Centraal Europa

Rondreis Centraal Europa 21 dagen

Het hart van Europa wordt gevormd door Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Moldavië & Oekraïne. Dit zijn landen die stuk voor stuk hun eigen, vaak eeuwenoude geschiedenis kennen, hetgeen vooral zichtbaar is in de prachtige oude binnensteden. Ontdek de verschillende culturele en natuurlijke hoogtepunten van deze ontluikende naties. In Polen brengen we een bezoek aan Auschwitz en het voormalige vernietigingskamp Birkenau. In Slowakije bezoeken we leuke stadjes en boerendorpjes als Levoca, Kezmarok en Vlkolinec. In Hongarije bezoeken we de hoofdstad Boedapest en in Roemenië de kloosters van Boekovina. Vanuit Moldavië mag een uitstapje naar de door zichzelf onafhankelijk verklaarde republiek Transnistrië niet ontbreken. In Oekraïne verblijven we in de havenstad Odessa, waar de beroemde Potomkin trappen liggen, en in Vilkovo, waar een boottocht in de Donaudelta een mogelijkheid is. 

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Centraal Europa, 21 dagen

 • 05-09-2020 Amsterdam - Krakau
 • 06-09-2020 Krakau
 • 07-09-2020 Krakau, excursie Auschwitz - Birkenau
 • 08-09-2020 Krakau - Zakopane
 • 09-09-2020 Zakopane
 • 10-09-2020 Zakopane - Levoca - Tatragebergte
 • 11-09-2020 Tatragebergte - Vlkolinec - Trencin - Bratislava
 • 12-09-2020 Bratislava
 • 13-09-2020 Bratislava - Boedapest
 • 14-09-2020 Boedapest
 • 15-09-2020 Boedapest - trein naar Satu Mare
 • 16-09-2020 Satu Mare - Moldovita
 • 17-09-2020 Moldovita, excursie kloosters van Boekovina
 • 18-09-2020 Moldovita - Chisinau
 • 19-09-2020 Chisinau, excursie Orheiul Vechi en Transnistrië - Odessa
 • 20-09-2020 Odessa
 • 21-09-2020 Odessa - Vilkovo
 • 22-09-2020 Vilkovo, optionele excursie Donaudelta
 • 23-09-2020 Vilkovo - Galati - Boekarest
 • 24-09-2020 Boekarest
 • 25-09-2020 Boekarest - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Polen: Kraków, Zakopane

Dag 1 Amsterdam - Krakau
Dag 2 Krakau
Dag 3 Krakau, excursie Auschwitz - Birkenau
Dag 4 Krakau - Zakopane
Dag 5 Zakopane

Polen Krakow Rynek Głowny DjoserDe reis begint in het duizend jaar oude Krakau, misschien wel de mooiste stad van Polen. Als een van de weinige Poolse plaatsen is het redelijk ongeschonden uit WO II tevoorschijn gekomen. Het Wawel-kasteel torent majestueus boven de rivier Wisla uit. Tot aan het begin van de 17e eeuw was dit de verblijfplaats van de Poolse koningen. Later kwam de stad in handen van de Habsburgers. De binnenstad is rijk aan weelderige gebouwen in velerlei bouwstijlen, zoals de imposante okerkleurige lakenhal. Op de vele terrassen kun je een mooie indruk krijgen van de oude markt, het grootste middeleeuwse stadsplein in de wereld.

Middeleeuwse poorten en stadswallen omcirkelen een veelvoud aan kerken en burgerlijke gebouwen, zoals het stadhuis en de okerkleurige gotische markthal. In de vroegere joodse wijk Kazimierz keert na jaren van verval de oude sfeer terug in de vele restaurantjes waarin jiddische muziek weerklinkt. Hier kun je ook de fabriek van Schindler nog zien, de man die vele Joodse mensen het leven heeft gered. Beelden van de films Schindler’s List en De Pianist zijn ook in deze wijk opgenomen.

