Bekijk de Rondreis Iran, 21 dagen van Djoser

Rondreis Iran 21 dagen

Culturele schatkamer met vriendelijke bevolking

Iran, het vroegere Perzië, heeft een eeuwenoude geschiedenis en wordt met recht de bakermat van onze geschiedenis genoemd. Heden en verleden lopen hier in elkaar over. Vervallen karavanserais herinneren aan de rijk beladen karavanen die hier eeuwen geleden langs trokken. In piepkleine winkeltjes, gevestigd in muurnissen in de overdekte bazaars, is van alles te koop. Iraniërs zijn een vriendelijk en hoffelijk volk die heel open staan voor alle belangstelling die zij krijgen van het toenemende aantal buitenlandse toeristen.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Iran, 21 dagen
 1. Amsterdam - Tabriz
 2. Tabriz
 3. Tabriz - Takht-e Soleyman - Zanjan
 4. Zanjan - Zarabad
 5. Zarabad - Alamut castle - Teheran
 6. Teheran
 7. Teheran - Kashan
 8. Kashan - Aghda
 9. Aghda - Yazd
 10. Yazd
 11. Yazd - Kerman
 12. Kerman - Mahan - Kaluts
 13. Kaluts - Kerman
 14. Kerman - Shiraz
 15. Shiraz
 16. Shiraz, optionele excursie Persepolis en Nagsh-e-Rostam
 17. Shiraz
 18. Shiraz - Isfahan
 19. Isfahan
 20. Isfahan
 21. Isfahan - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Tabriz, de poort naar Europa

Dag 1 Amsterdam - Tabriz
Dag 2 Tabriz

De reis start in TabrizTabriz Bazaar Iran. Deze stad was verschillende keren de hoofdstad en is vooral belangrijk als handelsplaats tussen Iran en Europa. De bazaar van Tabriz is de grootste van Iran en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, maar je kunt er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan de Blauwe Moskee. De Blauwe Moskee dateert uit de 15de eeuw. De mooie blauwe tegels zijn zeker nog zichtbaar, maar tijdens een zware aardbeving in 1778 is de moskee voor een groot deel beschadigd. De cultuur van de regio Azerbeidzjan is beïnvloed door de Ottomanen die hier ook geruime tijd aan de macht waren. Tabriz lag aan de Zijderoute die leidde naar Trabzon in Turkije en de banden met de Turken in deze regio zijn dan ook hecht.

De troon van Salomon Vulkaan en het Alamutkasteel

Dag 3 Tabriz - Takht-e Soleyman - Zanjan
Dag 4 Zanjan  - Alamut castle - Zarabad

Iran Takht-e Solevman Vulkaan Djoser Vanuit Tabriz reizen we naar Zanjan. Onderweg bezoeken we de archeologische UNESCO site Takht-e Soleyman, ofwel ‘De troon van Salomon’. Hiernaast is de vulkaan Zendan-e Solymon gelegen die je kunt beklimmen tot aan het krater gat en waar je 70 meter de diepte in kijkt! Het uitzicht over het omliggende landschap en de archeologische site maken de klim echt de moeite waard. We reizen door naar de universiteitsstad Zanjan, ooit bekend om de messen die er gemaakt worden. We rijden door een prachtig landschap met kleine dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. We eindigen de dag in het plaatsje Zarabad waar we slapen in een typisch Iraans huis.

Na Zarabad  bezoeken we de ruïnes van het Alamutkasteel gelegen op een bijzondere locatie in het Elboersgebergte. vervolgen wij de reis naar de miljoenenstad Teheran, de moderne hoofdstad van dit fascinerende land. Teheran is een stad met een zeer vriendelijke en hulpvaardige bevolking. De brede wegen staan meestal vol met auto’s uit de jaren vijftig. Voetgangers en auto’s krioelen door elkaar en verkeerslichten lijken slechts decoratie. Teheran is hip en er loopt geen jongere rond in deze stad zonder mobiele telefoon en gadgets. Ook hier zijn de vrouwen gesluierd, maar het hoofddoekje schuift stiekem steeds meer naar achter waardoor haardracht veelal compleet zichtbaar is. Daarnaast zien we ook de chadors, gewaden die het hele lichaam bedekken en die met de hand worden dichtgehouden.

