Ecuador & Galapagosverlenging

Rondreis Ecuador, met verlenging Galapagos29 dagen

Een indrukwekkende reis qua cultuur en natuur. In Quito en Cuenca kun je door het mooie, koloniale centra dwalen en in Otavalo en Saquisili bezoeken we de kleurrijke indianenmarken. Met kano’s varen we naar onze prachtig gelegen ecolodge in de jungle. In Baños kun je ontspannen in de warmwaterbronnen na een inspannende fietstocht of wandeling, voordat we een excursie maken naar de Chimborazovulkaan. We reizen per trein door de spectaculaire Duivelsneus (Nariz del Diablo). Vanuit het vissersplaatsje Puerto López kan je Isla de la Plata - ook wel Klein Galapagos genoemd - bezoeken of op zoek gaan naar bultrugwalvissen. Deze rondreis eindigt met een bezoek aan de unieke Galapagoseilanden, waar je de verschillende eilanden met hun uitzonderlijke flora en fauna ontdekt.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Ecuador, met verlenging Galapagos, 29 dagen
 1. Amsterdam - Quito - Otavalo
 2. Otavalo
 3. Otavalo - Mitad del Mundo - Quito
 4. Quito
 5. Quito - Machachi, optionele excursie Cotopaxi nationaal park
 6. Machachi - Sigchos - Quilotoa
 7. Quilotoa - indianenmarkt Saquisilí - Papallacta hooglanden
 8. Papallacta hooglanden - boottocht naar jungle ecolodge
 9. jungle ecolodge, wandeling met gids
 10. jungle ecolodge - Baños
 11. Baños
 12. Baños - Chimborazovulkaan - Riobamba
 13. Riobamba - treinreis Duivelsneus - Ingapirca - Cuenca
 14. Cuenca, bezoek aan dorpjes Gualaceo en Chordeleg
 15. Cuenca, bezoek El Cajas nationaal park
 16. Cuenca - Puerto López
 17. Puerto López
 18. Puerto López
 19. Puerto López - Guayaquil
 20. Guayaquil - vlucht naar Baltra - Santa Cruz - Puerto Ayora
 21. Santa Cruz, optionele excursies
 22. Inscheping Anahi cruise, Bachas Beach
 23. Genovesa eiland; Darwin Bay & The Barranco
 24. South Plaza & Santa Fe
 25. San Cristobal, Pitt Point, Leon Dormido & Lobos Island
 26. San Cristobal, Cerro Colorado. Middag optionele excursies - Puerto Baquerizo
 27. San Cristobal - Guayaquil
 28. Guayaquil - Amsterdam
 29. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Rechtstreeks naar het hart van het land en de Indianencultuur: Quito & Otavalo

Dag 1. Amsterdam - Quito - Otavalo
Dag 2. Otavalo
Dag 3. Otavalo - Mitad del Mundo - Quito
Dag 4. Quito

Ecuador Hoofdstad Otavalo Djoser Een rechtstreekse vlucht met KLM brengt ons naar de hoofdstad van Ecuador, vanwaar we direct doorreizen naar Otavalo, gelegen in de Andes ten noorden van Quito. De plaats staat vooral bekend vanwege zijn wereldberoemde kleurrijke markt. Indianen uit de wijde omgeving stromen toe om 's morgens vroeg hun kleurige geweven doeken, kleden en poncho's te koop aan te bieden. De markt verspreidt zich over enkele pleinen van het stadje en kent verschillende afdelingen. De Otavaleños, herkenbaar aan de lange zwarte vlecht op hun rug en hun kleurige kleding, zijn heel anders gekleed dan de Indianen die je later in deze reis in het bergdorp Saquisilí zult zien. Het is de moeite waard om in de omgeving van Otavalo een wandeling of tocht te paard te maken. Ook is het mogelijk om verschillende dorpjes te bezoeken om indiaanse handwerkslieden en kunstenaars aan het werk te zien. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Er is een mooi wandelpad langs de rand van het meer dat prachtige uitzichten biedt.

We rijden door naar het zuiden waar we enkele nachten verblijven in de Ecuadoraanse hoofdstad. Onderweg passeren we de evenaar in het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’. Hier kun je in een indiaans openluchtmuseum aan de hand van diverse spraakmakende proefjes zien dat je inderdaad precies op de evenaarlijn bent aangekomen.

Ecuador Qud-Quito historisch centrum Djoser Quito bestaat uit een koloniaal gedeelte en een nieuw deel, waar je de meeste hotels en restaurants vindt. Oud-Quito, ofwel het Centro histórico, telt 32 kerken en talloze pleintjes. De straten zijn steil en smal en worden geflankeerd door koloniale panden met statige patio's. Je kunt dit gedeelte van Quito het beste te voet verkennen. Sla vooral 's avonds de gezellige voetgangersstraat La Ronda niet over; in oude huizen vind je hier galeries, winkels en cafés. Het hart van het koloniale centrum wordt gevormd door de Plaza de la Independencia, die wordt gedomineerd door de grote kathedraal en het presidentieel paleis. Ten westen hiervan ligt de Plaza San Francisco met de grote kerk en het klooster van de patroonheilige van Quito, San Francisco. Onderweg kom je ook nog langs de Compania de Jesus kerk, die door vele kunstkenners wordt gerekend tot een van de vijf mooiste kerken in de wereld, absoluut een must.

