Iran

Rondreis Iran14 dagen

Iran, het vroegere Perzië, heeft een eeuwenoude geschiedenis en wordt met recht de bakermat van onze geschiedenis genoemd. Heden en verleden lopen hier in elkaar over. Vervallen karavanserais herinneren aan de rijk beladen karavanen die hier eeuwen geleden langs trokken. In piepkleine winkeltjes, gevestigd in muurnissen in de overdekte bazaars, is van alles te koop. Iraniërs zijn een vriendelijk en hoffelijk volk die heel open staan voor alle belangstelling die zij krijgen van het toenemende aantal buitenlandse toeristen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.595,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Iran, 14 dagen

 • 06-04-2020 Amsterdam - Teheran
 • 07-04-2020 Teheran
 • 08-04-2020 Teheran - Qom - Kashan
 • 09-04-2020 Kashan - Yazd
 • 10-04-2020 Yazd
 • 11-04-2020 Yazd - Kerman
 • 12-04-2020 Kerman
 • 13-04-2020 Kerman - Shiraz
 • 14-04-2020 Shiraz
 • 15-04-2020 Shiraz - excursie Persepolis - Isfahan
 • 16-04-2020 Isfahan
 • 17-04-2020 Isfahan
 • 18-04-2020 Isfahan - Teheran
 • 19-04-2020 Teheran - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Teheran

Dag 1 Amsterdam - Teheran
Dag 2 Teheran

Golestan Paleis Teheran Iran DjoserDe reis start in miljoenenstad Teheran, de moderne hoofdstad van dit fascinerende land. Teheran is een stad met een zeer vriendelijke bevolking. Voetgangers en auto’s krioelen door elkaar en verkeerslichten en zebrapaden lijken slechts decoratie.

Voor vele is het Golestanpaleis de plek waar je je kunt vergapen aan alle pracht en praal. Bij het Golestan paleis ligt een mooie tuin waar studenten je veelvuldig aanspreken voor een praatje en om te discussiëren over de wereldpolitiek. De voormalige ambassade van de VS, is tegenwoordig een populaire trekpleister.

In het noorden van de stad vind je het paleizencomplex Saadabad van de laatste sjah Pahlavi. Het is gebouwd in de jaren dertig in Duitse stijl. Je kunt ook lopend of met een kabelbaantje omhoog in het Alborz-gebergte om te genieten van een mooi uitzicht over de stad. Dit is een geliefde ontmoetingsplaats voor jongelui die de zedelijkheidspolitie willen ontlopen. De juwelen van de sjah en zijn pauwentroon kunnen we bezoeken in de kluis van de Nationale Bank.

Kashan en Yazd

Dag 3 Teheran - Qom - Kashan
Dag 4 Kashan - Yazd
Dag 5 Yazd

Fin Tuinen Kashan Iran Djoser Vanuit Teheran rijden we naar het eeuwenoude Kashan. Onderweg bezoeken we Qom. Deze stad is één van de belangrijkste religieuze centra van Iran en is een heilige plaats voor sjiitische moslims. In 816 stierf de zus van de achtste Iman Reza hier en haar mausoleum trekt jaarlijks vele bezoekers. De gouden koepels en sierlijke minaretten van dit indrukwekkende gebouw zijn al van verre te zien.

Kashan is een stad met een historisch centrum van lemen gebouwen en prachtige koopmanshuizen. De huizen hebben luchtkokers en windtorens die in de hete zomers verkoeling brengen. De stadsmuren zijn nog gedeeltelijk bewaard. De schitterend aangelegde Fin-tuinen, toonbeeld van Perzische tuinaanleg, vormen een heuse oase. Dit is dan ook een populaire plaats voor Iraniërs om samen te komen.

