Italië

Rondreis Italië14 dagen

Deze rondreis brengt je naar de minder bekende regio's van Italië. We reizen door Campanië, Basilicata en Calabrië én over het grootste Italiaanse eiland Sicilië. Antieke overblijfselen van de Grieken en Romeinen, middeleeuwse Normandische ruïnes, een prachtige lange kustlijn en nog actieve vulkanen zorgen voor veel afwisseling tijdens de reis. Onder leiding van een gids bezoeken we de opgravingen van Pompeii. Deze stad werd overrompeld door een grote vulkaanuitbarsting van de Vesuvius, die de stad bedekte met een dikke laag as, waardoor de stad goed bewaard is gebleven. De overheerlijke gerechten en uitmuntende wijnen uit de Italiaanse keuken maken het Dolce Vita in Bella Italia compleet.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.695,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Italië, 14 dagen

 • 23-09-2019 Amsterdam - Napels
 • 24-09-2019 Napels - Pompeii - Amalfikust, Minori
 • 25-09-2019 Amalfikust, Minori
 • 26-09-2019 Amalfikust, Minori - Paestum - Trecchina
 • 27-09-2019 Trecchina - Tropea
 • 28-09-2019 Tropea
 • 29-09-2019 Tropea - Villa San Giovanni - veerboot naar Messina Cefalu - Palermo
 • 30-09-2019 Palermo, bezoek Mon Reale
 • 01-10-2019 Palermo
 • 02-10-2019 Palermo - Segesta - Marsala - Selinunte
 • 03-10-2019 Selinunte - Agrigento - Piazza Armerina
 • 04-10-2019 Piazza Armerina - Etna - Taormina, Letojanni
 • 05-10-2019 Taormina, Letojanni
 • 06-10-2019 Taormina, Letojanni - Catania - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Napels, Pompeï en de Amalfikust

Dag 1 Amsterdam - Napels
Dag 2 Napels - Pompeii - Minori (aan de Amalfikust)
Dag 3 Minori

We vliegen naar Napels, de hoofdstad van Campanië, een regio rijk aan historische bouwwerken, maar ook de geboorteplaats van de pizza. Na aankomst op het vliegveld van Napels rijden we direct door naar ons hotel. Een mens die Napels heeft gezien kan nooit meer treurig zijn, aldus Goethe. Dat wordt dus een vrolijke bedoening! ’s Avonds kun je deze levendige stad gemakkelijk bezoeken om een eerste indruk te krijgen en alvast te proeven van wat de Italiaanse keuken zoal te bieden heeft.

Napels Italië DjoserDe volgende dag kun je de stad 's ochtends op eigen gelegenheid wat uitgebreider verkennen. Napels is fraai gelegen aan een ongelofelijk mooie baai en er valt veel te zien. Zo kent de stad o.a. vele musea, kerken, paleizen en kloosters. Het Nationaal Archeologisch Museum met een gigantische collectie uit de Griekse en Romeinse tijd is een absolute must. Ook kijk je je ogen uit in de oude volkswijken met de bekende steile trapstraatjes, waar de was boven de nauwe straatjes uithangt. Ook is Napels de stad waar ook de nieuwste mode wordt uitgestald in de vele etalages van kleine boetiekjes. Je kunt op veel plaatsen genieten van de Napolitaanse bijdrage aan de wereldkeuken, de pizza. Het verkeer krioelt chaotisch door elkaar, maar de stad is op aangename wijze te voet of per metro te verkennen.

Op weg naar het zuiden bezoeken we de opgravingen van Pompeii onder leiding van een professionele gids. De stad werd in het jaar 79 overrompeld door een grote vulkaanuitbarsting van de Vesuvius, die de stad bedekte met een dikke laag as, waardoor de plaats goed bewaard is gebleven. Pompeii is de geboorteplaats van de moderne archeologie. Het was de eerste plaats die door mensenhanden werd opgegraven na een toevallige vondst van een architect in 1594. De archeologische opgravingen geven je een goede indruk van het leven in de Romeinse tijd; je ziet onder andere afdrukken van mensen die verrast werden door de uitbarsting en tijdens de wandeling zie je hoe een stad en de huizen rond het begin van de jaartelling eruitzagen.

