Bekijk de Rondreis Costa Rica, 21 dagen van Djoser

Rondreis Costa Rica 21 dagen

Ontdek de unieke flora en fauna

In Costa Rica word je overdonderd door een geweldige natuurschoon. Zonnebadende leguanen, spelende capucijnaapjes, luiaards, wuivende palmbomen, nevelwouden en mangrovebossen: je kan het allemaal tegenkomen in de vele nationale parken en natuurreservaten. In Tortuguero, wat alleen per boot te bereiken is, komen van juli tot en met september groene zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.495,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Costa Rica, 21 dagen
 1. Amsterdam - San José
 2. San José
 3. San José - Quepos, optionele excursie nationaal park Manuel Antonio
 4. Quepos
 5. Quepos - San Gerardo Dota
 6. San Gerardo Dota
 7. San Gerardo Dota - Turrialba
 8. Turrialba - Cahuita
 9. Cahuita
 10. Cahuita - Tortuguero
 11. Tortuguero
 12. Tortuguero - Sarapiqui
 13. Sarapiqui - La Fortuna
 14. La Fortuna
 15. La Fortuna - Monteverde
 16. Monteverde
 17. Monteverde - Samara
 18. Samara
 19. Samara - San José
 20. San José - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

San José, levendige hoofdstad van Costa Rica

Dag 1 Amsterdam - San José
Dag 2 San José

Costa Rica San Jose people Streetlife DjoserOnze reis begint in de enige metropool die Costa Rica rijk is: San José. Op een hoogte van 1150 meter is de temperatuur hier het hele jaar door aangenaam. San José is een typische Latijns-Amerikaanse stad met drukke winkelstraten, levendige stadsparken, cafétjes en fastfoodketens.

Ons centraal gelegen hotel is een goede uitvalsbasis voor een stadswandeling. Marktliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de ‘Mercado Central’ waar het altijd een drukte van belang is. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de vele musea, of in het statige Teatro Nacional. In de avond is er tijd voor een eerste kennismaking met de keuken van Costa Rica in een sfeervol restaurant waarbij rijke schotels rijst en bonen met vlees of vis op tafel komen.

Manuel Antonio: paradijselijk woud en stranden

Dag 3 San Jose - Quepos, facultatieve excursie Manuel Antonio
Dag 4 Quepos

Costa Rica Wandelende mensen DjoserVanuit San Jose zetten we koers naar Quepos aan de Stille Oceaan. Direct naast Quepos ligt het nationale park Manuel Antonio, het kleinste nationale park van Costa Rica, maar wel één van de mooiste. De Costa Ricanen zijn er trots op! Zonnebadend op het strand liggen talloze leguanen. Aapjes slingeren hoog in de bomen, terwijl de luiaards het geheel rustig gadeslaan. Een excursie in een kano voert je door de mangrovebossen, in de richting van de zee. Misschien spot je een slang op een van de takken die uit het water steken. Te voet kun je het park op eigen gelegenheid verkennen.

San Gerardo de Dota: thuis van de Quetzal

Dag 5 Quepos - San Gerardo de Dota
Dag 6 San Gerardo de Dota
Dag 7 San Gerardo de Dota - Turrialba

Quetzal Costa Rica DjoserWe verlaten het paradijselijke Manuel Antonio en verruilen het voor een ander iconisch stukje natuur van Costa Rica. San Gerardo de Dota is namelijk het thuisland van de indrukwekkende Quetzalvogel! Maar om het vogeltje te zien moet je goed zoeken. De quetzal is door zijn prachtige schutkleuren moeilijk te vinden. De quetzal dankt zijn reputatie aan de vele legendies die vertellen over de onsterfelijkheid van de vogel, en de macht die hij afdwingt bij al zijn onderdanen in de jungle. Het is makkelijk om je voor te stellen waarom: de prachtige rode en groenblauwe veren maken deze tropische vogel een lust voor het oog. In nabijgelegen groene vallei van de Talamanca-bergketen vinden we honderden vogelsoorten: ook dit is dan ook een paradijs voor vogelaars.

Caribische sfeer aan de stranden van Cahuita

Dag 8 Turrialba - Cahuita
Dag 9 Cahuita

 Cahuita Costa Rica Strand Djoser Na een paar dagen van in de weelderige jungle, reizen we door naar de oostkust van Costa Rica. Cahuita grenst aan twee stranden: een wit en een zwart strand. Het zwarte strand is van vulkanische oorsprong. Het strand aan de andere kant van het dorp is wit van kleur, en ligt in het gelijknamige nationale park Cahuita. Het grenst geheel aan de Caribische kust en straalt ook een meer Caribische sfeer uit. Het is zeker aan te raden om hier een van de vele mooie wandelingen te maken, waarbij je een grote kans hebt om meerdere apensoorten te zien. De mantelbrulaap, zwarthandslingeraap en de witschoudercapucijnaap komen hier namelijk allemaal voor.

