Israël

Rondreis Israël12 dagen

Het kosmopolitische Tel Aviv, het heilige Jeruzalem, de stilte van de woestijn, het zoute water van de Dode Zee, overblijfselen uit de oudheid, heerlijke palmenstranden, Joden, Palestijnen, christenen en moslims: Israël is een land van grote verscheidenheid. De reis begint in Tel Aviv waar je de reis rustig kunt beginnen op het strand of waar je meteen de geschiedenis in kunt duiken. Vervolgens rijden we richting het noorden naar de Romeinse opgravingen van Caesarea. In Tiberias maken we een dagexcursie naar de Berg van de Zaligsprekingen en vanuit Jeruzalem kun je tijdens een optionele excursie Bethlehem bezoeken.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.595,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Israël, 12 dagen

 • 11-05-2020 Amsterdam - Tel Aviv
 • 12-05-2020 Tel Aviv
 • 13-05-2020 Tel Aviv - Caesarea - Haifa, overnachting in klooster
 • 14-05-2020 Haifa - Akko
 • 15-05-2020 Akko - Safed - Nazareth – Tiberias
 • 16-05-2020 Tiberias, excursie Mount Beatitudes – Capernaum – Banias – Har Ben Tal
 • 17-05-2020 Tiberias - Yardenit - Jericho - Olijfberg - Jeruzalem
 • 18-05-2020 Jeruzalem
 • 19-05-2020 Jeruzalem, optionele excursie Bethlehem
 • 20-05-2020 Jeruzalem - Qumran - Ein Gedi - Dode Zee - Arad, overnachting in kibboets
 • 21-05-2020 Arad - Massada - Tel Aviv
 • 22-05-2020 Tel Aviv - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Tel Aviv

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv
Dag 2 Tel Aviv

tel avivDe reis begint in de moderne, mondaine en levendige hoofdstad Tel Aviv. Wie de reis rustig wil beginnen, brengt wat tijd door op één van de heerlijke zandstranden. Het hotel waar we verblijven ligt slechts op een steenworp afstand van het strand. In de ‘Witte Stad’ kun je je vergapen aan de moderne Bauhaus-architectuur uit de jaren 1930-1950. Ook de oude havenstad Jaffa met zijn typisch Arabische karakter is zeker de moeite waard of stap op de fiets naar de Karmelmarkt in de Jeministische Wijk. Ook leuk is een bezoekje aan de wijk Neve Tzedek, de oudste wijk van de stad met veel kunstenaars en terrasjes.

Wie zich wat meer wil verdiepen in de geschiedenis moet zeker een bezoek brengen aan de Independance hall aan de Rothschild Boulevard waar in 1948 de staat Israël werd uitgeroepen of gaat kijken in museum Haganah (Joods ondergrondse leger). Wie wil kan ’s avonds lekker flaneren op de boulevard of zich in het bruisende nachtleven van Tel Aviv storten.

Akko

Dag 3 Tel Aviv - Caesarea - Haifa
Dag 4 Haifa - Akko

Tel Aviv Israel uitzich Djoser Met onze bus voorzien van airconditioning reizen we naar het noorden, dwars door de geschiedenis. We beginnen bij de Romeinse opgravingen van Caesarea. Deze fraaie stad werd in 22 voor Christus aangelegd door keizer Herodus en aan keizer Augustus opgedragen. Caeserea werd de belangrijkste haven van het Romeinse Rijk.

Aan de voet van het Karmelgebergte bezoeken we de mondaine havenstad Haifa met een gemixte bevolking van moslims en joden, volgens velen het voorbeeld van hoe Palestijnen en Israëliërs vreedzaam in dezelfde stad kunnen wonen. Hier vind je het wereldcentrum van de Baha’i en het graf van de stichter. De aanhangers van het Baha’i geloof willen dat de mensheid zich verenigt tot één wereldgemeenschap. De koepel van de tempel torent in alle pracht boven de stad uit en de tuinen eromheen zijn van zeldzame schoonheid. Even verderop bevindt zich het Stella Maris-klooster waar we de nacht zullen doorbrengen.

