Canada

Rondreis Canada22 dagen hotelreis

Een actieve reis door de Rocky Mountains van Canada toont je de overweldigende natuur van British Columbia. Tijdens je ontdekkingstochten te voet, te paard, per kayak of per mountainbike geniet je van al dit moois en kun je oog in oog komen te staan met zwarte beren, grizzly's, orca's of dolfijnen. In een klein gezelschap reizen we per bus langs de mooie nationale parken van Banff, Wells Gray, Pacific Rim en Jasper. We overnachten in comfortabele hotels en sfeervolle lodges.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.395,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Canada, 22 dagen hotelreis
 1. Amsterdam - Vancouver
 2. Vancouver - Hope (Fraser Valley en de Othello Tunnels) - Vernon
 3. Vernon
 4. Vernon - Revelstoke Dam Visitor Centre - Golden
 5. Golden
 6. Golden - Canmore
 7. Canmore
 8. Canmore - Lake Louise - Athabasca Glacier - Jasper nationaal park
 9. Jasper NP
 10. Jasper NP - Mount Robson - Blue River
 11. Blue River - 108 Mile
 12. 108 Mile - Whistler
 13. Whistler
 14. Whistler - Shannon Falls - Ferry - Ucluelet
 15. Ucluelet
 16. Ucluelet - Victoria
 17. Victoria
 18. Victoria - Vancouver
 19. Vancouver
 20. Vancouver
 21. Vancouver - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Dag 1 Amsterdam - Vancouver
Dag 2 Vancouver - Hope (Fraser Valley en de Othello Tunnels) - Vernon
Dag 3 Vernon

Na de vlucht word je opgewacht door de gids/chauffeur en met de bus naar het hotel in Vancouver/Richmond gebracht. Daarna heb je eventueel de tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezichtigen, maar op de terugreis is er meer vrije tijd in deze stad.

Voordat we op weg gaan naar Vernon, maken we wat tijd vrij om te genieten van de betoverende natuur in Hope. We bezoeken hier Fraser Valley en de Othello Tunnels.

vernon wine vineyard british columbia canada DjoserVernon is gelegen in het hart van de Okanaganregio. Deze streek is bekend om zijn boom- en wijngaarden. Je kunt Vernon ontdekken op een bijzondere manier, op een band in het water. De tocht vindt plaats tussen Okanagan Lake en Skaha lake en is de meest populaire attractie van Penticon. Afhankelijk van het weer kun je gedurende 1 tot 2 uur drijvend op het water genieten van het lokale landschap terwijl de rivier je brengt naar het einde van de Green Mountain Road.

Golden
Dag 4 Vernon - Revelstoke Dam Visitor Centre - Golden
Dag 5 Golden
We hebben een lange reisdag voor de boeg naar Golden met veel schitterende fotostops. De route brengt ons langs veelzijdige landschappen en ongerepte natuur waar Canada bekend om is. Ontdek Mount Revelstoke nationaal park en bezoek het educatieve Revelstoke Dam Visitor Centre waar je een groot aanbod aan tentoonstellingen en activiteiten vindt voor alle leeftijden. De lift brengt je naar de top van de opvallende 175 meter hoge dam waar je kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht.

De toegang tot de dam sluit op 3 september. Na deze datum wordt hiervoor in de plaats het prachtige dorp Revelstoke bezocht. Een prachtig dorpje dat aanvoelt als een filmset uit Hollywood.

Het Glacier nationaal park dat zijn naam dankt aan de 420 gletsjers en er vooral in de winter onherbergzaam uitziet. Hier gaat de klok 1 uur vooruit! In het bezoekerscentrum bij de Rogerspas vind je allerlei informatie over het Glacierpark, met name over het lawinegevaar.

Onze accommodatie bij Golden is uniek en voegt toe aan het Canadese western gevoel. Je overnacht hier in een leuk hostel met een grote gezamenlijke ruimte en eigen keuken. Je slaapt in een stapelbed en deelt het sanitair met je medereizigers. Omdat het hostel centraal gelegen is, zijn de verschillende restaurantjes en pubs op loopafstand. Op woensdag is er in de zomermaanden een boerenmarkt waar lokale producten verkocht worden. Golden biedt je gelegenheid om naar de top van de Kicking Horse Mountain te wandelen, of de gondel te nemen naar Dogtooth Mountain. Hier kan er genoten worden van het mooie uitzicht over Purcell en de Rocky Mountains. Ook zijn er veel andere activiteiten mogelijk in Golden zoals paardrijden, vissen, raften op de Kicking Horse River of te luieren bij een prachtig meertje.

