Bekijk de Rondreis Fins Lapland, 7 dagen van Djoser

Rondreis Fins Lapland 7 dagen

Op zoek naar het Noorderlicht in Lapland

Lapland is een uitgestrekt en ruig gebied dat grotendeels boven de poolcirkel ligt. Trek er op rondreis met je eigen sledehondenteam op uit om de schitterende omgeving te verkennen en maak kennis met de boeiende cultuur van de Sami, de oorspronkelijke bevolking.

Daarom Djoser

 • Unieke rondreis boven de poolcirkel
 • Rechstreekse vluchten
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief IJsvissen
 • Inclusief rendiertocht
 • Inclusief hondensleetocht
 • Inclusief sneeuwschoenwandeling
 • Veel leuke optionele excursies!

Route en kaart

Routekaart Rondreis Fins Lapland, 7 dagen
 1. Amsterdam - Rovaniemi
 2. Rovaniemi, bezoek aan het dorp van de kerstman - Inari
 3. Inari, bezoek aan het Siida-museum (optioneel) en rendiersafari
 4. Inari, sledetocht met husky's
 5. Inari, ijsvissen
 6. Inari, wandeling op sneeuwschoenen
 7. Inari - Amsterdam

Reisbeschrijving

Noorderlicht Lapland FinlandHet landschap van Lapland is werkelijk betoverend. De enorme sneeuwvelden zijn oneindig en de Sami met hun rendieren en hun bijzondere leefgewoontes in dit harde klimaat, zijn op z'n zachtst gezegd indrukwekkend. De mooie Huskys trekken je vol enthousiasme door het winterlandschap en we gaan ook zeker moeite doen om het noorderlicht te zien. Een bijzonder fenomeen die op heel veel mensen op de must see-lijst staat. Bij helder weer zie je dansende groene, gele of rode farden die fel afsteken tegen de donkere avondlucht. Verder kun je er langlaufen, ijsvissen of wandelen met sneeuwschoenen. Deze reis door Fins Lapland is zo'n unieke ervaring, dat je vanaf nu vast en zeker anders tegen het winterse weer zult aankijken.

Rovaniemi: De poort naar Lapland

Dag 1 Amsterdam - Rovaniemi
Dag 2 Rovaniemi, optioneel bezoek aan het dorp van de Kerstman - Inari

We vliegen met Finnair in ongeveer drie uur via Helsinki naar Rovaniemi, de Lapse hoofdstad die vrijwel óp de poolcirkel ligt. Er is veel over deze stad te vertellen. De geschiedenis gaat zeker terug tot 8.000 jaar geleden. Toen konden de vissers, jagers en handelaren hier uitrusten en weer op krachten komen. In de tweede wereldoorlog is de stad geheel vernietigd en in 1946 weer opgebouwd. Nu is het een moderne stad en veel oudheden ga je er niet tegen komen. Als je aankomt, merk je gelijk dat het in Lapland een stuk kouder is dan in Nederland en België. Door de noordelijke ligging zijn de dagen in de winter kort. Het kan dan al vroeg in de middag schemerig worden, dat is afhankelijk van de periode waarin je reist.

Kerstman sneeuw LapandRovaniemi ligt vlak bij Joulupukin Pajakylä. Misschien klinkt dat bekend in de oren, want dit is het dorp dat is aangewezen als woonplaats van de Kerstman. Dat zie je overal terug. Het dorp leeft 24/7, 365 dagen per jaar in kerstsfeer. Er zijn allerlei winkeltjes en restaurantjes en je kunt het huis van de kerstman bezoeken. De stad is ook de poort naar Lapland, dat betekent dat dit de laatste stad is voor je in het onherbergzame en ruige gebied van Lapland intrekt. 

Husky's, rendieren & sneeuw

Dag 3 Inari, rendiersafari
Dag 4 Inari, sledetocht met de husky's
Dag 5 Inari, ijsvissen
Dag 6 Inari, wandeling op sneeuwschoenen
Dag 7 Inari - Ivalo - Amsterdam

Rendierslee sneeuw FinlandVanuit Rovaniemi reizen we met de bus naar Inari. Inari ligt 320 kilometer boven de poolcircel, aan het Inarimeer. Er wonen slechts 420 inwoners in Inari, maar de inwoners uit de wijde omtrek komen hier naar toe voor de boodschappen. Er zijn dus veel winkeltjes en kleine restaurantjes. Bovendien kun je vanuit Inari een bezoek brengen aan het Siida-museum, waar je alles leert over het leven van de bijzondere Sami.

