Costa Rica

Rondreis Costa Rica14 dagen

Beleef de indrukwekkende natuur van Costa Rica tijdens deze 14-daagse rondreis. In de kreken en kanalen van Tortuguero Nationaal Park kan je kaaimannen, leguanen, slangen en brulapen tegenkomen. Monteverde heeft een fascinerend nevelwoud, waar je over hangbruggen over de toppen van de bomen kunt lopen. Vulkanen en thermische activiteiten ontdek je in Rincón de la Vieja Nationaal Park en in de omgeving van de Arenal. Aan het strand van Samara kun je relaxen en alle indrukken op je laten inwerken. Het water heeft hier een ideale temperatuur voor een duik en ook kun je hier diverse watersporten beoefenen, zoals snorkelen, duiken of zeevissen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.795,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Costa Rica, 14 dagen
 1. Amsterdam - San José
 2. San José - Tortuguero
 3. Tortugueoro
 4. Tortuguero - La Fortuna
 5. La Fortuna
 6. La Fortuna - Monteverde
 7. Monteverde
 8. Monteverde - Rincon de la Vieja
 9. Rincon de la Vieja, excursie Rincon de la Vieja NP
 10. Rincon de la Vieja - Samara
 11. Samara
 12. Samara - San José
 13. San José - Amsterdam
 14. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving


San José

Dag 1 Amsterdam - San José

Teatro Nacional, San Jose, Costa Rica, DjoserNa onze vlucht komen we aan in de enige metropool die Costa Rica rijk is: San José. Op een hoogte van 1150 meter is de temperatuur hier het hele jaar door aangenaam. San José is een typische Latijns-Amerikaanse stad met drukke winkelstraten, levendige stadsparken, cafeetjes en fastfoodketens.

Tortuguero

Dag 2 San José - Tortuguero
Dag 3 Tortuguero

Tortuguero Bootje, Costa Rica, DjoserWe rijden vanuit San José naar één van Costa Rica's mooiste nationale parken. Tortuguero ligt in het noordoosten aan de Caribische zee. Vanwege zijn talrijke rivieren, kreken en kanalen en het dichte moerasachtige regenwoud is het nationale park alleen per boot te bereiken. We worden opgehaald door de kapitein van onze lodge die de motorboot behendig over de kronkelige rivier beweegt en dwars door het kanalenstelsel van het park manoeuvreert. Onderweg zien we veel vogels, zoals de ijsvogel of een toekan. Let ook goed op de oevers, want daar liggen vaak zonnebadende moerasschildpadden, loerende kaaimannen of meters lange krokodillen.

Vanuit onze lodge - die zowel aan het strand als een kanaal grenst – kun je een strandwandeling maken of zelf erop uit trekken met een kayak om het dierenrijk in de kanalen te ontdekken. Tortuguero dankt zijn naam aan de grote aantallen groene zeeschildpadden, die in de periode juli tot begin oktober het strand opkomen om eieren te leggen. Een fascinerend schouwspel! De grote lederschildpadden, die voornamelijk nestelen in de maanden februari tot juli, komen niet groepsgewijs het strand op maar zijn ook indrukwekkend om te zien. Zorg voor donkere kleding zodat je niet te zeer opvalt in het donker, anders schrikt dit de schildpadden af.

La Fortuna

Dag 4 Tortuguero - La Fortuna
Dag 5 La Fortuna

La Fortuna, de Arenal, Costa Rica, DjoserWe verlaten het gebied weer per boot en gaan op weg naar La Fortuna, beroemd om haar vulkaan: de Arenal. Het dorpje waar wij verblijven ligt aan de voet van deze tot voor kort ‘vuurspuwende’ vulkaan. Je hebt dan ook een mooi uitzicht op deze 1600 meter hoge pion in het groene landschap. Soms hoor je de vulkaan nog wat rommelen en in het Nationaal Park Arenal kun je de inmiddels versteende lavastromen van dichtbij bekijken.