Nieuw-Quito strekt zich in noordelijke richting van het centrum uit langs brede boulevards. De belangrijkste is de Avenida Amazonas, waar je naast de grotere souvenirwinkels een aantal druk bezochte terrasjes vindt. Verder zijn er in deze wijk (Mariscal) ontzettend veel restaurants, met name op de Plaza Foch. Hier vlakbij ligt ook het hotel waarin je verblijft. Een betere plek kan niet! Aan te raden is een bezoek aan het Crystal Palace in het park Itchimbía. Dit culturele centrum wordt zo genoemd vanwege het vele glas en is gemaakt door de architecten die ook de Eiffeltoren in Parijs hebben ontworpen. In de stadsparken El Ejido en El Alameda heerst vooral in de weekenden een gezellige drukte. Lokale families grijpen hun vrije dagen aan om in de parken te wandelen, te sporten, muziek te maken en te picknicken. Een ritje met de taxi brengt je op de heuvel El Panecillo (‘het broodje’) bij het beeld Virgen de Quito, dat hoog boven Quito uittorent. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en bij helder weer zie je de toppen van de vulkanen die Quito omringen. Ook kun je op een heldere dag met de Teleferico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de zeer langgerekte hoofdstad van Ecuador. Quito heeft daarnaast vele musea die een bezoekje waard zijn.

Andesdorpen en vulkanen

Dag 5. Quito - Machachi, optionele excursie Cotopaxi nationaal park
Dag 6. Machachi - Sigchos - Quilotoa kratermeer
Dag 7. Quilotoa - indianenmarkt Saquisilí - Machachi

Ecuador Machaichi vulkaan Djoser We vervolgen onze reis naar het zuiden waar we overnachten in het charmante plaatsje Machachi. Vanuit Machachi kun je een optionele excursie maken naar een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld, de Cotopaxi. Daar kunnen we een prachtige wandeling maken rondom het meer in het park, waarbij je een spectaculair uitzicht hebt op de Cotopaxi. Wie geen moeite heeft met de hoogte, kan de vulkaan zelfs beklimmen. Het is een pittige klim naar de hoogstgelegen berghut op 4800 meter, maar je inspanning wordt beloond met een magnifiek uitzicht over de hoogvlakte van centraal Ecuador. Houd er bij deze tocht wel rekening mee dat je last zou kunnen krijgen van hoogteziekteverschijnselen; veel water drinken is belangrijk.

Onze volgende stop is het indrukwekkende Quilotoa kratermeer; een bijzondere plek waar het toerisme nog niet echt op gang is gekomen. De lokale gemeenschap ontvangt ons dan ook graag en met open armen.

Op de authentieke indianenmarkt van Saquisili vind je veel onbekende producten uitgestald in kleurrijke kraampjes. Je ziet hier bijna geen toeristen, maar uitsluitend indianen in klederdracht die hun producten kopen en verkopen. Na een bezoek aan de markt verblijven we nog een nachtje in Machachi voordat we afdalen naar het laagland.

Roerige Jungle


Dag 8. Machachi - Papallacta hooglanden - boottocht naar jungle ecolodge
Dag 9. Jungle ecolodge, wandeling met gids
Dag 10. Jungle ecolodge - Baños

Op de reisroute van Quito naar de jungle is voor het eerst heel erg goed te zien wat de kracht van Ecuador is: een gigantische afwisseling aan de mooiste landschappen. Je weet niet waar je het eerst naar moet kijken, je komt ogen te kort!

Door een weelderig groen landschap dalen we af naar het lager gelegen deel van Ecuador, met een tropisch klimaat. Overal langs de weg zie je bananen-, koffie-, cacao- en papayabomen. Onderweg komen we langs de Papallacta hooglanden, een prachtige plek omgeven door groene nevelwouden. Je kunt hier in de prachtig gelegen warmwaterbronnen een heet bad nemen of een mooie wandeling maken door een fascinerend bosgebied. De laatste paar kilometer naar de accommodatie in de jungle voert per traditionele lange kano over de Chontayacu-rivier.

Yakuma lodge buitenafOnze jungle ecolodge is gecertificeerd door de Rainforest Alliance (zie voor meer informatie de praktische informatie) en helemaal aangelegd met natuurlijke, lokale materialen, maar tegelijkertijd heel erg comfortabel. Tijdens onze ‘jungle-ervaring’ kun je wandelingen maken onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over onder andere de geneeskrachtige kwaliteiten van de planten die je tegenkomt. ’s Avonds eet je met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Daarna is het heerlijk om een spectaculaire dag in de natuur af te sluiten met traditionele drankjes rond het kampvuur. Vanuit Puyo rijden we door het dal van de Pastazarivier omhoog naar Baños, waarbij we een mooie wandeling naar de imposante waterval van Rio Verde kunnen maken. Het aantrekkelijke stadje Baños, met de vulkaan Tungurahua dreigend op de achtergrond, is ons volgende reisdoel.

Groen en aangenaam Baños

Dag 11. Baños
Dag 12. Baños - Chimborazovulkaan - Riobamba
Dag 13. Riobamba - treinreis Duivelsneus - Ingapirca - Cuenca

Ecuador Banos procinciestad Djoser Baños is een klein en vriendelijk provinciestadje, dat bekend is om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen. Pas wel op, want omdat je zo'n beetje op de evenaar zit, kun je zelfs bij bewolkt weer flink verbranden! Naast relaxen kun je in Baños ook actieve(re) activiteiten ondernemen. De heuvelachtige omgeving met prachtige watervallen leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeltocht. Je kunt ook gaan raften, paardrijden of mountainbiken.
Er wordt wel gezegd dat de beste aguardiente, een sterk alcoholische drank uit suikerriet, in Baños wordt gemaakt. Probeer daarom zeker eens de 'canelazo': aguardiente met limoen en kaneel.

