Bekijk de Rondreis Colombia, 14 dagen van Djoser

Rondreis Colombia 14 dagen

Het beste van Colombia in een korte reis

Een rondreis langs de hoogtepunten van het bijzondere en unieke Colombia. Naast al het natuurschoon in de Andes, de groene koffievelden, de prachtige stranden aan de Caribische kust en de jungle in Tayrona Nationaal Park, biedt Colombia ook veel cultuur. We duiken in het koloniale verleden van het land, verblijven op een oude koffieboerderij in een regio waar het landelijke leven hoogtij viert en bezoeken Bogotá en Medellín waar we ervaren dat het Colombia van vandaag de dag niet stilstaat, maar meegaat met de moderne tijd. Een wonderlijk en prachtig land dat naast alle bezienswaardigheden ook nog eens bestaat uit gastvrije mensen die de schoonheden van hun land graag delen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Colombia, 14 dagen
 1. Amsterdam - Bogotá
 2. Bogotá, optionele excursie Zipaquirá
 3. Bogotá - Quindio
 4. Quindio, optionele excursie naar Salento en Valle Cocora
 5. Quindio - Medellín
 6. Medellín
 7. Medellín, optionele excursie Peñón de Guatapé
 8. Medellín - vlucht naar Santa Marta
 9. Santa Marta, optionele excursie Tayrona nationaal park
 10. Santa Marta - Cartagena de Indias
 11. Cartagena de Indias
 12. Cartagena de Indias, optionele excursie Rosario-eilanden
 13. Cartagena de Indias - Amsterdam
 14. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bruisende Bogotá met een koloniaal verleden

Dag 1 Amsterdam - Bogotá
Dag 2 Bogotá

Colombia Bogota hoofdstad Djoser We beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Colombia: Bogotá. Bogotá is de grootste stad van Colombia en bevindt zich middenin de Andes op een hoogte van ruim 2.600 meter. In deze moderne stad ervaar je de échte Zuid-Amerikaanse sfeer en maak je alvast kennis met de altijd vriendelijke bevolking van Colombia.

In Bogotá heb je echt van alles wat: universiteiten, theaters en bibliotheken, omgeven door hoogbouw, koloniale kerken, maar helaas ook sloppenwijken. Slenter door de koloniale straatjes en vergeet vooral niet om je heen te kijken nar alle graffiti die street artists over de stad verspreid hebben. Het Plaza de Bolivar is het hart van de oude koloniale wijk La Candelaria en wordt omringd door de belangrijkste gebouwen van de stad. Zo bevindt zich daar de kathedraal, het paleis van justitie en El Museo 20 de julio. Deze kleurrijke wijk mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Bogotá. Neem zeker plaats in een van de gezellige koffietentjes. Bezoek ook het Gouden Museum of neem de kabelbaan naar Cerro Monserrate. Op een hoogte van ruim 3000 m is een prachtige kerk en heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

De koffiedriehoek: El Eje Cafetero

Dag 3 Bogotá - Quindio
Dag 4 Quindio, optionele excursie Valle Cocora & Salento

Colombia Quindio Djoser Vanuit Bogotá vertrekken we voor een mooie rit door de bergen naar de koffieregio in Armenia, één van de mooiste gebieden van Colombia gelegen tussen de besneeuwde bergtoppen van het nationale park Los Nevados. We overnachten in een hacienda die in het verleden functioneerde als koffieboerderij. In deze regio kun je alles leren over het maken van koffie, van het planten van het graan tot aan het werkelijke kopje koffie. Daarnaast is het een heerlijke omgeving om lekker te ontspannen.

Vanuit het kleurrijke Salento kan je in jeeps naar de Valle de Cocora rijden, waar de 50-meter hoge waspalmen het bijzondere landschap van de vallei sieren. In Valle Cocora kun je kiezen voor een wandeling door het prachtige nevelwoud of de vallei vanop een paard aanschouwen. Het is werkelijk een bijzondere ervaring om je door dit surrealistische landschap van bergen en palmbomen te bewegen.

Medellin: stad van de eeuwige lente

Dag 5 Quindio - Medellin
Dag 6 Medellin
Dag 7 Medellin, optionele excursie El Peñon de Guatapé
Dag 8 Medellin - Santa Marta

Boteri Museum Medellin ColombiaVia de prachtige bergachtige regio reizen we door naar Medellín, de op twee na grootste stad van Colombia. Medellín, met zijn eeuwig lenteklimaat, is een bruisende en moderne stad waar de uitermate vriendelijke lokale bevolking, de Paisas, de laatste modetrends op de voet volgen. De stad staat bekend om zijn vele festivals en het wordt door de Colombianen gezien als één van de beste uitgaansgebieden. 

