Overzicht India rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie India

Landinformatie India

Landinformatie India

 • Hoofdstad: Delhi
 • Andere bekende steden in India: Mumbai, Jaipur, Agra, Varanasi en Goa
 • Inwoners: 1,2 miljard
 • Taal: India kent 18 officieel erkende talen, waarvan Hindi het meest gesproken wordt.
 • Munteenheid: Indiase roepie
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in India 4,5 uur later.
 • Oppervlakte: 3.287.590 km2
 • Geografie: India wordt in het noorden begrensd door de Himalaya. Ten zuiden van het land ligt de Indische Oceaan, die aan de westkant Arabische Zee heet en aan de oostkant Golf van Bengalen.


> Rondreizen India

Terug naar boven

Beste reistijd India

Beste reistijd India

Voor een aangename temperatuur kun je het beste in het voor- of najaar reizen. In december en januari kan het koud zijn, met name 's avonds. Zomers loopt de temperatuur op tot boven de 30 graden. In juli en augustus valt de regentijd (moesson). Het kan dan even kort en flink regenen. De natuur ziet er na zo’n bui weer prachtig groen uit.

> Rondreizen India

Terug naar boven

Bezienswaardigheden India

Bezienswaardigheden in India

India is een fascinerend land en haar vele hoogtepunten zorgen voor een onvergetelijke reiservaring. Er zijn maar weinig bestemmingen die zo tot de verbeelding spreken als dit immense land met ruim 1 miljard inwoners. Bezoek de Taj Mahal in Agra, maak kennis met het hindoeïsme in Varanasi, ervaar het kleurrijke Rajasthan, spot olifanten in het Periyar nationaal park en ga op zoek naar tijgers tijdens de Safarireis India. Ontdek de Indiase schoonheid in de volgende bekende en minder bekende bezienswaardigheden!

Tempels en mausolea
Taj Mahal Agra India DjoserEén van de bekendste toeristische attracties van India is de Taj Mahal. Sjah Jahan liet dit marmeren mausoleum bouwen voor zijn overleden vrouw, Mumtaz Mahal. Het bouwwerk staat bekend om haar perfecte symmetrie en is één van de zeven nieuwe wereldwonderen.


De vier minaretten van de Taj Mahal wijken iets naar buiten, zodat zij in het geval van een aardbeving of instorting niet op de tombe kunnen vallen.

Wat tempels betreft, heeft India voor ieder wat wils. Zo staan de erotische tempels van Khajuraho op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt in Madurai de god Shiva iedere avond onder luid tromgeroffel en Tamilgezang naar de slaapkamer van Parvati gebracht in de Sri Meenakshi-tempel.

De Heilige Ganges
Ritueel Ganges Varanasi India DjoserIndia is onlosmakelijk verbonden met het hindoeïsme en met name de stad Varanasi, aan de rivier de Ganges, wordt gezien als één van de belangrijkste pelgrimsplaatsen. Hindoes geloven dat deze stad door Shiva is gesticht en dat het water van de Ganges mystieke krachten heeft. Zo zou het water gelovigen van hun zonden bevrijden en bij overledenen het lichaam van de ziel scheiden.

Het is zeer indrukwekkend om in de ochtend en avond met een bootje langs de ghats - riviertrappen - te varen en de verbrandings- en gebedsrituelen van de hindoes op de rivier te bekijken.

De Ganges is zo’n 2500 km lang en staat bekend als één van de meest vervuilde rivieren ter wereld. In 2011 heeft de Wereldbank zelfs 1 miljard USD beschikbaar gesteld om de rivier gedurende acht jaar te laten reinigen.

Het kleurenpalet van Rajasthan
Hawa Mahal - Paleis der Winden - Jaipur IndiaDe deelstaat Rajasthan is de meest kleurrijke regio in India. De hoofdstad van de deelstaat is Jaipur, die ook bekend staat als de ‘roze stad’. Jaipur dankt haar bijnaam aan de vele gebouwen die roze werden geschilderd ter ere van het bezoek van de Prince of Wales in 1876. De bekendste bouwwerken van deze plaats zijn het Amber-fort en het karakteristieke Paleis der Winden.

Naast de roze stad, heeft Rajasthan ook een ‘blauwe stad’, Jodhpur. De tweede stad van Rajasthan wordt gedomineerd door het Mehrangarh-fort, omringd door de indigo geschilderde huizen in het oude centrum. Eén van de meest indrukwekkende steden is echter Jaisalmer. Deze ‘gouden stad’ doemt als een ware fata morgana op uit de woestijn en draagt bij aan de ‘duizend-en-een-nacht ervaring’.

Niet alleen de architectuur van Rajasthan is bijzonder, ook de bevolking is een bezienswaardigheid op zich. De inwoners zijn veelal afstammelingen van de rajputs en gaan erg kleurrijk gekleed. De mannen kun je herkennen aan hun krulsnorren en enorme tulbanden, die van oudsher zouden beschermen tegen boze geesten. De kleding van de vrouwen kenmerkt zich door gekleurde sari’s en veel opvallende zilveren sieraden.

De Indiase keuken
Eten India curry (Dreamstime)Het bekendste gerecht uit de Indiase keuken is zonder twijfel de curry: een geurig en kleurig gerecht van verse kruiden en specerijen. Curries zijn er in veel varianten en ze zijn lang niet allemaal pittig. De verschillen in de Indiase menu’s worden sterk beïnvloed door klimaat, geografische ligging en godsdienst. Eten wordt in India gedaan met de rechterhand, aangezien de linkerhand als onrein wordt beschouwd.

Naast curry, neemt thee ook een belangrijke plaats in binnen de Indiase cultuur. Met name de regio Darjeeling staat bekend om de prachtige theevelden. De ‘first flush’, een kopje thee van de eerste pluk, wordt ook wel de champagne onder de theesoorten genoemd.

Natuurschoon in de nationale parken
Tijger India (internet)Naast drukke steden en mooie stranden, heeft India ook meer dan 40 nationale parken. Tijdens de Safarireis India bezoeken we zes van deze parken en is de kans groot dat je oog in oog komt te staan met een tijger. Het Periyar nationaal park wordt gezien als één van de mooiste parken van Zuid-India en herbergt onder andere olifanten, herten en zwijnen. Het is zowel te voet als per boot te ontdekken. Periyar is onderdeel van het ‘Tiger Project’, die ervoor zorgt dat tijgers kunnen overleven in dit grote natuurreservaat.

De beste plaats in Noord-India om een tijger te spotten, is het Ranthambore nationaal park. Behalve tijgers leven er luipaarden, hyena’s en beren. Een jeepsafari is een aanrader. Daarnaast staat één van de grootste Bodhibomen van India in het reservaat en is het Ranthambore-fort, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, zeer de moeite waard.

> Rondreizen India

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,6

Mooie gevarieerde rondreis die enkele culturele hoogtepunten...
Mooie gevarieerde rondreis die enkele culturele hoogtepunten combineert met natuurparken die zowel de echte Safari fans als de vogelaars kunnen bekoren. Bovendien logeerden we in enkele zeer mooie lodges tijdens de bezoeken aan de wildparken. Echte aanrader.

Dirk V. - 9,0
Terug naar boven