Zeeschildpadden en kaaimannen in Tortuguero

Dag 10 Cahuita - Tortuguero
Dag 11 Tortuguero
Dag 12 Tortuguero - Sarapiqui
 
Tortuguero Costa Rica Bootje Djoser We vervolgen de reis en na een traject over land, reizen we per boot verder naar onze lodge in het nationale park Tortuguero. Een motorboot brengt ons in ongeveer een uur naar onze accommodatie, midden in de jungle. Van juli tot en met september komen groene zeeschildpadden het tropische strand op om hun eieren te leggen. Van eind mei tot en met december komen de eieren uit is het mogelijk om dekleine schildpadjes te bewonderen op hun tocht naar zee. Een indrukwekkend schouwspel! Tussen februari en juni komen de lederschildpadden het strand op. Die zijn nog zeldzamer! Maar behalve schildpadden kun je in Tortuguero nog veel meer wild zien, zoals brulapen (misschien hoor je ze al in de verten) en vele kaaimannen, die doodstil in het water liggen of loeren op het strand. Een facultatieve boottocht om vroeg in de ochtend naar vogels en andere dieren te speuren behoort uiteraard tot de mogelijkheden. We overnachten een nacht in Sarapiqui waar we een ananas- of cacaoplantage kunnen bezoeken.

Uitzicht op de Arenal vulkaan vanuit Fortuna

Dag 13 Sarapiqui - La Fortuna
Dag 14 La Fortuna

Arenal Vulkaan Costa Rica Djoser Op enkele uurtjes rijden ligt de perfect gevormde Arenal-vulkaan. Het uitzicht vanuit het plaatsje La Fortuna wordt gedomineerd door deze immense vulkaan. Als gevolg van de vulkanische activiteit vind je in de omgeving verschillende warmwaterbronnen. Kijk uit als je er in stapt, want het kan echt warm zijn!

La Fortuna biedt veel mogelijkheden. Je kunt er zelf heerlijk rondlopen, wat souvenirtjes scoren, een boottocht op het meer van Arenal maken of een waterval bezoeken. Ook kan je kiezen voor een meer ontspannen excursie, zoals de dagtocht naar het waterrijke Caño Negro-reservaat dat vlakbij de Nicaraguaanse grens ligt. Voor vogelliefhebbers is dit de uitgelezen kans om talloze soorten watervogels te spotten. Verder vind je er kaaimannen, rivierschildpadden, enorme leguanen, apen en de Jezus Christushagedis, een knalgroene hagedissoort die over water kan rennen.

Canopytour door het nevelwoud van Monteverde

Dag 15 La Fortuna - Monteverde
Dag 16 Monteverde

Costa Rica canopy kabelbaan Djoser De bijzondere natuurervaringen houden niet op in Costa Rica! Nadat we lekker relaxed bijgekomen zijn in de warmwaterbronnen van La Fortuna vertrekken we naar de mysterieuze nevelwouden van Monteverde. Hier kun je kiezen voor een zeer actief programma. Tijdens een 'canopy tour' suizen we in een tuigje door en over de boomtoppen, maken we een tocht over loopbruggen die 100 meter diepe valleien overbruggen, of wandelen we rustig door de weelderige natuur: het kan hier allemaal. Als gevolg van de bijna permanente nevel die hier hangt, zijn alle bomen en platen gehuld in een dikke vacht van mos. En mocht je de quetzal nog niet eerder gespot hebben, dan heb je hier misschien meer geluk!

 

Bijkomen van alle indrukken aan het strand van Samara

Dag 18 Samara
Dag 19 Samara - San José
Dag 20 San José - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Costa Rica man smile Djoser We maken de oversteek naar de kust aan de Stille Oceaan. Samara ligt op het schiereiland Nicoya. Al lang voordat de buitenlanders Samara ontdekten, kenden de Costa Ricanen de weg hier naartoe. Het is een heerlijk plaatsje met prachtige zandstranden, gezellige barretjes, restaurantjes en winkels en de plek ademt de onstpannen Costa Ricaanse sfeer. Heb je zin in een actieve strandervaring, huur dan een surfboard of een bodyboard om de golven te trotseren. Maar op de fiets de omgeving ontdekken kan natuurlijk ook.

