Safarireis India

Safarireis India 9 dagen

In negen dagen tijd bezoeken we drie nationale parken met een enorme diversiteit aan diersoorten. We gaan opzoek naar tijgers, luipaarden, wilde honden, hyena’s, buffels, apen, beren, olifanten, herten en krokodillen.

Van:
Aan:


Routekaart Safarireis India, 9 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. aankomst Delhi
 3. Delhi - vlucht naar Nagpur - Kanha nationaal park
 4. Kanha NP, ochtend en middag gamedrive
 5. Kanha NP - Pench nationaal park, namiddag gamedrive
 6. Pench NP, ochtend gamedrive - Tadoba nationaal park
 7. Tadoba NP, ochtend en middag gamedrive
 8. Tadoba NP - Nagpur - vlucht naar Delhi
 9. Delhi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Delhi

Dag 1 Amsterdam - Delhi 
Dag 2 aankomst Delhi 

De reis start in Delhi waar we even rustig bijkomen van de vlucht en je alvast een beetje kunt wennen aan de compleet andere wereld waarin je bent terechtgekomen. In de straten van de oude stad wemelt het van de riksja’s, ballonnenverkopers, waarzeggers en handelaren. De grootste moskee van India, de Jama Mashid, vormt een oase van rust in het oude Delhi. In het nieuwe Delhi liggen aan de brede lanen de imposante overheidsgebouwen uit het koloniale tijdperk. Tevens zijn de Sikhtempel, de moskee Qutb Minar met een minaret van 72,5 meter hoog, de crematieplaats van Ghandi en het Rode Fort een bezoek waard.

Kanha nationaal park

Dag 3 Delhi - vlucht naar Nagpur - Kanha nationaal park
Dag 4 Kanha NP, ochtend en middag gamedrive

Na het ontbijt nemen we het vliegtuig naar Nagpur. Na aankomst rijden we in 5 uur met onze eigen bus naar het nationaal park van Kanha. Na de drukte van Delhi kom je helemaal tot rust in de prachtige omgeving van het park. In de koelte van de namiddag kun je al een wandeling maken. De volgende dagen maken we in  de ochtend en tegen de avond gamedrives in het park. 

Kanha nationaal park werd in 1955 opgericht. In het park komt de zeldzame barasingha, een moerashert, voor. Welke hoog op het menu van de luipaard, de tijger en de wilde hond staat. Vanaf Bamni Dadar, een heuvel in het park, heb je een prachtig uitzicht op de grazende gaurs, sambars en nijlgau. We maken twee ritten met open jeeps, om te genieten van het natuurschoon. 

Pench Nationaal Park

Dag 5 Kanha NP - Pench nationaal park, namiddag gamedrive
Dag 6 Pench NP, ochtend gamedrive - Tadova nationaal park

Het is ongeveer 3 uur rijden naar Pench, gelegen in het zuiden van Madya Pradesh. Het park heeft een glorieuze lange geschiedenis en is de setting van Rudyard Kipling's meest beroemde werk; Jungle Book. 

Het gevarieerde landschap bestaat uit open graslanden, vochtige valleien en gemengd bos. Door deze verscheidenheid komen er maar liefst 1200 plantensoorten voor en is de concentratie van grazers groot. In het oog springen de grote kuddes gaur -  Indiase bizon. Er zijn hier verschillende herten- en antilopensoorten te spotten zoals de sambar en nijlgau. 

De volgende ochtend trekken we met jeeps het park in om op zoek te gaan naar haar bewoners en te genieten van het mooie landschap. Voor vogelliefhebbers is het park een waar paradijs. Het park kent maar liefst 285 verschillende soorten. Vier zeldzame giersoorten, neushoornvogels en visarenden. In de winter bezoeken duizenden trekvogels de grote waterreservoirs, een spectaculair gezicht!

Tadoba nationaal park

Dag 7 Tadoba NP, ochtend en middag gamedrive
Dag 8 Tadoba NP - Nagpur - vlucht naar Delhi
Dag 9 Delhi - Amsterdam 

De omgeving is droog en heuvelachtig en bestaat uit tropisch loofverliezend bos. Gigantische teakbomen bieden onderdak aan nestelende vogels. In de heuvels houden zich allerlei dieren schuil; sambarherten, lippenberen, vierhoornantilopen, stekelvarkens, civetkatten en schuwe luipaarden. Binnen de grenzen zijn verschillende meren. Het permanente Iraimeer is een pleisterplaats voor watervogels, die op moeten passen voor de moeraskrokodillen.

Na voor een laatste keer overnacht te hebben in één van de nationale parken, rijden we in 3 uur tijd naar Nagpur voor de vlucht terug naar Delhi om de volgende dag terug te vliegen naar Amsterdam. 

