Bekijk de Rondreis India, Rajasthan & Nepal, 30 dagen van Djoser

Rondreis India, Rajasthan & Nepal 30 dagen

Groot contrast tussen natuur en cultuur

Alle hoogtepunten van Noord-India en Nepal kun je zien tijdens deze rondreis. Na Delhi volgt een uitgebreid bezoek aan de kleurrijke deelstaat Rajasthan met bijzondere steden als Jaisalmer en Jaipur. Een bezoek aan de Taj Mahal, evenals de heilige stad Varanasi, ontbreekt niet. Het natuurschoon van Nepal vormt een interessant contrast met de culturele Indiase bezienswaardigheden. In het Chitwan nationaal park kun je op zoek gaan naar de Indische neushoorn. De besneeuwde bergtoppen van de Himalaya bieden je een indrukwekkend uitzicht.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis India, Rajasthan & Nepal, 30 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. aankomst Delhi, stadstour
 3. Delhi - Mandawa
 4. Mandawa - Fatehpur - Bikaner
 5. Bikaner - Jaisalmer
 6. Jaisalmer
 7. Jaisalmer, kamelensafari en kampeerovernachting in woestijn
 8. Jaisalmer - Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort
 9. Jodhpur - Ranakpur - Udaipur
 10. Udaipur, stadswandeling
 11. Udaipur - Bijaynagar
 12. Bijaynagar - Pushkar
 13. Pushkar - Jaipur
 14. Jaipur, wandeling tussen Amber- en Jaigarh-fort
 15. Jaipur - Ranthambore nationaal park
 16. Ranthambore NP, optionele tijgersafari
 17. Ranthambore NP - Chand Baori (waterput) - Fatehpur Sikri - Agra
 18. Agra - nachttrein naar Varanasi
 19. Varanasi, boottocht Ganges
 20. Varanasi
 21. Varanasi - trein naar Gorakhpur - Sonauli (grens Nepal) - Lumbini
 22. Lumbini - Chitwan nationaal park
 23. Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
 24. Chitwan NP
 25. Chitwan NP - Pokhara
 26. Pokhara
 27. Pokhara - Kathmandu
 28. Kathmandu, excursie koningsstad Bhaktapur
 29. Kathmandu
 30. Kathmandu - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Delhi, een stad vol bezienswaardigheden

Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 aankomst Delhi, stadstour

De reis begint in Delhi. De hoofdstad is verdeeld in een oud en nieuw gedeelte. In de oude stad maak je kennis met de chaotische wirwar aan straten, waar toeterende riksja's, ossenkarren, bussen en auto's zich een weg banen door de menigte. Terwijl in het nieuwe Delhi een mate van rust heerst, door de groene parken, brede lanen en koloniale overheidsgebieden. Door de grote hoeveelheid bezienswaardigheden hoef je je in deze metropool niet te vervelen.

Rode Fort Delhi India Djoser Een kleine greep uit de mogelijkheden: het imposante Rode Fort uit het Mogoul tijdperk, de Jama Mashid-moskee (de grootste in India), de Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Ghandi is gecremeerd en Chandni Chowk, de grote bazaarstraat in het oude deel van Delhi. Het moderne kantoor- en winkelcentrum ligt rond Connaught Place in New Delhi, waar zich ook het parlement en de India Gate bevinden. Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel, gebouwd in de vorm van een lotusbloem. Omdat de tijd in Delhi kort is, biedt Djoser een stadstour aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.

Wil je er zelf op uit in het uitgestrekte Delhi dan is de metro, autoriksja of de ouderwetse taxi het handigste vervoermiddel. Spreek wel van tevoren de prijs af, wanneer je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Ons hotel ligt in de gezellige wijk Karol Bagh, waar de lokale bevolking graag komt winkelen.


