India

Rondreis India18 dagen

India is een land dat je bijblijft en waar al je zintuigen continu worden geprikkeld. Geniet van de kleurrijke inwoners, zie hoe hindoes zich wassen in de heilige rivier de Ganges, bezoek de wereldberoemde Taj Mahal en vergaap je aan eeuwenoude paleizen uit vervlogen tijden. Een bezoek aan de metropolen Mumbai en Delhi wordt tijdens deze 18-daagse reis niet overgeslagen.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis India, 18 dagen

 • 10-02-2019 Amsterdam - Mumbai
 • 11-02-2019 aankomst Mumbai
 • 12-02-2019 Mumbai
 • 13-02-2019 Mumbai - vlucht naar Udaipur
 • 14-02-2019 Udaipur
 • 15-02-2019 Udaipur - Jodhpur
 • 16-02-2019 Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort
 • 17-02-2019 Jodhpur - Pushkar
 • 18-02-2019 Pushkar - Jaipur
 • 19-02-2019 Jaipur, excursie Amber-fort
 • 20-02-2019 Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra
 • 21-02-2019 Agra - nachttrein naar Varanasi
 • 22-02-2019 aankomst Varanasi
 • 23-02-2019 Varanasi, boottocht Ganges - Sarnath - Varanasi
 • 24-02-2019 Varanasi
 • 25-02-2019 Varanasi - vlucht naar Delhi
 • 26-02-2019 Delhi
 • 27-02-2019 Delhi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Zinderend Mumbai
1. Amsterdam - Mumbai
2. Mumbai
3. Mumbai

Drukke straat centrum Mumbai India, DjoserZodra je voet zet in Mumbai kom je ogen en oren tekort. Met 14 miljoen inwoners is dit de grootste stad van India en ook een zeer indrukwekkende. Een simpel wandelingetje op straat voelt als een pretparkattractie. Ontelbare brommers, auto’s en riksja’s banen zich een weg door de stad die vol staat met mooie bouwwerken. Dit varieert van torenhoge wolkenkrabbers tot schamele huisjes en historische Victoriaanse gebouwen. Wie even aan de hectiek wil ontsnappen vindt rust in de weldadige Hangende Tuinen.

Ook vind je in Mumbai de Bollywood studio's, steenrijke filmsterren en Dharavi, de grootste sloppenwijk van Azië. Interessante plekken en bezienswaardigheden zijn ‘Colaba Causeway’, het commerciële hart van Mumbai, en de Dhobi Ghat, de unieke en kleurrijke outdoor ‘wasserette’. In het Kamala Nehru-park heb je een prachtig uitzicht over de Arabische Zee en de stad.

Udaipur, dwaal door eeuwenoude paleizen

4. Mumbai - vlucht naar Udaipur
5. Udaipur

Pichola-meer Udaipur India, DjoserWe nemen het vliegtuig naar Udaipur, een ware schatkamer vol elegante paleizen, fraaie tempels en haveli’s oftewel koopmanshuizen. Udaipur wordt ook wel ‘stad van de zonsopkomst’ genoemd en wie de moeite neemt om een zonsopkomst te aanschouwen, begrijpt waarom. Het is een zeer aangename stad waar we uitgebreid de tijd nemen om te genieten van de romantische sfeer en de prachtige meren en paleizen.

Je komt hier ogen tekort; de oude stad met ontelbare kleine straatjes, kleurrijke markten en winkeltjes, allerlei tempels, maar ook het adembenemende City Palace en het sprookjesachtige Lake Palace dat midden in het meer op een eiland is gebouwd trekken de aandacht. Vanaf de eilandjes in de twee meren waar je met een roeibootje heen kunt roeien heb je een goed uitzicht over de plaats. Maar ook vanaf onze accommodatie heb je een geweldig uitzicht.

