Kaapverdische Eilanden

Rondreis Kaapverdische eilanden12 dagen

Tijdens onze rondreis over de Kaapverdische eilanden bezoek je de vier verschillende eilanden Santa Antão, Santiago, Fogo en São Vincente. Santo Antão kent grote contrasten. Tijdens een rit van Porto Novo naar Ribeira Grande, de levendige hoofdstad, word je overweldigd door het schitterende uitzicht op de hoog oprijzende bergen. Een reis naar het district Paul met het leuke kustdorpje Vila das Pombas en het midden in een vallei gelegen Passagem laat een andere kant van het eiland zien.

De meeste eilandbewoners van São Vincente wonen in Mindelo. De stad is een smeltkroes aan culturen en het culturele hart van Kaapverdië. Het is tevens de geboorteplaats van een aantal typische Kaapverdische muziekstijlen als Morna en Coladeira. Fogo betekent vuur en deze naam onthult direct de aard van het eiland. Het wordt gedomineerd door een hoog oprijzende vulkaan. Tijdens je vakantie naar Kaapverdië mag een beklimming hiervan zeker niet ontbreken.
 

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.895,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Kaapverdische eilanden, 12 dagen

 • 05-11-2019 Amsterdam - Praia
 • 06-11-2019 Praia, bezoek Praia en de Cidade Velha
 • 07-11-2019 Praia, eilandtoer Santiago
 • 08-11-2019 Praia - vlucht naar Sao Filipe (Fogo)
 • 09-11-2019 Fogo, wandeling bij de vulkaan
 • 10-11-2019 Fogo - bezoek Salinas
 • 11-11-2019 São Filipe - vlucht naar Praia - São Vincente
 • 12-11-2019 Mindelo (São Vincente)
 • 13-11-2019 Mindelo (São Vincente) - ferry Santo Antão
 • 14-11-2019 Santo Antão, eilandtoer
 • 15-11-2019 Santo Antão - ferry naar São Vincente - vlucht Sal
 • 16-11-2019 Sal - vlucht naar Lissabon - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Dag 1. Amsterdam - Praia
Dag 2. Praia, bezoek Praia en de Cidade Velha
Dag 3 Praia, eilandtoer Santiago

Na aankomst in Praia, de hoofdstad van Santiago, het grootste eiland van de archipel, nemen we onze intrek in een hotel. Praia ligt op een plateau, dat een weids uitzicht biedt over een schitterende baai. We verkennen de stad en de op UNESCO erfgoed geplaatste oude binnenstad, de Cidade Velha. Deze 500 jaar oude stad heeft talrijke koloniale monumenten, ruïnes en het fort Real do Sao Filipe, dat herinnert aan de tijd dat São Felipe het hier voor het zeggen had. Vrouwen met kleurrijke omslagdoeken geven het straatbeeld een onmiskenbaar Afrikaans karakter.

Kaapverdische eilanden - vissers DjoserDe volgende dag maken we met minibusjes een rondrit over het eiland. Het binnenland is verrassend ruig met spectaculaire berggebieden en schitterende vergezichten over de Atlantische oceaan. Op een heuvel ligt São Jorge dos órgaos. Hier maken we een korte wandeling door de Nationale Botanische Tuinen, waarbij we worden gewezen op enkele endemische soorten. We hebben tevens zicht op de hoogste berg van het eiland, de 1394m hoge Pico de Antónia. De volgende stop is de intrigerende politieke gevangenis Choa Bom en het Museum Renascenca.

Assomada is de op twee na grootste stad van Santiago. Op zaterdag en woensdag is hier een levendige markt. In het noorden ligt het dorpje Tarrafal. Het mooie strand wordt vooral in het weekend door de lokale bevolking druk bezocht. Na de lunch volgen we de kustlijn. We maken korte stops bij Porto Formosa, Calheta de São Miguel, Padra Badejo en als er nog tijd over is bij de Vallei van de 1000 palmen in Santa Cruz.

