Safarireis India

Safarireis India

Op zoek naar het indrukwekkende wildlife

18 dagen

Een tijger in een dierentuin of circus maakt indruk. Maar er een in het wild tegenkomen is een ervaring om nooit meer te vergeten! India kent naast tijgers, veel verschillende diersoorten als luipaarden, wilde honden, hyena’s, buffels, apen, beren, olifanten, herten en krokodillen. We bezoeken tijdens deze reis bekende nationale parken als Tadoba, Pench, Kanha, Banhdhavgarh en Corbett. Tijdens inbegrepen gamedrives gaan we op zoek naar het wild dat er leeft. 

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.145,-

Van:
Aan:


Routekaart Safarireis India, 18 dagen

 • 09-02-2020 Amsterdam - Mumbai
 • 10-02-2020 aankomst Mumbai, stadstour Mumbai
 • 11-02-2020 Mumbai - vlucht naar Nagpur - Tadoba nationaal park
 • 12-02-2020 Tadoba NP, ochtend en namiddag gamedrive
 • 13-02-2020 Tadoba NP - Pench nationaal park
 • 14-02-2020 Pench nationaal park, ochtend en namiddag gamedrive
 • 15-02-2020 Pench NP, ochtend gamedrive - Kanha nationaal park
 • 16-02-2020 Kanha NP, ochtend en namiddag gamedrive
 • 17-02-2020 Kanha NP - Bandhavgarh nationaal park
 • 18-02-2020 Bandhavgarh NP, ochtend en middag gamedrive - Umaria - trein naar Agra
 • 19-02-2020 Agra
 • 20-02-2020 Agra - Fatehpur Sikri - Bharatpur (Keoladeo nationaal park)
 • 21-02-2020 Bharatpur (Keoladeo NP)
 • 22-02-2020 Bharatpur (Keoladeo NP) - Corbett nationaal park
 • 23-02-2020 Corbett NP ochtend en namiddag gamedrive
 • 24-02-2020 Corbett NP - Delhi
 • 25-02-2020 Delhi
 • 26-02-2020 Delhi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Mumbai

Dag 1 Amsterdam - Mumbai
Dag 2 aankomst Mumbai

Gateway Mumbai India DjoserDe warmte en geuren van Mumbai omarmen je bij aankomst op de luchhaven. India’s meest kosmopolitische stad is van oudsher een havenstad en een belangrijk handelscentrum. Voor de Britten was Mumbai de ‘Gateway’ tot het Indiase continent. Sporen uit dit koloniale verleden zie je nog terug in de architectuur van het prachtige treinstation. Tegenwoordig is de stad het centrum voor de productie van honderden typische Hindifilms. Het wordt dan ook wel schertsend Bollywood genoemd.

Het verkeer in deze miljoenen stad is chaotisch. Riksja’s, brommers, auto’s en bussen vechten hier toeterend om iedere meter asfalt. Om aan deze hectiek te ontsnappen is een wandeling in de Hangende Tuinen  een aanrader. Aan de ’ghats’ werken de dhobi’s, de traditionele kledingwassers, hard door om de was schoon en gestreken in de avond weer bij hun eigenaren terug te brengen. Deze gigantische openlucht wasserette vormt een waar spektakel.

Tadoba nationaal park

Dag 3 Mumbai - vlucht naar Nagpur - Tadoba nationaal park
Dag 4 Tadoba NP, ochtend en namiddag gamedrive
Dag 5 Tadoba NP - Pench nationaal park

Na het ontbijt nemen we het vliegtuig naar Nagpur. Na aankomst rijden we in 4 uur met onze eigen bus naar Tadoba nationaal park. Na de drukte van Mumbai kom je helemaal tot rust in de prachtige omgeving. In de koelte van de namiddag kun je al een wandeling maken. De volgende dagen maken we in  de ochtend en tegen de avond gamedrives in het park.

Tijger IndiaDe omgeving is droog en heuvelachtig en bestaat uit tropisch loofverliezend bos. Gigantische teakbomen bieden onderdak aan nestelende vogels. In de heuvels houden zich allerlei dieren schuil; sambarherten, lippenberen, vierhoornantilopen, stekelvarkens, civetkatten en schuwe luipaarden. Door de grote biodiversiteit en de aanwezigheid van tijgers is het park tot 41e tijgerreservaat van India uitgeroepen. Binnen de grenzen zijn verschillende meren. Het permanente Iraimeer is een pleisterplaats voor watervogels, die op moeten passen voor de moeraskrokodillen.