Polen Birkenau concentratiekamp Djoser15 km buiten de stad ligt de 700 jaar oude zoutmijn van Wieliczka. Tot op meer dan honderd meter diep zijn in het zout standbeelden, zalen en kapelletjes uitgehakt. Het is bereikbaar met openbaar vervoer. Ter plekke is deelname aan een tour (2km/2 uur) verplicht. Een dagexcursie brengt ons naar het huiveringwekkende Auschwitz en het voormalige vernietigingskamp Birkenau. De daar ingerichte musea herdenken de grootste massamoorden in de menselijke geschiedenis. Barakken, resten van gaskamers en ovens vormen een gruwelijk gedenkteken van de uitroeiing van duizenden Joden, maar ook van Zigeuners, Polen en Russische krijgsgevangenen.

Onderweg naar het Tatragebergte kun je zittend op een traditioneel vlot de Dunajecrivier afvaren. Een bijzondere ervaring met zicht op de majestueuze rotswanden van het Pieninymassief. Dan rijden we naar de bekende wintersportplaats Zakopane, die het uitgangspunt is voor schitterende natuurwandelingen in het Tatra-gebergte op de grens tussen Polen en Slowakije. Je kijkt in gletsjervalleien met beekjes en watervallen. Als je geluk hebt kun je tussen de rotspieken sporen van beren, herten, en wolven ontdekken. Hier en daar kom je houten huizen of de ruïne van een middeleeuws kasteel tegen.

Slowakije: Hoge Tatra, Bratislava

Dag 6 Zakopane - Levoca - Tatragebergte
Dag 7 Tatragebergte - Vlkolinec - Trencin - Bratislava
Dag 8 Bratislava

Vanuit Polen steken we de grens over en vervolgen de route in Slowakije. Sinds januari 1993 is dit minder bekende land zelfstandig na de afscheiding met Tsjechië. Het kent een omvangrijk cultureel erfgoed en biedt veel natuurschoon met uitgestrekte stiltegebieden. Op de flanken van de Karpaten wandel je in ruige bosgebieden. In de omgeving zijn door dit typische karstgebergte mooie tochten te maken. Langs de diverse bergdorpen loopt een lokaal treintje door de verschillende bergdorpen. Hieronder ook het hoger gelegen Strbeske Pleso waar we zullen overnachten.

Roemenie boerenkar DjoserOnderweg in het noorden van Slowakije bezoeken we leuke stadjes en boerendorpjes als Levoca, Kezmarok en Vlkolinec. Levoca is een van de meest imposante historische stadjes in Slowakije; het oude, ommuurde, middeleeuwse centrum met pastelkleurige huisjes is hier goed bewaard gebleven. In de gotische kerk kun je een monumentaal gotisch altaar bewonderen. Kezmarok oogt wat bescheidener, maar is ook erg sfeervol. Wanneer de tijd het toelaat kunnen we ook stoppen bij de monumentale burcht van Spissky Podhradie. Dan volgt het dorp Vlkolinec, dat door zijn geïsoleerde ligging grotendeels in oorspronkelijke staat gebleven. Het staat op de lijst van Unesco werelderfgoed vanwege een 45-tal boomstamhuizen, traditioneel voor deze regio.

Via Trencin rijden we naar de aan de Donau gelegen Slowaakse hoofdstad Bratislava op slechts 60 km van Wenen. Vanaf de burcht kijk je uit over deze typisch Midden-Europese stad, met haar gezellige centrale plein en statige, pastelkleurige gebouwen uit de Habsburgse periode. We hebben ruim een dag om deze prachtige stad te bekijken.

Hongarije: Boedapest

Dag 09 Bratislava - Boedapest
Dag 10 Boedapest

De volgende ochtend rijden we in een uur of drie, als het verkeer meezit, naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De mooiste gedeelten van Boedapest liggen rond de Matyaskerk. In de straatjes vind je hier leuke winkeltjes en terrasjes. Vanaf het Vissersbastion heb je een schitterend uitzicht over de Donau en op Pest, waar het Parlementsgebouw zich spiegelt in de rivier.