Teheran, eeuwenoude stad omringd door het Elbours-gebergte

Dag 5 Zarabad - Teheran
Dag 6 Teheran
Dag 7 Teheran - Qom- Kashan

Op onze eerste dag in Teheran Moskee Teheran Irangaan we langs een aantal highlights in het centrum van de stad. De oudere Perzische cultuur zie je terug in de rijke collectie van het Nationaal Museum met stukken van meer dan 1000 jaar oud. Een bezoekje aan de bazaar in de oude islamitische wijk is een leuke kennismaking met de bazaars die in iedere stad te zien zijn. Bij het Golestanpaleis ligt een mooie tuin waar studenten je veelvuldig aanspreken voor een praatje en om te discussiëren over de wereldpolitiek. Ook kunnen we de vuurtempel van de Zoroasters bezoeken.

Je kunt er ook voor kiezen om vandaag zelf richting het noorden van de stad te gaan. Je vindt daar het paleizencomplex Saadabad dat is gebouwd door de Pahlavi Dynastie. De laatste sjah, M. Reza Pahlavi, heeft hier tot de Islamitische revolutie gewoond. Op het uitgestrekte parkterrein bezoek je het militair museum en het jachtmuseum in het paleis van de moeder van de Sjah. Je kunt ook lopend of met een kabelbaantje omhoog in het Alborz-gebergte om te genieten van een mooi uitzicht over de stad en eventueel een korte wandeling te maken in de bergkloof. In het noorden kan je ook een wandeling maken over de Tabbiatbrug. Deze brug verbindt twee parken met elkaar. Voordat we verder reizen naar Kashan bezoeken wij het religieuze centrum Qom waar het heiligdom van Fatima een indrukwekkende bezienswaardigheid is.

Bezoek de vuurtempel in Yazd

Dag 8 Kashan - Aqda
Dag 9 Aghda - Yazd
Dag 10 Yazd
Dag 11 Yazd - Kerman

Yazd IranNa ons bezoek aan de hoofdstad reizen wij af naar Kashan. Deze stad is gevestigd in het hoogland van Iran. Hier vinden we een aantal bijzondere, historische huizen en  kan je rustig rondlopen in de prachtige Fin-tuinen. We reizen verder naar Abyaneh. De traditionele gebruiken en de architectuur van het dorp weerspiegelen het eeuwenoude Iraanse plattelandsleven.

Na een wandeling door het dorp rijden we via Na’in, waar je één van de oudste moskeeën van het land kunt bezoeken, naar Agda waar we overnachten in een traditioneel hotel. We treden in de voetsporen van Marco Polo en komen aan in Yazd. Deze stad was in de middeleeuwen een belangrijke karavaanhalte aan de weg naar Indië. Tevens vormt deze stad het centrum van de godsdienst van de profeet Zarathoestra. We verblijven hier twee nachten.

Stille Toren Yazd Iran Djoser Je kunt er op eigen gelegenheid op uit trekken, of bij voldoende interesse kan onze gids een stadstour langs de hoogtepunten organiseren. In de vuurtempel brandt al eeuwenlang hetzelfde vuur. Buiten de stad vind je de karakteristieke ‘torens van stilte’: heuvels met een ommuurde top waar de gelovigen vroeger hun doden neerlegden voor de gieren, om aarde noch lucht te bevuilen. De grote moskee van Yazd is een juweel van islamitische mozaïekkunst. Wie wil kan 's avonds een gymnastiektraining bijwonen. Bij deze typische Iraanse sport worden gymnastische oefeningen opgevoerd op de ritmische begeleiding van drums.

Overnacht midden in de woestijn in Kaluts

Dag 12 Kerman - Mahan - Kaluts (woestijn overnachting)
Dag 13 Kaluts - Kerman
Dag 14 Kerman - Shiraz

Bazaar Iran Djoser Onze weg vervolgt zich verder zuidwaarts en het landschap wordt steeds desolater. Deze regio staat bekend om zijn kopermijnen. Even verderop komen we langs een regio met een grote tapijtproductie en pistacheteelt. Tijdens een stadstour door Kerman bezoeken we de bazaar waarin zich een aantal eeuwenoude theehuizen bevinden. Onder de gewelven en bogen vind je tal van winkeltjes met tapijten, chadors, sieraden, kruiden en zilveren theepotten komt de geur van rozenparfum, zoetigheden en schapenbouten  je tegemoet. Ook het Hammam-museum en de grote moskee zijn een bezoekje waard. 

