Iran

Rondreis Iran 11 dagen

Een korte reis naar Iran die een compleet beeld geeft van dit diverse en enorm gastvrije land. We nemen een kijkje in de extreem kostbare Juwelencollectie en het Golestan Paleis in Teheran. Het Zoroastrisme heeft zijn sporen achtergelaten in de Gemoedelijke woestijnstad Yazd. In Shiraz kan je genieten van de roze moskee en in Isfahan verwelkomt het enorme Plein van de Imam ons met open armen. Het is heerlijk verdwalen in deze steden tijdens deze hoogtepunten-reis door Iran.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Iran, 11 dagen
 • Amsterdam - Teheran
 • Teheran
 • Teheran - Kashan - Yazd
 • Yazd
 • Yazd - Persepolis - Shiraz
 • Shiraz
 • Shiraz - Isfahan
 • Isfahan
 • Isfahan
 • Isfahan - Qom - Teheran - Amsterdam
 • aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Teheran

Dag 1 Amsterdam - Teheran
Dag 2 Teheran

Golestan Paleis Teheran Iran DjoserDe reis naar het bijzondere Iran begint in de moderne hoofdstad Teheran.  Deze stad heeft meer dan 9 miljoen inwoners en ligt in het noordelijke gedeelte van het land tegen het Alborz gebergte aan. De bevolking is, net zoals in de rest van het land, zeer gastvrij en vriendelijk. Ten onrechte wordt deze stad vaak overgeslagen door reizigers vanwege de smog en verkeersdrukte. Er is echter genoeg te ontdekken!

Wat te denken van het indrukwekkende Golestan paleis waar je je kunt vergapen aan alle pracht en praal. Bij het Golestan paleis ligt een mooie tuin waar studenten je veelvuldig aanspreken voor een praatje en om te discussiëren over het leven binnen en buiten Iran. Een andere mogelijkheid is het bezoeken van het Juwelenmuseum. Dit museum bezit een enorme hoeveelheid juwelen van onschatbare waarde. De juwelen waren in het bezit van verschillende Sha's die ooit over het land regeerden.

Er is een groot verschil tussen het zuiden en het noorden van de metropool. In het noorden van de stad woont de rijkere bevolking en is het een stuk groener dan in het armere zuiden. Hier vind je ook het  paleizencomplex Saadabad van de laatste sjah Pahlavi. Het is gebouwd in de jaren dertig in Duitse stijl. Van hier is het mogelijk om lopend of met een kabelbaantje omhoog het Alborz-gebergte in te gaan om te genieten van een mooi uitzicht over de stad. Hier ontspant de veelal jonge bevolking die de zedelijkheidspolitie wilt ontlopen.

Kashan en Yazd

Dag 3 Teheran - Kashan - Yazd
Dag 4 Yazd

Kashan IranNa een intensief bezoek aan de hoofdstad reizen we naar de historische stad Kashan. Deze stad is al meer dan 9000 jaar bewoond en dat is zichtbaar in de vele historische gebouwen. De stad staat bekend om haar indrukwekkende koopmanshuizen en authentieke lemen gebouwen. De stad is gelegen langs de oude zijderoute. De koopmanshuizen zijn gebouwd door handelaren die hun rijkdom vergaarden door handel te drijven langs deze route. Door ingenieus gebruik te maken van luchtkokers  en windtorens die ieder zuchtje wind opvingen bleven de huizen heerlijk koel in de hete zomers. De stad is gelegen op een oase waardoor er verschillende grondwaterbronnen zijn. Op deze bronnen zijn prachtige tuinen aangelegd. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de wereldberoemde Fin-Tuinen die een voorbeeld zijn van Perzische tuinaanleg.

Uitzicht Yazd IranDe woestijnstad Yazd zal een blijvende indruk op je achterlaten. Niet alleen vanwege de bijzondere woestijnarchitectuur en prachtige handwerken, maar ook vanwege de gastvrijheid van de lokale bevolking.  Yazd is één van de plaatsen die de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Marco Polo heeft aangedaan op zijn reis naar onder andere China en Indië . De stad staat verder bekend om haar windtorens en de goed bewaarde Qanats. Deze ondergrondse irrigatiekanalen zijn wederom een goed voorbeeld van de vindingrijkheid en kennis van het oude Perzische rijk. En ook van levensbelang aangezien de stad het droogste klimaat  van het land heeft. Yazd is het centrum van de godsdienst van de profeet Zarathustra. In de grote tempel brandt al eeuwenlang hetzelfde vuur. Buiten de stad vind je de karakteristieke ‘torens van stilte’: heuvels met een ommuurde top waar de gelovigen vroeger hun doden neerlegden voor de gieren, om aarde noch lucht te bevuilen. Volgens verschillende historici is Yazd één van de oudste steden ter wereld. 