Fogo


Dag 4 Praia - vlucht naar São Filipe (Fogo)
Dag 5 Fogo, wandeling nabij vulkaan Pico Grande
Dag 6 Fogo, bezoek Salinas

Kaapverdische eilanden - Santo Antao DjoserDe volgende ochtend vertrekken we naar het vliegveld voor een korte vlucht naar het naastgelegen eiland Fogo. Fogo bestaat uit een grote, uit de oceaan oprijzende, steile vulkaan, een indrukwekkend gezicht. In de hoofdstad São Felipe wandel je in de hellende straatjes langs de oude koloniale huisjes en kerken en bezoek je de plaatselijke fruitmarkt. We sluiten de wandeling af met een kleine proeverij van streekproducten. In de middag kun je op eigen gelegenheid ontdekken hoe de bewoners van het kleine stadje de vulkanische omgeving benutten.

Kaapverdische eilanden - vulkaan Fogo Djoser De volgende dag rijden we naar het nationale park Chã das Caldeiras. We passeren daarbij Achada Furna en stoppen bij Cabeca Fundão waar we de oude kraters kunnen bekijken. In het park maken we een rondwandeling van 2 à 3 uur naar de nieuwste krater, Pico Novo. Neem je wandelschoenen daarom mee! Onderweg heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Je kan hier de verwoestingen zien van de laatste uitbarstingen en plekken bekijken waar walmende lava aan de oppervlakte komt.

Tijdens een rondrit over het eiland bezoeken we onder andere het traditionele vissersdorp Salinas. Ponta do Salina is een geweldige plek om te zwemmen. Hier vind je rotsen, grotten en natuurlijke bassins die verkoeling bieden. Bij het dorpje Padre Antonio bevestigen de vele koffiestruiken en bananenbomen de vruchtbaarheid van het landschap.  

São Vicente

Dag 7 São Filipe - vlucht naar Praia - vlucht naar São Vincente
Dag 8 Mindelo (São Vincente)

Kaapverdische eilanden - Sao Vicente DjoserWe verlaten Fogo en vliegen in de middag naar Praia. Hier stappen we over voor de vlucht naar het eiland São Vicente, waar we overnachten in de culturele hoofdstad van Kaapverdië, Mindelo. Het is een levendige stad met veel kroegjes en restaurants en je ziet er veel Engelse architectuur uit het koloniale verleden. Naast de haven vind je de Mercado de Peixe, de vismarkt. De historische band met Portugal zie je terug in de markante Torre de Bélem, een replica van de toren uit Lissabon.


Zeelui en zeezeilers uit alle windstreken, die op zoek waren naar vertier, hebben Mindelo gemaakt tot de geboorteplek van bekende zangers, zoals Baũ en typische muziekstijlen als Morna en Coladeira. Er zijn dan ook verschillende plekken waar je ’s avonds kunt dineren in restaurants waar tegelijkertijd live wordt opgetreden.

Santo Antão


Dag  9.  São Vincente - ferry naar Santo Antão
Dag 10. Santo Antão, eilandrondrit met bezoek Ponta da Sol, Fontainhas en Paul
Dag 11. Santo Antão - Ferry naar São Vincente - vlucht naar Sal
Dag 12. Sal - vlucht naar Lissabon - Amsterdam

De dag erna steken we in de ochtend met de ferry over naar het eiland Santo Antão. Soms worden we vergezeld van dolfijnen. Santo Antao is ongetwijfeld het mooiste eiland van de archipel. Het heeft een ruig bergachtig landschap met diepe ravijnen en begroeide valleien waar veel koffie, sinaasappel, papaja en suikerriet wordt verbouwd. Na aankomst in het hotel rijden we in de middag in een uur naar het midwesten van het eiland. We doorkruisen een gebied met prachtige valleien en kloven, de Caldeira das Patas. Bij het spectaculair gelegen Alto Mira maken we een korte wandeling.

De volgende dag verkennen we het eiland en rijden eerst richting noordoosten, naar Cova, een komvormige vruchtbare vulkaankrater. Via de hoofdstad Ribeira Grande rijden we door naar Ponta do Sol, een schilderachtig vissersplaatsje op de noordoostelijke punt van het eiland. Hier begint de spectaculaire klim richting het dorpje Fontainhas, waarvan we de laatste 20 minuten naar beneden te voet afleggen om te kunnen genieten van de adembenemende vergezichten en landbouwterrassen.
Via de oostkust rijden we terug richting Porto Novo. We maken nog verschillende fotostops zoals bij Sinagoga en een aantal schitterende uitzichtpunten op zee.