Reizen door het kleurrijke en sprookjesachtige Rajasthan

Dag 3 Delhi - Mandawa
Dag 4 Mandawa - Fatehpur - Bikaner

Kleurrijke vrouwen Rajasthan India DjoserVanuit Delhi reizen we met onze eigen bus naar de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Het is één van de kleurrijkste en meest sprookjesachtige streken in India. De Rajasthaanse mannen herken je aan hun reusachtige tulband en de vrouwen aan hun opvallende zilveren sieraden en sari’s in sprekende kleuren. Veel van de indrukwekkende forten en paleizen van de Rajputs, die tien eeuwen lang heersten in Rajasthan, zijn bewaard gebleven, al zijn deze nu vaak omgetoverd tot hotels of musea. In de Rajasthaanse provincie Shekawati is elke plaats een feest voor het oog.

De haveli’s, die we onder meer kunnen bezoeken in Mandawa en Fatehpur, zijn opgetrokken uit goudgele zandsteen en voorzien van rijk beeldhouwwerk.

Slapen onder de sterren tijdens de kamelensafari

Dag 5 Bikaner - Jaisalmer
Dag 6 Jaisalmer
Dag 7 Jaisalmer, kamelensafari en kampeerovernachting in woestijn

Onze volgende stop is Bikaner, vroeger een handelscentrum op de route tussen Centraal-Azië en Noord-India. Je kunt hier verschillende Jaïn-tempels, het Lalgarh-paleis, waarvan een deel is omgetoverd in een hotel, en het Junagarh-fort bezoeken. Dit fort is uniek in Rajasthan, omdat de inrichting nog volledig uit de tijd van de voormalige maharadja’s is. Zo´n 30 kilometer verderop ligt het plaatsje Deshnoke waar je eventueel de Karni Mata-tempel kunt bekijken, deze wordt bevolkt door een enorme hoeveelheid heilige ratten, in het hindoeïsme omschreven als 'het rijdier van de populaire god Ganesha'.

De busrit van Bikaner naar Jaisalmer gaat dwars door de Thar-woestijn. Zodra we Jaisalmer naderen zie je de stad als een soort fata morgana uit de woestijn oprijzen. Het is één van de meest indrukwekkende steden van India, gelegen midden in de woestijn, waar heden en verleden letterlijk samenkomen. Lopend door de nauwe straatjes van het fort waan je je in een wereld, waar rajputs en maharadja's het voor het zeggen hebben. In de oude stad ben je weer helemaal terug in het drukke Indiase leven.

Kamelensafari Bikaner India DjoserVanuit Jaisalmer maken we in de Thar-woestijn een safari per kameel, het vervoermiddel bij uitstek in deze streek. Tijdens deze safari trek je overdag gedurende enkele uren, met regelmatige pauzes, op de rug van een kameel door de woestijn. Onderweg rijden we langs Dhani-dorpjes, kleine nederzettingen waarvan de bewoners meestal familie zijn. Geniet van een prachtige zonsondergang op één van de zandduinen bij ons 'tented camp'. Gedurende deze safari zijn de maaltijden inbegrepen.


Udaipur een schatkamer vol elegante paleizen

Dag 8 Jaisalmer - Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort
Dag 9 Jodhpur - Ranakpur - Udaipur
Dag 10 Udaipur, stadswandeling

Mehrangarh-fort Jodhpur India DjoserJodhpur is evenals Jaisalmer, historisch gezien een handelscentrum. De stad is er echter in geslaagd deze functie in modern India te behouden. Tegenwoordig is het dan ook, na Jaipur, de grootste stad van Rajasthan. In Jodhpur kun je, naast het indrukwekkende Mehrangarh-fort, diverse tempels en paleizen bezoeken. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht op de blauwe wijk, waar de Brahmanen wonen. De ommuurde oude stad met de aan de klokkentoren herkenbare markt is ook zeker een bezoek waard. In de talloze, vaak piepkleine donkere winkeltjes en ateliertjes worden de aantrekkelijke Rajasthaanse handwerkproducten op traditionele wijze vervaardigd.

In Ranakpur, kun je de rijk versierde marmeren Jaïn-tempel bezoeken. Deze tempel uit de 15e-eeuw telt maar liefst 1444 prachtig bewerkte zuilen. Het Jaïnisme is een afscheiding van het hindoeïsme en is tegen het gebruik van geweld tegen alle levende wezens.