We reizen verder naar Yazd waar Marco Polo al doorheen is getrokken. Deze stad was in de middeleeuwen een belangrijke karavaanhalte aan de weg naar Indië. Tevens vormt deze stad het centrum van de godsdienst van de profeet Zarathoestra. In de grote tempel brandt al eeuwenlang hetzelfde vuur. Buiten de stad vind je de karakteristieke torens van stilte’: heuvels met een ommuurde top waar de gelovigen vroeger hun doden neerlegden voor de gieren om aarde noch lucht te bevuilen. In de buurt staan restanten van overnachtingsverblijven, keukens en badhuizen bedoeld voor de familie. De grote moskee van Yazd is een juweel van islamitische mozaïekkunst . Het is heerlijk wandelen door de stad die grotendeels is opgetrokken uit leem.

Kerman

Dag 6 Yazd – Kerman
Dag 7 Kerman, optionele excursie naar Mahan

Bazaar Kerman Iran Djoser Onze tocht gaat verder door het desolate woestijnlandschap. Kerman heeft één van de mooiste bazaars van Iran met enkele eeuwenoude theehuizen. De bazaar behoort tot ‘s lands oudste en is ongeschonden uit de vele stedelijke ontwikkelingen gekomen. Onder de gewelven en bogen vind je tal van winkeltjes met tapijten, chadors, sieraden, kruiden en zilveren theepotten en komt de geur van rozenparfum, zoetigheden en schapenbouten je tegemoet. ’s Avonds kun je, zittend op een Perzisch tapijt, genieten van een authentieke Iraanse maaltijd. De heerlijke stoofschotels moet je zeker een keer proberen!

Een optionele ochtendexcursie naar Mahan brengt je vanuit Kerman naar de negentiende eeuwse paleistuinen en het mausoleum van de soefi Sjah Nematollah Vali uit de vijftiende eeuw. In de middag heb je nog tijd om door Kerman te dwalen.

Shiraz

Dag 8 Kerman – Shiraz
Dag 9 Shiraz

De rit van Kerman naar Shiraz voert ons dwars door het indrukwekkende Zargosgebergte. Het hooggelegen Shiraz is één van de groenste steden van het land. Shiraz is de hoofdstad van de provincie Fars, de stad van dichters, wijn en het goede leven.
 

Het is interessant om later op de dag de graven van de schrijvers Hafez en Saadi te bezoeken. De graven zelf zijn niet bijzonder, maar het sociale leven in de tuinen en in het theehuis des te meer. Hafez is nog steeds de volksdichter van Iran. Tuinliefhebbers mogen de Botanisch Tuin van de universiteit van Shiraz niet overslaan.

Isfahan

Dag 10 Shiraz - excursie Persepolis -  Isfahan
Dag 11 Isfahan
Dag 12 Isfahan
Dag 13 Isfahan - Teheran
Dag 14 Teheran - Amsterdam

Persepolis Iran Djoser Op 40 kilometer afstand van Shiraz liggen de indrukwekkende ruïnes van het machtige Perzische Rijk van Darius de Grote: de paleisstad Persepolis. Je bezoekt deze op weg naar Isfahan samen met de tombe van Cyrus. Cyrus is de grondlegger van het Perzische rijk en werd in 550 voor Christus de koning van de Meden en Perzen. Darius bouwde in Persepolis de nieuwe hoofdstad van het immense Perzische rijk. De hoofdstad werd in 330 voor Christus door Alexander de Grote verwoest. Vele fraaie reliëfs bij de toegangstrappen van de grote ontvangsthal zijn gaaf onder het zand vandaan gekomen.

In Isfahan, zonder meer de mooiste stad van Iran, staan rondom het grote Imamplein prachtige paleizen, moskeeën en koranscholen kleurig versierd met muurschilderingen, houtsnijwerk en mozaïek. Het was sinds 1600 de hoofdstad van het rijk der Safavieden. De meeste historische bouwwerken, zoals de vele schitterende moskeekoepels, stammen uit deze periode. Een eerste stadsverkenning brengt je naar het grote Imamplein, ook wel ‘Halve Wereld’ genoemd. Aan dit vroegere poloveld van de Sjah staan de 16e-eeuwse Imammoskee, de Sjeik Lutfullah-moskee en het zes verdiepingen hoge Ali Qapu-paleis van de Safavieden-sjahs. Het is bij elke soort licht een indrukwekkend plein.

