Japan

Rondreis Japan22 dagen

Een rondreis door Japan is een unieke ervaring vol contrasten. Tokyo is een moderne hoofdstad met de nieuwste trends, hippe jongeren, kleurrijke neonreclames en rustgevende parken en tuinen. In Kamakura en Kyoto vind je eeuwenoude Zentempels en wandelpaden door de bossen. Onderweg naar het kasteel van Matsumoto zie je bij helder weer de heilige vulkaan Fuji. In de Todai-ji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld, in Nara vind je de 'Nara Daibutsu', een enorm bronzen boeddhabeeld. Tijdens het bezoek aan Hiroshima herinnert de Atoombomkoepel aan het einde van een bewogen periode. In Nagasaki vind je naast de oorlogsgeschiedenis ook het voormalig schiereiland Dejima waar de Hollanders ruim 200 jaar handel voerde met Japan.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.595,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Japan, 22 dagen

 • 02-11-2019 Amsterdam - Tokyo
 • 03-11-2019 aankomst Tokyo
 • 04-11-2019 Tokyo
 • 05-11-2019 Tokyo, excursie Kamakura
 • 06-11-2019 Tokyo
 • 07-11-2019 Tokyo - bezoek Wasabi boerderij - Matsumoto
 • 08-11-2019 Matsumoto - Takayama
 • 09-11-2019 Takayama - Kyoto
 • 10-11-2019 Kyoto
 • 11-11-2019 Kyoto, excursie Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel
 • 12-11-2019 Kyoto
 • 13-11-2019 Kyoto - Koyasan
 • 14-11-2019 Koyasan - Osaka
 • 15-11-2019 Osaka - Himeji - Okayama - Hiroshima
 • 16-11-2019 Hiroshima, excursie eiland Miyajima
 • 17-11-2019 Hiroshima - Kumamoto
 • 18-11-2019 Kumamoto, excursie Asovulkaan
 • 19-11-2019 Kumamoto - Nagasaki
 • 20-11-2019 Nagasaki
 • 21-11-2019 Nagasaki
 • 22-11-2019 Nagasaki - Fukuoka
 • 23-11-2019 Fukuoka - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Dompel je onder in de cultuurschok van Tokyo

Dag 1 Amsterdam - Tokyo
Dag 2 aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo, excursie per trein naar Kamakura
Dag 5 Tokyo

Na de vlucht naar Tokyo heb je enkele dagen de tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. Tokyo ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan, aan de Tokyo-wan baai. Je kunt je direct in het bruisende stadsleven storten en kennismaken met deze levendige stad met zijn vele facetten. Je kunt ook ontspannen in één van de vele parken die als oases midden in Tokyo liggen.

Tokyo Shibuya crossing JapanDe beroemde wijk Ginza is zeker een bezoek waard. Met haar bruisende zakencentrum en dure winkels is Ginza het symbool van het economische succesverhaal van Azië. Ook de wijken Akihabara en Shinjuku tonen het succes van Japan als producent van moderne auto’s en elektronica. Hier zijn de nieuwste elektronische snufjes te koop. In de wijk Shibuya vind je vele grote warenhuizen en trendy winkels voor de hippe jeugd en Harajuku staat bekend om de chique internationale modewinkels en vele kleine boetiekjes met hippe kleding. Even verwijderd van alle winkels zie je houten huizen, herbergen en tempels.

Vlakbij liggen ook de prachtige Hama-Rikyu Gardens, een bezoek meer dan waard. Vanaf dit park kun je met de boot naar de beroemde Sensōji tempel Play button in Asakusa. Neem ook even de tijd om te genieten van de typisch Japanse theatervormen als het uitbundige Kabuki en het gestileerde Noh. In Ginza en Shinjuku zijn vele voorstellingen per week.

Buddha Kamakura DjoserVanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kamakura ligt aan de azuurblauwe Grote Oceaan en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. In Kamakura mag je het grote bronzen boeddhabeeld in het 13e eeuwse Tsurugaoka-heiligdom niet missen. Naast dit indrukwekkende beeld staat Kamakura vol met grote en kleine Zen-tempels die vaak gelegen zijn in tuinen of sfeervolle parken met grote ceders. De architectuur ademt hier de sfeer van lang vervlogen tijden. Tevens tref je in Kamakura goede voorbeelden aan van de bijzondere Japanse tuinarchitectuur.

Je kunt vanuit Tokyo een dagtocht maken naar de populaire stad Nikko, gelegen op 150 km ten noordoosten van Tokyo. De stad is omgeven door het nationale park Nikko. Hier vind je schitterende natuur met bergen, groene wouden, meren en watervallen, die bouwmeesters in de afgelopen 1.200 jaar inspireerden tot het vervaardigen van schitterende tempels en heiligdommen. De tempels en de omgeving staan op de lijst van UNESCO.
 

Reizen door de Japanse Alpen: Matsumoto en Takayama

Dag 6 Tokyo - Matsumoto per bus, bezoek aan Daio wasabi boerderij
Dag 7 Matsumoto - Takayama per bus

Matsumoto kasteel Japan DjoserWe reizen per bus van Tokyo naar Matsumoto. Bij helder weer heb je een mooi uitzicht op de heilige vulkaan Fuji, de hoogste berg van Japan. Onderweg stoppen we bij de Daio wasabi boerderij. Dit is de grootste wasabi boerderij in Japan en is o.a. bekend om haar mooie watermolens. De boerderij speelt ook een rol in de film 'Dreams' van de beroemde regisseur Akira Kurosawa. De kasteelstad Matsumoto is in de 8e eeuw ontstaan in de ‘Japanse Alpen’. Het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel is het hoogtepunt van dit stadje en wordt gezien als een van de drie mooiste kastelen van Japan. In het kasteel is een museum gevestigd en op de bovenste etage heb je een prachtig uitzicht over de bergachtige omgeving.