La Fortuna staat bekend als de outdoor hoofdstad van Costa Rica en de mogelijkheden zijn oneindig. Je kunt hier adrenaline verhogende activiteiten ondernemen, maar ook kiezen voor een meer ontspannen excursie zoals de dagtocht naar het waterrijke Caño Negro reservaat dat nabij de Nicaraguaanse grens ligt. Voor vogelliefhebbers is dit de uitgelezen kans om talloze soorten watervogels te spotten. Ook vind je er kaaimannen, rivierschildpadden, enorme leguanen, apen en de Jezus Christushagedis, een knalgroene hagedissoort die over water kan rennen.

Om deze intensieve dag af te sluiten kun je tegen het vallen van de avond naar één van de thermische warmwaterbronnen die La Fortuna rijk is voor een welverdiende plons in het door de vulkaan verwarmde water.

Monteverde

Dag 6 La Fortuna - Monteverde
Dag 7 Monteverde

Monteverde, Natinal Park, Costa RicaVia een mooie, avontuurlijke route langs het grootste stuwmeer van Costa Rica komen we via onverharde slingerwegen bij de nevelwouden van Monteverde. Het mystieke natuurgebied 'Reserva Biológica Bosque Nuboso Monteverde' trekt wetenschappers en natuurliefhebbers uit de hele wereld aan. Vanwege de hoge ligging in de bergen van de Tilarán-keten hangen bijna voortdurend wolkenflarden tussen de hoge bomen, vandaar de naam 'nevelwoud'. Het is een bijzondere gewaarwording om op een dag met helderblauwe hemel zo de wolken in te rijden.

Uiteraard brengen we een bezoek aan het natuurpark waar je keuze hebt uit een aantal mooie wandelroutes van verschillende lengtes. Je loopt tussen enorme woudreuzen, waarvan de takken begroeid zijn met epifyten, op bomen groeiende planten, zoals orchideeën, varens, bromelia's en mossen.

Als je heel stil bent en een beetje geluk hebt, zie je hier misschien wel de zeer fraaie quetzal! Of laat je verleiden tot de ‘canopy tour’ waarbij je als Tarzan aan lianen door het woud suist! Een ‘sky-walk’ behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is wandeling van ongeveer anderhalf uur over verschillende hangbruggen van gemiddeld 100 meter lang en 40 meter hoog, waardoor je de mogelijkheid hebt om de rijke flora in de hogere regionen van het nevelwoud van dichtbij te verkennen. Vanwege de zeer vochtige lucht is het raadzaam om een regenjack of poncho mee te nemen.

Liberia: Nationaal park Rincón de la Vieja

Dag 8 Monteverde - Rincon de la Vieja
Dag 9 Excursie Rincón de la Vieja NP

Rincon de la Vieja, Costa Rica, DjoserVanuit Monteverde dalen we via Liberia af naar Rincon de la Vieja waarbij we op heldere dagen kunnen genieten van schitterende uitzichten. Op enkele plaatsen in de route zie je zowel de Caribische als de Pacifische kust. Al dalend verandert het klimaat naar het drogere klimaat van de provincie Guanacaste dat bekend staat om zijn landbouwactiviteiten en authentieke ‘cowboy-cultuur’. Het laatste stuk rijden we over de beroemde Pan-Amerikana; de snelweg die Alaska met Chili verbindt. Gelukkig hoeven we maar tot Liberia vandaag. Vanaf Liberia verlaten we de Pan-Amerikana. 

Rincon de la Vieja met haar bijzondere nationale park wordt gedomineerd door de gelijknamige vulkaan. Het is een ongerept vulkanisch gebied dat uitnodigt tot een stevige wandeling langs dampende thermale bronnen, kokende modderpoelen, watervallen en snelstromende beken. Onderweg zul je brulapen, neusbeertjes en vele vlinders treffen. Ook kun je een tocht per paard maken door de omgeving onder begeleiding van een charismatische Spaanssprekende cowboy of een frisse duik nemen in de poel van één van de watervallen.

