Israël & Jordanië

Rondreis Israël en Jordanië15 dagen

Wie van eeuwenoude culturen houdt, mag twee landen niet missen: Israël en Jordanië. Door de eeuwen heen hebben vele volkeren deze grond hun thuisland genoemd en dit is op veel plaatsen goed waarneembaar. Naast de lange geschiedenis zijn beide landen tegelijkertijd ook hypermodern en bieden een grote verscheidenheid aan natuurschoon. Tijdens de reis bezoeken we één van de zeven wereldwonderen: de historische stad Petra. Na een kleine wandeling bereik je de nauwe kloof, de Siq, waarna je je kunt vergapen aan de prachtige ruïnestad die helemaal uit de rotsen is uitgehouwen. Je kunt hier rustig de hele dag, met of zonder gids, rondstruinen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.895,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Israël en Jordanië, 15 dagen

 • 05-10-2019 Amsterdam - Tel Aviv
 • 06-10-2019 Tel Aviv
 • 07-10-2019 Tel Aviv - Caesarea - Haifa - Akko
 • 08-10-2019 Akko - Haifa – Nazareth – Tiberias
 • 09-10-2019 Tiberias, excursie Capernaum, Berg van de Zaligsprekingen - Banias nationaal park - Safed - Tiberias
 • 10-10-2019 Tiberias – Yardenit - Jerash - Amman
 • 11-10-2019 Amman - Madaba - Mt Nebo - Kerak - Petra
 • 12-10-2019 Petra
 • 13-10-2019 Petra – Wadi Rum
 • 14-10-2019 Wadi Rum - Aqaba - Massada
 • 15-10-2019 Massada - Dode Zee - Jericho - Jeruzalem
 • 16-10-2019 Jeruzalem
 • 17-10-2019 Jeruzalem – optionele excursie Bethlehem
 • 18-10-2019 Jeruzalem – Tel Aviv
 • 19-10-2019 Tel Aviv - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Tel Aviv

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv
Dag 2 Tel Aviv

Tel Aviv Middellandse Zee Israel DjoserWe beginnen de reis in de op één na grootste stad van Israël, Tel Aviv, dat door Russische Joden werd gesticht. Wie dacht in het Midden Oosten terecht te zijn gekomen vergist zich: Tel Aviv is een moderne westerse stad met trendy restaurants, hippe bars en een heerlijk strand. Het park Hayarkon is een oase van rust midden in de stad. Op het riviertje de Yarkon kun je een kano of roeiboot huren. Tijdens een bezoek aan het Diaspora museum leer je een hoop over de geschiedenis van de Joden en hun verspreiding over de wereld. Een fietstocht naar Jaffa via de Jemnitische wijk is echt een aanrader. Jaffa is één van de oudste havenplaatsen ter wereld met een gezellige vlooienmarkt waar je bovendien heerlijke koffie kunt drinken in één van de vele leuke koffietentjes.

Akko en Tiberias

Dag 3 Tel Aviv - Caesarea - Haifa - Akko
Dag 4 Akko - Nazareth - Tiberias
Dag 5 Tiberias, excursie Capernaum, Berg van de zaligsprekenden - Banias Nationaal Park - Safed - Golan Hoogvlakte

We laten de drukte van Tel Aviv achter ons en volgen in onze eigen comfortabele bus de kustlijn in noordelijke richting. We maken een stop bij de Romeinse opgravingen van Caeserea. In de havenstad Haifa bevindt zich bovenop een heuvel de Baha’i Tempel waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Geboorte jezus kerk Galilea IsraelWe vervolgen onze reis naar Akko: het kruispunt der beschavingen. Akko heeft een karakteristieke middeleeuwse en oosterse uitstraling, maar de roemrijke geschiedenis van deze stad gaat nog veel verder terug in de tijd. Hier vind je overblijfselen uit de hellenistische en Romeinse tijd. Het oude centrum van Akko, de stadsmuren, de forten, kerken en moskeeën maken Akko tot een zeldzame culturele mix van oost en west, kunst en religie. Eten bij een visrestaurantje aan de haven is een onvergetelijke gebeurtenis.

