Kazachstan

Rondreis Kazachstan 14 dagen

Kazachstan. Waar kennen we dit land eigenlijk van? Van schaatswedstrijden, de hilarische film Borat en de Nederlandse astronaut André Kuipers die vanaf de kosmodroom nabij Baikonoer werd gelanceerd naar het ruimtestation ISS. Dat het land bijzondere nationale parken heeft zoals Altyn Emel en de spectaculaire Charyn canyon is nauwelijks bekend. De vele historische monumenten en interessante diverse historie als onderdeel van de Zijderoute, in combinatie met de ongereptheid van deze bestemming, maken van je bezoek een echte ontdekkingsreis.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Kazachstan, 14 dagen
 1. Amsterdam – Almaty
 2. Almaty, bezoek Medeo & Kok Tobe park
 3. Almaty, excursie Groot Almaty meer
 4. Almaty - Tamgaly - Altyn Emel nationaal park
 5. Altyn Emel nationaal park
 6. Altyn Emel np – Zharkent - Charyn canyon – Kolsai meren
 7. Kolsai meren, wandeling
 8. Kolsai meren – Kaindy meer – Almaty
 9. Almaty – Tanbaly – trein naar Turkestan
 10. Turkestan – Suaran fort
 11. Turkestan – Otrar -Shymkent
 12. Shymkent – excursie Taraz & Akyrtas – trein Almaty
 13. aankomst Almaty
 14. Almaty - Amsterdam

Reisbeschrijving

Almaty

Dag 1 Amsterdam - Almaty
Dag 2 Almaty, bezoek Medeo & Kok Tobe park


Almaty Kazachstan DjoserHoewel Astana tegenwoordig de hoofdstad is, blijft Almaty het belangrijkste zakelijke en culturele centrum van Kazachstan. De stad ademt nog steeds een typische Sovjetsfeer uit met haar brede boulevards, classicistische bombastische architectuur en veel parken. Het 28 Panfilovtzev park is ongetwijfeld het bekendste. De Ascension - of Zenkov kathedraal is geheel uit hout opgetrokken, bevat mooie iconen en trekt dagelijks veel gelovigen. Verder zijn de centrale Vrijdagsmoskee bezienswaardig.

Om het dagelijkse leven en de ’vibe’ van Almaty te ervaren mag een bezoek aan de Groene Bazaar niet ontbreken. Hier worden groente, fruit, specerijen en lokale delicatessen aangeboden. Ook vind je er kleine restaurants.

De trots van de stad is ongetwijfeld de Medeo, de hoogst gelegen schaatsbaan ter wereld. We rijden hiernaar toe en stoppen en route bij de enorme Medeodam. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op de stad en de omliggende hoge besneeuwde toppen van het Trans-Ili gebergte. Het Kok Tobe park is een van de symbolen van Almaty. Een ritje met de kabelbaan naar de top geeft je een mooi uitzicht. 


Dag 3 Almaty, excursie Groot Almaty meer

In de ochtend bekijken we het Plein der Republiek waar tegenwoordig alle festiviteiten en evenementen worden gehouden. Het staatsmuseum van Kazachstan, gevestigd in een indrukwekkend gebouw, heeft een aantal interessante en mooie voorwerpen.

Kazachstan arend en man DjoserIn de middag verlaten we de stad voor een uitstapje naar het Groot Almaty meer. Het hoog gelegen meer, maakt onderdeel uit van het Ile-Alatua nationaal park. Het turquoise water van het meer wordt omlijst door de bergen van het Trans Ili massief. Een indrukwekkend panorama. We bezoeken vervolgens een roofvogel farm waar we uitleg en een demonstratie krijgen over het jagen met roofvogels. Een lange traditie die diep geworteld is in de Kazachse cultuur.
 

Altyn Emel nationaal park

Dag 4 Almaty - Tamgaly - Altyn Emel nationaal park
Dag 5 Altyn Emel nationaal park


Kazachstan vrouw en kind Djoser Bij Tamgaly, een gebied bij de Ili rivier, zijn ongeveer 5000 tekeningen gekrast in de rotsen. Deze petrogliefen dateren uit de bronstijd, de IJzertijd en de middeleeuwen. De prachtige tekeningen tonen dieren, verschillende goden en jachttaferelen. De meeste tekeningen zijn te vinden in een kleine canyon. Vanaf een hoog gelegen punt is er een mooi uitzicht over de Ili-rivier en de ruige omgeving.