De metro brengt je snel en comfortabel naar de verschillende bezienswaardigheden in dit stadsdeel, waarvan er enkele op loopafstand van elkaar liggen. Na een ritje met het oudste metrolijntje van het continent naar het Heldenplein, dat wordt getooid met beelden van Hongaarse nationale helden als de stichter Arpad is het aangenaam winkelen in deze moderne metropool.

Hongarije Boedapest schakende mannen DjoserBij het stijlvolle 19e eeuwse café annex lunchroom Gerbeaud aan het Vörösmarty-plein kun je op een terrasje de bijzondere sfeer opsnuiven. Het gebak is van grote klasse, ook wat de prijs betreft. Boedapest is ook al sinds jaar en dag beroemd om zijn warmwaterbronnen. Er zijn er diverse in de stad. De beroemdste is wel het in de 19e eeuw gebouwde Gellertbad, gelieerd aan het hotel met dezelfde naam. Een bezoek aan zo’n bad met warm mineraal bronwater geeft je weer voldoende verkwikking voor het vervolg van de reis. De Donau is ‘s avonds fraai verlicht en leent zich prima voor een mooie wandeling of een boottocht.

Roemenië: Maramures, Boekovina


Dag 11 Boedapest - trein naar Satu Mare
Dag 12 Satu Mare - Moldovita 
Dag 13 Moldovita, excursie kloosters van Boekovina

Na twee nachten in Boedapest verlaten we de Hongaarse hoofdstad om naar het volgende land te gaan: Roemenië. Met de trein reizen we van Boedapest naar Satu Mare. Via Debrecen bereiken we de grens met Roemenië en gaan we naar de streek Maramures in het noorden. We overnachten in Satu Mare, een rustig Roemeens grensstadje met enkele fraaie Jugendstil-gebouwen aan de centrale Piata Libertatii. In het noorden van Roemenië zijn tradities nog springlevend en bestaan veel dorpen nog uit louter houten huizen en kerken. In vele dorpen onderweg zie je hoe de huizen aan de straatkant afgesloten zijn door poorten met fraai houtsnijwerk.

Sapanta graven RoemenieIn het dorpje Sapanta, vlakbij de grens met Oekraïne, vind je een opmerkelijk kerkhof, waar de graven zijn opgevrolijkt met kleurige schilderingen en komische gedichten, die meestal betrekking hebben op de overledene in kwestie. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van de kerkhofbewaarder, die na zijn overlijden door anderen wordt voortgezet. Door het dal van de Iza rivier, waar de tradities van de streek Maramures nog levend worden gehouden, en over de 1400 meter hoge Prislop-pas bereiken we de streek Boekovina in de Roemeense provincie Moldavië.

Vanuit het dorp Moldovita, bezoeken we de kloosters van Boekovina waar de streek zo bekend om is. Ze werden in de 15e en 16e eeuw gebouwd en versterkt, tegen binnenvallende legers. De ommuurde kerken zijn van binnen en buiten beschilderd met kleurige Bijbelse taferelen bedoeld als verhalenbundel voor de analfabete bevolking. Vooral het laatste oordeel is vaak beeldend en bloederig weergegeven. We bezoeken, afhankelijk van de tijd, drie of vier kloosters, met als hoogtepunt Voronet, waarvan de kapel uit 1488 wel de Sixtijnse kapel van het Oosten wordt genoemd.

Moldavië: Chisinau, Transnistrië: Tiraspol

Dag 14 Moldovita - Chisinau
Dag 15 Chisinau, excursie Orheiul Vechi en Transnistrië - Odessa

Via de studentenstad Iasi reizen we naar de minst bekende van de te bezoeken landen: Moldavië. Chisinau is tegenwoordig een prettige, groene stad die veel te lijden heeft gehad in de Tweede Wereldoorlog.

Tiraspol plein MoldavieNu we toch in de buurt zijn mag een uitstapje naar de door zichzelf onafhankelijk verklaarde republiek Transnistrië niet ontbreken. Het land wordt echter door geen enkel ander land ter wereld erkend en hoort officieel dus nog bij Moldavië. Wel zijn er Russische blauwhelmen van het Vredeskorps gelegerd om een oogje in het zeil te houden en Moldavië in het gareel te houden. De hoofdstad Tiraspol wordt ook wel het grootste Sovjet openluchtmuseum in de regio genoemd. Enorme Sovjetstijl gebouwen om grote pleinen en Sovjet symbolen sieren dan ook het straatbeeld. Transnistrië is hoe dan ook een bijzonder uitstapje.