Jodhpur, Pushkar

6. Udaipur - Jodhpur
7. Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort
8. Jodhpur - Pushkar

Onderweg naar Jodhpur stoppen we bij één van de mooiste en grootste Jaintempels van India. Deze tempel uit de 15e eeuw telt maar liefst 1444 prachtig bewerkte zuilen. Het Jainisme is een afscheiding van het hindoeïsme en predikt een leer tegen het gebruik van geweld tegen alle levende wezens.

Gelovige man Jodhpur, India DjoserNa een schitterende busrit door bergachtig gebied komen we aan in de drukke handelsplaats Jodhpur waar we het indrukwekkende Mehrangarh-fort bezoeken. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht op de blauwe wijk waar de Brahmanen wonen. Hiernaast is ook het oude centrum met de aan de klokkentoren herkenbare markt zeker een bezoek waard. Hier kun je je kooplust botvieren op de vele bazaars waaronder de Sadarbazaar. In talloze, vaak piepkleine, winkeltjes en ateliertjes maken de Rajasthani op traditionele wijze hun handwerkproducten.

Wil je even aan de drukte ontsnappen, breng dan een bezoek aan één van de traditionele Bishnoi dorpjes waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan.In de heilige stad Pushkar, waar veel pelgrims een ritueel bad nemen, kijk je je ogen uit. Hier staat de enige tempel in India die is gewijd aan Brahma, volgens het hindoeïsme de schepper van het universum. Het plaatsje is ook bekend vanwege de jaarlijkse kamelenmarkt die handelaren van heinde en verre trekt.

Jaipur

9. Pushkar - Jaipur
10. Jaipur, excursie Amber-fort
11. Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

We reizen verder naar Jaipur die vanwege de kleur van de huizen en stadsmuren ook wel de ‘roze stad’ wordt genoemd. In het centrum liggen het beroemde Paleis der Winden en het Museum van de Maharadja. Buiten de stad vind je een beroemd kasteel uit de 16e eeuw: het Amber-fort. Hier kun je door de verschillende vertrekken dwalen waar vorstelijke families vroeger in alle luxe en weelde leefden. In het hart van de stad liggen het koninklijk paleis, nu een museum, en het goed bewaard gebleven observatorium uit de 18e eeuw.

De Hawa Mahal, oftewel het Paleis der Winden, is met zijn kleine 1000 rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur. Dit gebouw dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan.

Taj Mahal Agra India, DjoserEen reis in India is niet compleet zonder een bezoek aan één van de zeven wereldwonderen: de Taj Mahal. Moghulkeizer Shah Jahan liet dit marmeren mausoleum in de 17e eeuw bouwen als eerbetoon aan zijn overleden vrouw. Het monument ligt in een prachtige tuin vol vijvers, mangobomen en fonteinen. Bij zonsopkomst baadt het gebouw in een magische gloed, waardoor het een paleis uit een sprookje lijkt.

Agra-fort ligt vlakbij het levendige oude centrum waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. De riksja is ook hier een uitstekend vervoermiddel.


Varanasi, baden in de heilige rivier

12. Agra - nachttrein naar Varanasi
13. aankomst Varanasi
14. Varanasi, boottocht Ganges - Sarnath - Varanasi

Baden in de heilige rivier de Ganges Varanasi India, DjoserWe nemen de nachttrein naar Varanasi. Deze stad aan de rivierbanken van de beroemde en heilige Ganges maakt onze reis langs Indiase hoogtepunten compleet. Hindoes geloven dat Varanasi vijfduizend jaar geleden is gesticht door Shiva. Jaarlijks komen hier duizenden pelgrims naar toe om hun ziel te reinigen door zich te wassen in de rivier. De oude stad is een groot labyrint van sfeervolle nauwe straatjes met winkeltjes en hindoetempels die uiteindelijk uitkomen op één van de honderd ghats, brede traptreden, aan de Ganges. Bij zonsondergang en zonsopkomst voeren de Indiërs vanaf de ghats gebedsrituelen uit.