We reizen naar het Altyn Emel nationaal park waar we onze intrek nemen in een eenvoudig guesthouse. De ruige natuur van Altyn Emel bestaat uit een halfwoestijn die wordt doorsneden door enkele diepe kloven. In deze desolate omgeving houden wilde ezels en steppegazelles zich dapper staande.

Het gesteente van het Aktaugebergte biedt een verbluffend scala aan kleuren en is daarom bijzonder fotogeniek. We maken in deze mooie omgeving een wandeling (2 uur) , welke we afsluiten met een picknick. Hierna rijden we naar de vulkanische vreemd gevormde Kakutau bergen. Je waant je in deze omgeving op Mars. Een merkwaardig natuurfenomeen in het park is een vrijstaande 150 meter hoge ‘zingende’ zandduin. Bij een bepaalde windsterkte en richting is een zachte fluittoon te horen.
 

Charyn canyon

Dag 6 Altyn Emel nationaal park - Zharkent - Charyn canyon - Kolsai meren
Dag 7 Kolsai meren, wandeling


Charyn rivier Kazachstan DjoserZharkent, onze eerste stop naar de Kolsai meren, ligt op nog geen 20 kilometer van de Chinese grens. Het dorp heeft een levendige markt en een moskee waarvan de bouwstijl een mengeling is van islamitische en Chinese architectuur. Ons volgende bezoek op de Groene Ring is de indrukwekkende Charyn canyon. De Charynrivier heeft hier over 150 kilometer een honderden meters diep kloof uitgesneden. We bewonderen hier enkele vreemde rotsformaties en bogen die door de rivier zijn uitgesleten.

Op weg naar de drie Kolsai meren verandert het landschap van woestijn in steppen. We passeren nomadenfamilies en zien kuddes paarden vrij rondlopen. Het landschap wordt steeds groener totdat we in de bergen terecht komen. We overnachten in een typisch bergresort nabij het eerste Kolsaimeer. We hebben hier een prachtig uitzicht op het Tien Shangebergte.

De volgende dag maken we een wandeling (5 uur) naar het tweede Kolsai meer. Wie niet wil wandelen kan ter plekke een paard huren of achterblijven bij het eerste Kolsai meer. Hier kan je een ook een roeiboot huren om een tochtje te maken. 
 

Almaty

Dag 8 Kolsai meren - Kaindy meer - Almaty
Dag 9 Almaty - Tanbaly - trein naar Turkestan


Kaindy meer Kazachstan DjoserFotogeniek is het Kaindymeer zeker te noemen. Uit het  bijna onwerkelijke turquoise water steken dode boomtoppen omhoog. Bijna surrealistisch!  Het meer is ontstaan door een aardverschuiving aan de begin van de vorige eeuw. We maken hier een korte wandeling die we eindigen bij een familie in het dorp Satty. Na de lunch rijden we terug naar Almaty.

De Tanbaly petrogliefen liggen op drie uur rijden van Almaty. Zij werden voor het eerst ontdekt door de archeologe Anna Maximova. De prachtige tekeningen zijn gemaakt over een lange periode. Voor verschillende volkeren heeft de plek een belangrijke rituele functie vervuld. De eerste afbeeldingen dateren uit de Bronstijd. Sommige archeologen hebben geprobeerd een verband te leggen van sommige tekeningen  met de legende van Ogyz Hagan. Na terugkeer in Almaty rijden we naar het treinstation voor de nachttrein naar Turkestan.

Turkestan

Dag 10 Turkestan - Suaran fort
Dag 11 Turkestan - Otrar - Shymkent


Mausoleum - Khoja Ahmed Yasawi Kazachstan DjoserWe arriveren vroeg in het eeuwenoude Turkestan. Bezienswaardig is het mausoleum van Khodja Ahmet Yassawi, een bekende soefi mysticus. Het met kleurrijke tegels gedecoreerde gebouw vormt een bedevaartplek voor soefi gelovigen uit de regio.

De ruïnes van het Suaranfort zijn strategisch gelegen aan de oevers van de rivier de Syr Darja. Het fort en de nabij gelegen stad vormde een belangrijke schakel op de Zijderoute. Verderop deze handelsroute stopten de caravans ook in de oase Otrar. Deze stad ligt op een kruispunt van verschillende handelsroutes en wist daardoor uit te groeien tot een welvarende plek met verschillende dorpen en steden als Altyntobe, Dzhalpak-tobe en Pchakchi-tobe.

Onderweg naar Shymkent kunnen we vervolgens nog stoppen bij het mausoleum van Arystan-Bab, een islamitische schrijn uit de 12e eeuw. In de middag ben je in de gelegenheid om in Shymkent rond te kijken. Wandel over de bazaar of drink een kopje thee in een chaikana.

