Vieng

Dag 8 Luang Prabang - Vang Vieng
Dag 9 Vang Vieng - Vientiane

We reizen zuidwaarts door prachtig bergachtig landschap langs kleine dorpjes, kleurrijke marktjes en maken kennis met de vriendelijke bevolking. Je ziet hier duidelijk dat het toerisme nog in zijn kinderschoenen staat. Onderweg geniet je van de schitterende vergezichten.

Vang Vieng Laos Djoser

In de middag komen we aan in Vang Vieng, gelegen in de bocht van de Nam Song rivier. De omgeving wordt gedomineerd door het karstgebergte dat langs de rivier oprijst. In dit kleine plaatsje met een ontspannen sfeer wandel je heerlijk langs de oevers van de rivier of verken je de omgeving per fiets en geniet je van de rust en de prachtige natuur. Een goede manier om deze mysterieuze omgeving te ervaren is middels een facultatieve boottocht. Het uitzicht op de bergen vanaf de rivier is indrukwekkend. De volgende dag rijden we door naar de hoofdstad van Laos, Vientiane.

Vientiane

Dag 10 Vientiane
Dag 11 Vientiane - Hinboun nationaal park
Dag 12 Hinboun NP - Savannakhet

Thailand Cambodja Vientiane Djoser Gelegen aan de Mekong, is Vientiane in vergelijking met andere Aziatische hoofdsteden een rustige plaats. De oude koloniale gebouwen en levendige gezelligheid van vele dagjesmensen vanuit Thailand geven Vientiane een leuke, provinciale sfeer. Neem de tijd om lekker rond te wandelen door de straten, langs tempels en over drukke markten. Rond de Nom Phou-fontein bevinden zich diverse leuke restaurantjes, waar je kunt genieten van allerlei heerlijke gerechten. De That Luang-stoepa is het belangrijkste tempelcomplex van het land.

Naast diverse tempels vind je hier verder onder andere ook de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. De Franse invloeden doen zich voornamelijk gelden in historische gebouwen en heerlijk verse stokbroodjes bij het ontbijt. Probeer ook eens een gegrilde Mekong vis op één van de terrassen langs het water.

Thailand en Cambodja Kong Lor Grot Djoser Na de rustige hoofdstad vervolgen we onze route zuidwaarts naar Hinboun nationaal park gelegen in centraal-Laos. Een ongerepte regio die voornamelijk bestaat uit jungle en prachtige kalkstenenformaties. Hier kun je mooie wandelingen maken of een bijzondere boottocht over een ondergrondse rivier. Deze loopt door de 7,5 km lange Kong Lor grot, een van Laos meest spectaculaire hoogtepunten. De volgende dag vervolgen we onze weg naar Savannakhet, een bedrijvig handelscentrum aan de Mekong. De drukke dagmarkt, koloniale gebouwen en de tempels in de omgeving laten een andere kant van Laos zien dan de kleine dorpjes die je tot nu toe hebt bezocht.

Savannakhet en Khong-eiland

Dag 13 Savannakhet - Wat Phu - Khong-eiland
Dag 14 Khong-eiland

Na een overnachting in Savannakhet rijden we richting het diepe zuiden van Laos. We maken een stop bij de ruïnes van Wat Phu in de provincie Champassak. Om bij dit tempelcomplex te komen steken we eerst de rivier over. De hindoeïstische tempel, 200 jaar ouder dan de tempels van Angkor Wat, diende als voorbeeld voor de bouwers van Angkor Wat.

Tegen de avond komen we op Khong-eiland aan, een prachtige plek in de Mekong. Fietsend, wandelend of varend bekijk je de rivieroevers, de rijstvelden, de kleine dorpjes en de tempeltjes in eigen tempo. De omgeving ademt een ongekende rust. Op een terrasje drink je lekkere koffie of de plaatselijk gestookte sterke drank, Lào-láo. Op ongeveer een uur rijden per bus sta je, aan de voet van een grote waterval, aan de grens met Cambodja.

Cambodja

Dag 15 Khong-eiland - Kratie
Dag 16 Kratie - Phom Penh
Dag 17 Phnom Penh

We steken de grens over en reizen naar Kratie, het thuisoord van de bedreigde Irrawaddy-dolfijn. Je kunt hier heerlijk relaxen aan de oevers van de Mekong. Door het prachtige landschap rijden we naar de hoofdstad Phnom Penh.

