Oost-China

Rondreis Oost-China 16 dagen

Het vrijwel onbekende oosten van China biedt enkele verrassende en afwisselende bezienswaardigheden. Naast de fascinerende miljoenenstad Shanghai bezoek je het prachtige natuurschoon van Mount Wuyi en de fascinerende ronde Hakkawoningen in de provincie Fujian. Een afwisselende reis die je China in al haar facetten laat beleven.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Oost-China, 16 dagen
 1. Amsterdam - Xiamen
 2. aankomst Xiamen
 3. Xiamen
 4. Xiamen - Yongding
 5. Yongding - Gaobei - Xiamen
 6. Xiamen - hoge snelheidstrein naar Wuyishan
 7. Wuyishan
 8. Wuyishan - hoge snelheidstrein naar Hangzhou
 9. Hangzhou
 10. Hangzhou - hoge snelheidstrein naar Suzhou
 11. Suzhou
 12. Suzhou - Luzhi
 13. Luzhi - Shanghai
 14. Shanghai
 15. Shanghai - Amsterdam
 16. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Xiamen

Dag 1. Amsterdam - Xiamen
Dag 2. aankomst Xiamen
Dag 3. Xiamen

Xiamen China Djoser We vliegen rechtstreeks met KLM naar de havenplaats Xiamen. Door haar ligging vlakbij Taiwan was deze plaats in 1980 één van de eerste Speciaal Economische Zones waar handel en investeringen werden toegestaan. Het imposante zeefort Hulishan moest het binnenland van China tegen verdere buitenlandse indringers verdedigen.

Hoog op de rotsen prijkt het standbeeld van Koxinga, de Chinese bevelhebber, die vanuit deze plek Taiwan op de VOC veroverde. Tegenwoordig is Xiamen een prettige, sfeervolle havenstad met veel studenten. Door de prachtige ligging aan zee en het heuvelachtige landschap is het een van de bijzonderste steden van China. Een mix van zeevruchten, paddenstoelen en bamboe maken ook de keuken in deze stad erg veelzijdig.

We kunnen een uitstapje maken naar het autovrije eiland Gulangyu. Hier stuit je op tal van koloniale gebouwen, tempels en stijltuinen. De stranden zijn populair bij de lokale bevolking. Het eiland staat bekend als het eiland van de piano's, omdat er volgens overlevering meer dan 2000 piano's zijn te vinden. 

Yongding  - Tulou

Dag 4. Xiamen - Yongding
Dag 5.Yongding - Gaobei - Xiamen
Dag 6. Xiamen - hoge snelheidstrein naar Wuyishan

Vanuit Xiamen reizen we landinwaarts naar enkele van de bijzondere Tulou-dorpen in de provincie Fujian. Deze dorpen worden bewoond door de Hakka bevolking, een sub-groep van de Han, de etnische meerderheid in China. Hakka betekent in het Chinees "gastgezin", dit omdat hun voorouders zijn gemigreerd vanuit Noord-China.

CHina oost Yongding Djoser Tulou zijn de karakteristieke huizen van de Hakka. Vroeger boden deze versterkte gebouwen met dikke lemen muren niet alleen onderdak maar ook bescherming. De Hakka woningen zijn verticaal opgedeeld voor verschillende families. Op de bovenverdieping wordt gewoond en op de lagere verdiepingen bevinden zich de keuken en de voorraadruimtes. Veel tulou worden nog bewoond.

We bezoeken de mooiste in de omgeving van Yongding. Bijzonder zijn de tulou in Tianluokeng, waar een vierkant gebouw wordt omringd door vier ronde tulou, en de door UNESCO beschermde ‘koning’ van de tulou’s in Chengqilou. Deze bestaat uit maar liefst vier ringen van huizen. We brengen de nacht door in een van deze bijzondere gebouwen en maken kennis met de wat verlegen bewoners. Na ons verblijf op het platteland keren we terug naar Xiamen.