Na een paar dagen relaxen, reizen we terug naar San José. Hier kunnen we nog genieten van een gezellig diner in een van de vele restaurantjes die San José rijk is. Heb je nog niet genoeg souvenirtjes gescoord dan kan je die ook hier nog aanschaffen. Na een overnachting vliegen we terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan. Je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 dec - 31 dec
i
20-daagse reis. Vluchten met KLM/ Air France

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 jan - 04 feb
i
Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

12 feb - 04 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

26 feb - 18 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

19 mrt - 08 apr
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.545,-

Start - einde

16 jul - 05 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

30 jul - 19 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

06 aug - 26 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

10 sep - 30 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

22 okt - 11 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

12 nov - 02 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

10 dec - 30 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 jan - 03 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

11 feb - 03 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

25 feb - 17 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

18 mrt - 07 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Inclusief

 • Vluchten met United Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Vervoer naar Manuel Antonio nationaal park
 • Boottocht naar en van de accommodatie in Tortuguero op dag van aankomst en vertrek
 • Twee keer ontbijt tijdens het verblijf in Tortuguero
 • Bezoek aan Monteverde nationaal park
 • Ontspannen verblijf in Samara

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is in San José bij te boeken. De prijs voor een verlenging in San José is vanaf € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dien je zelf ter plaatse te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels. Indien we in een stad of dorp overnachten, dan ligt het hotel centraal. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen badkamer met warm water. Bij de keuze van de hotels is gelet op het karakter en de uitstraling. Ons hotel in San Jose ligt op loopafstand van het centrale plein en de Mercado Central.

Ons hotel in Tortuguero ligt midden in het waterrijke natuurgebied en is alleen per boot bereikbaar.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San José Hotel Colonial
Cahuita Cahuita National Park Hotel
Tortuguero La Baula Lodge
Monteverde Monteverde Country Lodge
Quepos Best Western Quepos
Samara Hotel Samara Inn

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Costa Rica accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica zwembad accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie zwembad overnachting Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa rica hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Costa rica accommodatie overnachting Djoser

  Hotels in steden en dorpen liggen centraal

 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel zwembad accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Costa Rica accommodatie overnachting Djoser

  Sommige hotels liggen midden in de natuur

 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  10:55

  Aankomst

  12:00

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - San José

  Vertrek

  13:30

  Aankomst

  19:00

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  San José - Frankfurt

  Vertrek

  19:35

  Aankomst

  15:00*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  16:10

  Aankomst

  17:25

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in Costa Rica is het ’s zomers 8 uur vroeger

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reizen maken we gebruik van een eigen bus, aangepast aan de groepsgrootte. De bagage zal tijdens de reis bovenop het dak gebonden worden. Voordeel van de eigen bus is dat we kunnen stoppen wanneer we willen. Costa Rica is geen groot land en de reisafstanden en -tijden zijn dan ook heel goed te overbruggen. Daarnaast zijn de wegen in Costa Rica vrij goed. De laatste kilometers van het traject over land naar Tortuguero voert langs bananenplantages en plantagewoningen. De weg is daar deels niet geasfalteerd.

Het laatste gedeelte van het traject naar Tortuguero wordt in ongeveer 1 uur tijd per motorboot afgelegd. Tijdens deze boottocht krijg je al een voorproefje van al het moois wat het gebied te bieden heeft.

 • Costa Rica united Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Costa Rica bus vervoersmiddel Djoser

  De babage wordt op het dak van de bus gebonden

 • Costa Rica bus vervoersmiddel Djoser
 • Costa Rica vervoersmiddel boot Djoser

  Een deel van het traject naar Tortuguero gaat over het water

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met United Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Vervoer naar Manuel Antonio nationaal park
 • Boottocht naar en van de accommodatie in Tortuguero op dag van aankomst en vertrek
 • Twee keer ontbijt tijdens het verblijf in Tortuguero
 • Bezoek aan Monteverde nationaal park
 • Ontspannen verblijf in Samara

Excursies

Luiaard costa ricaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op pad met een lokale gids en geniet er van om alle ins-en-outs te zien in bijvoorbeeld Monteverde of Tortuguero nationaal park, terwijl de ander er graag zelf op uit trekt of op het terras neerstrijkt aan het strand om te genieten van een tropisch drankje. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden, zoals een bezoek aan het waterrijke nationale park Tortuguero, mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook voor deze excursies geldt dat de entreegelden exclusief zijn.

