Cuba

Verplichte ziektekostenverzekering voor Cuba

Naast een paspoort en toeristenvisum is het vanaf 1 mei 2010 tevens noodzakelijk bij aankomst in Cuba een verzekeringsbewijs voor medische kosten te overleggen. Medische kosten in het buitenland vallen in de meeste gevallen onder de dekking van uw ziektekostenpolis die u in Nederland verplicht heeft afgesloten. Wij willen u dan ook adviseren uw zorgpas mee te nemen zodat u bij aankomst in Havana kunt aantonen dat u voor deze kosten bent verzekerd.

Mocht u niet in staat zijn bij aankomst een bewijs van verzekering voor medische kosten te overleggen dan bent u verplicht ter plaatse een nieuwe Cubaanse zorgverzekering af te sluiten. Reizigers met een Amerikaanse ziektekostenverzekering dienen hiermee rekening te houden gezien een Amerikaanse polis geen dekking biedt in Cuba.

In het specifieke geval dat u voor medische kosten in het buitenland enkel via een reisverzekering bent verzekerd raden wij u uiteraard aan naast de zorgpas ook uw polisblad of verzekeringsbewijs van de reisverzekering bij u te dragen. Indien u deze reisverzekering via Djoser heeft afgesloten is het factuurnummer tevens uw polisnummer van de Europeesche. Een kopie van de factuur is in dat geval uw bewijs van verzekering.

Klantwaardering

8,7

Wat een ontzettende leuke reis hebben wij gemaakt naar Cuba!...
Wat een ontzettende leuke reis hebben wij gemaakt naar Cuba! Goed geregeld door Djoser. Leuke reisleiders, en een super leuke groep! Heel veel van het land gezien en niet geheel onbelangrijk, heel veel gelachen! gr. Ageeth

Ageeth K. - 9,0
Terug naar boven