Ladakh

Optionele meerdaagse trekking Ladakh

Van te voren (na boeking ontvang je een mail) kun je aangeven of je wel of niet meewilt op de meerdaagse trekking. De kosten van de optionele trekking zijn € 150,- p.p. bij een minimum aantal van 6 personen. Als er minder dan 6 personen meegaan, dan zal er een toeslag gelden, welke wij kort voor vertrek aan u doorberekenen.

Als je op trekking gaat breng je geen bezoek aan Nubra. Het verblijf is in trekkerstenten, de sanitaire voorzieningen zijn beperkt. Bij de trekking inbegrepen zijn:

  • transfers per jeep
  • alle maaltijden
  • diensten sherpakok
  • engels sprekende gids
  • dragers voor de bagage
  • gebruik kampeer- en kookuitrusting
     

Hieronder de route, onder voorbehoud van weersomstandigheden, van de trekking:

Dag 14 Leh - Likir - bezoek klooster - wandelen naar Yangthang (04-05 uur)
Na het ontbijt rijden we per jeep naar Likir (3650 meter), het startpunt van de trekking, zo'n 58 kilometer van Leh. Ook al is het een niet al te lange wandeling, toch kunnen de warmte en het gebrek aan schaduw de wandeling zwaarder maken. We steken twee bergpassen over. De eerste ligt ten westen van Likir, Phobe La (3580 meter) waarachter het dorp Sumdo ligt. De route gaat geleidelijk omhoog tot aan Chagatse La (3630 meter). Na deze bergpas komen we aan in Yangthang, waar we ons kamp opslaan.

Dag 15 Yangthang - Tsermangchen La - Hemis Shukpachen (02-03 uur)
Vandaag is het een makkelijke wandeling, ondanks dat we een bergpass oversteken. De route gaat richting het noorden, vervolgens dalen we, kruizen we een beek en gaan vervolgens weer berg op naar Tsermangchen La (3750 meter). Na een korte stop wandelen we verder richting Hemis Shukpachen, een van de mooiste plaatsjes van Ladakh. Verschillende beekjes omgeven door schaduwrijke wilgen en gerstvelden bieden een vleugje groen aan de anders desolate omgeving.

Dag 16 Hemis Shukpachan - Tingmosgam (04 uur)
Het pad naar Tingmosgam gaat door een brede vallei langs verschillende grote stoepa's. We dalen af naar het zuiden tot aan de bodem van de vallei. We klimmen het dal uit langs de noordelijke helling totdat we de top van de Maptak-la bereiken. In Tingmosgam kunt u het paleis en het klooster bezoeken. Het klooster is uniek in zijn ligging en rustige omgeving. Verder stroomopwaarts, langs een prachtig helder beek, ligt het eeuwenoude kleine klooster Khatsa Gonpa. Zelden bezocht door toeristen is het klooster zeker de moeite waard.

Dag 17 Tingmosgam - Uleytokpo
Na het ontbijt rijden we naar Uleytokpo, waar we ons weer bij de rest van de groep voegen.

Klantwaardering

9,2

Wat een avontuur, veel afwisseling in cultuur en natuur. De...
Wat een avontuur, veel afwisseling in cultuur en natuur. De reis door de Himalaya ging niet volgens plan door onverwachte sneeuwval echter had geen moment willen missen. Een onvergetelijke avontuur deze reis. Voor mij een van de mooiste reizen.

Antoon T. - 10,0
Terug naar boven