Yazd , Persepolis en Shiraz

Dag 5  Yazd - Persepolis - Shiraz
Dag 6 Shiraz

Reliëf Persepolis IranVanuit Yazd reizen we door naar Shiraz, maar niet voordat we een bezoek hebben gebracht aan het indrukwekkende Persepolis. Voor velen is een bezoek aan Persepolis hét hoogtepunt van een rondreis naar Iran. Dit was ooit het centrum van het ooit zo machtige Perzische rijk opgericht door koning Darius de Grote zo'n 600 jaar voor Christus. De plek is echter geen stad aangezien er geen woonhuizen gevonden zijn, maar was met haar paleizen en gedenkplaatsen wel 200 jaar lang hét middelpunt van het Perzische rijk. Tot het moment dat Alexander de Grote Persepolis plunderde en grotendeels in brand stak. Gelukkig zijn er tegenwoordig nog genoeg overblijfselen die tot de verbeelding spreken. Vooral de entree, twee stenen stieren die op zuilen van zeven meter hoogte rusten en de reliëfs waarop afgebeeld is hoe verschillende volkeren een geschenk gaven aan de koning.

Nasir al-Mulk moskee vrouw Shiraz IranIn de avond komen we aan in Shiraz. De stad heeft als bijnaam ‘de stad van rozen en nachtegalen' en is beroemd vanwege haar literatuur en poëzie. De inwoners staan wat relaxter in het leven dan in andere grote steden van Iran. Het middelpunt van de stad is de beroemde Vakil bazaar waar vele ambachten te zien zijn en de geuren en kleuren je tegemoetkomen zodra je de bazaar betreed. Een goede plek om een praatje te maken met de lokale bevolking is bij het mausoleum van de wereldberoemde dichter Hafez. Een gemiddelde Iraniër heeft naast een Koran meestal ook een dichtbundel van Hafez in huis.

Isfahan, de halve wereld

Dag 7  Shiraz - Isfahan
Dag 8 Isfahan
Dag 9 Isfahan
Dag 10 Isfahan - Qom - Amsterdam
Dag 11 aankomst Amsterdam

Na een rit met onze eigen bus van ongeveer 6 uur komen we aan in de culture hoofdstad van Iran: Isfahan! Alle (en dat zijn er veel) hoogtepunten van de stad zijn goed te voet te bezichtigen.

Mensen plein Isfahan IranHet Naqshe Jahan-plein is het op één na grootste plein ter wereld en zal je versteld doen staan. Dit plein is in 1590 aangelegd voor ceremonieën en een vroege versie van polo. Als je het plein rondloopt heb je 1,5 kilometer afgelegd. Aan dit plein liggen enkele prachtige gebouwen, paleizen, talloze winkeltjes en verschillende bazaars. Tevens is het de plek waar de blauwe Emanmoskee gevestigd is. Deze ontzagwekkende moskee is prachtig versierd met mozaïeken en indrukwekkend tegelwerk en geldt als een van mooiste bouwwerken van de Islamistische architectuur.

Brug Isfahan IranHet plein is aangelegd in opdracht van Sjah Abbas I. Tijdens zijn bewind floreerde de stad. En door alle rijkdom en verschillende culturen die toen in de stad leefden, noemde men het ook wel ''de halve wereld''. De Nederlandse VOC had een belangrijke handelspost in Isfahan, en nog steeds is de stad een echte handelsplaats. Een ander hoogtepunt van de stad zijn de bruggen over de Zayandeh Rud-rivier. De Armeens- christelijke wijk Jolfa en de daar gelegen Vanck kerk geven de interessante en veelbewogen multiculturele geschiedenis van de stad goed weer.

