Winterreis China

Winterreis China

Bewonder ijssculpturen in Harbin

8 dagen

In Harbin, gelegen in het hoge noorden van China, vindt ieder jaar het spectaculairste en grootste ijsfestival ter wereld plaats: het Harbin International Ice Festival. Een enorm terrein wordt door 7000 kunstenaars omgetoverd tot een sprookjesachtig decor met imposante ijs- en sneeuwsculpturen en zelfs complete gebouwen. ’s Avonds wordt het terrein sprookjesachtig verlicht.

Van:
Aan:


Routekaart Winterreis China, 8 dagen
 • Amsterdam - Beijing
 • Beijing
 • Beijing, excursie naar de Grote Muur en bezoek Zomerpaleis
 • Beijing - hogesnelheidstrein naar Harbin
 • Harbin, bezoek Snow & Ice World park
 • Harbin, bezoek ijssculpturen in Sun Island Park
 • Harbin, vrije dag - avondvlucht Beijing
 • Beijing - vlucht - Amsterdam

Reisbeschrijving

Beijing

Dag 1. Amsterdam - Beijing
Dag 2. aankomst Beijing
Dag 3. Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis

Verboden stad winter Beijing ChinaHet bruisende Beijing is de hoofdstad én het regeringscentrum van China. Het centrum van de stad bevindt zich rondom het 44 hectare grote Plein van de Hemelse Vrede. Rondom het gigantische plein staan de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao Zedong en de Grote Hal van het Volk.

De Verboden Stad is een uitgestrekt gebied van paleizen en musea waar vroeger de keizerlijke families van de Ming- en Manchu-dynastieën in afzondering het land bestuurden. Door dit 500 jarige isolement zijn de gebouwen hier goed bewaard gebleven. Een mooi uitzicht op het complex heb je vanaf de Kolenheuvel. Eén van de mooiste parken van Beijing, het Beihai-park, bevindt zich vlak achter de Verboden Stad. Beijing is een grote stad en het is het gemakkelijkste om je hier per metro, bus of taxi te verplaatsen. De reizigers die van een uitdaging houden, kunnen eventueel ook de fiets pakken.

Chinese Muur winter ChinaVanuit Beijing organiseren we vervoer naar de Grote Muur. Daar heb je de tijd om over een gedeelte van dit grootste bouwwerk ter wereld te wandelen. De 8 meter hoge en 5 meter brede muur vormde een onneembare barrière langs de Chinese noordgrens. Vanuit wachttorens en versterkte bastions werd de vijand nauwlettend in de gaten gehouden. We combineren de wandeling op de Grote Muur met een ontspannen bezoek aan het Zomerpaleis. Deze residentie werd in de 17e eeuw door de regerende dynastie als een buitenverblijf gebouwd. ’s Avonds bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Chinese Opera of een acrobatenshow. Dé culinaire specialiteit van Beijing, Peking-eend mag je niet missen en kun je in één van de speciale restaurants proeven.
 

Harbin

Dag 4. Beijing - hogesnelheidstrein naar Harbin
Dag 5. Harbin, bezoek aan Snow & Iceworldpark
Dag 6. Harbin, bezoek aan Sun Island Park

Harbin Snow World ChinaWe nemen de hogesnelheidstrein naar Harbin, aan de zuidelijk oever van de Songhuarivier. Sinds de jaren zestig staat de stad ook wel bekend als de ‘IJsstad’. In de winter kunnen de temperaturen hier makkelijk tot 20 graden onder het vriespunt dalen. Door haar noordelijke ligging in het grensgebied met Rusland zijn de Europese en Russische invloeden goed zichtbaar in de architectuur, maar ook in de lokale keuken. In de middag kunnen we, goed ingepakt tegen de kou, al rondkijken in de stad. Op de Zhong-Yhangstraat tref je fraaie barokke panden aan en winkels die Russische produkten verkopen. In het Zhaolinpark vind je al enkele kleinere ijssculpturen, waarvan sommige met tunnels van ijs zijn verbonden. Hoewel niet zo indrukwekkend als in Snow & Iceworld geven de ijsfiguren hier je alvast een voorproefje.

Harbin ijssculpturen ChinaIn de ochtend bezoeken we het Sun Island Park, dat onderdeel uit maakt van de sneeuwsculpturen-expositie. Om het park te bereiken steken we de bevroren Songhuarivier over. De rivier vormt in de winter het toneel van enkele eetstalletjes en winteractiviteiten. Tevens worden hier tochtjes met paardenkoetsjes aangeboden. In het Sunland Island Park zijn de meeste ijssculpturen geïnspireerd op Chinese folklore en enkele iconische figuren die wereldwijd bekend zijn.

In de namiddag bezoeken we de indrukwekkende expositie van Snow & Ice World. Dit enorme complex bevat honderden grote ijssculpturen en op ware grootte uit ijs gehakte replica’s van bekende gebouwen. Sommige ijssculpturen kan je zelf betreden en zijn onderling door tunnels van ijs met elkaar verbonden. Na zonsondergang worden het complex prachtig verlicht wat bijzonder fotogenieke beelden oplevert.