In het pelgrimsoord Nazareth bezoeken we de kerk van de Aankondiging: de plaats waar Maria van aartsengel Gabriël te horen heeft gekregen in blije verwachting te zijn van de zoon van God. Nazareth was vroeger een klein Joods stadje, maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste Arabische steden die het land rijk is. De stad roemt zich om het heerlijk zoete gebak. Je kunt hier ook lekker rondstruinen over de souk op zoek naar kruiden, specerijen en andere koopjes.

Dwars door Galilea reizen we verder naar Tiberias. In Tiberias kun je een bezoek brengen aan het graf van de middeleeuwse Joodse denker Maimonides. Voor een beeld van het hedendaagse Tiberias wandel je over de promenade en door de gezellige oude stad naar de altijd levendige vismarkt of maak je een boottocht over het gelijknamige meer voor een prachtige panorama uitzicht op de stad.

Uiteraard mag een bezoek aan een aantal belangrijke Bijbelse plaatsen in deze omgeving niet ontbreken. We maken een excursie naar Capernaum, het decor van vele Bijbelse taferelen zoals genoemd in het evangelie van Lucas, en naar de berg van de zaligsprekingen waar Jezus zijn Bergrede zou hebben gehouden. We bezoeken de hoogste berg van de Golan hoogvlakte. Daarna bezoeken we het Banias nationaal park, waar de Jordaan ontspringt. In de verte zie je het kruisvadersfort Nimrod liggen. Op de terugweg naar Tiberias stoppen we bij de Joods-orthodoxe stad Safed. Door de schilderachtige ligging hebben zich hier vele kunstenaars gevestigd. Bovendien is deze plaats de bakermat van de mystieke kaballah.

Yardenit, Jerash en Amman

Dag 6 Tiberias - Yardenit - Jerash - Amman

Jerash Archeologische Site Jordanie DjoserVanuit Tiberias reizen we verder en stoppen even verderop bij Yardenit waar volgens de overlevering Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. Via de Koning Hoessein-brug reizen we Jordanië binnen. Op weg naar het moderne Amman brengen we een bezoek aan Jerash, één van de belangrijkste archeologische sites met opgravingen uit de oude tijd. Ter ere van de komst van de Romeinse keizer Hadrianus werd hier in 130 na Christus de imposante triomfboog gebouwd. Met of zonder gids kun je hier heerlijk ronddwalen in deze Romeinse provinciestad. We rijden verder door vruchtbare heuvels en valleien tot we de hoofdstad van Jordanië bereiken.

Amman is een witte stad gebouwd op vele heuvels en zeer in trek bij investeerders uit de Golfstaten. Amman zelf leent zich prima om te shoppen in één van de shopping malls in de moderne wijk Shmeisani. 's Avonds is bij de jeugd de Rainbow Street, gelegen op de Jebel Amman, erg in trek. Hoogtepunt is een bezoek aan de Romeinse Citadel en het oude centrum van Amman rond de Husein moskee. Op culinair gebied begint Amman in opkomst te raken: er zijn volop traditionele restaurants met lokale specialiteiten en live muziek, maar ook sushi is razend populair in Amman! Een aanrader om te gaan eten is het volksrestaurant Hashem. Voor een paar dinar eet je daar de originele hummus en falafel. Na afloop naar een Turks badhuis is een weldaad voor het lichaam.

Petra en Wadi Rum

Dag 7 Amman - Madaba - Mt Nebo - Kerak - Petra
Dag 8 Petra
Dag 9 Petra - Wadi Rum

Even buiten de stad verandert het landschap in een woestenij van zand, steen en stof. We rijden over de spectaculaire King’s High Way via Bijbelse plaatsen, zoals Madaba en Mt Nebo op weg naar Petra. In het christelijke dorp Madaba bezoeken we in één van de vele kerken de eerste plattegrond van het Heilige Land. Vanaf Mt Nebo hebben we een prachtig uitzicht over de Dode Zee. Dit is de berg waar Mozes over het beloofde land zou hebben uitgekeken na zijn vlucht uit Egypte. Onderweg stoppen we ook even bij het Kruisvaarderskasteel Kerak. Het kasteel werd in 1100 gebouwd door de Kruisvaarders om de weg naar Jeruzalem te verdedigen tegen Arabische aanvallen.