Op de laatste dag zal er nog een bezoek worden gebracht aan het mausoleum van Imam Reza´s zuster Fatemeh I in de stad Qom.Op het eind heb je veel hoogtepunten gezien van dit prachtige en enerverende land en vlieg je in de vroege ochtend weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe op een aantal dagen alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

 

Inclusief

 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Stadstour Teheran
 • Stadstour Kashan
 • Stadstour Yazd
 • Bezoek aan het graf van Hafez in Shiraz tijdens de stadstour
 • Stadstour Isfahan
 • Bezoek mausoleum van Imam Reza´s zuster Fatemeh I
 • Excursie naar Persepolis
 • Bezoek historische Qom

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, visumkosten, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging in Teheran mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 45,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We verblijven in goede en schone middenklasse hotels met eigen douche, toilet en vaak airconditioning. De meeste Iraanse hotels zijn gebouwd in de jaren zestig en zeventig.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Shiraz Arg Hotel
Yazd Kohan Kashane
Isfahan Azadi Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Iran hotel overnachting Djoser
 • Iran hotel lobby Djoser
 • Iran hotel lobby Djoser
 • Iran hotel overnachting kamer Djoser
 • Iran hotel overnachting kamer badkamer Djoser

  Alle hotels hebben een westers toilet

 • Iran Ehsan House Kashan binnentuin Djoser

  We slapen vaak in traditionele hotels

 • Hotelkamer Iran Djoser
 • Iran binnentuin Djoser

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Teheran

  Vertrek

  13:20

  Aankomst

  20:05

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Teheran - Wenen

  Vertrek

  03:45

  Aankomst

  06:00

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  07:15

  Aankomst

  09:10


Het is in Iran 2,5 uur later dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Ter plaatse reizen we met een comfortabele bus met airconditioning. Houd vanwege de grote afstanden in Iran rekening met enkele lange ritten. Onderweg is er echter vaak veel te zien en omdat de bus volledig tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een fotostop te maken of een mooi plaatsje te bezoeken. Vaak wordt gepicknickt met brood, kaas en vruchtensap.

 • Iran Austrian Airlines luchrvaartmaatschappij DJoser
 • Iran eigen vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Stadstour Teheran
 • Stadstour Kashan
 • Stadstour Yazd
 • Bezoek aan het graf van Hafez in Shiraz tijdens de stadstour
 • Stadstour Isfahan
 • Bezoek mausoleum van Imam Reza´s zuster Fatemeh I
 • Excursie naar Persepolis
 • Bezoek historische Qom

Excursies

Vrouw en zoon IranBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Bazaar op zoek naar mooie souvenirs, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of wandeld graag over straat om het dagelijkse leven te ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Iran zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadstour Teheran, het moderne metropool met 1001 pleinen waar o.a. Golestan Paleis, juwelenmuseum en de Tabiat bridge te bezoeken zijn.
 • Stadstour Kashan, mogelijk bezoek aan de kleurrijke Finn tuinen
 • Stadstour door de woestijnstad Yazd
 • Bezoek aan het graf van Hafez in Shiraz tijdens de stadstour
 • Stadstour Isfahan; de voormalige hoofdstad van het Perzische rijk, de stad wordt ook wel "de halve wereld" genoemd
 • Bezoek mausoleum van Imam Reza´s zuster Fatemeh I
 • Excursie naar de befaamde ruïnes van Persepolis
 • Bezoek historische Qom, met optioneel bezoek aan het Mausoleum

Ter plaatse zijn er nog optionele excursies mogelijk. De reisbegeleider zal je hier tijdens de reis verder over informeren.

 • Bezoek Golestanpalies in Teheran
 • Bezoek paleizencomplex Saadabad
 • Wandeling of met kabelbaan omhaag naar het Alborz-gebergte
 • Excursie naar botanische tuinen in Mahan
 • Bezoek aan het intacte Adobe Katseel in Rayen

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Teheran en waarin twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.
 • Visum Iran. Dit moet via het CIBT/Visumcentrale worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging via Djoser). De kosten à € 95,- per persoon worden op de factuur doorberekend.