Wuyishan

Dag 7. Wuyishan
Dag 8. Wuyishan - hoge snelheidstrein naar Hangzhou
Dag 9. Hangzhou

China oost Hangzhou Djoser We reizen vervolgens met de ‘bullet train’ naar Wuyishan. Nabij ligt het imposante Wuyi-gebergte. Dit vochtige gebied kenmerkt zich door prachtige zandstenen rotsen en een grote biodiversiteit. Om het landschap te beschermen is deze omgeving op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Je kunt hier een mooie tocht met een bamboevlot maken over de ‘rivier met de negen bochten’. Ook de grotten met enkele smalle doorgangen zijn het bezoeken waard. Een flinke klim naar de top van de Tianyou Feng wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de omgeving. Het Wuyigebergte staat ook bekend om de Da Hon Pao-thee. Volgens de legende is de moeder van een Ming-dynastie keizer genezen van een langdurige ziekte door een bepaalde thee uit het Wuyi-gebied. Deze theestruiken werden in rode gewaden vervoerd. Dit is de reden voor de naam 'Da Hong Pao', wat letterlijk 'het Grote Rode Gewaad' betekent. Een aantal van deze originele theestruiken groeit nog steeds op de hellingen van de Wuyi en worden door de overheid beschermd.

In ongeveer drie uur overbruggen we de afstand naar Hangzhou, de stad die bekend staat om zijn natuurlijke en groene omgeving en het prachtige Westelijke Meer. Tijdens de Song-dynastie was deze stad de hoofdstad van China en nu is het de hoofdstad van de oostelijke provincie Zhejiang. Hangzhou betekent letterlijk 'stad die alleen over water bereikbaar is'. Het sprookjesachtige meer met zijn omliggende heuvels is bijzonder fotogeniek en heeft talloze Chinese dichters geïnspireerd. Rond het meer, dat eveneens op de UNESCO werelderfgoedlijst is geplaatst, vind je verschillende eeuwenoude pagodes en tempels. De boeddhistische Jingci-tempel is meer dan duizend jaar oud en de op een heuvel gebouwde 45 meter hoge Baochupagode stamt uit het jaar 963. Van recentere makelij zijn de verschillende in de heuvels ingebouwde roltrappen en liften om hen die niet van inspanning houden te ontzien. In het centrum van Hangzhou zelf is ook meer dan genoeg te zien. De stad heeft veel leuke restaurants en moderne winkelcentra.

Suzhou & Luzhi


Dag 10. Hangzhou - hoge snelheidstrein naar Suzhou
Dag 11. Suzhou 
Dag 12 Suzhou - Luzhi

China oost Suzhou Djoser De hogesnelheidstrein brengt ons razendsnel in anderhalf uur naar het aangename Suzhou. Deze 2500 jaar oude stad is vooral bekend vanwege zijn waterwegen, hetgeen Suzhou in de wandelgangen vaak de bijnaam ‘Venetië van het oosten’ oplevert. De vele kanalen en de 1000 jaar oude brug zijn de belangrijkste attracties van de stad, maar je kunt er ook heerlijk rondslenteren in het oude stadsgedeelte met de rode lampionnen en klassieke tuin.

De schoonheid van het oude Luzhi is onbeschrijfelijk. Opvallend zijn de oude stenen boogbruggen die de verschillende kanalen overspannen. In de stad zijn nog veel authentieke woningen te vinden die geflankeerd worden door oude bomen en veel vrouwen kleden zich hier nog in traditionele kleding. Strijk neer in een theehuis voor een kopje thee om het rustige dagelijkse leven voorbij te zien trekken. De Baosheng tempel is de enige in het land waar nog enkele originele kleisculpturen van de Boeddha zijn te bewonderen.
 
Shanghai

Dag 13. Luzhi - Shanghai
Dag 14. Shanghai
Dag 15. Shanghai - Amsterdam
Dag 16. aankomst Amsterdam

China oost Shanghai rondreis Djoser Na de rust en gemoedelijkheid van het platteland vormt het bezoek aan het drukke en moderne Shanghai een interessant contrasterend einde van deze reis. In de havenstad tref je nog altijd een mix van Aziatische en Europese culturen aan. De Bund, de boulevard langs de Huangpu rivier, is de ontmoetingsplaats bij uitstek. Ook heb je hier een schitterend uitzicht op de skyline van Pudong, het Manhatten van China. Met haar 20 miljoen inwoners is Shanghai tegenwoordig een van de snelst groeiende steden ter wereld. Om al haar nieuwe bewoners onderdak en werk te verschaffen verschijnen er in sneltempo woonflats en spectaculaire onder architectuur gebouwde kantoren.