City Palace Picholameer Udaipur India DjoserNa een schitterende busrit, door bergachtig gebied, komen we aan het einde van de dag in Udaipur de 'stad van de meren' aan. Het is een ware schatkamer vol elegante paleizen, fraaie tempels en haveli’s. In deze stad kom je ogen tekort; de oude stad met ontelbare kleine straatjes, tempels, kleurrijke markten en winkeltjes is interessant om te bekijken. Een gids neemt ons mee naar de verchillende markten en vertelt honderduit over alles dat er te zien is.

Vanaf de eilandjes in het Pichola-meer, waar je naartoe kunt roeien als het water hoog genoeg staat, heb je een mooi uitzicht over de plaats. De belangrijkste attracties zijn het adembenemende City Palace en het sprookjesachtige Lake Palace, nu een exclusief hotel, dat midden in het Pichola-meer staat. Filmkenners herkennen het gebouw zeker van de James Bond film Octopussy.


Dompel je onder in het spirituele Pushkar

Dag 11 Udaipur - Bijaynagar
Dag 12 Bijaynagar - Pushkar
Dag 13 Pushkar - Jaipur
Dag 14 Jaipur, wandeling tussen Amber- en Jaigarh-fort

Paleis der Winden, Hawa Mahal Jaipur India DjoserIn Bijaynagar lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Tijdens een ritje met de ossenkar kom je in aanraking met het plattelandsleven. De eigenaars van het paleisje waarin we verblijven laten ons tijdens een optionele kookdemonstratie graag kennis maken met de Indiase kookkunst.

We reizen door naar Pushkar, waar gelovigen zich bij het meer onderdompelen in het heilige water. Uiteraard bezoeken we in Jaipur, bekend als de 'roze stad', het beroemde Amber-fort. Onder leiding van een gids wandelen we naar het nabij gelegen Jaigarh-fort. Neem ook eens een kijkje bij het schitterende Paleis der Winden, met zijn 1000 kleine rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur. Dit gebouw dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan. Liefhebbers kunnen ook naar een Hindifilm in één van de prachtige cinema’s.


Speuren naar tijgers in Ranthambore nationaal park

Dag 15 Jaipur - Ranthambore nationaal park
Dag 16 Ranthambore NP, optionele tijgersafari
Dag 17 Ranthambore NP - Chand Baori (waterput) - Fatehpur Sikri - Agra
Dag 18 Agra - nachttrein naar Varanasi

India staat bekend om de grootste tijgerpopulatie ter wereld. In Ranthambore nationaal park kan dit majestueuze dier het best worden gespot, maar het blijft natuurlijk altijd een kwestie van geluk. Het op een heuvel gelegen fort van Ranthambore stamt uit de 10e-eeuw en wordt vermeld op de werelderfgoedlijst.

Taj Mahal Agra IndiaOnderweg naar Agra, wereldberoemd vanwege de Taj Mahal, maken we een stop bij de Chand Baori waterput. Deze plek wordt ook wel de Abhaneri step well genoemd vanwege de bijzondere trappen, welke op een kunstwerk van Escher lijken. Ook gaan we naar Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16e-eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk. Een bezoek aan de Taj, het mausoleum voor de vrouw van Mogol-vorst Sjah Jahan, bij zonsopkomst is een unieke ervaring die je niet zal vergeten. Het Agra-fort ligt vlakbij het levendige oude centrum, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. De riksja is ook hier een uitstekend vervoermiddel, onderhandelen over de prijs is wel een must. Je kunt ook het plaatsje Sikandra bezoeken, waar je de graftombe van Akbar vindt.

Wil je een bijzonder project steunen tijdens je bezoek aan Agra. Ga dan een kopje koffie drinken bij 'Sheroes Hangout'. Dit hippe café wordt gerund door slachtoffers van zuuraanvallen.

Per comfortabele nachttrein, waarin slaapcoupés zijn gereserveerd, reizen we naar Varanasi.