 

Pench & Kanha nationaal park

Dag 6 Pench nationaal park, ochtend- en namiddag gamedrive
Dag 7 Pench NP, ochtend gamedrive - Kanha nationaal park
Dag 8 Kanha NP, ochtend- en namiddag gamedrive

Het is ongeveer 7 uur rijden naar Pench, gelegen in het zuiden van Madya Pradesh. We komen hier aan in een compleet andere groene wereld. Het park heeft een glorieuze lange geschiedenis en is de setting van Rudyard Kipling's meest beroemde werk; Jungle Book.

Pench India antiloop (internet)Het gevarieerde landschap bestaat uit open graslanden, vochtige valleien en gemengd bos. Door deze verscheidenheid komen er maar liefst 1200 plantensoorten voor en is de concentratie van grazers groot. In het oog springen de grote kuddes Gaur -  Indiase bizon. Er zijn hier verschillende herten- en antilopensoorten te spotten zoals de Sambar en Nijlgau.

De volgende ochtend trekken we met jeeps het park in om op zoek te gaan naar haar bewoners en te genieten van het mooie landschap. Voor vogelliefhebbers is het park een waar paradijs. Het park kent maar liefst 285 verschillende soorten. Vier zeldzame giersoorten, neushoornvogels en visarenden. In de winter bezoeken duizenden trekvogels de grote waterreservoirs, een spectaculair gezicht!

De rit van Pench naar Kanha geeft je een goed beeld van de uitgestrektheid en rust van centraal India. Kanha nationaal park werd in 1955 opgericht. In het park leeft de zeldzame barasingha, een moerashert, voor. Welke hoog op het menu van de luipaard, de tijger en de wilde hond staat. Vanaf Bamni Dadar, een heuvel in het park, heb je een prachtig uitzicht op de grazende gaurs, sambars en Nijlgau. We maken twee ritten met open jeeps, om te genieten van het natuurschoon.

Bandhavgarh

Dag 9  Kanha NP - Bandhavgarh nationaal park
Dag 10 Bandhavgarh NP, gamedrives - Umaria - trein naar Agra

Bandhavgarh India (internet)Bandhavgarh is vergeleken met de andere nationale parken in India klein. Het park is het voormalige jachtterrein van de Maharadja van Rewa. De hoeveelheid wild is echter verrassend groot. Centraal in het park liggen enkele heuvels die van elkaar gescheiden worden door valleien. Op sommige plekken zijn wat moeraslanden. Bamboe komt overal voor. Door deze variatie aan landschappen vind je in het park veel dieren, waaronder tijgers.

We maken met open jeeps (op dag 10) twee ‘gamedrives’. Wellicht dat je tijdens één van de safari's ook richting de hoogste heuvel van het park rijdt, waarop een verlaten fort ligt. De kliffen rondom het fort bevatten verschillende grotten, die zijn beschilderd met eeuwenoude inscripties in het Sanskriet.

Na de tweede 'gamedrive' verlaten we het park alvorens we doorreizen naar Umaria, waar we in de avond aan boord van de nachttrein gaan, die ons naar Agra brengt. We overnachten in couchettes.

Agra & Keoladeo nationaal park

Dag 11 Agra
Dag 12 Agra - Fatehpur Sikri - Bharatpur (Keoladeo nationaal park)
Dag 13 Bharatpur (Keoladeo NP)

Taj Mahal Agra IndiaBij aankomst in Agra is er gelegenheid om je op te frissen in het hotel. Daarna is er tijd om het Agrafort en de imposante Taj Mahal te bezoeken. Sjah Jahan bouwde dit mausoleum Taj Mahal tussen 1631 en 1648 uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het marmeren gebouw is nog steeds één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. Bezoek de Taj Mahal bij voorkeur bij zonsondergang of opgang, dan is het licht op het marmer het mooist. We reizen door naar Bharatpur. En route bezoeken we de verlaten spookstad Fatehpur Sikri. De stad werd gebouwd onder Moghulkeizer Akbar.

Keoladeo national park, het voormalige Bharatpur bird sanctuary, geniet wereldfaam vanwege de enorme hoeveelheid vogelsoorten die hier te zien zijn. In het op de UNESCO-werelderfgoedlijst geplaatste park zijn maar liefst 230 verschillende vogelsoorten waargenomen. In de wintermaanden vormt het park een pleisterplaats voor duizenden migrerende vogels, een onbeschrijfelijk spektakel. Er zijn 30 soorten eenden te zien, verschillende ijsvogels, roofvogels, reigers en ooievaars. Het zal je niet verwonderen dat ornithologen en natuurfotografen uit de hele wereld hier naar toestromen. We kunnen het park met een riksja of op de fiets bezoeken.