Hida no Sato Takayama Japan DjoserDe volgende dag reizen we per bus door de Japanse Alpen naar het pittoreske plaatsje Takayama waar we één nacht verblijven. Dit dorp heeft door zijn geïsoleerde ligging in een vallei zijn oude charme weten te bewaren. Je ziet hier nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de hete en vochtige zomers enige verkoeling te creëren. Het openluchtmuseum (Hida no Sato), waar traditionele houten huizen uit dit deel van Japan zijn verzameld, is een bezoek meer dan waard.


In de omgeving van Takayama kun je schitterende wandelingen maken en maak je voor het eerst kennis met het enorme contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland.  
 

Bezoek de prachtige tempels van Kyoto

Dag 8 Takayama - Kyoto per trein
Dag 9 Kyoto
Dag 10 Kyoto, excursie per trein naar Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel
Dag 11 Kyoto

Gouden Tempel Kyoto Japan DjoserVan Takayama gaan we met de trein verder naar Kyoto. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizer en dus de hoofdstad van Japan. De stad herbergt nog steeds ruim 2.000 tempels waarvan de opmerkelijkste in het gebied rond het station staan, zoals de grote houten Higashi-Honganji en de Toji-tempel uit 796. De Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen) is ook een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur. Kyoto kent, naast de vele bekende  monumentale gebouwen en tempels, nog tal van onontdekte schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht.

Kyoto uitzicht (Gijs)De tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien. Tijdens een wandeltocht door de oude amusementswijk Gion met vele ‘ochaya’ of theehuizen waar nog steeds geisha's werkzaam zijn, krijg je het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je fietst, net als de Japanners zelf, grote gedeeltes van je fietstocht op het trottoir.

Todaji tempel Nara Japan DjoserVanuit Kyoto maken we een dagtrip naar de plaats Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. De stad is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie. Net als in Kyoto en Kamakura is de moderne stad duidelijk gescheiden van het oude monumentale deel.

Zo bevinden de meeste monumenten zich aan de rand van de stad in een prachtig park, dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel vind je een van de grootste bronzen boeddhabeeld ter wereld en indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden.
In het park eromheen staan nog meer fraaie eeuwenoude tempels, waarvan sommige uit de 7e en 8e eeuw dateren.

Fushimi Inari-taisha torii Kyoto Japan DjoserJe kan aan de andere kant van het park ook het Shintoïstische heiligdom Kasuga Taisha bezoeken dat is omgeven door 3.000 lantaarns. De Shinto-tempels lijken erg op de boeddhistische tempels. Een verschil is dat op het pad naar de ingang van het heiligdom altijd een of meer Torii staan: poorten gemaakt uit twee staanders met daarop twee dwarsbalken die aan de uiteinden iets omhoog buigen. Het hagelwitte papier en het touw, dat om het altaar is gedrapeerd, maakt duidelijk dat we met een Shinto-heiligdom te doen hebben.

Op de terugweg van Nara naar Kyoto bezoeken we de Fushimi Inari-tempel. Op de grond van deze tempel staan honderden rode torii die een pad door het bos vormen. Een fantastische plek om foto's te maken.

Op de laatste dag in Kyoto kun je wellicht de beroemde Filosofenwandeling in het oosten van de stad doen. Dit pad loopt langs een kanaal met restaurants, boetieks en kunstnijverheidswinkeltjes en is een populaire wandelroute onder de Japanners.
 

Ontspannen in het spirituele Koyasan

Dag 12 Kyoto - Koyasan per trein
Dag 13 Koyasan - Osaka per trein

Koyasan begraafplaats JapanIn het hooggelegen Koyasan trachten Japanners niet alleen de zomerhitte te ontvluchten, maar ook hoopt menigeen er in één van de vele boeddhistische tempels een beetje los te komen van de stress in het dagelijks leven. We overnachten hier in een ‘shukubo’, een logement in een tempelcomplex. Tijdens het diner, dat inbegrepen is in de reissom, krijg je heerlijke vegetarische schotels opgediend. Ook hier, net als bij de gewone Japanse huizen, verwissel je je schoenen voor sloffen. Tijdens ons verblijf kun je misschien `s ochtends vroeg en/of aan het begin van de avond een boeddhistische dienst bijwonen. Zo krijg je een goede indruk van de eeuwenoude Japanse religieuze tradities.

Dontonbori straat Osaka Japan DjoserVlakbij ligt het heiligdom Okuno-in waar meer dan 11.000 lantaarns een grote hal verlichten. Je bereikt het complex via een pad door een tuin vol beelden en tombes van machtige families waar een heel bijzondere sfeer hangt. Hierna reizen we in ongeveer drie uur naar het bruisende Osaka. Zoals Kyoto een herinnering aan het verleden is, zo is Osaka een stad van het heden. Een goede gelegenheid om even los te komen van alle schoonheid van het verleden en gewoon weer te genieten van het alledaagse.

Een bezoek aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater waarvan Osaka de bakermat is, is je tijd zeker waard. De binnenstad wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen en het 16e-eeuwse Osaka-jo kasteel. Het beroemde aquarium met walvishaaien is een bezoek meer dan waard. 's Avonds kun je struinen door de verlichte winkelstraten en genieten van het heerlijk Japanse eten in een van de vele restaurantjes.
 

Bijzondere geschiedenis in Himeji en Hiroshima

Dag 14 Osaka - Himeji - Okayama - Hiroshima per trein
Dag 15 Hiroshima, excursie per trein en veerboot naar Miyajima

Himeji kasteel DjoserDe rit van Osaka naar Hiroshima maken we met de Shinkansen, de snelle ‘kogeltrein’. De eerste stop die we onderweg maken is in Himeji. In deze stad staat Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' dat stamt uit 1333. Dit kasteel is een van de weinige nog originele kastelen van Japan en wordt gezien als het mooiste en meest spectaculaire. Het kasteel wordt omringd door een mooie tuin. We reizen verder naar Okayama. In deze stad vind je de Korakuen landschapstuin. Deze tuin wordt alom gezien als één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan. De tuin bestaat sinds 1687 en is opengesteld voor publiek in 1884. Vanuit de tuin zie je het kasteel van Okayama. Het originele kasteel uit 1597 is vernietigd in de tweede wereldoorlog, maar de reproductie uit 1966 is nog steeds indrukwekkend en zeker een plaatje gezien vanuit de Korakuen-tuin. Er is nog wel een originele toren uit 1620 te vinden bij het kasteel.