Petra Schatkamer Jordanie Djoser De volgende dag staan we vroeg op om Petra te bezoeken: één van de zeven wereldwonderen. Na een kleine wandeling bereik je de nauwe kloof, de Siq, waarna je je kunt vergapen aan de prachtige ruïnestad die helemaal uit de rotsen is uitgehouwen. Je kunt hier rustig de hele dag, met of zonder gids, rondstruinen. Naar het Monastery klimmen is een zware klus, maar zeker de moeite waard. De volgende dag gaan we naar het mooiste stukje woestijn van Jordanië: Wadi Rum. Tijdens een optionele jeepexcursie rijden we de woestijn in om er de zonsondergang mee te maken. We brengen een nacht door onder de sterren in een Bedoeïenenkamp, waar ook voor de inwendige mens goed wordt gezorgd in de vorm van een diner. Wie wil kan ook de woestijn nog wat verder verkennen op de rug van een kameel.

Massada en Jeruzalem

Dag 10 Wadi Rum - Aqaba - Massada
Dag 11 Massada - Dode Zee - Jericho - Jeruzalem
Dag 12 Jeruzalem
Dag 13 Jeruzalem, optionele excursie Bethlehem

Vanuit Wadi Rum rijden we verder naar Aqaba, van waar we de grens weer oversteken naar Israël. De nacht brengen we door in Massada. De volgende dag kun je met een kabelbaan de berg Massada op, maar de sportievere reiziger maakt de klim over een zeer oud slingerend slangenpad. Lopend tussen de ruïnes gaan je gedachten hier naar de 1000 Joden (Zeloten) die hier in 70 na Christus collectief zelfmoord pleegden nadat ze tegen de Romeinen in opstand waren gekomen. Massada is het symbool geworden van de Joodse onverzettelijkheid : "Massada zal nooit meer vallen."

Dobberen Dode Zee Israel Jordanie DjoserNa een bezoek aan het wereldberoemde fort van Massada gaan we naar de Dode Zee, gelegen op 400 meter onder de Zeespiegel. Het kan hier flink heet zijn. Vanwege de hoge zoutgehalte in het water blijf je hier rustig drijven. Een zwemdiploma is dus niet nodig! De Dode Zee zou ook een helende werking hebben, vooral voor mensen met huidproblemen.

Na de weldadige Dode Zee gaan we op weg naar Jeruzalem. Onderweg stoppen we het Ein Gedi natuurpark voor een wandeling en we bezoeken de oude stad Jericho met het klooster op de 'Berg der Verzoeking'. Voor zowel Joden, Christenen als Moslims is Jeruzalem een heilige stad. Orthodoxe Joden stoppen briefjes in de Klaagmuur. Moslims bezoeken de Rotskoepel, omdat de profeet hier op zijn paard te hemel is gegaan. Christenen bezoeken het graf van David op de berg Zion waarvandaan je overigens een prachtig uitzicht over de oude stad hebt. De Via Dolorosa is de route die Jezus liep van zijn veroordeling tot zijn kruisiging. De kruisweg gaat dwars door de smalle straatjes van de Arabische wijk en eindigt in de Heilige Grafkerk in de christelijke wijk.

Jeruzalem Gouden Koepel Israel Djoser Jeruzalem is een levendige stad waar het dagelijkse leven van de verschillende bevolkingsgroepen in de stad een open boek is en ook de geschiedenis op straat ligt. Jeruzalem verken je het beste op eigen gelegenheid. Waar de één het ondergrondse gangenstelsel gaat verkennen, wil een ander de sfeer van de stad opsnuiven op een van de vele markten. Een bezoek aan de Dode Zeerollen is een must. Met de tram reis je eenvoudig naar Mt Herzel en loop je verder via het graf van Golda Meir en Rabin naar Yad Vashem (het Holocaust Museum).

De excursie naar Bethlehem is een ander verhaal; aangezien individueel reizen naar de Palestijnse gebieden niet altijd eenvoudig is, organiseert de Nederlandse reisbegeleiding vanuit Jeruzalem een optionele excursie naar Bethlehem. Niet alleen vanuit religieus oogpunt is deze excursie interessant, maar ook de reis naar Palestijns gebied op de Westelijke Jordaanoever via het passeren van de beruchte muur met alle controleposten is een belevenis op zich. In Bethlehem bezoeken we natuurlijk ook de geboortekerk van Jezus.