Kaapverdische eilanden - SANTO ANTÃO DjoserNa de lunch in Vila das Pombas maken we nog een korte wandeling in de mooie vallei van Paúl en sluiten aan het einde hiervan af met een bezoek aan een destilleerderij waar de bekende Kaapverdische rum 'grogue' wordt geproduceerd.Na ons bezoek aan Santo Antão varen we terug naar São Vicente. We vliegen hier vandaan terug naar Sal voor de overstap naar Lissabon. Vele indrukken rijker keren we terug naar Amsterdam.Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies zijn inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 nov - 16 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

19 nov - 30 nov
V
Vertrek gegarandeerd
i
Geen 1-persoonskamers beschikbaar

Beschikbaarheid

3 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 jan - 18 jan
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

21 jan - 01 feb
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

04 feb - 15 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

03 mrt - 14 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Vervoer
 • Ferry overtochten
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens excursies

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer reserveren tegen een toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 225,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Mindelo te boeken. Je verblijft in hotel Porto Grande of een vergelijkbaar hotel. De prijs bedraagt € 42,50 per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer met ontbijt is vanaf € 90,- per nacht.

Wijziging van uw terugvlucht is onder voorbehoud van beschikbaarheid en slechts mogelijk indien er plaats beschikbaar is op de gewenste datum. Genoemde kosten zijn zonder wijzigingkosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

 

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels liggen meestal op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Fogo Hotel Xaguate
São Vincente Hotel Porto Grande
São Vincente Hotel Mindel
São Vincente Oasis Porto Grande
Santo Antão Hotel Santa Antão Resort
Santo Antão Hotel Pedracin Village

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer reserveren tegen een toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 225,-.

 • Kaapverdie Accommodatie overnachting Djoser
 • Kaapverdië hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Kaapverdië hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kaapverdië hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Kaapverdië overnachting zwembad hotel accommodatie Djoser
 • Kaapverdië overnachting zwembad accommodatie hotel Djoser
 • Kaapverdië rotsen Djoser
 • Kaapverdi:e accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Kaapverdië hotel overnachting accommodatie Djoser

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  13:40

  Aankomst

  15:40

 • Vlucht met

  Traject

  Lissabon - Praia

  Vertrek

  20:45

  Aankomst

  00:05

 • Vlucht met

  Traject

  San Salvador - Lissabon

  Vertrek

  00:55

  Aankomst

  05:45

 • Vlucht met

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  08:30

  Aankomst

  12:40


Tijdsverschil: tijdens onze zomer is het in de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger en in de winter is het 2 uur vroeger.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van diverse vervoersmiddelen. Voor de transfers gebruiken we een bus. Op de eilanden verplaatsen we ons op de smalle wegen met twee minibusjes. Van São Vincente naar Santo Antão en vice versa varen we over met een ferry.

In de reis zijn vier binnenlandse vluchten opgenomen. Deze worden uitgevoerd door Binter, een Spaanse luchtvaartmaatschappij. Houd er rekening mee dat sommige binnenlandse vluchten tussen de eilanden niet rechtstreeks zijn, maar met een tussenstop op een ander eiland. Zo vliegen we van Sao Filipe naar São Vincente via Praia. De overstaptijd bedraagt hier soms 5 uur. We gebruiken deze tijd in Praia voor de lunch.