Hiroshima atoombom koepel Japan DjoserHiroshima is uiteraard bekend vanwege de verwoesting door de atoombom op 6 augustus 1945. Het Peace Memorial Park met het atoombommuseum en de Atoombom-koepel herinneren aan deze afschrikwekkende gebeurtenis. Het is verbazingwekkend hoe snel Hiroshima weer is opgebouwd en veranderd in een levendige, bloeiende stad.
Een leuke manier om Hiroshima te verkennen is met één van de vele trammetjes die kriskras door de stad rijden. Na WO II werden in de andere steden de tramlijnen opgeheven en zijn de overgebleven tramstellen naar Hiroshima overgebracht, waardoor de stad een rijdend trammuseum is geworden.

Miyajima Hiroshima JapanWe maken een uitstapje met trein en boot naar het eiland Miyajima. Op dit eiland bezoeken we het UNESCO Itsukushima-jinja heiligdom dat bij hoog water op het water lijkt te drijven. Vlakbij is de beroemde rode torii die in zee staat. Dit is wellicht het meest gefotografeerde monument van Japan en, gezien de Japanse fotografeerfrequentie, misschien wel het meest vastgelegde monument op aarde. (Van juni 2019 t/m (waarschijnlijk) augustus 2020 wordt de torii gerestaureerd en zal deze beperkt of niet te zien zijn. Het eiland is verder gewoon open.)
 

Van de Asovulkaan naar de moderne stad Nagasaki

Dag 16 Hiroshima - Kumamoto per trein
Dag 17 Kumamoto, excursie per bus naar Asovulkaan
Dag 18 Kumamoto - Nagasaki per trein
Dag 19 Nagasaki
Dag 20 Nagasaki
Dag 21 Nagasaki - Fukuoka per trein
Dag 22 Fukuoka - Amsterdam

Vlieg je met Cathay Pacific dan zijn de laatste dagen van de reis als volgt:

Dag 20 Nagasaki - Fukuoka per trein
Dag 21 Fukuoka - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

Mt. Aso Japan DjoserNa ons bezoek aan Hiroshima verlaten we Honshu en reizen we naar het zuidelijke eiland Kyushu. Daar overnachten we eerst in de stad Kumamoto, gedomineerd door een gigantisch kasteel uit de 17e eeuw. Vanuit Kumamoto maken we een tocht naar het natuurgebied van de Aso-vulkaan, met een van de grootste kraters ter wereld, op een hoogte van bijna 1.600 meter. In deze immense krater hebben zich alweer enkele nieuwe vulkanen gevormd. Indien het niet mogelijk is om de kraterrand te bezoeken door de vulkanische activiteit dan kun je in het omliggende natuurgebied wandelen of het vulkaanmuseum bezoeken.

Als het weer en de dag van bezoek het toelaten is het ook mogelijk om een spectaculaire helikoptervlucht boven de krater te maken.

Per trein reizen we door naar Nagasaki, waar de Japanners voor het eerst in contact zijn gekomen met de westerse wereld.

Nagasaki stad uitzicht Japan DjoserEeuwenlang is Nagasaki de enige schakel tussen Japan en de rest van de wereld geweest. Voor de kust van Nagasaki lagen twee kunstmatige eilandjes: het ene was bestemd voor de handelaren uit China en het andere voor die uit het westen. Halverwege de 16e eeuw arriveerden de Portugezen die in 1614 door de shogun werden verbannen omdat hij de bekeringsdrift van de Jezuïeten als gevaarlijk was gaan beschouwen. De contacten met het westen liepen vanaf die tijd via de meer op handel georiënteerde Hollanders. Er ontstond een weliswaar miniem, maar wel uniek, handelscontact tussen Japan en de rest van de wereld via de Hollanders op het kleine eilandje Dejima.

De Hollanders wisten deze aparte positie tot in 1854 te behouden. Door landaanwas ligt dit eilandje inmiddels niet meer los in de haven, maar is het één geworden met het centrum van de stad. In dit deel van de stad komen de historische banden met Nederland tot uiting in kunstwerken en monumenten. In de musea kun je objecten en prenten zien die gemaakt zijn door Japanse kunstenaars in de tijd dat de Nederlanders op Dejima woonden.

Op 9 augustus 1945 werd ook Nagasaki getroffen door een atoombom, bijna tweemaal zo sterk als die van Hiroshima. Na de verwoesting van zeker 35% van de stad, is Nagasaki uitgegroeid tot een levendige moderne havenstad. In het centrum bevindt zich echter op de Temple-Row nog een groot aantal oude tempels.

Het is mogelijk om vanuit Nagasaki een facultatieve excursie te maken naar de Japanse versie van ’Nederland’ in de vorm van het pretpark Huis Ten Bosch waar tal van bekende oer-Hollandse gebouwen op ware grootte zijn nagebouwd. Naast bruggen, dijken en kanalen zijn er ook volop moderne ecologische voorzieningen in aangebracht, onder andere voor afvalverwerking en verwarming. Tot slot overnachten we in Fukuoka waarvandaan we de volgende dag de terugreis aanvaarden.

Fukuoka Japan DjoserIn het gezellige Fukuoka kun je in de buitenlucht heerlijk eten aan het water bij een van de vele eetstalletjes die op het Nakasu-eiland te vinden zijn. Hier zit je schouder aan schouder met de lokale bevolking. Wil je wat meer luxe, dan kun je terecht in Canel City Hakata, een winkelcentrum met meer dan 250 winkels, cafés en restaurants, waar een echt kanaal doorheen loopt. In de moderne wijk Seaside Momochi vind je de hoogste toren van Fukuoka, strand en musea. Ben je op zoek naar geschiedenis, dan kun je de Shofuku-ji bezoeken. Dit is de eerste Zentempel in Japan, opgericht in 1195.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

26 okt - 16 nov
i
Vlucht met Cathay Pacific.