Op de openbare pleinen en stadsparken kun je vroeg in de ochtend meedoen met de tai chi beoefenaars. Met de 632 meter hoge Shanghai Tower kent Shanghai één van de hoogste gebouwen in de wereld. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht op Shanghai. Loop eens een luxe hotel binnen om te genieten van een drankje in een skybar met een ongelooflijk mooi uitzicht op de stad. In de verschillende interessante wijken kun je eindeloos wandelen of winkelen en ’s avonds heb je een grote keuze aan restaurants, bars en theaters. Tussen de nieuwste gadgets en leukste souvenirs vind je hier zeker een passend aandenken aan deze bijzondere reis.


Op weg met Djoser
Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Dus trek je er liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

25 apr - 10 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

09 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hoge snelheidstrein Xiamen - Wuyishan
 • Hoge snelheidstrein Wuyishan - Hangzhou
 • Hoge snelheidstrein Hangzhou - Suzhou
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in traditionele tulouwoning
 • Excursie naar het eiland Gulangyu
 • Bezoek aan bijzondere Hakka-huizen
 • Excursie naar het Wuyigerbergte 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag van € 275,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Xiamen en Shanghai bij te boeken.  De prijs in Xiamen is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht. De prijs in Shanghai is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. 

Transfers van en naar de luchthaven zijn voor eigen organisatie en kosten.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €290,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

In China overnachten we in goede middenklasse hotels. Uiteraard hebben de kamers een eigen douche en toilet. In elke kamer staat een grote thermoskan met heet water klaar zodat je daar een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten (neem zelf koffie mee). In verschillende Chinese steden kun je in de hotels geld wisselen en de meeste hotels bieden daarnaast mogelijkheden om je kleding te laten wassen.

De enige uitzondering op bovenstaande is de overnachting in een tulou tijdens het verblijf in de streek van deze ronde huizen. De kamers in tulou zijn simpel en het toilet deel je met je reisgenoten. Hetzelfde geldt voor de douche/badkamer. Natuurlijk is het wel een bijzondere reiservaring om ’s ochtends wakker te worden op het Chinese platteland.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tulou Weiqun Tulou Guest House
Wuyishan Huan Yu Hotel
Hangzhou Relax Hotel
Shanghai Yu Hang Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag van € 275,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

  Overnacht in een traditionele tulou voor een authentieke Chinese ervaring.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

  De Hakka woningen zijn verticaal opgedeeld voor verschillende families.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

  Moderne hotels vormen een mooi contrast met de traditionele woningen.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

  Desgewenst kun je de voorkeur opgeven voor twin-kamers.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Xiamen

  Vertrek

  17:25

  Aankomst

  10:45*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Shanghai - Amsterdam

  Vertrek

  23:10

  Aankomst

  05:00*

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: het is in China in de zomermaanden 6 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de reizen maken we gebruik van de meest uiteenlopende vervoermiddelen.
 

 • Alle lange afstanden overbruggen we met de hogesnelheidstrein.
 • De overige trajecten leggen we af per privébus.


Al staan Nederlanders bekend om het vele fietsen, dit is niet vergelijkbaar met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland, maar ook overal in de steden tegenkomt. Voor een verkenning van de omgeving is de fiets vaak het vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen brengen.

 • China oost KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

  Comfortabele vluchten met KLM.

 • China oost hogesnelheidstrein rondreis vervoersmiddel Djoser

  Drie trajecten per hogesnelheidstrein.

 • China oost trein vervoersmiddel Djoser
 • China oost rondreis trein vervoersmiddel Djoser
 • China oost rondreis trein vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hoge snelheidstrein Xiamen - Wuyishan
 • Hoge snelheidstrein Wuyishan - Hangzhou
 • Hoge snelheidstrein Hangzhou - Suzhou
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in traditionele tulouwoning
 • Excursie naar het eiland Gulangyu
 • Bezoek aan bijzondere Hakka-huizen
 • Excursie naar het Wuyigerbergte 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of krijgt geen genoeg van theehuizen of tai chi in het park. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Reisdocumenten

 • E-ticket Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Hongkong.
 • Visum voor China, kosten € 126,55.
  Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het CVASC (Chinese visumaanvraag service centrum), maar je kunt dit ook laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 42,50 bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar het VisumCentrale/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.
 • Voor het verkrijgen van het Chinese visum is het, voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud, verplicht langs te gaan bij het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag. Wanneer het visum wordt aangevraagd via onze partner “de VisumCentrale / CIBT”, wordt de afspraak in samenspraak met je ingepland.