Voor het verkrijgen van een visum is een uitnodiging uit Iran nodig. Deze wordt door Djoser in samenwerking met onze lokale agent geregeld. De kosten hiervoor zijn inbegrepen in bovenstaande visumkosten. Voor de uitnodiging heeft Djoser uiterlijk 8 weken voor vertrek een scan van je paspoort en pasfoto, de volledige namen van je vader en je beroep nodig. Hier ontvang je na boeking meer informatie over.

LET OP! Als je een stempel van Israël in je paspoort hebt staan, kan je de toegang tot Iran worden ontzegd. Zorg er daarom voor dat je een paspoort hebt zonder stempel van Israël. Om deze reden mag je eventueel, als dat nodig is, een tweede paspoort aanvragen bij de gemeente.

Geldzaken

In Iran wordt er betaald met de Iranese rial. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: niet mogelijk.
Contant: dollars en euros zijn bij alle grote hotels of wisselkantoren  in te wisselen.
American Express wordt in het geheel niet geaccepteerd.
Creditcards: worden in Iran nauwelijks gebruikt.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. We raden aan om het gehele bedrag aan zakgeld contant mee te nemen en dit ter plaatse te wisselen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

De reis is op basis van logies en ontbijt. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen wanneer en waar je gaat eten. De Nederlands sprekende reisbegeleider kan je altijd aanraden waar het eten lekker én veilig voor je maag is.

De lokale keuken kent vele smakelijke variaties op de kebab, gekruid gehakt dat op spiesjes gegrild wordt. Ook wordt er veel kip geserveerd. In grote hotels worden ook wel Europese gerechten bereid. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar.

De nationale drank is thee. Koffie, en ook koffiemelk, is schaars maar is tegenwoordig in de grote steden 'hip' en groeit in populariteit. Kraanwater is goed en schoon, meestal smaakt het echter niet lekker. We raden je daarom aan om mineraalwater uit flessen te drinken.

Gezondheid

Ofschoon vaccinaties voor Iran niet verplicht zijn, wordt aanbevolen je te laten inenten tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A

Er komt in Iran malaria voor van maart tot en met november, in het zuidwestelijke en zuidelijke deel van Iran.Tijdens deze reis komen wij hier niet.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging in Teheran mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 45,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

Iran kent een combinatie van woestijn-, land- en bergklimaat. In de streek langs de woestijn kunnen de temperaturen flink oplopen, maar het is een droge warmte zodat deze goed te verdragen is. In de bergen, zoals in Shiraz, wordt het ’s avonds wat koeler. In het algemeen is dunne zomerkleding voldoende, maar neem voor alle zekerheid een warme sweater of iets dergelijks mee voor de avonden.

Bagage en kledingvoorschriften

Het islamitische geloof schrijft in Iran bepaalde kleedgewoonten voor. Voor vrouwen geldt dat ze een hoofddoekje moeten dragen om het haar te bedekken en dat armen, benen en decolleté volledig bedekt dienen te zijn. Tevens is het voor vrouwen noodzakelijk dat ze iets ruimzittends tot over de heupen dragen. Een strakke jeans met daarover een lange blouse of jurkje is tegenwoordig prima geaccepteerd.

Mannen kunnen gewone Europese kleding dragen, die net als de kleding van de vrouwen wel de armen en benen dient te bedekken. Dit betekent een lange broek. Korte mouwen worden steeds meer geaccepteerd. Sandalen of eventueel slippers voor zowel mannen als vrouwen komen ook steeds meer voor.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Waarom met Djoser naar Iran?

Djoser biedt een compleet beeld van de belangrijkste bezienswaardigheden in Iran. Behalve een Nederlandssprekende reisbegeleider gaat ook een Engelssprekende lokale gids mee die je veel informatie geeft over de lokale cultuur van dit relatief onbekende en traditionele land.

Hoe verplaatsen we ons in Iran?

Hoe is de accommodatie in Iran?

Is Iran een veilige bestemming?

Hoe zit het met de kledingvoorschriften in Iran?

Is een visum nodig om naar Iran te reizen?

Ik heb een stempel van Israël in mijn paspoort. Is dat een probleem?

Wat is de beste reistijd voor Iran?