Dwaal door de nauwe straatjes van Varanasi

Dag 19 Varanasi, boottocht Ganges
Dag 20 Varanasi

India mensen Ganges VaranasiVaranasi, gelegen aan de heilige rivier de Ganges, is een van de meest indrukwekkende en oudste nog steeds bewoonde steden ter wereld. De bedrijvigheid aan de ghats - riviertrappen - levert een fascinerend schouwspel op. In de ochtend verzorgt Djoser een boottocht op de Ganges, een uitgelezen manier om deze magische rivier te ervaren. Hindoestaanse gelovigen komen van heinde en verre om vóór zonsopkomst een reinigend bad te nemen. Ook vinden er regelmatig lijkverbrandingen plaats, hindoes geloven namelijk dat wie sterft in Varanasi verlost wordt van de cyclus van wedergeboorte.

De oude stad met een wirwar van steegjes, waar je soms de weg wordt versperd door een heilige koe, is erg fascinerend. Je kunt hier ook je toekomst laten voorspellen door een heuse goeroe of een hoofdmassage ondergaan. Een facultatieve excursie brengt je naar het nabijgelegen Sarnath, waar Boeddha zijn eerste lessen gaf in een hertenpark.


Op zoek naar neushoorns in Chitwan nationaal park

Dag 21 Varanasi - trein naar Gorakhpur - Sonauli (grens Nepal) - Lumbini
Dag 22 Lumbini - Chitwan nationaal park
Dag 23 Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
Dag 24 Chitwan NP

We vervolgen onze route per trein en bus naar Nepal. Een onvergetelijke tocht door de landelijke omgeving brengt ons naar de geboorteplaats van Boeddha, Lumbini. Het is de belangrijkste archeologische vindplaats van Nepal en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Indische neushoorn Chitwan kijkt in camera Nepal DjoserHet eerste dat je van Nepal ziet, is het laagland van de Terai. We verblijven er in kleine huisjes in een schitterende tuin, dichtbij de ingang van het nationale park Chitwan. Je kunt onder begeleiding van een ervaren gids een wandeling maken door de jungle. Een jeepsafari naar de 20.000 meren - Bishazari Tal - brengt je naar een geheel ander deel van het park. In dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna. Zo zie je met een beetje geluk de Bengaalse tijger en de Gaviaal (krokodil met lange smalle snuit).

Wanneer de lokale omstandigheden het toelaten kun je een jeepsafari maken in het naastgelegen park, de beste plek om de Indische neushoorn te spotten. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met dit indrukwekkend beest.


Prachtige vergezichten in Pokhara

Dag 25 Chitwan NP - Pokhara
Dag 26 Pokhara
Dag 27 Pokhara - Kathmandu

Annapurna Pokhara Nepal DjoserWe rijden naar Pokhara, gelegen aan het heldere Phewa-meer. Hier zijn veel mogelijkheden om fiets- en wandeltochten te maken, al dan niet onder begeleiding van een gids. Op heldere dagen kun je in de verte de ruim 8000 meter hoge pieken van het Annapurna-massief zien liggen, waarvan verschillende bergpieken bedekt zijn met eeuwige sneeuw. Je kunt bijvoorbeeld een flinke bergwandeling naar of in de omgeving van Sarangkot maken, langs dorpjes en rijstvelden. De echte sportieveling kan in Pokhara een mountainbike huren voor een tocht in de omgeving of naar een dorpje waar Tibetaanse vluchtelingen zich hebben gevestigd. Wellicht ben je getuige van een indrukwekkende gebedsdienst in een van de kloosters.

Je kunt het ook rustiger aan doen en een boottochtje op het meer maken of heerlijk genieten van de rust in een van de tuintjes langs het water.


Kijk je ogen uit in Kathmandu

Dag 28 Kathmandu, excursie koningsstad Bakthapur
Dag 29 Kathmandu
Dag 30 Kathmandu - Amsterdam

India en Nepal Bhaktapur stad van gouden tempels Djoser Na een bustocht door bergachtig gebied strekt de vallei van Kathmandu zich voor je uit. De reis eindigt in de hoofdstad van Nepal. Kathmandu is een fascinerende stad waar je wordt omringd door stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen. De wijk Thamel is een lustoord voor shoppers, waar je in de gezellige barretjes en restaurants kunt genieten van live muziek. Ook bezoeken we de koningsstad Bhaktapur, 'stad van de gouden tempels', welke op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De Newar-architectuur, die deze stad kenmerkt, bestaat uit een combinatie uniek metsel- en houtsnijwerk. Na een reis vol onvergetelijke herinneringen vliegen we weer terug naar huis.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 jan - 19 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

