India: Rajasthan Paleizenreis

Rondreis India, Rajasthan Paleizen 15 dagen

Bijzondere rondreis door Rajasthan ’Het land van de koningen’. Treed in de voetsporen van Mogols en machtige maharadja’s. De forten en paleizen waarin we grotendeels overnachten hebben vaak een lange geschiedenis. We bezoeken kleurrijke steden als Udaipur, Jodhpur en Jaipur en maken kennis met het Indiase platteland. Uiteraard mag een bezoek aan het monument van de liefde, de Taj Mahal, niet ontbreken.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis India, Rajasthan Paleizen, 15 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. aankomst Delhi
 3. Delhi, stadstour - Agra
 4. Agra - Fatehpur Sikri - Karauli
 5. Karauli - Bundi
 6. Bundi
 7. Bundi - Chittorgarh - Udaipur
 8. Udaipur
 9. Udaipur - Ranakpur - Jodhpur
 10. Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort
 11. Jodhpur - trein naar Kamalighat - Bijayangar
 12. Bijayangar - Pushkar - Jaipur
 13. Jaipur, excursie Amber-fort
 14. Jaipur - Delhi
 15. Delhi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Overweldigend Delhi
Dag 1. Amsterdam - Delhi
Dag 2. aankomst Delhi
Dag 3. Delhi, stadstour - Agra

De reis begint in de drukke Indiase hoofdstad Delhi. Zodra je de luchthaven verlaat, ben je in een compleet andere wereld. Ontelbare auto’s, brommers, riksja’s en een enorme mensenmassa banen zich een weg door de stad, die vol staat met mooie bouwwerken, zoals de Jama Masjid, de grootste moskee van India. In New Delhi liggen aan de brede lanen de imposante overheidsgebouwen uit het koloniale tijdperk. Ook het tempelcomplex Akshardham en het Rode Fort zijn een aanrader.

Taj Mahal Agra India DjoserNa een kort verblijf in deze hectische metropool vervolgen we onze reis naar Agra, waar je voldoende tijd hebt om de beroemde Taj Mahal te bezichtigen. Dit monument van de liefde is voor vele reizigers een hoogtepunt van hun reis door India. Rondom de Taj Mahal ligt een prachtige tuin vol vijvers, mangobomen en fonteinen. Bij zonsopkomst baadt het gebouw in een magische gloed, waardoor het een paleis uit een sprookje lijkt. Een unieke ervaring, die in je geheugen gegrift blijft staan. Agra-fort ligt vlakbij het levendige oude centrum, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. De riksja is ook hier een uitstekend vervoermiddel.

Kleurrijke Rajasthani
Dag 4. Agra, bezoek Taj Mahal - Fatehpur Sikri - Karauli
Dag 5. Karauli - Bundi
Dag 6. Bundi

Kleurrijke vrouwen RajasthanVia Fatehpur Sikri, de oude verlaten hoofdstad van het Mogol-rijk, rijden we naar het landelijke plaatsje Karauli. Het staat bekend om haar mooie tempels die gewijd zijn aan Krishna en is ommuurd met een rood zandstenen stadsmuur. Tijdens een wandeling maak je kennis met het lokale leven en de plaatselijke marktjes. In het 600 jaar oude City Palace kunnen we een Aarti-ceremonie bijwonen. Een guru en zijn volgelingen zingen gebeden voor hindoegod Krishna. Met aarden olielampjes maken ze draaiende bewegingen voor het godsbeeld om in contact te komen met deze heilige. Er wordt namelijk gelooft dat het beeld de geest van de godheid bevat. Dit ritueel inspireert gelovigen om een deel van hun leven te besteden aan het vereren van Krishna en zo uiteindelijk innerlijke verlichting te krijgen.

Het plaatsje Bundi is minder bekend, maar een bezoek meer dan waard. Je kunt uren dwalen door de sfeervolle straatjes, waar de huizen net als in Jodhpur, veelal blauw geschilderd zijn. Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn het indrukwekkende Taragarh-fort dat statig boven de stad uittorent, het Bundi Palace met haar mooie fresco’s, de baori’s ofwel diepe putten die worden geflankeerd door steile trappen en rotstekeningen welke onlangs zijn ontdekt door een lokale archeoloog.