Medellin is omgeven door een gebergte waarbij het stadscentrum in de vallei ligt. Met het openbaar vervoer is het mogelijk de omliggende bergen te bezoeken. Daarbij word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de stad. In de kabelbanen naar boven zweef je hoog over een aantal wijken heen die lijken op wijken van de beroemde Pablo Escobar. Ondanks het feit dat Medellin zijn thuisbasis was, zien we niet veel tekenen van deze legendarische figuur terug in het straatbeeld. De Colombianen zijn verre van trots op dit deel van hun geschiedenis en wensen deze dan ook liever te vergeten. Op het centrale plein in het stadscentrum vinden we veel sculpturen van Fernando Botero, de andere wereldberoemde figuur die hier geboren is. We overnachten in de wijk El Poblado, een gezellige en aangename wijk vol met cafés en restaurants en heerlijk om ’s avonds te verkennen.

Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de bijzondere Peñon de Guatape. El Peñon is een enorme granieten rots die hier midden in het landschap oprijst en die een geweldig uitzicht biedt op een meer met vele kleine eilanden. Het is gelegen in een smalle vallei die oorspronkelijk door de Aburras, een inheemse bevolkingsgroep, bewoond was. Na twee overnachtingen in Medellin reizen we door naar de Caribische kust.

Bezoek de Jungle & de Caribbean, ofwel Santa Marta en Tayrona NP

Dag 9 Santa Marta, optioneel bezoek Tayrona nationaal park
Dag 10 Santa Marta - Cartagena de Indias


Colombia Santa Marta DjoserSanta Marta is een aangename kustplaats waar de gegoede middenklasse Colombiaan een appartement heeft voor de zomer. Er zijn veel restaurantjes en cafés en het is een perfecte uitvalsbasis om een dag door te brengen in het Tayrona nationaal park. Het Tayrona nationaal park is een aan de noordelijke Atlantische kust gelegen gebied dat ooit het grondgebied was van het oude Tayrona volk. Het park heeft een grote variatie aan landschappen. Zo heb je er prachtige stranden en baaien, maar ook een regenwoud dat zich op 900 meter boven de zeespiegel bevindt.

Tijdens een dagtocht is het mogelijk een mooie wandeling te maken en ook nog van een van de vele stranden te genieten. Het Tayrona nationaal park sluit zijn deuren meestal in februari. Tijdens deze maand begeeft de inheemse bevolking van de Sierra Nevada de Santa Marta zich in het park om het ecologisch en spiritueel te reinigen. Er zijn nog voldoende andere mogelijkheden om de natuur en cultuur van deze regio te leren kennen. Zo is het mogelijk om de tropische jungle bij Taironaka te bezoeken of naar het bergdorpje Minca te gaan.

Het kleurreijke Cartagena de Indias

Dag 11 Cartagena de Indias, stadswandeling Getsemani
Dag 12 Cartagena de Indias
Dag 13 Cartagena de Indias - vlucht naar Bogotá - Amsterdam
Dag 14 aankomst Amsterdam

Cartagena straat ColombiaCartagena de Indias, een kleurrijke havenstad aan de Caribische kust, is de ideale afsluiter van deze mooie reis! Het historische oude centrum is omgeven door stadsmuren en bevat prachtige koloniale architectuur, mooie straatjes, pleinen en binnenplaatsen gevuld met bloemen. Vanwege de historie en schoonheid van de stad is Cartagena uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. We blijven hier twee nachten en hebben genoeg tijd om deze prachtige stad te leren kennen. Onderleiding van een gids maken we een oriënterende wandeling door Getsemani, een alternatieve en culturele wijk in Cartagena. 

Bezoek in Cartagena een van de vele musea, kloosters of kerken of maak een wandeling door de mooie straatjes. Je kunt samen met een lokale gids een stadswandeling maken waarmee je onder andere een bezoek brengt aan het klooster en de kerk van La Popa. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en op het fort van San Felipe de Barajas. Dit fort is gebouwd op de heuvels van San Lázaro en verdedigde de stad tegen aanvallen van piraten.