 • Kaapverdië TapAir Portugal djoser
 • Kaapverdië djoser luchtvaartmaatschappij
 • Kaapverdië djoser boot overnachting

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Vervoer
 • Ferry overtochten
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens excursies

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een stadje of strijkt neer op een terrasje bij de haven om het dagelijks eilandleven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen (excl. entreegelden):
 

 • Santiago; oriënterende stadswandeling op dag 2 in Praia en de prachtige oude binnenstad Cidade Velha
 • Santiago; eilandrondrit op dag 3 met bezoek Botanische Tuin, Chao Bom, Assomada en Tarrafal
 • Fogo; stadswandeling op dag 4 door historisch Sao Filipe met afsluitende proeverij van lokale produkten
 • Fogo; bezoek Forno, Achada Furna en wandeling nabij de vulkaan
 • Fogo; eilandrondrit met bezoek vissersdorp Salinas de S. Jorge, Ribeira Filipe en de kerk São Lourenço
 • São Vincente; eilandrondrit op dag 8 met bezoek aan viewpoint Fortim, Torre de Belem, Praia Grande, Monte Verde & de mooie Baia das Gatas.
 • Santo Antão; eilandrondrit op dag 9 met bezoek Alto Mira en Ribeira Grande
 • Santa Antao: eilandrondrit op dag 10 met bezoek Ponta do Sol, Fontainhas en Paul


Op de Kaapverdische eilanden zijn daarnaast nog andere optionele excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aanvang van de reis nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is er, voor een verblijf van maximaal 30 dagen, geen visumplicht voor Kaapverdië.
 • Bij aankomst in Kaapverdië dien je contant een luchthavenveiligheidsbelasting (TSA) van €.31,-  of CVE.3400 te voldoen. Om lang wachten te voorkomen kan dit tot een week voor vertrek via deze website worden voldaan. Bij aankomst in Praia dien je het bewijs van deze registratie/betaling te overleggen.
   

Geldzaken

De Kaapverdische Escudo is de nationale munteenheid. Kijk voor de actuele koers oanda.com.

Pinnen: in de meeste stadjes zijn pinautomaten aanwezig.
Contant: euro’s, kunnen gewisseld worden bij banken en op het vliegveld van Santiago.
Creditcards: slechts enkele hotels accepteren creditcards.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten.

Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, evt. gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. De lokale keuken is een mengeling van Portugese en Afrikaanse gerechten. Basis zijn groenten vermengd met vis of vlees: varkensvlees, kip en tonijn. Het eten is vaak bereid uit dagverse producten, zoals verschillende soorten vis. Vooral de schelpdieren zijn van de beste kwaliteit.

Over het algemeen is de Kaapverdische keuken Portugees georiënteerd. Probeer bijvoorbeeld eens de `Pastel com diablo dentro` (taart met duivel erin), dit is een pannenkoek van aardappel en maïsbloem waarin verse tonijn, tomaat en uien zijn gerold. Dit geheel wordt gefrituurd en heet geserveerd. Caldo de peixe is een zeer populaire visstoofpot. Het lokale bier is de Ceris. Probeer ook eens de lokale likeur Grogue met als basis rietsuiker. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook enkele internationale restaurants.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- Vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A
- Malariatabletten

Informeer in elk geval bij je huisarts, de plaatselijke GGD of Meditel, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Mindelo te boeken. Je verblijft in hotel Porto Grande of een vergelijkbaar hotel. De prijs bedraagt € 42,50 per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer met ontbijt is vanaf € 90,- per nacht.

Wijziging van uw terugvlucht is onder voorbehoud van beschikbaarheid en slechts mogelijk indien er plaats beschikbaar is op de gewenste datum. Genoemde kosten zijn zonder wijzigingkosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

 

Klimaat en geografie

De Kaapverdische Eilanden zijn gelegen in de Atlantische Oceaan, voor de kust van West-Afrika. Het bestaat uit 9 bewoonde eilanden en een aantal onbewoonde eilanden. De hoofdstad is Praia, gelegen op het eiland Santiago. In totaal tellen de Kaapverdische Eilanden ongeveer 470.000 inwoners.

Op Kaapverdië heerst een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden Celcius. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 30 graden Celcius. Het is het koelste land van Afrika met voor ons Europeanen een zeer aangenaam klimaat. Er is over het algemeen weinig regenval. Het is handig om voor in de avond een warme trui mee te nemen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Wat is de beste reistijd voor de Kaapverdische eilanden?

De zon schijnt op de Kaapverdische eilanden 350 dagen per jaar en temperaturen schommelen tussen de 21-29 C graden. Door haar ligging midden in de Atlantische oceaan is er altijd wel een briesje en is de luchtvochtigheid laag.