De volgende ochtend kun je je kennis over de Eerste Golfoorlog vergroten in het War Museum alvorens we naar Mahan vertrekken. Het mausoleum van de grote Soefi leider Shah Ne’matollah Vali is een belangrijke trekpleister en de Shahzade tuin met prachtige fonteinen leent zich uitstekend voor de lunch. Vanuit Mahan kunnen we een excursie maken naar Rayen. In dit middeleeuwse lemen dorp staat een perfect voorbeeld van een zeer goed bewaard gebleven Adobe kasteel.

Kalutz woestijnkastelen IranHet gebied van Kaluts wordt gekenmerkt door 10 tot 20 meter hoge ‘zandkastelen’ geërodeerd door de wind. Vooral de zonsondergang zorgt voor een spectaculair schouwspel in dit bizarre landschap. Na een overnachting in lokale huizen rijden we terug naar de bewoonde wereld. ’s Avonds terug in Kerman kun je genieten van een authentieke Iraanse maaltijd. De heerlijke stoofschotels moet je zeker een keer proberen. Na een lange maar mooie reisdag dwars door het  indrukwekkende hooggebergte Zargos richting de stad Shiraz.

Bezoek de oude hoofdstad van het Perzische rijk, Persepolis

Dag 15 Shiraz
Dag 16 Shiraz, optionele excursie Persepolis en Nagsh-e-Rostam
Dag 17 Shiraz

Shiraz tuinen IranHet hooggelegen Shiraz is één van de groenste steden van het land en de hoofdstad van de provincie Fars. Daarnaast bevinden zich de Vrijdagmoskee en de bazaar met een mooie hammam. Het is interessant om ‘s middags de graven van de schrijvers Hafez en Saadi te bezoeken, het sociale leven in de tuinen en in het theehuis zijn bijzonder om mee te maken. Hafez is nog steeds dé volksdichter van Iran. De tuinen rond de tombes zijn tot diep in de avond sociale ontmoetingsplaatsen.

Persepolis iran Op 57 kilometer afstand liggen de resten uit de glorietijd van het machtige Perzische Rijk van Darius de Grote: de ruïnes van Persepolis. Darius bouwde in Persepolis de nieuwe hoofdstad van het immense Perzische rijk. De stad werd in 330 voor Christus door Alexander de Grote verwoest. Vele fraaie reliëfs bij de toegangstrappen van de grote ontvangsthal zijn gaaf onder het zand vandaan gekomen. Tevens kun je optioneel een bezoek brengen aan de indrukwekkende archeologische plaats van Naqsh-e Rostam.

In Shiraz hebben we na ons bezoek aan Persepolis nog een vrije dag die we geheel ter eigen besteding kunnen invullen. Na twee volle dagen hier gaan we op weg richting Ishafan.

Ga naar de halve wereld, ofwel Isfahan

Dag 18 Shiraz - Isfahan
Dag 19 Isfahan
Dag 20 Isfahan
Dag 21 Isfahan - Amsterdam

Isfahan moskee IranIn Isfahan, zonder meer de mooiste stad van Iran, staan rondom het grote Imamplein prachtige paleizen, moskeeën en Koranscholen kleurig versierd met muurschilderingen, houtsnijwerk en mozaïek. Een eerste stadsverkenning brengt je naar het grote Imamplein, ook wel ‘Halve Wereld’ genoemd. Aan dit vroegere poloveld van de Sjah staan de 16e-eeuwse Imammoskee, de Sjeik Lutfullahmoskee en het zes verdiepingen hoge Ali Qapupaleis van de Safaviedensjahs. De lichtval zorgt ervoor dat op ieder tijdstip van de dag de ervaring anders is op dit indrukwekkende en unieke plein.

Mozaik in Isfahan IranHet Chehel Sotunpaleis, achter het Imamplein gelegen, heeft twintig houten zuilen en geweldige muurschilderingen. Ook de grote Vrijdagmoskee is een bezoek waard. De oudste delen, die dateren uit de 11de eeuw, ademen door de bouw met baksteen een heel aparte sfeer uit. In de Armeense wijk Jolfa zie je de Armeense Vankkathedraal en je kunt er een museum over de Armeense cultuur bezoeken.  In Isfahan heb je de tijd om uitgebreid te dwalen over de grote bazaar. Kleermakers, schrijnwerkers en edelsmeden beoefenen er hun eeuwenoude ambachten. Je kunt hier tot ‘s avonds laat van een glaasje thee en een waterpijp genieten in een theehuis. Overal word je als westerling gastvrij onthaald en mensen maken graag een praatje met je. Na twee volle dagen in Isfahan is het tijd om het prachtige Iran te verlaten en vertrek je weer naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe op een aantal dagen alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 mrt - 01 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

