Kookreis India

Kookreis India

Proef en bereid de échte curry's en naanbroden

15 dagen

Indiaas eten is meer dan kip tandoori, zo zul je ontdekken tijdens deze kookrondreis door Noord-India. Je maakt kennis met verschillende Indiase eetstijlen en leert diverse gerechten te bereiden. En als je behalve van eten ook van cultuur houdt, dan is deze reis gemaakt voor jou! Zo gaan we naar de markt in Delhi, koken we in Agra bij een familie thuis, leren we het geheim van een goede chai in Jaipur en maken we Rajasthaanse curry in Udaipur. Uiteraard mag een bezoek aan de Taj Mahal niet ontbreken.

Van:
Aan:


Routekaart Kookreis India, 15 dagen

 • 17-10-2020 Amsterdam - Delhi
 • 18-10-2020 aankomst Delhi
 • 19-10-2020 Delhi
 • 20-10-2020 Delhi - Agra
 • 21-10-2020 Agra
 • 22-10-2020 Agra - Kalakho
 • 23-10-2020 Kalakho - Jaipur
 • 24-10-2020 Jaipur
 • 25-10-2020 Jaipur
 • 26-10-2020 Jaipur - Pushkar - Bijaynagar
 • 27-10-2020 Bijaynagar - Udaipur
 • 28-10-2020 Udaipur
 • 29-10-2020 Udaipur - nachttrein Delhi
 • 30-10-2020 aankomst Delhi
 • 31-10-2020 Delhi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Naar de markt in Delhi
Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 Delhi
Dag 3 Delhi

Markt India DjoserDe kennismaking met de miljoenenstad Delhi is voor velen een overweldigende ervaring. Het oude en nieuwe gedeelte van de stad zijn beide rijk aan bezienswaardigheden. Het straatleven in het oude centrum is indrukwekkend, rinkelende riksjabellen en ontelbare straatverkopers maken een wandeling hier, tot een onvergetelijke ervaring. In en om het centrum van Old Delhi ligt een groot aantal bezienswaardigheden. Een kleine greep uit de mogelijkheden: het imposante Rode Fort uit het Moghultijdperk, de Jama Mashid moskee (de grootste in India), de Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Ghandi is gecremeerd, en Chandni Chowk, de grote bazaarstraat in het oude deel van Delhi.

Om alvast een beetje kennis te maken met de Indiase keuken genieten we van ons eerste Indiase avondmaal, terwijl de kok ondertussen vertelt over de Noord-Indiase keuken. De gerechten uit deze regio staan bekend om de bereiding met kaas, melk en yoghurt, maar ook noten of saffraan. En niet te vergeten de hete pepers, die waarschijnlijk de nodige zweetdruppels op het voorhoofd toveren! Onder begeleiding van een gids bezoeken we de volgende dag verschillende markten. Natuurlijk is er ook tijd om de bezienswaardigheden van de hoofdstad te bewonderen.

Koken bij familie thuis

Dag 4 Delhi - Agra
Dag 5 Agra

Vanuit Delhi rijden we naar Agra, de stad van het beroemdste monument van India: de Taj Mahal. Het is gebouwd als mausoleum voor Mumtaz, de vrouw van de Moghulvorst Sjah Jahan. Rondom ligt een mooie tuin met vijvers en fonteinen. Gedurende 22 jaar zijn twintigduizend werkers bezig geweest met de bouw ervan. Bekijk de Taj tijdens zonsopkomst. Een unieke ervaring die in je geheugen gegrift blijft staan.

Taj Mahal Agra India DjoserEen bezoek aan het Agra Fort is zeker de moeite waard. Dit rode fort, met z’n 2,5 kilometer lange muur, ligt vlakbij het levendige oude centrum van Agra, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer vindt. Ook is het leuk een kijkje te nemen bij de kleine versie van de Taj Mahal, door de bevolking de ‘baby Taj’ genoemd.

We volgen een unieke kookcursus bij een Indiaas gezin thuis. Samen met de man en vrouw des huizes bereiden we een traditionele Indiase maaltijd met ingrediënten die we zelf die ochtend ingekocht hebben. Tijdens deze cursus worden oude tradities met ons gedeeld en maken we kennis met recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Naan en Jalebi
Dag 6 Agra - Kalakho
Dag 7 Kalakho - Jaipur
Dag 8 Jaipur
Dag 9 Jaipur

We vervolgeBrood maken India Djosern onze reis naar Kalakho, een authentiek dorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We overnachten in een ecologisch hotel, waar we tijdens een wandeling meer leren over organische landbouw en de traditionele manier van vee houden. Jaipur, de kleurrijke hoofdstad van Rajasthan, heeft als bijnaam 'de roze stad'. De stad dankt deze bijnaam aan het feit dat voorafgaande aan een bezoek van een Britse prins de toenmalige maharadja opdracht gaf om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven; rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid. We verblijven enkele dagen in Jaipur zodat je alle bezienswaardigheden kunt bekijken.