 
Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.
Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

03 dec - 11 dec

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

04 mrt - 12 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

18 mrt - 26 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.545,-

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vluchten Delhi - Nagpur - Delhi
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt (behalve in Delhi)
 • 'Gamedrives' volgens programma
 • Entreeprijzen nationale parken inclusief

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden en ontbijt in Mumbai, Agra, Bharatpur en Delhi, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.
 
Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 172,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel, in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze hotels vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase leven. In Delhi wordt overnacht in een centraal gelegen middenklasse hotel waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant.

In de nationale parken overnachten we in sfeervolle hotels veelal gebouwd met natuurlijke materialen zodat zij opgaan in de omliggende natuur. Meestal is er een hoofdgebouw met een restaurant, bar, zwembad en een observatiedek. Je overnacht in omliggende cottages.  

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Metro Heights
Kanha NP Tuli Tiger Resort
Pench Tuli Tiger Corridor
Tadoba 7 Tiger Resort


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 172,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  12:10

  Aankomst

  17:30

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Delhi

  Vertrek

  20:50

  Aankomst

  05:15*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Delhi - Istanbul

  Vertrek

  06:55

  Aankomst

  11:30

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:45

  Aankomst

  16:35

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning.

In de nationale parken maken we ‘gamedrives’ met een (open) jeep. Deze wildritten zijn bij de reissom inbegrepen. Je zit met 4 deelnemers in een voertuig. 

Een binnenlandse vlucht brengt je van Delhi naar Nagpur en terug naar Delhi. 

Delhi kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de langere afstanden. 

 • Rondreis india rajashtan en nepal Turskish airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • India, Rajasthan, nepal bus vervoersmiddel Djoser
 • India, Nepal en Rajasthan bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vluchten Delhi - Nagpur - Delhi
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt (behalve in Delhi)
 • 'Gamedrives' volgens programma
 • Entreeprijzen nationale parken inclusief

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markten van Delhi op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort, of strijkt neer op een (dak)terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Dag 4 ochtend en namiddag ‘gamedrive’ per jeep in Kanha nationaal park
 • Dag 5 namiddag 'gamedrive' per jeep in Pench nationaal park
 • Dag 6 ochtend ’gamedrive’ per jeep in Pench nationaal park
 • Dag 7 ochtend en namiddag ‘gamedrive’ per jeep in Tadoba nationaal park

Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn.Het Rode Fort in Delhi mag je zeker niet missen, evenals de bazaarstraat Chandni Chowk.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij aankomst in India 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee is. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Tijdens het verblijf in de nationale parken is het ontbijt in de reissom inbegrepen, in Delhi niet. Overige maaltijden zijn exclusief. Het voordeel hiervan is dat je in de steden zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen. 

India keuken curries Djoser De Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit. 

NB: Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in India zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel en reinig de handen. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, maar mineraalwater is voor een klein bedrag overal te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, welke steriel hulpmateriaal bevat. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Delhi bij te boeken. Je verblijft na afloop van de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel, in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In centraal India zijn de weersomstandigheden seizoensgebonden. De meeste regen valt in de zomermaanden. De moesson is van juli t/m eind augustus, maar precies is dit niet te voorspellen. In deze periode zijn de nationale parken gesloten omdat veel wegen in deze natuurgebieden ontoegankelijk worden. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen.

Omdat de meeste dieren de warmte op het midden van de dag ontlopen en dan in de schaduw uitrusten, maken we al onze ‘gamedrives’ vroeg in de ochtend of laat in de middag. Niet alleen is op die momenten het wildleven het actiefst, ook is er het mooiste licht om te fotograferen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Kan ik mobiel bellen in India?

In de grotere plaatsen kun je in belkantoortjes terecht voor internationale gesprekken en bijna overal kom je internetcafés tegen. De meeste hotels hebben ook WiFi.
India heeft een uitgebreide dekking voor mobiele telefonie, maar of je daar gebruik van kunt maken is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer hiernaar voor je vertrek.

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Hoe zijn de electriciteitsvoorzieningen?

Waar overnachten we?

Heb ik een klamboe nodig?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het eten in India?

Wie begeleid de reis?

Hoe zijn de safari's geregeld?

Hoe is het vervoer geregeld?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe regel ik het visum voor India?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Safari langs India’s mooiste parken; Kanha, Pench en Tadoba
 • Alle gamedrives per jeep inbegrepen in de reissom
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Vertrekken gepland in beste reistijd voor ‘gameviewing’
 • Grote kans op het zien van tijgers
Terug naar boven