Samara

Dag 10 Rincon de la Vieja - Samara
Dag 11 Samara
Dag 12 Samara - San Jose
Dag 13 San Jose - Amsterdam
Dag 14 aankomst Amsterdam

Samara Strand, Costa Rica, DjoserIn ongeveer 4 uur bereiken we de Pacifische kust op het schiereiland Nicoya. Het kustplaatsje Samara heeft één van de mooiste, uitgestrekte stranden van Costa Rica. Het water hier heeft een ideale temperatuur voor een duik, en ook kun je diverse watersporten beoefenen zoals snorkelen, duiken of zeevissen. Van oktober tot maart kun je het geluk hebben schildpadden hun eieren te zien leggen op het strand. Ook heb je enkele maanden per jaar kans om walvissen te spotten op slechts enkele kilometers van de kust.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een ontspannen dagje aan het strand. Tijdens een strandwandeling kun je de fregatvogels betrappen op het stelen van vis bij de lokale vissers. Een grappig gezicht! Sluit de dag af met een lekkere cocktail bij één van de strandtentjes met je blote voeten in het zand. Tijd om na te genieten van alle herinneringen van de afgelopen dagen.

Op de laatste reisdag rijden we in de loop van de dag naar San Jose, waar het 's avonds goed toeven is in een van de vele gezellige restaurantjes. Ook voor de laatste souvenirtjes kunt u nog terecht in San Jose. Na een overnachting vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan. Je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 dec - 03 jan

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jan - 31 jan
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

08 feb - 21 feb

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

14 mrt - 27 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vluchten met Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelovernachtingen
 • Boottocht naar en van de accommodatie in Tortuguero op dag van aankomst en vertrek
 • Vervoer naar Monteverde NP
 • Vervoer naar Rincon de la Vieja NP

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 335,-.

Hotelverlenging

Hotelverlenging: verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in San Jose bij te boeken. De prijs is vanaf € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dien je zelf ter plaatse te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €310,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens deze reis in middenklasse hotels. Indien we in een stad of dorp overnachten, dan ligt het hotel centraal. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen badkamer met warm water. Bij de keuze van de hotels is tevens gelet op het karakter en uitstraling. Ons hotel in San Jose ligt centraal, veel bezienswaardigheden zoals het Teatro Nacional en de Mercado Central, zijn op loopafstand. Ons hotel in Tortuguero is alleen per boot bereikbaar en ligt midden in het waterrijke en vogelrijke gebied aan de Caribische kust. In Samara aan het eind van je reis, kun je heerlijk bijkomen in de tuinen van ons hotel of aan de rand van het zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San José Hotel Ricon de San Jose
Tortuguero La Baula Lodge
Monteverde Monteverde Country

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 335,-.

 • Costa Rica overnachting rivier Djoser
 • Costa Rica overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Costa Rica hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Costa rica accommodatie zwembad overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Costa rica hotel overnachting accommmodatie Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie zwembad Djoser
 • Costa rica hotel overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting uitzicht Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Costa rica hotel accommoadtie overnachting zwembad Djoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  11:05

 • Vlucht met

  Traject

  Frankfurt - San José

  Vertrek

  13:30

  Aankomst

  19:10

 • Vlucht met

  Traject

  San José - Frankfurt

  Vertrek

  20:55

  Aankomst

  15:00

 • Vlucht met

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  16:10

  Aankomst

  17:20


Tijdsverschil: in Costa Rica is het ’s zomers 8 uur vroeger.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reizen maken we gebruik van een eigen bus, aangepast aan de groepsgrootte. De bagage zal tijdens de reis bovenop het dak gebonden worden. Voordeel van de eigen bus is dat we kunnen stoppen wanneer we willen. Costa Rica is een klein land, dus de reisafstanden en -tijden zijn niet groot. De wegen zijn over het algemeen vrij goed.

De laatste kilometers naar het vertrek van de boot naar Tortuguero wordt afgelegd over een ongeasfalteerde weg, die langs bananenplantages en -plantagewoningen gaat. Het laatste gedeelte van het traject naar Tortuguero wordt in ongeveer 2 uur per motorboot afgelegd. Tijdens deze boottocht krijgt u een voorproefje van wat het gebied te bieden heeft.