Italië Vissersboten DjoserAan de Amalfikust verleidde volgens de mythe het gezang van de sirenen vele zeelieden, waarna zij de dood vonden in Sorrento, de 'toegangspoort tot de onderwereld'.  Via een mooie weg met prachtige uitzichten rijden we naar de idyllische Amalfikust, naar Minori, een klein charmant dorpje prachtig gelegen aan de Amalfikust. Het dorpje ligt midden tussen de Italiaanse cipressen en aan een klein strand. Ook kunt je heerlijk flaneren langs de kust boulevard. Je kunt tevens een wandeling maken langs tuinen en terrassen met citroenbomen en wijngaarden, waar je kunt proeven van de specialiteit van deze streek: limoncello.

Vanaf de Minori kan je gemakkelijk naar de prachtige dorpen Amalfi en Ravello, de meest pittoreske dorpjes aan en rond de kust. Amalfi is bekend voor de kleurrijke huizen en Ravello voor de grootte Romeinse tuinen.

Trecchina, Paestum, Roccella & Jonica

Dag 4 Amalfi kust - Paestum - Trecchina
Dag 5 Trecchina - Tropea
Dag 6 Tropea

Italië Paestum DjoserDe reis naar het zuiden richting Sicilië onderbreken we met een overnachting in het kleine dorpje Trecchina, dat tegen een bergwand geplakt lijkt. Onderweg hebben we tijd om te genieten van historische en culturele bezienswaardigheden. We rijden verder langs de Amalfikust, waarbij je steeds weer wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht over de Golf van Salerno. Een bezoek aan Paestum, waar drie van de best bewaard gebleven tempels uit de Griekse oudheid liggen, maakt ongetwijfeld een onvergetelijke indruk. We maken ook een stop om een kijkje te nemen op een boerderij waar de originele mozzarella, buffelkaas, wordt gemaakt. Proef hier het verschil met wat je in de supermarkten bij ons thuis tegenkomt! We passeren pittoreske dorpjes als Rivello, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Via een slingerende weg reizen we door het groene heuvelachtige landschap.

Na de overnachting in het sfeervolle Trecchina, bij het natuurgebied Parco Nazionale del Pollino, rijden we zuidwaards. De rit naar Tropea voert langs de kust van Calabrië, de teen van de laars, die je flink wat mooie vergezichten oplevert. Dit stuk van de kustlijn aan de Tyrreense Zee heet de Costa degli Dei, de 'kust van de Goden', en is bijzonder geliefd bij de Italianen zelf als vakantiebestemming. Het prachtige witte strand bij Tropea leent zich uitstekend om heerlijk te luieren of een boekje te lezen. Wie van vis houdt, kan hier zijn hart ophalen; in de visrijke kustwateren wordt er naast sardines, ansjovis en tonijn ook pesca spada (zwaardvis) uit de zee gevist, die je zeker zult terugvinden op de menukaarten van de trattoria's.

Cefalù, Palermo

Dag 7 Tropea - Villa San Giovanni - veerboot naar Messina - Cefalu - Palermo
Dag 8 Palermo, bezoek Monreale
Dag 9 Palermo

We rijden verder naar het plaatsje Villa San Giovanni. Hierna steken we, in het kielzog van Odysseus, over van Scylla naar Charybdis naar het eiland Sicilië. Na een behouden vaart, rijden we vanuit de haven van Messina verder met de bus naar Palermo.

Het grootste Italiaanse eiland biedt legio contrasten, van mooie stranden in Cefalu en vergane glorie in de bruisende hoofdstad Palermo, Griekse ruïnes in Agrigento en Selinunte tot ruige vulkanische natuurgebieden ronde de Etna. Tussen enkele van de hoogste bergen van Sicilië liggen dorpjes, boerderijen en wijngaarden verspreid over de heuvels en dalen. Sicilië spreekt uiteraard ook tot de verbeelding vanwege het roemruchte maffia-verleden. De maffia, ook bekend als Cosa Nostra, was een crimineel syndicaat dat in het midden van de negentiende eeuw ontstond in Sicilië.

We overnachten in de stad Palermo, bekend van de processen tegen prominente leden van de Maffia. Maar de stad biedt de reiziger ook oneindig veel moois. Je vindt er tal van monumenten in Byzantijnse, Arabisch-Normandische, Renaissance en barokstijl. Ook loont het zeer de moeite om rond te dolen tussen de marktjes en trattoria's  in de smalle steegjes en kleine pleintjes die achter de historische gebouwen te vinden zijn. Je eet hier uiteraard verse vis!