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

02 nov - 23 nov
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 mrt - 04 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

21 mrt - 11 apr
V
Vertrekgarantie i
i
Kans op kersenbloesem

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

26 mrt - 16 apr
i
Grote kans op kersenbloesem

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

28 mrt - 18 apr
i
Grote kans op kersenbloesem

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

04 apr - 25 apr
i
Kans op kersenbloesem

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

09 apr - 30 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

11 apr - 02 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

16 apr - 07 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

18 apr - 09 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

25 apr - 16 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

30 apr - 21 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

02 mei - 23 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

07 mei - 28 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

16 mei - 06 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

23 mei - 13 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

13 jun - 04 jul
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

27 jun - 18 jul
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.895,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een boeddhistische tempel
 • Diner en ontbijt in Koyasan
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Excursie kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
 • Excursie Himejijō, het mooiste kasteel van Japan
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw 
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
 • Excursie Miyajima met de UNESCO Itsukushima-tempel
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
 • Excursie Aso-vulkaan, de grootste krater ter wereld (indien mogelijk)

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Koyasan in de ‘shubuko’, een boeddhistische tempel. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

In Fukuoka is de prijs voor een verlenging vanaf € 62,50 per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 82,50 per nacht.

Het is ook mogelijk om te vervroegen of te verlengen in Hongkong/Seoul. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €265,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

Koyasan tempel Japan DjoserIn Koyasan overnachten we in een ‘shukubo’, een boeddhistische tempel waar monniken onze maaltijden bereiden (diner en ontbijt inbegrepen). Hier slaap slaap je op een ‘futon’ (dun matras) op de ‘tatami’ (dikke, fraaie vloermatten van geweven rijststro). Bij deze traditionele Japanse accommodatie hebben de kamers geen eigen badkamer, maar een ‘ofuro’ (douche, warm bad en toilet voor gemeenschappelijk gebruik) op de gang. De Japanners zijn erg gesteld op hygiëne, dus vergeet niet de 'wcslippers' aan te doen op het toilet. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tokyo Sunshine City Prince Hotel
Matsumoto Matsumoto Hotel Kagetsu
Takayama Hida Takayama Washington
Kyoto Elcient Kyoto
Koyasan Shojoshin-in Temple
Osaka Hotel Plaza Osaka
Hiroshima New Hiroden
Kumamoto Ark Hotel Kumamoto jomae
Nagasaki Hotel New Tanda
Fukuoka Hotel Clio Court Hakata

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Koyasan in de ‘shubuko’, een boeddhistische tempel. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

 • Sunshine City Prince Tokyo kamer Japan
 • Sunshine City Prince Tokyo hotel Japan

  In Tokyo slaap je in Ikebukuro, een moderne wijk vol restaurants en winkels

 • Kamer hotel Japan Djoser

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Sunshine City Prince Tokyo eenpersoonskamer Japan
 • Matsumoto Hotel Kagetsu Japan
 • Hida Takayama Washington Hotel onsen Japan

  In het hotel in Takayama kun je genieten van een echte Japanse onsen

 • Elcient Hotel Kyoto Japan
 • Elcient kamer Kyoto Japan
 • Koyasan tempel overnachting Shojoshin-in Japan Djoser

  In Koyasan slaap je in een shukubu, een traditionele overnachtingsplaats bij een tempel

 • Koyasan tempel overnachting Shojoshin-in Japan Djoser
 • Koyasan tempel overnachting kamer Shojoshin-in Japan Djoser

  Je slaapt in Koyasan op tatami-matten op een futon

 • Shojoshin tempel eten Koyasan Japan

  Een heerlijke vegetarische maaltijd is inbegrepen in Koyasan. Net als het ontbijt

 • Hotel Clio Court Hakata Japan

Vliegreis

Korean Air

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Seoul

  Vertrek

  20:55

  Aankomst

  15:45*

 • Vlucht met

  Traject

  Seoul - Tokyo Narita

  Vertrek

  17:20

  Aankomst

  19:40

 • Vlucht met

  Traject

  Fukuoka - Seoul

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  12:00

 • Vlucht met

  Traject

  Seoul - Amsterdam

  Vertrek

  14:05

  Aankomst

  18:55

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later, tijdens onze wintertijd 8 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Japan dames klederdracht trein station DjoserIn Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij deze tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein in Japan is zeer punctueel en rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig. Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust aangezien er in de trein niet wordt gebeld en de vele slapende reizigers. In de steden reizen we met het openbaar vervoer (trein, metro, tram, bus) en wordt er gewandeld.

In de meeste steden kun je ook goed fietsen, vooral Kyoto leent zich hier uitstekend voor.

Op diverse trajecten maken we gebruik van de zeer moderne en snelle Shinkansen-kogeltrein. Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Tokyo en Matsumoto en tussen Matsumoto en Takayama. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Tussen Hiroshima en het eiland Miyajima wordt er gereisd met een veerboot. Op het traject naar en van Koyasan wordt er, naast de trein, over een kleine afstand, ook gebruik gemaakt van een metro, bus en een kabeltrein.

Bagagevervoersysteem
Tijdens drie trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd.