Dag 7. Harbin, vrije dag - avondvlucht Beijing
Dag 8. Beijing - vlucht naar Amsterdam

De laatste dag is ter vrije besteding. Je kan er voor kiezen om nogmaals een van de bijzondere exposities in de stad te bekijken of  de stad zelf te verkennen. De St. Sophia kathedraal, de Russisch orthodoxe kerk en de Confusius tempel zijn een bezoek zeker waard. Tegen de avond vliegen wij van Harbin naar Beijing en verlaten wij deze wereld van sneeuw en ijs. Vanuit Beijing vliegen we na middernacht terug naar Amsterdam.
 

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

 

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Harbin - Beijing
 • Vervoer per bus
 • Beijing - Harbin per hogesnelheidstrein
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Bezoek Snow & Ice World Park
 • Bezoek ijssculpturen in Sun Island Park
 • Nederlandse reisbegeleiding
   

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in prima middenklasse hotels. Uiteraard zijn de kamers voorzien van een eigen douche, toilet, wifi en andere gemakken. In elke kamer staat een grote thermoskan met heet water of een waterkoker klaar, zodat je zelf een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten. (neem zelf koffie, cacao en thee mee).

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Beijing Hu Guo Si Hotel
Harbin Xinghe Hotel

Deze hotels geven een goed beeld van de accommodaties waar we op deze reis verblijven.

 • Hu Guo Si Hotel Beijing China

  Comfortabele hotels met goede ligging.

 • Hu Guo Si Hotel kamer Beijing China

  Alle kamers hebben en suite badkamer met douche en toilet.

 • Hu Guo Si Hotel kamer Beijing China

  Twin-kamers kunnen wij aanvragen.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Beijing

  Vertrek

  17:30

  Aankomst

  09:55

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Beijing - Parijs Ch. de Gaulle

  Vertrek

  01:00

  Aankomst

  05:15

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Parijs Ch. de Gaulle - Amsterdam

  Vertrek

  07:10

  Aankomst

  08:35


Tijdverschil: het is in China in de zomermaanden 6 uur later.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de reis maken we gebruik van verschillende vervoermiddelen. Voor de transfers en excursie naar de Grote Muur maken we gebruik van een bus. Het traject van Beijing naar Harbin overbruggen we per hogesnelheidslijn.  Let op dat je bagage niet te groot is vanwege de beperkte opslagruimte in deze treinen. In de stations loop je zelf met je bagage, dus een rugzak of zachte tas/ koffer met wieltjes is handig. We vliegen vanuit Harbin terug naar Beijing.

 • Comfortabele vluchten met KLM / Air France.

 • Privé transfers per comfortabele bus.

 • Naar Harbin per hogesnelheidstrein.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Harbin - Beijing
 • Vervoer per bus
 • Beijing - Harbin per hogesnelheidstrein
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Bezoek Snow & Ice World Park
 • Bezoek ijssculpturen in Sun Island Park
 • Nederlandse reisbegeleiding
   

Excursies

Harbin ijssculpturen ChinaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar een warme muts of sjaal, de ander wil op haar gemak rondkijken bij een museum. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is de toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is de entreegeld exclusief.

Tijdens deze winterreis door China zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Beijing; in de ochtend vertrek je met de bus onder leiding van een lokale gids naar de Grote Muur. Na het bezoek rijd je terug richting de stad om het Zomerpaleis te bezoeken. Tussen het bezoek aan deze bezienswaardigheden krijg je de gelegenheid om te lunchen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Hongkong.
 • Visum voor China, kosten € 126,55.

  Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het CVASC (Chinese visumaanvraag service centrum), maar je kunt dit ook laten verzorgen door VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 42,50 bemiddelingskosten per visum in rekening. Je dient dan het aanvraagformulier in te vullen (je krijgt hiervoor een link) en je paspoort op te sturen naar het VisumCentrale/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.
 • Voor het verkrijgen van het Chinese visum is het, voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud, verplicht langs te gaan bij het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag. Wanneer het visum wordt aangevraagd via onze partner “de VisumCentrale / CIBT”, wordt de afspraak in samenspraak met je ingepland.

Geldzaken

In China wordt er betaald met de renminbi, in de volksmond de yuan. Alhoewel Hongkong al weer enige tijd bij China hoort, kent het nog een eigen munteenheid, de Hongkong dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in alle steden
Contant: euro’s
Creditcard: bruikbaar in vrijwel alle steden

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland van China.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips betaald worden.
 

Maaltijden

Maaltijden zijn tijdens de reis niet inclusief in de reissom. Je kunt dus zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten geven. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken.

Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten die vooral tot uitdrukking komen in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden.


In Beijing eet men bijvoorbeeld de beroemde Pekingeend. In het koude Harbin is het heerlijk om op te warmen met een hotpot, waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken. 