Onderweg naar Riobamba kunnen we de ‘Coloso de los Andes’, zoals de Chimborazovulkaan met zijn hoogte van 6310 meter wordt genoemd, tot 5000 meter hoogte bestijgen. Het pad stijgt gestaag en biedt spectaculaire uitzichten. Na afloop van de wandeling bestaat er voor de echte sportievelingen de kans om een van de mooiste mountainbike-tochten in Ecuador te beleven. Deze rit daalt geleidelijk af naar 3000 meter hoogte en passeert daarbij diverse compleet andere landschappen. Onderweg word je ook vaak enthousiast begroet door op hun akkers werkende hoogland-indianen. Ook hier geldt dat je net als bij de Cotopaxi eventueel last zou kunnen krijgen van hoogteziekteverschijnselen; veel water drinken dus! Riobamba zelf staat ook wel bekend als de 'Sultan van de Andes'. Volgens de Ecuadoranen zelf loopt de tijd zo'n 30 jaar achter in Riobamba, vandaar dat er zelfs voor Ecuadoraanse begrippen een bijzondere sfeer heerst. Naast een aantal kerken en de brede boulevards ligt de charme van deze stad vooral in het uitzicht op de drie hoge vulkaanpieken van de Chimborazo, Altar en Tungurahua.

Vanuit Alausí reizen we per trein over de beroemde Duivelsneus (Nariz del Diablo). Deze treinreis is een heel bijzondere ervaring door het enorme hoogteverschil dat de trein overbrugt. En ook tijdens deze treinrit kom je weer door veel verschillende prachtige landschappen. In tegenstelling tot de informatie in onze brochure is deze treinreis bij de reissom inbegrepen!

Ecuador Cuenca ruines can Ingapirca Djoser Onderweg naar Cuenca rijden we via de ruïnes van Ingapirca, het belangrijkste archeologische complex dat de Cañari’s en Inca’s in Ecuador hebben nagelaten. De meest bijzondere bezienswaardigheid wordt gevormd door de resten van de zonnetempel, die gelegen is te midden van de akkertjes van de Cañari-indianen. En hoewel het centrum van het Incarijk en de beroemdste Incabouwwerken in het zuiden van Peru liggen, wordt je beeld van het Incarijk pas compleet door het bezoeken van Ingapirca in Ecuador.

Koloniaal Cuenca

Dag 14. Cuenca
Dag 15. Cuenca, bezoek El Cajas nationaal park
Dag 16. Cuenca - Puerto López

Ecuador Cuence Djoser Hoewel Cuenca qua aantal inwoners de derde stad van Ecuador is, heeft het een provinciaal karakter. Het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De koloniale sfeer is bewaard gebleven in de geplaveide straatjes, de oude kerken en pleinen en de statige panden met de begroeide patio's. De bloemenmarkt bij El Carmen is kleurrijk en, evenals een wandeling langs de Tomebamba-rivier, zeker de moeite waard. Cuenca staat bekend om de fabricatie van Panamahoeden en een bezoek aan een van de fabrieken is dan ook bijna zonde om over te slaan. 

Bij een bezoek aan het nationaal park El Cajas kun je een lange wandeling maken op een hoogte van 4000 meter in het schitterende berglandschap met kleurrijke mossen en ongeveer 230 meren. Ook kun je op deze route door prachtige quinoabossen lopen, die veel bezoekers sprookjesachtig mooi vinden.

Puerto López

Dag 17. Puerto López
Dag 18. Puerto López
Dag 19. Puerto López - Guayaquil

Via een spectaculaire afdaling komen we aan in de westkust van Ecuador, de zogenaamde Costa. Het is net of we weer aan een nieuwe vakantie beginnen, omdat alle facetten van het leven hier totaal anders zijn dan in de delen van Ecuador die we bezocht hebben. Het landschap wordt steeds droger en de vegetatie minder uitbundig. Veel bosgebieden hebben hier plaatsgemaakt voor garnalenkwekerijen. We verblijven aan de kust in het kleine vissersdorpje Puerto López. Op het strand zijn vissers met hun netten bezig en fregatvogels en pelikanen proberen een graantje mee te pikken van de vangst. Met de hand worden jonge gamba’s gevangen en verkocht aan kwekerijen, waar ze tot de bekende lekkernij worden opgekweekt.

Ecuador Salago park Machalilla Djoser In het nabijgelegen Salango is een museum waar verschillende voorwerpen uit de oudheid te bezichtigen zijn. Met de bus kun je ook naar nationaal park Machalilla voor een mooie wandeling door droog tropisch bos en langs diverse idyllische baaien aan de Grote Oceaan. In 1979 is dit gebied tot nationaal park verklaard om de vijftig kilometer lange kustlijn met bossen en de koraalriffen iets verder uit de kust te beschermen. In het park kun je onder meer orchideeën en bromelia’s bekijken.
 Als je van natuur houdt, dan moet je zeker deelnemen aan de excursie naar het vogeleiland Isla de la Plata, ook wel Klein Galapagos genoemd.

Dit eiland ligt voor de kust en er leven fregatvogels en drie soorten jan-van-genten. Het bijzondere van het bezoek aan dit eiland, waar je een prachtige wandeling van twee uur kunt maken, is dat je net als op de Galapagoseilanden heel dicht bij de vogels (en hun jongen) kunt komen. De vegetatie op Isla de la Plata is echter weer heel anders dan op de Galapagoseilanden. Tussen juni en september is de excursie helemaal een feest door de aanwezigheid van honderden bultrugwalvissen op de vaarroute. Niet voor niets wordt Puerto López door biologen de walvishoofdstad van de wereld genoemd.