Tel Aviv

Dag 14 Jeruzalem - Tel Aviv
Dag 15 Tel Aviv - Amsterdam

We begonnen de reis in Tel Aviv en we sluiten hem ook af in Tel Aviv. Wie nog even wil ontspannen, brengt wat tijd door op één van de heerlijke zandstranden vlakbij het hotel waar we verblijven. Wie maar geen genoeg kan krijgen van de veelzijdige cultuur, bezoekt de ‘Witte Stad’ met moderne Bauhaus-architectuur uit de jaren 1930-1950. In de Neve Sha'an Street, vlakbij het Tel Aviv Central Busstation, kom je terecht in black Israël.  Geniet op een terrasje nog even van een laatste broodje falafel, voordat je vanuit Tel Aviv weer terugvliegt naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Israël en Jordanië immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 okt - 02 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

26 okt - 09 nov
i
U vliegt met Swiss Airlines

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.045,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 mrt - 04 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

30 mrt - 13 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

04 apr - 18 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

11 apr - 25 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

18 apr - 02 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

25 apr - 09 mei
i
U vliegt met Swiss Airlines

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

02 mei - 16 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

09 mei - 23 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

16 mei - 30 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

23 mei - 06 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer in onze eigen comfortabele bus met airco
 • Overnachtingen in goede hotels inclusief ontbijt
 • Bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caeserea
 • Bezoek aan de havenplaats Haifa
 • Bezoek aan Nazareth
 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte met bezoek aan Capernaum, de Berg van de Zaligsprekingen, Safed en Banias NP
 • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
 • Bezoek aan de archeologische site van Jerash
 • Spectaculaire rit over de King’s Highway, met interessante stops bij Madaba, Mt. Nebo en Kerak
 • Kampeerovernachting met ontbijt en diner in Wadi Rum
 • Dobberen in de Dode Zee
 • Bezoek aan de oudste stad ter wereld, Jericho
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Nederlands sprekende gids in Jordanië
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleen reizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 495,-.

In Wadi Rum, de woestijn in Jordanië, overnachten we in bedoeïenententen. Een eenpersoonsverblijf is hier niet mogelijk.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging in Tel Aviv mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 70,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 125,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in comfortabele, middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De ligging van de hotels is wisselend: de ene keer ligt het hotel op loopafstand van de binnenstad, bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden, een andere keer ligt het iets verder buiten het centrum.

In Jordanië overnacht je ook één nacht in een bedoeïenenkamp in de woestijn van Wadi Rum. Er zijn op deze plaats wel (eenvoudige) sanitaire voorzieningen aanwezig, evenals matrassen en dekens; een lakenzak dien je eventueel zelf mee te nemen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tel Aviv Deborah Hotel
Amman Liwan Hotel
Jeruzalem Holy Land hotel
Petra Edom Hotel
Wadi Rum Desert Camp
Massada Massada Hostel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleen reizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 495,-.

In Wadi Rum, de woestijn in Jordanië, overnachten we in bedoeïenententen. Een eenpersoonsverblijf is hier niet mogelijk.

 • Hotel overnachting Israsel Jordanie Djoser
 • Uitzicht Tel Aviv Israel Djoser

  In Tel Aviv slaap je vlakbij het strand

 • Hotel accommodatie Djoser
 • Hotel accommodatie Israel Jordanie Djoser
 • Uizicht Jordanie Israel Djoser

  In de Wadi Rum woestijn slaap je in een bedoeïenentent

 • Bedoeinne kamp Jordanië Djoser
 • Hotel accommodatie Djoser
 • Hotel Israel Jordanie accommodatie Djoser
 • Hotel Israel Djoser Lobby accommodatie Djoser
 • Hotel kamer Djoser Israel Jordanie
 • Israel Jordanie hotel lobby accommodatie Djoser
 • Hotel restaurant Israel Djoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  08:50

  Aankomst

  10:10

 • Vlucht met

  Traject

  München - Tel Aviv

  Vertrek

  11:25

  Aankomst

  16:05

 • Vlucht met

  Traject

  Tel Aviv - Frankfurt

  Vertrek

  16:30

  Aankomst

  19:55

 • Vlucht met

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  21:05

  Aankomst

  22:15


Tijdverschil: In Israël en Jordanië is het 1 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Israël en Jordanië maken we voor het vervoer gebruik van een voor de groep speciaal gereserveerde bus met airconditioning. De bussen worden bestuurd door lokale chauffeurs, die de route en rijstijl van hun land goed kennen. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken.