’s Avonds staat de Imam-moskee, die wordt weerspiegeld in de grote vijver in het midden, in een prachtige verlichting. Het Chehel Sotun-paleis, achter het Imam-plein gelegen, heeft twintig houten zuilen en geweldige muurschilderingen. Ook de grote Vrijdagmoskee is een bezoek waard. De oudste delen, die dateren uit de elfde eeuw, ademen door de bouw met baksteen een heel aparte sfeer uit. In de Armeense wijk Jolfa zie je de Armeense Vank-kathedraal en je kunt er een museum over de Armeense cultuur bezoeken.

Busy square in Isfahan Lotfolla Mosque, Iran
In Isfahan heb je de tijd om uitgebreid te dwalen over de grote en drukke bazaar. Kleermakers, schrijnwerkers, miniatuur-inleggers en edelsmeden beoefenen er hun eeuwenoude ambachten. Je kunt hier tot ‘s avonds laat van een glaasje thee en een waterpijp genieten in één van de theehuizen. Overal word je als westerling gastvrij onthaald en mensen maken graag een praatje met je. Na twee weken sfeer proeven in het land van Meden en Perzen, vliegen we vanuit Teheran weer terug naar huis.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe op een aantal dagen alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 okt - 03 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.845,-

Start - einde

21 dec - 03 jan
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 mrt - 05 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

06 apr - 19 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

13 apr - 26 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

20 apr - 03 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

27 apr - 10 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.645,-

Start - einde

11 mei - 24 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

18 mei - 31 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

25 mei - 07 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, visumkosten, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging in Teheran mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 55,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer € 250,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We verblijven in goede en schone middenklasse hotels met eigen douche, toilet en vaak airconditioning. De meeste Iraanse hotels zijn gebouwd in de jaren zestig en zeventig.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Shiraz Arg Hotel
Kerman Akhavan Hotel
Yazd Kohan Kashane
Isfahan Azadi Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

 • Iran hotel overnachting Djoser
 • Iran hotel lobby Djoser
 • Iran hotel lobby Djoser
 • Iran hotel overnachting kamer Djoser
 • Iran hotel restaurant Djoser
 • Iran hotel kamer Djoser
 • Iran hotel overnachting kamer badkamer Djoser

  Alle hotels beschikken over een westers toilet.

 • Iran Ehsan House Kashan binnentuin Djoser

  We slapen in traditionele hotels

 • Hotelkamer Iran Djoser
 • Iran rondreis bezienswaardigheden Djoser
 • Iran binnentuin Djoser

  Veel hotels hebben een gezellige traditonele binnenplaats

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  12:20

 • Vlucht met

  Traject

  Frankfurt - Tehran

  Vertrek

  14:10

  Aankomst

  20:45

 • Vlucht met

  Traject

  Tehran - Frankfurt

  Vertrek

  01:45

  Aankomst

  05:45

 • Vlucht met

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  09:20


Het is in Iran 2,5 uur later dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Ter plaatse reizen we met een comfortabele bus met airconditioning. Houd vanwege de grote afstanden in Iran rekening met enkele lange ritten. Onderweg is er echter vaak veel te zien en omdat de bus volledig tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een fotostop te maken of een mooi plaatsje te bezoeken. Vaak wordt gepicknickt met brood, kaas en vruchtensap.

 • Lufthansa vluchtmaatschappij Djoser
 • Iran eigen vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de oude souks op zoek naar mooie souvenirs, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Iran zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Stadstour Teheran
 • Bezoek Qom
 • Stadstour Kashan
 • Stadstour Yazd
 • Stadstour Kerman
 • Bezoek aan het graf van Hafez
 • Bezoek koningsgraven
 • Stadstour Isfahan
 • Excursie naar Persepolis


Ter plaatse zijn er nog optionele excursies mogelijk. De reisbegeleider zal je hier tijdens de reis verder over informeren.

