Griekenland

Rondreis Griekenland20 dagen

Tijdens deze 20-daagse rondreis maak je kennis met het vasteland van Griekenland én met de eilanden Naxos, Santorini en Kreta. Athene is rijk aan geschiedenis, wat je terugziet in het centrum, het Archeologisch Museum en de Akropolis. Onderweg bezoeken we de plaatsen Delphi, Olympia, Pylos en Nafplion. In Pireus stappen we op de veerboot naar het lieflijke eiland Naxos. Hierna varen we door naar het indrukwekkende vulkanische eiland Santorini. We eindigen de reis op het meest zuidelijke Griekse eiland, het afwisselende Kreta. Kreta staat bekend vanwege haar levendige badplaatsen aan de kust en de vele authentieke dorpjes die je ontdekt als je een auto huurt en een dagje het binnenland in rijdt.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.895,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Griekenland, 20 dagen

 • 05-05-2020 Amsterdam - Athene
 • 06-05-2020 Athene
 • 07-05-2020 Athene - Kalambaka
 • 08-05-2020 Kalambaka - Osios Loukas - Delphi
 • 09-05-2020 Delphi - Olympia
 • 10-05-2020 Olympia - Pylos
 • 11-05-2020 Pylos
 • 12-05-2020 Pylos - Mystras
 • 13-05-2020 Mystras - Mycene - Nafplion
 • 14-05-2020 Nafplion
 • 15-05-2020 Nafplion - Epidaurus - Kanaal van Korinthe - Pireus - veerboot naar Naxos
 • 16-05-2020 Naxos
 • 17-05-2020 Naxos
 • 18-05-2020 Naxos - veerboot naar Santorini
 • 19-05-2020 Santorini
 • 20-05-2020 Santorini - veerboot naar Kreta
 • 21-05-2020 Kreta
 • 22-05-2020 Kreta
 • 23-05-2020 Kreta
 • 24-05-2020 Kreta - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Athene

Dag 1 Amsterdam - Athene
Dag 2 Athene

Athene is de grootste stad van Griekenland en met ruim 3 miljoen inwoners één van de grootste van Europa. Bijna 40% van de Grieken woont hier. De stad is rijk aan geschiedenis.

Ons hotel in Athene ligt in het centrum, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Het moderne centrum van Athene wordt gevormd door het Syntagmaplein en het Omoniaplein, die door drukke winkelstraten met elkaar zijn verbonden.

Niet ver van het OmoniaGriekenland Archeologisch museum Omoniaplein Djoser plein is het Archeologisch Museum. Hier tref je één van de beroemdste verzamelingen van Griekse kunst aan, van het alleroudste Griekenland tot en met de Hellenistische tijd. Je loopt vanaf het hotel in een kwartier naar de wijk Plaka, die is ontstaan in de Turkse tijd. In tegenstelling tot het moderne Athene is de huizenbouw nog traditioneel. De muren zijn begroeid met hibiscus en bougainvillea. Op vele open plekken tref je nog resten aan van tempeltjes en marktpleinen van het Athene uit de oudheid. Het klassieke hoogtepunt is natuurlijk de beklimming van de Akropolis. Het is een mooie wandeling over de Pnyx, een met groene pijnbomen begroeide heuvel.

Verder kun je het Nationaal Museum met zijn fameuze beelden bezoeken.


Delphi


Dag 3 Athene - Kalambaka
Dag 4 Kalambaka - Osios Loukas - Delphi

Met de bus vertrekken we naar Kalambaka. Kalambaka klooster Griekenland DjoserKalambaka zelf heeft een mooie 14e eeuwse kathedraal en ligt aan de voet van steile rotsen. Het hoogtepunt wordt natuurlijk gevormd door de op deze rotsen gelegen Meteora-kloosters, waarvan het oudste ook in de 14e eeuw gesticht is. Ze zijn via trappen bereikbaar en tegen betaling te bezoeken. Veel gebouwen, met name het grote Meteoron-klooster en de Agios Nikolaos, zijn rijk gedecoreerd met prachtige oude fresco’s en iconen. Heel indrukwekkend is ook het uitzicht op de andere kloosters, die vaak uit de rots zelf geconstrueerd lijken te zijn.