Tijdens deze reis door Costa Rica zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • We brengen een bezoek aan het bekende Monteverde Reserva Biologica. Je kunt hier onder begeleiding van een gids prachtige wandelingen maken door het nationale park, waarbij je alles komt te weten over de dieren, bomen en de planten. Dit is de uitgelezen kans om een quetzal te spotten, een vogel met een heel bijzondere staart! Of ga lekker op eigen gelegenheid op pad om het park te ontdekken.
 • Tijdens de reis brengen we een meerdaags bezoek aan het waterrijke Tortuguero National Park. Als je naar je accommodatie vaart, vaar je door prachtige kanalen en rivieren van het National Park. Onderweg zal je verschillende soorten vogels, moerasschildpadden, kaaimannen en krokodillen zien. En misschien hoor je de brulaap al van verre roepen!


In Costa Rica zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • Tijdens de Canopy Tour in Monteverde kom je op grote hoogte. Via de kabels zweef je van de ene boomtop naar de andere. Je overbrugt diepe valleien en ziet het nevelwoud eens vanuit een hoger perspectief. Zeer zeker een actieve excursie die de moeite waard is.
 • Onder leiding van een lokale gids loop je tijdens de Skywalk in de omgeving van Monteverde op 40 meter hoogte, over hangbruggen door het regenwoud heen op zoek naar wildlife. De gids vertelt je over de vele  verschillende plantensoorten waar je langs loopt. Wist je dat er planten zijn met bladeren zo groot, dat je ze makkelijk als paraplu kunt gebruiken?
 • Paardrijden is mogelijk in La Fortuna en Samara. Verken de prachtige omgeving per paard.
 • Heb je nog niet genoeg aan waterrijke gebieden na je bezoek aan Tortuguero of wil je graag de grens met Nicaragua over, breng dan een bezoek Caño Negro. Tijdens deze boottocht vaar je door het moerasgebied aan de grens met Nicaragua. Je zult hier verschillende diersoorten tegenkomen zoals watervogels, kaaimannen, schildpadden, apen, vleermuizen en luiaards. Aan boord zal er een Engelse gids aanwezig zijn die alles over het gebied zal vertellen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Costa Rica minimaal nog 6 maanden geldig is.
 • Indien u met United vliegt: Toestemming om zonder visum via de Verenigde Staten te reizen, de zgn ESTA-verklaring. Hierover ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Meer informatie hierover is te vinden op deze website. Bij enkele data worden de vluchten uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij waarbij er niet via de V.S. wordt gevlogen. Een ESTA-verklaring is dan niet noodzakelijk.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.

Geldzaken

In Costa Rica wordt er betaald met de Costa Ricaanse colon. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
Contant: dollars.
Creditcards: op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- tot € 350,- per persoon per week. Dit bedrag is exclusief de entreegelden van de nationale parken in Costa Rica, die bij elkaar ongeveer $ 75,- tot $ 100,- bedragen. Het prijsniveau in Costa Rica ligt bijna even hoog als in bijvoorbeeld Amerika.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt $35,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken.

In veel hotels kun je, naast een goed ontbijt, ook vaak voor het avondeten terecht. De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café. De te bezoeken landen hebben elk een eigen nationale keuken. Over het algemeen is de Midden-Amerikaanse keuken eenvoudig en verrassend smakelijk.

Eten maaltijd Costa RicaAls ontbijt kun je naast de traditionele 'gallo pinto' (rijst en bonen) in de meeste gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, bestaande uit vers fruit, sap en toast met jam en eieren. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'casado' of ‘menu del dia’ bestellen. Deze bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een simpel nagerecht. De warme maaltijd bestaat uit tortilla's, rijst, bonen en worden in verschillende combinaties met kip of vlees geserveerd. Een gewild nagerecht is gefrituurde bananen.

Aan de kust treft men voornamelijk verse vis op het avondmenu. Ook vegetarisch eten is op deze reis heel goed mogelijk. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Vanwege de goede toeristische infrastructuur en de westerse invloed kun je bijna overal ook Europese gerechten bestellen zoals pizza's, hamburgers, soepen en vleesgerechten met frites. En natuurlijk is de kwaliteit van het fruit in deze tropische omgeving niet te versmaden!

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is in San José bij te boeken. De prijs voor een verlenging in San José is vanaf € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dien je zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. In de avonden kan het fris zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder 13°C.

Costa Rica kent geen echte winter en zomer. Wanneer men het heeft over de winter duidt men de regenperiode aan die van april tot november loopt. De zomer is de droge periode van eind december tot midden april. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zonneschijn zijn echter het gehele jaar schaars. Tijdens het regenseizoen is de natuur op zijn mooist. In Midden-Amerika kan het gehele jaar door gereisd worden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Cultuur of natuur?