Hoe is de begeleiding tijdens deze reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Wat een bijzonder land met bijzondere mensen. En wat een prachtige, goed georganiseerde reis. Uitstekende Nederlandse reisleider en Iraanse gids

  9,0

  9,0
 • Naar Iran op reis? Ben je gek ? Wij deden het en het werd een onvergetelijke reis. Een top reis ! Gooi al die vooroordelen aan de kant: je zult het ervaren, Iran is een enig mooi land met prachtige steden, een bijzondere cultuur en ongeëvenaarde architectuur. En, een vriendelijk gastvrij volk.

  10,0

  10,0
 • Het is een vrij korte maar intense reis, je bent door de grote afstanden behoorlijk veel onderweg maar de beloning is met geen pen te beschrijven, tuimelend van de ene sprookjeswereld in de andere, bewoond door de liefste en hartelijkste mensen op aarde, die ook heel nieuwsgierig zijn naar jou.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis gehad! Heftig wel om tien dagen fullspeed door Iran te reizen. Maar met onze reisbegeleiding Jolande en Iraanse gids Asal de meest mooie dingen gezien en ervaren. Van bijzondere eetgelegenheden tot zurkhaneh en gezongen poëzie, en niet te vergeten de mooie open Iraanse mensen.

  9,0

  9,0
 • Iran is een prachtig land, met de meest lieve, aardige mensen die ik ooit op mijn reizen ben tegengekomen. Onze ideeën over hoe het daar is kloppen totaal niet. Het is super veilig en je kunt gewoon rode nagellak en lippenstift op hoor dames! En je hoeft echt geen belachelijke wijde gewaden aan.

  10,0

  10,0
 • Mooie dingen gezien, prachtig weer gehad en aardige mensen ontmoet! Het programma is licht overvol, jammer genoeg toch geen ruimte om het mausoleum van Khomeini te bezoeken. Al met al een aanrader voor iedereen die in korte tijd kennis wil maken met een fascinerend land!

  8,0

  8,0
 • Mooie reis waarin veel afwisselende bezienswaardigheden zijn bezocht, ondanks het aantal reisdagen. Zowel de Nederlandse als de Iraanse gids wisten veel te vertellen van het land. De mensen waren heel vriendelijk en gaven een gevoel dat we erg welkom waren.

  9,0

  9,0
 • Iran is een bijzonder en indrukwekkend land. In tien geweldige dagen heb ik hier een goede impressie van gekregen.

  8,0

  8,0
 • Zowel de Nederlandse als Iraanse begeleiding was fantastisch. Wij hebben veel van het land kunnen zien. De typisch Iraanse bazaars waren werkelijk fascinerend.

  9,0

  9,0
 • Tien dagen voor dit overweldigende land zijn te kort. Wij hebben kennis mogen maken met de gastvrije mensen en de overweldigende historie.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Eigen vervoer met airconditioning
 • Bezoek aan de belangrijke religieuze plaats Qom inbegrepen
 • In de meeste steden een optionele highlight tour onder leiding van een eigen lokale gids
 • Bezoek aan het beroemde graf van Hafez in Shiraz inbegrepen
 • Bezoek aan Persepolis inbegrepen
 • Uitgebreid verblijf in Isfahan
 • Comfortabele en authentieke hotels inclusief ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids

Klantwaardering

9,0

Wat een bijzonder land met bijzondere mensen. En wat een pra...
Wat een bijzonder land met bijzondere mensen. En wat een prachtige, goed georganiseerde reis. Uitstekende Nederlandse reisleider en Iraanse gids

Lieneke F. - 9,0
Naar Iran op reis? Ben je gek ? Wij deden het en het werd ee...
Naar Iran op reis? Ben je gek ? Wij deden het en het werd een onvergetelijke reis. Een top reis ! Gooi al die vooroordelen aan de kant: je zult het ervaren, Iran is een enig mooi land met prachtige steden, een bijzondere cultuur en ongeëvenaarde architectuur. En, een vriendelijk gastvrij volk.

Yves V. - 10,0
Het is een vrij korte maar intense reis, je bent door de gro...
Het is een vrij korte maar intense reis, je bent door de grote afstanden behoorlijk veel onderweg maar de beloning is met geen pen te beschrijven, tuimelend van de ene sprookjeswereld in de andere, bewoond door de liefste en hartelijkste mensen op aarde, die ook heel nieuwsgierig zijn naar jou.

Teun S. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Iran

Het weer in Iran

30°C

Terug naar boven
/