Corbett nationaal park

Dag 14 Bhartapur (Keoladeo NP) - Corbett nationaal park
Dag 15 Corbett NP, ochtend & namiddag gamedrive

India - Corbett nationaal park jeeps (internet)Corbett nationaal park ligt in het noordelijke district Nainital. De weg er heen duurt zo’n 10 uur. Corbett is India’s oudste, populairste en meest prestigieuze nationaal park. Het is opgedeeld in verschillende zones en kent een zeer gevarieerde natuur. In 1973 werd hier het allereerste Tiger Project opgestart om de tijgerpopulatie tegen uitsterven te behoeden. De kans dat je hier een Bengaalse tijger tegenkomt is dan ook groot. In het park maken we met open jeeps verschillende gamedrives.

Tijdens de gamedrives gaan we op zoek naar kuddes olifanten, kijken uit naar tijgers en speuren in de rivier naar gavialen, krokodillen met een lange smalle bek. Vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. De aanwezigheid van maar liefst 5 verschillende soorten gieren duidt op een evenwichtige gezonde habitat.

Delhi

Dag 16 Corbett NP - Delhi
Dag 17 Delhi
Dag 18 Delhi - Amsterdam

Rode fort Delhi IndiaTijdens een optionele stadstour in Delhi is het mogelijk de kleurrijke Akshardham hindoetempel te bezoeken. Dit indrukwekkende complex  werd in 2005 opgeleverd tegelijk met de aangrenzende muzikale fontein en een IMAX-theater. Ook dat is India! In Delhi worden we overweldigd door de hectiek en drukte van het verkeer. Bezienswaardig zijn de imposante overheidsgebouwen uit het koloniale tijdperk. Tevens zijn de Sikhtempel en het Rode Fort zeker een bezoek waard. Aan de oevers van de Yamunarivier vind je de Raj Ghat, de crematieplaats van Mahatma Ghandi. Hier brandt 24 uur per dag een vlam. Na een reis vol indrukken vliegen we terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 okt - 29 okt

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

02 nov - 19 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.145,-

Start - einde

17 nov - 04 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

15 dec - 01 jan
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 feb - 26 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

3 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

16 feb - 04 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

07 mrt - 24 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht Mumbai - Nagpur
 • Nachttrein Umaria - Agra
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi)
 • 'Gamedrives' volgens programma
 • Entreeprijzen nationale parken (behalve Bharatpur) inclusief
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden en ontbijt in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.
 
Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel, in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt soms voor dat zich ook enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant.

In de nationale parken overnachten we in sfeervolle hotels veelal gebouwd met natuurlijke materialen zodat zij opgaan in de omliggende natuur. Meestal is er een hoofdgebouw met een restaurant, bar, zwembad en een observatiedek. Je overnacht in omliggende cottages. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Mumbai Hotel Sahil
Tadoba 7 Tiger Resort
Pench Tuli Tiger Corridor
Kanha NP Tuli Tiger Resort
Bandhavgarh Infinity Resorts
Agra Hotel Amar
Bharatpur Udai Vilas
Corbett NP Infinity Resorts
Delhi Metro Heights

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

 • Kamer hotel Sahil, Mumbai India Djoser
 • Tuli Tiger Corridor kamer Pench India Djoser
 • Tuli Tiger Corridor zwembad Pench India Djoser
 • Infinity Resort Bandhavgarh India Djoser
 • Zwembad Infinity Resort Bandhavgarh Djoser
 • Infinity Resort Kanha kamer India Djoser
 • Infinity Resort Kanha buitenkant India Djoser
 • Rockwell Plaza Delhi Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  12:10

  Aankomst

  17:30

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Mumbai

  Vertrek

  20:30

  Aankomst

  05:15

 • Vlucht met

  Traject

  Delhi - Istanbul

  Vertrek

  06:55

  Aankomst

  11:30

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:55

  Aankomst

  16:35


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning.

In de nationale parken maken we ‘gamedrives’ met een (open) jeep. Deze wildritten zijn bij de reissom inbegrepen. Je zit met 4 deelnemers in een voertuig. Uitzondering vormt het bezoek aan Bharatpur. Dit vogelreservaat kun je zelf per fietst of riksja ontdekken.

Een binnenlandse vlucht brengt je van Mumbai naar Nagpur. Het traject Umaria - Agra overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens, dekens en kussens zijn aanwezig.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden.
 