Italië Mon Reale DjoserWe nemen de tijd om de 12e-eeuwse kathedraal van Monreale te bezichtigen. Deze ligt op enkele kilometers van de Siciliaanse hoofdstad Palermo en staat bekend als mooiste voorbeeld van Normandische architectuur. Echter, ook andere bouwstijlen zijn terug te zien in vele elementen, zoals de bronzen deuren van de hand van Pisano en Da Trani. De schitterende vergulde mozaïeken kun je niet missen. Ze zijn zeer waardevol en befaamd in de hele wereld.


Selinunte

Dag 10 Palermo - Segesta - Marsala - Selinunte

Italie Tempel Agrigento Sicilie DjoserVandaag kan de liefhebber van Griekse oudheid zijn vingers aflikken! Op weg naar Selinunte passeren we Segesta. In Segesta doen we wederom een stapje terug in de tijd bij een bezoek aan de overblijfselen uit de Griekse oudheid, waar je de Dorische tempel met zijn 36 zuilen, die nooit is afgemaakt kunt bewonderen. Je vindt hier ook een oud theater, dat deels uit een rots is gehouwen en kent tot op heden nog een perfecte akoestiek. Of bezoekers hun volle aandacht destijds bij de muziek konden houden is de vraag, want het uitzicht hiervandaan is werkelijk adembenemend. Een stukje verderop maken we een stop in Marsala waar wijnliefhebbers kunnen proeven van de wereldberoemde Marsalawijn.  

Na een ode te hebben gebracht aan de wijngod Dionysos, blijven we in Griekse sferen in Selinunte, dat ooit de grote rivaal van Segesta vormde. Het was het meest westelijk gelegen stadje tijdens de Griekse heerschappij, maar werd verwoest door Carthagers. Na nog meer strijd en aardbevingen staat er helaas nog weinig overeind, maar de ruïnes van drie tempels zijn voor cultureel en historisch geïnteresseerden een absolute aanrader.

Piazza Armerina, Etna, Catania en Taormina

Dag 11 Selinunte - Agrigento - Piazza Armerina
Dag 12 Piazza Armerina - Etna - Taormina 
Dag 13 Taormina 
Dag 14 Taormina - Catania - Amsterdam

We onderbreken de rit naar de oostkust van Sicilië met een overnachting in het binnenland in Piazza Armerina. Hiermee creëren we meteen voldoende tijd om te genieten van de schoonheid die het eiland te bieden heeft. De Vallei der Tempels bij Agrigento herbergt verschillende cultuurschatten, met name vijf tempels die relatief goed bewaard zijn gebleven. In Piazza Armerina bezoek je uiteraard ook de Romeinse Villa Casale, dat pas recentelijk werd ontdekt. De villa met 50 kamers dateert uit de 3e en 4e eeuw. In elke kamer ligt een mozaïeken vloer met prachtige motieven en scenes. 

Italië Etna DjoserAls we richting Taormina rijden maken we onderweg een wandeling op de vulkaan de Etna. Op een hoogte van ongeveer 1900 meter kun je over de hellingen van een van de actiefste vulkanen ter wereld wandelen. Een heel bijzondere ervaring! De bodem is hier zwart van de lava. Schoeisel met een goed profiel is daarom ook belangrijk voor deze tocht. Een facultatieve excursie met een terreinwagen of per kabelbaan brengt je naar een hoogte van ongeveer 3000 meter. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de omgeving met verschillende kraters en relatief recente lavastromen.

We verblijven de laatste dagen van onze rondreis in de kuststreek van Taormina in Letojanni, waar vandaan je gemakkelijk met openbaar vervoer op pad kunt gaan. Taormina zelf is van oudsher een centrum voor handel en kunst, ook ten tijde van de Normandische, Spaanse en tenslotte Franse overheersing. Je ziet hier nog tal van overblijfselen, zoals het oude Teatro Greco, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt op de Ionische Zee. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk bijkomen van alle indrukken op een van de prachtige stranden of lekker genieten van een echte Italiaanse cappuccino op één van de gezellige terrasjes.