Oekraïne: Odessa, Donaudelta

Dag 16 Odessa 
Dag 17 Odessa - Vilkovo
Dag 18 Vilkovo, optionele excursie Donaudelta

Vanuit Tiraspol rijden we naar de knusse en tegelijk mondaine havenstad Odessa. Je kunt op eigen houtje door de stad zwerven met haar mediterrane sfeer. Odessa is de grootste haven van Oekraïne aan de Zwarte Zee, maar tevens een badplaats met ‘s zomers druk bezette stranden. Beroemd zijn de monumentale trappen die naar de haven leiden, omdat ze een plaats in de geschiedenis hebben gekregen door de scènes in Eisensteins film Potjomkin, die over de mislukte revolutie van 1905 gaat.

Odessa pleinTen tijde van de Sovjet Unie was Odessa na Moskou en Sint Petersburg de derde stad van het grote Russische rijk. De rijkdom die de havenstad destijds heeft voortgebracht, zien we duidelijk in het straatbeeld terug. Gebouwen in neoklassieke stijl verfraaien de brede boomrijke boulevards, die het wandelen in de stad tot een aangename bezigheid maken. De straat ´vul Derybasivska´ is voor een groot deel alleen toegankelijk voor voetgangers en kent verschillende gezellige restaurants en terrassen. In het park spelen oudere mannen fanatiek een potje schaak of domino. In het zuiden van de stad is het Arkadia strand de meest bekende plek voor Russische zonaanbidders en bieden verschillende restaurants, bars en disco´s, vooral in de zomermaanden, uitstekende uitgaansgelegenheden. Het prachtig gerestaureerde 19e eeuwse operagebouw heeft ook in de zomer opera – of balletvoorstellingen.

Het Donau Biosfeerreservaat in de Donaudelta omvat het grootste ‘wetlands’-gebied van Europa. Vanuit Odessa rijden we naar dit gebied en we overnachten in Vilkovo; dit 'Venetië van de Donaudelta', is prachtig gelegen aan de monding van de Delta. Deze plek is dan ook een perfecte uitvalsbasis om een mooie boottocht maken door de delta. Je kunt hier bijvoorbeeld roze pelikanen, wielewalen, zwarte ibissen, valken en vele soorten reigers zien.

Roemenië: Boekarest

Dag 19 Vilkovo - Galati - Boekarest
Dag 20 Boekarest
Dag 21 Boekarest - Amsterdam

Boekarest RoemeniëWe verlaten Vilkovo en via de grote havenstad Galati bereiken we het eindpunt van de reis: de Roemeense hoofdstad Boekarest. Boekarest is voor het grootste deel een moderne stad. Brede lommerrijke boulevards met statige huizen doen de stad, volgens sommigen, enigszins op Parijs lijken. Het middeleeuwse centrum heeft nog resten van een middeleeuws koninklijk paleis, Curtea Veche ofwel Oude Hof. Dit deel wordt omringd door uitgestrekte wijken uit de 19e eeuw, toen Boekarest hoofdstad van het nieuw ontstane Roemenië was geworden.

In het zuiden vind je het gigantische paleis dat door Ceausescu is opgebouwd als behuizing van partij- en staatsorganen. Daarvoor heeft hij een oude wijk, een stadion en diverse kloosters en kerken laten platwalsen. Sinds 1994 zetelt het Roemeense parlement in dit gebouw, dat zich tot de grootste van de wereld mag rekenen met een totale oppervlakte van zo'n 350.000 m2.