In Haifa kun je gebruik maken van de enige ondergrondse trein in Israël, de zogenaamde Carmalit. Deze verbindt de bovenstad met de benedenstad. Hier is de oude Arabsiche Wijk Wadi Nisnas een bezoekje waard. 's Avonds kun je flaneren langs de Duitse kolonie; de bakstenen huizen hier zijn ooit door de Tempeliers gebouwd.

De volgende dag rijden we verder naar Akko, een fascinerende oude stad met forten. Deze middeleeuwse vestingstad is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. In de oudheid was Akko één van de belangrijkste steden in de regio: veroverd door Alexander de Grote, uitgebouwd door Koning Herodes, belegerd door Richard Leeuwenhart, vernietigd door de Mamelukken, weer opgebouwd en verdedigd tegen Napoleon door de Ottomaanse sultan. In Akko bevind je je op een kruispunt van grote beschavingen. Als je door de smalle straten loopt met kerken of de souk afstruint op zoek naar koopjes, waan je je in de sprookjes van ‘Duizend en één nacht’. Ook heel bijzonder is een bezoek aan de ondergrondse gang. Aan de haven kun je bovendien heerlijk vis eten in één van de vele visrestaurants. In Akko kun je relaxed rondzwerven terwijl het geluid van de klokkentoren overgaat in de oproep van de imam.

Tiberias

Dag 5 Akko - Safed - Nazareth - Tiberias
Dag 6 Tiberias, excursie Mount Beatitudes - Capernaum - Banias - Golan en Har Ben Tal

Kamelgebergte Israel Djoser Dwars door Galilea reizen we de volgende dag naar Tiberias. We maken allereerst een stop in de oud orthodoxe stad Safed waar de mystieke kabbala werd ontwikkeld. Door zijn schilderachtige ligging leven in deze stad vele kunstenaars. Op de Citadel staat het oorlogsmonument waar herdacht wordt dat tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 de Joden alle Arabieren uit Safed verdreven hebben. Nazareth, dat ooit een rustiek Joods dorpje was, maar inmiddels is uitgegroeid tot de grootste Arabische stad van het land. Deze plaats, waar Jezus zijn kinderjaren doorbracht, is een bedevaartsoord voor christenen. De Basiliek van de Aankondiging is gebouwd op de plek waar het huis van Maria zou hebben gestaan en waar een aartsengel zou zijn verschenen. Nazareth leent zich prima om op eigen gelegenheid door de oude straatjes rond te lopen en te genieten van heerlijke gebakjes.

We slapen twee nachten in Tiberias, de belangrijkste stad aan het Meer van Galilea en één van de vier heilige steden binnen het Jodendom. Het meer is de belangrijkste bron van drinkwater voor Israël. Vanuit de jachthaven kun je een boottochtje maken op het meer en genieten van schitterende zonsondergangen.

Jeruzalem Israel Djoser Van Tiberias maken we een dagexcursie. In Capernaum en bij de Berg van de Zaligsprekingen heeft Jezus zijn adolescente jaren doorgebracht en een paar van zijn bekendste preken en gebeden uitgesproken. In het nabijgelegen natuurreservaat Banias kun je een wandeltocht maken door het gebied waar de Jordaanrivier ontspringt. Vervolgens rijden we verder naar naar de Golanhoogte, met onderweg prachtige panoramische uitzichten. Hierna reizen we terug naar ons hotel in Tiberias. Het hotel waar we verblijven tijdens de rondreis huisvest een museum dat is opgedragen aan Dona Gracia. Deze invloedrijke vrouwelijke bankier uit de 16e eeuw heeft honderden mensen geholpen te ontsnappen aan de Spaanse Inquisitie.

Jeruzalem

Dag 7 Tiberias - Yardenit - Jericho - Olijfberg - Jeruzalem
Dag 8 Jeruzalem
Dag 9 Jeruzalem, optionele excursie Bethlehem

Na onNazareth Israel Djoser s verblijf in Tiberias reizen we naar de belangrijkste stad van drie godsdiensten, Jeruzalem. Onderweg maken we een aantal interessante stops. Niet ver van Tiberias ligt Yardenit. Deze plaats, waar volgens de overlevering Johannes de Doper Jezus heeft gedoopt, is nu een pelgrimsoord voor christenen. We rijden via Palestijns gebied (de Westbank) naar de oudste stad ter wereld: Jericho, waar je vanaf de 'Berg der Verleiding' een prachtig uitzicht op hebt. Net voordat we naar ons hotel in Jeruzalem rijden maken we een stop op de Olijfberg waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Oude Stad van Jeruzalem. 