 • Excursie naar Mahan en Rayen

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Teheran en waarin twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.
 • Visum Iran. Dit moet via het CIBT/Visumcentrale worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging via Djoser). De kosten à € 95,- per persoon worden op de factuur doorberekend.


Voor het verkrijgen van een visum is een uitnodiging uit Iran nodig. Deze wordt door Djoser in samenwerking met onze lokale agent geregeld. De kosten hiervoor zijn inbegrepen in bovenstaande visumkosten. Voor de uitnodiging heeft Djoser uiterlijk 8 weken voor vertrek een scan van je paspoort en pasfoto, de volledige voornamen van je vader en je beroep nodig. Hier ontvang je na boeking meer informatie over.

LET OP! Als je een stempel van Israël in je paspoort hebt staan, kan je de toegang tot Iran worden ontzegd. Zorg er daarom voor dat je een paspoort hebt zonder stempel van Israël. Om deze reden mag je eventueel, als dat nodig is, een tweede paspoort aanvragen bij de gemeente.

Geldzaken

In Iran wordt er betaald met de Iraanse rial. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: niet mogelijk.
Contant: dollars en euros zijn bij alle grote hotels of wisselkantoren in te wisselen.
American Express wordt in het geheel niet geaccepteerd.
Creditcards: zijn in Iran nauwelijks bekend.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. We raden aan om het gehele bedrag aan zakgeld contant mee te nemen in een money belt en dit ter plaatse te wisselen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

De reis is op basis van logies en ontbijt. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen wanneer en waar je gaat eten. De Nederlands sprekende reisbegeleider kan je altijd aanraden waar het eten lekker én veilig voor je maag is.

De lokale keuken kent vele smakelijke variaties op de kebab, gekruid gehakt dat op spiesjes gegrild wordt. Ook wordt er veel kip geserveerd. In grote hotels worden ook wel Europese gerechten bereid. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar.

De nationale drank is thee. Koffie, en ook koffiemelk, is schaars. Kraanwater is goed en schoon, meestal smaakt het echter niet lekker. We raden je daarom aan om mineraalwater uit flessen te drinken.

Gezondheid

Ofschoon vaccinaties voor Iran niet verplicht zijn, wordt aanbevolen je te laten inenten tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A
 • Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging in Teheran mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 55,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

Iran kent een combinatie van woestijn-, land- en bergklimaat. In de streek langs de woestijn kunnen de temperaturen flink oplopen, maar het is een droge warmte zodat deze goed te verdragen is. In de bergen, zoals in Shiraz, wordt het ’s avonds wat koeler. In het algemeen is dunne zomerkleding voldoende, maar neem voor alle zekerheid een warme sweater of iets dergelijks mee voor de avonden.

Bagage en kledingvoorschriften

Het islamitische geloof schrijft in Iran bepaalde kleedgewoonten voor. Voor vrouwen geldt dat ze een hoofddoekje moeten dragen om het haar te bedekken en dat armen, benen en decollete volledig bedekt dienen te zijn. Tevens is het voor vrouwen noodzakelijk dat ze iets ruimzittends tot over de heupen dragen. Een strakke jeans met daarover een lange blouse of jurkje is tegenwoordig prima geaccepteerd.
Mannen kunnen gewone Europese kleding dragen die net als de kleding van de vrouwen wel de armen en benen dient te bedekken. Dit betekent een lange broek. Korte mouwen worden steeds meer geaccepteerd.
Sandalen of eventueel slippers voor zowel mannen als vrouwen komen ook steeds meer voor.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Waarom met Djoser naar Iran?

Djoser biedt een compleet beeld van de belangrijkste bezienswaardigheden in Iran. Behalve een Nederlandssprekende reisbegeleider gaat ook een Engelssprekende lokale gids mee die je veel informatie geeft over de lokale cultuur van dit relatief onbekende en traditionele land.