11 feb - 12 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

09 mrt - 07 apr
V
Vertrek informatie i
i
Holi Festival Udaipur

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

22 jul - 20 aug
V
Vertrek informatie i
i
Teej Festival Udaipur

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

16 sep - 15 okt
V
Vertrek informatie i
i
Dussehra Festival Varanasi

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

19 okt - 17 nov
V
Vertrek informatie i
i
Diwali Festival Jaisalmer

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

26 okt - 24 nov
V
Vertrek informatie i
i
Pushkar Festival, gewijzigde route zie nieuws

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

09 dec - 07 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 jan - 18 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

17 feb - 18 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Holi Festival Varanasi

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

08 mrt - 06 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus in India
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in paleis
 • Stadstour Delhi
 • Kamelensafari met kampeerovernachting
 • Maaltijden tijdens kamelensafari
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Bezoek Jaïn-tempel Ranakpur
 • Stadswandeling Udaipur
 • Excursie Amber-fort
 • Wandeling van Amber- naar Jaigarh-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 meren
 • Excursie koningsstad Bhaktapur

Exclusief

Ontbijt, lunch & diner, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 465,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze accommodaties vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Enkele hotels in Noord-India hebben een zwembad, voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

In Jaisalmer slapen we onder de sterrenhemel, tijdens de woestijnsafari. Voel je als een Maharadja in de sfeervolle paleisjes waarin we overnachten in Bijaynagar en Pushkar.

Bij Chitwan NP slapen we in een lodge met een weelderige tuin, waarin je heerlijk kunt zitten. De kamers zijn voorzien van een klamboe. Vanuit het hotel in Pokhara kun je mooie wandelingen maken in de adembenemende omgeving. De accommodatie in Kathmandu is eenvoudig, maar de locatie midden in de wijk Thamel en het gezellige dakterras maken dit meer dan goed.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Metro Heights
Mandawa Udai Vilas
Bikaner Heritage Resort
Jaisalmer Kalyan Bhawan
Jodhpur Mapple Abhay
Udaipur Paras Mahal
Bijaynagar Bijay Niwas Palace
Pushkar Jagat Palace
Jaipur Hotel Libra
Ranthambore Ankur Resort
Agra Hotel Amar
Chitwan Rhino Lodge
Pokhara Hotel Crown Himalayas
Kathmandu Hotel Thamel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 465,-.

 • Metro Heights kamer Delhi India Djoser

  Ons hotel in Delhi ligt in de gezellige wijk Karol Bagh waar de lokale bevolking graag komt winkelen

 • Udai Vilas voorkant Mandawa India Djoser

  Het hotel in Mandawa is gebouwd in de stijl van een haveli, een rijkversierd herenhuis

 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Paras Mahal zwembad Udaipur Djoser

  Enkele hotels hebben een zwembad waarin je een verkoelende duik kunt nemen

 • Paras Mahal kamer Udaipur India Djoser
 • Bijay Niwas voorkant en zwembad Bijaynagar Djoser

  Voel je als een Maharadja in het sfeervolle paleisje in Bijaynagar

 • Bijay Nagar kamer Bijaynagar Djoser
 • Jagat Palace Pushkar India Djoser

  Geniet op het dakterras van ons paleisje in Pushkar

 • Jagat Palace Pushkar India Djoser
 • Hotel Broadway restaurant Varanasi India Djoser

  Ons hotel in Varanasi heeft een goed restaurant waar de locals graag komen eten

 • Hotel Broadway kamer Varanasi India Djoser
 • Rhino Lodge voorkant Chitwan Nepal Djoser

  In de weelderige tuin van ons hotel in Chitwan kom je helemaal tot rust na het indrukwekkende India

 • Rhino Lodge kamer Chitwan Nepal Djoser
 • Hotel Thamel Kathmandu Nepal Djoser

  Vanuit ons hotel in Kathmandu wandel je de gezellige wijk Thamel in, een paradijs voor shoppers

 • Hotel Thamel in Kathmandu Nepal Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:20

  Aankomst

  15:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Delhi

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  04:45*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  12:25

  Aankomst

  18:20

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  19:20

  Aankomst

  21:05

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. In Nepal is het één kwartier later dan in India. Gedurende onze wintertijd komt er in beide landen één uur verschil bij.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus die voorzien is van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Houd er rekening mee dat India een groot land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag.