 • Costa Rica bus vervoersmiddel Djoser
 • Costa Rica bus vervoersmiddel Djoser
 • Costa Rica boot vervoer Djoser
 • Lufthansa 747 vliegtuig

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelovernachtingen
 • Boottocht naar en van de accommodatie in Tortuguero op dag van aankomst en vertrek
 • Vervoer naar Monteverde NP
 • Vervoer naar Rincon de la Vieja NP

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op pad met een lokale gids en geniet er van om alle ins-en-outs te zien in Monteverde of Tortuguero Nationaal Park, terwijl de ander er graag zelf op uit trekt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Een aantal bezienswaardigheden mag je niet missen, zoals het vulkanische Rincon de la Vieja, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Costa Rica zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een meerdaags bezoek aan Tortuguero National Park. Als je naar je accommodatie vaart, vaar je via prachtige kanalen en rivieren van het National Park. Onderweg zal je verschillende soorten vogels, moerasschildpadden, kaaimannen en krokodillen zien.
 • Een bezoek aan Monteverde nationaal park. Je kunt hier o.l.v. een gids prachtige wandelingen maken door het National Park, waarbij je alles te weten komt over de dieren, bomen en de planten. Dit is de uitgelezen kans om een quetzal te spotten, een vogel met een heel bijzondere staart! Of ga lekker op eigen gelegenheid op pad om het park te ontdekken.
 • Een bezoek aan Rincón de la Vieja nationaal park. Je kunt hier een 3 uur durende wandeling maken langs de watervalletjes, kratermeertjes en de kokende modderpoelen. Vergeet vooral je camera niet, want je kunt hier prachtige foto’s maken van minivulkanen tot borrelende modderpoelen. Maar houd je neus dicht, want die rotte eierenlucht vanuit de zwavelmeren ruik je al op afstand!


In Costa Rica zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • Monteverde; Canopy Tour, tijdens de Canopy Tour glijdt je via de kabels van de ene boomtop naar de andere. Je overbrugt diepe valleien en ziet het nevelwoud vanuit vogel-perspectief. Zeer zeker een actieve excursie die de moeite waard is!
 • Monteverde; Skywalk, o.l.v. een gids loop je, op 40 meter hoogte, over hangbruggen door het regenwoud heen op zoek naar wildlife. En lokale gids kan je over veel verschillende plantensoorten van alles vertellen.
 • La Fortuna, Rincón de la Viaje, Samara; Paardrijden, verken de prachtige omgeving per paard. Ervaar Guanacaste (Rincón de la Vieja), dat bekend staat om zijn landbouwactiviteiten, als een echte lokale ‘cowboy’.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Costa Rica minimaal nog 6 maanden geldig moet zijn. Mocht u met United via de Verenigde Staten vliegen dan dient u een zgn ESTA-verklaring aan te vragen.

Geldzaken

In Costa Rica wordt er betaald met de Costa Ricaanse colon. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
Contant: dollars.
Creditcards: wordt op veel plaatsen geaccepteerd.


Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- à € 350,- per persoon per week. Dit bedrag is inclusief de entreegelden van de nationale parken in Costa Rica, die ongeveer $ 70 tot $ 95 bedragen. Het prijsniveau in Costa Rica ligt bijna even hoog als in bijvoorbeeld Amerika. 

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen.

In veel hotels kun je, naast een goed ontbijt, ook vaak voor het avondeten terecht. De reisbegeleiding kan je tips voor een goed restaurant of een leuk café geven. Costa Rica heeft zijn eigen nationale keuken. Over het algemeen is de Midden-Amerikaanse keuken eenvoudig maar verrassend smakelijk.

Als ontbijt kun je naast de traditionele 'gallo pinto' (rijst en bonen) in de meeste gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, bestaande uit vers fruit, sap en toast met jam en eieren. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'casado' of ‘menu del dia’ bestellen. Deze bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een simpel nagerecht. De warme maaltijd bestaat uit tortilla's, rijst en bonen en worden in verschillende combinaties met kip of vlees geserveerd. Een gewild nagerecht is gefrituurde bananen.