Canmore
Dag 6 Golden - Canmore
Day 7 Canmore
Banff CanadaDe route van Golden naar Canmore brengt alweer buitengewone vergezichten. We rijden achtereenvolgend door Yoho nationaal park en daarna door Banff nationaal park. Beide parken maken deel uit van de Canadese Rocky Mountains. Banff is het eerste nationale park dat in Canada werd gesticht in 1887. Het gelijknamige plaatsje is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister, maar straalt nog een relaxte sfeer uit. Aan de rand van het stadje kun je de gondel naar Sulphur Mountain nemen waar veel wandeltochten beginnen. Of je loopt brutaalweg het Banff Springs hotel in, een mooi klassiek hotel uit de tijd van de spoorrailaanleg.

Jasper nationaal park
Dag 8 Canmore - Lake Louise - Athabasca Glacier - Jasper
Dag 9 Jasper
We ontdekken de Icefields Parkways. Eén van ’s werelds mooiste wegen. We passeren een aantal hoge bergtoppen, behorend tot de hoogste van Canada, en de meest fantastische gletsjers. We stoppen bij de Athabasca gletsjers en de Sunwapta watervallen. Lake Louis geeft je een prachtig uitzicht over het smaragdgroene bergmeer.

jasper national park british columbia canada DjoserJasper Nationaal Park is het grootste park in de Canadese Rockies. Het park zit vol met excursiemogelijkheden. Zo is het mogelijk om te voet Maligne Canyon te bezoeken, per boot het park te verkennen, een kanotocht te maken of te rijden naar Medicine Lake. Een interessant meer is Medicine Lake zonder twijfel. Een typisch Canadees meer waar in de zomer niks vreemds aan te zien is. Echter verdwijnt het water in de herfst en in de winter. Het water wordt de grond opgezogen waardoor er van het meer niks overblijft. Een merkwaardig verschijnsel.

Blue River
Dag 10 Jasper - Mount Robson - Blue River
Dag 11 Blue River - 108 Mile
We vervolgen onze reis naar het Westen waar we overnachten in een lodge in Blue River, aan de grens met het Wells Gray Provinciaal Park. In de winter wordt deze lodge voornamelijk bezocht door heli-skiers en in de zomer door wandelaars. We stoppen onderweg nog bij verschillende opmerkelijke watervallen en de hoogste piek in de Rocky Mountains, Mount Robson.

Na ons bezoek aan het Wells Gray Provincial Park vervolgen we onze weg richting 108 Mile. We verblijven in een chalet-achtig hotel omgeven door wildernis.

Whistler
Dag 12 108 Mile - Whistler
Dag 13 Whistler
trekking nature british columbia canadaDjoserWhistler is in de winter een trendy skioord, maar ook in de zomer biedt dit moderne bergdorp tal van sportieve activiteiten, zoals kanoën, raften, mountainbiken of wandelen. In de winter van 2010 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden. Je kunt de spectaculaire 4,5 kilometer en 436 meter hoge Peak to Peak gondel nemen van Whistler Mountain naar Blackcomb Mountain om de indrukwekkende vergezichten en de gletsjers in de omgeving te bewonderen. Goed kijken naar beneden; er zijn vaak beren te zien! In Whistler vind je ook volop gezellige winkeltjes en kroegen.

Ucluelet
Dag 14 Whistler - Shannon Falls - Ferry - Ucluelet
Dag 15 Ucluelet
orca whal whatching tour british columbia canada Djoser Na de overnachting in Whistler vervolgen we onze reis naar Ucluelet, op Vancouver Island. De route gaat via de Sea to Sky Highway, welke bekend staat als één van de beste road trips ter wereld. De route brengt je langs verschillende klimaatzones waar Canada bekend om is. Zo kun je genieten van de uitzichten over Howe Sound, een prachtig fjordgebied ten noordwesten van Vancouver. Onderweg wordt er ook gestopt bij één van de hoogste watervallen van British Columbia, Shannon Falls.

