Honduras

Land- en klimaatinformatie Honduras

Landinformatie Honduras

Landinformatie Honduras

 • Hoofdstad: Tegucigalpa
 • Andere bekende plaats: Copán
 • Inwoners: 8,7 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: Hondurese lempira
 • Beste reistijd: februari tot en met mei
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Honduras 7 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 8 uur later.
 • Oppervlakte: 112.500 km²
 • Geografie: Honduras is het grootste land van Centraal-Amerika. Het land is over het algemeen bergachtig, maar langs de kusten van de Caribische Zee en de Stille Oceaan liggen ook laagvlaktes. Honduras heeft een aantal eilandjes, die in vroegere tijden door Engeland zijn gekoloniseerd. De inwoners van deze eilandjes spreken daardoor vaak nog steeds Engels.


> Rondreizen Honduras

Terug naar boven

Beste reistijd Honduras

Beste reistijd Honduras

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. In de avonden kan het frisjes zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder de 15°C.

Midden-Amerika kent geen echte winter en zomer. Wanneer men het heeft over de winter duidt men de regenperiode aan die van april tot november loopt. De zomer is de droge periode van eind december tot midden april. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zonneschijn zijn echter het gehele jaar schaars. Tijdens de natte maanden is de natuur op zijn mooist! In Midden-Amerika kan het gehele jaar door gereisd worden.

> Rondreizen Honduras

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Honduras

Bezienswaardigheden Honduras

Honduras en El Salvador zijn gelegen tussen Guatemala en Nicaragua. Beide landen zijn tot 1821 kolonies geweest van Spanje, om vervolgens een aantal jaar deel uit te maken van de Verenigde Staten. Honduras was als ‘bananenrepubliek’ in de jaren ’20 de grootste bananenexporteur ter wereld, maar is inmiddels één van de armste landen van Midden- en Zuid-Amerika. Allebei de landen zijn nog geen drukke toeristische bestemming en staan met name bekend om de mooie natuur, vriendelijke mensen en mooie stadjes. Er is dus genoeg te ontdekken in deze relatief onbekende landen!

Mayastad Copán
djoser rondreizen honduras copanCopán is gelegen in een spectaculair heuvellandschap vlakbij de grens met Guatemala en was vroeger een stad binnen de Mayabeschaving. De overblijfselen van deze stad liggen op ongeveer een kilometer van het huidige stadje en laten de ruïnes van één van de machtigste Mayasteden in het gebied zien. Met name de unieke hiërogliefentrap en de indrukwekkende stellae – of stenen pilaren – zijn een bijzondere bezienswaardigheid. Deze trap bevat ruim 2000 hiërogliefen, verdeeld over de 30 meter hoge trap, die de geschiedenis van de dynastie beschrijft. Deze stad is pas in de 19e eeuw herontdekt, omdat het volledig overwoekerd was door jungle. Het huidige Copán is voornamelijk een rustig bergdorpje, met een karakteristiek centrum. Vanuit Copán heb je ook de mogelijkheid om enkele andere excursies te ondernemen. Het gebied is uitermate geschikt voor wandelingen en daarnaast kun je excursies maken naar de Aguas Calientes – de warmwaterrivier – of naar Macaw Mountain, waar een koffieplantage en vogelpark bij gelegen zijn.

Koloniaal Suchitoto en Lago Suchitlán
Djoser rondreizen honduras el salvador suchitotoIn contrast met deze Maya-overblijfselen, staat het prachtige Spaanse koloniale stadje Suchitoto bekend om de wit gepleisterde kerk op het plein, dat centraal in de stad gelegen is. Het stadje bestaat grotendeels uit hobbelige keienstraatjes, die het stadje met haar koloniale gebouwen extra sfeer geven. Aan het plein tegenover de kathedraal tref je ’s middags vaak vrouwen die er het nationale gerecht van El Salvador – de pupusa, een gevulde tortilla – klaarmaken. Suchitoto heeft een fantastisch uitzicht over het Lago Suchitlán en is dan ook onze uitvalsbasis voor een excursie naar dit stuwmeer. De afmetingen van het meer zijn sterk afhankelijk van het seizoen, als gevolg van de wisselende regenval. Het meer staat bekend om de vele trekvogels die er ieder jaar passeren en tijdens een boottocht over het meer heb je de mogelijkheid om de verschillende soorten vogels te spotten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een hike door de jungle, om vervolgens bij de nabij gelegen watervallen heerlijk te zwemmen.

> Rondreizen Honduras
 

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Reizen volgens RIVM richtlijnen
 • Opvolging reisadviezen ministerie van Buitenlandse zaken
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

Een prachtige, maar intensieve reis met de nadruk op cultuur...
Een prachtige, maar intensieve reis met de nadruk op cultuur. Tijdens de reis doe je veel opgravingen aan, die elk toch weer een eigen karakter hebben. Ik zou pleiten om Honduras eruit te laten en net even meer tijd te hebben voor natuur. Ik gun iedereen Maartje als reisbegeleidster. Topvrouw!

Cockie S. - 9,0
Terug naar boven