Bijzondere tempels & indrukwekkende forten
Dag 7. Bundi - Chittorgarh - Udaipur
Dag 8. Udaipur

City Palace Udaipur India DjoserNa een schitterende busrit, door bergachtig gebied, komen we aan in Udaipur, een ware schatkamer vol elegante paleizen, tempels en haveli’s. Deze 'stad van de meren' is een zeer aangename verblijfplaats waar we uitgebreid de tijd nemen om te genieten van de romantische sfeer en de prachtige meren en paleizen. Je komt hier ogen tekort! De oude stad met ontelbare kleine straatjes, kleurrijke markten, winkeltjes en allerlei tempels. Maar ook het adembenemende City Palace en het sprookjesachtige Lake Palace, dat midden in het meer op een eiland is gebouwd, trekken de aandacht. Vanaf de eilandjes, waar je met een roeibootje heen kunt roeien, heb je een goed uitzicht over de plaats. De stad is een favoriete huwelijksbestemming. Vele beroemdheden, waaronder filmsterren en politici, kozen Udaipur als locatie voor hun huwelijksceremonies en feesten.

Sfeervol Bijaynagar & de blauwe stad Jodhpur
Dag 9. Udaipur - Ranakpur - Jodhpur
Dag 10. Jodhpur, bezoek Mehrangarh-fort
Dag 11. Jodhpur - Phulad - trein naar Kamalighat - Bijaynagar, rit ossenkar

In Ranakpur, staat één van de mooiste en grootste Jaïn-tempels van India. Dit heiligdom uit de 15de eeuw is wereldberoemd vanwege haar complexe architectuur en telt maar liefst 1444 prachtig bewerkte zuilen. Het Jaïnisme is een afscheiding van het hindoeïsme en predikt een leer tegen het gebruik van geweld tegen alle levende wezens.

Straatbeeld Jodhpur India DjoserIn Jodhpur bezoeken we het machtige Chittorgarh-fort, prachtig gelegen op een heuvel. Een steil zigzagweggetje met zeven poorten leidt je ernaartoe. In Jodhpur, de nog immer drukke handelsplaats, bezoeken we uiteraard het indrukwekkende Mehrangarh-fort. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht op de blauwe wijk, waar de Brahmanen wonen. Hiernaast verdient ook het oude centrum met de aan de klokkentoren herkenbare markt zeker een bezoek. Op één van de vele bazaars, waaronder de Sadar-bazaar, kun je je kooplust botvieren. In de talloze, vaak piepkleine, donkere winkeltjes en ateliers maken de Rajasthani op traditionele wijze hun aantrekkelijke handwerkproducten. We slapen in het 18e-eeuwse kasteel van Jhalamand, net buiten de drukte van de stad. Hiervandaan kun je een bezoek brengen aan de traditionele Bishnoi-dorpjes.

Een treinrit brengt ons naar het authentieke Bijaynagar, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We overnachten in een sfeervol paleisje, waar de vriendelijke eigenaren je hartelijk verwelkomen. Tegen de avond maken maken we een rit op een ossenkar om kennis te maken met het Indiase platteland.

Jaipur, de 'roze stad'
Dag 12. Bijaynagar - Pushkar - Jaipur
Dag 13. Jaipur, bezoek Amber-fort
Dag 14. Jaipur - Delhi 
Dag 15. Delhi - Amsterdam

Amber Fort close-up ingang Jaipur India DjoserJaipur wordt ook wel de roze stad genoemd, vanwege de kleur van de zandsteen waar de huizen en stadsmuren van gebouwd zijn. Voorafgaand aan een bezoek van een Britse prins gaf de toenmalige maharadja opdracht om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven; rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid. In het centrum liggen het beroemde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en het Museum van de Maharadja. De Hawa Mahal Winden, is met zijn kleine duizend rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur. Dit gebouw dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan. Buiten de stad vind je het Amber-fort een beroemd kasteel uit de 16e-eeuw. Hier kun je door de verschillende vertrekken dwalen waar vorstelijke families vroeger in alle luxe en weelde leefden. In het hart van de stad liggen het koninklijk paleis, nu een museum, en het goed bewaard gebleven observatorium uit de 18e-eeuw. Vele indrukken rijker vlieg je terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 dec - 03 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.245,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 mrt - 04 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