De tocht van Kalambaka naar Delphi, de volgende dag, neemt ongeveer vijf uur in beslag. Onderweg bezoeken we het klooster Osios Loukas, één van de mooiste Bysanthijnse bouwwerken van Griekenland. Loukas, aan wie dit klooster is gewijd, was achtereen volgens avonturier, ascetisch kluizenaar, genezer en voorspeller. In deze laatste hoedanigheid trok hij de aandacht van de keizer. Deze bouwde na zijn overlijden deze prachtige klooster kerk voor hem.

Delphi is een kleine provincieplaats, die vooral wordt bezocht vanwege de restanten van het heiligdom en het orakel uit de klassieke oudheid. De bewoners van Delphi leven zo, net als hun verre voorouders, nog steeds van de opbrengsten van het orakel. Eeuwenlang bezochten mensen uit de wijde omgeving dit orakel om bij de god Apollon advies over alle mogelijke levensvragen in te winnen. Van het antwoord dat de priesteres gaf lieten heersers hun politieke beslissingen mede afhangen.

Behalve om zijn cultuurhistorische belang is het bezoek aan het orakel ook een ‘must’ vanwege het magnifieke uitzicht dat je er hebt over steile, met cipressen en pijnbomen begroeide hellingen. Het orakel ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het hotel.

Olympia  en Pylos

Dag 5  Delphi- Nafpaktos - Olympia
Dag 6 Olympia - Pylos
Dag 7 Pylos

Op de  rit naar de Peloponnesos maken we als de tijd het toelaat, een stop in Nafpaktos, een typisch Grieks havenstadje, gedomineerd door een Venetiaans fort. Hierna maken we met de veerboot vanaf Antirion in tien minuten de oversteek naar de Peloponnesos. Vervolgens rijden we in circa drie uur door naar Olympia.

Olympia is natuurlijk beroemd gewordenGriekenland Olympia fakkel ontsteking Djoser door de Olympische Spelen, een religieus festijn ter ere van Zeus dat van 776 v. chr tot 394 na chr. plaatsvond. Tegenwoordig wordt hier elke vier jaar de Olympische fakkel ontstoken. In de grote tempel van Zeus werden de winnaars van de spelen met een olijftak gelauwerd. De resten van dit sport- en tempelcomplex zijn gelegen in een bosrijke omgeving. Je loopt er vanaf ons hotel in tien minuten naar toe. Na je bezoek  aan de archeologische site is het de moeite waard langs te gaan bij de lokale imker. 


Bootjes Griekenland haven DjoserDe rit van Olympia naar Pylos, een lieflijk plaatsje aan het strand duurt circa 3 uur. We rijden langs een mooie kustweg, waarbij je vrijwel steeds uitzicht op de zee hebt. De volgende dag kun je rondwandelen in Pylos en neerstrijken op een terras bij het haventje. Of je gaat naar Methoni, gelegen aan de zuidelijkste punt van de westkust van de Peloponnesos. Het imposant Venetiaans fort, dat direct aan zee ligt is een bezoek waard.  Afhankelijk van de openingstijden kun je de overblijfselen van het Myceense paleis van Nestor of het Neokastro bezoeken. 

Pylos, Mystras en Nafplion

Dag 8 Pylos - Mystras 
Dag 9 Mystras - Mycene - Nafplion
Dag 10 Nafplion

Het 14e-eeuwse Byzantijnse Mystras is fraai tegen een steile berghelling is gebouwd. Je hebt er wel een paar uur voor nodig om het te bekijken. Vanaf de top van de berg loop je langs de verschillende overblijfselen naar beneden. Halverwege de tocht kun je bij nonnetjes terecht voor een glaasje water en genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Enkele kilometers verderop ligt overigens het moderne Sparta, waar je helaas weinig terugvindt van het illustere militaire bolwerk uit de Griekse oudheid. Wel vind je er een leuk museum over van mediterrane olijfolie.