30 apr - 20 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

14 mei - 03 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Stadstour Tabriz, met bezoek bazaar & de blauwe moskee
 • Bezoek aan de troon van Salomon en de nagelegen vulkaan
 • Bezoek aan Alamut kasteel gelegen op een bijzondere locatie in het Elboers gebergte
 • Bezoek Kalutz-woestijn naar zand/rotsformaties
 • Bezoek aan Qom, bezoek aan religieuze heiligdom van Fatima
 • Stadsrondrit Kashan met de prachtige Fin-tuinen
 • Stadsrondrit Yazd & bezoek aan de grote moskee
 • Wandeling door Mahan, waar het zeer goed bewaard gebleven Adobe Kasteel zich bevindt
 • Ontdek Shiraz, een van de groenste steden van het land vol met prachtige tuinen
 • Stadsrondrit Isfahan, de prachtigste stad van Iran met o.a. prachtige paleizen, moskeeën & Koranscholen

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Opmerkingen

In verband met het aanvragen van het (groeps)visum is de reis niet meer boekbaar vanaf 6 weken voor vertrek.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 365,-.

Een eenpersoonskamer is niet mogelijk tijdens de overnachtingen in Zarabad, Aghda en de Kalutz-Woestijn.

Hotelverlenging

Verlenging in Isfahan aan het eind voor de reis mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 55,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We verblijven in goede en schone middenklasse hotels met eigen douche, toilet en airconditioning. De meeste Iraanse hotels zijn gebouwd in de jaren zestig en zeventig. In Aghda verblijven we in een gerestaureerde traditionele woning en in Zarabad en in de Kalutz-woestijn slapen we in lokale huizen. Een unieke gastvrije ervaring! Op beide plekken wordt er op een matras op de grond geslapen en deel je de kamers met andere reizigers. Wij raden aan om voor het bijzondere verblijf in Zarabad en in de Kalutz-woestijn een lakenzak mee te nemen, dekens zijn aanwezig.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tabriz Sina Hotel
Teheran Hotel Parastou
Kerman Akhavan Hotel
Yazd Kohan Kashane
Isfahan Part Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 365,-.

Een eenpersoonskamer is niet mogelijk tijdens de overnachtingen in Zarabad, Aghda en de Kalutz-Woestijn.

 • Iran binnentuin accommodatie Djoser
 • Iran accommodatie hotel Djoser

  We zitten ook op zeer goede locaties om de reistijd te beperken

 • Iran Mashad Hotel Teheran Djoser

  Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met westers toilet

 • Iran rondreis Djoser
 • Iran accommodatie hotel Djoser
 • Iran Hotelkamer

  Vele hotels hebben een prachtige traditionele binnentuin

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  14:40

  Aankomst

  19:00

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Tabriz

  Vertrek

  21:35

  Aankomst

  01:45*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Isfahan - Istanbul

  Vertrek

  03:35

  Aankomst

  05:45

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:20

  Aankomst

  09:55

* aankomst volgende dag

Het is in Iran 2,5 uur later dan bij ons.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Ter plaatse reizen we met een comfortabele bus met airconditioning. Houd vanwege de grote afstanden en het bergachtige landschap in Iran rekening met enkele lange ritten. Onderweg is er echter vaak veel te zien en omdat de bus volledig tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een fotostop te maken of een mooi plaatsje te bezoeken. Vaak wordt gepicknickt met brood, kaas en vruchtensap.

 • Turkish Airlines Vluchtmaatschappij Djoser
 • Busvervoer Djoser

  We reizen met onze eigen comfortabele bus met airco

 • Er is voldoende gelegenheid om onderweg te stoppen voor een prachtige foto

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Stadstour Tabriz, met bezoek bazaar & de blauwe moskee
 • Bezoek aan de troon van Salomon en de nagelegen vulkaan
 • Bezoek aan Alamut kasteel gelegen op een bijzondere locatie in het Elboers gebergte
 • Bezoek Kalutz-woestijn naar zand/rotsformaties
 • Bezoek aan Qom, bezoek aan religieuze heiligdom van Fatima
 • Stadsrondrit Kashan met de prachtige Fin-tuinen
 • Stadsrondrit Yazd & bezoek aan de grote moskee
 • Wandeling door Mahan, waar het zeer goed bewaard gebleven Adobe Kasteel zich bevindt
 • Ontdek Shiraz, een van de groenste steden van het land vol met prachtige tuinen
 • Stadsrondrit Isfahan, de prachtigste stad van Iran met o.a. prachtige paleizen, moskeeën & Koranscholen