In het noorden van Boekarest tref je grote meren en parken, met daarin o.a. een interessant openluchtmuseum met huizen uit alle delen van het land. Tegenwoordig is de sfeer op de brede flaneerboulevard en in de groene wijken overwegend gezellig. Wie aan het einde van deze unieke reis een beetje rust zoekt, kan terecht in prachtige parken en meertjes in en om Boekarest, alvorens je weer huiswaarts vliegt.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen. 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 sep - 25 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 mei - 11 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

12 jun - 02 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 1 deelnemer nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer
 • Trein Boedapest - Satu Mare
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Excursie Auschwitz-Birkenau in Polen
 • Excursie kloosters Boekovina
 • Bezoek Transnistrië in Moldavië

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 520,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te boeken in het hotel in het centrum van Krakau. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht.

Een verlening in de Roemeense hoofdstad Boekarest behoort ook tot de mogelijkheden. De prijs hier is vanaf € 40,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer € 230,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Een aantal hotels is de laatste jaren gerenoveerd. Dit betekent dat ze van alle gemakken zijn voorzien. Sommige pensions zijn knus en karakteristiek, andere hotels zijn groter en wat onpersoonlijker. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar soms neem je een lokale bus, tram of taxi om in het centrum te komen. In het Tatragebergte verblijven we in een goed middenklasse hotel gesitueerd op een fantastische locatie. In Vilkovo overnachten we in eenvoudige cottages op een prachtige locatie aan de monding van de Donaudelta. Deze plek is dan ook een perfecte uitvalsbasis om een mooie boottocht maken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Krakau Ibis Old Town
Zakopane Hotel Czarny Potok
Boedapest Boulevard City Guesthouse  
Chisinau Iris Hotel
Odessa Hotel Black Sea Risheliyevskaya
Vilkovo Pelican-City cottages
Boekarest Hotel Opera

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 520,-.

 • Odessa hotelgebouw OETO
 • De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • De cottages in Vilkovo liggen op een prachtige locatie aan de monding van de Donaudelta

 • Hotel Atlas Boedapest kamer
 • Hotel Ibis Krakau kamer
 • Hotel Zakopane OETO Czarny Potok
 • Hotel Odessa OETO

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  11:00

  Aankomst

  12:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Krakau

  Vertrek

  14:40

  Aankomst

  15:55

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Boekarest - Frankfurt

  Vertrek

  14:10

  Aankomst

  15:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  17:25

  Aankomst

  18:35


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland/België en Polen, Slowakije en Hongarije. In Roemenië, Moldavië en Oekraïne is het één uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming indien noodzakelijk. In elk land gebruiken we een lokale bus. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

We reizen met de trein op het traject Budapest - Satu Mare, met een overstap op een lokale trein in Debrecen. De intercity op het traject Budapest - Debrecen beschikt over WiFi. Op dit traject heb je een gereserveerde plaats. Bij de lokale trein is dat niet mogelijk. Het treinkaartje is bij de reissom inbegrepen.

 • Lufthansa Airbus vliegtuig Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer
 • Trein Boedapest - Satu Mare
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Excursie Auschwitz-Birkenau in Polen
 • Excursie kloosters Boekovina
 • Bezoek Transnistrië in Moldavië

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een maakt graag een fikse wandeling, terwijl de ander liever in alle rust de omgeving in zich opneemt. Anderen willen juist graag zoveel mogelijk culturele ervaringen opnemen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek Auschwitz-Birkenau
 • Stops in Levoca, Kezmarok en Vlkolinec en zo mogelijk in Trencin
 • Stop in Sapanta
 • Dagexcursie naar kloosters in Boekovina
 • Excursie naar Transnistrië


Optionele excursies ter plaatse te boeken:

 • Dunajecrivier afvaren op een traditioneel vlot
 • Boottocht in de Donau Delta

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Boekarest. Een Nederlandse identiteitskaart is niet geldig voor deze reis. 
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Voor geen van de te bezoeken landen is een visum vereist.

Geldzaken

Alle te bezoeken landen hebben hun eigen munteenheid. Alleen in Slowakije wordt de Euro gebruikt. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in veel grote steden. 
Contant: euro’s.
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. 

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere steden een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Neem ook muggenmelk mee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te boeken in het hotel in het centrum van Krakau. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht.