Vanuit Ucluelet bezoeken we Tofino, waar zich het wereldberoemde Pacific Rim nationaal park bevindt. Oeroude regenwouden en uitgestrekte zandvlakken vormen het karakter van dit park en zorgen voor een overweldigend uitzicht. Als je geluk hebt, zie je dicht voor de kust walvissen zwemmen.

Ook kun je per boot op zoek gaan naar walvissen, orka's, dolfijnen, zeeleeuwen, otters en beren. Een walvisexcursie is zeker een aanrader! Wil je nog dichter bij komen? Wellicht is de mogelijkheid om te kajakken iets voor jou. Oog in oog staan met een walvis of zelfs een orka is zonder twijfel een onvergetelijke ervaring waar vele jaloers op zullen zijn!

Dag 16 Ucluelet - Victoria
Dag 17 Victoria
We vervolgen onze reis langs de oostkust van Vancouver Island naar Victoria. Geniet van het uitzicht op het ruige kustgebied en de ongerepte wildernis. In Chemainus wordt er een stop gemaakt om muurschilderingen te bezichtigen. We gaan ook langs Cathedral Grove Forrest, een bos dat bekend staat om zijn reusachtige ceders.

Victoria, de hoofdstad van British Columbia en de universiteitsstad van de provincie heeft de uitstraling van een echte Engelse stad gesitueerd in Canada. Waan je even in Engeland aan de andere kant van de oceaan en geniet van deze multiculturele stad. In de Butchart Gardens kun je plantensoorten van over de hele wereld bewonderen.

Vancouver
Dag 18 Victoria - Vancouver
Dag 19 Vancouver
Dag 20 Vancouver
victoria canada Djoser We vervolgen onze reis richting de historische havenstad Vancouver.
Bij aankomst in Vancouver wordt er als introductie eerst een stadstour gedaan. De chauffeur/gids laat je bezienswaardigheden van de stad zien die je de komende dagen zelf verder kunt gaan ontdekken. Vervolgens wordt je afgezet bij het hotel. De gids/chauffeur vertelt je alle tips en deelt de nodige kaarten uit en verlaat vervolgens de groep. De laatste dagen van de reis ben je dus vrij om alleen of samen met andere groepsleden de stad op eigen gelegenheid te ontdekken.

Dag 21 Vancouver - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam
Op de laatste dag zorgt de agent voor een transfer tussen hotel en luchthaven en brengt Air Transat je met een hoofd vol herinneringen aan alle gevarieerde hoogtepunten weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het Canada immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

30 mei - 20 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

13 jun - 04 jul
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

20 jun - 11 jul
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Air Transat
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per bus
 • Overnachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.395,-.

Tijdens de nachten in Ucluelet en Golden verblijven we in een accommodatie waar geen eenpersoonskamer mogelijk is. De kamer en het sanitair worden hier gedeeld met andere groepsleden.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Vancouver bij te boeken. De prijs is vanaf € 295,- per nacht op basis van logies in een twee- of eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Canada ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Een van de aantrekkelijke elementen van deze reis door Canada is de verscheidenheid in soorten accommodatie, van vrij eenvoudig tot betrekkelijk luxe. We overnachten in het algemeen in goede middenklasse accommodaties, waarbij de kamers voorzien zijn van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. In enkele plaatsen deel je zowel de kamer als het sanitair met je reisgenoten.

De eerste nacht overnacht je in Richmond, een stad aan de rand van Vancouver. We verblijven juist in deze buitenwijk, omdat het hotel dicht bij de luchthaven ligt. Makkelijk en snel bij aankomst dus! Daarnaast ligt Richmond aan de uitvalsweg richting Victoria en zijn we de volgende ochtend snel de stad uit. Als je wilt, kun je bij aankomst met het openbaar vervoer Vancouver ontdekken, maar aan het einde van reis is hier meer tijd ingepland. Je slaapt dan in een hotel in het centrum van de stad.

In Ucluelet slapen we in een hotel in de haven. Hier ligt de Canadian Princess afgemeerd, een oud schip dat bij het hotel hoort.