Onderweg van Mystras naar Nafplion brengen we een bezoek aan Mycene, waar je onder andere de imposante duizenden jaren oude Leeuwenpoort in de burcht bezichtigt. Vervolgens rijdt de bus door naar Nafplion, rond 1830 de eerste hoofdstad van het net onafhankelijk geworden Griekenland.

Nafplion uitzicht Griekenland DjoserNafplion is één van de aantrekkelijkste stadjes van de Peloponnesos. De stad werd twee eeuwen lang door de Venetianen overheerst. De architectuur, waarin witte en pastelkleurige huizen met smeedijzeren balkonnetjes de toon zetten, doet ook nog steeds sterk aan Venetië denken. Het is aan de voet van een heuvel gebouwd en biedt uitzicht over een baai. Omdat het zeer strategisch aan zee is gelegen zijn er in het verleden meerdere grote burchten op de heuvel opgetrokken, waaronder het Palamidi-fort. Bereid je bij een bezoek eraan wel voor op een flinke klim!

Het strand van Tolo ligt op enkele kilometers afstand, hier kun je heerlijk ontspannen.

Epidaurus, kanaal van Korinthe en Naxos

Dag 11 Nafplion - Epidaurus- kanaal van Korinthe - Pireus - Naxos
Dag 12 Naxos
Dag 13 Naxos

In de buurt van Nafplion liggen overblijfselen van de klassieke beschaving, zoals de resten van Tiryns. Het best bewaarde antieke Griekse theater,  dat in Epidaurus ligt bezoeken we onderweg naar Pireus. Dit theater is nog zo gaaf en heeft nog zo’n goede akoestiek, dat er in de zomermaanden veel voorstellingen worden gegeven van klassieke Griekse theaterstukken.

Griekenland Nafpljon Tiryns grieks Theater Djoser Natuurlijk werpen we een blik in het diepe kanaal van Korinthe voor we in Pireus de veerboot  naar Naxos nemen. Naxos is het grootste en hoogste eiland van de Cycladen. Alhoewel bergachtig, is het bijzonder vruchtbaar en in het bezit van een kleurrijke vegetatie. Over het eiland verspreid liggen citrus- en olijfboomgaarden en een gedeelte van het eiland kent een rotsachtige kust met verlaten baaien.

We overnachten bij Naxos-stad, ook wel Chora genaamd. Naxos-stad is een schilderachtige stad met boven op de heuvel een kasteel uit de Venetiaanse periode.

Je kunt je hier uren vermaken in de bochtige trapstraatjes. Bij de haven staat een schitterend restant van een Griekse tempel van Apollon, die nooit voltooid is, en die vooral bij zonsondergang heel fotogeniek is. Verder kun je met een brommertje of auto de dorpen bezoeken die liggen tussen sinaasappel- en olijfboomgaarden. Of je neemt kijkje in een ouzo distilleerderij.

Hier tref je nauwelijks buitenlanders aan en kun je bijvoorbeeld een middagje onder het genot van een glas retsina met de lokale bewoners een kaartje leggen op het dorpsplein. Ook kun je de wijngod Dionysos eren door tegen een kleine vergoeding wijn te proeven in een wijngaard, waar lokale lekkernijen bij worden geserveerd.

Santorini

Dag 14 Naxos - Santorini
Dag 15 Santorini

Santorini Griekenland DjoserVan het groene Naxos varen we in ca. 3 uur met de veerboot naar het vulkanische eiland Santorini. Schepen varen de overstroomde krater binnen op weg naar de haven van Skala Thiras. Het eiland is gevormd uit de resten van een vulkaan, die in de oudheid een enorme uitbarsting had. Hoog boven de haven op de half cirkelvormige kraterrand ligt de stad Thira. Van de haven naar de stad is het een steile klim langs een kronkelpad. Je kunt tegenwoordig via een kabelbaan omhoog, maar je kunt ook een ezel huren om boven te komen! Vanuit ons hotel loop je in een half uur naar het centrum of de bergen in.