Vanuit Taormina/Letojanni is het mogelijk om uitstapjes te maken naar Catania, bijvoorbeeld voor last minute souvenir shoppen. Wie maar geen genoeg kan krijgen van al die cultuurschatten uit de oudheid, moet absoluut een bezoek brengen aan het archeologische park in de nabijgelegen plaats Giardini Naxos, waar je de eerste Griekse nederzetting op Sicilië kunt bezichtigen. Vanuit Catania vliegen we terug naar Nederland.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. In het algemeen geldt dat de meeste bezienswaardigheden te voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 sep - 06 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 apr - 03 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

04 mei - 17 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.745,-

Start - einde

18 mei - 31 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.745,-

Start - einde

01 jun - 14 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.745,-

Start - einde

15 jun - 28 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Overtocht per ferry naar Sicilië
 • Hotelovernachtingen mét ontbijt
 • Diner inclusief tijdens overnachting in Selinunte
 • Bezoek Romeinse opgravingen bij Pompeii
 • Bezoek Paestum
 • Bezoek Kathedraal van Mon Reale
 • Bezoek Dorische tempel van Segesta en het theater
 • Bezoek valle dei Templi bij Agrigento
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 345,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Hotelverlenging

Vervroeging in Napels of verlenging op Taormina met hotel is bij te boeken.

De prijs in Napels is v.a. € 45,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 70,- per nacht.

De prijs voor het verlengingshotel op Taormina is v.a. € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt hier v.a. € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €220,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

In Italië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. Zo is het hotel La Quiete in Trecchina kleinschalig en perfect passend in de omgeving. Het hotel in Pimonte is voorzien van alle gemakken en biedt goede mogelijkheden om de Amalfikust te verkennen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Napels Hotel Nuovo Rebecchino
Trecchina Hotel La Quiete
Tropea Hotel Virgilo
Selinunte Grand Hotel Selinunte
Piazza Armerina Hotel Paradiso
Letojanni San Pietro

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 345,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Italie hotel lobby overnachting accommodatie Djoser
 • Italie hotel overnachting Djoser accommodatie
 • Italie hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Italie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Italie hotel overnachting Djoser
 • Italie hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Hotel Italie accommodatie Djoser
 • Italie accommodatie hotel overnachting lobby Djoser

Vliegreis

Transavia


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan vijf uur. Zuid-Italië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Houd er rekening mee dat de wegen zich in zuidelijk Italië langzaam door het bergachtige landschap slingeren.

Het gebruik van een eigen bus met chauffeur stelt ons in staat zelf te bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig belangrijke bezienswaardigheden passeren, wordt hier veelal een bezoek aan gebracht. Natuurlijk maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bezoeken.

De oversteek naar Sicilië maken we per boot. De grotere plaatsen kun je prima te voet verkennen, maar het openbaar vervoer biedt soms ook mogelijkheden zoals bij Taormina.

 • Transavia vliegtuig Djoser
 • Busvervoer Italie Djoser
 • Italie busvervoer Djoser
 • Italie Djoser boot vervoer

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Overtocht per ferry naar Sicilië
 • Hotelovernachtingen mét ontbijt
 • Diner inclusief tijdens overnachting in Selinunte
 • Bezoek Romeinse opgravingen bij Pompeii
 • Bezoek Paestum
 • Bezoek Kathedraal van Mon Reale
 • Bezoek Dorische tempel van Segesta en het theater
 • Bezoek valle dei Templi bij Agrigento
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In Napels struint de een graag door de stad op zoek naar de beste restaurantjes, terwijl de ander liever een boottochtje naar het bijzondere Capri maakt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Italië zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • Bezoek historisch centrum Napels
 • Excursie naar de beroemde opgravingen van Pompeï en rondleiding olv professionele Nederlands sprekende gids
 • Bezoek aan het Grieks/Romeinse tempel complex van Paestum
 • Bezoek Monreale en rondrit per touringcar door Palermo langs Corso Vittorio Emanuelle, Quatro Canti, de Pretoria fontein, La Mortorana en het koninklijk paleis
 • Bezoek tempels van Segesta en Selinunte
 • Bezoek tempelvallei van Agrigento en de romeinse villa Piazza Armerina


Daarnaast zijn er onder andere nog de volgende optionele excursiemogelijkheden:

 • Bezoek aan een kaasmakerij waar de beroemde 'mozarella di buffala’ wordt geproduceerd.
  Proeven mag ook!
 • Boottocht Amalfi – Capri en v.v.
 • Kabelbaan Capri

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Geldzaken

In Italië is de euro betaalmiddel.