In Golden krijgen we vanzelf een 'western' gevoel doordat we overnachten in een hostel in Western sfeer. Hier worden de kamers en het sanitair gedeeld. Dit hostel heeft een grote gezamenlijke ruimte met openhaard. In Jasper overnachten we in lodges van goede kwaliteit.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vancouver Coast Vancouver Airport Hotel
Vernon Village Green Hotel
Golden Dreamcatcher Hostel
Canmore Rocky Mountain Ski Lodge
Jasper Pine Bungalows
Jasper Pocahontas Cabins
Blue River Mike Wiegele Cabin
108 Mile Spruce Hill Resort & Spa
Whistler Aava Whistler Hotel
Ucuelet Canadian Princess Resort
Victoria Howard Johnson Hotel Victoria


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.395,-.

Tijdens de nachten in Ucluelet en Golden verblijven we in een accommodatie waar geen eenpersoonskamer mogelijk is. De kamer en het sanitair worden hier gedeeld met andere groepsleden.

 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Zwembad Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Tipi Canada Djoser
 • Canada accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Canada accommodatie overnachting Djoser
 • Canada accommodatie overnachting Djoser
 • Canada hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Air Transat

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Vancouver

  Vertrek

  12:40

  Aankomst

  13:35

 • Vlucht met

  Traject

  Vancouver - Amsterdam

  Vertrek

  16:25

  Aankomst

  11:00


Tijdverschil: in Vancouver is het acht uur eerder dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, die voorzien is van ventilatie en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk. Ook wordt er gebruik gemaakt van een veerboot voor de overtocht van en naar Vancouver Island.

 • Bus Canada binnenkant
 • Canada boot vervoersmiddel Ferry Djoser
 • Canada Air Transat luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Air Transat
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per bus
 • Overnachtingen
 • Excursies volgens programma
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een verkent graag een stad, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of maakt een mooie wandeling door de natuur. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Canada zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Pacific Rim nationaal park: In Tofino bezoeken we het Pacific Rim nationaal park. Ruige kustlijnen, rotsachtige eilandjes voor de kust met dennenbomen, uitgestrekte zandstranden, maar ook een gematigd regenwoud met groene vegetatie is er te vinden.
 • Jasper nationaal park: Hoge bergen met besneeuwde toppen, heldere meren en bossen van pijnbomen. Jasper nationaal park staat bekend om haar prachtige schoonheid. Dit is Canada zoals je het van de foto’s kent.
 • Banff nationaal park: Ook een bezoek aan Banff staat op het programma. Nationaal park Banff is het oudste natuurpark van Canada. Er liggen verschillende gletsjers, bergen en rivieren in dit park, waaronder die van het Columbia-ijsveld.
 • Wells Gray park: Onderweg naar Jasper is er een stop in het Wells Gray park. Dit natuurpark staat vooral bekend om de vele watervallen.
 • Glacier National park dankt zijn naam aan de ruim 400 gletsjers in het park. Samen met de hoge bergen met toppen rond de 3000 meter, prachtige meren en veel wild is dit ook weer een bijzonder stukje van Cananda.


Ook zijn er diverse andere excursies mogelijk zoals:
 

 • Walvissenexcursies in Victoria en Ucluelet
 • Beren spotten en zeekajakken in Ucluelet
 • Paardrijden en mountainbiken in Whistler
 • Natuurwandeling in Maligne Canyon, Japser
 • Raften in Kananaskis
 • Vissen in Golden
 • Wijnproeverij in Vernon
 • De Revelstoke dam bezoeken (mogelijk tot 3 september)

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort (voor Belgen: identiteitskaart is niet voldoende).
 • Een eTA-formulier. Dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar Canada te reizen. De kosten voor de aanvraag bedragen CAD 7 per persoon en kunnen met een creditcard betaald worden. Het document vraag je aan via deze website. Meer informatie over het document vind je op je Mijn Djoser-pagina.