Op de Olijfberg, ook wel bekend als de berg van de hemelvaart, zijn ironisch genoeg bijna geen olijfbomen meer te vinden. In de oudheid was deze heuvelrug met palmbomen, mirtebomen, oliehoudende bomen en vooral met olijfbomen begroeid. Tijdens het beleg van Jeruzalem door Titus werd echter door de Romeinen al het hout op de Olijfberg gekapt, omdat zij het zicht belemmerden.

Jeruzalem bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. We overnachten in een hotel op slechts enkele minuten loopafstand van de oude stadsmuren. In het oude, ommuurde centrum van Jeruzalem is nog goed te zien dat deze plaats altijd een kruispunt van religies is geweest. De indrukwekkende stadsmuren zijn tussen 1537 en 1541 gebouwd onder leiding van de Ottomaanse sultan Suleiman de Grote. Over een groot deel van de muren kan een wandeling gemaakt worden en hier en daar zijn nog delen van de muren van Herodes te zien. Binnen de muren ligt een Islamitische, een Christelijke, een Armeense en een Joodse wijk. De heilige stad is doorspekt met Bijbelse herinneringen: het graf van David, de kruisiging van Jezus, het laatste avondmaal, de sterfplaats van Maria en veel meer. De rotskoepel, de Klaagmuur, de Via Dolorosa zijn een absolute must bij een bezoek aan Jeruzalem. Ook het Yad-Vashem (Holocaust Museum) mag zeker niet overgeslagen worden. Maar ook de wijk Mea Sharin met de streng gelovige orthodoxe Joden is de moeite waard. Jeruzalem heeft echter ook veel trendy buurten vol met leuke winkeltjes, galeries en hippe bars. De wijk Emek Refaim, het 'Soho' van het Jeruzalem, is hier een goed voorbeeld van. 

Akko Israel Uitzicht Djoser Er is een mogelijkheid om Palestijnse gebieden te bezoeken tijdens de optionele excursie naar Bethlehem. De belangrijkste trekpleister in ‘Beit Lechem’ is de Geboortekerk. Bijzonder is dat de Grieks-orthodoxe-, de rooms-katholieke- en de Armeens-orthodoxe kerk elk een deel van dit gebouw beheren. Tegenover de Geboortekerk ligt op het Kribbeplein de oude Omarmoskee. Ook vind je in Bethlehem de eerste Christelijke universiteit in Palestijns gebied. Het bezoek aan de Palestijnse gebieden via de vele checkpoints en de Muur is een heel bijzondere ervaring.

Dode Zee, Massada en Tel Aviv

Dag 10 Jeruzalem - Qumran - Kalia Beach/Dode Zee - Ein Gedi - Arad (overnachting in kibboets)
Dag 11 Arad - Massada - Tel Aviv
Dag 12 Tel Aviv - Amsterdam

Dode Zee JordanieVanuit Jeruzalem rijden we naar Qumran waar de wereldberoemde Dode Zeerollen zijn gevonden. Qumran is een archeologische site waar zelfs overblijfselen uit de IJzertijd zijn gevonden. We reizen verder naar de Dode Zee, die bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. Door het extreem hoge zoutgehalte is echt zwemmen in de Dode Zee niet eenvoudig, maar dobberend een krantje lezen gaat heel gemakkelijk. In het nabijgelegen Ein Gedi kun je een wandeltocht maken door dit natuurreservaat waar je ook de mogelijkheid hebt om – midden in de woestijn - pootje te baden bij een aantal poelen en watervallen. We besluiten de dag in een echte kibboets aan de rand van de woestijn nabij de moderne stad Arad. De kibboets is ontstaan uit ideologisch oogpunt als commune waarop de grondvesten van Israël rusten, maar tegenwoordig wordt het veelal gebruikt als hotelaccommodatie.

