Kazachstan

Land- en klimaatinformatie Kazachstan

Landinformatie Kazachstan

Landinformatie Kazachstan

  • Hoofdstad: Astana
  • Andere bekende steden / gebieden: Almaty, Charyn Canyon en Kolsai
  • Inwoners: 18,1 miljoen
  • Taal: Kazachs en Russisch
  • Munteenheid: Kazachstaanse tenge
  • Beste reistijd: mei, juni, september en oktober
  • Tijdsverschil: Kazachstan ligt in verschillende tijdzones. Het is in Kazachstan 4 tot 5 uur later dan in Nederland.
  • Oppervlakte: 2,7 miljoen km²
  • Geografie: Kazachstan is het grootste land van Centraal-Azië, en door zijn grootte is het een zeer divers land. Er is woestijn te vinden, grasland, maar ook hooggebergte. In het oosten van het land ligt de Charyn Canyon. Dit is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de grootste in zijn soort.


> Rondreizen Kazachstan

Terug naar boven

Beste reistijd Kazachstan

Beste reistijd Kazachstan

De landen van Centraal-Azië kennen een landklimaat met enorme temperatuurverschillen tussen de zomer- en wintermaanden. Daarnaast zijn er uiteraard ook grote verschillen in klimaat tussen de woestijn- en berggebieden. ’s Zomers kunnen de temperaturen in alle landen oplopen tot boven de 35°C. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid in de meeste gebieden. Voornamelijk in Kirgizië en Kazachstan hangen de temperaturen af van de hoogte waar je verblijft. In de hoger gelegen gebieden zijn de temperaturen in de zomer bijzonder aangenaam, rond 25°C.

De beste periode om Centraal-Azië te bezoeken is het voorjaar en de maand september. De zomermaanden zijn gunstig om in de berggebieden wandelingen te maken.

Zonder dat er sprake is van een regenperiode valt in het voor- en najaar de meeste neerslag, maar ook in de zomermaanden kun je hier en daar op een bui rekenen. De regen kan invloed hebben op de gesteldheid van de wegen. Het kan betekenen dat wegen tijdelijk geblokkeerd kunnen zijn. Vanwege de koude temperaturen en de onbegaanbare passen wordt de reis niet in de wintermaanden uitgevoerd.

> Rondreizen Kazachstan

Terug naar boven

Klantwaardering

8,8

Het was een fantastische reis. We hebben genoten. Vooral de...
Het was een fantastische reis. We hebben genoten. Vooral de afwisseling in cultuur, natuur sprak ons zeer aan. En een goede reisleider en een geweldige groep mede-reisgenoten.

Hans K. - 8,0
Terug naar boven