Phnom Phen paleis Cambodja DjoserIn Phnom Penh overnachten we in een hotel op een unieke plek, vlakbij de Tonlé Saprivier. De stad biedt tal mogelijkheden voor de nieuwsgierige bezoeker, zoals een bezoek aan het koninklijk paleis met de zilveren pagode en het nationaal museum met vele waardevolle archeologische vondsten uit de Khmertijd. In deze wijk vind je ook oude boeddhistische kloosters en andere gebouwen met duidelijke Khmerkenmerken. Noordelijk hiervan ligt het vroegere ‘Franse’ deel van de stad rond de tempel Wat Phnom. Deze tempel op een heuvel is gebouwd ter herdenking aan de stichting van de stad.

Het charmantste deel is zeker de boulevard langs de Mekong-rivier, waar je in de avonduren heerlijk kunt flaneren tezamen met de Cambodjaanse bevolking. Verder geeft een wandeling rond de centrale markt je een goede indruk van de Chinese wijk met al zijn bedrijvigheid en drukte. 

Indrukwekkend en tegelijkertijd huiveringwekkend zijn het Tuol Sleng Holocaust Museum en de zgn. ‘Killing Fields’. De schokkende herinnering aan dit gruwelijke verleden zal voor altijd in je geheugen gegrift bljiven staan.

Siem Reap, Angkor Wat

Dag 18 Phnom Penh - Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 19 Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 20 Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 21 Siem Reap (Angkor Wat) - Amsterdam

We overnachten in het gezellige plaatsje Siem Reap, dat als uitgangspunt dient voor een van de hoogtepunten van deze reis: het bezoek aan Angkor, de wereldberoemde tempels van de klassieke Khmer-stijl uit de 9e tot 12e eeuw.

Cambodja Thailand Angkor Wat DjoserJe hebt de geplande dagen zeker nodig om het grote aantal tempels en de omgeving te verkennen. De reisbegeleider kan een dagexcursie met bus organiseren die je langs alle highlights brengt. Maar als je liever zelf op ontdekking uitgaat, kan dat natuurlijk ook. Een chauffeur met brommer brengt je graag naar het tempelcomplex, maar je kunt ook een fiets huren om naar de resten van de ommuurde hoofdstad Angkor Thom met het koninklijk paleis en de mystieke tempel Bayon te komen. In de onmiddellijke omgeving liggen eveneens schitterende tempelcomplexen als Preah Kahn en de nog overgroeide mysterieuze Ta Prohm. Banteay Srei verder noordwaarts kent het mooiste reliëfwerk, maar het absolute hoogtepunt qua versiering en architectuur is natuurlijk de grootse Angkor Wat. Deze tempel is in de 12e eeuw gebouwd als mausoleum voor koning Suryavarman II en werd later in gebruik genomen als boeddhistische tempel. Het complex is omringd door een 200 meter brede gracht en wordt gedomineerd door een 50 meter hoge tempeltoren.

Siem Reap Floating villages tonle sap djoserEr zijn nog tientallen andere tempels in dit bosrijke gebied te bezoeken. Sta eens vroeg op om de tempels in alle stilte te bewonderen bij zonsopkomst. Sommige tempels zijn grotendeels overwoekerd door de jungle; het is een prachtig gezicht om te zien hoe de wortels het langzaam schijnen te winnen van de stenen. Niet alleen de tempels, maar ook het platteland in de omgeving, de markten en de boerendorpjes houden je optimaal bezig. Een bijzonder uitstapje is de boottocht te langs het drijvende dorp op het Tonle Sap meer. Hier verblijven al verscheidene jaren Vietnamese vluchtelingen.

’s Avonds kun je in een van de vele restaurantjes heerlijk eten, een drankje drinken of een voorstelling van klassieke Cambodjaanse dans bijwonen. Vol met ontroerende en schokkende nieuwe indrukken vlieg je met Singapore Airlines via een stop in Singapore weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het programma aangepast worden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 nov - 11 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

18 dec - 08 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 mrt - 02 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

30 jul - 20 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

24 sep - 15 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

29 okt - 19 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

18 nov - 10 dec
V
Vertrek informatie i
i
23-daagse reis, Loy Kratong

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

17 dec - 07 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 jan - 28 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