Geldzaken

In Canada wordt er betaald met de Canadese Dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is in bijna alle grote plaatsen mogelijk.
Contant: euro’s of Canadese dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen, onder meer in restaurants en winkels te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 325,- per persoon per week. Om een idee te geven van de prijzen van maaltijden/drankjes: de kosten voor een ontbijtje in Canada liggen rond de 10 tot 15 dollar, lunch zo'n 18 tot 25 dollar en een avondmaaltijd kost zo'n 25 tot 35 dollar. Alcohol is prijzig. U betaalt al snel zo'n 10 dollar voor een biertje en 15 dollar voor een glas wijn.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. Normaliter wordt 15% fooi bovenop de rekening gegeven in restaurants. het is gebruikelijk de gids die een lokale excursie leidt 3 tot 5 dollar per persoon te geven. Daarnaast is het gebruikelijk dat de lokale reisbegeleiders/chauffeur zo'n 5 tot 10 dollar per dag aan fooi ontvangt. Dit kan aan het einde van de tour aan hem/haar worden gegeven.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De reis is op basis van logies. Maaltijden zijn niet inbegrepen. In de nabije omgeving van de accommodaties zijn altijd verschillende restaurants aanwezig. In Canada is een uitgebreid 'continental' ontbijt verkrijgbaar, maar het ontbijt van de ware Canadees bestaat uit pannenkoeken met ahornsiroop en gebakken aardappelen. Als lunch heb je vaak de keus uit een uitgebreid assortiment aan heerlijk belegde verse sandwiches. Fastfoodketens zijn erg in trek en op veel plaatsen kun je uitgebreid en goedkoop sushi eten.

Canada staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke verse zalm, maar ook krab staat aan de westkust hoog aangeschreven op de menukaarten. Verder kun je er heel gevarieerd dineren: van Engels tot authentiek Canadees, van Franse coq-au-vin tot uitgebreid Chinees in Chinatown. Probeer als tussendoortje eens de wereldberoemde ‘Tim Horton Donuts’.

Gezondheid

Inentingen zijn voor deze reizen niet nodig. De hygiënische omstandigheden in Canada zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We raden je echter met klem aan een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten ter plaatse vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Canadees ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn.

We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal, pijnstillers, een diarreeremmer (imodium/diacure), een glucose-zoutoplossing (ORS) en speciaal voor de zomerreis een goed anti-muggenmiddel, stick tegen insectenbeten, lippenbalsem en een middel tegen zonnebrand.
 

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Vancouver bij te boeken. De prijs is vanaf € 295,- per nacht op basis van logies in een twee- of eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De reis vindt plaats in het westelijke deel van Canada. Omdat Vancouver gedeeltelijk aan de kust ligt, heeft het een zeer gevarieerd klimaat: dichtbij de kust is het mild met gematigde zomers en winters. Meer landinwaarts zijn de zomers kort en warm, maar de winters vooral koud met grote hoeveelheden sneeuw.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van Canada. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

FAQ

Hoe reis je met Djoser door Canada?

We reizen met een eigen bus, die geschikt is voor een groep van 20 personen. De ervaren chauffeur kent de route goed, heeft ervaring met het rijden door Canada en kent de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Moet ik een slaapzak meenemen tijdens deze reis?

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor Canada?

Is het mogelijk om een éénpersoonstent of -kamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat is het voltage in Canada?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in Canada?

Wat is het tijdsverschil?

Kun je beren tegenkomen in Canada?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Mooie reis door een schitterend deel van Canada. De mooie bossen, meren en besneeuwde bergtoppen zijn indrukwekkend. Gids Byron vertelde veel en organiseerde mooie wandelingen, kajaktochten etc en had een neus voor goede restaurants. De hotels waren goed tot zeer goed, zowel qua ligging als comfort.

  9,0

  9,0
 • Het was een zeer mooie rondreis zeker nu de route is omgedraaid. Ligt het mooiste gedeelte met de hoeveelheid tijd toch wel aan het einde van de vakantie.

  9,0

  9,0
 • Ik heb enorm genoten van deze rondreis. Een gepassioneerde reisleider laat je de mooiste plekken zien! Wat een verscheidenheid aan natuur: regenwoud en oeroude bomen aan de kust en de indrukwekkende Rocky's in het binnenland. En dan al die wilde dieren die je tegenkomt... Een fantastische ervaring!

  9,0

  9,0
 • Deze Rondreis is n aanrader. Veel te zien en de reisafstanden zijn op de meeste dagen goed te doen en vallen mooi ineen met bijzondere vergezichten en veel bezienswaardigheden. De trails zijn prachtig te lopen, de meren machtig te bewonderen en even zitten geeft Alle Rust en Schitterende indrukken.