De Rajasthaanse vrouwen in kleurrijke sari's en mannen met tulbanden en grote snorren sieren het straatbeeld van de stad. Wanneer je over de bazaar loopt, kom je ieder denkbaar vervoermiddel tegen: riksja's, kamelen, ossenkarren, auto's en bussen. Niemand stoort zich aan de koeien die soms midden op straat liggen.

Chai maken India DjoserIn het hart van de stad liggen het koninklijk paleis, nu een museum, en het goed bewaard gebleven observatorium uit de 18e eeuw. De Hawa Mahal, oftwel het Paleis der Winden, is met zijn kleine 1000 rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur. Achter de talrijke venstertjes konden de vrouwen van de maharadja vroeger onzichtbaar genieten van het uitzicht op de stad en de mensen op straat. Dit gebouw dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan. We bezoeken het prachtige Amberfort buiten de stad waar je kunt dwalen door de verschillende vertrekken. Het dichterbij de stad gelegen Nahagarh Fort biedt een mooi uitzicht over de stad.

Naast het bezoeken van de bezienswaardigheden leer je elke dag weer iets nieuws over de Indiase keuken. Om onze culinaire kennis uit te breiden volgen we een stoomcursus in het bakken van Indiase broden als naan, parantha en chapati. Ook leer je hoe je een heerlijk ruikende curry kunt bereiden met de ingrediënten die je kunt kopen op de beroemde kruidenmarkt van de stad. We ontdekken het geheim van een goede Indiase Chai en proeven verschillende lekkernijen. Probeer eens een mierzoete, kronkelige oranje jalebi of een heerlijk verfrissend Indiaas ijsje, de Kulfi.

Een koningsmaal
Dag 10 Jaipur - Pushkar - Bijaynagar
Dag 11 Bijaynagar - Udaipur
Dag 12 Udaipur

Curry India DjoserWe reizen naar Bijaynagar, waar we een echt koningsmaal leren bereiden in de tuinen van het paleis waar we overnachten. De avondmaaltijd bereiden we onder begeleiding van de chef. De 500 recepten van de koninklijke familie zijn de inspiratie voor het menu. De kamers zijn allemaal traditioneel ingericht. Tijdens een wandeling door het dorp maken we kennis met het Indiase platteland. Het schilderachtige Udaipur is een ware schatkamer vol elegante paleizen, fraaie tempels en haveli’s.

Een mooi uitzicht over de stad heb je vanaf de eilandjes in Lake Pichola, waar je naartoe kunt roeien als het water hoog genoeg staat. Udaipur betekent zoveel als de ‘Stad van de zonsopgang’. Het is een middeleeuws aandoende stad gesitueerd rond het Picholameer en het Fateh Sagarmeer. In Udaipur kom je ogen tekort; de oude stad met ontelbare kleine straatjes, kleurrijke markten en winkeltjes, allerlei tempels, maar ook het adembenemende City Palace en het sprookjesachtige Lake Palace, dat midden in het meer op een eiland gebouwd is, trekken de aandacht. Omdat de curry van oorsprong uit India komt, is dit het land bij uitstek om alles te leren over het ontstaan en het maken van de beste en kleurrijkste curry's. Na een demonstratie kennen we de fijne kneepjes die nodig zijn om de beste Rajasthaanse curry's te maken.

Vanuit Udaipur bestaat de mogelijkheid om een excursie te maken naar Ranakpur. Hier vind je de kolossale Jaintempel  uit de 15e eeuw die maar liefst 1444 prachtig bewerkte zuilen telt. Het Jainisme is een afscheiding van het hindoeïsme en predikt een leer tegen het gebruik van geweld tegen alle levende wezens.

Eten en dansen
Dag 13 Udaipur - trein naar Delhi
Dag 14 Delhi
Dag 15 Delhi - Amsterdam

Per nachttrein keren we terug naar Delhi. De dag daarna kun je in een lokaal restaurantje nog één keer genieten van een heerlijke Indiase maaltijd, ditmaal inclusief traditionele muziek en dans. Met tal van heerlijke recepten en onvergetelijke kookervaringen nemen we afscheid van dit prachtige, kleurrijke land en haar overheerlijke keuken.