Hoe verplaatsen wij ons in Iran?

Hoe zijn de accommodaties?

Is Iran een veilige bestemming?

Hoe zit het met de kledingvoorschriften in Iran?

Ik heb een stempel van Israel in mijn paspoort. Is dat een probleem?

Hoe werkt het met het visum?

Wat is de beste reistijd voor Iran?

Hoe is de reisbegeleiding tijdens deze reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Goede reis, prima Iraanse gids, rustige vriendelijke reisleider, hotels van wisselende kwaliteit.

  9,0

  9,0
 • Voor wie vaak reist is een bezoek aan dit land het neusje van de zalm! Je bent er geen toerist, maar een gast. Het culturele erfgoed bezorgde me meerdere kippenvelmomentjes. Alles werd in goeie banen geleid door onze Nederlandse gids, die volledig complementair werkte met de lokale gids. Aanrader!!!

  9,0

  9,0
 • Een bijzondere reis in een fascinerend land met zeer vriendelijke mensen en een prachtige cultuur gebaseerd op een eeuwenoude beschaving!!! Ervaar het zelf!!

  9,0

  9,0
 • "Tell your people we are no terrorists". Deze hartenkreet kwam van een vrouw die bang was dat we alle Iraniërs als terroristen beschouwen. In werkelijkheid was de open en gastvrije houding van de Iraniërs het hoogtepunt van de hele reis. Daarvoor alleen al wil ik graag een keer terug naar Iran.

  9,0

  9,0
 • Ik heb genoten van een aparte en boeiende reis door Iran. Apart omdat in Iran geloof en staat niet van elkaar gescheiden zijn. Boeiend omdat het land een paradijs is voor mensen die van historie, kunstschatten uit het verre en recente verleden houden en interesse tonen voor wereldreligies.

  9,0

  9,0
 • Inspirerende reis met toegankelijke, vriendelijke en behulpzame bevolking. Beslist een aanrader vanwege de mooie mix van cultuur, kunst en niet te vergeten het lekkere eten! De reisbegeleider Maaike was ook zeker een aanwinst.

  9,0

  9,0
 • Na in 2006 al in Iran te zijn geweest, waarbij dit geweldige land al een enorme indruk had gemaakt, was het nu de beurt van mijn oudste zoon om kennis te maken met de "Perzische" cultuur. Ook zijn ervaring is top met de vriendelijke, zeer gastvrije bevolking, de geweldige historie en 't lekkere eten.

  9,0

  9,0
 • Iran, een onvergetelijke ervaring. Vooral de gastvrijheid, vriendelijkheid en behulpzaamheid van de Iraniërs is hartverwarmend. We denken met heel veel plezier terug aan deze prachtige reis. Je voelt je echt welkom in dit land. Ga kijken, je zult versteld staan van de schitterende architectuur.

  10,0

  10,0
 • De 14 daagse reis was geweldig. Iran is een land met een prachtige historie en cultuur. De mensen zijn uitermate vriendelijk. Het is een veilig en schoon land waar je goed kunt reizen. Djoser heeft er een mooie en evenwichtige reis van gemaakt, waar je veel (tastbare) herinneringen aan zult overhouden.

  10,0

  10,0
 • De reis naar Iran was buiten verwachting boeiend. Vooral de bevolking is bijzonder vriendelijk. De Iraanse (jonge) mensen verdienen het niet dat hun land in een geïsoleerde positie is beland. De reisleider van Djoser was bijzonder hulpvaardig en had aandacht voor iedereen. Bedankt!

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis! Een waardevolle kennismaking met - de bevolking van - een land dat vaak negatief in het nieuws is. Stevig programma als je aan alle onderdelen meedoet. Iraanse gids met veel info over allerlei onderwerpen. Prima reisbegeleiding.