De oude ommuurde binnenstad en de wijk Getsemani zitten vol met leuke cafeetjes, restaurants, leuke boetiekjes en ook op straat wordt muziek gemaakt en souvenirs verkocht. Het is een perfecte afsluiter van deze reis die langs de hoogtepunten van het indrukwekkende Colombia gaat. Met KLM vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen.  Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 mrt - 31 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

01 apr - 14 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

23 jul - 05 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Binnenkort boekbaar

Prijs

Start - einde

09 sep - 22 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Binnenkort boekbaar

Prijs

Start - einde

21 okt - 03 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Binnenkort boekbaar

Prijs

Start - einde

11 nov - 24 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Binnenkort boekbaar

Prijs

Start - einde

16 dec - 29 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Binnenkort boekbaar

Prijs

Vertrekdata 2024

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 jan - 02 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Binnenkort boekbaar

Prijs

Start - einde

03 feb - 16 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Binnenkort boekbaar

Prijs

Start - einde

16 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Binnenkort boekbaar

Prijs

Start - einde

30 mrt - 12 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Binnenkort boekbaar

Prijs

Start - einde

06 apr - 19 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

Binnenkort boekbaar

Prijs

Inclusief

 • Rechtstreekse vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
 • Overnachtingen in sfeervolle en centraal gelegen accommodaties
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt 
 • Stadswandeling in Bogotá
 • Een heerlijk verblijf in de kustplaats Cartagena 
 • Stadswandeling door de wijk Getsemani in Cartagena
 • Bezoek aan het kleurrijke hart van de koffie-regio: Salento 
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vlucht, bedraagt vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bogotá of Cartagena de Indias is bij te boeken.

De prijs voor het hotel in Bogotá is vanaf € 35,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 72,- per nacht. In Cartagena bedraagt de meerprijs respectievelijk vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels, waar nodig zijn de kamers voorzien van airconditioning. De ligging is centraal zodat je lopend of met een metro naar de bezienswaardigheden kunt. De hotels hebben veelal een sfeervol en koloniaal karakter.

Bij alle accommodaties is het ontbijt inclusief en de kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Tevens zijn een aantal van de accommodaties voorzien van een heerlijk zwembad.

In Quindio logeren we in een comfortabele hacienda op een voormalige koffieboerderij. De plek is werkelijk fantastisch en dit is een heerlijke plek om even bij te komen van alle indrukken van de reis.

In Medellin verblijven we in een mooi modern hotel voorzien van alle gemakken in de gezellige wijk El Poblado.

We bezoeken het Nationale Park Tayrona vanuit uitvalsbasis Santa Marta waar we in een comfortabel hotel overnachten.

In Cartagena verblijven we in de havenstad, wat de perfecte uitvalsbasis is voor een excursie naar Isla del Rosario.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bogotá Hotel Dann Ave
Quindio Finca la Tata
Medellín Hotel Poblado Alejandría
Santa Marta Hotel BE La Sierra
Cartagena Hotel Villa Colonial


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Hotel Poblado Alejandría kamer Medellin Colombia
 • Hotel Mi Monaco kamer Armenia Colombia
 • Hotel Mi Monaco veranda Armenia Colombia

  Geniet van de mooie binnentuinen

 • Finca Hotel la Tata zembad Armenia Colombia
 • Hotel Poblado Alejandría Medellin Colombia

  De accommodaties zijn centraal gelegen

 • Hotel Poblado Alejandría ontbijt Medellin Colombia
 • Hotel Dann Av 19 kamer Bogota Colombia

  De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Hotel BE La Sierra uitzicht Santa Marta Colombia
 • Hotel BE La Sierra zwembad Santa Marta Colombia
 • Hotel BE La Sierra kamer Santa Marta Colombia
 • Hotel Villa Colonial hal Cartagena Colombia
 • Hotel Villa Colonial balkon Cartagena Colombia

  Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt

 • Hotel Mi Monaco zwembad Armenia Colombia

  Een aantal van de accommodaties zijn voorzien van een heerlijk zwembad

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Bogotá

  Vertrek

  09:40

  Aankomst

  14:45

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Cartagena - Amsterdam

  Vertrek

  18:55

  Aankomst

  10:30*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger, tijdens onze wintertijd 6 uur.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vlucht, bedraagt vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We verplaatsen ons in Colombia met een comfortabele bus met airconditioning. We beschikken over onze eigen bussen, waardoor we op elk moment kunnen stoppen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook. Omdat Colombia een groot land is en we in deze 21 dagen zoveel mogelijk van het moois willen zien wat het te bieden heeft, zijn enkele reisafstanden groot.