 • KOrean Air Vliegtuig
 • Shinkansen Hikari Japan Djoser
 • Shinkansen interieur Japan Djoser
 • Station Kita Kamakura Japan Djoser
 • Kabeltrein Koyasan Japan Djoser
 • Bus Koyasan Japan
 • Ferry Miyajima Hiroshima Japan Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Overnachting in een boeddhistische tempel
 • Diner en ontbijt in Koyasan
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Excursie kasteel Matsumoto uit de 16e eeuw
 • Excursie Himejijō, het mooiste kasteel van Japan
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw 
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii
 • Excursie Miyajima met de UNESCO Itsukushima-tempel
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
 • Excursie Aso-vulkaan, de grootste krater ter wereld (indien mogelijk)

Excursies

Kyoto Kiyomizu Dera tempel entree Japan DjoserBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een zoekt graag naar elektronische koopjes in Akihabara, de ander wil tot rust komen in een Japanse tuin of bezoekt graag een tempel om het leven van de monniken gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Japan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Vanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kamakura staan prachtige tempels in de beboste heuvels.
 • Bezoek aan de Daio wasabi boerderij, de grootste wasabi boerderij van Japan.
 • We maken een excursie naar Nara, nog een voormalig hoofdstad van Japan. Hier vind je onder andere de Todai-ji, het grootste houten gebouw ter wereld. Op de terugweg stoppen we bij de bijzondere Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii.
 • Onderweg naar Hiroshima stoppen we in Himeji, hier staat het mooiste kasteel van Japan, en in Kurashiki. Een stad met een oud en gezellig centrum. (Vanaf 14 april 2018 stoppen we i.p.v. Kurashiki in Okayama, met één van de drie Japans mooiste landschapstuinen.)
 • Per boot gaan we vanuit Hiroshima naar het eiland Miyajima waar we de UNESCO Itsukushima-tempel bezoeken.
 • Vanuit Kumamoto maken we een excursie naar de indrukwekkende vulkaan Aso, een van de grootste vulkanen ter wereld.


Daarnaast zijn er diverse andere bezienswaardigheden te bezoeken, waarvan sommige zelfs gratis zijn, zoals:
 

 • In Tokyo zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen, maar twee (gratis) bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn het drukke kruispunt van Shibuya en de Meiji-tempel.
 • In Matsumoto kun je het unieke zwarte kasteel bezoeken. Een van de weinige originele kastelen uit de 16e eeuw.
 • Het openluchtmuseum Hida no Sato ligt aan de rand van Takayama en is een bezoek zeker waard. Je vindt hier originele houten huizen en werkplaatsen uit de omgeving.
 • In Kyoto is een overvloed aan bijzondere tempels en tuinen waarvan je er enkele, zoals de Gouden en Zilveren tempel, zeker bezocht moet hebben.
 • In Hiroshima en Nagasaki is een bezoek aan de atoombommusea bijna verplichte kost.
 • Het kunstmatige eilandje Dejima in Nagasaki was lange tijd de enige plek waar contact was tussen Japanners en buitenlanders. Nederland kon hier ruim 200 jaar lang handel drijven met Japan. Het eiland is nu opgeslokt door de stad, maar is te bezoeken als museum.


Mt. Aso groep met helikopter JapanTer plaatse zijn ook veel andere excursies mogelijk. Vanuit Tokyo kun je een dagexcursie maken naar Nikko, een van de mooiste tempelsteden in Japan. Een bezoek aan een Noh of Kabuki voorstelling behoort ook tot de mogelijkheden.

Kyoto ligt tussen de bergen, maar de stad zelf is grotendeels plat. Hierdoor kun je de stad uitstekend per fiets ontdekken. Een fiets huren kost nog geen € 10,- per dag.

Bij Mt. Aso kun je een spectaculaire helikoptervlucht maken over de krater (indien het weer en de dag van bezoek het toelaten). 

Vanuit Nagasaki kun je een bezoek brengen aan Huis ten Bosch, een themapark waarin een getrouwe replica van een Nederlands stadje met allerlei Nederlandse gebouwen is gemaakt.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf in Japan

Geldzaken

In Japan wordt er betaald met de yen. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk bij de pinautomaten in de vele postkantoren, 7-Eleven supermarkten en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn vele andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven.
Creditcards: te gebruiken om geld te pinnen en om te betalen in hotels, winkels en grotere restaurants.
Contant: euro’s. Contant geld wisselen gebeurt meestal in hotels, omdat het daar het snelst en gemakkelijkst is.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Ondanks de (zeer) hoge serviceniveau in b.v. hotels, restaurants en taxi's, is het in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Sushi vis eten Tokyo DjoserTijdens de reis kun je zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen (met uitzondering van het gezamenlijke diner en ontbijt in Koyasan). De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of suggesties voor uitgaan.

Japan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder chique restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden!

Houd je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi en sashimi. Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket: typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

Udon noodles Eten JapanAndere klassieke gerechten zijn Shabu-shabu; twee schalen met groenten en vlees die je zelf aan tafel bakt in hete olie en de Tempura-gerechten; gepaneerde en gefrituurde groenten en garnalen. Ook Yakitori kom je veel tegen; kip aan een spies gemarineerd in een zoete saus. Daarnaast vind je andere heerlijke gerechten zoals Udon, Ramen, Tonkatsu, Kobe-biefstuk, Sukiyaki, Okonomiyaki etc. etc. De Japanse keuken is één van de meest diverse ter wereld.  Bij vrijwel iedere maaltijd wordt gratis groene thee en water geschonken. Lees hier meer over de diverse gerechten.


Ben je even toe aan een westerse hap dan is er in Japan ook keus genoeg. In elke stad zijn restaurants te vinden met bijvoorbeeld pizza, pasta, hamburgers of de Franse keuken.

Gezondheid

Voor een rondreis door Japan heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine 'reis-apotheek' met wat pleisters, aspirine, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 125,- per nacht.

In Fukuoka is de prijs voor een verlenging vanaf € 62,50 per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 82,50 per nacht.

Het is ook mogelijk om te vervroegen of te verlengen in Hongkong/Seoul. Je moet dan zelf een hotel regelen.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Aangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland en België.

De temperaturen van Noord-Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu en Kyushu zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

Kersenbloesem Kyoto Japan DjoserEind maart, begin april is de tijd van de kersenbloesem. Een periode van bezinning én feesten voor de Japanners. Tijdens het Hanami Matsuri 'bloemkijk festival' zitten Japanners met familie, vrienden en collega's op kleedjes of aan tafels onder de bloesembomen. Het zien van de kersenbloesem is lastig te plannen omdat de bloei sterk van de temperatuur afhankelijk is en maar ongeveer een week in volle bloei staat. Een vroege of late lente kan daardoor zorgvuldige gemaakte plannen makkelijk in de war gooien. In het voorjaar zijn april en mei de mooiste maanden: het weer begint aardig op te warmen, het is voornamelijk droog en er is vooral in april nog veel bloesem te zien.
 

