Cambodja

Reisverslag Thailand & Laos

Dag 1 en 2: Welcome to the city of Angels

Waar moet ik beginnen, gewoon bij het begin denk ik. Om te beginnen maakt het niet uit hoe lekker je stoel ook zit, een vlucht van ruim 11 uur is vreselijk. Wel mijn complimenten voor het skyteam van KLM, de vlucht zelf was tot in de puntjes verzorgd. Het eten aan boord was prima en zelfs de wijn was goed te pruimen.
6 oktober, het grote avontuur gaat beginnen, door paps naar Schiphol gebracht en na een ietwat verwarrende incheck op tijd vertrokken naar Bangkok International Airport waar we ook vroeg aankwamen. So far so good…

Dag 2:
Bij de Customs begon voor mij het gedonder, waar iedere andere persoon netjes zijn visa formuliertje terugkreeg met de stempels om het land weer te mogen verlaten kreeg ik enkel mijn paspoort terug. Tot overmaat van ramp bleek mijn koffer schiphol niet verlaten te hebben of aan een rondreis om de wereld bezig te zijn zodat ik in Bangkok stond met niets meer dan mijn handbagage. Voordat je met handen en voeten hebt duidelijk gemaakt wat voor kleur je koffer is, hoe dier eruit ziet en waar die naartoe moet ben je ook weer een uur verder. Laat dan de rest van de groep al vertrokken zijn naar het hotel en je hebt een prima start van de reis.

Alleen met de taxi naar het hotel dus, daar aangekomen bleek er nog niemand te zijn, uiteindelijk dus sneller dan de bus met de rest van het gezelschap. Na een voorstelronde en even opfrissen het bruisende Bangkok in gedoken. Het eerste waar je erg aan moet wennen is het links rijden, en de chaos, temperatuur, vochtigheid en geuren van diesel en saté.

Daarna samen met de hele groep gaan eten, goede eerste kennismaking met de thaise keuken. Na het eten op het terras beland van de Thaise opus four met Thaise Johhny Cash en Schorpioen op een stokkie. Vreemde combinatie met bier maar hier in Bangkok valt alles op zijn plaats. Met een klein groepje nog even een biertje met uiteraard een klein snackje gedaan en om 12 uur lokale tijd, ruim 36 uur na het laatste dutje het bed toch maar in gebruik genomen.

Leuke groep trouwens, gevarieerd en erg vriendelijk. De gids doet ook erg zijn best voor een optimale vakantie.

Ik heb er zin in! Wekker om half 7, morgen vol programma.

Lees hier het hele reisverslag van Djoserreiziger Rick van der Kroef. 

Bekijk de reis door Thailand & Laos.
 

Klantwaardering

8,9

Laos, een land met natuurschoon, wat niet in foto's is te va...
Laos, een land met natuurschoon, wat niet in foto's is te vatten. De oerbossen, het Karstgebergte, de prachtige mensen. Het land doorkruisen per boot en bus is ideaal. Cambodja is weer van een andere orde. Vooral Siem Reap en Killing Fields blijven lang in het geheugen.

Ine. - 9,0
Terug naar boven