28 jan - 18 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

18 feb - 11 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

11 mrt - 01 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Inclusief

 • Vliegreis met Singapore Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Inclusief 14x ontbijt
 • Overnachtingen op Khong-eiland
 • Boottocht Mekong - Pak Beng
 • Boottocht Pak Beng - Luang Prabang
 • Bezoek aan de Pak Ou grotten
 • Verken de Kong Lor grot bij Hinboun
 • Ontdek de That Ing Hang stoepa bij Savannakhet
 • Bezoek aan de tempel Wat Phu

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 277,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk op de heenreis of terugreis een stopover in Singapore bij te boeken. Hier verblijf je in een centraal gelegen middenklasse hotel, het Ibis Singapore Novena. De prijs is vanaf € 80,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 150,- per nacht.

Ook een vervroeging in Chiang Mai is mogelijk. De prijs is vanaf € 32,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht. In december en januari zijn de prijzen respectievelijk € 42,50 en € 85,-.

Verlengen kan in Siem Reap, uitgangspunt voor Angkor. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €380,- Het kan voorkomen dat je bij vertrek uit een bepaald land nog ter plaatse luchthavenbelasting moet betalen. 

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in leuke middenklasse hotels. Meestal zijn de hotels centraal gelegen en ademen ze de sfeer van Laos, Cambodja of Thailand. De kamers hebben een eigen badkamer. In de meeste hotels is Wifi aanwezig en/of kun je gebruik maken van een computer bij de receptie. Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen. In Pak Beng en bij Hinboun overnachten we in eenvoudige guesthouses, in deze authentieke plaatsen staat het toerisme nog in de kinderschoenen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Chiang Mai Maninarakorn Hotel
Chiang Khong Namkhong Riverside Hotel
Luang Prabang Phousi Guesthouse
Vang Vieng Thavonsouk Resort
Hinboun Chantha House
Phnom Penh Angkor International Hotel
Siem Reap La Niche D'Angkor Boutique Hotel
Siem Reap Marvel Holiday Boutique Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 277,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Maninarakorn Hotel kamer Chiang Mai Thailand
 • Maninarakorn Hotel zwembad Chiang Mai

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Namkhong Riverside Hotel uitzicht Chiang Khong Thailand Djoser
 • Namkhong Riverside Hotel Chiang Khong Thailand Djoser
 • Namkhong Riverside Hotel kamer Chiang Khong Thailand Djoser

  Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Sunway Hotel Luang Prabang Laos Djoser
 • Vilayvong hotel uitzicht Vang Vieng Laos Djoser
 • Sunway Hotel kamer Luang Prabang Laos Djoser
 • Chantha house Konglor Laos Djoser

  In Hinbounh overnachten we in een prachtig gelegen guesthouse op loopafstand van de Kong Lor grot

 • Marvel Holiday Boutique hotel kamer Siem Reap Campbodja
 • Marvel Holiday Boutique hotel Siem Reap Campbodja Djoser

Vliegreis

Singapore Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Amsterdam - Singapore

  Vertrek

  10:25

  Aankomst

  05:55*

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Chiang Mai

  Vertrek

  08:55

  Aankomst

  11:00

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Siem Reap - Singapore

  Vertrek

  10:40

  Aankomst

  14:15

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  23:55

  Aankomst

  06:45*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het in deze landen vijf uur later, gedurende de winter is dit zes uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens deze reis maken we gebruik van verschillende soorten vervoer. We reizen met onze eigen bus, waardoor we gemakkelijk kunnen stoppen bij een leuke markt of een andere bezienswaardigheid. Vanuit Thailand steken we per boot de grens naar Laos over. Over de machtige Mekong-rivier varen we naar Luang Prabang.

Op de reisdagen worden soms flinke afstanden afgelegd, maar er is onderweg veel te zien. In de steden en dorpjes in Laos is het makkelijk om je te voet of per tuk-tuk (bromfietstaxi) te verplaatsen. Daarnaast is de fiets een fijn vervoersmiddel om de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen. In Cambodja is een brommer met chauffeur het transportmiddel bij uitstek voor lokaal vervoer.