  9,0

  9,0
 • Het bovenstaande cijfer geef ik als gewezen docent natuurlijk nog maar zelden, en toch is het het enige juiste; te beginnen met onze zeer diverse groep, zorgvuldig begeleid zowel door de Nederlandse als Iraanse gids. Vooroordelen, oogkleppen, dankbaarheid woorden schieten duidelijk tekort. Dus doen!

  10,0

  10,0
 • Reis inhoud = goed, hotels = voor verbetering vatbaar, tempo = goed, vervoer = goed, nacht(thuis)reis minder gelukkig, reismanagement = goed, guide = excellent, Djoser (reis)concept = goed, groepsgrootte = excellent (11), etc etc

  9,0

  9,0
 • Iran, sprookjesachtig, raadselachtig, onvoorspelbaar!

  9,0

  9,0
 • Goede info vooraf en een gemotiveerde lokale gids die extra's voor de groep ter plaatse regelde. De bezochte historische plaatsen waren boven verwachting, enorm veel gezien en geleerd in een relatief korte tijd. Bij twijfel deze reis echt maken want je steekt er cultuur historische enorm veel van op.

  9,0

  9,0
 • We hadden een mooie reis. Iran is heel anders dan je op basis van het beeld in het westen zou verwachten.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis met twee geweldige reisleiders. Hele leuke hotels en goed verzorgd. De groep, die elkaar voor af niet kende, kon prima met elkaar overweg. Wat ik jullie wel wil aanraden om informatie te geven over VPN. Wij waren blij dat we het hadden.

  10,0

  10,0
 • Iran, een land dat de meeste alleen maar kennen van hun oorlog met Irak, een land waarbij je niet direct denkt om door te reizen. Maar ben je op zoek naar een reisbestemmingen met historie, cultuur, prachtige bezienswaardigheden en vriendelijke mensen, dan ben je hier zeker op je plaats. Aanrader

  9,0

  9,0
 • Iran: onbekend maar onterecht onbemind. Zelden zo'n vriendelijke mensen ontmoet, waar je als buitenlander echt als een gast wordt begroet en niet als een wandelende portemonnee!

  8,0

  8,0
 • * Fantastische reis, een ware aanrader * Paul is gedreven en heeft enorm veel kennis, om deze reis te gidsen en gepassioneerd weer te geven * Accommodatie = toppie, vooral Yadz * De combi van vaste bezoeken en vrije tijd was zeer goed in balans * Eventueel herzien hotel Kerman (beetje passé)

  8,0

  8,0
 • Een zeer indrukwekkende reis.....contrast met heden en verleden. Bijzondere cultuur met prachtige moskeeën, lemen steden en ruïnes van een vroeger Perzisch Rijk. Over een aantal jaar graag nog eens terug.

  9,0

  9,0
 • Het land van de wisselende landschappen, heerlijk eten, vrede, rust en echte tolerantie. Dit land is de echte poort naar het Oosten, heeft een totaal eigen cultuur en historie en loopt op haar eigen ingetogen manier voorop in warmte naar medemens uit andere landen. Nog nooit zo welkom gevoeld.

  10,0

  10,0
 • Wat een land, Iran. Zoveel geschiedenis, UNESCO-sides, het was overweldigend! Hier zouden veel meer westerlingen naar toe moeten gaan.

  9,0

  9,0
 • Een prachtig land met een mooie cultuur en natuur. Met uiterst vriendelijke mensen die je letterlijk welkom heten en blij zijn dat je hun land bezoekt.

  8,0

  8,0
 • U gaat anders denken over de islam na deze reis. Hulde aan de reisleider en de Iraanse gids, maar vooral aan de bevolking die mij een onvergetelijke ervaring hebben gegeven

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis. Prima reisbegeleider EN Iraanse gids! Goede afwisseling in reistijd en vrije tijd om steden/culturele plekken te zien. Enig verbeterpunt is organisatorisch: 3 x op feestdag in stad....