03 apr - 17 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

24 jul - 07 aug
V
Vertrek informatie i
i
U vliegt met KLM.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

04 nov - 18 nov
V
Vertrek informatie i
i
Pushkar Festival, aangepaste route zie reisschema

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

19 dec - 02 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 mrt - 24 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Holi Festival

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

02 apr - 16 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Jodhpur (Phulad) - Kamalighat
 • Bijzondere hotelovernachtingen o.a in forten en paleizen
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Bezoek Chittorgarh-fort
 • Bezoek beroemde Jaïntempel in Ranakpur
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Rit met ossenkar in Bijaynagar
 • Excursie Amber-fort

Exclusief

Reisverzekering, ontbijt, lunch & diner, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 172,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €370,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant. Enkele hotels beschikken over een zwembad.

Voel je tijdens deze reis als een maharadja in onze accommodatie in Karauli, Bundi, Jodhpur, Jaipur en Bijaynagar, waar we overnachten in sfeervolle forten, paleisjes en haveli's (rijkversierde koopmanshuizen).

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Metro Heights
Agra Hotel Amar
Karauli Bhanwar Vilas Palace
Bundi Ishwari Niwas Palace
Udaipur Paras Mahal
Jodhpur Jhalamand Garh
Bijaynagar Bijay Niwas Palace
Jaipur Bissau Palace

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 172,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Metro Heights kamer Delhi India Djoser

  Ons hotel in Delhi ligt in de gezellige wijk Karol Bagh waar de lokale bevolking graag komt winkelen

 • Bhanwar Vilas Karauli India Djoser

  We slapen deze reis met name in forten en paleizen

 • Bhanwar Vilas Karauli India Djoser
 • Jhalamand Garh zwembad Jodhpur India Djoser

  De meeste hotels tijdens deze reis hebben een zwembad waarin je een verkoelende duik kunt nemen

 • Jhalamand Garh kamer Jodhpur India Djoser
 • Bijay Niwas voorkant en zwembad Bijaynagar Djoser

  Voel je als een Maharadja in het sfeervolle paleisje in Bijaynagar

 • Bijay Niwas Palace kamer Bijaynagar India Djoser
 • Bissau Palace Jaipur India Djoser

  De vriendelijke eigenaren van het 18de eeuwse paleisje in Jaipur, heten ons van harte welkom

 • Bissau Palace Jaipur India Nepal

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  22:00

  Aankomst

  07:45*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Delhi

  Vertrek

  09:55

  Aankomst

  14:40

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Delhi - Dubai

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  13:00

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  15:20

  Aankomst

  20:00

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning. Houd er rekening mee dat India een groot land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag. 

Het traject van Jodhpur (Phulad) - Bijaynagar (Kamalighat) overbruggen we met een trein. Deze panoramische treinrit brengt je langs valleien, bossen, over bruggen, door tunnels en langs kleine stationnetjes.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Emirates vlucht
 • Bus India Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • Binnenkant Bus India
 • Trein India Djoser

  Een panoramische treinrit brengt ons van Jodhpur naar Kamalighat

 • Gemotoriseerde riksja India

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Trein Jodhpur (Phulad) - Kamalighat
 • Bijzondere hotelovernachtingen o.a in forten en paleizen
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Bezoek Chittorgarh-fort
 • Bezoek beroemde Jaïntempel in Ranakpur
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Rit met ossenkar in Bijaynagar
 • Excursie Amber-fort

