Egypte en Soedan

Grand Egyptian Museum - nog even geduld alstublieft


Het Egyptisch museum in hartje Cairo bevat een grote collectie van meer dan 120.000 kunstschatten uit het Oude Egypte. Een deel staat opgesteld en is te bezichtigen. Het oude gebouw voldoet niet meer  aan de moderne eisen om deze objecten op een juiste manier te bewaren.

Grand Egyptian Museum verbouwing EgypteNabij de piramiden van Gizeh werken 5000 arbeiders al enkele jaren aan de bouw van het nieuwe Grand Egyptian Museum. Het nieuwe museum is een architectonisch hoogstandje waarbij de nieuwste technieken zijn gebruikt om de bezoeker een onvergetelijke ervaring te bieden. De verwachting was dat dit nieuwe museum in het najaar van 2018 haar deuren zou openen. Helaas is door een brand vertraging in de oplevering opgetreden en wordt de opening uitgesteld naar medio 2020. De oorsprong van reisorganisatie Djoser ligt in Egypte. We kijken daarom reikhalzend uit naar opening van het nieuwe museum. Tijdens al onze rondreizen in Egypte en Noord-Soedan staat het museum op het programma. 


 

Klantwaardering

9,1

TOPREIS! Twee reizen in één. Egypte is prachtig en voor mens...
TOPREIS! Twee reizen in één. Egypte is prachtig en voor mensen die geïnteresseerd zijn in nieuwe, onontdekte landen is Soedan een dikke aanrader; lieve mensen en ongelofelijk veel historie. Fantastisch georganiseerd ter plaatse en namens Djoser begeleid door super ervaren reisbegeleider Wim.

Marcel B. - 9,0
Terug naar boven