Hoewel de afstanden niet erg groot zijn en de infrastructuur in deze landen goed is, komt het voor dat je een dag lang onderweg bent, omdat er onderweg veel bezienswaardigheden worden bezocht. Zo is de tocht over de spectaculaire King’s Highway in Jordanië relatief lang vanwege de heuvelachtige weg en de vele stops die we onderweg maken. Daartegenover staat dat je tijdens zo'n dag ontzettend veel ziet en het landschap magnifiek is.

In de steden kun je je het makkelijkste verplaatsen met het openbaar vervoer of taxi's.

 • Lufthansa Airbus
 • Israel Jordanie Bus vervoer Djoser
 • Israel Jordanie bus vervoer Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer in onze eigen comfortabele bus met airco
 • Overnachtingen in goede hotels inclusief ontbijt
 • Bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caeserea
 • Bezoek aan de havenplaats Haifa
 • Bezoek aan Nazareth
 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte met bezoek aan Capernaum, de Berg van de Zaligsprekingen, Safed en Banias NP
 • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
 • Bezoek aan de archeologische site van Jerash
 • Spectaculaire rit over de King’s Highway, met interessante stops bij Madaba, Mt. Nebo en Kerak
 • Kampeerovernachting met ontbijt en diner in Wadi Rum
 • Dobberen in de Dode Zee
 • Bezoek aan de oudste stad ter wereld, Jericho
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Nederlands sprekende gids in Jordanië
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil een visje eten in de haven van Akko, de ander struint graag over de kleurrijke souk in Amman, weer een ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras in de wijk Neve Tsedek in Tel Aviv, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Israël en Jordanië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte, waar we een bezoek brengen aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen. Ook is er gelegenheid om een wandeling te maken in Banias Nationaal Park en bezoeken we Safed, bakermat van de mystieke kabbala.
 • Een bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caesarea en aan de havenstad Haifa.
 • De Arabische stad Nazareth, waar Jezus zijn jeugdjaren door heeft gebracht. De Basiliek van de Aankondiging is gebouwd op de plek waar Maria zou hebben gestaan toen de aartsengel haar een blijde boodschap kwam brengen.
 • Yardenit, waar volgens de overlevering Johannes de Doper Jezus heeft gedoopt
 • Bezoek aan de ruines van Jerash, een bijzondere en typische provincieplaats uit de Grieks-Romeinse oudheid.
 • Op weg naar Petra kun je in Madaba het wereldberoemde mozaïek bekijken, dat eigenlijk een plattegrond is van het oude Jeruzalem. Vanaf de top van Mount Nebo heb je een adembenemend uitzicht dat reikt tot aan “het beloofde land” en in Kerak bezoeken we een kruisvaarderkasteel.
 • We steken de grens tussen Jordanië en Israël over bij de badplaats Aqaba.
 • Dobberen doen we op het laagste punt ter aarde, in de weldadige Dode Zee en daarna brengen we een bezoek aan de oudste stad ter wereld Jericho.


Ter plaatse zijn er nog meer excursies te regelen. Uiteraard kan de oude stad Petra bezocht worden, één van de zeven wereldwonderen. Een jeepsafari of kamelensafari in de Wadi Rum woestijn behoort ook tot de mogelijkheden. Vanuit Jeruzalem wordt een optionele excursie georganiseerd naar Bethlehem. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Paspoort, dat nog zes maanden na thuiskomst geldig is.
 • Groepsvisum voor Jordanië, wordt door Djoser verzorgd.


Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt er geen visumplicht voor Israël. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je paspoort je sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlische autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.

Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomst in het land.


Geldzaken

In Israël wordt er betaald met de shekel, in Jordanië met de dinar. De koers fluctueert constant. Kijk daarom voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen is in Israël op vele plaatsen mogelijk. In Jordanië accepteren niet alle automaten Nederlandse bankpassen. 
Contant geld (euro’s) hoef je eigenlijk alleen voor noodgevallen bij je te hebben.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.
Entreegelden variëren omgerekend van € 5,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Uitzondering hierop vormt de entreeprijs voor Petra in Jordanië, die 50 Jordaanse dinar bedraagt.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Dagelijks ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Tijdens het verblijf in het bedoeïenenkamp in Wadi Rum wordt ook het diner verzorgd. Verder ben je vrij om voor de lunch en het diner te kiezen wat en waar je wil eten. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de lokale keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met lokale specialiteiten.