Op weg met Djoser

Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 okt - 31 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 feb - 01 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding 
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Udaipur - Delhi
 • Hotelovernachtingen (o.a. in een paleisje)
 • (zelfbereide) maaltijden op dag 4, 6, 7, 8, 9, 10 en 12
 • Kooklessen volgens programma
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Excursie Amberfort

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 136,5,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels, waarvan enkele zich bevinden in Maharadja paleisjes, vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in schone centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met douche, toilet en airconditioning. De hotels zijn altijd voorzien van een goed restaurant. De meeste hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

Voel je als een Maharadja in onze accommodatie in Jaipur, een paleisje uit de 18de eeuw.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Hotel Rockwell Plaza
Agra Hotel Amar
Kalakho Umaid Lake Palace
Jaipur Bissau Palace
Bijaynagar Bijay Niwas Palace
Udaipur Hotel Paras Mahal

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 136,5,-.

 • Rockwell Plaza Delhi Djoser
 • Rockwell Plaza badkamer Delhi Djoser
 • Bissau Palace kamer Jaipur India Djoser
 • Umaid Lake Palace Kalakho India Djoser
 • Umaid Lake Palace kamer India Djoser
 • Bissau Palace restaurant Jaipur India Djoser
 • Bissau Palace zwembad Jaipur India Djoser
 • Bijay Niwas Palace Bijaynagar India Djoser
 • Bijay Niwas Palace kamer Bijaynagar India Djoser

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  21:50

  Aankomst

  06:30*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Delhi

  Vertrek

  09:50

  Aankomst

  14:45

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Delhi - Dubai

  Vertrek

  11:00

  Aankomst

  13:00

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  14:45

  Aankomst

  20:00

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In India maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen, indien nodig, over airconditioning.

Het traject van Udaipur terug naar Delhi overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens en kussens zijn aanwezig.

De steden kun je vaak het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren. 

 • Emirates vliegtuig
 • Bus vervoer India Djoser
 • Bus binnenkant vervoer India Djoser
 • Grote bus vervoer India Djoser
 • Grote bus binnenkant vervoer India Djoser
 • Trein India Djoser
 • Tuktuk India Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding 
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Udaipur - Delhi
 • Hotelovernachtingen (o.a. in een paleisje)
 • (zelfbereide) maaltijden op dag 4, 6, 7, 8, 9, 10 en 12
 • Kooklessen volgens programma
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Excursie Amberfort

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi of Jaipur op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, de Taj Mahal, het  Rode Fort of strijkt neer op een (dak)terras om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Indiase vrouwen Indiase broden India DjoserOnder het genot van een heerlijke maaltijd in Delhi vertelt een chef-kok ons alles over de Indiase keuken.
 • De markten van Delhi ontdekken we onder begeleiding van een gids.
 • In Agra leren we de keukengeheimen van een Indiase familie.
 • In Kalakho komen we meer te weten over organische landbouw en traditionele veehouderij.
 • We krijgen in Jaipur een stoomcursus in het maken van Indiase broden. Ook leren we het geheim van een goede chai en proeven we verschillende lokale lekkernijen.
 • Excursie Amberfort. Het fort is de vroegere residentie van de Moghulheerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen op verschillende niveaus.
 • Tijdens ons verblijf in Bijaynagar maken we een heerlijk koningsmaal.
 • In Udaipur toveren we een heerlijke Rajasthani curry op tafel.
 • Ter afsluiting genieten we nog één keer van een Indiase maaltijd met Indiase muziek en dans.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Moghulrijk, bezoeken we op weg naar Agra.


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Vanuit ons hotel in Agra kun je te voet naar één van de beroemdste bouwwerken ter wereld: de Taj Mahal. Een bezoek aan een Bollywoodfilm in Jaipur is een hele belevenis. Vanuit Udaipur kan er een bezoek worden gebracht aan Ranakpur, één van de meest indrukwekkende Jaintempels van India.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Indiase Thali India DjoserTijdens deze reis heb je kookcursussen of kookdemo's in Delhi, Agra, Kalakho, Jaipur, Bijaynagar en Udaipur. De maaltijden die je tijdens deze cursussen bereidt, zijn inbegrepen in de reissom. Alle overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. In onze hotels en andere restaurants kun je zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

De Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Tijdens de reis maak je kennis met vele verschillende Rajasthani-gerechten. Tijdens de kookdemo’s kom je alles te weten over deze gerechten en krijg je verschillende mogelijkheden om deze heerlijke gerechten zelf uit te proberen.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (zoals ORS) tegen uitdroging. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen.

De zomer kan in heel India vrij warm zijn, met temperaturen tot boven de 35°C. De moesson valt in heel India ongeveer van juli t/m eind augustus. Heel nauwkeurig is dat niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Daarom Djoser

 • Combinatie van cultuur en lekker eten
 • Unieke ervaring om de Indiase keuken te ontdekken
 • Kooklessen en demo's met maaltijden inclusief
 • Verblijf in bijzondere accommodaties (o.a. in een Maharadja-fort)
 • Ruim de tijd voor een bezoek aan wereldwonder Taj Mahal
Terug naar boven