Excursies

Iran Teheran bergenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de oude souks op zoek naar mooie souvenirs, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Iran zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadsrondrit Tabriz (o.a. bezoek grootse bazaar van Iran & de Blauwe Moskee)
 • Bezoek Takth-e Soleyman, ofwel "troon van Salomon" en de naastgelegen vulkaan
 • Stadsrondrit Teheran, het moderne metropool met 1001 pleinen waar o.a. Golestan Paleis, juwelenmuseum en de Tabiat bridge te bezoeken zijn
 • Bezoek aan Qom, bezoek aan religieuze heiligdom van Fatima
 • Stadsrondrit Kashan met de prachtige Fin-tuinen
 • Stadsrondrit Yazd & bezoek aan de grote moskee (vol met prachtige Iraanse mozaïk)
 • Bezoek Mahan, waar het zeer goed bewaard gebleven Adobe Kasteel zich bevind
 • Bezoek Kalutz-woestijn naar zand/rotsformaties
 • Ochtend wandeling in de woestijn
 • Stadsrondrit Shiraz, een van de groenste steden van het land vol met prachtige tuinen
 • Stadsrondrit Isfahan, de prachtigste stad van Iran met o.a. prachtige palijzen, moskeeën & versierde Koranscholen
 • Ter plaatse zijn er nog optionele excursies mogelijk. De reisbegeleider zal je hier tijdens de reis verder over informeren (ook over de kosten).


Ter plaatse zijn er nog optionele excursies mogelijk, zoals:

 • persepolis IranExcursie naar Rayen, eeuwenoude kasteel gemakt van adobe (soort aarde)
 • Excursie Persepolis, de voormalige ceremoniële hoofdstad van het Perzische rijk
 • De oudere Perzische cultuur zie je terug in de rijke collectie van het Nationaal Museum met stukken van meer dan 1000 jaar oud. Een bezoekje aan de bazaar in de oude islamitische wijk is een leuke kennismaking met de bazaars
 • Bezoek aan de vuurtempel van de Zoroasters.
 • Bezoek aan het paleizencomplex Saadabad dat is gebouwd door de Pahlavi Dynasti
 • Bezoek aan het militair museum en het jachtmuseum in het paleis van de moeder van de Sjah.
 • Met een kabelbaantje omhoog in het Alborz-gebergte om te genieten van een mooi uitzicht over de stad en eventueel een korte wandeling te maken in de bergkloof.
 • Wandeling over de Tabbiatbrug

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Teheran en waarin twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.
 • Visum Iran. Dit moet via het CIBT/Visumcentrale worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging via Djoser). De kosten à € 95,- per persoon worden op de factuur doorberekend.


Voor het verkrijgen van een visum is een uitnodiging uit Iran nodig. Deze wordt door Djoser in samenwerking met onze lokale agent geregeld. De kosten hiervoor zijn inbegrepen in bovenstaande visumkosten. Voor de uitnodiging heeft Djoser uiterlijk 8 weken voor vertrek een scan van je paspoort en pasfoto, de volledige namen van je vader en je beroep nodig. Hier ontvang je na boeking meer informatie over.

LET OP! Als je een stempel van Israël in je paspoort hebt staan, kan je de toegang tot Iran worden ontzegd. Zorg er daarom voor dat u een paspoort heeft zonder stempel van Israël. Om deze reden mag u eventueel, als dat nodig is, een tweede paspoort aanvragen bij de gemeente.

Geldzaken

In Iran wordt er betaald met de Iranese rial. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: niet mogelijk.
Contant: dollars en euros zijn bij alle grote hotels of wisselkantoren  in te wisselen.
American Express wordt in het geheel niet geaccepteerd.
Creditcards: zijn in Iran nauwelijks bekend.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. We raden aan om het gehele bedrag aan zakgeld contant mee te nemen en dit ter plaatse te wisselen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 55,-.

Maaltijden

De reis is op basis van logies en ontbijt. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen zodat je zelf kunt bepalen wanneer en waar je gaat eten. De Nederlands sprekende reisbegeleider kan je altijd aanraden waar het eten lekker én veilig voor je maag is.