Israël is een smeltkroes van culturen met Mediterrane invloeden en dat zie je terug in de Israëlische keuken. Iedereen kent uiteraard de pita met falafel. Andere heerlijke lokale gerechten die je zeker moet proberen zijn zijn shoarma, gefilte fisj (gestoofde vis) en verse salades met olijven en olijfolie. Maar Israël heeft nog veel meer te bieden op culinair gebied. Zeker in Tel Aviv, het centrum van de creatieve cuisine, vind je tal van toprestaurants. Daarnaast wordt er in Israël voor een groot gedeelte koosjer gegeten, oftewel men houd rekening met de Joodse spijswetten. Varkensvlees en schelpdieren zijn hierbij verboden en vleesproducten mogen niet met melkproducten worden gecombineerd.

In de restaurants in Jordanië krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta's als humus en tahina, diverse soorten salades, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Dit soms al overvloedige geheel wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat uit gegrild vlees en frites. Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Vegetariërs vinden bij de mezze enkele vleesloze schotels en kunnen ook vragen om een omelet of de typisch Arabische linzensoep. Jordanië is een overwegend islamitische land en alcohol wordt dan ook niet in ieder restaurant geschonken.

Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater in Israël en Jordanië is niet veilig om te drinken. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

De hygiënische omstandigheden in Israël en Jordanië zijn op sommige plaatsen beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging in Tel Aviv mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 70,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 125,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Israël

Een reis naar Israël maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode en elke landstreek heeft zo zijn voordelen. De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

Jordanië

De gehele streek kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, waarbij de zomers warm tot heet en de winters koel zijn. De temperaturen verschillen sterk per regio. Dit geldt ook voor de Jordaanse stad Aqaba aan de Rode Zee, waar het overigens het gehele jaar warmer is dan in de hoofdstad Amman. Aan de kust zijn de jaarlijkse temperatuurverschillen minder groot dan in de woestijn. Waar de zomerse temperatuur oploopt tot zo'n 40°C kan het in de winter 's nachts koud zijn in de woestijn. In Petra koelt het dan flink af, dus neem in deze periode warme kleren mee.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

In Israël vertelt bij optionele excursies een lokale gids uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden. Tijdens de dagen in Jordanië reist een lokale gids mee met de groep.

FAQ

Hoe zijn de accommodaties tijdens deze reis?

Over het algemeen overnachten we in centraal gelegen middenklasse hotels, maar het kan ook voorkomen dat we iets verder van het centrum verblijven. In Tel Aviv overnachten we in een hotel op slechts een steenworp van het strand en in Jeruzalem ligt ons hotel vlakbij de oude stadsmuren. In Akko verblijven we in een comfortabel hotel, dat wel een een stukje van het oude centrum vandaan ligt, omdat in het centrum alleen hostels te vinden zijn. In Jordanië overnacht je ook één nacht in een bedoeïenenkampement in de woestijn van Wadi Rum, waar je de sanitaire voorzieningen deelt.

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

Hoe is de reisbegeleiding gereleld tijdens de reis?

Is een visum voor Israël en Jordanië noodzakelijk?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Welke excursies zijn inclusief in de reissom?

Wat is het voltage in Israël en Jordanië?

Wat is de beste reistijd?

Zijn er speciale kledingvoorschriften?

Ik heb een stempel van een Arabisch land in mijn paspoort. Is dat een probleem?

Waar kan ik geld wisselen?

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Kan ik telefoneren en internetten tijdens de reis?

Mag ik religieuze souvenirs meenemen naar Nederland?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Zeer goed georganiseerde reis met veel praktische tips van de reisleiding. Je krijgt een goed inzicht in de religieuze en culturele verschillen van de verschillende bevolkingsgroepen in "het Heilige Land". De combinatie Israël/Jordanië maakt deze ervaring des te sterker! Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Absoluut aan te raden, een prachtige, indrukwekkende, inspirerende en zeer leerzame reis!