De Sami, de oorspronkelijke bevolking van Lapland, trokken vroeger als nomaden rond met hun rendieren. Zij volgden de rendieren in hun tochten door bossen en toendra’s. Ook nu leven de Sami en de rendieren nog nauw samen zelfs nu ze op dezelfde plek blijven wonen.

Samen met de lokale Sami kunnen we rendieren gaan spotten. Achterop een slee voortgetrokken door rendieren gaan we dan op zoek naar rendieren in het wild. Je moet wel stil zijn en de dieren rustig benaderen want ze zijn erg schuw. Tijdens de tocht ga je door een schitterend winterlandschap met hoge bomen en mooie uitzichten. Daarna gaan we een kampvuur maken in Sami stijl, de thee pruttelt en we roosteren een lekker worstje boven het vuur.

Lapland hondesleeOp dag 4 maken we een spectaculaire hondensledetocht. Je krijgt warme thermokleding en dikke wanten aan en je maakt je op voor een van de hoogtepunten van de reis. De honden wachten je uitbundig op en blaffen en springen je al tegemoet. Ze zijn altijd blij om je mee te kunnen nemen door de besneeuwde bossen en over de bevroren meren. De honden weten de weg, maar moeten soms worden afgeremd in al hun enthousiasme! Gelukkig is er een musher bij, die de honden goed kent en meereist om eventuele eigenwijze honden terug in het gareel te brengen. ’s Middags stoppen we midden in het bos voor een lunch bij het kampvuur. In de sneeuw maakt de musher een vuurtje en verzorgt iets lekkers, zodat je weer voldoende energie hebt voor de terugweg

Kinderen sneeuw LaplandDe volgende twee dagen kun je de omgeving gaan verkennen. Het is mogelijk om langlaufski’s of sneeuwschoenen te huren.Als je geluk hebt, kun je getuige zijn van een bijzonder fenomeen: het noorderlicht. Dan zie je bij helder weer dansende groene, gele of rode ‘kleurfarden’ fel afsteken tegen de donkere avondlucht. Veel reizigers reizen hier speciaal duizenden kilometers voor. Ook gaan we, als je wilt, ijsvissen. Omgeven door de stilte en de prachtige natuur wacht je tot er een vis aan de haak wordt geslagen.

Na deze avontuurlijke reis vertrekken we met Finnair terug naar Amsterdam.

Op reis met Djoser
Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan groepen uit 16 personen; de maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Inclusief

 • Vlucht met Finnair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus
 • Sneeuwschoenwandeling
 • IJsvissen
 • Hondensleetocht
 • Rendiersafari
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Overnachtingen in hotel met ontbijt

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Fins Lapland, 7 dagen

Gemiddelde beoordeling: 10,0

 • Fijne groep, fijne verdeling qua excursies (goede volgorde) en een super fijne reisbegeleider! Een vakantie om nooit te vergeten!

  10,0

 • Fantastisch mooie reis, goed georganiseerd en begeleidt door onze reisbegeleider.

  10,0

 • Dankzij de top begeleiding van Laurens Hoekstra en een ontzettende leuke gezellige groep heb ik een onvergetelijke week in Lapland gehad! Alle excursies waren een belevenis met de elanden het noorderlicht, ijsvissen en op de sneeuwscooters en als afsluiter de husky’s!!!

  10,0

 • Mooie reis met perfecte begeleiding

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Rovaniemi overnacht je in een hotel op loopafstand van het centrum. In Inari verblijf je in huisjes met een douche en toilet en uitzicht op het Inari meer. Vanuit hier maken we verschillende excursies.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Rovaniemi Santa Rudolf Hotel
Inari Holiday Village Inari


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Lapland hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family

  We maken gebruik van karakteristieke accommodaties

 • Lapland hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Lapland hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Noorderlicht Lapland overnachting Djoser Family

  Tijdens het verblijf is er een goede kans om het noorderlicht te zien.

