Indonesië

Eiland Komodo tijdelijk dicht


Een jaar rust voor de beroemde Komodo-varaan! Met ingang van 2020 zal het eiland Komodo in elk geval een jaar lang niet toegankelijk zijn voor toeristen. Op deze manier hoopt men de rust en flora en fauna op het eiland te herstellen en de populatie weer te laten groeien. Ook de populatie Javaanse herten is de laatste jaren sterk afgenomen en zal hopelijk door de sluiting weer groeien. Deze herten zijn de natuurlijke voedselbron voor de Komodo varanen, een teruggang van het aantal dieren vormt dus een directe bedreiging voor het voortbestaan van de enorme hagedissen. Tevens hoopt men op deze manier smokkel tegen te gaan.

De sluiting van Komodo is overigens geen reden om de Sunda-eilanden links te laten liggen. De Komodovaraan zal nog steeds in zijn natuurlijke omgeving te zien zijn op het nabijgelegen eiland Rinca, dit eiland bezoeken we eveneens tijdens de 21-daagse rondreis langs de Kleine Sunda-eilanden.

Klantwaardering

8,6

Onwijs gave reis, ik heb echt mijn ogen uitgekeken in dit in...
Onwijs gave reis, ik heb echt mijn ogen uitgekeken in dit indrukwekkende land. De lange reisdagen zijn een minpunt, maar wel nodig om zo veel te kunnen zien. De reisleidster was vriendelijk en had kennis van het land. Het was allemaal erg goed geregeld, dat geeft veel rust :) Een aanrader!

Jaimy - 8,0
Terug naar boven