Excursies

Markt bloemen IndiaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi, Jaipur of Jodhpur op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, de Taj Mahal, het Rode Fort of bekijkt vanaf een (dak)terras het leven op straat. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • We stoppen bij het formidabele Chittogarh-fort, prachtig gelegen op een steile heuvel, op weg naar Udaipur.
 • Via Ranakpur rijden we naar Udaipur. Hier bezoeken we één van de meest indrukwekkende Jaïn-tempels van India. Het Jaïnisme is van het begin af aan belangrijk geweest voor de Indiase cultuur.
 • Excursie Mehrangarh-fort. Het indrukwekkende fort torent hoog boven Jodhpur uit en ligt aan een belangrijke handelsroute uit de 15e en 16e-eeuw.
 • In het sfeervolle plaatsje Bijaynagar maken we een ritje met de ossenkar om kennis te maken met het Indiase platteland.
 • Onderweg naar Jaipur stoppen we in Pushkar, waar gelovigen zich onderdompelen in het heilige water van het gelijknamige meer.
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Mogol-heerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen, op verschillende niveaus.


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Agra is met name bekend vanwege de Taj Mahal, maar ook het Agra Fort is een bezoek zeker waard. Wellicht is het nog wel mooier dan het Rode Fort in Delhi.
 • Het is een hele belevenis om in Delhi de Sikh-tempel Bangla Sahib te bezoeken. Neem zeker een kijkje in de gaarkeuken nemen, waar enorme kookpotten staan om alle bezoekers van lunch of diner te voorzien.
 • De grote bazaarstraat chandni chowk of één van de andere markten in Delhi is dé plek voor souvernirs.
 • Agra is met name bekend vanwege de Taj Mahal, maar ook het Agra-fort is een bezoek zeker waard. Wellicht is het nog wel mooier dan het Rode Fort in Delhi.
 • Een bezoek aan een Bollywoodfilm in Jaipur is een hele belevenis. 
 • Ga een kijkje nemen bij de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De vrouwen van de maharadja konden vanachter de duizenden versierde ramen ongezien kijken naar het leven op straat.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

Eten IndiaDe Indiase keuken met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als 's nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen. De zomer is vrij warm in heel India met temperaturen tot boven de 35°C.

De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op. Het landschap ziet er in deze tijd groener uit dan in de andere perioden

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Wat zijn de kledingvoorschriften

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India?

Wie begeleid de reis?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe is het vervoer geregeld?

Wat is de zwaarte van de reis?

Hoe regel ik het visum voor India?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Wow, wat een intensieve maar onwijs mooie reis. Zoveel prachtige bouwwerken als forten, paleizen en tempels had ik niet verwacht. En mooi om zoveel van de uitgestrektheid van Rajasthan te zien en ervaren. India van een andere kant!

  9,0

  9,0
 • Wat een reis! 2de keer op pad met Djoser en wederom zeer genoten. Mede dankzij de goede en leuke reisbegeleidster. We hebben een mooi rondje Rajasthan gemaakt en zelfs in Paleizen kunnen slapen. Op naar de volgende reis met Djoser! Gr. Hester (Noord-India 15 dagen 2019)

  9,0

  9,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bijzondere overnachtingen in sfeervolle paleizen en forten
 • Ruim de tijd voor een bezoek aan de Taj Mahal
 • Ervaar het plattelandsleven van India in Karauli, Bundi & Bijaynagar
 • Bezoek Jaïn-tempel in Ranakpur
 • Bezoek werelderfgoed Chittogarh-fort
 • Bezoek Mehrangarh-fort Jodhpur
 • Panoramische treinrit van Phulad naar Kamalighat
 • Excursie Amber-fort Jaipur

Klantwaardering

9,0

Wow, wat een intensieve maar onwijs mooie reis. Zoveel prach...
Wow, wat een intensieve maar onwijs mooie reis. Zoveel prachtige bouwwerken als forten, paleizen en tempels had ik niet verwacht. En mooi om zoveel van de uitgestrektheid van Rajasthan te zien en ervaren. India van een andere kant!

Saskia T. - 9,0
Wat een reis! 2de keer op pad met Djoser en wederom zeer gen...
Wat een reis! 2de keer op pad met Djoser en wederom zeer genoten. Mede dankzij de goede en leuke reisbegeleidster. We hebben een mooi rondje Rajasthan gemaakt en zelfs in Paleizen kunnen slapen. Op naar de volgende reis met Djoser! Gr. Hester (Noord-India 15 dagen 2019)

Hester V. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India

Het weer in India

35°C

Terug naar boven