Aan de kust treft men voornamelijk verse vis op het avondmenu. Ook vegetarisch eten op deze reis is heel goed mogelijk. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Vanwege de goede toeristische infrastructuur en de westerse invloed kun je bijna overal ook Europese gerechten bestellen zoals pizza's, hamburgers, soepen en vleesgerechten met frieten. En natuurlijk is de kwaliteit van het fruit in deze tropische omgeving niet te versmaden!

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Hotelverlenging: verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in San Jose bij te boeken. De prijs is vanaf € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dien je zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken ze op het Europees voorjaar. In de avonden kan het frisjes zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder 15°C.

Costa Rica kent geen echte winter en zomer. Wanneer men het heeft over de winter duidt men de regenperiode aan die van april tot november loopt. De zomer is de droge periode van eind december tot midden april. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zonneschijn zijn echter het gehele jaar schaars. In Midden-Amerika kan het gehele jaar door gereisd worden.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Cultuur of natuur?

De natuur is de grootste schoonheid van Costa Rica. Natuurliefhebbers zullen tijdens deze reis zeker aan hun trekken komen. Om de verscheidenheid aan flora en fauna te zien, is er voldoende tijd voor (bijzondere) wandeltochten door de nationale parken. De Costaricaanse overheid is zeer natuurbewust en stelt de natuur zelfs centraal in het beleid. Dat betekent dat, ondanks dat het land vrij klein is, Costa Rica één van de meeste Nationale parken ter wereld heeft.

Welke diersoorten kun je onderweg zien?

Heb ik wandelschoenen nodig tijdens deze reis?

Zijn er ook zwem- en snorkelmogelijkheden tijdens de reis?

Is er een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig?

Wat is het verschil tussen de 14- en de 21-daagse reis?

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

Hoe zijn de accommodaties tijdens de reis?

Is het nodig een klamboe mee te nemen?

Wat zijn de extra kosten waar ik op moet rekenen tijdens deze reis?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen naar Costa Rica? Kan ik geld pinnen?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Is verlenging van de reis mogelijk?

Wat is het voltage in Costa Rica?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of emailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Fantastisch vakantieland! Slechts één probleem: kiezen tussen de vele mogelijke activiteiten.... : snorkelen, paardrijden, canyoning, golfsurfen, kajakken, quadrijden, raften, ....

  10,0

  10,0
 • Omdat Costa Rica niet zo groot is, zijn de reisdagen relatief kort (ideaal voor een tweeweekse reis). Mijn doel was op ontspannen wijze toch veel van het land zien en dat is absoluut gelukt met deze reis. Voor iedereen die van natuur/wildlife houdt, zeg ik: doen! Echt een topvakantie gehad :-)

  8,0

  8,0
 • Enthousiast gemaakt door andere reizigers, kan ik dit alleen maar bevestigen. Reisleiding, goede hotels en prima eten waren naar wens. En dan de vele excursies die een goed beeld gaven van alle moois, met een lokale gids die ook nog eens goede foto's maakte. De meeste dieren op mijn lijstje gezien.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis met onze zeer enthousiaste begeleidster Mieke. Tortuguero helaas niet bereikbaar vanwege de regen, maar is prima opgelost met een extra excursie naar een koffieplantage en een extra dag in La Fortuna. Was onze eerste groepsreis en is prima bevallen.

  9,0

  9,0
 • Een hele leuke reis gehad in februari. Costa Rica heeft prachtige natuur, waar je bij deze reis in sneltreinvaart doorheen genomen wordt. Vaak is er een lokale gids mee, die je iedere keer weer een interessante plant of dier laten zien.

  9,0

  9,0
 • De reis met de groep was erg leuk. Ondanks het weer bleef de sfeer erg goed. Door de regen in de 1e week hebben we niet alles kunnen zien en doen wat er op het programma stond. Dat werd in de 2e week zeker goed gemaakt met het weer en het zien van de fauna.

  8,0

  8,0
 • Super reis! Onze reisleidster Mieke heeft ons zeer goed begeleid en goed geholpen met onze vakantie verlenging. Nog wel een tip voor 'geldzaken': dollars pinnen of wisselen is vrij lastig dus deze het beste meenemen vanuit Nederland/Belgie. Lokale valuta pinnen is over het algemeen geen probleem.