Hoewel de Chinezen overheerlijke lunches, snacks en diners bereiden zijn veel buitenlandse bezoekers niet erg enthousiast over de Chinese ontbijtgewoontes van rijst, varkensvlees, gebakken pinda's en zure groenten vergezeld van een glas (lauw) bier. In verschillende hotels waar wij verblijven wordt ook een westers ontbijt geserveerd. Soms zijn er lichtere varianten van een Chinees ontbijt verkrijgbaar. In gelegenheden buiten de hotels of gewoon op straat staan vaak ook pannenkoeken of yoghurt op het menu.

Groene thee is de volksdrank in China, op veel plaatsen krijg je deze automatisch geserveerd. Daarnaast zijn mineraalwater, frisdrank en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Ook koffie is op steeds meer plaatsen verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A.
   

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

China is een van de grootste landen ter wereld en heeft dan ook zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken. Vanwege de uitgestrektheid van het land kun je tijdens het reizen door China zeer wisselende weersomstandigheden tegenkomen.

Tijdens deze winterreis liggen de temperaturen in Harbin tussen de -5 en -20 C. In de maanden januari en februari valt hier regelmatig sneeuw. In Beijing liggen de temperaturen in de wintermaanden tussen de -5 en 10 graden boven het vriespunt.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

FAQ

Hoe is de kwaliteit van de hotels?

Djoser maakt in China gebruik van goede middenklasse hotels. De kamers, met eigen douche en toilet, zijn over het algemeen netjes en hebben waar nodig airconditioning. De bedden in de hotels in China zijn vaak iets harder dan wij gewend zijn. Je vindt er ook vaak een waterkoker of thermoskan met gekookt water voor een kopje koffie, thee of soep.

Hoe kom ik aan een visum voor China?

Kan ik pinnen in China?

Hoe groot zijn de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in China?

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Wat voor temperaturen kan ik verwachten?

Hoeveel kost de ijssculpturen expositie?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Fantastische reis. Maar de periode in Beijing was te kort. We hebben Beijing bezocht zoals de chinezen Europa bezoeken. Harbin was best aangenaam. De sneeuw-en ijssculpturen waren bijzonder mooi. Iedereen heeft echt genoten van die reis. Maar maak ipv 8 dagen er een 12-daagse van.

  8,0

  8,0
 • De winterreis China is voor mij zeer geslaagd. In Beijing hebben we genoten van de oude sites van het keizerrijk en hebben we ervaren hoe het is te leven in een miljoenenstad. In Harbin was het Snow en Ice festival een bijzondere ervaring. De Chinese keuken is een ervaring op zich! Zeker doen!

  10,0

  10,0
 • Wij hebben, mede door de enorme inzet van Ricardo, een geweldige reis gehad. Ricardo is erin geslaagd om van deze reis een 10 à 12 daagse in een 8 dagen te maken. Enig minpunt: de terugreis via Parijs zorgt voor een 26 uur durende terugreis. Dat kan echt beter.

  9,0

  9,0
 • De reis was fantastisch, wel vind ik de 8 dagen erg krap, 10 dagen zou wat relaxter zijn! Zeker als je ook nog wat activiteiten in Beijing wil doen, ik vond het grandioos maar hectisch. Terugvlucht zou direct naar Amsterdam ipv via Parijs. Reisbegeleider krijgt van mij een 10.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Vluchten met de KLM
 • Bezoek aan grootste IJssculpturenfestival ter wereld
 • Gebruik van hogesnelheidstrein van Beijing - Harbin
 • Excursie naar de Grote Muur en het Zomerpaleis inbegrepen
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

9,0

Fantastische reis. Maar de periode in Beijing was te kort. W...
Fantastische reis. Maar de periode in Beijing was te kort. We hebben Beijing bezocht zoals de chinezen Europa bezoeken. Harbin was best aangenaam. De sneeuw-en ijssculpturen waren bijzonder mooi. Iedereen heeft echt genoten van die reis. Maar maak ipv 8 dagen er een 12-daagse van.

Yolanda D. - 8,0
De winterreis China is voor mij zeer geslaagd. In Beijing he...
De winterreis China is voor mij zeer geslaagd. In Beijing hebben we genoten van de oude sites van het keizerrijk en hebben we ervaren hoe het is te leven in een miljoenenstad. In Harbin was het Snow en Ice festival een bijzondere ervaring. De Chinese keuken is een ervaring op zich! Zeker doen!

Cyriel M. - 10,0
Wij hebben, mede door de enorme inzet van Ricardo, een gewel...
Wij hebben, mede door de enorme inzet van Ricardo, een geweldige reis gehad. Ricardo is erin geslaagd om van deze reis een 10 à 12 daagse in een 8 dagen te maken. Enig minpunt: de terugreis via Parijs zorgt voor een 26 uur durende terugreis. Dat kan echt beter.

Albert O. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in China

Het weer in China

33°C

Terug naar boven