Overzicht Jordanië rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Jordanië

Landinformatie Jordanië

Landinformatie Jordanië

 • Hoofdstad: Amman
 • Andere bekende steden: Petra, Aqaba en Wadi Rum
 • Inwoners: 8,1 miljoen
 • Taal: Arabisch
 • Munteenheid: Jordaanse dinar
 • Beste reistijd: maart tot en met mei, oktober en november
 • Tijdsverschil: Het is in Jordanië 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 89.000 km²
 • Geografie: Jordanië is vernoemd naar de rivier de Jordaan, die de grens met Israël vormt. Door irrigatie is deze rivier echter bijna volledig opgedroogd. Een kleine strook rondom die rivier bestaat uit vruchtbare grond. Verder bestaat het grootste gedeelte van het land, 90 procent, uit woestijn


> Rondreizen Jordanië

Terug naar boven

Beste reistijd Jordanië

Beste reistijd Jordanië

Onze zomer valt gelijk met de zomer in Jordanië. Daar duurt de zomer ook van juni t/m september. Het kan er dan erg warm tot heet worden waarin de temperatuur oploopt tot 41 graden. In de winter is het er koel. Het klimaat varieert van een mediterraan klimaat tot aan een woestijnklimaat. In de winter kan het in de woestijn wel koud zijn ’s nachts. Mocht je in de winterperiode naar Jordanië willen reizen, dan is het verstandig om warme kleding mee te nemen.

> Rondreizen Jordanië

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Jordanië

Bezienswaardigheden Jordanië

In 1946 is het land Jordanië formeel onafhankelijk verklaard en sindsdien heet Jordanië eigenlijk Transjordanië (‘Over de Jordaan’). Jordanië is verdeeld in drie landschappen: het heuvelland in het westen, de Jordaan-vallei en de woestijn in het oosten, dat zich tot ver in Syrië en Saoedi-Arabië uitstrekt. Het totale landoppervlakte van Jordanië bestaat voor 91% uit woestijn, maar ondanks dat zijn er tal van bijzondere bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen!

Hoofdstad Amman
Amman JordaniëIn de afwisselende architectuur en de gevarieerde bevolking wordt de even oude geschiedenis van Amman weerspiegeld. In de stad zijn tal van kerken en moskeeën vindbaar, en het is momenteel de woonplaats van een multiculturele bevolking. Zelfs midden in het moderne centrum van Amman vind je bewijzen van oude wortels, met onder andere Romeinse ruïnes, musea en monumenten. Door de goede ligging van de stad zijn de temperaturen gunstig, wat ideaal is om een bezoek te brengen aan historische bezienswaardigheden.

De collectie van schatten van de prehistorie tot de vijftiende eeuw zijn te bewonderen in het Jordan Archaeological Museum. Voorheen kon men hier ook een klein deel van de Dode-Zee-rollen aanschouwen, maar tegenwoordig vind je deze koperen rol in het Jordan Museum downtown. Beide musea mag je absoluut niet missen tijdens een bezoek aan Amman.

Wereldwonder Petra

Petra JordaniëPetra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs. De verborgen gelegen stad, één van de wonderen uit de oudheid, is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt en ligt in een kloof tussen de heuvels. Jarenlang was Petra het knooppunt van verschillende handelsroutes van onder andere wierook. Deze handelsroute heeft de stad schatrijk gemaakt, wat terug te zien is aan de gebouwen en grafmonumenten. De handelsroute door Petra werd later vervangen door de scheepvaart over de Rode Zee. Door deze verandering werd de stad verlaten. Dit wereldwonder is één van de mooiste verschijningen van Jordanië.

Wadi Rum woestijn
Wadi Rum JordaniëIn het zuidwesten van Jordanië ligt een vallei met rotswanden van graniet en zandsteen, genaamd de Wadi Rum woestijn. De woestijn is al vanaf de prehistorie door veel verschillende culturen bewoond geweest en dat is nog duidelijk terug te zien in onder andere de rotstekeningen van de eerste bewoners en de graffiti en tempel die de Nabateeërs achterlieten. Veel toeristen verblijven in kampen en verkennen het gebied te voet of per kameel. Eén keer per jaar vindt het ‘Distant Heat Festival’ plaats, wat de woestijn omtovert in een dansvallei, waarbij grote DJ’s als Armin van Buuren en Tiësto optreden.

Pittoreske Salt
Salt was eens de voormalige hoofdstad van Jordanië. In dit pittoreske stadje kun je heerlijk dwalen door de nauwe straatjes van de oude stad. Door de instroom van nieuwkomers groeide de stad in korte tijd uit van een slapend landbouwcentrum tot een grote stad met vele monumentale gebouwen. Deze gebouwen zijn gebouwd in de Nablusi-stijl uit honingkleurige stenen van de lokale markt. In Salt is het mogelijk om een school voor handwerktechnieken te bezoeken, waar traditionele vaardigeden worden geleerd.

Aqaba
Aqaba is de enige havenstad van Jordanië waaruit veel verschillende soorten zeeschelpen en fosfaten worden geëxporteerd. Daarnaast is Aqaba een favoriete en bekende plaats voor mensen die graag duiken.
De Jordaanse overheid wil van de stad een toeristische trekpleister maken. Om dit doel te bereiken is het officieel een belastingvrije zone: er wordt geen accijns of BTW geheven op de producten. Een bezienswaardigheid die elke toerist niet kan laten liggen. 

Aqaba is omringd met prachtige landschappen en woestijn, wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Een combinatie door de canyons en een bezoek aan de oase, levert onvergetelijke herinneringen op.

> Rondreizen Jordanië

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,9

Het was een ongelooflijk gevarieerde reis. De gids wist heel...
Het was een ongelooflijk gevarieerde reis. De gids wist heel veel, bovendien kende hij ongeveer iedereen die we tegenkwamen waardoor hij veel kon regelen. Mede dankzij hem hebben we de mooiste plekken kunnen zien, veel lokale mensen ontmoet en de beste lokale maaltijden gehad. Echt geweldig!

Birgit - 10,0
Terug naar boven