Japanse es herfst DjoserIn het najaar is de periode van half september tot half november de beste tijd om naar Japan af te reizen. De temperaturen zijn nog zeer aangenaam en vanaf ongeveer half oktober beginnen de bladeren al te verkleuren. Een prachtig schouwspel in de parken en bergen van Japan. Vooral de knalrode Japanse es is indrukwekkend. Juni, en in mindere mate (begin) september, is regenachtig. In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met kans op een hoge luchtvochtigheid. In deze periode is het echter nog prima reizen als je met de temperatuur en een enkele bui rekening houdt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

FAQ

Waarom met Djoser naar Japan?

 Heel bijzonder is het verblijf in het klooster bij de berg Koyasan, waar je in typisch Japanse sferen verblijft. We reizen voornamelijk met de trein en de Shinkansen, een erg aangename en snelle manier van reizen. Reizend met Djoser door Japan maak je kennis met zowel de eeuwenoude cultuur als het moderne bestaan. Deze combinatie van traditie en modernisme maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend. We vliegen via Hongkong naar en van Japan met de gerenommeerde maatschappij Cathay Pacific.

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

Waar overnachten we?

Wat houdt het bagagevervoersysteem 'Takkyubin' in?

Hoeveel bagage mag ik meenemen en in wat voor een tas?

Kan ik pinnen in Japan?

Geef je fooien in Japan?

Kan ik mobiel bellen in Japan?

Wat is de beste reistijd?

Wanneer bloeit de kersenbloesem?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Japan?

Kan ik een helikoptervlucht maken bij Mount Aso?

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • In het begin even zoeken hoe het concept werkte, maar hebben veel steun gehad van Marja. Verder prima geregeld...

  9,0

  9,0
 • Een mooie reis, waar veel hoogtepunten van Japan kunnen worden bezocht. Alleen jammer dat op 1 dag 3 verschillende locaties moesten worden bezocht (veel reizen, weinig tijd) en dat in Osaka té weinig tijd was. Dit zou beter ingepland kunnen worden. Geschikt voor reizigers met een goede conditie.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis door afwisselend Japan. Intensief en verrassend. Aankomst vliegveld Japan liep wat verkeerd. Lang moeten wachten na een vermoeiende lange reis. (waarom trouwens geen directe vlucht?). Tuin Okayama en Osaka eruit, meer tijd in Hiroshima Reisbegleiding top! Mooie reis.

  8,0

  8,0
 • Wij hebben enorm genoten van deze goed georganiseerde en begeleide reis naar Japan! In 3 weken veel kilometers gelopen, gefietst, getreind en met de bus gereisd om de mooiste plekjes te ontdekken. Reizen door Japan is een feest!

  9,0

  9,0
 • Van de drukte en hectiek in het moderne en altijd levende Tokyo tot aan de rust, cultuur en natuur in het bergachtige Koyasan, deze reis verveelt geen moment en blijft geven.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis in een bijzonder land! De kersenbloesem en het fraaie weer maken het compleet. Door het veelvuldig gebruik van het openbaar vervoer reis je eenvoudig en ervaar je veel van de steden (je loopt veel). Veel hoogtepunten, waaronder een helikoptervlucht boven Mount Aso!

  10,0

  10,0
 • De reis is indrukwekkend, een afwisseling van culturele hoogtepunten, culinaire verassingen en ervaringen van het alledaagse leven in Japan. De reisbegeleiding was uitstekend en de mogelijkheid om zowel alleen als met groepsleden samen iets te ondernemen biedt een aantrekkelijke vrijheid.

  9,0

  9,0
 • Vertrokken als toeristen, thuisgekomen als reizigers. Dankzij onze reisbegeleidster Jennifer die vanaf de eerste dag ons liet zien dat je voor de metro van Tokio geen angst hoeft te hebben. Prima hotels, uitstekende begeleiding en het sublieme eten. wij gaan zeker terug maar dan wel privé

  9,0

  9,0
 • De reis is prachtig, de begeleider (Harry) was gewoon geweldig!

  8,0

  8,0
 • Het was een fantastische reis. Veel gezien en geleerd van Japan. Dit werd mede mogelijk doordat de reis altijd via openbaar vervoer verliep. Ook de prima reisbegeleider heeft zeer veel extra informatie verstrekt. Natuurlijk werkte mee dat het weer prima was. Hotels waren goed tot uitstekend!

  10,0

  10,0
 • Geweldige reis met voortreffelijke begeleiding van Wim. Hotels en (trein)reizen waren prima verzorgd. Veel mogelijkheden voor eigen invulling. Een aanrader

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis geweest, de mensen daar heel vriendelijk en behulpzaam, mooi land ook, het vervoer per trein, metro en shinkansen was prima en onze reis begeleider Frans was geweldig. Ik geef deze reis een 10.

  10,0

  10,0
 • Wat een prachtige reis. Dat gaat nog lang duren voor ik dit allemaal heb verwerkt. De over-de-top wereld van Tokyo, de serene rust in Koyasan, het prachtige oeroude Japan in Kyoto, de treurige monumenten ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Hiroshima maar ook het prachtige Miyajima en Nagasaki!

  10,0

  10,0
 • (haiku of josku): Japan meer dan waard. in staat om het leven daar. hart en ziel te zien. De JOS was ER

  9,0

  9,0
 • We hebben deze reis gekozen als onze huwelijksreis... En deze zullen we nooit meer vergeten! Het was echt prachtig! Een schitterende manier om Japan te leren kennen. We zijn ons hart daar verloren... En ook nog eens een dikke merci aan de reisbegeleider Hans!