De natuur is de grootste schoonheid van Costa Rica. De geweldige natuur zorgt ervoor dat natuurliefhebbers zullen genieten van deze reis. Iedere regio, ieder reservaat of nationaal park biedt een diversiteit aan flora en fauna. Om deze verscheidenheid te zien, maken we veel bijzondere wandeltochten door de nationale parken en reservaten. De Costa Ricaanse overheid is zeer natuurbewust en stelt de natuur zelfs centraal in het beleid. Dat betekent dat, ondanks dat het land vrij klein is, Costa Rica één van de meeste nationale parken ter wereld heeft.

Welke diersoorten kun je onderweg zien?

Wanneer kan ik het beste zeeschildpadden spotten?

Heb ik wandelschoenen nodig tijdens deze reis?

Zijn er ook zwem-, snorkel- en duikmogelijkheden tijdens de reis?

Wat is het verschil tussen de 16- en de 21-daagse reis?

Is er een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig?

Wat is het voltage in Costa Rica?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen naar Costa Rica? Kan ik geld pinnen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of emailen?

Is er wifi in de hotels aanwezig?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Costa Rica, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Deze reis is een aanrader. Zeer goede afwisseling tussen strand en woud. Uitstekend begeleidt door onze reisleidster. Veel keuze in activiteiten en fijne hotels (sommigen échte pareltjes). We hebben de prachtigste vogels gespot en waren diep onder de indruk van de mooie natuur van Costa Rica.

  9,0

  9,0
 • We hebben een prachtige reis gehad. De natuur is enorm indrukwekkend en veel dieren gezien. Turrialba is een plek die van ons overgeslagen had mogen worden maar alle andere plekken waren stuk voor stuk geweldig. Reisleidster Yoah heeft onze reis nog iets beter gemaakt. Ik zou de reis iedereen aanraad

  8,0

  8,0
 • Costa Rica heeft een boeiende flora en fauna. Wat een mooie reis, ook mede door onze enthousiaste en spontane reisleidster Yoah. Zij heeft de excursies supergoed gepland, vroeg op pad zodat we de andere toeristen voor waren. Ze wist ook veel over het land te vertellen. Toppie

  9,0

  9,0
 • Wat een boeiende reis! Al de diversiteit van dit prachtige land komt aan bod. Van de Pacific via de bergen naar de Caraïbische kant en weer terug via de bergen. Puur genieten van wondermooie natuur. We hadden een geweldige gids, Yoah, die supergoed kan plannen zodat je overal nog net iets extra geniet.

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Zeer gevarieerd programma met grote diversiteit aan natuur
 • Bezoek La Fortuna met zijn indrukwekkende vulkanen
 • Meerdaags bezoek aan het waterrijke Tortuguero met veel wildlife
 • Spot de Quetzalvogel in San Gerardo de Dota
 • Bezoek zowel de Pacifische als Caribische kust
 • Combinatie van wildlife, veel activiteiten én strand
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels, soms midden in de natuur
 • Alle hoogtepunten van Costa Rica in één reis!
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

9,1

Deze reis is een aanrader. Zeer goede afwisseling tussen str...
Deze reis is een aanrader. Zeer goede afwisseling tussen strand en woud. Uitstekend begeleidt door onze reisleidster. Veel keuze in activiteiten en fijne hotels (sommigen échte pareltjes). We hebben de prachtigste vogels gespot en waren diep onder de indruk van de mooie natuur van Costa Rica.

Piet J. - 9,0
We hebben een prachtige reis gehad. De natuur is enorm indru...
We hebben een prachtige reis gehad. De natuur is enorm indrukwekkend en veel dieren gezien. Turrialba is een plek die van ons overgeslagen had mogen worden maar alle andere plekken waren stuk voor stuk geweldig. Reisleidster Yoah heeft onze reis nog iets beter gemaakt. Ik zou de reis iedereen aanraad

Sanne van B. - 8,0
Costa Rica heeft een boeiende flora en fauna. Wat een mooie...
Costa Rica heeft een boeiende flora en fauna. Wat een mooie reis, ook mede door onze enthousiaste en spontane reisleidster Yoah. Zij heeft de excursies supergoed gepland, vroeg op pad zodat we de andere toeristen voor waren. Ze wist ook veel over het land te vertellen. Toppie

Marinus en Gerda - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Costa Rica

Het weer in Costa Rica

27°C

Terug naar boven