We rijden naar de bedrijvige havenstad Guayaquil, die aan het einde van deze zeer gevarieerde reis weer een heel andere kant van Ecuador laat zien. Na een wandeling door het zeer levendige centrum, over de verfrissende rivierboulevard Malecon 2000, en een klim naar de historische wijk las Peñas, zul je positief verrast zijn door deze stad, die jammer genoeg door vele toeristen wordt overgeslagen. Vanuit Guayaquil vliegen we naar de Galapagoseilanden.

Galapagoseilanden


De Galapagoseilanden, genoemd naar de reuzenschildpadden die in het Spaans 'Galapágos' genoemd worden, liggen ongeveer 1000 kilometer van de kust in de Grote Oceaan. De archipel bestaat uit een aantal grotere en kleinere eilanden, die nooit met het vasteland in verbinding hebben gestaan. Eigenlijk zijn de eilanden boven het water uitstekende delen van een onder water liggend gebergte van vulkanische oorsprong. Ze voldoen dan ook niet aan het beeld van een tropisch eiland met wuivende palmen en witte stranden. Integendeel: de kusten zijn grillig gevormd uit donker gesteente en de ondergrond is stenig en dor. Natuurlijk zijn er tussen de lavastenen ook prachtige witte schelpenstrandjes, waar je van de zon kunt genieten en in het helderblauwe water tussen zeehonden kunt zwemmen.

Ecuador Galapagos eilanden Djoser Het programma op de Galapagos is aan wijzigingen onderhevig. We zijn afhankelijk van vele factoren, zoals weersomstandigheden, seizoenswisselingen, politieke omstandigheden en regelgeving met betrekking tot de bescherming van het gebied. Hierdoor kan de route per reis verschillen. Over het algemeen reis je tijdens de cruise in een internationaal gezelschap. Het verblijf op de Galapagos bestaat uit acht dagen en zeven nachten, inclusief de reistijd naar de eilanden. Gedurende vijf dagen verblijven we op de luxe Anahí, een jacht voor maximaal 16 passagiers, dat is geclassificeerd in de First Class. Aan boord zijn slaapcabines met eigen douche en toilet (zie verder: vervoer). Er is deze week geen Nederlandssprekende reisbegeleider aanwezig, maar een lokale Engelstalige gids.

Baltra – Santa Cruz

Dag 20. Guayaquil - vlucht naar Baltra - Santa Cruz
Dag 21. Santa Cruz

We komen aan op het vliegveld van het eiland Baltra. Van hieruit worden we naar het hotel, gelegen op het aanliggende eiland Santa Cruz, gebracht. We overnachten in het kustplaatsje Puerto Ayora, gelegen aan de zuidkant van het eiland. Aan de zuidkust, verspreid over een aantal lage gebouwtjes, bevinden zich de onderzoekslaboratoria en werkplaatsen van het Charles Darwin Onderzoeksstation. Aan de noordkant van het eiland bevindt zich vrij veel gecultiveerd land en het is ook hier waar de meeste mensen woonachtig zijn. De lokale bevolking leeft van veeteelt en het verbouwen van koffie. In de hooglanden is er de mogelijkheid om door lavatunnels te wandelen en een bezoek te brengen aan een tweelingkrater.

Inscheping Anahi

Dag 22. Inschepen Anahi jacht - Bachas beach
Dag 23. Genovesa eiland

Ecuador Bachas Beach Santa Cruz Djoser Vandaag beginnen we onze 5-daagse cruise op een prachtig jacht waar we de komende nachten op basis van een volpension verblijven. Nadat we aan boord zijn gegaan varen we naar Bachas Beach gelegen in het noorden van Santa Cruz. Hier is het heerlijk vertoeven en kunnen we goed zwemmen. Dit deel van het eiland is de thuisbasis voor schildpadden, zeeleguanen en flamingo’s. We komen aan op Genovesa, het eiland dat staat bekend als hét eiland om vogels te spotten, vooral bijzondere soorten. We beginnen de dag in Darwin Bay. Veel vogels gebruiken deze klifkust als broedplaats. Zwaluwstaartmeeuwen en zeldzame lavameeuwen hebben zich hier gevestigd en de kans is groot dat je ze ziet. Zeeleeuwen, schildpadden, roggen en haaien zijn vanaf de kust te spotten. ‘s Middags vervolgen we onze reis richting het zuiden van het eiland en stoppen bij The Barranco. De nazca jan van gent, mockingbirds, stormvogels, galapagosduif en de short-eared lava-uil komen hier voor.

Anahi bootocht - South Plazas, Santa Fe & San Cristobal

Dag 24. South Plazas eiland en Santa Fe eiland
Dag 25. San Cristobal; Pitt Point, Leon Dormido & Lobos eiland
Dag 26. San Cristobal; Galapaguera de Cerro Colorado (schildpaddencentrum) einde cruise middag vrij te besteden

We doen South Plazas aan: een van de twee Plazas-eilanden en tevens de grootste met een lengte van ongeveer 13 kilometer. Je kunt er blauwvoet jan-van-gents, gemaskerde jan-van-gents, zeeleeuwen, zeeleguanen, albatrossen, krabben en hagedissen zien. Je loopt werkelijk rakelings langs broedende vogels. Daarna varen we door naar het eiland Santa Fe. Dat heeft een cactuswoud en is de woonplaats van een zeer zeldzame soort landleguaan, die alleen op dit eiland voorkomt. Met een beetje geluk kunnen we een blik werpen op dit beroemde, maar schuwe soort.