Een verlening in de Roemeense hoofdstad Boekarest behoort ook tot de mogelijkheden. De prijs hier is vanaf € 40,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In deze landen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnacht je met Djoser?

Op deze reis overnachten we in goede middenklasse hotels, die soms op loopafstand van het centrum zijn gelegen, een andere keer is het gebruik van een lokale bus of tram noodzakelijk. Sommige hotels bevinden zich in oudere sfeerrijke gebouwen, anderen dateren uit de communistische tijd, en zijn in de laatste jaren gerenoveerd. In Zakopane en in Moldovita verblijven we in een gezellig pension. In Vilkovo overnachten we in eenvoudige cottages op een prachtige locatie aan de monding van de Donaudelta. Deze plek is dan ook een perfecte uitvalsbasis om een mooie boottocht maken. ’s Morgens staat er in de hotels een ontbijt, meestal in buffetvorm, klaar.

Hoe reizen we door Centraal-Europa?

Moet het bezoek aan Auschwitz vooraf geboekt worden?

Is het ontbijt inclusief?

Gaat er een Nederlandse of een lokale reisbegeleider mee?

Wat is de beste reistijd?

Heb ik een visum nodig?

Kan ik overal pinnen onderweg?

Wat is het voltage in deze landen?

Hoe groot zijn de groepen?

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Zorgvuldig doordachte rondreis, uitstekend begeleid door competente reisleider en veilige chauffeurs met prettige bussen. Veel ruimte om alleen of samen te bedenken hoe je deze Europese landen/plekken/steden wilt ontdekken en wat je wilt gaan doen.

  9,0

  9,0
 • De reis door Centraal Europa was erg leuk en gevarieerd. Een uitstekende begeleiding door Paul en de groep was ook weer erg leuk. Ik vond het een goede verhouding van cultuur en natuur welke aandacht kreeg. De steden en landen waren leuk. De natuur, vooral in Slowakije en Roemenië was erg mooi.

  9,0

  9,0
 • Fantastische, verrassende reis. Veel cultuur en natuur. Maar we hadden geluk met het prachtige weer. IETS te veel in de bus gezeten

  8,0

  8,0
 • Veelzijdige reis om, in een keer, kennis te maken met 5 landen in midden Europa.

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis, prachtige gebouwen en veel geschiedenis, vooral een bezoek aan Auschwitz had ik niet willen missen.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke route door 6 landen in voormalige Oost-Europa
 • Intrigerende rijke cultuur en prachtige natuur
 • Bezoek aan het indrukwekkende Auschwitz-Birkenau met gids
 • Bezoek bijzondere kloosters Boekovina
 • Overheerlijke wijnen proeven in Moldavië
 • Ontdek het onbekende land Transnistrië
 • Verblijf in de mondaine havenstad Odessa
 • Overnachting in Vilkovo aan de Donau Delta
 • Nederlandse reisbegeleider

Klantwaardering

8,6

Zorgvuldig doordachte rondreis, uitstekend begeleid door com...
Zorgvuldig doordachte rondreis, uitstekend begeleid door competente reisleider en veilige chauffeurs met prettige bussen. Veel ruimte om alleen of samen te bedenken hoe je deze Europese landen/plekken/steden wilt ontdekken en wat je wilt gaan doen.

Ivonne L. - 9,0
De reis door Centraal Europa was erg leuk en gevarieerd. Een...
De reis door Centraal Europa was erg leuk en gevarieerd. Een uitstekende begeleiding door Paul en de groep was ook weer erg leuk. Ik vond het een goede verhouding van cultuur en natuur welke aandacht kreeg. De steden en landen waren leuk. De natuur, vooral in Slowakije en Roemenië was erg mooi.

Maarten Z. - 9,0
Fantastische, verrassende reis. Veel cultuur en natuur. Maar...
Fantastische, verrassende reis. Veel cultuur en natuur. Maar we hadden geluk met het prachtige weer. IETS te veel in de bus gezeten

Yvonne - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Centraal Europa

Het weer in Centraal Europa

21°C

Terug naar boven