Pinnen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Alleen het diner in het hotel in Selinunte is inclusief.

Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14.00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan.

De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is ook elders verkrijgbaar. Daarnaast bieden de verschillende regio’s lokale specialiteiten. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België.

Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-; een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.

Gezondheid

Voor Italië worden geen vaccinaties aangeraden. Wel is het verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en middelen tegen darmstoornissen.

Hotelverlenging

Vervroeging in Napels of verlenging op Taormina met hotel is bij te boeken.

De prijs in Napels is v.a. € 45,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 70,- per nacht.

De prijs voor het verlengingshotel op Taormina is v.a. € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt hier v.a. € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen in Italië zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

Hoe is de temperatuur in de zomer?

Is de beklimming van de Etna voor iedereen geschikt?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Welk bedragen worden er voor entree's gevraagd?

Excursies: welke bezoeken zijn inbegrepen?

Wat is het voltage in Italië?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Wat is de beste reistijd?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • Een prachtige reis door een schitterend stukje Europa. Korte rijafstanden, zeer interessante bezienswaardigheden, strand, lekker eten, en voldoende vrije tijd om eigen keuzes te kunnen maken. Voeg daaraan toe de fantastische reisbegeleiding van Beatrice en een leuke groep en je hebt een top vakantie!

  9,0

  9,0
 • Ondanks veel (mot) regendagen -voordeel was zo een optimum temp voor heel actief zijn- een prachtige, drukke rondreis gehad. Gelukkig met 4 vrije dagen om je eigen plan te kunnen trekken. Leuk gezelschap en een gids, die alles optimaal voorbereid had. Maar Italië blijft Italië, ha ha. Veel dank!

  9,0

  9,0
 • Pompeii fascinerend, Amalfikust prachtig. Paestum, Segesta, Selinunte, Agrigento geweldige tempels. Liefhebbers van geschiedenis komen hier zeker aan hun trekken. Etna, een geweldig natuur spektakel. Tropea en Letojanni leuke badplaatsen. Heerlijk Italiaans eten. Reis zeker een aanrader! DOEN!!

  8,0

  8,0
 • Ik heb genoten van een prachtige rondreis. Alles was goed geregeld en de reisbegeleidster heeft ons ook meegenomen naar mooie plekjes. Een klein minpuntje was dat het hotel in Palermo wat ver van het centrum lag. Ik kan de reis aan iedereen aanbevelen.

  8,0

  8,0
 • Mooie reis, heel plezierige zorgzame reisleidster en leuke groep

  8,0

  8,0
 • Een afwisselende 14-daagse reis waarin de geschiedenis en cultuur van zuid-Italie en Sicilie centraal staan. Indrukwekkende vergezichten en knusse dorpjes zorgen voor een relaxte afwisseling. Een druk programma overdag en de avond vrij om op geheel eigen wijze door te brengen

  7,0

  7,0
 • Een zeer afwisselende reis met vele hoogtepunten. Het ene moment sta je bovenop de Etna, het volgende sta je in een fantastische stad zoals Napels en Palermo, dan weer midden in prachtige kathedralen en wereldberoemde opgravingen met als hoogtepunt Pompei. Gewoon doen en laat je verrassen!

  10,0

  10,0
 • Dit was mijn eerste reis met Djoser. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat een reis die ik hierna zal boeken, even mooi kan zijn. Ik heb enorm genoten van deze geweldig mooie rondreis onder enthousiaste begeleiding van Ageeth. Maar vooral de groep; zij maakten de reis extra bijzonder!

  10,0

  10,0
 • Prachtige rondreis met een gezellige groep. Genoten van de natuur, bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes. Streetfoodtour Palermo en kabelbaan + truck naar hoogste punt Etna zijn zeker aanraders.

  8,0

  8,0
 • We hebben zo veel gezien dat het eigenlijk niet in 2 weken is te zien zo veel gebouwen en plekjes.

  7,0

  7,0
 • Vandaag teruggekomen van de rondreis Italië.Een indrukwekkende reis met veel cultuur en adembenemende landschappen. De flamboyante leefwijze van de Italianen kwam duidelijk naar voren, evenals hun geschiedenis. Geweldige eetgelegenheden en gezellige koffietentjes. Bella Italia.