Ecuador Galapagosarchipel Djoser Aan de oostkant van de Galapagosarchipel ligt San Cristobal, een eiland dat in vergelijking met de overige eilanden een stuk toeristischer is. Dit komt door het sinds 1986 gevestigde vliegveld. In de ochtend bezoeken we Pitt Point in het noorden, waar endemische diersoorten voorkomen zoals de lava hagedis, chatham mockingbird  en de roodvoet jan-van-gent (hierbij heb je een beetje geluk nodig!). Als je omhoog loopt, heb je een indrukwekkend uitzicht. Vervolgens bekijken we in het midden van de Galapagoszee de opvallende rots Leon Dormido (ook wel bekend als Kicker Rock), wat 'slapende leeuw' betekent. Het is een overblijfsel van een vulkanische kegel en hij is uitgehold door de zee. De rots is een populaire bezienswaardigheid omdat je er veel tropische vogels, fregatvogels en jan-van-genten in de buurt ziet rondvliegen. Door het bijna kristalheldere water krijg je een schitterende blik op de kleurrijke onderwaterwereld.

Op het kleine Lobos eiland maken we een wandeling van een kleine kilometer, die ongeveer één uur duurt. Hier leeft een kleine populatie blauwvoet jan-van-genten en fregatvogels. Je kunt er ook twee soorten zeeleeuwen spotten. Tijdens de tocht loop je door een droog gebied, langs vulkanisch gesteende en door het zand

's Morgens komen we aan op San Cristobal. Ter afsluiting van onze cruise brengen we onder begeleiding van een gids een bezoek aan het Cerro Colorado Giant Galapagos turtles broedcentrum. Dit centrum is gebouwd om onder andere de populatie reuzenschildpadden op het eiland te verbeteren. In een zo natuurlijk mogelijke omgeving lopen de dieren beschermd van roofdieren (zoals varkens en geiten) rond. In de bomen en struiken kun je verschillende soorten landvogels zien, zoals grasmussen, vinken en mockingbirds.

Ecuador San Cristobal Djoser De rest van de dag hebben we de tijd om San Cristobal te ontdekken. Hier kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het interpretation centre, waar je wordt meegenomen naar de geschiedenis van de Galapagoseilanden. Je krijgt een terugblik naar het verleden met een oog gericht op het heden en de toekomst. Een must-see voor de echte Galapagosliefhebbers! Ook is het mogelijk een wandeling te maken naar de kust bij Tijeretas Hill, een prachtige plek om twee soorten fregatvogels te zien. Ook het landschap en het uitzicht zijn adembenemend. Aan de voet van de heuvel is het mogelijk om te snorkelen. Vanaf het strand bekijken we spelende zeeleeuwen.


Dag 27. San Cristobal - vlucht Guayaquil
Dag 28. Guayaquil - Amsterdam
Dag 29. aankomst Amsterdam

Vanuit San Cristobal vliegen we terug naar Guayaquil waar we nog een nacht verblijven alvorens we de vlucht van KLM naar Amsterdam nemen. De volgende dag komen we weer in Nederland aan.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 nov - 20 dec

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.590,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 mrt - 10 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 5.690,-

Start - einde

24 apr - 22 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 5.690,-

Start - einde

22 mei - 19 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 5.690,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoelsagen
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen mét ontbijt
 • Vluchten van/naar Galapagos
 • Boottocht naar Ecolodge in de jungle
 • Maaltijden tijdens verblijf in jungle
 • Wandeling en overige activiteiten in jungle o.l.v. professionele lokale gids
 • Treinreis Duivelsneus
 • Bezoek aan indianenmarkten Otavalo en Saquisilí
 • Excursie Chimborazovulkaan
 • Excursie El Cajas nationaal park
 • Bezoek aan dorpjes Gualaceo en Chordeleg
 • 5-daagse cruise First Class catamaran inclusief maaltijden
 • Nederlandse reisbegeleiding (t/m vertrek naar de Galapagos)
 • Engelssprekende gids op de Galapagos
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
   

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden (waaronder de Galapagoseilanden), gidsgelden op het vasteland, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

In verband met de beperkte beschikbaarheid aan boord van het Yacht Anahí, is de Galapagos Cruise altijd op aanvraag. De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €4.790,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je (voor de reis door Ecuador) een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 520,-.

Tijdens het Galapagosgedeelte worden alleenreizenden op de catamaran ingedeeld in een cabine die je deelt met een reisgenoot. We proberen je in te delen met iemand van hetzelfde geslacht, maar kunnen dit niet garanderen.

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie in Quito (in een centraal gelegen hotel) is bij te boeken. De prijs is € 30,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies/ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 50,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €315,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Ecuador overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet. De ligging is centraal, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer ligt de accommodatie iets meer afgelegen, maar dat wordt door de bijzondere sfeer dan ten volle gecompenseerd.

In het Amazonegebied overnachten we in een door de Rainforest alliance gecertificeerde ecolodge. Je karakteristieke onderkomen, een zgn. 'cabaña', is gebouwd door de lokale bevolking en stroom wordt door middel van zonnepanelen gegenereerd. Dit zijn ´twee-onder-een-kap´ huisjes met een eigen slaapkamer en badkamer. De huisjes liggen midden in de jungle aan een rivier en zijn uitsluitend per kano te bereiken.