 • Bus Thailand Djoser

  De comfortabele bus heeft airconditioning

 • Binnenkant bus Thailand Djoser
 • Busje Thailand Djoser
 • Laos en Cambodja rivier boot Djoser

  Per "slow boat" zakken we in 2 dagen langzaam de Mekong rivieraf richting Luang Prabang

 • Laos en Cambodja oversteek ferry Djoser
 • Laos en Cambodja Singapore Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Singapore Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Inclusief 14x ontbijt
 • Overnachtingen op Khong-eiland
 • Boottocht Mekong - Pak Beng
 • Boottocht Pak Beng - Luang Prabang
 • Bezoek aan de Pak Ou grotten
 • Verken de Kong Lor grot bij Hinboun
 • Ontdek de That Ing Hang stoepa bij Savannakhet
 • Bezoek aan de tempel Wat Phu

Excursies

Kuang Si watervallen LaosBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een ontdekt Khong-eiland bijvoorbeeld graag op de fiets. Terwijl de ander liever een boottocht maakt naar watervallen of op door de stad wandelt om het dagelijkse leven te ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Thailand, Laos en Cambodja zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 • Tijdens de boottocht over de Mekong (van Chiang Khong via Pak Beng naar Luang Prabang) bezoeken we de bijzondere Pak Ou-grotten waar honderden boeddhabeelden staan.
 • Na vertrek uit Vang Vieng kunnen we stoppen bij een lokale markt en/of een plek waar zout wordt gewonnen.
 • Bezoek aan de Kong Lor grot gelegen in het Hinboun nationaal park.
 • Tussen Vientiane en Savannakhet stoppen we bij de 16-eeuwse That Ing Hang- Stoepa; één van de weinige wats waar nonnen wonen.
 • Op de dag van Savannakhet naar Khong-eiland zetten we de bus stil bij Wat Phu, een Angkoriaanse tempel die op de UNESCO-lijst staat.

Ter plaatse zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 
 • Bezoek zelf al wandelend vanuit het hotel de bijzondere tempels van Chiang Mai of maak een excursie naar de prachtig gelegen Wat Doi Suthep tempel.
 • Onderweg van Chiang Mai naar Chiang Khong maken we een stop bij de bijzondere witte tempel bij Chiang Rai.
 • Vanuit ons hotel in Luang Prabang kun je te voet naar de verschillende tempels en het voormalig koninklijk paleis.
 • Maak een excursie naar de adembenemende watervallen van Tat Kuang Si nabij Luang Prabang.
 • Laat je per boot vervoeren langs de prachtige karstgebergtes in de omgeving van Vang Vieng.
 • Ontdek per tuk tuk de meest ontspannen hoofdstand van Azie en bezichtig zijn vele tempels en onder andere de Patuxai, de Arc de Triomfe van Vientiane.
 • Huur een fiets en ontdek het ontspannen landelijke Laotiaanse leven van Khong-eiland.
 • Kies voor een 1- of 2-daags bezoek aan de indrukwekkende en mystieke tempels van Angkor Wat bij Siem Reap.
 • Indrukwekkend en gelijk huiveringwekkend is een bezoek aan de Killing fields en de Tuol Sleng gevangenis in Phnom Penh.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog minstens zes maanden na uitreisdatum uit Cambodja geldig is.
 • Visum voor Laos ($ 35-) en Cambodja ($ 35,-), bij aankomst te regelen.

Geldzaken

In Laos wordt er betaald met kip. In Cambodja wordt er betaald met de riel en in Thailand wordt er betaald met de Thaise bath. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

In Laos worden ook Thaise baht geaccepteerd en in Cambodja kun je overal met dollars betalen.

Pinnen: is in de meeste plaatsen in Thailand mogelijk. In Laos en Cambodja is in de meeste plaatsen pinnen inmiddels mogelijk. In Laos functioneren Rabobank pasjes niet altijd goed.
Contant: dollars in kleine coupures. Visa en entree voor de tempels van Angkor ($ 37,- per dag) dien je contant in dollars te betalen.
Creditcards: worden nauwelijks geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de steden, m.n. in Cambodja, hoger ligt dan op het platteland.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Eten CambodjaTijdens de reis is 14x het onbijt inbegrepen, overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. De basis van de lokale maaltijden in dit gebied is rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Heerlijke vis uit de Mekong of andere rivieren is natuurlijk ook verkrijgbaar. Een traditioneel gerecht in Cambodja is ‘Amok Fish’, vis in kokossaus geserveerd in een kokosnoot.

