Overzicht Egypte rondreizen van Djoser

Djoser, de Egyptespecialist

Onze reisorganisatie is vernoemd naar een farao. En dat is niet voor niets. Wil je meer zien dan zon, zee en piramides, maak dan kennis met onze specialiteit: het échte Egypte.

In minder dan geen tijd brengt KLM, Lufthansa of Egypt Air je naar een compleet andere wereld, de miljoenenstad Cairo. De Egyptische hoofdstad is de plek waar je kennismaakt met vele aspecten van het land: de intrigerende cultuur van de farao’s in het Egyptisch Museum; de hartelijke bevolking in de drukke bazaar; de levensader van het land, de Nijl en natuurlijk de sfi nx en de piramides van Gizeh. Deze unieke stad leer je op bijna al onze reizen kennen. Verder verschillen onze reizen door Egypte in reisduur en benadrukken ze verschillende aspecten van het land. Zo kun je bij Djoser altijd die reis vinden die het beste bij jouw interesse past.

Unieke reizen
Kies je voor een Djoserreis door Egypte, dan profi teer je van ruim 25 jaar ervaring die we inmiddels in dit land hebben opgedaan. We weten de mooiste plekken te vinden en stellen unieke programma’s samen voor onze reizigers.

Vrijheid blijheid
Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’-principe. Om je de gelegenheid te geven zo veel mogelijk zelf te bepalen wat je gaat doen, is bij ons de reissom bijvoorbeeld exclusief alle entreegelden. Je kunt dus altijd ter plaatse beslissen of je deelneemt aan een Djoserexcursie of liever je eigen programma volgt.

Geen dure excursiepakketten
Bij Djoser is bij alle reizen een aantal excursies bij de reissom inbegrepen. Voorbeelden zijn de Vallei der Koningen en Sakkara, Memphis en Gizeh. Behalve de Nederlandse reisbegeleider gaat een deskundige lokale gids mee, die je alles kan vertellen over de plek of bezienswaardigheid die je bezoekt. Jij bepaalt of je meegaat en de entreebewijzen zijn daarom buiten de reissom gehouden en dienen pas bij entree te worden voldaan.

Oudheid
De naam Egypte roept bij iedereen associaties op met farao’s en goden. De stad Luxor is zonder twijfel de plaats waar je de meeste indrukken uit de Egyptisch oudheid kunt opdoen. Hier kun je, na een bezoek aan de Vallei der Koningen en de tempel van Hatsjepsoet onder begeleiding van een lokale gids, zelf nog zoveel oudheid snuiven als je wilt. Bijvoorbeeld in de tempel van Luxor, die van Karnak, of in het kleine maar bijzonder goede oudheidkundig museum aan de Nijlboulevard. Is de oude Egyptische cultuur de voornaamste drijfveer voor je reis? Kies dan voor de 14-daagse reis ‘Nijlvallei en El Minya’, waarbij verschillende unieke sites in de weinig bereisde Nijlvallei zijn opgenomen.

Overnachten in de woestijn
Wil je één keer in je leven in de Egyptische woestijn hebben geslapen, dan ligt de tocht die Djoser in de Sinaï aanbiedt voor de hand. Wil je liever de verlatenheid van de woestijn ervaren en kennismaken met het leven in de verschillende oases? Kies dan de 21-daagse reis ‘Oases, Nijlvallei, Rode Zee en Sinaï’ waar we in terreinwagens vanuit de noordelijke oase Bahariya door de bijzondere Witte Woestijn rijden.

Relaxen aan de Rode Zee
In een warm land als Egypte is het heerlijk ontspannen aan zee. In een prettige omgeving bieden El Gouna, Dahab in de Sinai en Quseir aan de westkant van de Rode Zee de ultieme relaxplekken. Natuurlijk kun je ook daar actief zijn er een snorkeltocht maken en de onderwaterschatten van Egypte bewonderen. Ook op onze 10 daagse zeilreis met de dahabiya is de afsluiter aan de Rode Zee

De woestijn doorkruisen in een jeep of de Nijl afzakken op een traditionele felucca zijn belevenissen waardoor je een reis naar Egypte nooit meer vergeet. Maar om andere lange afstanden te overbruggen maakt Djoser liever gebruik van comfortabeler vervoermiddelen. Zo leggen we de trajecten tussen de hoofdstad en de zuidelijke steden Aswan en Luxor af met een slaaptrein, waarin we comfortabele couchettes voor je hebben gereserveerd. Zowel het diner ’s avonds als het ontbijt de volgende dag zijn bij de reissom inbegrepen.

 

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,2

We hebben deze reis in april 2019 gemaakt. De ideale tijd va...
We hebben deze reis in april 2019 gemaakt. De ideale tijd van reizen daar, niet te warm en toch nog best rustig met toeristen. De Nederlands sprekende Egyptische reisleider heeft alles tot in de puntjes geregeld en we hebben meer gezien dat we wouden en op t programma stond. Een zekere aanrader.

Bernard B. - 10,0
Terug naar boven