De lokale keuken kent vele smakelijke variaties op de Arabische kebab, gekruid gehakt dat op spiesjes gegrild wordt. Ook wordt er veel kip geserveerd. In grote hotels worden ook wel Europese gerechten bereid. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar.

De nationale drank is thee. Koffie is schaars. Kraanwater is goed en schoon, maar meestal smaakt het niet lekker. We raden je daarom aan om mineraalwater uit flessen te drinken.

Gezondheid

Ofschoon vaccinaties voor Iran niet verplicht zijn, wordt aanbevolen je te laten inenten tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A

Er komt in Iran malaria voor van maart tot en met november, in het zuidwestelijke en zuidelijke deel van Iran (waar wij met de reis niet komen).

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Djoser. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging in Isfahan aan het eind voor de reis mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 55,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Iran kent een combinatie van woestijn-, land- en bergklimaat. In de streek langs de woestijn kunnen de temperaturen flink oplopen, maar het is een droge warmte zodat deze goed te verdragen is. In de bergen, zoals in Shiraz, wordt het ’s avonds wat koeler. In het algemeen is dunne zomerkleding voldoende, maar neem voor alle zekerheid een warme sweater of iets dergelijks mee voor de avonden.

Bagage en kledingvoorschriften
Lokale kledingdrachtHet islamitische geloof schrijft in Iran bepaalde kleedgewoonten voor. Voor vrouwen geldt dat ze een hoofddoekje moeten dragen om het haar te bedekken en dat armen, benen en decollete volledig bedekt dienen te zijn. Tevens is het voor vrouwen noodzakelijk dat ze iets ruimzittends tot over de heupen dragen. Een strakke jeans met daarover een lange blouse of jurkje is tegenwoordig prima geaccepteerd.

Mannen kunnen gewone Europese kleding dragen, die net als de kleding van de vrouwen wel de armen en benen dient te bedekken. Dit betekent een lange broek. Korte mouwen worden steeds meer geaccepteerd. Sandalen of eventueel slippers voor zowel mannen als vrouwen komen ook steeds meer voor.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Iran?

Djoser biedt een compleet beeld van de belangrijkste bezienswaardigheden in Iran. Behalve een Nederlandssprekende reisbegeleider gaat ook een Engelssprekende lokale gids mee die je veel informatie geeft over de lokale cultuur van dit relatief onbekende en traditionele land.
 

Hoe verplaatsen wij ons in Iran?

Hoe zijn de accommodaties?

Is Iran een veilige bestemming?

Hoe zit het met de kledingvoorschriften in Iran?

Ik heb een stempel van Israël in mijn paspoort. Is dat een probleem?

Wat is de beste reistijd voor Iran?

Hoe werkt het met het visum?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Iran reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Dit is een onvoorstelbaar mooie en interessante cultuurhistorische reis, waarin ook aandacht voor de natuur. De reis biedt inzicht in verleden en heden van Iran. Van harte aanbevolen aan wie ten aanzien van Iran voorbij de waan van de dag wil.

  10,0

  10,0
 • Wat een prachtig land een schitterende reis. Deze reis is goed opgebouwd en erg veelzijdig. Natuur en cultuur komen allebei aan bod. De Iraanse gids is van groot belang om je alle in en outs over het land te vertellen. Ik heb genoten. Iran is anders dan je denkt en is zeker het bezoeken waard.

  9,0

  9,0
 • Een reis die je niet snel zult vergeten door de ongelofelijke gastvrijheid van de Iraniërs en daar bovenop nog de majestueuze gebouwen en landschappen die dit land heeft te bieden. Een aanrader voor cultuur en natuurliefhebbers.

  8,0

  8,0
 • Iran en zijn bevolking hebben ons positief verrast. Eigenlijk wisten we niet precies wat we moesten verwachten, maar er is zoveel moois te zien, zodat dit land zeker een bezoek waard is. Het is een schoon land, het eten is lekker en de mensen zijn super aardig. Je voelt je hier echt welkom. Doen!