De volgende dag beginnen we met een bezoek aan Massada, de bergstad waar de Zeloten, tijdens de Joodse Opstand tegen de Romeinen, het langst stand hielden en vervolgens collectief zelfmoord pleegden. Massada is het symbool geworden van de Joodse onverzettelijkheid. 'Massada zal nooit meer vallen.' Hierna rijden we terug naar de Middellandse Zeekust waar we de reis op een ontspannen manier eindigen in Tel Aviv. Vanuit Tel Aviv vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kunt bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Israël en Palestina immers het beste kennen. Gemiddeld bestaat de groep uit 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

03 apr - 14 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

27 apr - 08 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

11 mei - 22 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

08 jun - 19 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer in onze eigen comfortabele bus met airco
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caeserea
 • Overnachting in het Stella-Maris klooster in Haifa
 • Optioneel Bezoek aan Nazareth
 • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
 • Fotostop op de Olijfberg met een prachtig uitzicht over Jeruzalem
 • Bezoek aan de oudste stad ter wereld: Jericho
 • Bezoek aan Qumran, waar de Dode Zee rollen zijn gevonden
 • Wandeling bij Ein Gedi
 • Dobberen in de Dode Zee
 • Overnachting in een kibboets
 • Bezoek aan Massada
 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte met bezoek aan Capernaum, de Berg van de Zaligsprekingen, Safed en Banias NP
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

Hotelverlenging

Verlenging na de reis in Tel Aviv mét accommodatie is bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is €70,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 125,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Opmerkingen

Feestdagen en Sjabbat
Israël kent een groot aantal (religieuze) feestdagen. Joodse feestdagen worden in Israël officieel en landelijk gevierd, zoals het Joods Nieuwjaar, het Joods Paasfeest (Pesach) en de Grote Verzoendag (Jom Kipoer). Op deze dagen zijn de meeste bedrijven en instellingen gesloten, het openbaar vervoer rijdt niet en het is niet makkelijk om een restaurant te vinden dat geopend is om een hapje te eten. Hetzelfde geldt voor de sjabbat, die duurt van vrijdagavond tot zaterdagavond. Musea en niet-religieuze bezienswaardigheden zijn vaak wel gewoon open. Het verschilt echter van plaats tot plaats in hoeverre dit invloed heeft. Ook tijdens christelijke feestdagen is het niet mogelijk om kerken en/of heilige plaatsen te bezoeken. Mochten er feestdagen binnen onze reizen vallen, zullen wij indien nodig het programma aanpassen.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer € 126,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

In Israël maken we gebruik van verschillende accommodaties. Over het algemeen overnachten we in centraal gelegen middenklasse hotels, maar het kan ook voorkomen dat we iets verder van het centrum verblijven. In Tel Aviv overnachten we in een hotel op slechts een steenworp van het strand en in Jeruzalem ligt ons hotel vlakbij de oude stadsmuren. In Akko verblijven we in een comfortabel hotel, dat wel een een stukje van het oude centrum vandaan ligt, omdat in het centrum alleen hostels te vinden zijn. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet en airconditioning.

Bij deze reis zijn ook twee bijzondere overnachtingen in het programma opnemen. Zo overnachten we in Haifa in een klooster en in Arad in een kibboets.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tel Aviv Golden Beach Hotel
Akko Acco Beach Hotel
Tiberias Dona Gracia Hotel
Haifa Stella Maris Klooster
Jerusalem Holy Land Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 445,-.

 • Israel uitzicht hotelkamer Djoser
 • Israel hotelkamer rondreis Djoser
 • Israel binnentuin Djoser

  In Haifa slaap je in een klooster

 • Israel hotel accommodatie Djoser
 • Israel hotelkamer accommodatie Djoser
 • Israel Hotel Restaurant Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Istanbul Sabiha Gocken

  Vertrek

  12:30

  Aankomst

  16:55

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul Sabiha Gocken - Tel Aviv

  Vertrek

  18:55

  Aankomst

  21:00

 • Vlucht met

  Traject

  Tel Aviv - Istanbul

  Vertrek

  14:20

  Aankomst

  16:35

 • Vlucht met

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  18:30

  Aankomst

  21:00


Tijdverschil: in Israël is het één uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Israël maken we voor het vervoer gebruik van een voor de groep speciaal gereserveerde bus met airconditioning. De bussen worden bestuurd door lokale chauffeurs, die de route en rijstijl van hun land goed kennen. Ze staan geheel tot onze beschikking, waardoor we stops zelf kunnen inpassen volgens de wensen van de groep. Hoewel de afstanden niet erg groot zijn en de infrastructuur in deze landen goed is, komt het voor dat je een dag lang onderweg bent, omdat er onderweg veel bezienswaardigheden worden bezocht. In de steden kunnen we de bus niet gebruiken. Hier reis je prima met openbaar vervoer of taxi's.
 

