Overzicht Colombia rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Colombia

Landinformatie Colombia

Landinformatie Colombia

 • Hoofdstad: Bogotá
 • Andere bekende steden in Colombia: Medellín, Santa Marta en Cali
 • Inwoners: 47 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: Colombiaanse peso
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het 6 uur vroeger in Colombia, en tijdens onze zomertijd is het er 7 uur vroeger.
 • Oppervlakte: 1,1 miljoen km2
 • Geografie: In het zuidoosten van Colombia ligt een deel van het Amazoneregenwoud. Hoewel dit gebied 54 procent van het landoppervlak van Colombia bedekt, is het zeer dunbevolkt en leeft er 3 procent van alle inwoners van Colombia. De rest van het land bestaat uit hooggebergte, de vlaktes waar de rivier de Orinoco doorheen stroomt, en de kusten van de Caribische Zee en van de Stille Oceaan.


> Rondreizen Colombia

Terug naar boven

Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

De temperaturen in Colombia zijn dankzij de ligging bij de evenaar het gehele jaar door constant. Het klimaat is alleen afhankelijk van de hoogteverschillen van het land en daardoor komen er verschillende klimaatzones voor. In de Andesgebergte daarentegen is het veel koeler dan de lagergelegen gebieden. Colombia kent geen echte winter en zomer, maar is gebonden aan regen en droge seizoenen. Het droge seizoen is in het noorden van december tot maart en in het zuiden van juni tot en met augustus. Enkel aan de kust van de Grote Oceaan kan er het gehele jaar door neerslag vallen.

> Rondreizen Colombia

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Colombia

Bezienswaardigheden in Colombia

Colombia staat ook wel bekend als het meest gastvrije land van Latijns-Amerika. Het wordt gekenmerkt door een afwisseling van prachtige natuurgebieden, zoals het indrukwekkende Andesgebergte, het Amazoneregenwoud, de vlakke gebieden die ook wel Los Llanos genoemd worden en de Caraïbische kustlijn. Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen in Colombia tijdens een bezoek aan de moderne hoofdstad Bogotá, het historisch indrukwekkende San Agustín en het Spaans koloniale Cartagena de Indias. Maak kennis met dit schitterende land en haar vriendelijke inwoners!


Metropool Bogotá
djoser rondreizen colombia bogotaBogotá is de hoofdstad van Colombia en gelegen op zo’n 2600 meter hoogte middenin het Andesgebergte. Vanwege de vele universiteiten, musea en culturele festivals heeft de stad ook wel de bijnaam “het Athene van Zuid-Amerika”. Het centrum kenmerkt zich als moderne stad met veel moderne hoogbouw, omgeven door sloppenwijken, met in de kern de koloniale wijk la Candelaria. De wijk is wellicht de mooiste van de stad, met de Primadakathedraal, het Paleis van Justitie en het levendige Plaza de Bolivár met de koloniale Capilla del Sagrario. Enkele andere bekende bezienswaardigheden in de stad zijn het Museo del Oro met ruim 34.000 gouden objecten, het museum Donacíon Botero en Iglesia de Santa Clara. Slenter door de prachtige straatjes en wen alvast aan de hoogte. Wanneer je met de kabelbaan verder omhoog gaat naar Cerro Monserrata heb je bovendien een schitterend uitzicht over deze miljoenenstad!

Bruisend Medellín
Medellín is de tweede grote stad van Colombia en werd van oudsher bewoond door de Paisas en stond aandjoser rondreizen medellin colombia het einde van de 20e eeuw bekend om het kartel van Medellín. Op weg naar de stad heb je de mogelijkheid om het themapark Hacienda Napoles, het indrukwekkende landgoed dat herinnert aan de tijd dat Pablo Escobar er woonde, te bezoeken. Inmiddels is Medellín een bruisende stad, waarin zowel de Paisacultuur als de koloniale invloeden goed zichtbaar zijn. Ook is het de stad van de kunstenaars, waarvan Botero één van de bekendste voorbeelden is. Het centrale plein in de stad staat vol met sculpturen van zijn hand. De beelden van voluptueuze mannen en vrouwen zijn te herkennen uit duizenden. De stad is ook onze uitvalsbasis voor een excursie naar El Peñón de Guatapé: een ruim 200 meter hoge granieten rots die oprijst uit de vallei, die werd bewoond door de Aburras indianen. Vanaf deze rots heb je een fantastisch uitzicht over de vallei en het nabijgelegen meer met de vele eilandjes.