Om de grote afstand te overbruggen tussen Medellín en Santa Marta, leggen we dit traject af per binnenlandse vlucht.

De steden Bogotá en Medellín bieden de gelegenheid om de stad te ontdekken per fietstour.

 • Colombia KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

  Met een rechtstreekse KLM vlucht vliegen we naar Bogotá

 • Colombia bus vervoersmiddel rondreis Djoser

  We verplaatsen ons met onze eigen comfortabele bussen.

 • Colombia bus vervoersmiddel rondreis Djoser

  Onze bus is voorzien van airconditioning

 • Colombuia bus vervoersmiddel binnenkant Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
 • Overnachtingen in sfeervolle en centraal gelegen accommodaties
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt 
 • Stadswandeling in Bogotá
 • Een heerlijk verblijf in de kustplaats Cartagena 
 • Stadswandeling door de wijk Getsemani in Cartagena
 • Bezoek aan het kleurrijke hart van de koffie-regio: Salento 
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding

Excursies

Meer Guatape ColombiaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag winkelen in een van de moderne shops in Bogotá of gaat juist liever in de Candelaria op zoek naar traditionele cadeautjes. De ander wil op zijn gemak rondkijken bij het goudmuseum in Bogotá of vertoeft op het centrale plein van Medellín omringd door de voluptueuze en karakteristieke Botero-beelden. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Colombia zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • We maken een oriënterende stadswandeling olv. een gids in Bogotá: hier gaan we langs de prachtige graffiti die straatartiesten op de muren maken en bezoeken we de koloniale wijken met de prachtige kathedralen, paleizen en de vele musea. 
 • Eén van de dingen waar Colombia bekend om staat zijn de heerlijke koffiebonen. We brengen tijdens onze reis een bezoek aan Triangulo del Café, ofwel de koffiedriehoek. Zeker de moeite waard om een heerlijk kopje Colombiaanse koffie te proberen. 
 • Onderleiding van een gids maken we een oriënterende wandeling door Getsemani, een alternatieve en culturele wijk in Cartagena. De buurt heeft haar negatieve imago afgeschut en is veranderd in een openluchtmuseum voor street-art. Verschillende muurschilderingen in La Sierpe, vrolijk geschilderde koloniale huizen, gezellige pleintjes en de fameuze paraplustraat maken onderdeel uit van onze tocht.


Daarnaast zijn er diverse optionele excursies zoals:

 • Bogotá is ook prachtig om te fiets te ontdekken! 
 • In Zipaquirá vind je een wereldwonder: de ondergronds uitgehouwen zoutkathedraal
 • Voor de avonturiers is het mogelijk om een canopytour in Armenia te doen
 • Bij het bezoek aan Medellín is het zeker de moeite waard om de granietrots El Peñon de Guatapé te bezoeken. Vanaf deze enorme rots heb je geweldig uitzicht op de eilanden. 
 • Bij Santa Marta ligt het prachtige Tayrona nationaal park, waar je niet uitgekeken raakt door de grote variatie aan landschappen. 
 • Per boot kan je vanuit Cartagena de Indias een dagtocht maken naar Isla del Rosario, met haar hagelwitte stranden en prachtige koraalriffen. 
 • In Quindio kan je een koffieplantage bezoeken, alles leren over het proces en natuurlijk een heerlijk kopje Colombiaanse koffie proeven. 
 • Vanuit het kleurrijke Salento heb je de mogelijk om naar Valle de Cocora te gaan, achterop een Willys jeep. Ter plaatse is de mogelijkheid om een paardrijtocht of wandeling te maken door het nevelwoud. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Colombia nog 6 maanden geldig is.  
   
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Colombia wordt er betaald met de Colombiaanse peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In de meeste plaatsen kan met de Nederlandse pinpas gepind worden. Het is over het algemeen veiliger en voordeliger om te pinnen dan om geld te wisselen. 
Contant: Een klein bedrag in euro's voor achter de hand. 
Creditcard: worden vrijwel altijd geaccepteerd in de betere hotels, restaurants en winkels.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- persoon per week. Naast uw pinpas raden wij u ook aan om dollars aan contanten mee te nemen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Behalve de ontbijten zijn de maaltijden dan ook niet bij de reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekkere 'arepa' of 'tamales' te kopen of  's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'ejecutivo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit een warme lunch met een salade, desert en een flesje frisdrank. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Per streek kan het eten variëren. Zo treft men aan de kust voornamelijk verse vis op het lunch- en avondmenu. De frisse ceviche is een absolute aanrader. In Medellín is het gerecht ‘bandeja paisa’ typisch voor de omgeving: een complete maaltijdschotel met rijst, bruine bonen, spiegelei, avocado, gehakt, chorizo en spek. Zo heeft iedere regio zijn eigen specialiteit.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

Vaccinaties tegen Gelekoorts, Hepatitis A en DTP 

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Colombia redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken.

Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bogotá of Cartagena de Indias is bij te boeken.

De prijs voor het hotel in Bogotá is vanaf € 35,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 72,- per nacht. In Cartagena bedraagt de meerprijs respectievelijk vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

De temperaturen in Colombia zijn dankzij de ligging bij de evenaar het gehele jaar door constant. Het klimaat is alleen afhankelijk van de hoogteverschillen van het land en daardoor komen er verschillende klimaatzones voor. In het Andesgebergte daarentegen is het veel koeler dan de lagergelegen gebieden.

Colombia kent geen echte winter en zomer, maar is gebonden aan regen- en droge seizoenen. Het droge seizoen is in het noorden van december tot maart en in het zuiden van juni tot en met augustus. Enkel aan de kust van de Grote Oceaan kan er het gehele jaar door neerslag vallen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze Djoser reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser 14 dagen naar Colombia?

Tijdens deze 14-daagse reis door Colombia kom je langs alle hoogtepunten: de prachtige natuur en interessante cultuur. 

Waar overnachten we in Colombia?

Hoe is het vervoer in Colombia geregeld?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Is Colombia een veilig land om door te reizen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Colombia?

Wat is de beste reistijd?

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Kan ik pinnen in Colombia?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Colombia, 14 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Deze reis naar Colombia kan ik eenieder aanbevelen die graag veel unieke indrukken wil opdoen tijdens een vakantie. De variëteit aan landschappen is enorm in Colombia, van Andes tot Caribbean. Reistempo ligt relatief hoog, dus het voelt intensief, maar dit zorgt er wel voor dat je enorm veel ziet!

  8,0

  8,0
 • Terugreis goed verlopen. De rondreis was goed verzorgd en we hebben veel gezien. De reisbegeleidster Brigitte heeft alles in goede banen geleid.

  9,0

  9,0
 • Schitterende reis door verrassend Colombia. Prachtige natuur, mooie koloniale steden. Perfecte accommodaties, vervoer en reisbegeleiding. Kortom een aanrader voor de Zuid Amerika reiziger.

  9,0

  9,0
 • Een verrassende kleurrijke rondreis met steden, natuurparken en allerlei activiteiten. Hele vriendelijke bevolking. Een aanrader!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • De hoogtepunten van Colombia's prachtige natuur en cultuur in 2 weken
 • Medellín: verblijf in de stad van Botero en Escobar
 • Een oriënterende stadswandeling in Bogotá en in Cartagena
 • Overnachting op een traditionele haciënda in de koffieregio
 • Een heerlijk ontspannen verblijf in Cartagena de Indias 
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleider
 • Tijdsbesparende binnenlandse vlucht
 • Rechtstreekse vlucht met KLM 

Klantwaardering

9,3

Deze reis naar Colombia kan ik eenieder aanbevelen die graag...
Deze reis naar Colombia kan ik eenieder aanbevelen die graag veel unieke indrukken wil opdoen tijdens een vakantie. De variëteit aan landschappen is enorm in Colombia, van Andes tot Caribbean. Reistempo ligt relatief hoog, dus het voelt intensief, maar dit zorgt er wel voor dat je enorm veel ziet!

Jeroen E. - 8,0
Terugreis goed verlopen. De rondreis was goed verzorgd en we...
Terugreis goed verlopen. De rondreis was goed verzorgd en we hebben veel gezien. De reisbegeleidster Brigitte heeft alles in goede banen geleid.

Gerry S. - 9,0
Schitterende reis door verrassend Colombia. Prachtige natuur...
Schitterende reis door verrassend Colombia. Prachtige natuur, mooie koloniale steden. Perfecte accommodaties, vervoer en reisbegeleiding. Kortom een aanrader voor de Zuid Amerika reiziger.

Annette T. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Colombia

Het weer in Colombia

17°C

Terug naar boven