Vanuit Jaisalmer maken we een rit op de rug van een kameel, hét vervoersmiddel in de woestijn. Het traject van Agra naar Varanasi overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens en kussens zijn aanwezig.

De steden kun je vaak het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Rondreis india rajashtan en nepal Turskish airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Bus India Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • India, Nepal en Rajasthan binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • Trein India Djoser

  Tijdens een treinrit kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking

 • Kamelensafari India Djoser

  Vanuit Bikaner maken we een rit op de rug van een kameel, hét vervoersmiddel in de woestijn

 • Gemotoriseerde riksja India

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus in India
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in paleis
 • Stadstour Delhi
 • Kamelensafari met kampeerovernachting
 • Maaltijden tijdens kamelensafari
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Bezoek Jaïn-tempel Ranakpur
 • Stadswandeling Udaipur
 • Excursie Amber-fort
 • Wandeling van Amber- naar Jaigarh-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 meren
 • Excursie koningsstad Bhaktapur

Excursies

Kamelensafari ondergaande zon Bikaner India DjoserBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Delhi of Kathmandu op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort, de Taj Mahal of bekijkt vanaf een (dak)terras het leven op straat. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Tijdens een stadstour in Delhi bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Op weg naar Bikaner stoppen we in Fatehpur, bekend om haar - haveli’s - rijkversierde koopmanswoningen.
 • Een kamelensafari en kampeerovernachting in de Thar-woestijn. Onderweg bezoeken we Dhani-dorpjes en maak je kennis met de leefwijze van de lokale bevolking. De maaltijden zijn inbegrepen.
 • Excursie Mehrangarh-fort. Het indrukwekkende fort torent hoog boven Jodhpur uit en ligt aan een belangrijke handelsroute uit de 15e en 16e-eeuw.
 • Via Ranakpur rijden we naar Udaipur. Hier bezoeken we één van de meest indrukwekkende Jaïn-tempels van India. Het Jaïnisme is van het begin af aan belangrijk geweest voor de Indiase cultuur.
 • Stadswandeling Udaipur, een gids neemt ons mee naar de verchillende markten en vertelt honderduit over alles dat er te zien is. 
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Mogol-heerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen, op verschillende niveaus.
 • Wandeling onder begeleiding van een gids van Amber- naar Jaigarh-fort.
 • Chand Baori, de trappen van deze waterput, lijken een kunstwerk van Escher.
 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16e-eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Bezoek in Agra één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal.
 • Boottocht over de Ganges; bekijk het fascinerende schouwspel aan de riviertrappen – ghats – vanaf het water.
 • Jeepsafari 20.000 meren; in dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna.
 • Excursie koningsstad Bhaktapur. Eén van de 3 koningssteden opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. De verschillende monumentale gebouwen, zijn gebouwd in de karakteristieke Newar-architectuur met terracotta en hout gesneden ornamenten, rijk bewerkte paleizen en tempels, vergulde tempeldaken en intieme binnenplaatsen.
   

Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Een bezoek aan een Bollywoodfilm in Jaipur is een hele belevenis. 
 • Ga een kijkje nemen bij de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De vrouwen van de Maharadja konden vanachter de duizenden versierde ramen ongezien kijken naar het leven op straat.
 • Tijdens het verblijf bij Ranthambore nationaal park kan optioneel een jeepsafari worden geboekt om tijgers en andere dieren, die dit park rijk is, te spotten.
 • Het op een heuvel gelegen Ranthambore Fort staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Tijdens een junglewalk in Chitwan nationaal park kun je op zoek gaan naar neushoorns, olifanten, lippenberen en een grote varieteit aan vogels. De wandeling kan gecombineerd worden met een kanotocht.
 • Wandel vanuit je hotel in Pokhara de bergen in en bewonder de spectaculaire vergezichten.
 • Kathmandu heeft een grote hoeveelheid bezienswaardigheden. Durbar square, Swayambunath en Bodnath zijn zeker een bezoek waard.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Nepal nog 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.
 • Een visum voor Nepal US$ 30,- (aan de grens).