Het is mogelijk om een boottocht te maken naar het eilandje Nea Kameni, het restant van de geïmplodeerde vulkaan, die inmiddels langzaam de kop weer boven water steekt. Je brandt je voeten aan de hete zwarte lava.

Ook kun je de opgravingen bezoeken van de oude havenstad Akrotiri, die bij de vulkaanuitbarsting van 1500 v. Chr. onder het puimsteen is bedolven. Akrotiri maakte deel uit van het culturele en handelsnetwerk van de Minoïsche beschaving.

Het eiland kent verder verscheidene dorpen met smalle straatjes, traditionele huizen en kapelletjes. Aan het eind van de middag strijk je neer in een taverna en geniet je bij een glaasje Ouzo of Retsina van de prachtige zonsondergang.

Kreta

Dag 16 Santorini - Kreta
Dag 17 Kreta
Dag 18 Kreta
Dag 19 Kreta
Dag 20 Kreta - Amsterdam

We vervolgen onze reis naar het veelzijdige en meest zuidelijke Griekse eiland, Kreta. De ferry naar Heraklion doet er twee uur over. Daarna rijden we naar Chania, dat ten westen van Heraklion ligt. Chania is een levendige,stad met een mooi oud centrum en en een Venetiaanse haven. Je kunt er rondwandelen, winkelen (zoals de Grieken uit de omgeving ook graag doen) of één van de lokale musea bezoeken.

Supermarkt Griekenland kreta Djoser Kreta is bekend vanwege haar levendige badplaatsen aan de kust en de vele authentieke dorpjes die je ontdekt als je een auto huurt en een dagje het binnenland in rijdt. Je kunt ook gaan kijken in Heraklion dat het op één na belangrijkste nationale archeologische museum van Griekenland herbergt. Ook voor de wandelliefhebbers ligt er een mooie uitdaging. Bij geschikte weersomstandigheden kun je de 16 kilometer lange wandeling door de Samaria-kloof maken. Relaxen aan het strand kan natuurlijk ook.

De laatste dag vliegen we met Transavia vanuit Heraklion weer terug naar Amsterdam.  De opgravingen zijn zo'n 100 jaar geleden deels gerestaureerd en de moeite waard.                


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 mei - 24 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

19 mei - 07 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

09 jun - 28 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels met ontbijt
 • Overtocht per veerboot van Piraeus - Naxos, Naxos - Santorini en van Santorini - Kreta
 • Orienterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider
 • Bezoek aan het klooster Osios Loukas
 • Bezoek aan de meteora kloosters bij Kalambaka
 • Bezoek aan de archeologische sites van Delphi, Olympia, Mycene (leeuwenpoort) en Epidaurus
 • Bezoek aan Mystras
 • Bezoek aan het kanaal van Korinthe
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Bij deze reis is het in juli en augustus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken, daarbuiten is het aantal eenpersoonskamers zeer beperkt. De geldende toeslag voor een eenpersoonskamer is vanaf € 345,-. Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht.

Hotelverlenging

Vervroeging in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Tevens is een verlenging op Kreta zonder accommodatie mogelijk.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, die veelal op loopafstand van het centrum gelegen zijn. Op de eilanden is de ligging op loop- of korte rijafstand van de haven. De Grieken gebruiken een continentaal ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen.

Het karakter van de hotels verschilt per plaats, het sanitair is over het algemeen eenvoudig. Zo verblijven we in Athene in een modern hotel, op Naxos en op Kreta in kleine familiehotels. Het hotel in Mystras is gerenoveerd en biedt een meerwaarde dankzij de mooie ligging en het zwembad met heerlijke tuin.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Athene Odeon Hotel 
Delphi Artemis Hotel 
Kalambaka Hotel Rex
Mystras Byzantion Hotel
Nafplion Nafplia Hotel
Naxos Barbouni Hotel
Kreta Hotel Irene


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Bij deze reis is het in juli en augustus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken, daarbuiten is het aantal eenpersoonskamers zeer beperkt. De geldende toeslag voor een eenpersoonskamer is vanaf € 345,-. Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht.