Opmerkelijk zijn de stokbroden, die overal in Laos en Cambodja gegeten worden, een overblijfsel uit de tijd dat de Fransen dit gebied gekolonialiseerd hadden. In de grotere plaatsen zijn ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk op de heenreis of terugreis een stopover in Singapore bij te boeken. Hier verblijf je in een centraal gelegen middenklasse hotel, het Ibis Singapore Novena. De prijs is vanaf € 80,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 150,- per nacht.

Ook een vervroeging in Chiang Mai is mogelijk. De prijs is vanaf € 32,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht. In december en januari zijn de prijzen respectievelijk € 42,50 en € 85,-.

Verlengen kan in Siem Reap, uitgangspunt voor Angkor. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Thailand, Laos en Cambodja hebben een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Er is dan geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire hoosbuien per dag, meestal aan het eind van de dag of 's nachts. De regen maakt de natuur in deze periode prachtig groen. Daarna is het helder en aanvankelijk koel. Na februari wordt het langzaam heter. Door de aanwezige jungle kan het ook in deze maanden nog wel eens bewolkt zijn.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Met welke luchtvaartmaatschappij vliegen we?

We vliegen comfortabel met Singapore Airlines naar Chiang Mai. Wel maken we een tussenstop in Singapore van ongeveer 3 uur en die tijd kun je goed gebruiken om even je benen te strekken, een stukje rond te lopen of tax free te shoppen.

Op de terugweg vliegen we ook met Singapore Airlines, maar vanaf Siem Reap. Ook tijdens het traject Siem Reap - Amsterdam maken we een tussenstop in Singapore.

Omdat we via Singapore vliegen is het ook mogelijk om een stopover te maken in Singapore en daar een 1 of meerdere nachten te verblijven. We helpen je graag met het boeken van een hotel in Singapore!

Hoe zijn de accommodaties tijdens de reis?

Door wie wordt de reis begeleid?

Welke geldmiddelen zijn gangbaar in deze landen?

Dien ik mijn visa voorafgaand aan de reis te regelen?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Laos?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Hoe groot zijn de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • De leidraad van deze vakantie vormt de Mekong die je meemaakt door er twee dagen over te varen door het karstgebergte in Noord-Laos tot de brede traagstromende rivier in Phnom Penh. Voor natuur en cultuur voor ieder wat wils, van de 7,5 km lange grot van Kong Lor tot het fraai tempels van Angkor.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis veel gezien en zeker de moeite waard kan hem iedereen aanraden. We hadden ook een super leuke groep. De reisbegeleidster Deborah was ook super niets was haar te veel.

  9,0

  9,0
 • Laos, een land met natuurschoon, wat niet in foto's is te vatten. De oerbossen, het Karstgebergte, de prachtige mensen. Het land doorkruisen per boot en bus is ideaal. Cambodja is weer van een andere orde. Vooral Siem Reap en Killing Fields blijven lang in het geheugen.

  9,0

  9,0
 • De reis was een voltreffer. Prima combinatie van natuur en cultuur. Het festival van het licht in Chiang Mai, de vlottende eilanden en Angkor Wat waren voor ons de hoogtepunten. De sublieme reisleiding van Margriet zal ons altijd bijblijven.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis... beginnen in Thailand en dan naar Laos. de 2 daagse reis over de Mekong was geweldig en je leert gelijk de groep kennen. Laos heeft mij aangenaam verrast. wat een prachtig land. en dan naar Cambodja met zijn nare verleden. heel indrukwekkend de Killing fields en Ankor Wat.

  9,0

  9,0
 • Voor deze reis je gewoon laten onderdompelen in de kleuren en tradities van die landen en zien hoe de huidige jonge monniken met de smartphone in de hand toch werkelijk ook van deze tijd zijn anno 2018; een aanrader

  9,0

  9,0
 • De rondreis Cambodja en Laos is zeer aan te bevelen. We bezochten vele tempels, Angkor Wat, dat behoort tot Werelderfgoed Unesco. Maar buiten dit alles was er variatie in het aanbod, zoals boottochtjes, dolfijnen spotten en de vrijheid om zelf iets te plannen zoals Prek Toal Bird Sanctuary. Prachtig

  10,0

  10,0
 • Gestart in Chiang Mai (Thailand) om daarna al snel Laos in te gaan. Op en langs de Mekong genieten van de rust en het dagelijkse leven in Laos, de mooie tempels en de prachtige natuur. De Mekong volgend aankomen in Cambodja, waar weer nieuwe ervaringen wachten. Een mooie reis. Wat (te) veel in de bus.