  9,0

  9,0
 • Een ontzettend bijzondere reis door oude culturen, religies en de verschillende stromingen daarvan. Met o.a. Wadi Rum en de Dode Zee als welkome afwisseling in het programma. De reis is best pittig. Niet door lange reisafstanden, maar een aardig vol programma. Echter allemaal de moeite waard!

  8,0

  8,0
 • Onze rondreis door Israël en Jordanië was een geweldige ervaring. Niet eerder zo'n afwisselende reis gemaakt. Intensief en heel veel gezien en gedaan. Dankzij het enthousiasme en de inzet van onze reisleider Marianne liep alles gesmeerd. We hadden bovendien een erg leuke groep.

  9,0

  9,0
 • We hebben een zeer afwisselende en zeer indrukwekkende groepsrondreis gemaakt door Israël en Jordanie. We hebben locaties bezocht met verhalen over Romeinse tijd, tijd van Jezus Christus en Kruisvaarders. Maar ook de hedendaagse situatie kwam aan bod. Deze reis is echt een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Het was geweldig! Enorm veel gezien, met enkele verwachte hoogtepunten zoals Petra en Jeruzalem maar ook enkele onverwachte hoogtepunten zoals Jerach. Tesamen met een fijne reisleider en een goede groep zorgde dit voor een memorabele reis.

  10,0

  10,0
 • Dé ontdekkingsreis voor Israël en Jordanië met een groep. Samen eten, wandelen, proeven, baden, ontdekken, ruiken, horen, zien, afdalen. Genieten per jeep, kabelbaan, bus, te voet. Hoogtepunten in de vorm van musea, kerken, kastelen, natuur, de woestijn, bergen. Verkennen wordt genieten!

  9,0

  9,0
 • Een reis vol hoogtepunten, met zeer veel afwisseling! Na een drukke culturele dag, volgt er een natuurwandeling... Met Ralph als reisbegeleider wordt de droom compleet! Een echte aanrader !

  9,0

  9,0
 • Hele mooie, maar drukke en intensieve reis door twee interessante landen van het Midden-Oosten. Hoogtepunten waren Petra, Wadi Rum, de dode zee en Jeruzalem voor mij.

  8,0

  8,0
 • Israël en Jordanië: twee landen, twee culturen. Echt een hele belevenis om je onder te dompelen in het land van de bijbel maar ook in de Arabische wereld. Enorm veel gezien en beleefd tijdens onze vakantie. Mede dankzij de uitstekende reisbegeleiding en leuke groep een reis om nooit te vergeten.

  9,0

  9,0
 • Dit was voor mij een 3-D reis: * heb goede inzichten gekregen over Israël,Jordanië en Palestina. * gereisd met een interessante en prettige groep. * ontspannen door soepele organisatie.

  9,0

  9,0
 • Wat een prachtige, bijzondere en interessante reis! Twee prachtige landen vol geschiedenis, cultuur en lekker eten. Onze top reisleider Nina maakte de reis helemaal compleet.

  10,0

  10,0
 • Reis beantwoordde aan mijn verwachtingen. Mooi en volledig programma. Minpunt: het voorziene "zakgeld" bedrag per week is te laag. Tip voor reisleiders Djoser: Nazareth Village (Nazareth) is aanrader voor wie iets over de historische Jezus wil leren. Heel toegankelijk.

  8,0

  8,0
 • De afwisseling tussen Israël en Jordanië maakt het extra leuk. Totaal andere sfeer en vibe. Petra is geweldig en het hoogtepunt van de reis voor mij, samen met Jeruzalem. Het tempo ligt hoog, maar dan zie je ook veel.

  8,0

  8,0
 • Op de eerste echte reisdag al een stevig probleem(gebroken middenvoetsbeentje). Ondanks bezoek aan het ziekenhuis(gips), onder de meer dan bezielende leiding van Sjoerd onze 'Reisherder', toch vrijwel alles kunnen zien mbv krukken en rolstoel! Top vakantie/bedrijf!

  10,0

  10,0
 • Wat een onvergetelijke reis door Israël en Jordanië! Iedere dag was een nieuw hoogtepunt. Ik heb twee prachtige en indrukwekkende landen gezien en veel geleerd over de cultuur en de geschiedenis, niet op de laatste plaats vanwege de voortreffelijke begeleiding door Sjoerd en al zijn kennis en uitleg.