 • Griekenland hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Griekenland overnachting uitzicht Djoser
 • Griekenland hotel overnachting accommodatie lobby Djoser
 • Griekenland restaurant hotel overnachting Djoser
 • Griekenland overnachting accommodatie Djoser
 • Griekenland overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Griekenland hotel accommodatie santorini Djoser
 • Overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Hotel accommodatie Griekenland overnachting Djoser
 • Griekenland hotel overnachting accommodatie zwembad Djoser
 • Griekenland hotel accommodatie Djoser
 • Djoser hotel accommodatie overnachting Griekenland

Vliegreis

Transavia


Tijdsverschil: één uur later.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Op deze reis verplaatsen we ons op de Peloponnesos met onze eigen bus. Daarnaast maken we veelal gebruik van ferry's, dé manier om in Griekenland van eiland naar eiland te reizen. Op bijna alle veerboten kun je op het dek van zon en zee genieten. De overtochten duren tussen 1½ en 5 uur.

 • Vliegtuig Transavia
 • Griekenland Djoser busvervoer vervoersmiddel
 • Griekenland boot Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels met ontbijt
 • Overtocht per veerboot van Piraeus - Naxos, Naxos - Santorini en van Santorini - Kreta
 • Orienterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider
 • Bezoek aan het klooster Osios Loukas
 • Bezoek aan de meteora kloosters bij Kalambaka
 • Bezoek aan de archeologische sites van Delphi, Olympia, Mycene (leeuwenpoort) en Epidaurus
 • Bezoek aan Mystras
 • Bezoek aan het kanaal van Korinthe
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door de wijk Kolonaki op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij het Byzantijns museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Griekenland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Orienterende stadswandeling in Athene door de reisbegeleider
 • Bezoek aan het klooster Osios Loukas, één van de mooiste Bysanthijnse bouwwerken van Griekenland.
 • Bezoek aan de meteora kloosters bij Kalambaka 
 • Bezoek aan de archeologische sites van Delphi, Olympia, Mycene (Leeuwenpoort) en Epidaurus
 • Bezoek aan Mystras
 • Bezoek aan het kanaal van Korinthe 


Ter plaatse zijn er diverse andere excursies te regelen.

Reisdocumenten

 • Retour E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een paspoort met een geldigheid van minimaal 6 maanden en 1 lege visumpagina.
 • Eventueel een rijbewijs voor het huren van een scooter of een auto.

Geldzaken

In Griekenland is de euro het betaalmiddel.

Pinnen: op veel plaatsen mogelijk, maar we raden aan om € 100,- per persoon contant mee te nemen.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het prijspeil in de grote steden is vergelijkbaar met Nederland. In de kleinere plaatsen is dit iets lager. De toegangsprijzen voor musea en belangrijke bezienswaardigheden liggen tussen €10,- en € 15,-. Met een internationale studentenkaart of met een seniorenpas is de toegang vaak gratis of gereduceerd.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

In de reissom is alleen het ontbijt inbegrepen, zodat je voor lunch en avondeten zelf een restaurantje uit kunt zoeken. Het continentaal ontbijt bestaat meestal uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Griekenland is terecht beroemd om zijn bijzonder gevarieerde keuken. Behalve gerechten met gebraden vlees en stoofpotten met vlees en groenten (zoals mousaka) is er een enorme keuze aan vis die in de Griekse wateren gevangen wordt. Griekenland staat verder bekend om zijn heerlijke wijnen en ouzo, het aperitief met anijssmaak.
 

Gezondheid

Voor Griekenland zijn geen vaccinaties nodig. Dit houdt echter niet in dat de hygiënische omstandigheden hetzelfde zijn als in Nederland en België. Zeker in de zomer, wanneer het erg warm kan zijn, is het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden. Je kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is.