 • Israel Turkish Airlines Vluchtmaatschappij Djoser
 • Israel bus vervoersmiddel Djoser
 • Israel bus vervoersmiddel Djoser
 • Israel bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer in onze eigen comfortabele bus met airco
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caeserea
 • Overnachting in het Stella-Maris klooster in Haifa
 • Optioneel Bezoek aan Nazareth
 • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
 • Fotostop op de Olijfberg met een prachtig uitzicht over Jeruzalem
 • Bezoek aan de oudste stad ter wereld: Jericho
 • Bezoek aan Qumran, waar de Dode Zee rollen zijn gevonden
 • Wandeling bij Ein Gedi
 • Dobberen in de Dode Zee
 • Overnachting in een kibboets
 • Bezoek aan Massada
 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte met bezoek aan Capernaum, de Berg van de Zaligsprekingen, Safed en Banias NP
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil een visje eten in de haven van Akko,  weer een ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras in de wijk Neve Tsedek in Tel Aviv, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Israël zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte, waar we een bezoek brengen aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen. Ook is er gelegenheid om een wandeling te maken in Banias Nationaal Park en bezoeken we Safed, bakermat van de mystieke kabbala.
 • Een bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caesarea en aan de havenstad Haifa.
 • De Arabische stad Nazareth, waar Jezus zijn jeugdjaren door heeft gebracht. De Basiliek van de Aankondiging is gebouwd op de plek waar Maria zou hebben gestaan toen de aartsengel haar een blijde boodschap kwam brengen.
 • Yardenit, waar volgens de overlevering Johannes de Doper Jezus heeft gedoopt.
 • Qumran, hier heeft u de kans om zeer oude dode zeerollen te aanschouwen.
 • Bezoek aan de ruines van Jerash, een bijzondere en typische provincieplaats uit de Grieks-Romeinse oudheid.
 • Dobberen doen we op het laagste punt ter aarde, in de weldadige Dode Zee en daarna brengen we een bezoek aan de oudste stad ter wereld Jericho.


Ter plaatse zijn er nog meer excursies te regelen.

Vanuit Jeruzalem wordt een optionele excursie georganiseerd naar Bethlehem. Het is tevens mogelijk om een bezoek te brengen aan de Palestijnse stad Hebron onder leiding van een lokale inwoner.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog zes maanden na thuiskomst geldig is. 


Houd er rekening mee dat je met een inreisstempel van Israel in je paspoort sommige Arabische landen niet inkomt. Met deze reden mag je vaak een tweede paspoort aanvragen. Wilt je dus na een bezoek aan Israël ook met hetzelfde paspoort naar een ander Arabisch land reizen, vraag dan of de stempel op een apart velletje mag.

Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomt in het land.

Geldzaken

In Israël wordt er betaald met de Israëlische Shekel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen is in Israël op vele plaatsen mogelijk. Controleer voor je op reis gaat of je pinpas zo is ingesteld dat je ook buiten Europa kunt pinnen.
Contant geld (euro’s) hoef je alleen voor noodgevallen bij je te hebben.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 395,- per persoon per week. Entreegelden variëren omgerekend van € 5,- tot € 10,- per bezienswaardigheid.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Het ontbijt is tijdens deze reis inbegrepen, maar overige maaltijden niet. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Israëlische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met lokale specialiteiten. Het land is een smeltkroes van culturen met Mediterrane invloeden en dat zie je terug in de Israëlische keuken.