Er worden op de eilanden geen vier, maar slechts twee seizoenen onderscheiden. "Tempo das Brisas" van oktober tot midden juli, met droog weer met een windje  en "Tempo das Chuvas", in de maanden augustus en september. In deze periode valt de meeste regen. De koelste maanden zijn januari en februari met temperaturen rond de 23 graden.

Hoe reizen we op de Kaapverdische eilanden?

Waar overnacht je met Djoser op de Kaapverdische eilanden?

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Is het mogelijk een éénpersoons kamer te boeken?

Heb ik een visum nodig voor de Kaapverdische eilanden?

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

Wat is het voltage op de Kaapverdische eilanden?

Hoe kan ik betalen op de Kaapverdische eilanden?

Heb ik inentingen of malaria tabletten nodig?

Wat voor wandelmogelijkheden zijn er op de Kaapverdische eilanden?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Hoe wordt de reis begeleid?

Kan ik de reis verlengen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Zalige reis: boeiend landschap, leuke sfeer in verschillende bevolkingsgroepen, aangename temperatuur, toegankelijke keuken,... Toeristische plekken volop in ontwikkeling maar overige plekken nog puur. Enige minpunt: veel onderweg dus zeker reisschema nakijken.

  8,0

  8,0
 • Om er te komen is even een dingetje, waarbij je veel geduld moet hebben en wat veel tijd kost, maar de eilanden zijn geweldig. Ieder eiland is anders, heel divers, aardige mensen, lekker eten, goeie hotels, prima vervoer en natuurlijk zon.

  8,0

  8,0
 • Kaapverdië 5 eilanden. Realiseer je dat het best een kluif is om in 12 dagen rond te gaan in dit kleine landje. Maar als je die energie hebt, dan kun je dit land en volk beleven. De kale vulkanen, de mooie valleien met terrassen en vooral de vriendelijke, kleurrijke bevolking. Om nooit te vergeten!

  9,0

  9,0
 • Mooie, interessante en ontspannen rondreis. Veel verschillende landschappen; vriendelijke en gastvrije mensen. Goede hotels. "No stress in Cabo Verde!" Veel Afrika, een beetje Cariben en een snufje Portugal. Ga gauw voordat het toerisme toeslaat!

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis door een uitdagend land. Ruig, warm, inspirerend. Onder begeleiding van een fantastische reisbegeleidster ervoeren we het Kaapverdiaanse leven en de Kaapverdische cultuur. Een ware aanrader voor iedereen die van cultuur en warmte houdt

  9,0

  9,0
 • Leuke ontspannende rondreis. De eilanden zijn divers en het toerisme staat nog in de kinderschoenen. Het motto daar is No stress. Dat zegt alles.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis. Geeft een goed beeld van 4 heel verschillende eilanden met elk hun eigen sfeer en natuur en nog weinig toeristen. Het contrast met het 5e eiland Sal was groot! Hoogtepunten zijn de vulkaan op Fogo en Santo Antao.

  8,0

  8,0
 • Er is veel meer te zien dan verwacht. Alles gaat op een apart ritme. Geeft je een andere kijk op de dingen die zo gewoon lijken.

  8,0

  8,0
 • Sodade! Waar word je nog toegezongen door je gids? Op Fogo! Met felgekleurde huizen, mooie mensen en markten. Daarbij het lekkere eten, mooi weer, prachtige natuur en de altijd aanwezige zee. De gezellige groep, de prachtige wandelingen op Fogo en Santo Antao. Om naar terug te verlangen. Sodade!

  9,0

  9,0
 • Vier van de Kaapverdische eilanden in 10 dagen lukt je echt niet zelf, door binnenlandse vluchten en ferry's waarvan je afhankelijk bent. De Succupiromarkt op Santiago, de spectaculaire caldera van Fogo met een In lava "verdronken" dorp en de prachtige vergezichten op het wandeleiland Sao Antao.