Geldzaken

In India en Nepal wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in veel steden, zowel in India als in Nepal.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India en Nepal niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Lunch, diner en ontbijt zijn tijdens de kamelensafari inclusief. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase of Nepalese maaltijd krijgen.

India, Nepal en Rajasthan curriesDe Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit.

In Nepal kun je heerlijk eten en de diversiteit in gerechten is groot. De variatie aan westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Naast de eenvoudige lokale dhal bhat, rijst met linzen, vind je hier moussaka, hamburgers en lasagne op de menukaarten.

NB Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen. De zomer kan vrij warm zijn in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C. In Nepal is het vrijwel altijd koeler dan in India, behalve in de Terai, het laagland.

De moesson valt in heel India en Nepal ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden. Wel is in Nepal vaak meer bewolking.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Wat zijn de kledingvoorschriften

Is het mogelijk twee reizen met elkaar te combineren?

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India & Nepal?

Wie begeleid de reis?

Wat is de beste tijd om tijgers te spotten in Ranthambore NP?

Moet ik een slaapzak meenemen?

Is een trekking in Nepal mogelijk?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe is het vervoer geregeld?

Hoe zijn de reisafstanden

Wat is de zwaarte van de reis?

Hoe regel ik het visum voor India & Nepal?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews India & Nepal reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Elke dag weer een nieuwe verassing. Een geweldig mooie reis!!!!! Cora en Rien

  10,0

  10,0
 • Hoewel ik wist, dat India arm en vuil zou zijn, werd dat pas echt duidelijk toen ik er was. Heb - mede door de enthousiaste reisbegeleiding - veel geleerd van de Indiase cultuur en genoten van de Rajastaanse kleurrijkheid. Nepal was - tot Kathmandu - een verrassing: schoner en stiller. Een aanrader.

  9,0

  9,0
 • Deze reis was zeer indrukwekkend, zowel wat de omstandigheden betreft (koud, hoog tempo in het begin, het lawaai, de kleuren en geuren, de busdagen, de treinreis ....) en de prachtig mooie lieve mensen, het heerlijke eten, de adembenemende natuur met name in Nepal. Niet geschikt voor muggenzifters!!!!

  9,0

  9,0
 • Het was een fantastische reis. India is overweldigend en zeer indrukwekkend. Elke dag was er wel een hoogtepunt en we kwamen ogen te kort. Ook Nepal is prachtig; minder hectisch en mooie natuur. Ook hier zeer bijzondere bezienswaardigheden zoals de koningssteden in Kathmandu. Heerlijk gegeten!

  9,0

  9,0
 • Heel afwisselende reis met veel cultuur en natuur. Soms lange reisdagen, maar zo kom je wel op mooie plaatsen. India is wel een heel andere wereld. Doe deze reis, het is de moeite waard!

  8,0

  8,0
 • Een heel indrukwekkende reis, vol van tegenstellingen en ervaringen die je eigen "hoe het hoort" volledig op zijn kop zetten. Kleurrijk, chaotisch, interessant en aangrijpend, alle clichés over India zijn waar, maar daarbij hoort ook dat het ervaren daarvan een onvergetelijke ervaring oplevert.

  9,0

  9,0
 • Interessante, leerzame goede verzorgde reis (bus was wat minder, bereiders daarentegen vriendelijk en behulpzaam). Alle credits wat ons betreft naar de reisleidster, Jennifer, voor wie geen moeite te veel was.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige afwisselende reis waar we een hoop mooie herinneringen aan overhouden. Zowel cultuur als natuur. De drukte en chaos van India en daarna de rust in Nepal. Enige kanttekening zijn de vele lange busdagen. Misschien op te lossen met binnenlandse vlucht(en)?

  8,0

  8,0
 • Prijs-kwaliteit prima in orde. Veel meegemaakt en gezien, begeleiding zeer goed. Bussen mogen wel wat beter, zeker die in Nepal zonder airco. Het zijn lange busreizen, veel reisdagen, mag iets meer rust in het programma.