  8,0

  8,0
 • Reis zelf is erg mooi, maar landschap is erg saai. Verder hebben wij bij een gezellige groep en een rustige leiding en vertrouwen gids. Mooie reis.

  8,0

  8,0
 • Woorden schieten mij tekort om ook maar enigszins mijn gevoelens uit te drukken. Prachtig land, super reisbegeleider. Perfecte organisatie van de rondreis met toch de vrijheid om individueel initiatief te nemen. Bedankt!

  10,0

  10,0
 • “Welcome in Iran” heb ik het vaak gehoord. Ik heb vele reizen in de wereld gemaakt maar Iran maakt zijn gastvrijheid meer dan waar. Dit is een fascinerende reis van de buitencategorie (cultuur, historie, architectuur, religie etc. Ook schoon en veilig. Een aanrader voor nieuwsgierige mensen.

  9,0

  9,0
 • Men zegt dat reizen ontdekken is, Ik heb veel gereisd en veel ontdekt maar deze reis ging ontdekken te boven, ik heb mijn mening over Iran aangepast en dat gebeurd zelden.

  8,0

  8,0
 • Verrast door de pure schoonheid van Iran en de hartverwarmende bevolking. Mooie herinneringen gemaakt met een inspirerend reisgezelschap. Twee die-hard alleen-reizigsters onverwachts gecharmeerd van het gemak, de gezelligheid en de overtuigende meerwaarde van een georganiseerde reis! Jordana & Bette

  10,0

  10,0
 • Geweldige reis door een prachtig land! De cultuur, de historie, de mensen - samen maken ze Iran tot wat het is: een bijzonder land dat zonder meer de moeite van het bezoeken waard is!

  9,0

  9,0
 • Echt een fantastische reis! De mensen, de natuur, de cultuur zijn geweldig!!!! Als je er geweest bent krijg je een totaal ander beeld van het land, zeer indrukwekkend mooi!!!

  10,0

  10,0
 • Een prachtige reis. Een veelkleurige blik op Iran.

  9,0

  9,0
 • een geslaagde reis dank aan de lokale gids een unicum in de materie de bus driver en KEES die graag een ubdateetje wel verdiend !

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Alle hoogtepunten van Iran en meer!
 • Bezoek aan de belangrijke religieuze plaats Qom inbegrepen
 • In de meeste steden een optionele highlight tours onder leiding van onze eigen lokale gids
 • Verblijf in Kerman met één van de mooiste bazaars van Iran
 • Mogelijkheid tot bezoek aan Mahan en Rayen vanuit Kerman
 • Bezoek aan het beroemde graf van Hafez in Shiraz inbegrepen
 • Mogelijkheid de ''towers of silence'' te bezoeken in Yazd
 • Bezoek aan Persepolis inbegrepen
 • Uitgebreid verblijf in Isfahan
 • Comfortabele en authentieke hotels inclusief ontbijt
 • Comfortabele vliegreis met Lufthansa

Klantwaardering

9,1

Goede reis, prima Iraanse gids, rustige vriendelijke reislei...
Goede reis, prima Iraanse gids, rustige vriendelijke reisleider, hotels van wisselende kwaliteit.

Irene J. - 9,0
Voor wie vaak reist is een bezoek aan dit land het neusje va...
Voor wie vaak reist is een bezoek aan dit land het neusje van de zalm! Je bent er geen toerist, maar een gast. Het culturele erfgoed bezorgde me meerdere kippenvelmomentjes. Alles werd in goeie banen geleid door onze Nederlandse gids, die volledig complementair werkte met de lokale gids. Aanrader!!!

Katelijne B. - 9,0
Een bijzondere reis in een fascinerend land met zeer vriende...
Een bijzondere reis in een fascinerend land met zeer vriendelijke mensen en een prachtige cultuur gebaseerd op een eeuwenoude beschaving!!! Ervaar het zelf!!

Linda P. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Iran

Het weer in Iran

26°C

Terug naar boven