  8,0

  8,0
 • Boeiend en prachtige mooie eilanden. Met ook weer een geweldige fijne bevolking. Zoveel te zien. Mede door onze reisleider werd het een onvergetelijke reis. Dank je wel André.

  9,0

  9,0
 • Een verrassend mooie reis waarbij je kennis maakt met vier heel verschillende eilanden.

  8,0

  8,0
 • Authentiek en ongerept. Laat je onderdompelen in een mix van Afrikaanse, Caribische en Portugese sferen. Kaapverdië is het ontdekken meer dan waard. Geweldige reis met fijne groep en deskundige begeleiding door André.

  9,0

  9,0
 • Voor hen die belangstelling hebben voor deze eilandengroep slechts een advies: niet twijfelen maar gaan

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, veel indruk van deze eilanden.

  8,0

  8,0
 • Een korte doch intensieve reis met Maria als reisbegeleidster die álles voor je over had mbt hulp etc. Weer veel gezien wat betreft vulkanisme en de lokale bevolking. Het is een veilig en mooi land waar wij ons goed thuisvoelden.

  9,0

  9,0
 • Prachtig en verrassend. Goed te doen als je niet kan wandelen. Staat busje klaar. Elk eiland is anders. Jammer dat we precies op carnavalsdag weggingen. Wel wat oefen optochten gezien

  9,0

  9,0
 • Niet doen! ;-) De kracht van de eilanden is de authenticiteit en terug wil je zeker...

  8,0

  8,0
 • Vier prachtige vulkanische eilanden bezocht, in het verleden omhoog gestuwd vanuit de oceaan! Schitterende terrassen tonen hoe men groente en fruit verbouwd! Wij ontdekken twee endemische planten, maken kennis met een heerlijke wijn: de Cha. 22 Grijskopijsvogels gezien en 2 Helmparelhoederen.

  9,0

  9,0
 • Zeer boeiende reis door 4 onbekende eilanden, Santiago, Fogo, S. Vicente en S. Antao. Prachtige wandelingen, vulkanische tocht, endemische flora en fauna. Heerlijk klimaat (25 gr) en altijd zon. Alles prima geregeld door Maria. Ieder eiland verschillend, dus gaan!

  9,0

  9,0
 • Adembenemende omgevingen, zeer vriendelijke bewoners, aangename temperatuur. Wat wil je meer....

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bezoek aan vijf verschillende eilanden; São Vicente, Santiago, Fogo, Santo Antão en Sal
 • Verschillende wandelmogelijkheden zoals nabij Pico Grande op Fogo
 • Eilandrondrit met bezoek aan Tarrafal en Assomada op Santiago inbegrepen
 • Eilandrondrit Fogo met proeverij inbegrepen
 • Eilandrondrit Santo Antao inbegrepen
 • Eilandrondrit Sao Vincente inbegrepen
 • Rondwandeling met gids door Cidade Velha
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids

Klantwaardering

8,5

Zalige reis: boeiend landschap, leuke sfeer in verschillende...
Zalige reis: boeiend landschap, leuke sfeer in verschillende bevolkingsgroepen, aangename temperatuur, toegankelijke keuken,... Toeristische plekken volop in ontwikkeling maar overige plekken nog puur. Enige minpunt: veel onderweg dus zeker reisschema nakijken.

Heidi H. - 8,0
Om er te komen is even een dingetje, waarbij je veel geduld...
Om er te komen is even een dingetje, waarbij je veel geduld moet hebben en wat veel tijd kost, maar de eilanden zijn geweldig. Ieder eiland is anders, heel divers, aardige mensen, lekker eten, goeie hotels, prima vervoer en natuurlijk zon.

Marijke - 8,0
Kaapverdië 5 eilanden. Realiseer je dat het best een kluif i...
Kaapverdië 5 eilanden. Realiseer je dat het best een kluif is om in 12 dagen rond te gaan in dit kleine landje. Maar als je die energie hebt, dan kun je dit land en volk beleven. De kale vulkanen, de mooie valleien met terrassen en vooral de vriendelijke, kleurrijke bevolking. Om nooit te vergeten!

Jaap F. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Kaapverdië

Het weer in Kaapverdië

32°C

Terug naar boven