  8,0

  8,0
 • Ongelooflijk fantastische reis, niet ten minst dank zij de goede zorgen van onze begeesterde reisbegeleider Henk.

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis, we hebben volop genoten van alle contrasten; de mensen, de natuur, de cultuur en historie van India en Nepal. Een onvergetelijke reis. De reisbegeleider was subliem.

  10,0

  10,0
 • Een fijne gevarieerde reis in veel opzichten. Landschappen van woestijn tot (laag-)gebergte; mensen, nèt als de vogels, in felle kleuren; dieren die je alleen uit de dierentuin kent. Forten, paleizen en mausolea brengen je eeuwen terug in de tijd.... Nu heerst het recht van de sterkste.

  8,0

  8,0
 • Besten, wij hebben ontzettend genoten van deze reis. Mede ook door onze goede reisleider! Veel gezien en veel mooie indrukken opgedaan. We kwamen moe (beetje ziek wel) maar voldaan thuis. Op één enkele na waren alle hotels goed tot zeer goed. Alles was prima geregeld. Nu nog nagenieten met alle foto's.

  10,0

  10,0
 • Wat een geweldige reis, veel gezien, ervaren en gedaan. Onbeschrijfelijk dit moet je echt gedaan hebben. Een hele leuke groep en een zeer fantastische reisbegeleider, die met hart en ziel zijn kennis beide landen deelt. Dank, dit zal ik niet snel vergeten.

  10,0

  10,0
 • Het was echt een top reis! Prima te doen als alleenreizend meisje van 19 jaar! Prachtige dingen gezien, genoeg vrijheid gehad om mijn Indiase vriend tegen te komen, fijne verblijfplaatsen, een goede reisleider en een relaxte reis met prachtige herinneringen gekregen! Heel erg bedankt!

  9,0

  9,0
 • We hebben 'n prachtige reis gemaakt: mooi, druk programma...Boeiend, indrukwekkend en je komt ogen, oren (& neus..!) tekort om alles wat je meemaakt in je op te nemen...De reis was prima verzorgd (de tenten op de Kamelensafari zijn wel aan vervanging toe) & de reisbegeleidster was top!

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Alle hoogtepunten van Noord-India en Nepal
 • Uitgebreid bezoek aan de kleurrijke deelstaat Rajasthan
 • Kamelensafari met kampeerovernachting incl. maaltijden
 • In Pushkar en Bijaynagar overnachtingen in sfeervolle paleizen
 • Interessante excursie naar het Amber-fort in Jaipur
 • Bezoek aan Fatehpur Sikri
 • Inclusief boottocht op de Ganges in Varanasi
 • Voldoende tijd om Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha te bezoeken
 • Jeepsafari 20.000 meren inclusief
 • Bezoek aan de koningsstad Bhaktapur

Klantwaardering

8,9

Elke dag weer een nieuwe verassing. Een geweldig mooie reis!...
Elke dag weer een nieuwe verassing. Een geweldig mooie reis!!!!! Cora en Rien

Rien O. - 10,0
Hoewel ik wist, dat India arm en vuil zou zijn, werd dat pas...
Hoewel ik wist, dat India arm en vuil zou zijn, werd dat pas echt duidelijk toen ik er was. Heb - mede door de enthousiaste reisbegeleiding - veel geleerd van de Indiase cultuur en genoten van de Rajastaanse kleurrijkheid. Nepal was - tot Kathmandu - een verrassing: schoner en stiller. Een aanrader.

Clara B. - 9,0
Deze reis was zeer indrukwekkend, zowel wat de omstandighede...
Deze reis was zeer indrukwekkend, zowel wat de omstandigheden betreft (koud, hoog tempo in het begin, het lawaai, de kleuren en geuren, de busdagen, de treinreis ....) en de prachtig mooie lieve mensen, het heerlijke eten, de adembenemende natuur met name in Nepal. Niet geschikt voor muggenzifters!!!!

Mieke V. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India & Nepal

Het weer in India & Nepal

32°C

Terug naar boven