 • Rondreis india rajashtan en nepal Turskish airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • India, Rajasthan, nepal bus vervoersmiddel Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan bus vervoersmiddel Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan trein vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht Mumbai - Nagpur
 • Nachttrein Umaria - Agra
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi)
 • 'Gamedrives' volgens programma
 • Entreeprijzen nationale parken (behalve Bharatpur) inclusief
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi en Mumbai op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort, de Taj Mahal of strijkt neer op een (dak)terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Dag 4 ochtend en namiddag ‘gamedrive’ per jeep in Tadoba nationaal park
 • Dag 6 ochtend en namiddag 'gamedrive' per jeep in Pench nationaal park
 • Dag 7 ochtend ’gamedrive’ per jeep in Pench nationaal park
 • Dag 8 ochtend en namiddag ‘gamedrive’ per jeep in Kanha nationaal park
 • Dag 10 ochtend en middag ‘gamedrive’ per jeep in Bandhavgarh nationaal park
 • Dag 14 ochtend en namiddag ‘gamedrive’ per jeep in Corbett nationaal park


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Moghulrijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Bezoek aan de Hindoeïstische Akshardhamtempel op weg naar Delhi.

Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Vanuit ons hotel in Agra kun je te voet naar één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal. In Bharatpur kun je met een riksja of op de fiets op zoek naar de vele vogelsoorten die het park rijk is. Het Rode Fort in Delhi mag je zeker niet missen, evenals de bazaarstraat Chandni Chowk.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 80,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij u een MULTIPLE-ENTRY visum voor 1 jaar krijgt.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee is. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Tijdens het verblijf in de nationale parken is het ontbijt in de reissom inbegrepen, in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi niet. Overige maaltijden zijn exclusief. Het voordeel hiervan is dat je in de steden zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

India keuken curries Djoser De Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten

De hygiënische omstandigheden in India zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, maar mineraalwater is voor een klein bedrag overal te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, welke steriel hulpmateriaal bevat. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel, in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In centraal India zijn de weersomstandigheden seizoensgebonden. De meeste regen valt in de zomermaanden. De moesson is van juli t/m eind augustus, maar precies is dit niet te voorspellen. In deze periode zijn de nationale parken gesloten omdat veel wegen in deze natuurgebieden ontoegankelijk worden. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen.

Omdat de meeste dieren de warmte op het midden van de dag ontlopen en dan in de schaduw uitrusten, maken we al onze ‘gamedrives’ vroeg in de ochtend of laat in de middag. Niet alleen is op die momenten het wildleven het actiefst, ook is er het mooiste licht om te fotograferen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Bellen & e-mailen

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en bijna overal kom je internetcafés tegen. De meeste hotels hebben ook WiFi.
India heeft een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer hiernaar voor je vertrek.

Bezienswaardigheden, ligging

Electriciteitsvoorziening

Hotels

Klamboe ja/nee

Klimaat, beste seizoen

Maaltijden

Reisbegeleiding

Safari's

Vervoer

Verlengen reis

Visum

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Prachtige reis door een land dat je steeds blijft verbazen. In de mooie parken is veel te zien. Prachtige vogels, herten en ander wild laten zich goed zien. De tijger, beer en het luipaard zie je met wat geluk ook. (14 tijgers gespot) De meeste gidsen spreken helaas onvoldoende Engels.

  9,0

  9,0
 • Genoten van de pracht van de natuur, alleen jammer van de verplichte gidsen die bij gamedrives aanwezig moeten zijn. Terwijl hun Engels vaak erg ondermaats was en hierdoor was hun motivatie soms zoek. In dorpjes was je zonder meer de selfie-superheld, op toeristische plaatsen als loslopend geld.

  7,0

  7,0
 • Wat een reis! India is een heel bijzonder land. De safari's waren geweldig; we zagen o.a. 14 tijgers, 2 lippenberen, 2 luipaarden en vele olifanten, jakhalzen, bizons, apen, herten en prachtig gekleurde vogels... Een schitterende natuurreis met een vleugje cultuur in Mumbai, Agra en Delhi. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Topreis. Vele safari’s (niet te vergelijken met Afrika weliswaar) waarbij we geluk hadden tijgers en andere dieren te spotten. De kleine ongemakken die India kenmerken neem je er met plezier bij en het geheel werd overgoten met de enthousiaste kennis van onze reisleidster Karin.

  9,0

  9,0
 • Prima safarireis in India, goed verzorgd. Veel wild gezien en beleefd. Alleen reistijden Nederland - India vv vielen tegen. Niemand in de groep heeft buikloop gekregen. Reis de moeite waard.

  9,0

  9,0
 • De reis verliep erg soepel waardoor ik 3 tijgers, 2 lippenberen, 4 wilde honden,1 luipaard en 6 wilde olifanten heb gezien. Het was een top reis. Mooie hotels en een goede reisleider. Helaas worden er geen Siberische kraanvogels, neushoorns meer gezien in India wat Djoser wel verkoopt met deze reis!