  7,0

  7,0
 • Harry was super reisbegeleider, die alles in perfecte baan kon leiden. Mooie opbouw van de reis, leuk om ook met de noorderburen te mogen reizen. De leuze vrijheid is blijheid heeft ons bekoord

  9,0

  9,0
 • Een leuke en afwisselende reis. Hoogtepunten waren de 2-daagse boottocht over de Mekong, Hinboun nationaal park en natuurlijk Angkor Wat. Ook de killing fields bij Phnom Penh maakten indruk. Wel zijn er diverse lange busdagen.

  9,0

  9,0
 • Leuke afwisseling in de reis

  8,0

  8,0
 • Behalve de ruïnes rondom Siem Reap zijn er op cultureel vlak niet echt spectaculaire dingen te vermelden. Dus eindigt de reis echt op een onvergelijkbaar orgelpunt. De 2 dagen varen op de Mekong reden waarom ik uw reis koos boven vergelijkbare zijn voor mij onvergetelijk. Bedankt!

  8,0

  8,0
 • Een zeer leuke reis met een rustig begin op de schitterende Mekong. De ritten door Laos waren prachtig vooral door de bergen! Ga zeker dolfijnen kijken in Cambodja en geniet van Angkor Wat. De kers op de taart en uitermate een meerwaarde was onze begeleidster Jennifer, dik in orde!

  9,0

  9,0
 • Wat een mooi reis! Ik heb er van genoten leuke groep reizigers, maar ook zekerheid te vergeten wat een goede reisbegeleider!!!

  9,0

  9,0
 • Heerlijke vakantie! Veel gezien en gedaan. Top!

  9,0

  9,0
 • Zeer aangename reis met leuke bezienswaardigheden bij het nog niet druk bezochte Zuid-Laos en Noord-Cambodja. Het hoogtepunt is Ankor Wat.

  9,0

  9,0
 • We zijn 10 oktober teruggekomen van een prachtige reis. Het was onze eerste groepsreis. We zagen er best tegenop om in groepsverband met vakantie te gaan. Alles is meegevallen. Dankzij de leuke groep, onze reisleider de plaatselijke gidsen en chauffeurs hebben we een fantastische reis gehad.

  9,0

  9,0
 • Het was een mooie reis, goed georganiseerd. Margriet is een geweldige reisbegeleider. Maakt de reis echt relaxt,tot in de puntjes verzorgd ze krijgt van ons een dikke 9

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Starten in het levendige Chiang Mai
 • Boottocht over de mystieke Mekong
 • Bezoek aan de Pak Ou grotten
 • Bezoek aan de Kong Lor grot
 • Karstheuvels en rijstvelden in Vang Vieng
 • Halverwege de reis ontspannen op Khong eiland
 • Uniek bezoek aan de tempel Wat Phu 
 • Twee volle dagen om het Angkor complex te bezoeken
 • Comfortabele vlucht met Singapore Airlines
 • Stopover in Singapore mogelijk

Klantwaardering

8,8

De leidraad van deze vakantie vormt de Mekong die je meemaak...
De leidraad van deze vakantie vormt de Mekong die je meemaakt door er twee dagen over te varen door het karstgebergte in Noord-Laos tot de brede traagstromende rivier in Phnom Penh. Voor natuur en cultuur voor ieder wat wils, van de 7,5 km lange grot van Kong Lor tot het fraai tempels van Angkor.

Mathieu S. - 9,0
Een geweldige reis veel gezien en zeker de moeite waard kan...
Een geweldige reis veel gezien en zeker de moeite waard kan hem iedereen aanraden. We hadden ook een super leuke groep. De reisbegeleidster Deborah was ook super niets was haar te veel.

Jolanda V. - 9,0
Laos, een land met natuurschoon, wat niet in foto's is te va...
Laos, een land met natuurschoon, wat niet in foto's is te vatten. De oerbossen, het Karstgebergte, de prachtige mensen. Het land doorkruisen per boot en bus is ideaal. Cambodja is weer van een andere orde. Vooral Siem Reap en Killing Fields blijven lang in het geheugen.

Ine. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Cambodja & Laos

Het weer in Cambodja & Laos

32°C

Terug naar boven