Canada

Land- en klimaatinformatie Canada

Landinformatie Canada

Landinformatie Canada

 • Hoofdstad: Ottawa
 • Andere bekende steden: Vancouver, Halifax en Montréal
 • Inwoners: 33,5 miljoen
 • Taal: Engels en Frans
 • Munteenheid: Canadese dollar
 • Beste reistijd: maart tot en met oktober
 • Tijdsverschil: Canada heeft verschillende tijdzones. In het oosten van het land is het 3,5 uur vroeger dan in Nederland en België, en verder naar het westen loopt dit op tot 9 uur vroeger.
 • Oppervlakte: 10 miljoen km²
 • Geografie: Canada is het op een na grootste land ter wereld. Het land is echter zeer dun bevolkt, en grote delen van Canada zijn nog altijd vol met ongerepte natuur. 54 procent van de totale oppervlakte van Canada is gevuld met bos.
   

> Rondreizen Canada

Terug naar boven

Beste reistijd Canada

Beste reistijd Canada

De groepsrondreis in Canada vindt plaats in het westelijk deel van Canada. Omdat dit dicht bij de kust ligt, is het klimaat er zeer gevarieerd: dichtbij de kust is het mild met gematigde zomers en winters, verder landinwaarts zijn de zomers kort en warm. De winters daarentegen kunnen erg koud zijn met grote hoeveelheden sneeuw.

> Rondreizen Canada

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Canada

Bezienswaardigheden Canada

Canada is na Rusland het grootste land ter wereld en biedt een enorme diversiteit aan landschappen: van de indrukwekkende Rocky Mountains en ijzige gletsjers tot ruige kustlijnen en dichtbeboste nationale parken. Naast dit natuurschoon kent Canada ook bijzondere steden zoals het bruisende Vancouver als het hart van British Columbia, de havenstad Halifax en Baddeck, dat ons uitgangspunt is voor een wandeling langs Cape Bretons beroemde Cabot Trail. Een perfecte bestemming voor de natuurliefhebber, die zijn reis graag afwisselt met een aantal bijzondere steden!


Modern Vancouver

Djoser rondreizen Canada Vancouver Gas TownVancouver kun je prima te voet bekijken. In de buurt van de levendige haven staat de Vancouver Lookout, waarvandaan je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Behalve de haven zijn er nog vele andere interessante wijken, zoals het oude Gastown, het kleurrijke Chinatown en het entertainmentgebied op Granville Island. Mocht je de drukte even willen ontlopen, dan kun je het beste een bezoek brengen aan Stanley Park: één van de grootste parken van het continent. Vancouver is bovendien hét uitgangspunt voor de vele walvissafari’s, die op zoek gaan naar walvissen, orka’s, dolfijnen en zeehonden. We reizen door naar het typisch Engels ogende Victoria en de ruige kusten bij Ucluelet.
 

Spectaculaire nationale parken
djoser rondreizen Canada banff national parkDe metropool Vancouver staat in sterk contrast met de overweldigende natuur van de Canadese nationale parken. Jasper is het grootste nationale park in de Rocky Mountains en staat bekend om het bijzondere Medicine Lake, dat iedere herfst weer volledig in de grond verdwijnt. Net als Jasper, zijn ook Yoho en Banff National Park gelegen in de Rockies. De parken karakteriseren zich door de dichte oerbossen, wilde rivieren en ruige gebergten. Met een beetje geluk treft je er tijdens een voet- of boottocht elanden, herten, wolven en zwarte beren aan. Glacier National Park, is wellicht één van de bekendste nationale parken van Canada. Het kenmerkt zicht door vele actieve gletsjers, dichte bossen en grottenstelsels. De besneeuwde zones vormen het leefgebied voor ruim vijftig soorten zoogdieren, waaronder indrukwekkend wild zoals de grizzlybeer, zwarte beer, veelvraat, poema en lynx.
 

Maritiem Halifax
Halifax CanadaHalifax is van oorsprong een Britse marinebasis. Vanuit de haven verdedigden ze zich tegen de Franse overheersing. In de Tweede Wereldoorlog behield de haven haar strategische functie als bevoorradingsbasis. Tijdens een stadswandeling krijg je een goed inzicht in het fascinerende koloniale verleden. Velen zullen de stad echter ook kennen als de geplande eindhaven van de Titanic. Een bezoek aan de graven van de Titanic slachtoffers is dan ook zeker een aanrader. Een meer hedendaagse bezienswaardigheid is de vrolijk gekleurde Seaport Farmer’s Market waar je werkelijk van alles kunt kopen. Halifax is daarnaast ook ons startpunt voor een excursie naar het idyllische vissersdorpje Peggy’s Cove en het maritieme UNESCO Werelderfgoedstadje Lunenburg.
 

Bijzonder Baddeck
Baddeck ligt net als Halifax op het schiereiland Nova Scotia, ten noorden van de zeilershotspot Bras d’Or Lake. Het stadje staat bekend als het eindpunt van Cape Bretons beroemde Cabot Trail: een bijna 300 kilometer lang schilderachtig pad dat over Nova Scotia loopt. In de stad zijn enkele bijzondere historische panden te zien, zoals het voormalige postkantoor, het gerechtsgebouw, de Anglicaanse kerk en het Alexander Graham Bell National Historic Site Museum met ’s werelds grootste verzameling van Bells uitvindingen. Vanuit Baddeck heb je ook de mogelijkheid om het fort van de Franse vestingstad Louisbourg te bezoeken.
 

Cavendish Beach
Cavendish ligt op het Prince Edward Island, dat met name bekend staat als het decor voor Montgomery’s boek ‘Anne van het groene huis’ en als het eiland waar het schip de Marco Polo schipbreuk leed. Het gebied rondom Cavendish is uitermate geschikt om per fiets of al wandelend te verkennen. De echte fietsliefhebber fietst een gedeelte van de Confederation Trail, het ruim 350 kilometer lange fietspad dat over de oude spoorrails ligt. Wandel vervolgens naar Cavendish Beach, waar je je kunt vergapen aan de stranden en indrukwekkende rode kliffen. Langs dit strand kun je bovendien een schelpdierensafari maken, waarbij je op zoek gaat naar mossels en kokkels, of per boot met een visser op zoek gaat naar kreeften die je ’s avonds heerlijk op kunt eten!
 

> Rondreizen Canada

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Reizen volgens RIVM richtlijnen
 • Opvolging reisadviezen ministerie van Buitenlandse zaken
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

Prachtige reis: spectaculair landschap, leuke activiteiten,...
Prachtige reis: spectaculair landschap, leuke activiteiten, mooie wandelingen en een relaxed reisschema. Nadeel van de reis in september: verschillende attracties (zoals de dam bij Revelstoke en de meeste kabelbanen in Whistler) zijn al gesloten. Maar er blijft nog meer dan genoeg over!

Rene B. - 9,0
Terug naar boven