  8,0

  8,0
 • Voor mij was deze reis de ideale balans tussen de natuur en cultuur van India. Een intensieve reis, maar zeker de moeite waard! De focus ligt op de safari’s en dan met name de tijger, maar vergeet niet om ook te genieten van alle andere bijzondere dieren die er te zien zijn. Goede accommodaties.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige safarireis met veel schitterende natuur en ook afwisseling met de verschillende steden. Een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Mooie reis waarbij de dieren voorop staan maar in de steden ook nog een graantje cultuur kan worden opgedaan. Land van contrasten. Smerig soms, maar de hotels waren schoon en verrassend goed. En als klapstuk natuurlijk de tijger

  9,0

  9,0
 • Mooie reis door de parken van Noord-India. Het spotten van tijgers was voor ons een groot succes, niet minder dan 14 tijgers gezien. Anderen in de groep zagen er maar 1. Je moet dus wel geluk hebben. Nachttrein is een ervaring om snel te vergeten. Hotels zijn goed behalve in Delhi, waar het vuil was

  7,0

  7,0
 • We hebben een geweldige reis gehad. Op de eerste dag in Tadoba NP hebben de eerste tijger van deze reis gezien. Wat een fantastisch moment. In totaal hebben we 12 tijgers gezien verdeeld over drie parken. We hebben echt geluk gehad. De reis was prima geregeld. Mooie hotels en heerlijk gegeten.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis met goede accomodatie en eten (meestal buffetvorm). Beter dan verwacht voor India. Alles is goed georganiseerd. Mooie parken, maar vooral in Tadoba spreken de gidsen en chauffeurs zo goed als geen Engels. Het aantal dieren dat je ziet is minder dan bij Afrikaanse safari's.

  8,0

  8,0
 • Positief: Een pioniersreis zonder problemen. Een no-nonsense reisbegeleider met korte, accurate mededelingen op het gepaste ogenblik. Een safari in de letterlijke betekenis: zoek de tijger en geniet ondertussen van fauna en flora. Negatief: De gidsen en chauffeurs verstaan nauwelijks Engels

  9,0

  9,0
 • Zeer mooie natuurreis met bezoek aan verschillende natuurparken. We hadden het geluk om in verschillende parken de tijger te zien. Ook veel andere bijzondere dieren gezien. De natuurparken in India zijn verrassend mooi. De accommodaties waren over het algemeen zeer goed.

  9,0

  9,0
 • Zeer mooie afwisselende reis. Veel verschillende beesten mogen spotten. Dit is en blijft een geluk. Wij hadden het geluk dat de tijger zich een paar keer liet zien. Natuur is ook heel afwisselend tijdens deze reis. Overwegend goede accommodaties. Vooral de Akshardhamtempel was zeer verrassend.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Safari langs India’s mooiste parken; Tadoba, Pench, Kanha, Banhdhavgarh en Corbett
 • Alle gamedrives per jeep t.w.v. € 225,- inbegrepen in de reissom
 • Nederlandse enthousiaste reisbegeleider
 • Vertrekken gepland in beste reistijd voor ‘gameviewing’
 • Grote kans op het zien van tijgers
 • Bezoek aan Keoladeo Ghana nationaal park, een vogelparadijs

Klantwaardering

8,6

Prachtige reis door een land dat je steeds blijft verbazen....
Prachtige reis door een land dat je steeds blijft verbazen. In de mooie parken is veel te zien. Prachtige vogels, herten en ander wild laten zich goed zien. De tijger, beer en het luipaard zie je met wat geluk ook. (14 tijgers gespot) De meeste gidsen spreken helaas onvoldoende Engels.

Thom S. - 9,0
Genoten van de pracht van de natuur, alleen jammer van de ve...
Genoten van de pracht van de natuur, alleen jammer van de verplichte gidsen die bij gamedrives aanwezig moeten zijn. Terwijl hun Engels vaak erg ondermaats was en hierdoor was hun motivatie soms zoek. In dorpjes was je zonder meer de selfie-superheld, op toeristische plaatsen als loslopend geld.

Yannick V. - 7,0
Wat een reis! India is een heel bijzonder land. De safari's...
Wat een reis! India is een heel bijzonder land. De safari's waren geweldig; we zagen o.a. 14 tijgers, 2 lippenberen, 2 luipaarden en vele olifanten, jakhalzen, bizons, apen, herten en prachtig gekleurde vogels... Een schitterende natuurreis met een vleugje cultuur in Mumbai, Agra en Delhi. Aanrader!

Monique van L. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in India

Het weer in India

30°C

Terug naar boven