De Galapagoseilanden verkennen we gedurende 5 dagen met First Class catamaran Anahí. Zie meer informatie onder vervoer. De overige nachten verblijven we in hotels.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Quito Hotel Fuenta de Piedra II
Otavalo Hotel Coraza
Machachi Hostería la Estación
Jungle Yacuma Ecolodge
Baños Hotel Monte Selva
Cuenca Hotel Inka Real
Puerto López Hotel del Pacifico
Guayaquil Hotel Continental
Galapagos Anahi yacht

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je (voor de reis door Ecuador) een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 520,-.

Tijdens het Galapagosgedeelte worden alleenreizenden op de catamaran ingedeeld in een cabine die je deelt met een reisgenoot. We proberen je in te delen met iemand van hetzelfde geslacht, maar kunnen dit niet garanderen.

 • Ecuador hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting Djoser zwembad
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Ecuador hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Quito

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  14:45

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Guayaquil - Amsterdam

  Vertrek

  18:45

  Aankomst

  13:15*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het 7 uur vroeger, in de winter is het verschil 6 uur. Op de Galapagoseilanden is het nog een uur vroeger dan op het vasteland van Ecuador.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

In verband met de beperkte beschikbaarheid aan boord van het Yacht Anahí, is de Galapagos Cruise altijd op aanvraag. De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €4.790,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in een eigen bus. Deze wordt bestuurd door ervaren Ecuadoraanse chauffeurs. Het voordeel van dit eigen vervoer, is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil; voor een picknick, een bezoek aan een dorpje of om foto's te nemen. Het kan hierdoor voorkomen dat je een hele dag onderweg bent, maar met mooie stops tussendoor.  Om de bungalows in de jungle te bereiken, varen we het laatste stuk in een lange, smalle kano over de Chontayacu-rivier. De rit van Riobamba naar Cuenca maken we per trein over de beroemde helling van de Nariz del Diablo. Deze bijzondere rit is inbegrepen in de reissom.

Voor het programma langs de verschillende eilanden van de Galapagosarchipel maken we gebruik van de luxe catamaran Anahí, geclassificeerd in de First Class schepen. Het schip biedt plaats aan zestien personen. De acht slaapcabines zijn voorzien van comfortabele bedden en eigen sanitair met warm water. Snorkeluitrusting staat kosteloos tot je beschikking. Mogelijk verken je de eilanden in een internationaal gezelschap. Varen gebeurt zowel overdag als 's nachts.
 

 • Ecuador KLM luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Ecuador busvervoer Djoser
 • Ecuador boot vervoersmiddel Djoser
 • Ecuador overnachting cruise Djoser
 • Ecuador overnachting cruise rondreis Djoser
 • Ecuador overnachting DJoser
 • Ecuador overnachting Cruis galapagos eilanden Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoelsagen
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen mét ontbijt
 • Vluchten van/naar Galapagos
 • Boottocht naar Ecolodge in de jungle
 • Maaltijden tijdens verblijf in jungle
 • Wandeling en overige activiteiten in jungle o.l.v. professionele lokale gids
 • Treinreis Duivelsneus
 • Bezoek aan indianenmarkten Otavalo en Saquisilí
 • Excursie Chimborazovulkaan
 • Excursie El Cajas nationaal park
 • Bezoek aan dorpjes Gualaceo en Chordeleg
 • 5-daagse cruise First Class catamaran inclusief maaltijden
 • Nederlandse reisbegeleiding (t/m vertrek naar de Galapagos)
 • Engelssprekende gids op de Galapagos
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
   

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt van Otavalo op zoek naar de mooiste geweven kleden, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of maakt een paardrijtocht door de omgeving. Op het centrale plein van iedere plaats wordt het lokale leven perfect zichtbaar; het is dan ook zeker de moeite waard hier even rustig op een bankje te gaan zitten om het allemaal te aanschouwen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden en (verplichte) lokale gidsen betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Ecuador en de Galapagos Eilanden zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek de wereldberoemde markten van Otavalo.
 • Bezoek aan het Quilotoa kratermeer
 • Vanuit Machachi bezoeken we de kleurrijke indianenmarkt Saquisilí. Je ziet hier bijna geen toeristen, maar uitsluitend indianen in klederdracht die hun producten kopen en verkopen.
 • Je kunt ook een optionele excursie naar Cotopaxi nationaal park maken. Daar kun je een prachtige wandeling maken rondom het meer in het park of voor wie geen moeite heeft met de hoogte, is er de mogelijkheid om de vulkaan zelfs te beklimmen!
 • Precies op de evenaar bezoeken we het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’.
 • In de Papallacta hooglanden kun je in de prachtig gelegen warmwaterbronnen een heet bad nemen of een mooie wandeling maken door een fascinerend bosgebied.
 • Met een traditionele lange kano varen we over de Napo en Chontayacu-rivier naar onze ecolodge. Vanuit hier maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over de bijzondere flora en fauna van de jungle.
 • Onderweg naar Riobamba beklimmen we de ‘Coloso de los Andes’, zoals de Chimborazovulkaan met zijn hoogte van 6310 meter ook wel wordt genoemd. Na afloop van de wandeling bestaat er voor de echte sportievelingen de kans om een van de mooiste mountainbike-tochten in Ecuador te beleven
 • Onderweg naar Cuenca rijden we via de ruïnes van Ingapirca, het belangrijkste archeologische complex dat de Cañari’s en Inca’s in Ecuador hebben nagelaten.
 • We brengen een bezoek aan de dorpjes Gualaceo en Chordeleg.
 • In nationaal park El Cajas kun je een lange wandeling maken op een hoogte van 4000 meter in het schitterende berglandschap met kleurrijke mossen en ongeveer 230 meren.