  10,0

  10,0
 • Prima reis, voldeed aan verwachtingen. Enig verbeterpunt de dag met de Marsala wijnproeverij zit té vol. Er is te weinig tijd voor ieder individuele excursie. Dit mag aangepast. Begeleiding enthousiast, goed voorbereid, niets was teveel. Prima! Ook lokale gidsen prima.

  8,0

  8,0
 • Die mooie Amalfi kust maar ook Sicilië zijn niet in foto`s vast te leggen, die moet je zelf gaan zien. Arrivederci Italia.

  8,0

  8,0
 • Zeer intensieve maar ook een informatieve reis met veel hoogtepunten.Ik zal hem aan iedereen aan bevelen.

  9,0

  9,0
 • Hele mooie reis zeker een aanrader voor iedereen, wat is Italië toch mooi, 1 museum en mooie dorpjes langs de kust

  9,0

  9,0
 • Wie van de Griekse oude cultuur houdt kan zijn hart ophalen in Zuid Italië en Sicilie. Maar ook van goed eten en goed gezelschap zit hier goed. Bijzondere ontdekkingen!

  8,0

  8,0
 • Goede reisbegeleiding, goede groep en prima chauffeur! Veel (hele mooie) kerken, kathedralen, kloosters en de overblijfselen van de Griekse en Romeinse beschaving. Voldoende afwisseling mbt cultuur - natuur en tussen groeps- en persoonlijke vrijheid. Tip: de Vesuviusbeklimming erin houden

  8,0

  8,0
 • De combinatie van geschiedenis, cultuur, natuur, gezellige steden en vriendelijke Italianen is heel plezierig. De reis leidt grotendeels langs kustlijnen van verschillende azuurblauwe zeeën, dat alleen al geeft een vakantiegevoel. De opbouw van de reis is qua bezienswaardigheden perfect!

  9,0

  9,0
 • Een uitstekende, gezellige en een goed begeleide vakantie, super info van de reisleider over cultuur, bezienswaardigheden enz. ook ruim de tijd om er van te genieten, gewoon Top. Meeuwes en Annie

  8,0

  8,0
 • Het was een mooie reis met erg veel tempels, opgravingen, musea... De natuur kwam er een beetje bekaaid af. Hans was een prettige 'gids', wist heel interessant te vertellen en stond open voor vragen.

  8,0

  8,0
 • Een geweldige reis als je van geschiedenis en het Italiaanse leven houdt. Sicilië is echt een prachtig land!

  7,0

  7,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Combinatie van Amalfikust, Calabrië en Sicilië
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Diner inclusief tijdens de overnachting in Selinunte
 • Bezoek beroemde opgravingen van Pompeii, Segesta en Selinunte 
 • Bezoek aan de actieve Etna vulkaan
 • Alle ontbijten inclusief

Klantwaardering

8,4

Een prachtige reis door een schitterend stukje Europa. Korte...
Een prachtige reis door een schitterend stukje Europa. Korte rijafstanden, zeer interessante bezienswaardigheden, strand, lekker eten, en voldoende vrije tijd om eigen keuzes te kunnen maken. Voeg daaraan toe de fantastische reisbegeleiding van Beatrice en een leuke groep en je hebt een top vakantie!

Wilbert W. - 9,0
Ondanks veel (mot) regendagen -voordeel was zo een optimum t...
Ondanks veel (mot) regendagen -voordeel was zo een optimum temp voor heel actief zijn- een prachtige, drukke rondreis gehad. Gelukkig met 4 vrije dagen om je eigen plan te kunnen trekken. Leuk gezelschap en een gids, die alles optimaal voorbereid had. Maar Italië blijft Italië, ha ha. Veel dank!

Simone S. - 9,0
Pompeii fascinerend, Amalfikust prachtig. Paestum, Segesta,...
Pompeii fascinerend, Amalfikust prachtig. Paestum, Segesta, Selinunte, Agrigento geweldige tempels. Liefhebbers van geschiedenis komen hier zeker aan hun trekken. Etna, een geweldig natuur spektakel. Tropea en Letojanni leuke badplaatsen. Heerlijk Italiaans eten. Reis zeker een aanrader! DOEN!!

Els W. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Italië

Het weer in Italië

26°C

Terug naar boven