Hotelverlenging

Vervroeging in Athene mét accommodatie in een centraal gelegen hotel is bij te boeken. In Athene liggen verschillende restaurants en cafés in de omgeving van het hotel. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Tevens is een verlenging op Kreta zonder accommodatie mogelijk.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Griekenland kent een stabiel mediterraan klimaat met een aangenaam warme lente van maart tot juni en droge, warme zomers van juni tot oktober. In het algemeen is het op de eilanden Naxos en Santorini minder warm dan op het vasteland.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zijn de hotels?

Djoser maakt gebruik van knusse familiehotels die vaak op loopafstand van het centrum of nabij de haven  liggen. Alle kamers beschikken over eigen douche en toilet en een aantal hotels beschikt tevens over airconditioning. De Grieken gebruiken een eenvoudig ontbijt, meestal bestaande uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Waarom kiest Djoser voor een combinatie reis van vasteland, Cycladen en Kreta?

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te boeken?

Kan ik in Griekenland wandelingen maken?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Griekenland?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Wat is het voltage in Griekenland?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Een mooie reis, die een extra dimensie kreeg door reisleidster Christine. Ze gaf achtergrondinformatie bij de vele bezienswaardigheden; ze reserveerde etentjes op mooie plekken met heerlijk gerechten; ze vertelde over het dagelijkse leven in Griekenland en de recentere geschiedenis. Top!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis veel gezien qua archeologie en natuur! Heel mooi om te wandelen in de 'geschiedenis'. Een land vol archeologische bezienswaardigheden. Geweldige reisleiders. Tip: verlengen in Athene is eigen een pre, er is daar zoveel te zien! Verbeterpunt: sommige hotels

  9,0

  9,0
 • Reisbegeleiding een 10+. Zeer leuke reis veel gezien. Alles goed geregeld

  9,0

  9,0
 • Hele mooie reis met veel culturele en natuurlijke hoogtepunten met voortreffelijke begeleiding van Christine die met haar kennis van Griekenland de reis nog aansprekende maakte. Het enige minpunt; de vertrek- en aankomsttijden.

  9,0

  9,0
 • Mooie gevarieerde reis met, vooral op de eilanden, veel mogelijkheid tot eigen invulling, goede hotels en in mijn geval goede reisbegeleiding van Christophe. Mooie mix van cultuur, natuur en stadjes, reisafstanden cq reisduur in balans, zeker een aanrader deze reis

  9,0

  9,0
 • Een heel erg interessante reis waarvan we veel hebben geleerd over de Griekse cultuur, mythologie en geschiedenis. Al deze ervaringen opdoen in 20 dagen was op hetzelfde moment een erg intensieve ervaring.

  7,0

  7,0
 • Heel gevarieerde reis waarbij je zowel Athene, de Peloponnesos als de Cycladen aandoet. De reis vervroegen in Athene is een aanrader. Ook de bekende Djoser vrijheid blijheid. Goede reisbegeleiding.

  7,0

  7,0
 • Wat een geweldige reis. Prima mix van cultuur en ontspanning. eerste dagen wel vermoeiend maar daarna is het bijkomen op de eilanden. Onze reisleidster Christina is geweldig. Altijd vrolijk, belangstellend en adequaat reagerend bij bijv. stakende boten. Mede door haar, en de leuke groep een topreis!

  10,0

  10,0
 • Een leerzame en mooie reis. Het begint vermoeiend door het steeds in- en uitpakken bij een hotel voor één nacht, maar uiteindelijk wordt de reis steeds fijner qua tempo. Christine is een uitzonderlijk goede reisleidster. Veel toerisme in Griekenland, ook in september. Zeer goed geregeld alles!

  10,0

  10,0
 • Een fantastische reis, zeer afwisselend en met een heel goede opbouw. Griekenland is en blijft een heerlijk vakantieland, zoveel schoonheid (natuur, cultuur) en de Grieken zijn de vriendelijkste mensen die je je kunt voorstellen. En Christine zou zo maar de 'beste reisleidster' kunnen zijn.

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis. Zit goed in elkaar. Heel veel gezien. Veel vrijheid. Fantastische reisbegeleidster Christine!

  10,0

  10,0
 • Met Christine als reisleidster een prachtige reis gehad, met veel zon, veel natuur en uiteraard veel cultuur.