Shymkent, Taraz en Akyrtas

Dag 12 Shymkent - excursie Taraz & Akyrtas - trein Almaty
Dag 13 aankomst Almaty
Dag 14 Almaty - Amsterdam


Taraz’s geschiedenis gaat meer dan 2.000 jaar terug. Op haar hoogtepunt in de 12e eeuw werd de stad volledig verwoest door de Mongoolse troepen onder leiding van Dzjengis Khan. Het speelde een belangrijke handels en culturele rol voor Kazakh Khandyk en op de Zijderoute. Tegenwoordig is het een van de meest bruisende steden van Kazachstan met drukke bazaars en enkele fraaie gebouwen zoals de mausolea van Karahan, Dautbek en het op een heuvel gelegen Tekturmas. .

Na de lunch stoppen we bij Akyrtas. Er wordt nog onderzocht in welke context en periode dit bijzonder bouwwerk moet worden geplaatst. We keren vervolgens terug naar Taraz, waar vandaan we de nachttrein terugnemen naar Almaty. Hier heb je de volgende dag nog de tijd om rustig rond te kijken voordat we de terugvlucht nemen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
 

Lees de volledige beschrijving

 

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Overnachtingen in hotels met ontbijt
 • Drie maaltijden op dag 4 t/m 7
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per terreinwagen dag 4-8
 • Treinreizen Almaty - Turkestan & Taraz -Almaty
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.
 

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

De verschillen tussen de accommodaties die wij tijdens deze reis gebruiken zijn groot. Zo overnachten we in Almaty, Turkestan en Shymkent in centraal gelegen prima middenklasse hotels. Deze hotels zijn van alle gemakken voorzien, zoals een zwembad, fitnessruimte, wifi etcetera.

Vier overnachtingen tijdens de reis zijn eenvoudig. Zo verblijven we In het afgelegen Altyn Emel nationaal park in een mooi gelegen guesthouse. De kamers zijn netjes, maar de badkamer dien je te delen met je medereizigers. Bij de Kolsai meren overnachten we in een bergresort uit de Sovjetperiode. Er zijn hier tweepersoons en vierpersoonskamers met gedeeld sanitair. Tijdens de treinreis zijn er 4-persoonscouchettes gereserveerd.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Almaty Almaty Hotel Kazzhol
Shymkent    Canvas Hotel
Turkestan Hotel Turkestan


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Kazachstan hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Kazachstan hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Kazachstan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Kazachstan hotel lobby overnachting rondreis Djoser
 • Kazachstan hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Kazachstan hotel zwembad accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Kazachstan hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Kazachstan hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Kazachstan hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  12:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Almaty

  Vertrek

  13:45

  Aankomst

  00:10*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Almaty - Frankfurt

  Vertrek

  03:50

  Aankomst

  07:00

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  09:10

  Aankomst

  10:20

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: gedurende onze zomertijd is het in Kazachstan 4 uur later dan bij ons.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van een eigen comfortabele bus voorzien van airconditioning en verwarming. Voor een bezoek aan de afgelegen nationale parken op dag  maken we gebruik van terreinwagens van het type Landcruiser of Mitsubishi. Dit is van dag 4 tot dag 8.

De afstanden tussen Almaty-Turkestan en Taraz-Almaty overbruggen met de nachttrein. We hebben vierpersoonsslaapcouchettes gereserveerd.
 

 • Lufthansa vliegtuig

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Overnachtingen in hotels met ontbijt
 • Drie maaltijden op dag 4 t/m 7
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per terreinwagen dag 4-8
 • Treinreizen Almaty - Turkestan & Taraz -Almaty
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag zelfstandig op pad, terwijl de ander op het terras neerstrijkt, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tjjdens de reis zijn de volgende excursies in het programma inbegrepen:

 • Stadsrondrit door Almaty (inclusief entreegeld museum)
 • Proeverij op de Groene Bazaar
 • Bezoek Medeo schaatsbaan.
 • Kabelbaanrit naar Shymbulak en Kok Tobe
 • Roofvogel demonstratie (incl. entree)
 • Bezoek aan de petrogliefen bij Tamgaly
 • Excursie naar Groot Almaty meer
 • Vervoer naar Zhetysu kasteel (exclusief entree)
 • Tamgaly petrogliefen (ecofee inclusief)
 • Vervoer naar Aktua- en Katutau bergen in Emel Altyn nationaal park
 • Excursie naar Tanbaly petrogliefen (ecofee inclusief)
 • Vervoer naar Suaran
 • Stadsrondrit Shymkent

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Almaty.
 • Voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit is geen visum nodig.