 • Lapland hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Lapland hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Lapland hotel accommodatie overnachting rondreis DJoser Family
 • Navernemi Holiday Center in Ivalo

Vliegreis

Finnair

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Finnair

  Traject

  Amsterdam - Helsinki

  Vertrek

  11:20 - 14:45

 • Vlucht met

  Finnair

  Traject

  Helsinki - Rovaniemi

  Vertrek

  16:20 - 17:45

 • Vlucht met

  Finnair

  Traject

  Ivalo - Helsinki

  Vertrek

  13:50 - 15:25

 • Vlucht met

  Finnair

  Traject

  Helsinki - Amsterdam

  Vertrek

  16:20 - 18:00


Tijdverschil: in Finland is het één uur later.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Finland is Finnair. Vanuit Helsinki wordt gevlogen naar een breed en wereldwijd netwerk. De stoelen zijn zeer comfortabele stoelen, mede door de ergonomische hoofdsteun. Aan boord is (afhankelijk van de vluchtduur) een uitgebreid inflight entertainment systeem, met een ruime keuze aan films, series, muziek en games. Tijdens de vlucht kan je rekenen op een heerlijke maaltijd. Vlieg je binnen Europa dan kun je tegen betaling een eigen maaltijd of snack kiezen. Drankjes als koffie, thee, water en Finnair’s eigen ‘Blueberry Juice’, zijn gratis.

Vervoer

Het vervoer van de luchthaven naar het hotel (vv) en het vervoer van Rovaniemi naar Inari/ Ivalo is per bus of minibus. Het overige vervoer is per hondenslee, rendierslee of te voet.

 • Vliegtuig Finair

  Rechtstreekse vluchten met Finair

 • Bus Lapland
 • Lapland slee

  Maak prachtige sledetochten in de natuur

Bij de reis inbegrepen

 • Vlucht met Finnair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus
 • Sneeuwschoenwandeling
 • IJsvissen
 • Hondensleetocht
 • Rendiersafari
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Overnachtingen in hotel met ontbijt

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Tijdens deze reis door Lapland zijn de volgende excursies inbegrepen:
 
• Rendiersafari; doormiddel van sledes achter de sneeuwscooter worden we via de bossen naar een plek gebracht waar we de rendieren van dichtbij kunnen zien. 
• Sledehondentocht; Tijdens deze bijzondere excursie maak je kennis met de vriendelijke intelligente husky’s.
• IJsvissen
• Sneeuwschoen wandeling

Tijdens deze reis door Lapland zijn de volgende optionele excursies mogelijk:

• Bezoek aan het dorp van de kerstman (Santa Claus Village)
• Bezoek het Artikum museum
• Schaatsen
• Noorderlicht spotten

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Geldzaken

In Finland wordt er betaald met de euro.

Pinnen: in Inari en Rovaniemi zijn geldautomaten.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.
 

Maaltijden

Tijdens de gehele reis is het ontbijt inclusief. Tijdens de excursies zullen koffie, thee en een aantal snacks verzorgd worden.

Gezondheid

Voor een bezoek aan Fins Lapland zijn geen vaccinaties nodig. Het is wel aan te raden een goede zonnebrandcrème, vaseline en lippenbescherming mee te nemen. Neem, ter bescherming tegen zonlicht dat wordt gereflecteerd door de witte sneeuw, een goede skibril mee. Een warme muts (bivakmuts) die ook de oren goed bedekt mag zeker niet in je bagage ontbreken! De lokale bevolking smeert het gezicht vaak in met watervrije crème om bevriezing tijdens tochten in de omgeving te voorkomen, voor jou als reiziger is het verstandig dit voorbeeld te volgen. Je kunt uiteraard ook vaseline gebruiken.

Wil je een tocht met een sneeuwscooter maken, vraag dan bij je reisverzekering na of dit verzekerd is.
 

Klimaat en geografie

Van februari tot en met maart is er de meeste sneeuwzekerheid. De temperatuur varieert van gemiddeld –15 tot –20°C in februari tot rond de –10°C in maart, maar kan in die maanden ook dalen tot –25°C. Vooral door de koude wind kan de gevoelstemperatuur erg laag zijn. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je kleding en doe je voordeel met de adviezen van de lokale begeleiders. Het is niet alleen koud in de wintermaanden, maar ook vaak mooi weer, met heldere luchten.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en zorgen dat de reis soepel verloopt. Daarnaast zijn zij het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Tijdens de activiteiten vanuit Ivalo/Inari gaan lokale gidsen/begeleiders mee. Zo zal de hondensledebestuurder, de 'musher' de husky's inspannen en uitleg geven over het besturen van de hondenslede. Zij zijn zeer ervaren en kennen de honden goed. Tijdens een mooie boswandeling op sneeuwschoen vertelt een lokale gids je alles over de natuur. De gidsen sluiten bij de groep aan en vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.


 

Foto's en video