Iedereen kent uiteraard de pita met falafel. Andere heerlijke lokale gerechten die je zeker moet proberen zijn zijn shoarma, gefilte fisj (gestoofde vis) en verse salades met olijven en olijfolie. Maar Israël heeft nog veel meer te bieden op culinair gebied. Zeker in Tel Aviv, het centrum van de creatieve cuisine, vind je tal van toprestaurants. In Israël wordt voor een groot gedeelte koosjer gegeten, oftewel men houd rekening met de Joodse spijswetten. Varkensvlees en schelpdieren zijn hierbij verboden en vleesproducten mogen niet met melkproducten worden gecombineerd.

Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater in Israël is niet veilig om te drinken. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.
 

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas, net als een muggenwerend middel. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging na de reis in Tel Aviv mét accommodatie is bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is €70,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 125,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Een reis naar Israël maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode en elke landstreek heeft zo zijn voordelen. De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Bij optionele excursies vertelt een lokale gids uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe zijn de accommodaties tijdens deze reis?

In Israël maken we gebruik van verschillende accommodaties. Over het algemeen overnachten we in centraal gelegen middenklasse hotels, maar het kan ook voorkomen dat we iets verder van het centrum verblijven. In Tel Aviv overnachten we in een hotel op slechts een steenworp van het strand en in Jeruzalem ligt ons hotel vlakbij de oude stadsmuren. In Akko verblijven we in een comfortabel hotel, dat wel een een stukje van het oude centrum vandaan ligt, omdat in het centrum alleen hostels te vinden zijn. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet en airconditioning.

Bijzondere overnachtingen tijdens deze reis zijn er in Haifa, waar we slapen in het Stella-Maris klooster en in Arad, waar we de nacht doorbrengen in een kibboets.
 

In hoeverre merk je als reiziger iets van de sjabbat of andere feestdagen?

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Heb ik een visum voor Israël nodig?

Ik heb een stempel van een Arabisch land in mijn paspoort. Is dat een probleem?

Kan ik een excursie maken naar Bethlehem?

Wat is de beste reistijd voor Israël?

Hoe reis ik in Israël?

Waar kan ik geld wisselen?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Gelden er kledingvoorschriften voor Israël?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Israël?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Mooie reis; vooral de route door het land vond ik heel goed uitgezet. Ik heb het idee dat ik alles wel gezien heb, zonder dat ik me gehaast heb gevoeld.

  9,0

  9,0
 • Een bijzonder reis met vele hoogtepunten.

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis. Veel gezien van Israël. Uitstekende gids. Roderick heeft het uitstekend gedaan. Geen enkele kritiek. Ook mijn dochter heeft een fantastische reis gehad. Alles gekregen wat we verwachten. Leuke groep.

  10,0

  10,0
 • Werkelijk een onvergetelijke ervaring. Het overnachten in het klooster en in de Kibboets waren om niet te vergeten!

  9,0

  9,0
 • De reis was prima georganiseerd en geleid door een inventieve reisleider die elk probleem feilloos wist op te lossen. De hotels waren over het algemeen goed. De bus was voorzien van een prima chauffeur.

  9,0

  9,0
 • Mooi

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Fascinerende rondreis langs alle hoogtepunten met een goede mix van politiek, religie en geschiedenis
 • Overnachting bij de nonnen in het Stella Mares klooster in Haifa
 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte inbegrepen
 • Bijzondere overnachting in een kibboets
 • Optioneel bezoek aan Bethlehem in Palestina
 • Vervoer comfortabele bus met airconditioning
 • Veel boeiende stops onderweg, zoals Caesarea, Nazareth, Massada, Dode Zee en Jericho
 • Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Bezoek aan de kunstenaarsstad Safed
 • Bezoek aan Massada
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

9,0

Mooie reis; vooral de route door het land vond ik heel goed...
Mooie reis; vooral de route door het land vond ik heel goed uitgezet. Ik heb het idee dat ik alles wel gezien heb, zonder dat ik me gehaast heb gevoeld.

Marieke W. - 9,0
Een bijzonder reis met vele hoogtepunten.

Mariette K. - 8,0
Geweldige reis. Veel gezien van Israël. Uitstekende gids. Ro...
Geweldige reis. Veel gezien van Israël. Uitstekende gids. Roderick heeft het uitstekend gedaan. Geen enkele kritiek. Ook mijn dochter heeft een fantastische reis gehad. Alles gekregen wat we verwachten. Leuke groep.

Ton K. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Israël

Het weer in Israël

28°C

Terug naar boven