  10,0

  10,0
 • De culturele en religieuze diversiteit die deze landen te bieden hebben waren fantastisch om van dichtbij te ervaren. De expertise van onze reisbegeleider Sjoerd in Israël en het perfecte team dat hij met de Jordaanse gids Hamdan vormde, maakte de reis compleet. Deze 2 heren zijn toppers!

  8,0

  8,0
 • Topreis met erg vlotte begeleiding door Sjoerd. Dankzij zijn grondige kennis over en ervaring met de regio, bevolking,... en zijn vlotte en vrolijke karakter hadden we een zorgeloze reis. Erg goede service en vrijheid in hoeverre je hier gebruik van wil maken.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis die je van het ene hoogtepunt naar het andere voert. Startend in een sfeervol Jaffa, via prachtige plaatsen uit de bijbel, naar Jordanië, waar de mensen uiterst vriendelijk en behulpzaam zijn. En dat alles onder begeleiding van 2 geweldige reisleiders! Genoten dus!

  9,0

  9,0
 • We hebben een hele leuke reis naar Israël en Jordanië gehad. Heel veel gezien en heel veel opgestoken over beide culturen. We hebben ons nooit bedreigd of onveilig gevoeld. Wij vonden Petra en Wadi Rum de absolute hoogtepunten! Ook een dikke pluim voor onze reisleidster Linoy. Top!

  8,0

  8,0
 • Dit was de reis van mijn leven! Zoveel adembenemend mooie dingen gezien (Jeruzalem, Petra, Wadi Rum) maar ook aangrijpende dingen als Yad Vashem. Je krijgt een ontzettend goed beeld van Israël door alle uitleg van de begeleider die zelf ook in Jeruzalem woont en echt meerwaarde aan de reis geeft.

  10,0

  10,0
 • Het was een pittige reis met veel afwisseling en goede informatie. Ik kijk er met plezier op terug !

  8,0

  8,0
 • Schitterende en onvergetelijke ervaring. Sterk en gevarieerd programma. We kregen inzicht in historie, religie en dagelijks leven in deze (complexe) regio. Een perfecte begeleidster die met kennis van Hebreeuws & Arabisch programma soepel managet en waar nodig aanpast (voor beperkingen van sabbat).

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Prachtige rondreis langs alle hoogtepunten van Israël en Jordanië met een goede mix van oud en modern, cultuur en natuur
 • Ontspannen begin in het bruisende Tel Aviv
 • Excursie door Galilea en Golan Hoogvlakte inbegrepen
 • Volop tijd voor het Wereldwonder Petra
 • Overnachting in een bedoeïenentent met ontbijt en diner in de woestijn bij Wadi Rum
 • Optioneel bezoek aan Bethlehem in Palestina
 • Vervoer comfortabele bus met airconditioning
 • Veel interessante stops onderweg, zoals Caesarea, Haifa, Nazareth, Yardenit, Jerash, Mt Nebo, Kerak, de Dode Zee en Jericho
 • Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding en meereizende lokale gids in Jordanië
 • Gratis groepsvisum Jordanië

Klantwaardering

8,9

Zeer goed georganiseerde reis met veel praktische tips van d...
Zeer goed georganiseerde reis met veel praktische tips van de reisleiding. Je krijgt een goed inzicht in de religieuze en culturele verschillen van de verschillende bevolkingsgroepen in "het Heilige Land". De combinatie Israël/Jordanië maakt deze ervaring des te sterker! Aanrader!

Jurgen D. - 9,0
Absoluut aan te raden, een prachtige, indrukwekkende, inspir...
Absoluut aan te raden, een prachtige, indrukwekkende, inspirerende en zeer leerzame reis!

Jacqueline J. - 9,0
Een ontzettend bijzondere reis door oude culturen, religies...
Een ontzettend bijzondere reis door oude culturen, religies en de verschillende stromingen daarvan. Met o.a. Wadi Rum en de Dode Zee als welkome afwisseling in het programma. De reis is best pittig. Niet door lange reisafstanden, maar een aardig vol programma. Echter allemaal de moeite waard!

Caroline - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Israël en Jordanië

Het weer in Israël en Jordanië

28°C

Terug naar boven