Galapagos Eilanden: Het programma op de Galapagos is aan wijzigingen onderhevig. We zijn afhankelijk van vele factoren, zoals weersomstandigheden, seizoenswisselingen, politieke omstandigheden en regelgeving met betrekking tot de bescherming van het gebied. Hierdoor kan de route per reis verschillen. Maar een aantal belangrijke plaatsen zullen we altijd proberen in te passen. Zoals het schildpaddencentrum Galapaguera de Cerro Colorado en het Interpretation Centre op San Christobal, verschillende eilanden waar we wandelingen maken om de diverse landschappen en diersoorten van dichtbij te bewonderen en natuurlijk het Charles Darwin Onderzoekstation.

Daarnaast zijn er diverse bezienswaardigheden te bezoeken waarvoor enkel nog entreegeld betaald hoeft te worden (en sommige zelfs gratis zijn) zoals:

 • Bezoek in Quito het Crystal Palace in het park Itchimbía of ga op een heldere dag met de Teleférico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de zeer langgerekte hoofdstad van Ecuador.
 • Vanuit Otavalo bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Hier kun je een mooie boottocht op dit meer maken of een langere prachtige wandeling om een deel ervan.
 • Baños is bekend om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen.
 • Bezoek in Cuenca een fabriek waar de bekende Panamahoeden gemaakt worden. De bloemenmarkt bij El Carmen is kleurrijk en, evenals een wandeling langs de Tomebamba-rivier, zeker de moeite waard.
 • Vanuit Puerto Lopez kun je met de bus naar nationaal park Machalilla voor een mooie wandeling door droog tropisch bos en langs prachtige baaien aan de Grote Oceaan.
 • Als je van natuur houdt, dan moet je zeker deelnemen aan de excursie naar het vogeleiland Isla de la Plata, ook wel 'Klein Galapagos' genoemd.
 • Galapagos  Eilanden: bij verschillende eilanden zijn er zwem- en snorkelmogelijkheden in de prachtige baaien. Je kunt kosteloos gebruik maken van snorkel uitrusting aan boord (wetsuits te huur)
 • Excursies vanuit Santa Cruz en San Cristobal voor en na de cruise.

Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld.

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog minstens 6 maanden geldig is na vertrek uit Ecuador.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Ecuador betaal je met de Amerikaanse dollar. Voor de actuele koersen kun je kijken op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten
Contant: dollars in kleine coupures
Creditcards: worden geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 225,- per persoon per week. Kosten voor drankjes, fooien etc. bedragen op de Galapagos minimaal € 75,-. De entreekosten en immigratiekaart voor Galapagos National Park (ca USD 130 per persoon) zijn niet bij de reissom inbegrepen. Dit bedrag dient ter plaatse contant te worden betaald.(prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)Voor de vlucht van en naar de Galapagos is een vertrekbelasting van ca. $ 4,- per persoon van toepassing, welke ook ter plaatse betaald dient te worden en derhalve niet is inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,- voor het landarrangement.

Maaltijden

In de accommodaties verblijf je op basis van logies en ontbijt. De maaltijden tijdens het verblijf in de jungle en op de 5-daagse Galapagos-cruise zijn bij de prijs inbegrepen. De overige maaltijden zijn dat niet, met als voordeel dat je zelf of met een aantal anderen op zoek kunt gaan naar een restaurant of eetgelegenheid naar eigen keuze. In grote steden als Quito en Cuenca kun je kiezen voor een Europese maaltijd in een van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen wordt bezocht, een goed restaurant is.

Hoofdbestanddelen van de lokale keuken zijn aardappelen en maïs. Probeer zeker eens de 'ceviche', een heerlijke koude cocktail van vis, citroen en koriander. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. Hier en daar zijn restaurantjes waar 'cuy' (cavia) wordt geserveerd, een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's. In de meeste hotels kun je 's morgens een ontbijt met koffie/thee en broodjes bestellen. In andere gevallen weet de reisbegeleiding altijd wel een leuk restaurantje in de buurt. Begin de dag ook eens met een typisch Ecuadoraans bord met gekookte maïs op je nuchtere maag!

Gezondheid

Voor Ecuador wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
 • malariatabletten voor de jungle


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Ecuador redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Gun jezelf bij aankomst ook de tijd om even op adem te komen. Vanwege hoogteverschillen voelen sommigen zich een beetje duizelig en mede door de jetlag kan het gebeuren dat je extra snel moe bent. Na een paar dagen ben je hier aan gewend. Neem verder een goed zonnebrandmiddel mee; midden op de evenaar en dan ook nog eens op meer dan 3000 meter hoogte zijn de zonnestralen zelfs achter de wolken bijzonder sterk. Voor de avonden is een goed anti-muggenmiddel belangrijk. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie in Quito (in een centraal gelegen hotel) is bij te boeken. De prijs is € 30,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies/ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 50,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het is moeilijk om in algemene termen over het Ecuadoraanse weer te spreken, want eigenlijk kun je er alle mogelijke klimaten tegenkomen: aan de kust en in de jungle is het vochtig en tropisch, terwijl er op de pieken van de Andes het hele jaar door sneeuw ligt. Je moet in Ecuador in ieder geval rekenen op wisselvallig weer.

In de jungle en aan de kust ligt de gemiddelde temperatuur rond 25°C; in de 'Sierra' bedraagt dit gemiddelde 20°C. Op grote hoogten en in de avonden en nachten kan het daarentegen afkoelen tot het vriespunt. Quito wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, omdat de temperatuur hier zeer constant tussen 20° en 25°C ligt. In de jungle valt het hele jaar door regen; in de rest van het land valt de meeste regen tussen oktober en april. Dit wil overigens niet zeggen dat Ecuador in dit seizoen niet goed te bereizen is: vaak valt aan het einde van de middag een flinke bui en juist daardoor is de natuur in dit seizoen prachtig.

