Overzicht Ecuador rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Ecuador

Landinformatie Ecuador

Landinformatie Ecuador

 • Hoofdstad: Quito
 • Andere bekende steden in Ecuador: Cuenca, Guayaquil en Baños
 • Inwoners: 15,9 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: Amerikaanse dollar
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 7 uur vroeger.
 • Oppervlakte: 257.000 km2
 • Geografie: Ecuador ligt in het westen van Zuid-Amerika. Midden door het land heen loopt de evenaar; hiernaar is het land ook vernoemd. Ecuador grenst aan Colombia en Peru. De Chimborazo in de Andes is een 6.310 meter hoge (dode) vulkaan en is het hoogste punt van het land.


> Rondreizen Ecuador

Terug naar boven

Beste reistijd Ecuador

Beste reistijd Ecuador

Ecuador ligt in Zuid-Amerika en heeft verschillende klimaten. Het zuidwesten kent een subtropisch klimaat in lager gelegen gebieden. Het noordwesten heeft een tropisch klimaat. Landinwaarts is er een zeeklimaat. Aan de kust is de temperatuur gemiddeld 25 graden. De meeste regen valt tussen oktober en april en in de jungle het hele jaar door. Het klimaat, de ligging, de hoogteverschillen en de vulkanische gebieden maken van Ecuador een uniek land met verschillende landschappen. Tijdens je rondreis naar Ecuador moet je wel rekening houden met wisselvallig weer.

> Rondreizen Ecuador

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Ecuador

Bezienswaardigheden in Ecuador

Ecuador is een republiek in het zuiden van Amerika, ruim zes keer zo groot als Nederland en het meest westelijk gelegen land van Zuid-Amerika. Ruim de helft van Ecuador bestaat uit jungle en mede hierdoor is de grens tussen Peru en Ecuador niet goed vast te stellen. Tot Ecuador behoren de Galapagos Eilanden, een groep van tientallen eilanden waarvan maar vijf eilanden bewoond zijn.  Niet alleen de Galapagoseilanden zijn prachtige eilanden om een bezoekje aan te brengen, maar ook de natuur van Ecuador is een bezienswaardigheid op zich.

De hoofdstad Quito en koloniaal Cuenca
Historisch centrum Quito EcuadorDe hoofdstad van Ecuador werd in de 16e eeuw gebouwd op de ruïnes van een Inca stad. Quito is het best bewaarde historische centrum van Latijns-Amerika, ondanks de aardbeving in 1917. In 1978 werd het centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Quito is een aangrijpende stad met klassieke koloniale architectuur en moderne gebouwen die omringd worden met bossen en vulkanen.
Vanuit Quito zie je niet alleen de sneeuwtoppen van de Antizana, Cayambe en de Cotopaxi, maar ook de sluimerende vulkaan Pichincha. Quito is het kloppend hart van Ecuador en biedt mooie bezienswaardigheden die absoluut niet gemist mogen worden!
Koloniaal Cuenca wordt gezien als culturele hoofdstad van Ecuador. Het historische centrum met zijn nauwe steegjes, kerken en koloniale woningen heeft een aangrijpende uitstraling. In het centrum zijn vele musea en galerieën te bezichtigen en je kunt bijna overal originele en kwalitatief goede souvenirs vinden, zoals de Panamahoeden waar Ceunca bekend om staat. Cuenca is de ideale stad als je geïnteresseerd bent in historie en cultuur!

Papallacta hooglanden
berglandschap EcuadorPapallacta is een ideale plaats om heerlijk te relaxen. Vanuit het kleine dorpje zijn er goede mogelijkheden om het nabijgelegen natuurreservaat Cayambe-Coca te leren kennen. Overdag kun je hier prachtig wandelen door het deels begroeide bergland en ’s avonds kun je relaxen in de warmwater bronnen tegen de berghelling, waar je kunt genieten van de sterrenhemel. Zelfs als het weer niet meezit, is het zeer aangenaam in het warme water dat langs de berg naar beneden stroomt.

Baños de Aqua Santa
regenwoud Baños EcuadorDe toeristische stad Baños ligt in het dal van de Pastaza-rivier. De weg vanuit Baños door het Pastaza-dal naar Puyo is een bekende route naar het Amazonegebied. Daarom staat de stad ook wel bekend als de ‘Toegang tot de Amazone’. Baños kent vele namen, zoals ‘Baden van het Heilige Water’. Hiermee wordt verwezen naar de vulkanische warmwaterbronnen die rondom Baños liggen.  Baños ligt aan de voet van de actieve vulkaan Tungurahua. Volgens de bewoners zal deze vulkaan nooit de stad treffen, omdat zij beschermd worden door beschermheilige Nuestra Seora del Rosario de Aqua Santa (Onze Vrouwe van de Rozenkrans van het Heilige Water). Zij beschermt de bewoners van Baños en de reizigers tegen onheil.

El Cajas Nationaal Park
El Cajas nationaal park Ecuador DjoserHet ooit beschermde gebied heeft sinds 1996 de status van een nationaal park. De naam ‘Cajas’ is afgeleid van het woord ‘cassa’, wat ‘toegangspoort tot de besneeuwde bergen’ betekend. Op het eerste gezicht lijkt dit nationale park misschien een ‘saai’ landschap te hebben, maar degene die goed kijken zien de schoonheid van het gebied. Één van de interessantste bergplanten is de ‘puya bromeliads’. Deze plant heeft stekels die groeien tot 3 meter hoogte en vele kleurrijke bloemen. Laag bij de grond groeien verschillende bloemen, die vaak verscholen zitten tussen het hoge gras. Niet alleen de bloemen zitten verscholen tussen het gras, maar ook de vele vogeltjes. Het gebied kan het beste ontdekt worden met een gids, hij laat je de fraaiheid van het nationaal park zien.

De Galapagos Eilanden
Leguaan Galapasgos EcuadorDe eilandengroep, gelegen in de Stille Oceaan, maakt deel uit van Ecuador en ligt op circa 1000 kilometer afstand van het vasteland af. Op en rond de Galapagos Eilanden komen veel dier- en plantsoorten voor die nergens anders ter wereld te vinden zijn. De meeste dieren zijn erg tam, omdat ze nooit natuurlijke vijanden hebben gekend. Je kunt hierdoor dichtbij de dieren komen. Veel toeristen komen om die reden op het eiland af óf om te duiken naar het rijke onderwaterleven.
Charles Darwin, de man die de evolutieleer ontwikkelde, zette in 1835 voet aan wal op één van de Galapagos Eilanden. Hij verbaasde zich over de diversiteit van de dieren die hij nog nooit eerder had gezien. De dieren hadden iets weg van de soorten van het Zuid-Amerikaanse continent, maar toch zagen de dieren er anders uit. Vele dieren zien er natuurlijker, levendiger en vrijer uit, omdat zij geen ontwikkelingen van het vaste land meekrijgen. De uniekheid van deze eilandengroep mag absoluut niet overgeslagen worden als je een bezoek brengt aan Ecuador!

> Rondreizen Ecuador

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,9

Bijzondere rondreis gehad met bezoek aan een overweldigend m...
Bijzondere rondreis gehad met bezoek aan een overweldigend mooi Amazonegebied. Het eten in de steden is redelijk aan de prijs. De berglandschappen zijn adembenemend mooi. Op de Galápagoseilanden mooie wandelingen met locale gidsen. Een fantastische reis die wij iedereen aan kunnen bevelen.

Frans R. - 9,0
Terug naar boven