Schitterend Armenia
djoser rondreizen colombia armenia haciendaArmenia ligt in het hart van de koffiedriehoek: één van de mooiste regio’s van Colombia en gelegen aan de voet van de besneeuwde bergen van het nationaal park Los Nevados. Het gebied Armenia staat bekend om haar ‘koffiezeeën’. Je hebt hier de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen na een bezoek aan de drukke steden en uiteraard om er een koffieplantage te bezoeken. We overnachten er in een hacienda, een grootgrondbezitterslandgoed. Dit is ook de uitvalsbasis voor een bezoek aan het stadje Salento en de in de buurt gelegen nationale park Valle de Cocora. Salento staat bekend om het uitzichtpunt Alto de la Cruz, dat te bereiken is via een 250 treden tellende trap aan het einde van het leuke straatje Calle Real. De Valle de Cocora is het nationale park waar de waspalm – het symbool van Colombia – en enkele andere endemische soorten flora en fauna voorkomen. Je kunt hier een jeeptocht maken en kiezen voor een wandeling of tocht te paard om het gebied te verkennen.

Archeologisch San Agustín
Het archeologisch park San Agustín is gelegen in een spectaculair landschap en heeft de grootstedjoser rondreizen colombia san agustin verzameling religieuze overblijfselen en megalithische beeldhouwwerken van Zuid-Amerika. De collectie is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bestaat uit stenen beelden van goden, krijgers en mythische dieren. Een mysterieuze indianenstam heeft de beelden hier waarschijnlijk nagelaten ter ere van de doden, aangezien er ook uit vulkanisch gesteente gehouwen graftombes en sarcofagen zijn gevonden. De belangrijkste monumenten zijn Las Mesitas, Fuente de Lavapatas en Bosque de las Estatuas. Het gelijknamige stadje San Agustín biedt ook verschillende excursiemogelijkheden. Zo kun je er gaan raften in de indrukwekkende Rio Magdalena Canyon of een tocht te paard maken langs verschillende archeologische opgravingen en een uitzichtpunt over de canyon.

Tayrona nationaal park
djoser rondreizen colombia tayrona national parkNa alle culturele indrukken tijdens de reis door Colombia, maak je kennis met het prachtige Tayrona nationaal park. Dit gebied was ooit het leefgebied van de Tayrona indianen en biedt door haar ligging aan de Noord-Atlantische kust een enorme variatie aan landschappen. Je vindt er adembenemende stranden en baaien, maar ook indrukwekkend tropisch regenwoud. Dit gebied is dan ook uitermate geschikt om een wandeling te maken en alle indrukken op je te laten inwerken. Zo is er een spectaculaire, maar pittige wandeling naar het indianendorp El Pueblito. Daarnaast is er ook een minder zware wandeling naar de baai Cabo San Juan del Guía, waar je heerlijk kunt zwemmen.

Caribisch Cartagena de Indias
djoser rondreizen cartagena de indias colombiaCartagena de Indias is een kleurrijke havenstad aan de Caribische kust en staat bekend om de schitterende koloniale architectuur, mooie straatjes en gezellige pleinen. De historische ommuurde binnenstad staat dan ook sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt er heerlijk struinen door de karakteristieke straatjes en een bezoek brengen aan de vele kerkjes, het klooster van La Popa en verschillende musea. Buiten de binnenstad liggen ook enkele verdedigingswerken, zoals de forten van San Felipe de Barajas, San José en San Fernando. Cartagena is ook de uitvalsbasis voor een boottochtje langs de voor de kust gelegen Islas del Rosario en Playa Blanca. Deze eilandjes hebben schitterende witte strandjes en zijn omgeven door spectaculaire koraalriffen. Cartagena de Indias is dan ook de ultieme plaats om je reis door Colombia af te sluiten!

> Rondreizen Colombia

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,0

Teleurstelling na afgelasting van bezoeken aan Popayán en Mo...
Teleurstelling na afgelasting van bezoeken aan Popayán en Mompox, maar mede door het creatieve optreden van onze reisbegeleider Wim met alternatieven is het voor ons een zeer geslaagde reis geworden. Hulde! En medereizigers bedankt voor jullie gezelschap. Bogotá had wel 2 volle dagen mogen zijn

Bert L. - 9,0
Terug naar boven