Het klimaat op de Galapagoseilanden is mild. De meeste regen valt tussen januari en april. In de overige maanden valt er vrijwel geen regen, maar kan het wel bewolkt of mistig zijn. Temperaturen schommelen tussen 17° en 22°C.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleid(st)er, die je bij aankomst in Quito opwacht en gedurende de hele reis tot aan Guayaquil met de groep meereist. Hij of zij vertelt over mogelijke excursies en geeft praktische tips over restaurantjes, openingstijden, entreeprijzen en vervoer. Voor vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht.

Tijdens het verblijf op de Galapagos is er een Engelstalige gids van het agentschap aanwezig en aan boord van de Anahi Catamaran wordt de begeleiding overgenomen door een lokale Engelssprekende crew.

FAQ

Waar overnachten we in Ecuador?

We overnachten in gerieflijke hotels, waarin de kamers zijn voorzien van douche en toilet en waar nodig van airconditioning. De ligging is meestal centraal zodat je lopend naar de bezienswaardigheden kunt. Een enkele keer ligt het hotel iets buiten het centrum, maar dit wordt dan ten volle gecompenseerd door de sfeer. We hebben hotels uitgekozen met een karakteristiek en soms koloniaal karakter. In het Amazone-gebied overnachten we in 'cabañas', gebouwd door de lokale bevolking. Dit zijn eenvoudige hutjes omringd door tropisch regenwoud. Het verblijf op de Galapagos bestaat uit acht dagen en zeven nachten, inclusief de reistijd naar de eilanden. We verblijven 5 dagen op de Anahí, een jacht voor maximaal 16 passagiers, dat is geclassificeerd in de First Class. Aan boord zijn slaapcabines met eigen douche en toilet. De overige nachten op de archipel overnachten we in hotels.

Hoe is het vervoer geregeld tijdens de reis?

Is het ontbijt inbegrepen in de hotels?

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan Ecuador?

Kan ik in Ecuador pinnen?

Wat neem ik mee voor het verblijf in de jungle?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Ecuador?

Heb je een klamboe nodig in de jungle en moet je malariatabletten slikken?

Is het mogelijk om een van de vulkanen tot aan de top te beklimmen?

Heb je in Ecuador last van de hoogte?

Wanneer zwemmen er voor de kust van Ecuador bultrugwalvissen?

Wanneer is de beste reistijd voor de Galapagos?

Staat de route van de Galapagosverlenging voor vertrek volledig vast?

Hoe groot zijn de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,5

 • Prachtige reis en goede reisbegeleidster Manon.

  8,0

  8,0
 • Marc, de reisbegeleider en chauffeur Marco vormen een gouden team. Je wenst elke Djoserreiziger zo'n begeleider! Alles was tot in de puntjes geregeld. Wat een prachtig land; wat een verscheidenheid aan inwoners. De Galapagoseilanden waren de kers op de taart p.s. neem trekking/wandelstokken mee

  10,0

  10,0
 • Erg genoten van een fabelachtig mooie 30 dgs reis door Equador/Galápagos onder de fantastische leiding van Marc, een werkelijk SUPER vent die zíjn Equador meer dan fantastisch weet te promoten. Deze reis staat beslist in onze TOP 3 van reizen ooit!! Waanzinnig mooi land, mooie natuur!!!

  10,0

  10,0
 • Sprakeloos! Wat een land! Amazonegebied, laag-en hooglanden, Andesgebergte, besneeuwde vulkaantoppen, Galapagos. Zoveel variatie. Zoveel aardige mensen. Zeker ook dankzij de geweldige reisleider, Marc uit Limburg, al 18 jaar woonachtig in Ecuador. Kortom, een fabelachtige rondreis. Beslist AANRADER!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Galapagos cruise met First Class catamaran Anahí
 • Verblijf in UNESCO Werelderfgoed steden Quito en Cuenca
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Bezoek aan kleurrijke markten, o.a. Otavalo en Saquisilí
 • Overnachten in sfeervolle Ecolodge in de jungle
 • Quilotoa en Cuicocha kratermeren inclusief
 • Mooie treinreis Duivelsneus inbegrepen
 • Excursie Chimborazovulkaan en El Cajas nationaal park

Klantwaardering

9,5

Prachtige reis en goede reisbegeleidster Manon.

Mariken C. - 8,0
Marc, de reisbegeleider en chauffeur Marco vormen een gouden...
Marc, de reisbegeleider en chauffeur Marco vormen een gouden team. Je wenst elke Djoserreiziger zo'n begeleider! Alles was tot in de puntjes geregeld. Wat een prachtig land; wat een verscheidenheid aan inwoners. De Galapagoseilanden waren de kers op de taart p.s. neem trekking/wandelstokken mee

Gerard R. - 10,0
Erg genoten van een fabelachtig mooie 30 dgs reis door Equad...
Erg genoten van een fabelachtig mooie 30 dgs reis door Equador/Galápagos onder de fantastische leiding van Marc, een werkelijk SUPER vent die zíjn Equador meer dan fantastisch weet te promoten. Deze reis staat beslist in onze TOP 3 van reizen ooit!! Waanzinnig mooi land, mooie natuur!!!

Jan K. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Ecuador & Galapagos

Het weer in Ecuador & Galapagos

18°C

Terug naar boven