  8,0

  8,0
 • Wij vonden het een fantastische reis, heel veel gezien, prima reisleiding/gids/chauffeuse. Mooie accomodatie. Fijne groep. Enige minpunt is de bus, die krappe plekken heeft met veel te weinig beenruimte voor de 3000 km die we ermee hebben gereden.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis, prachtige natuur en wildleven. Het was voor ons de eerste maal dat we een groepsreis maakten en dat is zeker goed meegevallen. Zelfs het verblijf in Vancouver was top.

  9,0

  9,0
 • Mooie maar intensieve reis door Canada gedaan. Erik Pyne was een top reisbegeleider en chauffeur. Niets was hem teveel, zeer klantgericht. Enthousiast verteller over zijn land. Canada; een en al natuur, bossen, rivieren en beren. Zwarte beren gezien en een grizzly, fascinerend.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis door mooie natuur met keuze uit veel activiteiten, voor ieder wat wils. Onze gids was een enthousiaste jongeman die het ons zoveel mogelijk naar de zin heeft gemaakt. De hotels waren over het algemeen van goede kwaliteit. Kortom een reis waar ik met veel plezier op terugkijk.

  8,0

  8,0
 • Heel mooie reis gemaakt in het westen van Canada. Dit vooral door de hele goeie zorgen van onze gids Byron. Prachtige uitstappen, nieuwe hikes uitgeprobeerd, geëindigd in een bruisende stad Vancouver.

  9,0

  9,0
 • Hotels, tipi en hostel zeer goed. Bryan onze gids excellent. 10 op 10. Hij had voor ieder persoonlijk een aangepaste activiteit. Vlucht was iets minder. Weinig beenruimte. Op de terugvlucht als ontbijt een sneetje cake en een koffie. Alles moest betaald worden als je meer wou.

  9,0

  9,0
 • Erg mooi land. De bergen en de wandelingen die we daar maakten waren zo mooi. Al die meren met iedere keer een andere kleur. De natuur is bijzonder, al die bossen. En dan de beren en de walvissen en de andere dieren die we zagen. We hebben genoten van het begin tot het einde. Een prachtige reis!

  10,0

  10,0
 • Mooie reis door indrukwekkende landschappen. Vooral de eerste week veel wildlife gezien met een walvissenexcursie vanuit Victoria en bear watching in Tofino als aanraders!

  7,0

  7,0
 • Waar sta je oog in oog met een zwarte beer wanneer je gaat ontbijten? Juist, in de Canadese Rocky mountains. Ik heb er zowaar mijn ontbijt voor laten staan niet uit schrik maar uit bewondering voor deze prachtige dieren.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis door prachtige landschappen, zeker als je geluk hebt met het weer en het wildlife.

  9,0

  9,0
 • Prachtige natuurreis met fijn gezelschap

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bezoek indrukwekkende nationale parken
 • Actieve rondreis met veel wandelmogelijkheden
 • Afwisselende typische accommodaties in lodges en hotels
 • Ervaren Canadese chauffeur/reisbegeleider
 • Spectaculaire excursie mogelijkheden als kayakken, paardrijden & walvistochten 
 • Rechtstreekse vlucht

Klantwaardering

8,7

Mooie reis door een schitterend deel van Canada. De mooie bo...
Mooie reis door een schitterend deel van Canada. De mooie bossen, meren en besneeuwde bergtoppen zijn indrukwekkend. Gids Byron vertelde veel en organiseerde mooie wandelingen, kajaktochten etc en had een neus voor goede restaurants. De hotels waren goed tot zeer goed, zowel qua ligging als comfort.

Paul L. - 9,0
Het was een zeer mooie rondreis zeker nu de route is omgedra...
Het was een zeer mooie rondreis zeker nu de route is omgedraaid. Ligt het mooiste gedeelte met de hoeveelheid tijd toch wel aan het einde van de vakantie.

Lamber S. - 9,0
Ik heb enorm genoten van deze rondreis. Een gepassioneerde r...
Ik heb enorm genoten van deze rondreis. Een gepassioneerde reisleider laat je de mooiste plekken zien! Wat een verscheidenheid aan natuur: regenwoud en oeroude bomen aan de kust en de indrukwekkende Rocky's in het binnenland. En dan al die wilde dieren die je tegenkomt... Een fantastische ervaring!

Els M. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Canada

Het weer in Canada

13°C

Terug naar boven