  10,0

  10,0
 • Japan is een wereld op zich die meer dan de moeite waard is om te gaan ontdekken. Modern en mystiek, vriendelijk, vrolijk en levendig, en prachtig en praktisch. Het land en zijn inwoners overweldigen je wellicht in het begin, maar al snel wordt je verliefd op Japan en wil je hier niet meer weg.

  9,0

  9,0
 • Japan, voor velen waarschijnlijk niet de vakantiebestemming waar je direct aan denkt, maar... denk er maar wel over na! Japan is een fantastisch land, vol tegenstellingen / contrasten, gedisciplineerd, georganiseerd, schoon, mooi, fantastische keuken(s), natuurschoon, cultuur, rust en hectiek..DOEN!

  10,0

  10,0
 • Ik ben ontzettend tevreden over de communicatie vooraf, tijdens en na de reis. Speciale dank aan onze reisbegeleidster Natasja die de nodige rust heeft gegeven om ons optimaal te laten genieten. Op mijn blog whotheblogisellis.com heb ik een gedetailleerde review geschreven.

  10,0

  10,0
 • Een mooie reis, wel vermoeiend: veel steden (wandelen) met ook wat afwisseling. We hebben een goede indruk van het land gekregen. Ook een goede reisbegeleiding: veel vrijheid indien je dat wenst, begeleiding indien je twijfelt (zeer goed). Het land is zeer veilig (weinig diefstal).

  9,0

  9,0
 • Japan was een bijzonder fascinerende reis, het programma was prima van opbouw met bezoek aan vele hoogtepunten en volop vrijheid voor eigen initiatieven.

  8,0

  8,0
 • Schitterende herfstkleuren. Schoon, veilig, paleizen en tempels, ultra moderne stations met talloze warenhuizen en restaurantjes. Geisha's, sake, onsen, sumoworstelaars, Boeddha beelden, Shinto heiligdommen, super verse sushi en allerlei voor ons totaal andere gerechten/smaken en gebruiken. Een geweldig land!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis met als grootste verrassing de vriendelijkheid en het fijne gedrag van de Japanners zelf. Door het vele lopen toch vrij inspannend.

  8,0

  8,0
 • Een geweldige reis, boordevol interessante contrasten die blijven boeien. Zeker de moeite om nog eens naartoe te gaan en dan hopelijk met mooi weer (daar kon niemand wat aan doen !).

  8,0

  8,0
 • Met een schat aan ervaringen en belevenissen weer thuis van een rondreis door Japan. Mede dankzij de geweldige reisbegeleiding van Harry is het een onvergetelijke reis geworden.

  10,0

  10,0
 • Geweldige reis, naar een zeer enerverend en boeiend Japan, onder begeleiding van een uitmuntende Djoser reisleider

  9,0

  9,0
 • Met een fantastische reisbegeleider Harry reizen door een zeer fascinerend land.

  10,0

  10,0
 • Terugkijkend hebben we een fantastische reis gehad. Goede voorzieningen, een leuke groep mensen en een ervaren, jonge enthousiaste en betrokken reisbegeleidster. Japanners zijn vriendelijke mensen, alles ziet er schoon uit en soms een beetje stresserig punctueel. Maar 's lands wijs, 's lands eer.

  10,0

  10,0
 • We hebben een top vakantie gehad, om nooit meer te vergeten! Dit kwam o.a. door het land Japan en zijn bewoners en onze reisbegeleidster (Maaike), GEWELDIG!

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis, en een heel fascinerend land: drukke steden, hoge en steile bergen, tempels en tempelcomplexen, heiligdommen, hele vriendelijke mensen, de contrasten tussen stad en "platteland", en het vaak gebruik maken van het OV maken dat je het Japanse leven van heel dichtbij meemaakt! Top!

  10,0

  10,0
 • Ik kan de reis niet beter beschrijven dan Michel dat hiervoor heeft gedaan. Ik zou willen dat ik het zo goed kon beschrijven want zoals het door hem beschreven is, heb ik de reis ook ervaren.

  9,0

  9,0
 • Dit is een reis die je zo opnieuw zou doen. Goedgelegen hotels...vervoer tiptop...een hele ervaring rijker.

  10,0

  10,0
 • Mooie reis, veel te zien en te doen. Uitermate vriendelijke bevolking.

  8,0

  8,0
 • Het is een reis met veel steden, veel reizen met het openbaar vervoer. Veel cultuur, iets minder natuur. Het is raadzaam om een partner/vriend en of vriendin mee te nemen, omdat de dagen redelijk zelfstandig ingevuld worden. Voor adviezen en vragen kun je je altijd richten tot een bekwame reisleider

  7,0

  7,0
 • Japan is een fantastisch land om te bezoeken. Er zijn mooie tempels, tuinen en pagoda's te zien. Hiroshima en Nagasaki zijn indrukwekkend. Het eten is overal lekker of het nu Sushi, teriyaki, tempurah of ramen is. Het land is schoon, de mensen zijn vriendelijk en overal heb je verwarmde toiletbrillen.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis in een geweldig land! Ik heb genoten van sprookjesachtige bloesem, moderne en oude cultuur, uiterst vriendelijke Japanners en heerlijke eten. Dit is een prachtige reis met interessante hoogtepunten. En Sander is een uitstekende reisbegeleider. Een absolute aanrader!

  9,0

  9,0
 • Deze prachtige reis geeft een goed inzicht in het traditionele en moderne Japan. Daarnaast voldoende mogelijkheid voor eigen inkleuring. Door het gebruik van openbaar vervoer (Shinkansen, trein, metro etc) krijg je een goede indruk van het echte leven in Japan. Uitstekende reisbegeleiding. Aanrader!

  8,0

  8,0
 • Een mooie reis gehad. Veel te zien en te doen. Veel vrijheid, dus van te voren handig om wel wat in te lezen. Minder groepsgevoel, mede vanwege reisvormen en weinig echte groepsactiviteiten. Programma goed te doen. Zelf 2 dagen verlengd, aanrader. Prima hotels.