  9,0

  9,0
 • Diverse landschappen, fauna en flora binnen goed aflegbare afstanden. Cocktails van water, aarde, hemel en oerwoud die telkens een andere ervaring geven, van nevelwouden tot kokosstranden. Leuke plaatselijke activiteiten om dit allemaal te ontdekken.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, ondanks de vertraging op het begin.

  7,0

  7,0
 • Het was een mooie en erg fantastische reis, waar ik warme herinneringen aan over hou. Dit komt mede door het enthousiasme en inzet van onze reisleidster, en de aangename reisgenoten.

  8,0

  8,0
 • De reis was o.k maar toch moet ik iets meer weten over de excursies .Inde reis brochures staat geschreven dat de bezoeken aan tortuguero Np. Monto verde np en rincon de la vieja np in be grepen zijn (inclusief) waarom moest ik dan in alla drie de paken nog betalen En die mening is voor iedereen!

  8,0

  8,0
 • Familie Van Parijs heeft een superreis genoten. Het zat allemaal zo goed mee. We hadden een heel tof en positief gezelschap en deskundige begeleiding van onze prachtgids George. We blikken reeds met nostalgie terug. We hopen de hele groep nog eens te mogen terugzien! Dank aan jullie allen.

  10,0

  10,0
 • de provincie guanacaste is een aanrader, uitmuntend mooi; San Jose is een grote domper op de schoonheid die Costa Rica biedt. Lawaaierig, rommelig, niks voor mij. Dieren spotten gebeurt zeer intensief en bij elke ontdekking is een wonder. De modder en warm waterbaden waren rustgevend.

  7,0

  7,0
 • Wat een prettig land! Ongerepte stranden en de meest uiteenlopende dieren en planten. Lekker eten en veel activiteit. Behoorlijke hotels en aardige mensen. Ben net een paar uur terug. Alles moet nog bezinken.

  8,0

  8,0
 • Costa Rica is een prachtig land met een enorme verscheidenheid aan natuur. Als je dan ook nog eens reist met een hele leuke groep en een dito reisbegeleider wordt het een fantastische vakantie die lang je lang zal blijven heugen! Ook de sportieve mensen komen tijdens deze reis zeker aan hun trekken.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Compacte reis met veel natuurschoon
 • Verblijf in waterrijk Tortuguero met veel wildlife
 • Bezoek aan magisch en mysterieus nevelwoud van Monteverde
 • Bezoek vulkanen en dampende termale bronnen in Rincón de la Vieja nationaal park
 • Strandafsluiting in Samara op het schiereiland Nicoya
 • Combinatie van wildlife, veel activiteiten mogelijk én strand

Klantwaardering

8,5

Fantastisch vakantieland! Slechts één probleem: kiezen tusse...
Fantastisch vakantieland! Slechts één probleem: kiezen tussen de vele mogelijke activiteiten.... : snorkelen, paardrijden, canyoning, golfsurfen, kajakken, quadrijden, raften, ....

Jan V. - 10,0
Omdat Costa Rica niet zo groot is, zijn de reisdagen relatie...
Omdat Costa Rica niet zo groot is, zijn de reisdagen relatief kort (ideaal voor een tweeweekse reis). Mijn doel was op ontspannen wijze toch veel van het land zien en dat is absoluut gelukt met deze reis. Voor iedereen die van natuur/wildlife houdt, zeg ik: doen! Echt een topvakantie gehad :-)

Eva - 8,0
Enthousiast gemaakt door andere reizigers, kan ik dit alleen...
Enthousiast gemaakt door andere reizigers, kan ik dit alleen maar bevestigen. Reisleiding, goede hotels en prima eten waren naar wens. En dan de vele excursies die een goed beeld gaven van alle moois, met een lokale gids die ook nog eens goede foto's maakte. De meeste dieren op mijn lijstje gezien.

Loes K. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Costa Rica

Het weer in Costa Rica

26°C

Terug naar boven