Ecuador

Magazine Ecuador

Banner Abonnement magazine

Gek op reizen? Neem dan een gratis abonnement op Djoser Magazine! Hierin vind je inspirerende reisverhalen, lees je over de mooiste bestemmingen en krijg je informatie over cultuur en natuur. In het magazine staan ook speciale reizen die je niet in de brochure vindt.

Wil je een gratis abonnement ? Vul hier je gegevens in en je krijgt vanaf de volgende uitgave het magazine thuisgestuurd. Iedereen die al eens met Djoser heeft gereisd krijgt twee keer per jaar het Djoser Magazine thuisgestuurd.

 • De pure wildernis van Tortuguero

  In het noordoosten van Costa Rica ligt een ondoordringbaar moerasgebied vol leven.

  Lees meer

 • Het bijzondere werelderfgoed van Sucre

  Een wandeling door de witgekalkte koloniale stad Sucre is als een wandeling door de eeuwen heen, van de aankomst van de Spanjaarden in de 16e eeuw tot de eerste Latijns-Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog in 1809. In 1991 werd het oude centrum van de stad uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed.

  Lees meer

 • Francisco de Orellana, roemloos temmer van de Amazone

  Zelfs met moderne middelen slagen er weinig in de Amazone in zijn volle lengte van meer dan 6000 kilometer af te varen. Francisco de Orellana, die rond 1542 als eerste ‘s werelds grootste rivier afzakte, heeft dan ook zonder meer de roem van een grote ontdekkingsreiziger verdiend.

  Lees meer

 • De Chimborazo

  De vraag is simpel genoeg: wat is de hoogste berg op aarde? Ieder schoolkind weet het antwoord, als hij of zij een beetje heeft opgelet bij de aardrijkskundelessen: Mount Everest, officieel 8848 meter boven zeeniveau. Maar stel de vraag in Ecuador en je krijgt een heel ander antwoord. ‘El Chimborazo’, de trots van het land, is het hoogste punt ter wereld. Ook al is die slechts 6263,47 meter boven zeeniveau. En geloof het of niet: ze hebben een punt.

  Lees meer

 • Djoser gidsen vertellen

  In de meeste landen is het geven van rondleidingen voorbehouden aan de plaatselijke bevolking. Onze reisbegeleiders beschikken over ruime kennis en (reis)ervaring en staan in contact met lokale gidsen. Enthousiaste mensen die graag over hun stad of land vertellen. Twee van deze gidsen vertellen over hun passie voor het vak.  Lees meer

 • Mexico es maíz

  Mexico es maíz, y sin maíz no hay país, zo luidt een bekend Mexicaans spreekwoord. Oftewel: Mexico is mais, en zonder mais is er geen land. Dat nemen de Mexicanen zeer letterlijk. Het gewas is niet alleen het hoofdingrediënt van de Mexicaanse keuken. Volgens het scheppingsverhaal van de maya’s, waar menig mexicaan nog heilig in gelooft, zijn de Mexicanen zelf ook gemaakt van mais.

  Lees meer

 • Argentinië: Land van weemoed en migranten

  Messi, Máxima en paus Franciscus. Alle drie wereldberoemd, alle drie geboren in Argentinië en alle drie nakomelingen van Europese migranten.

  Lees meer

 • Tortuguero nationaal park: Eieren zoeken na Pasen (Costa Rica)

  Volgens kenners het indrukwekkendste nationaal park van Costa Rica: Tortuguero aan de Caribische kust. het is er sprookjesachtig en ongerept en je draagt door je bezoek bij aan de bescherming van bedreigde schildpadden. pura vida!

  Lees meer

 • De veelzijdigheid van Ecuador

  Een reis door Ecuador laat je de veelzijdigheid van het land goed zien. Wie wil er nou niet in één reis cultuur snuiven, actief de mooie natuur beleven en ook nog eens het Amazone regenwoud in trekken.

  Lees meer

 • Malbecs proeven in Mendoza

  De stad Mendoza, gelegen aan de voet van de Andes op ongeveer duizend kilometer ten westen van Buenos Aires, is beslist geen suffige provincieplaats. Inclusief randgemeenten wonen er meer dan een miljoen mensen, de boomrijke straten hebben een keur aan winkels en per hoofd van de bevolking vind je er de meeste wetenschappers van Argentinië. Bovendien bevindt zich in een enorme halve cirkel rondom Mendoza de grootste wijnregio van Argentinië, met uitstrekte druivenakkers en tientallen, doorgaans grote, soms spectaculaire kelders - waarvan één met een Nederlandse signatuur.

  Lees meer

 • Het verhaal achter jouw souvenir: Priesterbeeldje blijkt kruik

  Ik ga op reis en ik neem mee terug… Sommige souvenirs hebben een bijzonder verhaal. Is het beeldje dat Jeanne Mulders in Peru kocht inderdaad meer dan duizend jaar oud? We vroegen het de experts van Museum Volkenkunde.

  Lees meer

 • Fragmenten uit een reisdagboek: Dwars door Zuid-Amerika

  Lees meer

 • Reisbegeleider bij Djoser: 'Bolivia telt in stilte haar volk'

  Reisbegeleiders van Djoser gaan goed voorbereid op reis. Toch kunnen zich altijd situaties voordoen die als een verrassing komen. Het overkwam Dorien , die in een wel heel letterlijk uitgevoerde volkstelling belandde in Bolivia.

  Lees meer

 • Costa Rica: Paradijs voor natuurliefhebbers

  Tijdens een rondreis door Costa Rica val je van de ene verbazing in de andere, want de verscheidenheid aan dieren, planten en bomen is ongekend. En dan hebben we het nog niet eens over de indrukwekkende vulkanen en de spectaculaire outdooractiviteiten.

  Lees meer

 • Reisbegeleider bij Djoser: ‘Authentiek Ecuador’

  Lees meer

 • Wat staat er op de kaart in Mexico

  Eten is in Mexico heel divers, net als de Mexicaanse cultuur zelf. Het is een mengelmoes van de Indiase, Spaanse, Franse en natuurlijk de Mexicaanse eetcultuur. Iedereen kent de taco, tortilla en enchillada. Maar er is meer te beleven in de Mexicaanse keuken.

  Lees meer

 • De lokroep van het regenwoud (door Nicoline van der Spek)

  Een carnaval des animeaux en een druipende zee aan woudreuzen. De achtertuin van Amerika vult met gemak vijf jaargangen National Geographic. In de ban van het bos.

  Lees meer

 • Adembenemend Argentinië (door Thijs Heslenfeld)

  Lees meer

 • De vele gezichten van Ecuador

  Lees meer

Klantwaardering

8,9

Bijzondere rondreis gehad met bezoek aan een overweldigend m...
Bijzondere rondreis gehad met bezoek aan een overweldigend mooi Amazonegebied. Het eten in de steden is redelijk aan de prijs. De berglandschappen zijn adembenemend mooi. Op de Galápagoseilanden mooie wandelingen met locale gidsen. Een fantastische reis die wij iedereen aan kunnen bevelen.

Frans R. - 9,0
Terug naar boven