Geldzaken

De munteenheid in Kazachstan is de Tenge. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is op veel plaatsen in de steden mogelijk;
Contant: Euro's en Amerikaanse dollars.
Creditcard: beperkt mogelijk

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Eten Kazachstan DjoserTijdens de reis is bij alle overnachtingen het ontbijt inbegrepen. Tijdens de tocht met de terreinwagens van dag 4 tot en met dag 7 zijn in de afgelegen nationale parken drie maaltijden per dag in de reissom begrepen. Op dag 10 zorgen we voor een lunch box. Alle overige lunches en diners zijn niet inbegrepen zodat je in de gelegenheid bent om kennis te maken met de lokale restaurants en keuken.

De Kazachse keuken verraadt haar nomadische oorsprong. Melk en vlees staan prominent op de kaart. In het zuiden van Kazachstan is het meest bekende gerecht laghman, een maaltijd van pittige noedels. Ook kuurdak is populair. Dit is een stoofpotje met aardappels en vlees .  Probeer ook eens Beshbarmak dat bestaat uit grote platte noedels met daarbovenop lams- of paardenvlees, gekookt in een groentesoep.

Qua drankjes is het meest traditioneel koemies, merriemelk of shubat, kamelenmelk. Naast de bekende frisdranken is er wodka en heeft het land een eigen biermerk Karagandiskoe.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Kazachstan heeft een typisch landklimaat met grote temperatuurverschillen tussen de zomer- en wintermaanden. Daarnaast zijn er uiteraard ook grote verschillen in klimaat tussen de woestijn- en berggebieden. ’s Zomers kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30°C. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid. In berggebieden hangt de temperatuur af van de hoogte waar je verblijft. In de hoger gelegen gebieden zijn de temperaturen in de zomer hier bijzonder aangenaam, rond 25°C.


 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Hij of zij wordt ter plekke geassisteerd door een lokale gids. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waarom met Djoser naar Kazachstan?

 • Wij hebben ruim 32 jaar ervaring met de organisatie van avontuurlijke reizen
 • Djoser is aangesloten bij het ANVR & SGR
 • Het reisprogramma is een goede balans tussen natuur en  de culturele hoogtepunten
 • We bieden vluchten aan met de gerenommeerde Lufthansa
 • Vervoer per eigen bus (met airconditioning)  en terreinwagens in de nationale parken
 • Altijd Nederlandse reisbegeleiding, ook bij een kleine groep.
 • Alleenreizenden kunnen deelnemen op indeling zonder extra kosten
 • Veel maaltijden en excursies zijn bij de reis naar Kazachstan inbegrepen

Waar wordt er overnacht in Kazachstan?

Met wat voor vervoer reizen we door Kazachstan?

Welke excursies zijn inbegrepen tijdens de reis?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Is in Kazachstan overal wifi beschikbaar?

Zijn er afwijkende stopkontakten?

Heb ik een visum nodig voor Kazachstan?

Zijn er inentingen nodig in Kazachstan?

Wat is de beste periode om te reizen in Kazachstan?

Kan ik mijn reis vervroegen of verlengen in Kazachstan?

Kan er in Kazachstan overal worden gepind?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Een avontuurlijke reis in een uitgebreid gebied waarin de natuur ontwapenend mooi is, puur en schoon. De merenwandeling is een topper! Ik zou de reis wel verlengen omdat we in 13 dagen zeer grote afstanden moesten afleggen, te kort is. Slapen in een yurt lijkt me een leuke toevoeging aan de reis.

  8,0

  8,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Verrassende reis naar een ongerepte bestemming
 • Bezoek aan nationale parken per terreinwagen
 • Comfortabele hotels in de steden
 • drie maaltijden per dag inbegrepen (dag 4-7)
 • Bezoek aan verschillend UNESCO erfgoed
 • Nederlandse reisbegeleiding
   

Klantwaardering

8,0

Een avontuurlijke reis in een uitgebreid gebied waarin de na...
Een avontuurlijke reis in een uitgebreid gebied waarin de natuur ontwapenend mooi is, puur en schoon. De merenwandeling is een topper! Ik zou de reis wel verlengen omdat we in 13 dagen zeer grote afstanden moesten afleggen, te kort is. Slapen in een yurt lijkt me een leuke toevoeging aan de reis.

Willie K. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Kazachstan

Het weer in Kazachstan

32°C

Terug naar boven