  8,0

  8,0
 • supersnelle sinkansen, open toeristenboemeltje langs rivier, tempels, kabelbaantje naar hoog punt boven baai, duizenden automaten, bamboebos, hemelse tuinen, electrisch verwarmde wc brillen, kimono's, kastelen, ninja's en samoerais, optochten, lampionnen, zenpriesters, rituelen en robots.

  8,0

  8,0
 • Wauw!! Wat een fantastische reis door het land van de reizende zon. Wat een schoonheid aan natuur, prachtige tempels, en vriendelijke bevolking. Mijn verwachtingen zijn echt overtroffen! Ook dankzij Ria die een fantastische bijdrage heeft geleverd aan deze reis die ik nooit meer zal vergeten!!

  10,0

  10,0
 • Niets voor niets wordt Japan het land van de rijzende zon genoemd. Er heerst daar respect voor elkaar, ongeacht geloof, rang of afkomst. Tevens is het een schoon en daardoor mooi land om te vertoeven.

  8,0

  8,0
 • Route, planning, hotels, vervoer zijn uitstekend. Reisbegeleiding excellent. Laurens is op alle onderdelen 1) technisch in de regie met openbaar vervoer, 2)energieke stroom aan nuttige informatie, en 3) in de vorming van de juiste groepsdynamiek een aanwinst voor onze reis geweest. DANK

  10,0

  10,0
 • Perfecte reis. Reizen met openbaar vervoer was een leuke ervaring. Tijdsplanning geweldig. Geen tijd om je te vervelen. Hotels erg goed. En vooral ook een perfecte reisleider (Laurens).

  10,0

  10,0
 • Een FANTASTISCHE reis. Het open programma, dat Djoser je voorschotelt, is naar ons idee een volmaakte kennismaking met het bijzondere land. Van spectaculaire steden tot verstilde tempels en tuinen. De reis heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen.

  10,0

  10,0
 • Heel fijne en leerzame reis! Met veel Cultuur. Eerste reis waar geen toerist bus in voor kwam buiten de eerste naar het Hotel. Alles werd afgewerkt met lijnbus, metro, tram, per spoor in alle varianten en natuurlijk de snelle trein: Shinkansen. Kritiek: Geen bijhorend ONTBIJT bij deze reis !!!

  9,0

  9,0
 • Hele mooie reis in een prettig en prachtig land met een zeer afwisselend reisprogramma, waarbinnen ook nog eens veel vrijheid om naar eigen keuze dingen te gaan ondernemen. Het is daarbij handig om te reizen met niet al te grote koffers.

  10,0

  10,0
 • Japan is een heel mooi land met ontzettend gastvrije bevolking. We hebben genoten van de goede hotels, het perfecte openbaar vervoer systeem, de heerlijke gerechten en bovenal was het overal erg schoon. Kortom, een zalige vakantie en een ervaring die we niet hadden willen missen. Dank aan reisbegeleider Patrick.

  9,0

  9,0
 • Bijzondere reis door het 'Land van de Rijzende Zon', waarin alle facetten van de Japanse cultuur de revue passeren en je echt laten voelen hoe het leven daar is. Totaal anders dan andere Aziatische landen.

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis. Prachtige tempels en musea tegenover de supersnelle shinkansen. Hele beleefde mensen en het eten is fantastisch. Het kan wel heel warm zijn (juli-augustus) en het kan ook heel hard regenen maar dat moet je er niet van weerhouden om dit geweldige land te gaan zien.

  9,0

  9,0
 • Een heel andere rondreis! Veel vervoer per trein. Diverse soorten treinen. Bijzondere ervaring. Ook prettig om je een keer geen rekening te hoeven houden met de hygiëne. Goede hotels. Fijne reisbegeleider. En dat is heel belangrijk! Goed bevallen om opnieuw kennis te maken met Japan!

  9,0

  9,0
 • een fantastische reis met een geweldige Sander als reisleider. 22 dagen volop genoten. Ook onze medereizigers waren leuk.

  10,0

  10,0
 • Prachtige en bijzonder indrukwekkende reis. Japan maakte de verwachtingen waar en bijna korte metten met de verwachtingen vooraf. Uitstekende reisbegeleiding door Harry Coeland. Zie verder: kleinerooie.waarbenjij.nu

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Comfortabel reizen per trein en Shinkansen
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Aantrekkelijke prijzen eenpersoonskamer
 • Overnachting in een tempelcomplex incl. diner en ontbijt
 • Ruim de tijd in de bijzondere steden Tokyo en Kyoto
 • Bezoek eiland Miyajima met de beroemde rode Torii
 • Bezoek in Matsumoto het unieke 'Zwarte kraai-kasteel'
 • Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel'
 • Excursies naar o.a. Kamakura, Nara en de Aso-vulkaan
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

9,0

In het begin even zoeken hoe het concept werkte, maar hebben...
In het begin even zoeken hoe het concept werkte, maar hebben veel steun gehad van Marja. Verder prima geregeld...

Jeanette H. - 9,0
Een mooie reis, waar veel hoogtepunten van Japan kunnen word...
Een mooie reis, waar veel hoogtepunten van Japan kunnen worden bezocht. Alleen jammer dat op 1 dag 3 verschillende locaties moesten worden bezocht (veel reizen, weinig tijd) en dat in Osaka té weinig tijd was. Dit zou beter ingepland kunnen worden. Geschikt voor reizigers met een goede conditie.

Janneke K. - 8,0
Een prachtige reis door afwisselend Japan. Intensief en verr...
Een prachtige reis door afwisselend Japan. Intensief en verrassend. Aankomst vliegveld Japan liep wat verkeerd. Lang moeten wachten na een vermoeiende lange reis. (waarom trouwens geen directe vlucht?). Tuin Okayama en Osaka eruit, meer tijd in Hiroshima Reisbegleiding top! Mooie reis.

Annemarie M. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Japan

Het weer in Japan

22°C

Terug naar boven