  10,0

  10,0
 • Wij beleefden een mooie interessante boeiende cultireis in een fijn open minded reisgezelschap. Was onze eerste trip met Djoser en dat zullen we nog doen. Prijs kwaliteit was ok. Geen verrassingen. Reisaanbod was uitgebreid met nodige vrijheid. Kortom: Djoser, een adresje om te onthouden!! Vlaamse groet

  9,0

  9,0
 • Het was een bijzondere, mooie reis. Wij hebben heel veel indrukken op gedaan. De mensen zijn heel aardig en willen graag een gesprek voeren of met je op de foto. Leuk om een keer mee te maken.

  8,0

  8,0
 • De afwisselende natuur, de lieve mensen en de enorme culturele erfenis zorgden ervoor dat ik elke dag weer een bijzondere belevenis kon ervaren.

  10,0

  10,0
 • Een fantastisch land met een zeer vriendelijke en gastvrije bevolking. Een “must” voor mensen die van cultuur houden en het ontstaan van de menselijke beschaving zelf willen aanschouwen.

  9,0

  9,0
 • Voor deze reis moet je goed kunnen traplopen. Prima hotels wat mij betreft, maar die trappen!!!!! Sommige reisdagen waren wel erg lange ritten in de bus. Het landschap is niet dusdanig om er veel van te genieten. Overall, Goede gidsen, Fijne reisgenoten, (slecht ter been) maar niet weer voor mij.

  7,0

  7,0
 • Geweldige reis! Iran is het land van ongekende mogelijkheden, prachtige mozaïeken, moskeeën en vriendelijke Iraniërs die je welkom heten. Onze reis werd prima begeleid door Sasan en Victoria! Nu al heimwee, zo'n bijzonder land met veel kleur en letterlijk en figuurlijk warmte. Picknicken!

  9,0

  9,0
 • Hele mooie, gevarieerde rondreis, hadden een perfect team vwb reisbegeleiding Fleur en fantastische gids Masti, Mix van natuur, cultuur en mooie steden. Hotels in Iran bij deze reis zijn gedateerd en basic, reis zelf is een aanrader!

  8,0

  8,0
 • Je wordt welkom geheten met "We love you", enthousiast aangesproken en toegezwaaid. Iran is erg afwisselend en cultureel ontzettend boeiend. De lokale gidsen en onze reisleidster waren super deskundig. Wij hebben Iran zeer goed leren kennen. Dus ga gauw met Djoser naar Iran nu het nog kan!

  10,0

  10,0
 • Wat een geweldige belevenis om naar dit prachtige land te kunnen met zo'n rijke geschiedenis en bezienswaardigheden. Je blijft je verwonderen, niet alleen over de bergketens, woestijnen, paleizen, musea en bazaars, maar vooral ook de bijzonder vriendelijke bevolking met: "welcome in our country".

  9,0

  9,0
 • Iran in 20 dagen: het land heeft mijn hart veroverd. Prachtig land. Verbazingwekkende ideeën van eeuwen terug om de warmte en droogte het hoofd te bieden. De Iraniërs verdienen het dat je naar hun land komt: bescheiden, vriendelijke mensen die je van harte welkom heten in hún land waar ze trots op zijn en het vreselijk vinden dat hun land in het westen wordt zwart gemaakt.

  9,0

  9,0
 • Geweldig land om te bezoeken, en de grootste attractie ben je eigenlijk zelf! Dus (nog) geen massatoerisme. Goed opgebouwde reis met ervaren Reisleiders Wim en Masti. Wel enkele lange reisdagen. 1 puntje te verbeteren is de info voor de thuisblijvers, deze klopte niet. Maar voor de rest wal alles OK

  8,0

  8,0
 • Iran is een land met veel facetten; Oude historie, mooie gebouwen en zeer vriendelijke gastvrije mensen die graag met iedereen een praatje willen maken. Het land is volop in ontwikkeling naar een meer open cultuur. We kijken terug op een mooie reis.

  9,0

  9,0
 • Het is een onvergetelijke rondreis geworden die onze mening over de bevolking van Iran heeft bijgesteld en waar we nog lang van zullen nagenieten.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis. Goed opgebouwd. Een geweldige lokale gids ( Mona) die haar eigen passie voor Iran op ons overbracht. Sprak uitstekend Engels en Duits. Leidde ons heel bekwaam door de geschiedenis van alle culturen die deze streken hebben bewoond. De vriendelijke bevolking in ons hart gesloten.

  10,0

  10,0
 • Wat een mooi land en ontzettend vriendelijke mensen. Echt hartverwarmend, je voelt er je meer dan welkom. Dit zijn wij in het Westen niet meer gewoon.