Geldzaken

In China wordt er betaald met de Rénminbi (yuan) en in Hongkong met de Hongkong dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in alle steden.
Contant: euro’s
Creditcard: bruikbaar in alle steden.
Reischeques in euro’s of Amerikaanse dollars (zijn lastig in te wisselen).

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland van China.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Maaltijden zijn tijdens de reis niet inclusief in de reissom. Je kunt dus zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten geven. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken.Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten die vooral tot uitdrukking komen in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden.

De provincie Fujian staat bekend om haar kookstijl met behoud van natuurlijke en ziltige smaken. Bij bijna alle gerechten wordt gebruikt gemaakt van soepen en kookvocht. Dit is zelfs zo belangrijk dat het "onacceptabel" is om een maaltijd zonder soep te serveren. Een geliefde lunch, ook bij de gemiddelde westerling, is de noedelsoep, een rijk gevulde mie-soep met verschillende groenten en/of vlees. 's Avonds kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue (hotpot) waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.

Hoewel de Chinezen overheerlijke lunches, snacks en diners bereiden, zijn veel buitenlandse bezoekers niet erg enthousiast over de Chinese ontbijtgewoontes van rijst, varkensvlees, gebakken pinda's en zure groenten vergezeld van een glas (lauw) bier. In verschillende hotels waar wij verblijven wordt ook een westers ontbijt geserveerd. Soms zijn er lichtere varianten van een Chinees ontbijt verkrijgbaar. In gelegenheden buiten de hotels, of gewoon op straat, staan vaak ook pannenkoeken of yoghurt op het menu.

Groene thee is de volksdrank in China en op veel plaatsen krijg je deze automatisch geserveerd. Daarnaast zijn mineraalwater, frisdrank en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Ook koffie is op steeds meer plaatsen verkrijgbaar.

Het kan heel praktisch zijn om een paar basiswoorden te leren of een klein zakwoordenboekje mee te nemen zodat je precies datgene uit de vele mogelijkheden kunt kiezen waar je trek in hebt.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

• vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Xiamen en Shanghai bij te boeken.  De prijs in Xiamen is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht. De prijs in Shanghai is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. 

Transfers van en naar de luchthaven zijn voor eigen organisatie en kosten.
 

Klimaat en geografie

China is één van de grootste landen ter wereld en heeft dan ook zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken. Vanwege de uitgestrektheid van het land kun je tijdens het reizen door China zeer wisselende weersomstandigheden tegenkomen.

De zomers zijn in een groot deel van China warm met gemiddelde temperaturen boven 30°C. In het voor- en najaar kan het tijdens het eerste deel van de reis, zeker in de avonduren, fris zijn. Wuyishan vormt een natuurlijke barrière die koude lucht uit het noorden tegenhoudt. Zuidelijk van Wuyishan zijn de temperaturen over het algemeen aangenaam.

Houd in China het hele jaar door rekening met wat regen want met name in het tropische zuiden valt vrij regelmatig een bui. Regen valt vaak aan het einde van de dag en ’s nachts. De regenbuien zijn meestal kort en hevig en het wolkendek is in deze periode vaak dicht. In de zomermaanden kunnen er cyclonen voorkomen die de oostkust bereiken. Om een goede indruk van China te krijgen en de verschillende landschappen en culturen te bekijken leggen we grote afstanden af. Onderweg is er echter zoveel te zien dat je je tijdens de soms lange reisdagen geen moment hoeft te vervelen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

FAQ

Hoe reizen we in en naar China?

We vliegen rechtstreeks met KLM naar Xiamen en weer terug vanaf Shanghai. Tijdens de reis worden de lange afstanden afgelegd met de hogesnelheidstrein in 2.5 tot 3 uur, waardoor de reisduur tijdens de reis minimaal is gebleven.
Voor de overige trajecten maken we gebruik van onze eigen bus. Op die manier kunnen we stoppen waar we maar willen, bijvoorbeeld voor een mooie fotostop.
 

Hoe is de kwaliteit van de hotels?

Hoe kom ik aan een visum voor China?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Hoe kan ik betalen in China?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in China?

Hoe groot zijn de groepen?