  8,0

  8,0
 • Het is een fantastische reis door de mooiste streken van Griekenland. Ook de ruïnes en musea zijn bijzonder fraai. Verder hadden we de beste reisbegeleidster van Djoser :-)

  9,0

  9,0
 • Indrukwekkend tot het laatst: op weg naar het vliegveld voor de vlucht naar huis bezoek aan het archeologisch museum van Iraklion: meteen na binnenkomst viel mijn mond open van verbazing en sloot zich pas weer bij het verlaten, zoveel moois!

  9,0

  9,0
 • Op deze fantastische reis hebben we kennisgemaakt met de hoogtepunten van het Griekse culturele erfgoed. Dankzij onze geweldige reisleidster, mw. Christine, was alles tot in de puntjes geregeld en hoefden we alleen nog maar ademloos te genieten van al het moois, dat dit prachtige land biedt.

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis door een heel divers en verrassend land. Met schitterende reisbegeleiding! Dikke aanrader!

  9,0

  9,0
 • Uitstekende reis. hard "werken" in het begin, daarna wat relaxter op de eilanden. Groot aanbod excursies en mogelijkheid tot mooie wandelingen of bijkomen aan het strand. Heel erg goede reisleidster, zeer attent. Moet zich alleen kritiek niet persoonlijk aantrekken.

  10,0

  10,0
 • De antieke schatten (oa Acropolis, Delphi, Byzantijnse kloosters) gezien en natuur. De hele keuken van Griekenland geproefd (dank je Christine voor de goede keuzes) Een gezellige groep en Christine is fantastisch Hoogtepunt? De combinatie met eilanden Minpunt? Die stortbui op de laatste avond

  9,0

  9,0
 • Tja,hoe kan je een reis van 20 dagen door Griekenland beoordelen in 300 karakters. Ik zal het toch proberen. Super, geweldig, authentiek, antiek, bergen en dalen. Geweldig lekker eten. Grieks orthodox, prachtige kerkjes. En last but zeker not least: een geweldige reisleidster, Marleen!!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Afwisselende combinatie van highlights op het vaste land en de eilanden Naxos, Santorini en Kreta
 • Ferrytochten naar de eilanden
 • Stadswandeling met Nederlandse reisbegeleider langs highlights van Athene
 • Bezoek aan meteora kloosters bij Kalambaka
 • Bezoek aan Byzanthijns Klooster Osios Loukas en Byzanthijns vestingstadje Mystras
 • Bezoek aan antieke opgraving bij Delphi
 • Bezoek aan antieke opgraving bij Olympia
 • Bezoek aan de antieke Leeuwenpoort van Mycene
 • Bezoek aan het antieke theater van Epidaurus
 • Optionele excursie naar Akrotiri, een onder vulkaanpuim bedolven havenstad op Sanorini
 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Centraal gelegen familiehotels inclusief ontbijt

Klantwaardering

9,1

Een mooie reis, die een extra dimensie kreeg door reisleidst...
Een mooie reis, die een extra dimensie kreeg door reisleidster Christine. Ze gaf achtergrondinformatie bij de vele bezienswaardigheden; ze reserveerde etentjes op mooie plekken met heerlijk gerechten; ze vertelde over het dagelijkse leven in Griekenland en de recentere geschiedenis. Top!

Marco B. - 9,0
Prachtige reis veel gezien qua archeologie en natuur! Heel m...
Prachtige reis veel gezien qua archeologie en natuur! Heel mooi om te wandelen in de 'geschiedenis'. Een land vol archeologische bezienswaardigheden. Geweldige reisleiders. Tip: verlengen in Athene is eigen een pre, er is daar zoveel te zien! Verbeterpunt: sommige hotels

Zainab A. - 9,0
Reisbegeleiding een 10+. Zeer leuke reis veel gezien. Alles...
Reisbegeleiding een 10+. Zeer leuke reis veel gezien. Alles goed geregeld

Evert Z. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Griekenland

Het weer in Griekenland

27°C

Terug naar boven