Libanon

Land- en klimaatinformatie Libanon

Landinformatie Japan

Landinformatie Libanon

 • Hoofdstad: Beiroet
 • Andere bekende plaatsen: Sidon, Tyre, Tripoli, Byblos
 • Inwoners: 6.299.794
 • Taal: Arabisch is de officiële taal in Libanon, maar een deel van de bevolking spreekt ook Frans en Engels.
 • Munteenheid: Libanees pond (LBP)
 • Beste reistijd: april, mei, juni, september, oktober en novemberzijn de beste reismaanden.
 • Tijdverschil: het is in Libanon één uur later
 • Oppervlakte: 10.400 km2
 • Geografie: Libanon heeft een kustlijn van 225 km. In het noorden en oosten grenst het land aan Syrië, en in het zuiden aan Israël. Parallel aan de kustlijn loopt het Libanongebergte.


> Rondreizen Libanon

Terug naar boven

Beste reistijd Libanon

Wat is de beste reistijd voor Libanon

Libanon heeft een mediterraan klimaat. In de zomer liggen de temperaturen rond de 20 tot 30 graden, en in de winter rond de 5 tot 15 graden. Zowel de zomer als de winter duren vier maanden, hierdoor duurt de lente en de herfst maar twee maanden. In het voorjaar en de herfst zijn er meer korte, zware buien, terwijl in de winter de neerslagintensiteit lager is maar het aantal regendagen groter. In onze zomervakantie is de kans op neerslag in Libanon nihil.

> Rondreizen Libanon

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Libanon

De beste bezienswaardigheden in Libanon

Beiroet
Beiroet LibanonBeiroet is de hoofdstad van Libanon. Vroeger stond deze ook wel bekend als het Parijs van het Oosten. Helaas is het tijdens de burgeroorlog compleet verwoest. Sinds het eind van de oorlog in 1989 doet Beiroet zijn best om iets van die oude charme terug te krijgen. Verschillende grote delen van de stad zijn al gerestaureerd in authentieke stijl. Tijdens de reis is een bezoek aan de biologische boerenmarkt Souk el Tayeb is aan te raden. Op de drukbezochte boulevard Corniche zijn genoeg cafés om leuk wat te drinken. Ook voor de museumliefhebber zijn er genoeg opties, de stad beschikt over het Nationaal Historisch Museum, het museum van de American University Beirut en het Sursock Museum met de hedendaagse Libanese kunst.

Grotten van Jeita
Niet ver van Beiroet is in 1836 een grottenstelsel ontdekt, en zijn sinds 1958 toegankelijk voor toeristen. Het grottenstelsel bestaat uit twee aparte, maar wel met elkaar verbonden, kalksteen grotten en zijn in totaal 9 kilometer lang. Jeita Grotto wordt ook wel gezien als de trots van Libanon.  Je kunt hier doorheen wandelen of een boottochtje maken over de rivier. In de winter is de diepste grot gesloten vanwege het hoge water. De temperatuur is het gehele jaar rond de 16 graden.

Byblos
Byblos LibanonEen mooie vissersplaats met een antieke haven. Byblos is een eeuwenoude stad, namelijk zo’n 7000 jaar oud. Hiermee claimt het de oudste bewoonbare stad ter wereld te zijn. In de tijd van de Egyptische farao’s in de derde en tweede eeuw voor Christus, was het de commerciële en reliqieuze hoofdstad aan de Fenicische kust. Deze naam werd door de Grieken gegeven vanwege de handel in papyrus. ‘Byblos’ is namelijk het Griekse woord voor ‘boek’. Er gaan verhalen dat de Bijbel afkomstig is uit Byblos, omdat hier vele heilige geschriften op grote schaal werden gekopieerd. Er zijn veel opgravingen gedaan in de twintigste eeuw en hierdoor is Byblos in 1984 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze historische stad zijn de kerk, het kasteel, het Romeinse amfitheater en de Egyptische tempels.

Tyrus
Tyre is een stad in het zuiden van Libanon, en ook deze stad is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard in 1984. Dit doordat de stad beschikt over zo’n 15 hectare aan ruïnes. Archeologische opgravingen zijn op het zuidpunt van het schiereiland te bezichtigen. Ten zuiden van de wijk El Bass is het Hippodroom te vinden, die dateert uit de tweede eeuw. Het is 90 meter breed, en 480 meter lang. Vroeger konden er op de tribune ongeveer 20.000 man plaatsnemen. Het werd voornamelijk gebruikt voor paardenraces, maar ook enkele andere sporten vonden er plaats.
 
Baalbek
Tempel Baalbek LibanonBaalbek is een stad in het binnenland van Libanon. De tempels van Baalbek zijn te vinden aan de voet van het Anti-Libanon gebergte. In de oudheid bewerkten steenhouwers hier monolieten. De tempel is  in een periode van meer dan tweehonderd jaar gebouwd. Mede hierdoor is het een van de meest bekende heiligdommen van de Romeinse architectuur. Pelgrims trokken hier massaal naartoe om goden te vereren. Baalbek werd een van de meest populaire heiligdommen van de oudheid, en is van hoge monumentale waarde als indrukwekkend bewijsstuk van de Romeinse tijd en Keizerlijke periode.

> Rondreizen Libanon 

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling
 • Versoepelde voorwaarden
 • Korting op 1-persoonskamer

* Lees hier meer en bekijk de voorwaarden

Altijd bij Djoser

 • 24/7 hulp en bijstand
 • Eigen reisbegeleiding
 • Veilig op reis
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Zorgvuldig geselecteerde hotels

Klantwaardering

8,8

Libanon heeft me meer gebracht dan ik had durven dromen: beh...
Libanon heeft me meer gebracht dan ik had durven dromen: behulpzame mensen, eeuwenoude cultuur, majestueuze Libanese ceders en verrukkelijk eten. Maar wat me vooral trof was de veerkracht van de Libanese bevolking. Lees meer in m'n blog: https://www.nenehschoice.nl/2019/11/rondreis-libanon/

Irene H. - 8,0
Terug naar boven