  8,0

  8,0
 • Wij hebben beiden zeer genoten van deze prachtige reis. Het contact met de Iranezen, jong en oud, vond ik geweldig. En dan de unieke kunstschatten en de prachtige natuur. Lof voor Marlies, die de organisatie ook op lastige momenten perfect in de hand had en nog veel wist over Iran.

  8,0

  8,0
 • Een mooie, veelzijdige reis! Prachtige landschappen. En een zeer vriendelijke bevolking!

  9,0

  9,0
 • Dit was voor ons een onvergetelijke reis, geweldige reisbegeleiding zowel de Nederlandse als Iraanse. Er werd veel verteld over Iran en de bevolking.

  8,0

  8,0
 • De vriendelijkste bevolking die ik ooit ben tegengekomen in een prachtig decor van moskeeën en bazaars

  8,0

  8,0
 • Dit is een interessante reis door en langs bijna alle bezienswaardigheden in Iran. De mensen in Iran zijn eerlijk en aardig. Je maakt soms lange dagen door de bergen, die een aparte uitstraling hebben. Met weinig geld kun je veel zelf doen. Vreemd genoeg is her en der westers eten te krijgen.

  8,0

  8,0
 • Het land waar men oprecht aardig is!

  9,0

  9,0
 • Een prachtige, goed georganiseerde reis. Wel lange reisdagen waardoor weinig vrije tijd. Voor vegetariër niet altijd makkelijk.

  8,0

  8,0
 • Reis zit goed in elkaar. Laurens is een leuke reisleider en voegt goede extra's toe aan de reis. Iraniërs zijn vriendelijk en gastvrij (wanneer ze je aankijken).

  9,0

  9,0
 • Qua bezienswaardigheid is Persepolis een absoluut hoogtepunt. Een ander hoogtepunt is de aardige bevolking.

  7,0

  7,0
 • Iran is een door toeristen haast onontdekt land. En dat is zonde. Heel erg zonde. Iran is een geweldige bestemming met mooie natuur en bezienswaardigheden. Maar met name de interactie met de bijna ongeëvenaard vriendelijke lokale bevolking zul je nooit meer vergeten. Een reis uit de buitencategorie!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis. Zeer interessant land waarin bijzonder aardige mensen wonen. Je zou willen dat ieder mens hier eens ging kijken. Dat zou de problemen in de wereld vast verminderen!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke route van Noord naar Zuid
 • Verblijf in Tabriz met de wereldberoemde bazaar
 • Bezoek aan de Troon van Salamon
 • Slaap bij de gastvrije bevolking
 • Ontbijt is inclusief
 • Prachtige ritten door en alborz-én-Zagrosgebergte
 • Bezoek aan het religieuze middelpunt Qom en het mausoleum van Khomeini
 • Leer het echte Iran kennen tijdens een bezoek aan Abyaneh
 • Mogelijkheid voor bezoek 'Little Bam'
 • Aanschouw de prachtige zandformaties van de Kaluts woestijn
 • Vanuit Shiraz mogelijkheid bezoek aan de ruïnes van Persepolis
 • Comfortabele en authentieke hotels
 • Loop door de lemen stad Yazd
 • Nederlandse reisbegeleiding én lokale gids

Klantwaardering

8,7

Dit is een onvoorstelbaar mooie en interessante cultuurhisto...
Dit is een onvoorstelbaar mooie en interessante cultuurhistorische reis, waarin ook aandacht voor de natuur. De reis biedt inzicht in verleden en heden van Iran. Van harte aanbevolen aan wie ten aanzien van Iran voorbij de waan van de dag wil.

Miriam M. - 10,0
Wat een prachtig land een schitterende reis. Deze reis is go...
Wat een prachtig land een schitterende reis. Deze reis is goed opgebouwd en erg veelzijdig. Natuur en cultuur komen allebei aan bod. De Iraanse gids is van groot belang om je alle in en outs over het land te vertellen. Ik heb genoten. Iran is anders dan je denkt en is zeker het bezoeken waard.

Wilma V. - 9,0
Een reis die je niet snel zult vergeten door de ongelofelijk...
Een reis die je niet snel zult vergeten door de ongelofelijke gastvrijheid van de Iraniërs en daar bovenop nog de majestueuze gebouwen en landschappen die dit land heeft te bieden. Een aanrader voor cultuur en natuurliefhebbers.

Jacob Jan K. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Iran

Het weer in Iran

33°C

Terug naar boven