Tijdens een boottocht kunnen we dit fascinerende ritueel goed aanschouwen. De rivier is ook een populaire plek voor crematies. Overledenen worden eerst in de Ganges gewassen en vervolgens verbrand. In de wijk Sarnath bevindt zich de plek waar Gautama Boeddha voor het eerst de Dharma aan anderen onderwees en waar de Sangha, de boeddhistische gemeenschap van monniken, ontstond. Het is één van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen in het boeddhisme.

Overweldigend Delhi

15. Varanasi
16. Varanasi - vlucht naar Delhi
17. Delhi
18. Delhi - Amsterdam

Rode Fort Delhi India, DjoserWe vliegen naar Delhi, de laatste bestemming van de reis. De stad is verdeeld in Oud en Nieuw Delhi. In de oude stad staat de grootste moskee van India, de Jama Mashid, en het Rode Fort. Rondom deze gebouwen is het een drukte van belang met toeterende riksja’s, brommers, fietsen, bussen, taxi’s en een grote stoet aan mensen. Wees niet verbaasd als je te midden van al dat verkeer een koe ziet staan. Koeien zijn namelijk heilig in India en worden dus met respect benaderd.

In het nieuwe deel van Delhi vind je groene parken, brede lanen en koloniale overheidsgebouwen. Ook is hier het graf van Gandhi te vinden, de bekende Indiase politicus en mensenrechtenactivist. ’s Avonds komen rondom India Gate mensen samen om te eten en naar de verlichte fonteinen te kijken. Vanuit Delhi vliegen we met een koffer vol herinneringen terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 feb - 27 feb

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht Mumbai - Udaipur & Varanasi - Delhi
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Excursie Amberfort
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Bezoek Sarnath
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel, in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €370,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant. Enkele hotels beschikken over een zwembad.

Voel je als een Maharadja in onze accommodatie in Jaipur, een paleisje uit de 18de eeuw.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Mumbai Hotel Sahil
Udaipur Paras Mahal
Jodhpur Mapple Abhay
Pushkar Jagat Palace
Jaipur Bissau Palace
Agra Amar Hotel
Delhi Hotel Metro Heights


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

 • India hotel rondreis accommodatie overnachting Djoser
 • Inda rondreis hotel overnachting accomodatie overnachting Djoser
 • India hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India hotel accommodatie overnachting Djoser
 • India hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

De vluchten worden uitgevoerd met Turkish Airlines. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Istanbul 12:20 - 16:50
Istanbul - Mumbai 19:35 - 05:15*
   
Delhi - Istanbul 06:55 - 10:25
Istanbul - Amsterdam 14:25 - 17:25

*aankomst de volgende dag.

Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning.

Een binnenlandse vlucht brengt je van Mumbai naar Udaipur en van Varanasi naar Delhi. Het traject Agra - Varanasi overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens en kussens zijn aanwezig. 

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • India Turkish Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • India bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • India binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • India bus vervoersmiddel rondreis buitenkant bus Djoser
 • India binnenkant bus rondreis vervoersmiddel Djoser
 • India trein vervoersmiddel rondreis Djoser
 • India Riksha vervoersmiddel rondreis Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht Mumbai - Udaipur & Varanasi - Delhi
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Excursie Amberfort
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Bezoek Sarnath
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi en Jaipur op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort, de Taj Mahal of strijkt neer op een (dak)terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • India excursie Mehrangarh Djoser Excursie Mehrangarh-fort. Het indrukwekkende fort torent hoog boven Jodhpur uit en ligt aan een belangrijke handelsroute uit de 15de en 16de eeuw.
 • Excursie Amberfort. Het fort is de vroegere residentie van de Moghulheerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen op verschillende niveaus.
 • Boottocht over de Ganges; bekijk het fascinerende schouwspel aan de riviertrappen - ghats - vanaf het water.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Moghulrijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Bezoek aan Sarnath, één van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen in het boeddhisme.

Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Een bezoek aan een Bollywoodfilm in Jaipur is een hele belevenis. Vanuit ons hotel in Agra kun je te voet naar één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal. Het Rode Fort in Delhi mag je zeker niet missen, evenals de bazaarstraat Chandni Chowk.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aanvraag van het visum nog minimaal 180 dagen (6 maanden) geldig is.
 • e-Tourist Visa India US$ 80,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, voor een DOUBLE-ENTRY met een geldigheid van 60 dagen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

India keuken curries Djoser De Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, maar mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel, in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen. De zomer kan vrij warm zijn in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C.

De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus, maar precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Kan ik mobiel bellen in India?

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en bijna overal kom je internetcafés tegen. De meeste hotels hebben ook WiFi.
India heeft een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer hiernaar voor je vertrek.

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Hoe zijn de electriciteitsvoorzieningen?

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India?

Wie begeleid de reis?

Hoe is het vervoer geregeld?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe regel ik het visum voor India?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Jolande S.

  Wat een heftige reis! Je rolt van de ene in de andere nieuwe situatie. Van de mensen, de contacten, van rijk en arm, van mooi naar vuil of armoedig. Van vriendelijk naar hard. Allemaal tegenstrijdigheden in alles. En dan de aanslag op je zintuigen! Een reis om nooit te vergeten!

  9,0

  9,0
 • Joop M.

  Machtig mooie reis, voor mij heel baanbrekend geweest, naar een land met heel mooie dingen, en ook grote tegenstellingen. Een echte aanrader.

  8,0

  8,0
 • Anita L.

  En dan weer terug hier in Nederland en weet ik eigenlijk niet wat me overkomen is, zoveel....al die geluiden, geuren, kleuren, mensen, koeien, honden, verkeer, afval, de slums, de Ghats..........kortom dit moet eerst nog landen, gaan nagenieten en een rugtas vol met indrukken een belevenis was het!

  8,0

  8,0
 • Johanna

  Onze reis naar India zat vol met mooie momenten. Heel India heeft een diepe indruk op mij achtergelaten.

  9,0

  9,0
 • Zeer boeiende reis. Indrukwekkende ervaringen over het land. Zeer goede, prettige, kundige reisleidster. Prettige medereizigers. Nu moe, maar voldaan!

  9,0

  9,0
 • Een schitterende de reis om kennis te maken het zinnenprikkelende India! Geen zintuig blijft ongemoeid, geur, kleur, smaak, geluid, een enorm indrukwekkend land! De mensen, cultuur, geschiedenis, het eten, India gaat onder je huid zitten, of je het wilt of niet! Love it or hate it! We hebben genoten.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke combinatie van de metropolen Delhi en Mumbai
 • Comfortabele hotels, vaak met zwembad
 • Interessante excursie naar het Amber-fort in Jaipur
 • Inclusief boottocht op de Ganges in Varanasi
 • Ruime tijd in kleurrijk Rajasthan
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vluchten

Klantwaardering

8,5

Wat een heftige reis! Je rolt van de ene in de andere nieuwe...
Wat een heftige reis! Je rolt van de ene in de andere nieuwe situatie. Van de mensen, de contacten, van rijk en arm, van mooi naar vuil of armoedig. Van vriendelijk naar hard. Allemaal tegenstrijdigheden in alles. En dan de aanslag op je zintuigen! Een reis om nooit te vergeten!

Jolande S. - 9,0
Machtig mooie reis, voor mij heel baanbrekend geweest, naar...
Machtig mooie reis, voor mij heel baanbrekend geweest, naar een land met heel mooie dingen, en ook grote tegenstellingen. Een echte aanrader.

Joop M. - 8,0
En dan weer terug hier in Nederland en weet ik eigenlijk nie...
En dan weer terug hier in Nederland en weet ik eigenlijk niet wat me overkomen is, zoveel....al die geluiden, geuren, kleuren, mensen, koeien, honden, verkeer, afval, de slums, de Ghats..........kortom dit moet eerst nog landen, gaan nagenieten en een rugtas vol met indrukken een belevenis was het!

Anita L. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India

Het weer in India

33°C

Terug naar boven
Chat met Djoser