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Kan ik tijdens de reis contact houden met het thuisfront?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Een prachtige reis waarbij je het contrast tussen oud en nieuw China echt beleeft. Enorm leuke groep en veel met z'n allen gedaan omdat het zo gezellig was. Samen eten geeft je de kans heel veel verschillende Chinese gerechten te proeven. Een topervaring!

  9,0

  9,0
 • Het was een leuke gevarieerde en onvergetelijke vakantie met gezellige groep mensen.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis! Leuk om te beginnen in een gebied waar nog niet veel Westerse toeristen komen. En dan te eindigen in een grote moderne stad als Shanghai. Prettig reizen met de hogesnelheidstrein.

  8,0

  8,0
 • Een mooie reis in een ander (nog) niet zo toeristisch deel van China. 3 keer relaxed met de hogesnelheidstrein naar een nieuwe locatie waar een verse lokale gids met chauffeur weer op ons wachtte. Veel te doen in Shanghai, zelf heb ik daar nog 2 dagen verlengd.

  9,0

  9,0
 • Een intense beleving! Een niet te missen kans.

  8,0

  8,0
 • Zeer afwisselende reis met o.a. prachtige natuur en de flitsende schoonheid van het drukke Shanghai. Onder de deskundige begeleiding van Paula werd onze eerste keer China een reis om nooit te vergeten.

  9,0

  9,0
 • Ik vond het een prachtige reis. Wat we gezien hebben, oud en nieuw. Enthousiaste, betrokken reisleidster. Leuke groep ook. De busjes met Chinese gids waren heel fijn voor de goede info en vragen die we kondern stellen. Kortom heel geslaagd. Vr. groet

  8,0

  8,0
 • Charmante dorpen met waterwegen, bruggetjes, landschapstuinen, tempeltjes, sfeervolle verlichting. Zo maar een paar indrukken van China Oost. Een overnachting in een cirkelvormige Hakka woning is een unieke belevenis. Op het eind de stad Shanghai met uiteenlopende bezienswaardigheden.

  9,0

  9,0
 • Mooie en boeiende reis, naar een land met een been in oude tradities en een ander been in de toekomst. Vriendelijke mensen doen de cultuurverschillen vergeten.

  8,0

  8,0
 • Een reis, die zowel het oude China als het nieuwe China laat zien en je overtuigt van China's toekomst als economisch wereldleider.

  8,0

  8,0
 • Voor mij de 6e keer in China. Geheel onbekend terrein. Na Xinjiang, Binnen-Mongolië, varen op de Yangtze en de Li rivier, was dit gebied een absolute verassing. Ik hoop dat jullie nog verdere reizen gaan aanbieden die de gebaande paden vermijden.

  8,0

  8,0
 • Het was de reis van mijn leven. Ik heb altijd een keer naar China gewild. Het was een gezellige groep en we hadden goede reisbegeleiding. Ik zal het nooit meer vergeten.

  9,0

  9,0
 • Het vervoer tussen de grote steden gaat per hoge snelheidstrein. Top geregeld van Djoser. Geen lange busritten maar comfortabel naar onze bestemming toe.

  9,0

  9,0
 • Tijdens de reis hebben we het platteland van China gezien maar ook de steden. Ik vond het leuk dat ik van beide heb mogen genieten!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Inclusieve excursie naar het eiland Gulangyu
 • Verblijf in traditionele tulou
 • Combinatie van moderne steden en authentiek platteland
 • Afsluiting in bruisend Shanghai
 • Korte reistijden door gebruik hogesnelheidstreinen

Klantwaardering

8,6

Een prachtige reis waarbij je het contrast tussen oud en nie...
Een prachtige reis waarbij je het contrast tussen oud en nieuw China echt beleeft. Enorm leuke groep en veel met z'n allen gedaan omdat het zo gezellig was. Samen eten geeft je de kans heel veel verschillende Chinese gerechten te proeven. Een topervaring!

Diantha - 9,0
Het was een leuke gevarieerde en onvergetelijke vakantie met...
Het was een leuke gevarieerde en onvergetelijke vakantie met gezellige groep mensen.

Ada Van den B. - 9,0
Mooie reis! Leuk om te beginnen in een gebied waar nog niet...
Mooie reis! Leuk om te beginnen in een gebied waar nog niet veel Westerse toeristen komen. En dan te eindigen in een grote moderne stad als Shanghai. Prettig reizen met de hogesnelheidstrein.

Monique N. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in China

Het weer in China

28°C

Terug naar boven